👈 ۷ نظریه تاب آوری از منظر اسلام
🔻 آیت الله علیرضا اعرافی در «همایش تقدیر و تجلیل از طلاب جهادی برادر و خواهر استان قم»:
🔹نظریه تاب آوری بر چند عنصر تاکید می کند؛ جامعه می تواند خود را در برابر حوادث و بلایا حفظ کند که از این منظومه فکری برخوردار باشد و اولین عنصر این مجموعه ایمان منسجم و استوار است.
🔹عناصر اخلاقی و فضلیت های روحی عنصر دوم نظریه تاب آوری در برابر سختی ها است؛ سومین مولفه مناسک و عبادات و آیین های فردی و اجتماعی است. مولفه چهارم دلدادگی و پیوندهای اجتماعی، پنجم نظام اداری و خدماتی درست، ششم علم و دانش صحیح و هفتم روح انقلابی و مجاهدت است که تمامی این هفت مورد از عناصر تاب آوری از منظر اسلام است.
🔹این نظریه تاب آوری اسلامی، باید به شکل جامع توسط گروه های جهادی در جامعه فرهنگ سازی شود؛ در روزهای سخت و دشوار که همه در حال وحشت بودند، حوزویان بودند که سینه سپر کردند و با حرکت های جهادی به فعالیت پرداختند.
@ismcir
۲۰ مهر ۱۴۰۰
🌸حدیث روز🌸
💠 عافیت در چیست؟ 💠
🔻امیرالمومنین علیه السلام:
🔹العافِيَةُ عَشرَةُ أجزاءٍ ، تِسعَةٌ مِنها في الصَّمتِ إلاّ بِذِكرِ اللّهِ ، و واحِدٌ في تَركِ مُجالَسَةِ السُّفَهاءِ.
🔹عافيت ده جزء است. نُه جزء آن در دم فرو بستن است مگر از ياد خدا و يك جزء در ترك همنشينى با نابخردان.
📚 تحف العقول : ٨٩.
@ismcir
۲۱ مهر ۱۴۰۰
📢 آخرین مصوبات و موضوعات دروس خارج فقه معاصر
🔹 طبق ابلاغیه مدیر حوزه های علمیه از سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ کلیه اساتیدی که مجوز برگزاری دروس خارج فقه متعارف را دارا می باشند، می توانند در موضوعات اعلام شده توسط مدیریت حوزه های علمیه، به برگزاری دروس خارج فقه معاصر اقدام نمایند و در این صورت دروس این اساتید به عنوان دروس رسمی حوزه های علمیه لحاظ و شامل امتیازات مربوطه خواهد شد.
🔹 دروس خاصی که سال های گذشته در همکاری علمی با دفتر فقه معاصر برگزار می شد، در کنار سایر دروس از این هفته کما فی السابق ادامه خواهد شد که زمان بندی نهایی آن به زودی اعلام می گردد.
👈 متن ابلاغیه و نکات مهم را در اینجا ببینید.
@ismcir
۲۱ مهر ۱۴۰۰
👈 خاطره آیت الله اعرافی از فرزند موسس حوزه علمیه قم
🔻 آیت الله علیرضا اعرافی، در دیدار اعضای ستاد یکصدمین سال احیای حوزه قم:
🔹بنده در جلسات درس شیخ مرتضی حائری شرکت داشتم و خاطرات نابی از آن دوران برایم مانده است.
🔹 اجتهاد شیخ مرتضی عمیق تر و دقیق تر از اجتهادهای موجود بود و از قلم بسیار زیبایی برخوردار بود.
🔹شیخ مرتضی حائری یزدی اندیشه تفسیری داشت و تعلیقه ای بر المیزان از ایشان موجود است.
🔹در شب هایی که در ایام فاطمیه در پشت بام منزل شیخ مرتضی منبر برپا می شد، بنده شرکت داشتم و در همان بحث ها، محور بحث ایشان هم تفسیر بود.
🔹مشرب فقاهتی و اجتهادی آیت الله خویی را با دقت بالاتر در شیخ مرتضی می توانیم ببینیم و از مراجع مهم تفسیر به حساب می آید.
🔹شیخ مرتضی حائری یزدی، متکلم زبردستی بوده و بُعد کلامی ایشان شایسته بازخوانی است. حتی در مباحث فقهی و اصولی هم گریزهایی به مباحث کلامی می زنند.
🔹شیخ مرتضی حائری یزدی رویکردهای اخلاقی خاصی داشتند و تاکید می کردند که به جای اخلاق باید توحید گفته شود، اخلاق متعاقب آن می آید.
🔹لازم است آثار بزرگان قم به صورت منظم جمع آوری و سازماندهی شود تا در اختیار طلاب قرار گیرد.
🔹 ما باید به چند منظومه درباره آثار مربوط به حوزه قم برسیم و طبیعتا آثار یکصد سال اخیر دارای گنجینه پرباری بوده است.
@ismcir
۲۱ مهر ۱۴۰۰
📢 کارگاه گرافیکی پوستر نگار قم برگزار میشود
🔹کارگاه گرافیکی پوستر نگار قم به مناسبت روز قم و ورود پر خیر و برکت حضرت فاطمه معصومه(س) به این شهر مقدس برگزار می شود.
🔹این کارگاه هنری یک روزه روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه جاری از ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰ با حضور استاد علی رضائیان و عباس حسین پور از هنرمندان برجسته استان ترتیب خواهد یافت.
🔹اکران شهری آثار تولید شده برنامه امتداد یاری نیز در قالب برپایی کارگاه گرافیکی پوستر نگار قم برای عموم شهروندان قم انجام خواهد شد.
🔹علاقه مندان جهت حضور در این کارگاه هنری می توانند به آدرس بنیاد، خیابان شهید حقانی، میدان ایثار، خیابان شبنم فرهنگسرای خانواده مراجعه نمایند.
@ismcir
۲۱ مهر ۱۴۰۰
🌸حدیث روز🌸
💠 پرخوری 💠
🔻امام صادق علیه السلام:
🔹ليسَ شَيءٌ أضَرَّ عَلى قَلبِ المُؤمِنِ مِن كَثرَةِ الأَكلِ ، وهِيَ مورِثَةٌ لِشَيئَينِ : قَسوَةِ القَلبِ ، وهَيَجانِ الشَّهوَةِ .
🔹هيچ چيز براى دل مؤمن ، زيانبارتر از پرخورى ، نيست . پرخورى ، دو چيز پديد مى آورد : سختى دل و انگيختگى شهوت .
📚 مصباح الشريعة : ص ٢٣٩.
@ismcir
۲۲ مهر ۱۴۰۰
📢 آیین رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار آیت الله الخرسان
🔹از نرم افزار مجموعه آثار حضرت الله سید محمدمهدی موسوی الخرسان که با مشارکت مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) تهیه شده است، رونمایی خواهد شد.
🔹این مراسم روز یکشنبه 1400/07/25 ساعت 10 تا 12 با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری در سالن همایش مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام برگزار خواهد شد.
👈 لینک حضور در مراسم: abarat.tv
@ismcir
۲۲ مهر ۱۴۰۰
📢 نشست مدیرحوزه علمیه خواهران استان قم با معاون پژوهش حوزه
🔹در نشست خانم عزیزاللهی مدیرحوزه علمیه خواهران استان قم با حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه،به همکاری های علمی پژوهشی این دو نهاد حوزوی تاکیدشد.
🔹این نشست در خصوص تعامل بیشتر و استفاده از ظرفیت های ستادی معاونت پژوهش حوزه های علمیه برادران صورت گرفت.
@ismcir
۲۲ مهر ۱۴۰۰
🌸حدیث روز🌸
💠 توجه در نماز 💠
🔻امام صادق علیه السلام:
🔹كانَ عَليُّ بنُ الحُسَينِ عليه السلام إذا قامَ فِي الصَّلوةِ كَأَنَّهُ ساقُ شَجَرَةٍ لايَتَحرَّكُ مِنهُ شَى ءٌ إلاّ ما حَرَّكَهُ الرِّيحُ مِنهُ.
🔹امام سجّاد عليه السلام هرگاه به نماز مى ايستاد چنان تنه درختى بود كه چيزى از آن نمى جنبيد مگر آنچه را كه باد مى جنباند .
📚 الكافى ، ج ٣ ، ص ٣٠٠.
@ismcir
۲۴ مهر ۱۴۰۰
📢 اجتماع بزرگ حوزویان برای اعلام انزجار از جنایات تروریستی و کشتار بیرحمانه مردم افغانستان
🔻آیت الله اعرافی مدیرحوزه های علمیه با صدور پیامی ضمن تسلیت و محکومیت مجدد کشتار و جنایت علیه مسلمانان افغانستان، اعلام کرد: درس های روز یکشنبه ۲۵ مهرماه سال جاری از ساعت ۱۰ صبح تعطیل و اجتماع بزرگ طلاب، اساتید و روحانیون برای اعلام انزجار از جنایات تروریستی و کشتار بیرحمانه شیعیان مظلوم افغانستان و دفاع از ملت مظلوم افغانستان، در مدرسه مبارکه فیضیه قم برگزار می شود.
متن پیام به این شرح است:
▪️بسم الله الرحمن الرحیم
وَمَن یَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُّتَعَمِّدًا فَجَزَآؤُهُۥ جَهَنَّمُ خَلِدًا فِیهَا وَغَضِبَ ٱللَّهُ عَلَیْهِ وَلَعَنَهُۥ وَأَعَدَّ لَهُۥ عَذَابًا عَظِیما.
▪️فاجعه غمبار و جانسوز شهادت و جراحت جمع کثیری از مردم مظلوم و مسلمان افغانستان در نماز جمعه شیعیان قندهار، به فاصله کوتاهی از فاجعه دردناک نماز جمعه شیعیان قندوز و در ایام ربیع المولود و درآستانه هفته وحدت امت اسلام ، دوباره مایه خشم مسلمانان، آزادگان و مراجع و علمای حوزههای علمیه جهان شد، این مصیبت جانکاه را به مردم شریف، نجیب، شجاع و مظلوم افغانستان و علما و بزرگان و حوزه های علمیه آن کشور و بازماندگان محترم شهدا و مجروحان آن تسلیت گفته و مصرانه و مجدانه از مسؤلان آن کشور و مجامع بین المللی خواهان تحقیق پیرامون جنایت های مکرر و شناسایی و مجازات عاملان و مسببان آن هستیم.
▪️بی تردید مستکبران عالم و اشغالگران و گروههای متحجر و افراطی، در ویرانی ها و آوارگی مسلمانان بلاد اسلام به ویژه سرزمین مظلوم افغانستان، نقش اساسی دارند و حاکمان افغانستان که مکرر وعده تامین امنیت و رفاه و پیشرفت را داده اند باید پاسخگو و پیگیر جنایات پی در پی تروریست های جنایت کار بر ضد مسلمانان به ویژه شیعیان افغانستان باشند.
▪️مجدد تاکید می کنیم تامین امنیت برای مردم و شکل گیری دولتی فراگیر با مشارکت همه مردم، اقوام، مذاهب و جریان های اصیل سیاسی مبتنی بر آراء مردم و بازسازی جامع افغانستان و بر اساس مردم سالاری دینی ، اسلام، عدالت، آزادی و پیشرفت همه جانبه است.
▪️ به روان پاک همه شهدای امت اسلام و شهدای این جنایت تروریستی درود می فرستیم و شفا و سلامتی مجروحان و عزت و سربلندی امت اسلامی به ویژه مسلمانان کشور دوست و برادر و بی دفاع کشور افغانستان را از خداوند متعال خواستاریم.
▪️ در ضمن درس های روز یکشنبه ۲۵ مهرماه سال جاری از ساعت ۱۰ صبح تعطیل و اجتماع بزرگ طلاب، اساتید و روحانیون برای اعلام انزجار از جنایات تروریستی و کشتار بیرحمانه شیعیان مظلوم افغانستان و دفاع از ملت مظلوم افغانستان، در مدرسه مبارکه فیضیه قم برگزار می شود.
علیرضا اعرافی
مدیر حوزههای علمیه ج.ا.ا
@ismcir
۲۴ مهر ۱۴۰۰
📢 دشمن با همه توان به دنبال ناامید کردن جوانان از آینده کشور است
🔻عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در همایش «عهدعلمی دانشگاهیان با حضرت ولیعصر(عج)»:
🔹فرهنگ سازی مهدویت و تببین آن بزرگترین دغدغه دانشجویان بوده و طی سالهای اخیر قوت بیشتری به خود گرفته است.
🔹آماده سازی عصر ظهور دغدغه اصلی دانشجویان است تا بتوانند با فرهنگ سازی زمینه ظهور امام زمان(عج) را در دانشگاه ها و جامعه فراهم کنند.
🔹آنچه امروز نیازکشور است، نیاز به امید، به آینده و یا برطرف کردن ناامیدیهاست. وجود مشکلات پایهای همچون معیشت، اقتصاد و هجمه دشمن در این زمینه نگاه تیره و تاری را نسبت به آینده جوانان رقم زده است که امید است با آمدن دولت سیزدهم این مشکلات برطرف شود و بار دیگر دشمنان ناکام شوند.
🔹امروز باید مسائل و مطالبی که مطرح میشود به مخاطب خاص خودش یعنی دانشجویان نزدیک باشد و ادبیاتی که به کار گرفته میشود جوان پسند باشد.
@ismcir
۲۴ مهر ۱۴۰۰
📢 آغاز ثبت نام طلاب در موسسه مسجد و گذراندن مهارت های مرتبط با مسجد
🔻حجت الاسلام و المسلمین تقی قرائتی، مدیر موسسه مسجد:
🔹رهبری معظم انقلاب تاکید داشتند که مدرک غیر از تخصص و مهارت است و تخصصی شدن امور یکی از مهم ترین اولویت ها است.
🔹امروزه مثلا در علم پزشکی که قبلا تنها یک حکیم باشی بود، الان صدها تخصص و فوق تخصص وجود دارد و تنها در مورد دندان ۶ تخصص داریم، در مورد مسجد و امور دینی نیز یک بحث مهمی وجود دارد و آن بحث مهارت آموزی است که جایش در مورد مسجد تقریبا خالی است.
🔹در مورد بحث مسجد باید توجه کرد که غیر از بحث های فنی و علمی بحث تربیتی نیز مطرح است، چرا که مهم ترین پایگاه دینی که بدیل ندارد مسجد است، لذا فرهنگسراها، نمازخانه ها، حسینیه ها و سایر اماکن دیگر اندازه دو درصد مسجد اثر تربیتی ندارد.
🔹این دوره مهارت آموزی از ضروری ترین دوره ها است، چرا که هر طلبه ای بخواهد در هر جایی استخدام شود، بی ارتباط با مسجد نیست و این دوره ها تنها به صورت علمی صرف نیست، بلکه کاملا مهارت های علمی کاربردی به طلاب آموزش داده می شود.
🔹 از سال ۱۳۷۷ که این موسسه آغاز به کار کرده است، هرساله طلاب زیادی در این موسسه آموزش های لازم درباره مسجد را می بینند و امسال هم دوره ۲۲ را در سال تحصیلی جدید۱۴۰۰ خواهیم داشت که دوره ها ۶ ماه خواهد بود وتا قبل از ماه مبارک رمضان تمام خواهد شد.
🔹مکان برگزاری این دوره در موسسه مسجد واقع در مدرسه عالی دارالشفاء روبروی بخش امتحانات شفاهی خواهد بود و همزمان نیز در سایت مجازی با لینک ارسالی در کانال موسسه مسجد در ایتا به نشانی https://eitaa.com/almasjed بارگزاری می شود.
🔹 طلاب پایه ۷ به بالا با داشتن کارت ملی و کد طلبگی خود از شنبه تاچهار شنبه از ساعت۹ الی ۱۲ در این موسسه می توانند ثبت نام کنند که بعد از اتمام دوره و نوشتن جزوه و ارائه مقاله، به آنها گواهینامه معتبر داده خواهد شد و دوره آموزشی مسجد نیز از شنبه تا سه شنبه به صورت حضوری از ساعت۱۱ تا ۱۲ خواهد بود.
@ismcir
۲۴ مهر ۱۴۰۰