بمناسبة اليوم العالمي للفلسفة، يتشرف المنتدى الفلسفي في معهد المعارف الحكمية بدعوتكم إلى حضور الندوة الإقليمية
🔸 العلامة المصباح فيلسوف الهوية 🔸
🔹 الافتتاح:
🗓️ الثلاثاء 16 ت2/نوفمبر ( 25 آبان)
⏰ الساعة 3:00 ظ. بتوقيت بيروت والقدس (4:30 بتوقيت طهران)
🔹 أعمال الندوة:
🗓️ يومي الثلاثاء والأربعاء 16 و17 ت² /نوفمبر (25 و26 آبان)
⏰ الساعة 6:00 مساء بتوقيت بيروت والقدس (7:30 بتوقيت طهران)
📲 عبر تطبيق zoom meeting
ID: 712 634 2049
Passcode: maaref
⚠️ للحضور، يرجى الحجز مسبقًا، الأماكن محدودة.
#العلامة_المصباح #يوم_الفلسفة_العالمي #معهد_المعارف_الحكمية #منتدى_الفلسفي
#منتدى_الفلسفي_معهد_المعارف
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
فلسفه #پادو یا #استاد_علوم (1)
چندی پیش برنامه #زاویه شبکه چهار سیما با حضور دو تن از اساتید فلسفه موضوع مهم #ارتباط_فلسفه_و_علوم_انسانی را به بحث گذاشت.
👉 https://tv4.ir/episodeinfo/268112
👉 http://yun.ir/nh4e39
حاصل دیدگاه یکی از طرفین بحث، دو مدعا در خصوص #نسبت_فلسفه_با_علوم_انسانی بود:
الف) فلسفه نباید و نمیتواند برای علوم دیگر مبانی دست و پا کند؛
ب) فلسفه تنها میتواند تسهیلگر گفتگوی اندیشمندان علوم انسانی باشد.
مسئله #تحول_در_علوم_انسانی از موضوعات به روز فضاهای علمی کشور است و بر اهل فن پوشیده نیست که اختلاف نظرهای شدیدی میان اندیشمندان این حوزه وجود دارد تا آنجا که حتی موافقان تحول در علوم انسانی موجود نیز رویکرد واحدی به مسئله ندارند و راهکار پیشنهادی ایشان برای تحقق این تحول متفاوت است.
در این مجال تنها به دو مدعای پیش گفته می پردازم.
روشن است که پیش از اظهارنظر در خصوص نسبت فلسفه با علوم انسانی باید مقصود خود را از فلسفه مشخص کنیم. اینکه چه کاری از دست فلسفه برای علوم انسانی برمی آید، بسته به آن است که فلسفه را چه بدانیم.
1. فلسفه در یونان باستان و قرون وسطی به اصطلاحی عام بر مجموعه معرفتهای نظری و عملی اطلاق میشد. اما
2. در دوران رنسانس، با افزایش فزاینده توجه به علوم تجربی، طبیعیات و ریاضیات (بهجهت نقش بنیادین آن در علوم تجربی) از فلسفه جدا شده و در کسوت علومی مستقل و غیر فلسفی به حیات خود ادامه دادند. پیامد استقلال طبیعیات و ریاضیات از فلسفه آن بود که از این پس وقتي فلسفه بهصورت مطلق بهکار ميرود، اختصاص به فلسفه اولی دارد. فلسفه در این معنای جدید، تنها به آن بخش از معارف بشري اشاره دارد که به مباحث فلسفه اولي ميپردازد که موضوعش «موجود بما هو موجود» است.
3. گسترش تجربه گرایی کار را بدانجا رساند که پوزیتویستهای منطقی مفاهیم و گزاره های غیرحسی را فاقد معنای معرفت بخش دانستند. بدین ترتیب، در دوره نخست پیدایش فلسفه تحلیلی، وظیفه فلسفه چیزی جز تحلیل مفاهیم نبود. از نظر پوزیتویستهای منطقی، تفکر فلسفی معادل تحلیل منطقی مفاهیم و قوانین علوم تجربی بود. به اعتقاد ایشان، فلسفه از اساس به یک فعالیت زبانی یا مفهومی تبدیل شد. اما
4. پس از فروپاشی پوزيتويسم، از دهه 1950میلادی به بعد، مفهوم جدیدی از فلسفه تحلیلی پای به عرصه نهاد که تا زمان حاضر رو به گسترش است. در اين معناي جديد، بهجاي آنکه محور مسائل فلسفي «موضوع» باشد، «روش عقلاني حل مسائل» محور و ملاک تفکيک فلسفه از علم قرار گرفته است. يکي از نتايج اين گسترش معنايي فلسفه آن بود که شاخههايي از معرفت بهوجود آمدند که مشخصه آنها اضافه شدن فلسفه به يک موضوع يا رشته علمي ديگر بود؛ فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق، فلسفه دین، فلسفه فیلم، فلسفه فوتبال و...
در مغربزمین، دو نگرش اصلی در نسبت میان فلسفه و علوم اجتماعی وجود دارد. یک دیدگاه، فلسفه را در جایگاه «پایهگذاری» و «استادی» نشانده و معتقد است فلسفه بنیادیترین حقایق را راجع به ما انسانها و ماهیت جهانی که در آن زندگی میکنیم و نیز قواعد رسیدن به چنین شناختی را وضع میکند. ازاینرو «بنیاد»هایی برای پژوهشهای انجامشده در رشتههای خاص فراهم میآورد. اما نگرش دوم، فلسفه را پادو یا شاگرد علوم اجتماعی میداند.
بهزعم طرفداران دیدگاه دوم (که ریشه در سخن جان لاک در دیباچه رساله پیرامون فهم بشر دارد) تفکر بیعمل یا برج عاجنشینی نمیتواند شناخت معین یا معتبری از جهان بهدست دهد. شناخت تنها از دل تجربه عملی، مشاهده و آزمایش منظم بیرون میآید. بنابراین علوم خاص لازم نیست منتظر فلاسفه بمانند تا آنان بنیادهایی را در اختیارشان قرار دهند و یا به آنها بگویند به چه چیزی باید فکر کنند. بلکه فلسفه باید آماده باشد تا هر زمان دانشمندان در پی کشف طرز کار طبیعت برمیآیند، آنان را کمک و حمایت کند.
امروزه فلاسفه غربی تمایلی به نگرش نخست ندارند. ولی در اینکه فلسفه چه نوع کمکی میتواند به علوم داشته باشد، چند دیدگاه متفاوت وجود دارد. برخی وظیفه فلسفه را زدودن خار و خاشاک پیشداوریها و خرافات تفکر عرفی از مسیر قطار علم میدانند، برخی دیگر معتقدند فلاسفه میتوانند در اصلاح روشهای تحقیقی مورد استفاده دانشمندان از تخصصشان در منطق و روشهای استدلال استفاده کنند.
از آنچه گفتیم، روشن است که دو مدعای یادشده از سوی استاد مدعو #زاویه، در معنا و برداشتی خاص از فلسفه ریشه دارد که در سنت فلسفه تحلیلی در اثر سیطره حس گرایی به بار آمده است.
✍️ مهدی عبدالهی
@MAbdullahi
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
فلسفه دین 1400.8.11.mp3
24.86M
#نشست_علمی
📌 موضوع:
تبیین نظریه #طراحی_هوشمند
✅ ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین رضا کشاورز ( دانشجوی دکترای فلسفه دین)
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
❇️ همایش بینالمللی
«طبیعیگرایی فلسفی و چالشهای آن»
📆مهلت ارسال چکیده تفصیلی مقالات:
۱۴۰۰/۹/۳۰
📆 زمان برگزاری همایش
۱۴۰۰/۱۲/۱۵
🌐وبگاه همایش
http://naturalism.irip.ac.ir
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
✅ مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برگزار میكند
✳️ موضوع: علوم انسانی اسلامی: محالاندیشی یا واقعبینی؟
🔷 به بهانه معرفی و نقد كتاب علم دینی، علم بومی و علم اسلامی: محالاندیشی یا دوراندیشی
👤 سخنران: جناب آقای دکتر علی پایا
👤 ناقد: جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسین شریفی (عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره)
👤 كارشناس مجری: آقای دكتر سید محمدتقی موحد ابطحی
🗓 پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ⏰ ۱۸ - ۲۰
🔶 شرکت در جلسه👇👇
🌐 http://iwo.ir/elmedini
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میکند:
تاثیر ادیان بر تصمیمگیری اخلاقی
(تحلیل مطالعات بینالمللی) جلسه دوم
یکشنبه 23 آبان 1400 ساعت 18:30
سخنران: دکتر پویا پیرملکی
سرفصلها:
۱- ابعاد دین و چگونگی تاثیرگذاری آنها بر تصمیم گیری اخلاقی( تحلیل مطالعات تجربی بین المللی)
2- تحلیل تئوریهایی که تاثیر دین بر تصمیمگیری اخلاقی را توضیح دادهاند
🌐 لینک ورود به جلسه:
http://vroom.um.ac.ir/ishm
جهت ثبت نام، نام و نام خانوادگی، مرتبه دانشگاهی، نام دانشگاه و رشته تحصیلی خود را از طریق پیامرسان واتس اپ به شماره ۰۹۱۵۹۷۰۹۳۶۴ ارسال نمایید.
برای دریافت اسلاید ارائه و مقالات مرتبط با موضوع، عضو یکی از کانال های هدهد شوید.
لینک کانال چهارم هدهد در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/LHu2ecB2DoH4qoREdJh3D0
فلسفه #پادو یا #استاد_علوم (2)
✅ چیستی فلسفه در اندیشه اسلامی
در ابتدای پیدایش فلسفه اسلامی به تبعیت از فلسفه یونان باستان، مقصود از فلسفه در میان اندیشمندان اسلامی، معادل با همه علوم حقیقی بود. به همین جهت، فلاسفه اسلامی در هر دو شاخه حکمت نظری و حکمت عملی قلم زده و آثار فراوانی را عرضه کردهاند. اما در بستر زمان، از سویی با گسترش علوم برخی از این علوم از فلسفه جدا شده و در کسوت علم و بلکه علوم مستقلی درآمدهاند. از سوی دیگر نیز مباحث و شاخههای نوینی در ذیل فلسفه اسلامی پدید آمدهاند. آنچه در دورههای اخیر فلسفه اسلامی دانسته میشود، مشتمل است بر فلسفه اولی (امور عامه، الهیات بالمعنی الأعم)، انسانشناسی (علمالنفس فلسفی)، خداشناسی (الهیات بالمعنی الأخص) و معرفتشناسی.
✅ ✅ چیستی علوم انسانی
«علوم انسانی» علومی هستند که موضوع تحقیق آنها ابعاد وجودی و کنش¬های مختلف انسانی (بما هو انسان) است. مقصود از کنشهای انسانی، آندسته از فعالیتهای انسانی است که متضمن روابط افراد بشر یا یکدیگر و روابط این افراد با اشیاء، و نیز آثار، نهادها و مناسبات ناشی از این رفتارهاست. همه گزارههای علوم انسانی ناظر به انسانیت یا واقعیت انسانی هستند. این علوم در وهله نخست، ابعاد مختلف وجودی انسانی از قبیل وجوه فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و غیره را توصیف کرده و سپس برای گذر از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در هر یک از ابعاد یادشده برنامه ارائه میکنند.
✅✅✅ نظام طبقه بندی طولی علوم بشری
بنا بر نظریه علمشناختی فیلسوفان و منطقدانان اسلام، هر دانشی دارای سه مؤلفه اساسی است: موضوع، مسائل و مبادی. مقصود از موضوع و مسائل نیازمند توضیح نیست، اما تحقیق در مسائل یک علم اغلب مبتنی بر گزارههایی است که اعتبار و حقانیت آنها را باید خارج از آن علم جستوجو کرد. این گزارهها بهاصطلاح «مبادی علم» محسوب میشوند که به نوبه خود به مبادی تصوری و تصدیقی تقسیم میگردند. مبادی تصدیقی، مقدماتی هستند که استدلالهای آن علم مبتنی بر آنها میباشند. این مبادی تصدیقی به دو دسته تقسیم میشوند: اصول متعارف و اصول موضوعه. اصول موضوعه هر علم قضایایی اند که باید در علم دیگری اثبات شوند و در واقع، از مسائل آن علم دوم محسوب میشوند.
این نگرش علمشناختی که هویت یک منظومه معرفتی را وابسته به مبادی و مبانی بهکار رفته در آن میداند، نظام طبقهبندی علوم را نظامی طولی تصویر میکند؛ چرا که با توجه به جایگاه مبادی یک علم در اثبات و نفی محمولات مسائل آن روشن میشود که دانشهایی که عهدهدار تبیین و اثبات مبادی یک دانش دیگر هستند، نقش بهسزایی در شکلگیری آن بازی میکنند. اگر دانش (2) نیازمند دستهای از مبانی است که دانش (1) عهدهدار پاسخ به آنهاست، پس تکوّن مسائل دانش (2) و تحول در آنها بهطور منطقی مبتنی بر مسائل دانش (1) است و از سوی دیگر، هر گونه تغییر در مسائل دانش (1) که مبادی دانش (2) را شکل میدهند، مسائل دانش (2) را دستخوش دگرگونی میکند.
اینک با این ملاحظه میتوان گفت چنانکه پیشینیان فلسفه را مادر علوم خواندهاند، بنیادیترین مبادی علوم حقیقی را باید در میان گزارهها و شاخههای مختلف علوم فلسفی جستوجو کرد که از قضا میان خود این شاخهها نیز سلسله مراتب دانشی برقرار است. بنیادیترین گزارههای معرفتی در دانش معرفتشناسی بررسی میشوند. در مرتبه دوم، نوبت به هستیشناسی عقلی میرسد که بهدنبال دستیابی به نگرشی کلی به هستی و شناخت اوصاف و احکام کلی وجود است.
بخش نخست را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/Islamic_Philosophy_of_Religion/519
ادامه دارد
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
🔸نشست علمی "قرآن و علوم شناختی"
🔰 گروه #معرفت_شناسی پژوهشگاه با همکاری پژوهشکده مطالعات میانرشتهای قرآن دانشگاه شهید بهشتی برگزار میکند:
▪️حجتالاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا و حجتالاسلام دکتر سیدمحمد سادات منصوری به عنوان ارائهدهنده حضور خواهند داشت.
⏰ سه شنبه 25 آبان ماه، ساعت 17:30
#نشست
#همایش_قرآن_و_علوم_شناختی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
🔸 نشست علمی فلسفه تکنولوژی و علامه طباطبایی(ره)
🔰 به مناسبت چهلمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی توسط گروه #معرفت_شناسی و با همکاری قطب علمی فلسفه دین برگزار میشود:
▪️حجتالاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا به عنوان ارائهدهنده و حجتالاسلام ابوالحسن غفاری به عنوان دبیر علمی در این نشست حضور خواهند داشت.
http://join.skype.com/nUWf4FgnDigW
⏰ چهارشنبه 26 آبان ماه، ساعت 13:00
#نشست
#علامه_طباطبایی
🆔 @iictchanne
——————
@Islamic_Philosophy_of_Religion
کتاب «نظریه سیاسی اسلام» اثر حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی ره به زبان اردو ترجمه و توسط مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام در هند به چاپ رسید.
AhlulBayt News Agency (ABNA): Written by late Ayatollah Mesbah Yazdi, “Political Theory of Islam” has been translated in Urdu and published in India.
The book takes a look at Islam’s view towards laws and regulations in the framework of political thinking. The contents of the book come from Ayatollah Mesbah’s discussions that he had been holding before the start of Friday prayers sermon in Tehran.
The book has been translated by Hojat-ol-Islam Mowlana Heidari and published by the AhlulBayt World Assembly (AS).
“Political Theory of Islam” confers on the roles of politics, freedom, government’s structure, democracy, and laws in the religious system and then points to differences between the views of Islam and the West with regards to values and laws.
Ayatollah Mesbah Yazdi, who was a member of the Assembly of Experts, died at a hospital in Tehran on January 1 at the age of 86 due to gastrointestinal disease.
✅ پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره)
🌐 https://mesbahyazdi.ir
✅ کانال اطلاعرسانی آثار علامه مصباح(ره)
🔰 @mesbahyazdi_ir
✅ انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و انتشار آثار حضرت علامه مصباح(ره)
🌐 https://eshop.iki.ac.ir/shop/7
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Phi
دومین نشست از سلسله نشستهای الحادپژوهی به همت دفتر قم موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در روز یکشنبه مورخ 30 آبان ماه 1400 به صورت مجازی برگزار میشود.
الحاد و طبیعتگرایی
دکتر محمد لگنهاوزن
دکتر اسماعیل علیخانی
ناسازگاریهای درونی و پیامدهای الحاد
این نشست در روز یکشنبه 30 آبانماه ۱۴۰۰، ساعت 14 آغاز خواهد شد.
علاقهمندان به حضور در این نشست میتوانند در ساعت تعیینشده از طریق لینک اختصاصی (www.irip.ac.ir/u/138) در نشست شرکت کنند.
#خدا #الحاد #آتئیسم #طبیعتگرایی #خداباوری #خداناباوری #فلسفه_دین #فلسفه_دین_اسلامی
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥نشست تخصصی "الهیات و نظریه اجتماعی"💥
◀️ دانشگاه باقرالعلوم (ع)
◀️ سخنرانان:
پرفسور جان میلبنک(الهی دان و فیلسوف برجسته مسیحی)
◀️ دکتر حمید پارسانیا (دانشیار دانشگاه تهران )
◀️ دبیر علمی:
دکتر سید هادی ساجدی
✅ مشاهده کامل نشست:
https://www.aparat.com/v/5wCEz
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
🔴 بعد از بارگزاری پاورپوینتهای #الهیات_مسیحی مکگراث، برخی از اعضای کانال پیگیر فایل این کتاب شدند. از همین رو دو ویراست پنجم و ششم این کتاب ارزشمند و ترجمه فارسی آن تقدیم میشود. ⬇️⬇️⬇️
تذکر: ترجمه فارسی در دو جلد منتشر شده است و فقط فایل جلد اول آن در دسترس قرار دارد.
Christian Theology_ An Introduction - Alister McGrath.pdf
26.43M
#دانلود_کتاب
📗Christian Theology; An Introduction - Sixth Edition
✍🏻 Alister McGrath
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
Christian Theology_ An Introduction - Alister McGrath.epub
3.16M
#دانلود_کتاب
📗Christian Theology; An Introduction - Fifth Edition
✍🏻 Alister McGrath
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
الهیات مسیحی - آلیستر مکگراث & بهروز حدادی.pdf
26.72M
#دانلود_کتاب
📗درسنامه الهیات مسیحی
✍🏻 آلیستر مکگراث
✍🏻 ترجمه بهروز حدادی
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
سالروز بزرگداشت حضرت علامه آیت الله سید محمد حسین طباطبایی.mp3
26.65M
#صوت
🔹علامه طباطبایی، فلسفه علم؛ شالودهشکنی داروینیسم (۱)
سالروز بزرگداشت حضرت آیت الله علامه سید محمد حسین طباطبایی- 1400
استاد حسن رحیم پور ازغدی
#چند_دقیقه_برای_تفکر
#شبکه_چهار
📅 پخش: 1400/8/21
@Islamic_Philosophy_of_Religion
سالروز بزرگداشت حضرت علامه آیت الله سید محمد حسین طباطبایی (ره) - 28 آبان 1400.mp3
28.68M
#صوت
🔹علامه طباطبایی، فلسفه علم؛ شالودهشکنی داروینیسم (۲)
سالروز بزرگداشت حضرت آیت الله علامه سید محمد حسین طباطبایی- 1400
استاد حسن رحیم پور ازغدی
#چند_دقیقه_برای_تفکر
#شبکه_چهار
📅 پخش: 1400/8/28
@Islamic_Philosophy_of_Religion
هدایت شده از فکرت
این یک اطلاعیه است!
📚 رسانه های تخصصی فکرت با همکاری انجمن های علمی فلسفه و کلام سراسر کشور برگزار می کند:
💻 «سلسله درس گُفتارهای فلسفه دین» [#رایگان]
👨 مخاطب: دانش پژوهان رشتههای فلسفه و کلام
👱🏻 مدَّرِس: مُحَّمَد کرمی نیا
تذکر : البته بر اساس ملاکهایی متقاضیان را رتبهبندی و برخی ها را انتخاب خواهیم کرد.
🔖 علاقه مندان جهت ثبت نام، لطفاً ایمیلی حاوی اطلاعات زیر و با عنوان «ثبت نام دوره فلسفه دین» به نشانی karaminia.mohammad@yahoo.com ارسال نمایید. (آخرین مهلت ثبت نام : 10 آذر ماه 1400)
الف) نام و نام خانوادگی
ب) سوابق آموزشی و پژوهشی
ج) دلیل علاقه به موضوع «فلسفه دین»
⏰ زمان جلسه با نظر شخصی مُدَّرِس دوره و دانش پژوهان محترم، تصمیم گیری و مُعَّیَن خواهد شد و قطعاً زمان آن حوالی ساعات 19 الی 23 خواهد بود.
🚫 نکته مهم: طبق یکی از قواعد دوره، فرد در صورت دو جلسه غیبت (به زعم مُدَّرِسِ دوره ناموجه) از ادامهی دوره مرخص میشود.
🗞 درسگفتار طی 15 جلسه در محیط Adobe Connect با ارائه جزوه دقیق و مرتب هر فصل، برگزار خواهد شد.
📩 مباحثی که ارائه خواهد شد به شرح زیر است:
1- کلیات مباحث
2- تأمل در باب خداوند؛ در جستجوی حقیقت غایی
3- تجربه دینی؛ مواجهه با أمر الوهی چه معنایی دارد؟
4- عقل و ایمان؛ رابطه ایمان و عقل چگونه است؟
5- صفات خداوند؛ خدا به چه می ماند؟
6- براهین خداشناسی؛ أدله ای در تأیید وجود خداوند (قسمت اول)
7- براهین خداشناسی: أدله ای در تایید وجود خداوند (قسمت دوم)
8- مسئله شر: مسئله ای علیه وجود خداوند (قسمت اول)
9- مسئله شر: مسئله ای علیه وجود خداوند (قسمت دوم)
10- شناخت خدا بدون توسل به برهان: آیا اعتقاد به خدا نیاز به مبنا و پایه دارد؟
11- زبان دین؛ چگونه می توان به نحو معناداری درباره خدا سخن بگوییم؟
12- معجزه؛ آیا خداوند در أمور زمینی دخالت می کند؟
13- حیات پس از مرگ؛ آیا دلیلی برای امیدواری وجود دارد؟
14- علم و دین؛ آیا علم و دین با یکدیگر سازگارند یا ناسازگار؟
15- کثرت گرایی دینی؛ چگونه می توان تنوع ادیان را تبیین کرد؟
16- اخلاق دینی؛ اخلاق چه نسبتی با خدا دارد؟
17- جمع بندی مباحث
📲 از تمامی علاقه مندان خواهشمندیم که این اطلاعیه را در رسانه های مختلف منتشر نمایید.
🆔 @fekrat_net
Hosh Masnoei.mp3
19.89M
🔊 #صوت
🔰 صوت کامل نشست علمی «هوش مصنوعی از منظر معرفتشناسی»
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#ابوالحسن_غفاری
⏰ یکشنبه نهم آبان ماه 1400
#نشست
#هوش_مصنوعی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
📒دبیرخانه همایش بینالمللی «علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی (ره)
⬅️ اطلاعرسانی زمانبندی ارسال مقاله
✅ مهلت ارسال چکیده مقاله به دبیرخانه همایش تا 30 آذرماه 1400 تعیینشده و برای ارسال مقاله تا 29 اسفندماه 1400 فرصت باقی است.
👈سامانه ارسال و پیگیری مقالات
🌐 https://ihsam.iki.ac.ir/SendArticle
👈 شیوه نامه نگارش مقالات
🌐 https://ihsam.iki.ac.ir/articleHelp
👈 اطلاعات بیشتر :
🌐 https://ihsam.iki.ac.ir/node/1533
🆔@ihsam_ir
#منتشر_شد
✅ به کوشش گروه تاریخ اندیشه معاصر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
📚 کتاب سكولاريسم پنهان، بررسی انتقادی انديشههای دكتر داود فیرحی
👤با نوشتارها و گفتارهایی از حجج اسلام و آقایان:
سید محمدمهدی میرباقری، حمید پارسانیا، عبدالحسین خسروپناه، موسی نجفی، محمدجواد نوروزی، داود مهدوی زادگان، مهدی امیدی، ذبیحالله نعیمیان، ابوذر مظاهری، محمدعلی لیالی، علی احمدیخواه و علیرضا جوادزاده
🔶 دکتر داود فيرحی، انديشمند متواضع، در کنار پذيرش «نسبیگرایی» و گرايش به «ليبراليسم»، رويکرد «تحميل نظريه بر نص» و بهصورت خاص، تفسير گزارهها و تراث شيعی بر اساس نظریه بروندينی را اتخاذ کرده بود.
🔶 طبعاً با گرايش و رويکرد مزبور، بسياری از احکام سياسی اسلام که با ليبراليسم در تضادند، کنار گذاشته يا به حاشيه رانده میشوند؛ و اين امر، معنایی جز سکولاريسم نمیتواند داشته باشد.
🔶 بااينحال، از ويژگیهای دکتر فيرحی، تلاش برای طرح مباحث علمی بدون ايجاد حساسيت منفی و تنشآفرينی بود، و ازهمينرو، سعی وافر داشت تا عباراتی را به کار نبرد که دلالتِ صريح بر سکولار بودن وی داشته باشد. بر اين اساس، میتوان سکولاريسم موجود در آثار دکتر فيرحی را «سکولاريسم پنهان» دانست.
❇️ مشاهده و خرید اینترنتی
🌐 https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/4617
🔰 کانال انتشارات مؤسسه امام خمینی(ره)
🌐 https://eitaa.com/hatif_ir 🆔@meshkatnoor
🔸 کرسی بررسی و نقد انتقادات داوکینز بر خداباوری
🔰 گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه برگزار میکند:
▪️حجت الاسلام و المسلمین #حمیدرضا_شاکرین به عنوان ارائهدهنده، دکتر میثم توکلی بینا و حجتالاسلام دکتر سیدفخرالدین طباطبایی به عنوان ناقد حضور خواهند داشت.
⏰ یکشنبه 7 آذر ماه، ساعت 15:00
📡 ارتباط مجازی از طریق:
🌐 join.skype.com/hXn8SqdXBPif
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿گریه دختر فرانسوی هنگام مسلمان شدن🌿
بر خلاف اسلام ستیزان که بر این باور هستند دین اسلام، دین جنگ و خونریزی می باشد و با شمشیر گسترش پیدا کرده است و علی رغم تبلیغ بیشتر رسانه های غربی علیه این دین و ایجاد فوبیا یا اسلام هراسی، الا اینکه بر مبنای مطالعات و نظرسنجی های غربی، از بین ادیان آسمانی، اسلام تنها دینی است که قواعد اساسی خود را حفظ کرده و جهان بینی کامل و دقیقی دارد و به خاطر همین تعداد کسانی که به اسلام گرایش پیدا میکنند بسیار بالا و رو به رشد است.
جریان مسلمان شدن این دختر فرانسوی چند روز پیش توسط شبکه ی الجزیره پخش شد.
الحمدلله علی نعمة الاسلام.
کانال فلسفه دین اسلامی
@Islamic_Philosophy_of_Religion