🔔 دومین نشست از سلسله نشستهای دانشگاه و تمدن نوین اسلامی
⬅️ دانشگاه و حکمرانی تمدنی متعالی
👤ارائه دهنده: دکتر نجف لک زایی
📅 زمان:دو شنبه: 26 دی ماه 1401
⏰ ساعت: ۱۲:۳۰ الی ۱۴
👤 دبیر علمی: دکتر سیدجواد میرخلیلی
🏢 نشانی: قم- پردیسان- انتهای بلوار دانشگاه- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- طبقه سوم- تالار کوثر
🔵 نشست به صورت حضوری و مجازی برگزار می گردد.
⏮ لینک ورود به جلسه به صورت مجازی:
🌐 B2N.IR/ISCS1
◾️مجری: مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
🔲همکاران: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم ع، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و گروه معارف و علوم انسانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران).
#نشست
🔊 کراسی؛ اخبار علمی حوزه👇
@Karasy
همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» در روزهای 26 الی 28 دیماه 1401 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در تهران و قم برگزار میشود.
🟦 دستاوردهای علمی و پژوهشی این همایش طی سه روز به صورت حضوری ارائه خواهد شد. این سخنرانیها در قالب پنج پنل و یک میزگرد؛ با حضور و سخنرانی دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر محمد لگنهاوزن و استاد سیدیدالله یزدان پناه برگزار خواهد شد.
🟩 علاقهمندان میتوانند برنامه همایش را در سایت همایش به آدرس www.pw.irip.ac.ir مشاهده کنند.
🏫آدرس برگزاری :
26 و 27 دیماه : تهران خیابان حضرت ولیعصر(عج) خیابان نوفل لوشاتو، کوچه شهید آراکلیان، پلاک4.
28 دیماه: قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک ۷۱.
🖥 پخش به صورت مجازی: www.irip.ac.ir/u/136
📣 همکاران: پژوهشکده علم و دین پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
🟪 برای کسب اطلاعات بیشتر درباره همایش، به وبسایت همایش به آدرس www.pw.irip.ac.ir مراجعه نمایید.
فلسفه سیاسی اسلامی
کتاب «محیط زیست متعالی» اثر منصور شاه ولی در 495 صفحه توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روانه بازار
کتاب «محیط زیست متعالی» اثر منصور شاه ولی در 495 صفحه روانه بازار نشر شد.
به گزارش شفقنا به نقل از روابط عمومی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتاب «محیط زیست متعالی» اثر منصور شاه ولی است که به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در 495 صفحه منتشر شد.
ایجاد تمدن اسلامی با همسویی، همگرایی و هم افزایی پژوهش، آموزش و تولید علم محیط زیست متعالی میسر می گردد. این منظور ارائه تصویر شفاف علوم محیط زیست و امکان تجسم و تحقق آنها با پژوهش، آموزش های نظری و عملی و تولیدات علمی طی سه دهه گذشته همواره مد نظر مؤلف بوده که در این کتاب مکتوب شده است.
همچنین، در این اثر برای تعامل سازنده با جهان، به ویژه جهان اسلام سه راهکار ارائه می شود: ترویج فرهنگی حکمت متعالی محیط زیست میان منتظران امام زمان(عج)، ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه در پژوهش و آموزش و تولید حکمت متعالی محیط زیست، و حکمرانی تمدن ساز با نظریه اجماع دینی وظیفه گرای محیط زیست (ادوم) توسط سیاستمداران و برنامه ریزان و مجریان.
هدف کتاب حاضر ارتقای کارآمدی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد تمدن اسلامی با «همگرایی» و «هم افزایی» پژوهش، آموزش و تولید علم محیط زیست متعالی برای تعامل سازنده با جهان به ویژه جهان اسلام است که با نظریه «ادوم» میسر می شود.
این اثر در چهار گفتار تألیف شده است؛ در گفتار اول که با عنوان «نظام روش شناسی محیط زیست متعالی» نگارش یافته، در ابتدای این گفتار پس از بیان چیستی مبانی / ماهیت طبیعت و شاخص های مبانی / ماهیت محیط زیست متعالی، به چرایی مبادی/ شالوده های طبیعت پرداخته شده و ضمن تبیین شاخص های مبادی محیط زیست متعالی، به چگونگی مظاهر / واقعیت عینی طبیعت اشاره شده و در پایان شاخص های عینیت بخشیدن به محیط زیست متعالی تشریح شده است.
در دومین گفتار از کتاب حاضر که تحت عنوان «پژوهش محیط زیست متعالی» نوشته شده، راهبردها و رویکردهای پژوهش محیط زیست متعالی بررسی شده و ضمن تبیین پارادایم پژوهش محیط زیست متعالی، به نظام نوآوری کشاورزی / محیط زیست پایدار متعالی پرداخته شده و به راهبردهای ارتباطی و اطلاع رسانی محیط زیست متعالی می پردازد.
«آموزش محیط زیست متعالی» عنوان سومین گفتار از این اثر است که به رویکرد آموزشی محیط زیست متعالی، عناصر ترویج مصرف بهینه انرژی در کشاورزی / محیط زیست متعالی، و احیای دانش بومی زیست متعالی می پردازد.
نویسنده در چهارمین و آخرین گفتار از این اثر به «تولید علم محیط زیست متعالی» پرداخته که از جمله مباحث مطرح شده در این گفتار می توان به روش شناسی تولید علم محیط زیست متعالی، علم اخلاق محیط زیست متعالی، فکر و رفتار محیط زیست متعالی، نگرش محیط زیست متعالی و اجمال جهانی محیط زیست متعالی اشاره کرد.
نگاه:
خب حالا بعضی از کتابها، کتابهای علمی است، کتاب درسی است، مثلاً فرض کنید فلسفه؛ خب حفظش به این است که در حوزه در جاهایی که مقتضی است تدریس بشود؛ امّا برخی از آثار مکتوب ایشان آثاری است که باید در ذهنها جایگزین بشود؛ بحث علم و فن و مانند اینها نیست؛ فکر است؛ باید در ذهن مخاطب بنشیند. چه جوری میشود نشاند؟ امروز با صِرف اینکه حالا تعداد نسخههایی که از یک کتاب چاپ میشود، بالا باشد یا پایین باشد، مسئله تمام نمیشود؛ یعنی این جور کتابهای فکری [این جوری حفظ نمیشود]. چرا، بعضی از کتابها هست که وقتی تعداد و تیراژ بالا برود، این یک موفّقیّت است؛ فرض کنید کتابهایی که در شرح حال شهدا مینویسند؛ خب هر چه افراد بیشتر بخوانند، بیشتر بهرهمند میشوند. کتابهای فکری این جوری نیست؛ کتابهای فکری لازم است در فکر رسوخ کند؛ و این، صرفاً با نشر کتاب حاصل نمیشود. شما نگاه کنید غربیها در این کارها خوب واردند، خوب بلدند؛ ببینید مثلاً فرض کنید فلان متفکّر، حالا مثلاً هِگل مگر چند کتاب نوشته؟ افکارش را از داخل این کتابها استخراج میکنند و درمیآورند، تخلیص میکنند، خلاصه میکنند، آن فکر را با بیانهای مختلف، با زبانهای مختلف، با شیوههای مختلف پخش میکنند، منتشر میکنند. این کار [در مورد ایشان هم] باید انجام بگیرد.
من البتّه گمان میکنم قبلها به خود مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یا شاید به بعضی از شاگردهای ایشان راجع به ملّاصدرا این حرف را زدم که کتاب ملّاصدرا تدریس میشود، امّا لبّ حرفهای ملّاصدرا چیست؟ ملّاصدرا چند مسئلهی اساسی دارد؛ اینها را پیدا کنید، بکشید بیرون، روی اینها بحث بشود، کار بشود، کتاب نوشته بشود، مباحثه بشود؛ این لازم است. در مورد خود آقای مصباح همین جور است و باید این جوری بشود. نگاه کنید، ببینید آن جهتگیری فکری ایشان، آن نقطهی تمرکز فکری ایشان چیست، چه در مسائل فلسفی، چه در مسائل اجتماعی، چه در مسائل اعتقادی و فکری، در فضای مجازی و از این قبیل پخش میشود ــ یک تکّه حرف را پخش کنید، این منتشر بشود، در ذهنها بماند، به زبانها بیاید، تکرار بشود؛ و مثل مَثَلِ سائر(۵) که در زبانها تکرار میشود و میمانَد، این فکر بماند، معلوم بشود این، فکر آقای مصباح است؛ تا افراد اسم آقای مصباح را میآورند، هر کسی که دیده این تکّهها را، این نوشتهها را، ذهنش به یکی از اینها متوجّه بشود، یادش بیاید. مثلاً یکی از راههای پخش فکرِ یک آدمِ متفکّر برجستهی عمیقی مثل آقای مصباح این است.
رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنهای
همایش بین المللی «انقلاب اسلامی و جامعه معاصر؛ فرصتها و چالشها» به اهتمام مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران به دو زبان فارسی و انگلیسی برگزار میشود.
دبیرخانه همایش از مقالات اساتید، محققان، طلاب و دانشجویان فرهیخته در چارچوب محورهای همایش استقبال میکند. مقالات پس از داوری در مجموعه مقالات همایش چاپ خواهد شد و مقالات منتخب در فصلنامه علمی پژوهشی انگلیسی زبان مرکز Journal of Contemporary Research on Islamic Revolution (پژوهشهای معاصر انقلاب اسلامی) و فصلنامه علمی پژوهشی «جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی» منتشر خواهد شد.
برای دریافت شیوه نامه نگارش و ارسال چکیده و مقاله به سایت همایش مراجعه نمایید.
مهلت ارسال چکیده مقاله: 20 بهمن 1401
مهلت ارسال مقاله: 30 فروردین 1402
اعلام نتایج داوری: 20 روز پس از دریافت
تاریخ برگزار همایش: 3 خرداد 1402
سایت همایش: http://icircs.ut.ac.ir
پست الکترونیکی: jcrir@ut.ac.ir
تلفن دبیرخانه: 66461577-021
آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان 16 آذر، کوچه استاد فروزانفر، پلاک 16
دبیرخانه همایش-مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
⬅️یکصد و پنجاه و یکمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع “حکمرانی و سیاستگذاری عمومی از منظر فلسفه سیاسی اسلامی(جلسه هشتم)” – سه شنبه 20 دی 1401 :
🔹حجت الاسلام دکتر احمد رضا یزدانیمقدم:
فارابی در متون و مباحث فلسفه سیاسی؛ مفهوم «تعقل» را مطرح میکند. این مفهوم عملیاتیترین مفهوم در فلسفه سیاسی فارابی است. فارابی دقیقا می داند در مورد «تعقل» چه میگوید و گفتار او چه تبعاتی دارد. وی در احصاء العلوم و الملة و نصوص منتزعه مطرح میکند که حاکم یا رهبر یا فاضل چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ فارابی در پاسخ میگوید: الف) لازم هست حاکم و رهبر جامعه فلسفه نظری را به خوبی بداند و در همین رابطه مباحث مهمی دارد. وی نگاه خاصی به فلسفه نظری دارد. از نظر وی شخص فاضل یا رهبر جامعه باید، بر پایه فلسفه نظری، مبدأ و معاد را بشناسد و انسان بین مبدأ و معاد را نیز بشناسد. ب) فارابی معتقد است حاکم غیر از فلسفه نظری به فلسفه عملی نیز نیاز دارد. پس فاضل و حاکم جامعه، هم باید فلسفه نظری و هم فلسفه عملی را به کمال داشته باشد و بداند. ج) در بیان فارابی حاکم علاوه بر فلسفه نظری و عملی، به مشاهدات طولانی و تجربیات طولانی هم نیاز دارد. وی از حاصل این تجربه و مشاهده طولانی با عنوان «تعقل» یاد می کند.
تعقل که فارابی گاه از آن با عنوان قوه فکری یاد میکند، اگر بر پایه فلسفه نظری صحیح باشد میشود فضیلت فکری. حاکم فاضل باید هر دو را با هم داشته باشد. به همین جهت فردی مثل معاویه چون قوه فکری او بر پایه فلسفه نظری صحیح نیست و مقصد عالی و الهی را سرلوحه کار خود قرار نداده است، پس مشاهده و تجربیات و «تعقل» او فضیلت فکری نیست و شیوه حکمرانی او مطلوب نیست و از مقصد عالی و الهی فاصله گرفته است. چرا که مشاهده و تجربه را در خدمت مقاصد عالی انسانی و الهی به کار نمیگیرد. قوه فکری دارد ولی فضیلت فکری ندارد. کسانی مثل معاویه و یا برخی از کارشناسان سیاسی و مدیریتی و روسای جمهور کشورهای مستبد و ستمگر و استکباری و سلطه گر شیوه حکومت و تجربه لازم را دارند ولی فضیلت فکری ندارند. بدین ترتیب از نظر فارابی هم استفاده از تجارب و مشاهدات طولانی و هم حکمت عملی لازم است، در کنار آن حکمت نظری هم باید باشد.
فارابی برای «تعقل» انواع و اقسام مختلفی در نظر میگیرد و ابعاد گوناگونی برای آن قائل است. در نگاه امروزی و با استفاده از شبکه مفاهیم فارابی، اگر در دوران خودمان بخواهیم «تعقل» مورد نظر فارابی را پیاده کنیم باید از تمامی دانشها و دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی علوم سیاسی، مهندسی، انسانی و... استفاده کنیم و همه دانشها را برای مدیریت جامعه به کار گیریم. از نظر فارابی فیلسوف حقیقی کسی است که بتواند تمام دانشها را به کار گیرد و نظریهپردازی و مدیریت کند. بر پایه دیدگاه فارابی دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی ما فیلسوفپرور نیستند، بلکه میتوانند در مسیر فیلسوف پروری کمک کنند و به کار آیند.
بدین ترتیب از نظر فارابی حاکم و فاضل برای اداره جامعه جامعه باید از سهگانه: «فلسفه نظری، فلسفه عملی و تعقل» برخوردار باشد...
ادامه در لینک زیر:
🌐http://hekmateislami.com/?p=14047
@hekmateislami
⬅️کرسے ترویجے عرضه و نقد ایده علمی
📒الگوهای روش شناسی سیاسی در حکمت متعالیه
🎙ارائه دهنده :جناب آقای دکتر محمد پزشگی
📒ناقدان:
🎙حجت الاسلام دکتر سید محمد تقی آل غفور
🎙حجت الاسلام دکتر مهدی امیدی
✍️دبیر علمی :جناب آقای دکتر شریف لک زایی
📅زمان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
⏰ ساعت ۱۰ الی ۱۲
💠مکان قم پردیسان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، سالن جلسات پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
⬅️لینک ورود به جلسه
🌐 Dte.bz/cptconf
◾️مجری:پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
💢 همایش ملی حکمرانی اسلامی برگزار می شود
🔹با حضور نخبگان و صاحبنظران حوزه و دانشگاه و مشارکت دستگاه های علمی و اجرایی کشور برگزار می شود
🔹 همایش ملی حکمرانی اسلامی توسط پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه و با مشارکت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم و خبرگزاری رسا با حضور نخبگان و صاحبنظران این حوزه با سخنرانی آیت الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و حجت الاسلام و المسلمین استاد عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در قم برگزار می گردد.
🔻 دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم را در ایتا دنبال کنید:
🔺 @tablighnews
🔔 International Webinar of Islamic Studies on:
Islam and Contemporary Politics
🔰 Lecturers:
- Dr. Sheikh Zabir Edriss
- Professor Jose Carlos Calazans
- Professor Teresa De Almeida E Silva
- Professor Joao Henriques
- Dr. Habibullah Babaei
- Dr. Mansour Mirahmadi
- Dr. Seyed Kazem Seyed Bagheri
- Dr. Mohammadhossein Mozaffari
🔰 Host:
Dr. Seyed Hadi Sajedi
📆 Jan. 23, 2023
🕰 01:00 PM Iran Standard Time (GMT +03:30)
🔗 https://vc.mfa.ir/rlg2023
🌏 International Affairs of Baqir al-Olum University
@BouNews
مبانی انسانشناختی الهیات مقاومت در اندیشه امام موسی صدر
نویسنده
احمد بیگلری
استادیار، گروه علوم سیاسی، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اراک، اراک؛ عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه، قم، ایران
چکیده
نوشتار حاضر با هدف دستیابی به مبانی انسانشناختی مقاومت، تلاش دارد با روشی معناشناسانه، به این پرسش پاسخ دهد که امام موسی صدر چه تبیینی از الهیات اسلامی در راستای صورتبندی مفهوم مقاومت ارائه داده است؟ به نظر میرسد ایشان تقریری انسانگرایانه از الهیات اسلامی به دست میدهد که در آن، انسان به عنوان کلمه کانونی، در نسبت با کلمات کلیدی کرامت، پیشرفت، ایمان و شهروندی میدانی را پدید میآورد که مقاومت در مغناطیس معنایی آن قرار میگیرد. ایشان با ارائه تقریری معاصر از الهیات اسلامی که در بستر جامعه چندفرهنگی لبنان تکوین یافته، شبکه مفاهیمی را طراحی نموده که درآن، مقاومت را میتوان هم بر مبنای اندیشه کلاسیک اسلامی و هم بر مبنای مفهوم جدید مقاومت، مورد مطالعه قرار داد.
http://sm.psas.ir/article_254215.html