⚜ رسول خدا (ص) خطاب به امیرالمومنین (ع):
يَا عَلِيُّ إِنَّ اللَّهَ فَضَّلَكَ بِخِصَالٍ وَ مِمَّا فَضَّلَكَ بِهِ أَنْ جَعَلَ الْأَوْجَاعَ مُطِيعَةً لَكَ فَلَيْسَ مِنْ شَيْءٍ تَزْجُرُهُ إِلَّا انْزَجَرَ بِإِذْنِ اللَّه.
🔸 یا علی! خداوند متعال تو را با فضائل و خصالی که منحصر به توست بر دیگر مخلوقات برتری داده است و از جمله فضائل تو این است که بیماریها و امراض مطیع تو هستند!
📚 بحار الأنوار،ج41،ص: 203
#غدیر
#حدیث
🆔 @islamic_cooking
آشپزی و تغذیه اسلامی
🔶🔸شراب حلال امام صادق علیه السلام 🆔 @islamic_cooking 👇👇👇
🔶🔸شراب حلال امام صادق علیه السلام (1)
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَسَنِ أَوْ عَنْ رَجُلٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَسَنِ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ عَمْرِو بْنِ سَعِيدٍ عَنْ مُصَدِّقِ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ عَمَّارِ بْنِ مُوسَى اَلسَّابَاطِيِّ قَالَ: وَصَفَ لِي أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْمَطْبُوخَ كَيْفَ يُطْبَخُ حَتَّى يَصِيرَ حَلاَلاً فَقَالَ لِي عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ خُذْ رُبُعاً مِنْ زَبِيبٍ وَ تُنَقِّيهِ وَ صُبَّ عَلَيْهِ اِثْنَيْ عَشَرَ رِطْلاً مِنْ مَاءٍ ثُمَّ أَنْقِعْهُ لَيْلَةً فَإِذَا كَانَ أَيَّامُ اَلصَّيْفِ وَ خَشِيتَ أَنْ يَنِشَّ جَعَلْتَهُ فِي تَنُّورٍ مَسْجُورٍ قَلِيلاً حَتَّى لاَ يَنِشَّ ثُمَّ تَنْزِعُ اَلْمَاءَ مِنْهُ كُلَّهُ حَتَّى إِذَا أَصْبَحْتَ صَبَبْتَ عَلَيْهِ مِنَ اَلْمَاءِ بِقَدْرِ مَا يَغْمُرُهُ ثُمَّ تُغْلِيهِ حَتَّى تَذْهَبَ حَلاَوَتُهُ ثُمَّ تَنْزِعُ مَاءَهُ اَلْآخَرَ فَتَصُبُّ عَلَيْهِ اَلْمَاءَ اَلْأَوَّلَ ثُمَّ تَكِيلُهُ كُلَّهُ فَتَنْظُرُ كَمِ اَلْمَاءُ ثُمَّ تَكِيلُ ثُلُثَهُ فَتَطْرَحُهُ فِي اَلْإِنَاءِ اَلَّذِي تُرِيدُ أَنْ تَطْبُخَهُ فِيهِ وَ تَصُبُّ بِقَدْرِ مَا يَغْمُرُهُ مَاءً وَ تُقَدِّرُهُ بِعُودٍ وَ تَجْعَلُ قَدْرَهُ قَصَبَةً أَوْ عُوداً فَتَحُدُّهَا عَلَى قَدْرِ مُنْتَهَى اَلْمَاءِ ثُمَّ تُغْلِي اَلثُّلُثَ اَلْأَخِيرَ حَتَّى يَذْهَبَ اَلْمَاءُ اَلْبَاقِي ثُمَّ تُغْلِيهِ بِالنَّارِ وَ لاَ تَزَالُ تُغْلِيهِ حَتَّى يَذْهَبَ اَلثُّلُثَانِ وَ يَبْقَى اَلثُّلُثُ ثُمَّ تَأْخُذُ لِكُلِّ رُبُعٍ رِطْلاً مِنَ اَلْعَسَلِ فَتُغْلِيهِ حَتَّى تَذْهَبَ رَغْوَةُ اَلْعَسَلِ وَ تَذْهَبَ غِشَاوَةُ اَلْعَسَلِ فِي اَلْمَطْبُوخِ ثُمَّ تَضْرِبُهُ بِعُودٍ ضَرْباً شَدِيداً حَتَّى يَخْتَلِطَ وَ إِنْ شِئْتَ أَنْ تُطَيِّبَهُ بِشَيْءٍ مِنْ زَعْفَرَانٍ أَوْ بِشَيْءٍ مِنْ زَنْجَبِيلٍ فَافْعَلْ ثُمَّ اِشْرَبْهُ وَ إِنْ أَحْبَبْتَ أَنْ يَطُولَ مَكْثُهُ عِنْدَكَ فَرَوِّقْهُ .
عمّار بن موسى ساباطى گويد:امام صادق عليه السّلام نحوۀ درست كردن شراب حلال را برايم شرح داد و فرمود:يك چهارم رطل، مويز تميز كن و به آن دوازده رطل آب اضافه كن، سپس آن را به مدت يك شب خيس كن. اگر روزهاى تابستانى باشد و بيم آن دارى كه بجوشد، آن را اندكى در تنور داغ بگذار تا بجوشد و ديگر خودبهخود بهجوش نيايد پس آب آن را بگير وقتى كه صبح شد بر آن آب اضافه كن؛ به حدى كه آن را دربر گيرد. آنگاه آن را مىجوشانى تا اين كه شيرين آن برود و آب آن را براى بار دوم بگير و آب اول را بر آن اضافه كن. سپس آن را پيمانه مىكنى و آب آن را اندازه مىگيرى. سپس يك سوم آن را پيمانه مىكنى و در ظرفى كه مىخواهى در آن بجوشانى مىريزى و به اندازهاى كه آن را دربر گيرد، آب بر آن اضافه مىكنى كه اندازه آن را با چوبى در نظر مىگيرى و آن را تا جايى كه آب است، علامت مىگذارى. سپس اين يك سوم را مىجوشانى تا آب باقىمانده تبخير شود. سپس آن را با آتش مىجوشانى و همينطور آن را مىجوشانى تا اينكه دو سوم تبخير شود و يك سوم بماند.سپس براى هريك چهارم رطل آن، يك رطل عسل مىافزايى و آن را مىجوشانى تا كف عسل در آن حل شود سپس با چوبى آن را محكم بههم مىزنى تا مخلوط گردد.اگر خواستى با مقدارى زعفران و يا مقدارى زنجبيل آن را خوشبو مىسازى. سپس آن را بنوش و اگر مىخواهى زمان زيادى داشته باشى، آن را تصفيه كن.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص424
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص289
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص507
ادامه دارد...
🆔 @islamic_cooking
آشپزی و تغذیه اسلامی
🔶🔸شراب حلال امام صادق علیه السلام (1) مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَسَنِ أَوْ عَن
🔶🔸شراب حلال امام صادق علیه السلام (2)
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ اَلْحَسَنِ عَنْ عَمْرِو بْنِ سَعِيدٍ عَنْ مُصَدِّقِ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ عَمَّارٍ اَلسَّابَاطِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: سُئِلَ عَنِ اَلزَّبِيبِ كَيْفَ طَبْخُهُ حَتَّى يُشْرَبَ حَلاَلاً فَقَالَ تَأْخُذُ رُبُعاً مِنْ زَبِيبٍ فَتُنَقِّيهِ ثُمَّ تَطْرَحُ عَلَيْهِ اِثْنَيْ عَشَرَ رِطْلاً مِنْ مَاءٍ ثُمَّ تُنْقِعُهُ لَيْلَةً فَإِذَا كَانَ مِنَ اَلْغَدِ نَزَعْتَ سُلاَفَتَهُ ثُمَّ تَصُبُّ عَلَيْهِ مِنَ اَلْمَاءِ قَدْرَ مَا يَغْمُرُهُ ثُمَّ تُغْلِيهِ بِالنَّارِ غَلْيَةً ثُمَّ تَنْزِعُ مَاءَهُ فَتَصُبُّهُ عَلَى اَلْمَاءِ اَلْأَوَّلِ ثُمَّ تَطْرَحُهُ فِي إِنَاءٍ وَاحِدٍ جَمِيعاً ثُمَّ تُوقِدُ تَحْتَهُ اَلنَّارَ حَتَّى يَذْهَبَ ثُلُثَاهُ وَ يَبْقَى اَلثُّلُثُ وَ تَحْتَهُ اَلنَّارُ ثُمَّ تَأْخُذُ رِطْلاً مِنْ عَسَلٍ فَتُغْلِيهِ بِالنَّارِ غَلْيَةً وَ تَنْزِعُ رَغْوَتَهُ ثُمَّ تَطْرَحُهُ عَلَى اَلْمَطْبُوخِ ثُمَّ تَضْرِبُهُ حَتَّى يَخْتَلِطَ بِهِ وَ اِطْرَحْ فِيهِ إِنْ شِئْتَ زَعْفَرَاناً وَ إِنْ شِئْتَ تُطَيِّبُهُ بِزَنْجَبِيلٍ قَلِيلٍ هَذَا قَالَ فَإِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَقْسِمَهُ أَثْلاَثاً لِتَطْبُخَهُ فَكِلْهُ بِشَيْءٍ وَاحِدٍ حَتَّى تَعْلَمَ كَمْ هُوَ ثُمَّ اِطْرَحْ عَلَيْهِ اَلْأَوَّلَ فِي اَلْإِنَاءِ اَلَّذِي تُغْلِيهِ فِيهِ ثُمَّ تَجْعَلُ فِيهِ مِقْدَاراً وَ حُدَّهُ حَيْثُ يَبْلُغُ اَلْمَاءُ ثُمَّ اِطْرَحِ اَلثُّلُثَ اَلْآخَرَ ثُمَّ حُدَّهُ حَيْثُ يَبْلُغُ اَلْمَاءُ ثُمَّ تَطْرَحُ اَلثُّلُثَ اَلْأَخِيرَ ثُمَّ حُدَّهُ حَيْثُ يَبْلُغُ اَلْآخَرُ ثُمَّ تُوقِدُ تَحْتَهُ بِنَارٍ لَيِّنَةٍ حَتَّى يَذْهَبَ ثُلُثَاهُ وَ يَبْقَى ثُلُثُهُ .
عمار بن موسی روایت می کند که از امام جعفر صادق علیه السّلام پرسید کشمش را چگونه بپزند که نوشیدنش حلال باشد ، فرمود: یک چهارم (رطل) کشمش می گیری و پاک می کنی و در دوازده رطل آب یک شب خیس می کنی و فردا ته نشین آن را می کشی(آبش را صاف می کنی) و آب بر آن می ریزی تا آن را فرا گیرد، و روی آتش می جوشانی و آبش را می گیری و بر آب شب مانده قبلی می ریزی و همه را در یک ظرف می ریزی و بر روی آتش می گذاری تا دو سوّمش برود و یک سوّمش بر روی آتش باقی بماند و در حالىكه زير آن آتش است سپس يك رطل عسل يك جوش مىجوشانى و كف آن را برمىدارى سپس آن را بر روى شراب پخته مىريزى، سپس آن را (به هم) مىزنى به حدى كه آن مخلوط گردد زعفران برای خوشبوئی اگر خواهی بر آن می ریزی یا اندکی زنجبیل، فرمود: برای اندازه گیری پختش آن را سه بخش می کنی و پیمانه می کنی تا بدانی چه اندازه است، یک بخش را در دیگ می ریزی و نشانه می گذاری که آب تا کجا می رسد و آنگه یک سوّم دیگر را بریز و نشانه گذار تا کجا می رسد آنگاه یک سوم آخر را بریز که تا کجا می رسد و آنگاه آتش زیرش را بیفروز آتشی کم سو تا دو سوم آن برود و یک سوم باقی بماند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص424
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص507
ادامه دارد...
🆔 @islamic_cooking
آشپزی و تغذیه اسلامی
🔶🔸شراب حلال امام صادق علیه السلام (2) مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ أَح
🔶🔸شراب حلال امام صادق علیه السلام (3)
✍️ طرز تهیه :
140 گرم (یک چهارم رطل) کشمش هسته دار را شسته و هسته و دُم آن را پاک کنید.در ظرفی 6 لیتر آب ریخته و کشمش پاک شده را به آب اضافه کنید و یک شب تا صبح بماند.صبح آب آن را صاف کنید و به مقداری که روی کشمش ها را بگیرد آب بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا کمی بجوشد و شیرینی باقی مانده کشمش ها وارد آب شود.باید دقت شود که زیاد نباید جوشانده شود که آب آن بخار شود.همین قدر شیرینی کشمش ها وارد آب شود کفایت می کند.سپس آب آن را صاف کرده و روی آب اول بریزید.آب را پیمانه کرده و در ظرف بریزید و با یک چوب و وسیله مدرج آنرا اندازه کنید.شعله بسیار ملایم را روشن کنید تا به تدریج جوشیده و دو سوم آب بخار شود و یک سوم آن باقی بماند.سپس 560 گرم عسل را در ظرف دیگری روی شعله بسیار ملایم بگذارید تا به تدریج گرم شود و ناخالصی آن به سطح آن بیاید و کف و ناخالصی را از روی آب جمع کنید و دور بیندازید.سپس این عسل را به ظرف قبلی اضافه کنید و کمی بجوشانید تا عسل با آب ترکیب شود.در نهایت برای طعم دهی و معطر کردن آن می توان مقداری زعفران یا زنجبیل هم به آن اضافه کرد.اگر خواستید در یخچال نگهداری کنید ابتدا آب را از پارچه نازک صاف کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
⚠️ نکته : یک «رطل عراقی» برابر با یک نهم «صاع» است و بر طبق روایتی از کتاب تهذیب الاحکام، یک «صاع» برابر با ۱۴۰۰ «درهم» و یک «درهم» برابر با ۳۶ دانهی متوسط جو است. از آنجا که هر دانه جو برابر با ۰/۱ گرم بوده بنابراین یک رطل عراقی برابر با ۵۶۰ گرم است.
⚠️ نکته :کشمش حتما باید کشمش هسته دار باید و هسته آن جدا شود و استفاده شود.کشمش های بدون هسته خواص مورد نظر را ندارد.
⚠️ نکته : برای نرم شدن کشمش بعد از خشک شدن آن را در آب کمی می جوشانند تا اندکی پخته شود که معمولا هم در آب مواد مورد نظر یا روغن مخصوص اضافه می کنند.سپس کشمش را آویزان می کنند تا خشک شود.این نوع کشمش نرم تر است ولی بهترین کشمش که خواص بیشتری دارد،کشمشی هست که انگور در آفتاب ی سایه بدون هیچ فرآوری دیگری خشک شود.
⚠️ ذکر این نکته ضروری است که :
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: كُلُّ عَصِيرٍ أَصَابَتْهُ اَلنَّارُ فَهُوَ حَرَامٌ حَتَّى يَذْهَبَ ثُلُثَاهُ وَ يَبْقَى ثُلُثُهُ .
امام صادق عليه السّلام فرمود: افشردۀ انگور، بعد از آنكه بر روى آتش بجوشد، حرام مىشود و تا دو سوم آن تبخير نشود، باقيماندۀ آن حلال نخواهد شد.
📚 الکافي،ج۶،ص۴۱۹
📚 تهذيب الأحكام،ج۹،ص۱۲۰
📚 وسائل الشیعة،ج۲۵،ص۲۸۲
📚 بحار الأنوار،ج۶۳،ص۵۱۱
این شربت خواص بسیار زیادی در درمان و پیشگیری انواع بیماری ها از جمله نفخ و سردی معده و روده، ریفلاکس، ضعف هاضمه، التهاب معده، یبوست، تقویت عمومی بدن، نقرس، تقویت جنسی، مشکلات و دردهای عصبی، بیماری های کبد (همچون کبد چرب ،هپاتیت، سیروز کبدی و...) و ... دارد و خواص آن مشابه شربت دیگر امام صادق علیه السلام و شربت امام رضا علیه السلام می باشد.
🆔 @islamic_cooking
🖥 سایت و نرم افزار جامع الاحادیث
👌 ابزاری قدرتمند جهت دسترسی و جستجوی متن و ترجمه و شرح احادیث تغذیه و طب
🔹وبگاه جامع الاحادیث وبگاهی حدیث محور است که در آن مجموعه روایات موجود در 199 عنوان از مصادر حدیثی شیعه عرضه شده است.
🔸در کنار عرضه فهرست احادیثِ کتابهای مذکور، ترجمهها و شروح نگاشته شده بر روایات نیز در ذیل هر روایت به نمایش در میآید. در حال حاضر بیش از 86 هزار روایت در پایگاه دارای ترجمه هستند که برای ترجمه آنها از 133 عنوان کتاب در 218 جلد استفاده شده است.
🆔 @islamic_cooking
👈نشانی سایت :
🌐 https://hadith.inoor.ir/fa/home
👈دانلود مستقیم نسخه اندروید :
🔗 https://appsapi.inoor.ir/api/v1/apk/org.crcis.noorhadith
👈دانلود از گوگل پلی:
🔗 https://play.google.com/store/apps/details?id=org.crcis.noorhadith
👈دانلود از مایکت:
🔗 https://myket.ir/app/org.crcis.noorhadith
📥 دانلود منابع روایی با موضوع تغذیه و غذاها (1)
📗 طبّ الإمام الرضا (ع) معروف به رسالة ذهبية
🔸زبان کتاب : عربی + ترجمه فارسی
🆔 @islamic_cooking
(@islamic_cooking) رسالة الامام الرضا الذهبية في الطب والوقاية - محمد مهدی نجف.pdf
44.08M
📗 رسالة الامام الرضا الذهبية في الطب والوقاية
✍️ تحقیق : محمد مهدی نجف
📚 زبان : عربی
🆔 @islamic_cooking
(@islamic_cooking) طب الرضا- علامه عسکری.pdf
665.8K
📗 ترجمه طب الرضا علیه السلام
✍️ تحقیق : علامه مرتضی عسکری
📚 زبان : فارسی
🆔 @islamic_cooking
(@islamic_cooking) طبّ الإمام الرضا (ع) المعروف بالرسالة الذهبية - شرح و تحقيق محسن عقيل.pdf
10.44M
📗 طبّ الإمام الرضا (ع) المعروف بالرسالة الذهبية
✍️ شرح و تحقيق : محسن عقيل
📚 زبان : عربی
🆔 @islamic_cooking
(@islamic_cooking) نامه زرین سلامت - ترجمه رساله ذهبیه.pdf
11.25M
📗 (نامه زرین سلامت) ترجمه رساله ذهبیه
🔸شرح و ترجمه رساله ذهبیه بر اساس تعالیم طب سنتی و مدرن
✍️ تحقیق : شرح و تحقيق دکتر محمد دریایی
📚 زبان : فارسی
🆔 @islamic_cooking
📥 دانلود منابع روایی با موضوع تغذیه و غذاها (2)
📗 الكافي - بخش احادیث أطعمة و أشربة
✍️ ثقة الإسلام محمد بن يعقوب الكليني
🔸زبان کتاب : عربی
🆔 @islamic_cooking