بسمه تعالی
انالله و انا الیه راجعون
استاد دکتر علیرضا صدرا؛ انسانی با اخلاق، متواضع، پُر تلاش و حق جو و متعهد و بخشی از تاریخ علوم سیاسی ایران بود. وی در جهت طرح و تقویت اندیشه سیاسی اسلامی و تربیت دانشجویان و اندیشمندان بسیار کوشید و کوششهای او لازم به یاد و تقدیر است.
اللهم إنا لانعلم منه الا خیرا
خدای رحمان و رحیم استاد دکتر علیرضا صدرا، و همه گذشتگان، غرق رحمت فرمایاد و با اولیای طاهرینش محشور کناد.
احمد رضا یزدانی مقدم
حجاب چهره جان میشود غبار تنم
خوشا دمی که از آن چهره پرده برفکنم
چنین قفس نه سزای چو من خوش الحانیست
روم به گلشن رضوان که مرغ آن چمنم
درگذشت استاد فاضل آقای دکتر علیرضا صدرا که دارای مکارم اخلاق بود و عمر خود را در راه تعلیم و تعلم گذرانید را به اساتید و دوستان عزیز تسلیت میگویم. از خدای مهربان برای ایشان رحمت و مغفرت خواستارم.
محمود فلاح
انالله و اناالیه راجعون
خبر درگذشت استاد عزیزمان جناب دکتر صدرا برای اهالی دانش سیاست بسیار تاسفبار بود. از خداوند سبحان مغفرت و علو درجات برای ایشان مسئلت مینمایم.
در حرم حضرت احمدبن موسی شاهچراغ نایب الزیاره همه عزیزان هستم.
علیرضا زهیری
انالله و انا الیه راجعون
رحلت استاد علیرضا صدرا همه ما را متالم و متاثر کرد دانش آموختگان علوم سیاسی کلاسش خاطرات بسیار از آن استاد سفر کرده دارند او همه دانشجویانش را با تراث ماندگار حکمت عملی آشنا کرد اگر امروز جامعه علمی از آثار اندیشه های سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی، فارابی، محقق سبزواری، ملاصدرا و .... بر خوردار است مدیون اهتمام استاد صدراست او باور به تراث ماندگار داشت و اهتمام غیر قابل وصف برای احیای اندیشه های سیاسی آنان داشت باورش بیش از بیانش و بنانش تاثیر داشت خدای رحیم و رحمان رحمتش کند و بر سر سفره غفاریتش پذیرایش باشد امیدوارم بازماندگانش از صبر جمیل و اجر جزیل بر خوردار باشند به همه مغمومان این مصیبت تسلیت گویم
اقل دانشجویان استاد بهرام دلیر
انا لله و انا الیه راجعون
از شنیدن خبر رحلت ناگهانی استاد بسیار متاثر و متالم شدم. خاطرات کلاسها و جلسات این استاد متواضع و سلیم النفس و بزرگوار از ذهن تک تک دوستان و آشنایان و شاگردانش ماندگار خواهد بود.
از خداوند رحیم علو درجات برای ایشان خواستارم و برای خانواده و کلیه وابستگان طلب اجر و صبر جزیل و جمیل همراه با سلامتی دارم.
محمد صدرا
▪️انا لله و انا الیه راجعون
چه سخت است باور کنیم دیگر استاد فرزانه جناب دکتر علیرضا صدرا در میان ما نیست. استاد عزیزی که سالها از فضل و معرفت و مهر و محبتش بهرهمند بودیم. این مصیبت بزرگ را به خانواده محترم و اساتید و فضلای دانش سیاسی تسلیت عرض میکنم و از خدای مهربان رحمت و رضوان الهی برای استاد راحل و صبر و سلامتی برای خانواده داغدیده و عاشقان استاد صدرا خواستارم. خداوند روح مطهر این استاد متواضع را با اولیای الهی، به ویژه شهدای حرم خونین شاهچراغ شیراز محشور کند.
با آرزوی رحمت و رضوان الهی
محسن رضوانی
▪️
از خداوند سبحان مغفرت و علو درجات برای استاد فقید دکتر علیرضا صدرا و برای بازماندگان صبر مسئلت می نمایم.
محمد پزشگی
خداوند به استاد عزیز ما دکتر صدرا علو درجات و مغفرت را عنایت کند و برای بازماندگان صبر را خواستارم.
رجبعلی اسفندیار
انا لله و آنا الیه راجعون،
ارتحال این استاد فکور و اندیشمند متواضع را محضر اعضای محترم گروه تسلیت عرض میکنم. روحشان قرین صلحا و اولیای الهی.
قاسم شبان نیا
🏴 پیام حضرت آیتالله خامنهای در پی حادثهی تروریستی در حرم حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) شیراز
🔻 بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
جنایت شقاوتآمیز در حرم مطهّر حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام که به شهادت و مجروح شدن دهها مرد و زن و کودک بیگناه انجامید، دلها را اندوهگین و داغدار کرد. عامل یا عاملان این جنایت اندوهبار یقیناً مجازات خواهند شد ولی داغ عزیزان و نیز هتک حرمت حرم اهل بیت علیهمالسلام جز با جستجو از سررشتهی این فاجعهآفرینیها و اقدام قاطع و خردمندانه دربارهی آن، جبران نخواهد شد. همه در مقابله با دست دشمن آتشافروز و عوامل خائن یا جاهل و غافل او وظائفی برعهده داریم؛ از دستگاههای حافظ امنیت و قوهی قضائیه تا فعالان عرصهی فکر و تبلیغ و تا آحاد مردم عزیز باید ید واحدهئی باشند در مقابل جریانی که به جان مردم و امنیت آنان و مقدسات آنان بیاعتنائی و بیاحترامی روا میدارد. ملت عزیز و دستگاههای مسئول یقیناً بر توطئهی خباثتآمیز دشمنان فائق خواهند آمد، انشاءالله.
🔺 اینجانب به خانوادههای عزادار این حادثه و به مردم شیراز و به همهی ملت ایران تسلیت میگویم و شفای مجروحان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سید علی خامنهای
۵ آبان ۱۴۰۱
@khamenei_qom
⬅️پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی، در پی درگذشت استاد علیرضا صدرا
◼️ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصهی فلسفهی سیاسی اسلامی «دکتر علیرضا صدرا» ضایعهی جانکاهی است که دلمان را عزادار کرد. این ضایعه را به جامعهی علمی ایران عزیز، اساتید، همکاران، علاقهمندان، دانشجویان و بهویژه همسر، فرزندان و بستگان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم.
🔲مجاهدتها و تکاپوهای علمی آن استاد فقید در عرصهی اندیشهی سیاسی اسلامی فراموشنشدنی است. گامهای مفیدی که دکتر صدرا برای حل مسائل مبتلابه جمهوری اسلامی علیالخصوص تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت برداشتند، قابل توجه بوده و بیشک باقیات الصالحات ایشان محسوب میشود.
◼️جزئیات خبر در لینک زیر
🌐http://dte.bz/4jdSI
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
به مناسبت درگذشت استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران صادر شد؛
پیام تسلیت استاد نجف لک زایی
ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصهی فلسفهی سیاسی اسلامی «دکتر علیرضا صدرا» ضایعهی جانکاهی است که دلمان را عزادار کرد. این ضایعه را به جامعهی علمی ایران عزیز، اساتید، همکاران، علاقهمندان، دانشجویان و بهویژه همسر، فرزندان و بستگان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دکتر "علیرضا صدرا"، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شب گذشته دار فانی را وداع گفت. به همین مناسبت پیامی از سوی حجت الاسلام و المسلمین استاد نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاونت پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی صادرشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
«يَرْفَعْ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» (مجادله/۱۱)
ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصهی فلسفهی سیاسی اسلامی «دکتر علیرضا صدرا» ضایعهی جانکاهی است که دلمان را عزادار کرد. این ضایعه را به جامعهی علمی ایران عزیز، اساتید، همکاران، علاقهمندان، دانشجویان و بهویژه همسر، فرزندان و بستگان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم.
مجاهدتها و تکاپوهای علمی آن استاد فقید در عرصهی اندیشهی سیاسی اسلامی فراموشنشدنی است. گامهای مفیدی که دکتر صدرا برای حل مسائل مبتلابه جمهوری اسلامی علیالخصوص تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت برداشتند، قابل توجه بوده و بیشک باقیات الصالحات ایشان محسوب میشود. ایشان ازیکسو از محضر اساتید صاحبنامی همچون «علامه محمدتقی جعفری» بهره برده و با این پشتوانه به کرسیهای اندیشهی سیاسی اسلامی و ایرانی رونق بخشیده است؛ و ازسویدیگر کثیری از شاگردان را در این حوزه پرورش داد که هر کدام از آنها اینک از اساتید برجستهی مطالعات سیاسی اسلامی در کشورمان شمرده میشوند. ایشان در پایهگذاری مراکز و گروههای فعال مطالعات سیاسی اسلامی این مرز و بوم، همچون دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام بهویژه «گروه علوم سیاسی» این دانشگاه، نقش برجستهای داشتند.
اینجانب که از دورهی کارشناسی علوم سیاسی محضر ایشان را در درک کردهام و تا دو روز قبل از رحلتشان این ارتباط تداوم داشت، وی را فردی آراسته به فضایل و مکارم اخلاقی در حدّ اعلی، نظریهپردازی مسلط به مبانی اسلامی، متفکری معطوف به حل مسائل راهبردی نظام، مدیری کوشا در جهت ارتباط و همافزایی نخبگان حوزوی و دانشگاهی یافتم که توانسته بود دو زیور حلم و علم را بهدور از افراط و تفریط کنار هم جمع کند. همکاری ایشان با «پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی» پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تولید آثاری منتهی گردید که بخشی از آنها منتشر و بخشی نیز در دست انتشار است. دکتر صدرا در «گروه فلسفه سیاسی» مجمع عالی حکمت اسلامی، از آغاز تاسیس تا پایان عمر شریفشان حضوری موثر داشتند؛ اینک در نبود ایشان، از برکات این حضور سالیان سال بهره خواهیم گرفت.
بر دوستداران ایشان واضح است که زندهنگهداشتن یاد و نام «دکتر صدرا» در گرو توجه روزافزون به دغدغههای این استاد فقید، بهویژه در عرصهی گسترش و ترویج اندیشهی سیاسی اسلامی و کاربست آنها در عرصهی عمل از طریق گسترش حکمت عملی و توجه به کارآمدی نظام و ارتقای بهرهوری و اثربخشی، علیالخصوص تعالی و ارتقای حکمرانی در سطح ایران، جهان اسلام و نظام بینالملل است. نقش این متفکر فرهیخته در گسترش مطالعات سیاسی اسلامی، توجه به متفکران قویم این شاخهی دانشی، احیای آثار حکما و فقهای متأله همچون: فارابی، خواجه نصیرالدین طوسی، صدرالمتألهین، علامه نائینی و امام خمینی رحمهاللهعلیه، تحکیم مردمسالاری دینی و در یککلام طرح و ارایهی «سیاست متعالیه» از خاطرها فراموش نخواهد شد.
خدای متعال این روح بیقرار و رحلتگزیده را غریق رحمت واسعهی خود فرماید و اجر جزیل و صبر جمیل را نصیب باقیماندگانشان گرداند. به ما نیز توفیق عنایت فرماید تا همچون آن استاد محبوب در ظلّ و ذیل قرآن و عترت در گسترش معارف ثقلین موفق باشیم.
نجف لکزایی
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی
و رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت دکتر علیرضا صدرا، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران را تسلیت گفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام تسلیت محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر آمده است:
«انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت ناگهانی دوست و استاد گرامی آقای دکتر علیرضا صدرا موجب تالم و تاسف عمیق اینجانب گردید.
ضمن عرض تسلیت فقدان این انسان وارسته و متخلق به خانواده آن مرحوم، جامعه علمی، اساتید و دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و مردم شریف دزفول از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید رحمت واسعه و غفران الهی و برای بازماندگان معزز صبر و بردباری خواستارم.»
گفتنی است، دکتر علیرضا صدرا، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شب گذشته دار فانی را وداع گفت.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و رییس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی پیشرفت که تا روز گذشته در سلامت کامل در کلاس درس و جلسات دانشگاه تهران حاضر بود؛ شب گذشته به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
با سلام و تحیت و تسلیت ارتحال استاد علیرضا صدرا
با توجه به سوال علاقمندان و دانشجویان و همکاران استاد، به اطلاع می رسد، ان شاءالله مراسم گرامیداشت و یادبود استاد روز پنجشنبه در شهرستان قم برگزار خواهد شد.
اطلاعیه مراسم پس از هماهنگی های لازم منتشر خواهد شد.
دولت در اندیشه سیاسی میرزای نائینی.mp3
43.42M
#کمیسیون_اندیشه_سیاسی_کنگره_بین_المللی_میرزای_نائینی
#میرزای_نائینی
#حکمرانی_مردمی
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
⬅️کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی | دولت در اندیشه سیاسی میرزای نائینی
👤ارائه دهنده: جناب آقای دکتر شریف لک زایی
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/ZPBy2
📒ناقد :حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی آل غفور
📒دبیرعلمی : حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر حججی
⏰ زمان: پنج شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۰۵ساعت ۸:۳۰ الی ۱۰:۳۰
💠مکان: قم؛ پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار پژوهشکده
✅مجری:کمیسیون اندیشه سیاسی کنگره بین المللی میرزای نائینی
❇️همکاران: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه
https://eitaa.com/isca_seda/5168
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
در گذشت تاثر انگیز برادر مخلص و اندیشمند دغدغه مند در ساحت علوم سیاسی اسلامی، دکتر علیرضا صدرا استاد تمام دانشگاه تهران مایه تاسف و افسوس شد. ایشان محققی انقلابی، فعالی اجتماعی، متخلقی متواضع و متدینی مردمدار بود. آن رزمنده جبهه نبرد دیروز و پژوهنده عرصه دانش امروز، تحقیقات متقنی در زمینه حکمت سیاسی اسلام و به ویژه نسبت حکمت اسلامی با سیاست و به طور خاص حکمت صدرایی را به خوبی دنبال می کرد و آثاری در این زمینه به رشته نگارش در آورد و به یادگار گذاشت.
در تالیف دایره المعارف حکمت سیاسی اسلامی مشارکتی کوشا داشت. او که پیوسته وارستگی و تقوا سجیه اش بود، همکاری پر همتی با محافل دانشگاهی ایفا کرد و از آنجایی که محب روحانیت بود رساله دکترای خود را تحت اشراف علمی مرحوم علامه جعفری نگاشت و همواره اندیشه سیاسی منظومه فکری مقام معظم رهبری را تدریس می نمود.
اینجانب ضمن عرض تعزیت به جامعه علمی کشور و مردم غیور دزفول مقاوم که آن مرحوم نماینده دوره چهارم مجلس این سامان بود، طلب تسلا و صبر برای بازماندگان آن عزیز به ویژه همسر محترم و فرزندان گرامی او دارم و از درگاه خداوند برای آن مرحوم مغفور رحمت و روح و رضوان و همنشینی با اهل بیت علیهم السلام را در ضیافت جنات نعیم خواستارم.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
عبدالحسین خسروپناه
طلبه حوزه علمیه قم
۶ آبان ۱۴۰۱
با سلام و تسلیت
لطفا امشب نماز شب اول قبر برای استاد صدرا فراموش نشود.
علیرضا صدرا ابن محمد علی
نماز لیلة الدفن - ویکی شیعه
https://fa.wikishia.net/view/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2_%D9%84%DB%8C%D9%84%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%81%D9%86
اسدالله سرافراز / فعال فرهنگی
دزفول شخصیت بزرگی را از دست داد
او نیز گذشت از این گذرگاه
و آن کیست که نگذرد از این راه
دکتر علیرضا صدرا نیز روی در نقاب خاک کشید و آسمانی شد
او را از آغاز دوران نمایندگی مجلس چهارم می شناختم شخصیتی فهیم و فروتن و توسعه اندیش داشت و همواره در فکر آینده ی بهتر و پیشرفت و تعالی دزفول بود .
نگاه بلند و ملی او ، روحیه مردمی و فروتنانه او ، تعامل سازنده با تمام گروه ها و جریان های فکری از او شخصیتی بسیار موجه و دوست داشتنی ساخته بود .
دکتر صدرا از چهره های کم مانندی بود که با ذهنی گشوده و آغوشی باز با هر دیگری برخورد لطیف و گرمی داشت و با رواداری و احترام ، اندیشه های متفاوت و متکثر را برسمیت می شناخت .
صدرا اهل گفتگو بود در کلام و کردارش گوهر صداقت و خلوص تجلی بارزی داشت .
به ظرفیت های علمی و سرمایه های فرهنگی دزفول بسیار باورمند بود و توسعه شهرستان را در سایه همدلی و هم پذیری همه ی نیرو ها و جریان های دلسوز می دانست .
دکتر صدرا اگرچه به خاطر اشتغال در دانشگاه تهران در پایتخت می زیست اما هرگز مردم شهرش را فراموش نکرد
او شخصیتی علمی و منشی اخلاقی داشت و با زندگی ساده و سالم هرگز گرفتار قدرت و ثروت نگردید .
مردم دزفول بواقع انسانی بزرگ و چهره ای فرهیخته و محبوب را از دست دادند و البته خاطره و خدمات ارزشمند او همیشه بیادماندنی خواهد بود .
خداوند روح این مومن وارسته را مشمول الطاف خود گرداند و به بازماندگان و دوستانش صبر و آرامش عطا نماید .
هدایت شده از هُموار/محسن جبارنژاد
🔴 برای دکتر علیرضا صدرا که تجسم عقلانیت سیاسی در روزگار ما بود.
🖋 محسن جبارنژاد
مرگ چنین خواجه نه کاریست خرد
دکتر صدرا از میان ما پر کشید و اکنون در میان ما نیست. چیزی که تصورش نیز دشوار است. او امشب در خاک آرمید و "قالب خاکی سوی خاکی فکند" ، اما "جان خرد سوی سماوات برد"
دکتر صدرا مظهر عقلانیت و حکمت در سیاست بود. چیزی که امروزه به شدت بدان محتاجیم. او پیوسته به ایران می اندیشید و دغدغه اعتلای میهن داشت. گشوده بود و اهل گفتگو و آزاداندیشی. در نهایت فروتنی و احترام و تواضع و محبت با دیگران مواجه میشد. از موضع یک حکیم آگاه و ژرف اندیش به رخ دادهای سیاسی و اجتماعی می نگریست. هیچ گاه جو زده نمی شد. مهر و خوشرویی اش زبانزد بود. بسیار پرانرژی و امیدوار بود. هم ذهن فلسفی او جوال و قدرتمند بود و هم ذهن راهبردی اش و چنانکه میدانیم جمع میان این دو بسیار دشوار است. در عین اینکه در تبیین و تحلیل نظری بسیار توانا بود، آشنایی دقیقی از میدان عمل نیز داشت. تسلط ویژه ای بر متون حکمای مسلمان از فارابی تا ملاصدرا داشت و نقش ویژه ای در ترویج خوانش مدنی از متون کلاسیک حکمت و فلسفه داشت. هم با بنیان های دانش سیاستِ غربی آشنایی خوبی داشت و هم بنیادهای حکمت سیاسی اسلامی را عمیقا میشناخت. مسلط بر تاریخ و ادبیات بود. پژوهش های او در خلا شکل نمیگرفت و بر اساس مساله محوری و
حل مسائل و چالشهای جامعه و دولت پژوهش میکرد. به همین سبب طی سالهای اخیر، یکی از پروژه های اساسی ای که دنبال میکرد بحث کارآمدی دولت و نظام سیاسی بود. عمیقا دلباخته فرهنگ ایرانی و اسلامی بود. هم دقت فلسفی داشت، هم طبع عرفانی و هم ذوق شعری. با حوصله و گشاده رویی با دانشجویان و پرسش گران مواجه میشد و هیچ گاه کسی را از خود نمیرنجاند. اهل فخرفروشی نبود. وارد حواشی نمیشد، قدر گوهر عمر را میدانست و آن را مصروف پرداختن به کارهای اساسی برای کشور میکرد و به همین جهت هم آثار و برکات علمی و عملی فراوانی از خود بر جای گذاشت. روح پاکش میهمان سفره ابوتراب باشد انشاالله. امشب همه برای آرامش استاد دست به دعا برداریم...
@m_jabbarnejad
آغوش گشوده به نقد: یادداشت حجتالاسلام رضا غلامی برای درگذشت علیرضا صدرا
دکتر صدرا جدای از اینکه در شناخت عمیق فلسفه اسلامی به ویژه افکار و اندیشه های فارابی و همچنین حکمت متعالیه فرد زبدهای محسوب میشدند، در عرصه تخصصیشان یعنی فلسفه سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام جزو اساتید درجه یک دانشگاه و حوزه به شمار می رفتند.
آغوش گشوده به نقد
خبزگرای کتاب ایران(ایبنا): حجت الاسلام رضا غلامی؛ استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یادداشتی به مناسبت درگذشت علیرضا صدرا نوشت:
باسمه تعالی
من تقریباً از سال ۷۸ مرحوم استاد علیرضا صدرا را میشناختم. ایشان از شاگردان مرحوم استاد علامه محمد تقی جعفری هم بودند و آنطور که از خودشان شنیدم، تز دکترایشان با راهنمايي مرحوم علامه جعفری دفاع شده بود. دکتر صدرا جدای از اینکه در شناخت عمیق فلسفه اسلامی به ویژه افکار و اندیشه های فارابی و همچنین حکمت متعالیه فرد زبدهای محسوب میشدند، در عرصه تخصصیشان یعنی فلسفه سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام جزو اساتید درجه یک دانشگاه و حوزه به شمار می رفتند. کتاب هایی نظیر مفهوم شناسی حکمت متعالیه سیاسی؛ اسباب مدنی در حکمت اسلامی و فاضله، خوانش سیاسی حکمت متعالیه؛ اسباب مدنی در حکمت سیاسی متعالیه امام خمینی و مشروعیت سیاسی، از کتاب های مطرح مرحوم استاد صدرا بود که محل ارجاع پژوهشگران حوزه فلسفه سیاسی محسوب می شد.
مرحوم استاد صدرا از مریدان امام خمینی و از اساتید انقلابی بودند که چه در تبیین اندیشه های سیاسی امام و چه در نظریهپردازی حول مبانی فکری انقلاب اسلامی و استحکام بخشی به گفتمان انقلاب، ید طولایی داشتند. با اینکه دکتر صدرا عضو هیات علمی گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بودند اما بخشی از زیست علمی خود را به حوزه و معاشرت علمی با فضلای حوزه به ویژه در ساحت فلسفه سیاسی اختصاص داده بودند و در جهت تقویت بُنیه فکری فضلای حوزه در ساحت فلسفه سیاسی و تربیت شاگردانی توانا نقش قابل توجهی داشتند. در کنار خدمات علمی استاد صدرا، شخصیت و سلوک فردی آن مرحوم نیز خیلی جذاب و اثرگذار بود. من به ویژه در این اواخر که توفیق پیدا کرده بودم در چند زمینه خدمتتان برسم، مانند قبل، همان ابتدا تحت تاثیر فروتنی ایشان قرار گرفتم. با اینکه فرد بسیار دانشمندی بودند اما هیچ ادعایی نداشتند.
من ذره ای تکبر در رفتار ایشان ندیدم. از سوی دیگر، دکتر صدرا فرد آزاد اندیش و نقدپذیری بودند. یعنی آغوش خود را به روی نقد باز می کردند و ابایی نداشتند که کسی اندیشه های ایشان را به صراحت به نقد بکشد. با متانت به سخن ناقد گوش می دادند و سپس با خوش رویی پاسخ می دادند. من چند ماه پیش با خودم گفتم ای کاش فرصتی بود ساعت ها از حضور دکتر صدرا در زمینه فارابی شناسی استفاده می کردم اما دریغا که این امکان فراهم نشد. اینحقیر از درگذشت استاد صدرا حقیقتا متاثر شدم و معتقدم با رحلت ایشان، حتما خسارت بزرگی متوجه جامعه علوم سیاسی اسلامی به ویژه فلسفه سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام وارد شده است که امیدوارم از سوی شاگردان و دوستداران آن مرحوم تا حدی جبران شود.
هدایت شده از دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت اندیشمند فرزانه،استاد متواضع مرحوم دکتر علیرضا صدرا، قلب اساتید،دانشجویان و همکاران دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام را داغدار نموده است.بی تردید سخت است فراق استاد عزیزی که دوران جوانی خود را در سنگر دفاع از میهن نوپای اسلامی سپری نموده و پس از پایان دفاع مقدس، در سنگر دانش و دانشگاه به عنوان صاحب نظری متعهد و معتقد به مبانی اسلامی، در راستای تحقق اهداف بلند انقلاب اسلامی در عرصه علم تلاش نموده و در طول عمر با برکت خود همواره سعی وافر داشت تا با حضور در مراکز علمی حوزه مقدس قم و همکاری با طلاب و فضلا، به فرمان وحدت حوزه و دانشگاه حضرت امام خمینی رحمت الله عمل نماید.اساتید و دانشجویان و همکاران دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام درگذشت این عزیز را به خانواده محترم و دوستان و دانشجویان تسلیت عرض نموده و امیدوارم خداوند متعال آن سفر کرده را میهمان سفره محبت حضرت امیر المومنین علی علیه السلام قرار دهد.
شمس الله مریجی
رئیس دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام