👈 شرکت بیش از ۳۵۰ مدرسه علمیه در جشنواره علامه حلی
🔻حجت الاسلام والمسلمین محمد صالح مازنی، دبیر سیزدهمین جشنواره علامه حلی:
🔹بیش از ۳۵۰ مدرسه علمیه در این جشنواره شرکت داشتهاند.
🔹جشنواره علامه حلی از سال۱۳۸۶ آغاز به کار کرده است و دوره سیزدهم این جشنواره با حضور شخصیت های برجسته علمی و حوزوی کشور به کار خود پایان می دهد.
🔹در این ۱۳ دوره، در مجموع ۱۵۴ هزار و ۷۸۵ اثر به جشنواره ارسال شده است که نشان از استقبال خوب طلاب از این جشنواره بوده است و جشنواره توانسته است جایگاه خوبی بین حوزویان و طلاب جوان پیدا کند.
🔹آنچه امروز توسط طلاب و فضلای جوان تولید میشود، بسیار بیشتر از آن چیزی است که ارسال میشود و با فاخرتر شدن آثار، شاهد رشد کمی آثار نیز خواهیم بود.
@ismcir
👈 شناسایی استعدادهای برتر و تجلیل از محققان جوان حوزوی دو هدف مهم جشنواره علامه حلی است
🔻حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره علامه حلی:
🔹امروزه پژوهش در حوزه های علمیه نهادینه شده است و در مدارس سطح یک حوزه شاهد چندین فعالیت مرتبط با عرصه پژوهش هستیم از کارگاه های مهارت های پژوهشی تا سایر عرصه های پژوهشی.
🔹جشنوارهعلامه حلی در سه مرحله مدرسه ای، استانی و کشوری برگزار می شود و این جشنواره طلابی را که در عرصه پژوهش فعالیت دارند مورد تشویق قرار می دهد.
🔹در مورد آثار ارسالی به جشنواره، توجه به فرآیندهای پژوهشی در سطوح ۱ تا ۴، توجه به شاخصه های پژوهش و توجه به روش شناسی معتبر مورد توجه قرار گرفته است.
🔹این جشنواره در کنار شناسایی استعدادهای برتر می تواند آموزشی هم باشد، نگاه ما در این جشنواره در کنار تشویق طلاب، نگاه آموزشی هم هست و نگاه ارزیابان در اختیار طلاب قرار می گیرد.
🔹حوزویان امروز نیمی از مسئولیت تولیدات علمی و پژوهشی را به دوش می کشند و در عرصه پژوهش شاهد حرکت رو به جلو هستیم.
@ismcir
👈 تأکید مدیر حوزه های علمیه بر حفظ ارزش های کهن همراه توجه به تجربه های نوین
🔻آیت الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه های علمیه، در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره علمی علامه حلی:
🔹آنچه که امروز از شیخ مفید ایشان که زعیم حوزه بغداد بود و به ما رسیده است بیش از ۲۰۰ اثر می باشد که با وجود عمر کوتاه خود نگاشته است و اینها باید به طلبه ما عزم تولید علم بدهد.
🔹علامه حلی در ۲۸ سالگی زعامت و مرجعیت شیعه را برعهده گرفت و ده سال بعد به ایران آمد؛ حضور مقتدرانه، آگاهانه و سیاستمدارانه علامه حلی در ایران(عصر مغول) با همراهی خواجه نصیر طوسی مبدأ یک تحول بزرگ در تاریخ ایران و تشیع و اسلام شد.
🔹حداقل ۱۰۰ تا ۲۰۰ شخصیت علمی در تاریخ حوزه ها داریم که در تولید علم، حقیقتا یک امت بودند.
🔹تحقیقات و پژوهش های بزرگان ما گاهی به سطحی می رسد که مکاتب جدید تفسیری، کلامی، فقهی و فلسفی پایه گذاری می کند همچون مکتب ملاصدرا که تئوری ها و نظریات او بعد از ۴۰۰ سال هنوز زنده و قابل ارائه به دنیاست. مکتب اصولی که شیخ و اخوند و نائینی پایه ریزی کردند، مکتبی است که نه تنها برای شیعه بلکه برای امت اسلام و حتی نظامات حقوقی دنیای جدید قابل استفاده است. در عصر ما شهید صدر، صاحب مکتب است، در قم علامه طباطبایی همینطور.
🔹حوزه عصر انقلاب هم باید آن میراث کهن جاویدان را صیانت کند و هم برای نیازهای امروز به انواع نواندیشی ها و نوسازی ها بپردازد.
@ismcir
📢 روحانی پیشکسوت کرمانشاهی درگذشت
🔹حجت الاسلام صادق ایرانی مدیر حوزه علمیه کرمانشاه، در پیامی درگذشت حجت الاسلام علی کرجی از رزمندگان دوران دفاع مقدس، محقق و مدرس حوزه را تسلیت گفت.
@ismcir
هدایت شده از معاونت پژوهش حوزههای علمیه
🔰معاونت پژوهش حوزه های علمیه برگزار می نماید:
مرحله دوم نخستین دوره متمرکز تربیت مدرس مهارت های پژوهشی
سخنران افتتاحیه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رستم نژاد معاون محترم آموزش حوزه های علمیه
سطح : عمومی مقدماتی
🔰 باهمکاری :
مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی
زمان: ۲۵ الی ۲۹ تیرماه ۱۴۰۱
مکان : قم، جمکران، بلوار انتظار، مجتمع یاوران مهدی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
@riismc I معاونت پژوهش
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🌸حدیث روز 🌸
💎امیرالمومنین علیه السلام:
🔹إنَّ بِوِلايَتي أكمَلَ اللّهُ لِهذِهِ الاُمَّةِ دينَهُم، وأتَمَّ عَلَيهِمُ النِّعَمَ، و رَضِيَ إسلامَهُم؛ إذ يَقولُ يَومَ الوِلايَةِ لِمُحَمَّدٍ صلىالله عليه وآله: يا مُحَمَّدُ، أخبِرهُم أنّي أكمَلتُ لَهُمُ اليَومَ دينَهُم، و رَضيتُ لَهُمُ الإِسلامَ دينا، و أتمَمتُ عَلَيهِم نِعمَتي، كُلُّ ذلِكَ مَنٌّ مِنَ اللّهِ عَلَيَّ؛ فَلَهُ الحَمدُ.
🔹خداوند با ولايت من، دين اين امّت را به كمال رساند و نعمتها را بر ايشان كامل كرد و اسلام را برايِشان پسنديد، آن گاه كه در روز ولايت به محمّد صلىالله عليه و آله گفت: «اى محمّد! به آنان خبر بده كه امروز دينشان را برايشان به كمال رساندم و دين اسلام را برايِشان پسنديدم و نعمتم را بر ايشان كامل كردم». همه اينها، منّتى از سوى خداوند بر من است. پس سپاس، ويژه اوست.
📚الخصال : ص ٤١٥ ح ٤
@ismcir
📢 آزمون ورودی حوزه های علمیه برای سال تحصیلی جدید برگزار می شود
🔹 آزمون ورودی حوزه های علمیه برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در صبح روز جمعه مورخ ۱۴۰۱/۴/۳۱ ساعت ۹ صبح به صورت همزمان در کل کشور برگزار خواهد شد.
🔹این آزمون در سه گروه تحصیلی متوسطه اول و دوم و نیز مقطع دانشگاهی برگزار می شود و داوطلبانی که قبلا ثبت نام خود را کامل نموده اند می توانند از تاریخ ۲۸ تیر ماه با مراجعه به سایت سنجش و پذیرش حوزه های علمیه اقدام به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون نمایند.
@ismcir
👈باید مؤسسات متعددی در احیای معارف نهج البلاغه ایجاد شود
🔻حضرت آیت الله جوادی آملی در پیامی به دومین همایش ملی نهج البلاغه:
🔹نهج البلاغه تمام سخنان امیرالمؤمنین علیه السلام نیست بلکه سید رضی آن بخش هایی که توانسته را جمع آوری کرده و البته همین نیز خدمت بزرگی به اسلام بود لذا تدریس نهج البلاغه و تحقیق درباره آن باید در دستور کار حوزه و دانشگاه قرار بگیرد.
🔹باید موسسات متعددی در احیای معارف نهج البلاغه ایجاد شود. علما، طلاب و خیرین تلاش کنند نه یک موسسه بلکه چندین موسسه ایجاد شوند تا هر یک آنها عهده دار بخشی از دریای وسیع نهج البلاغه شوند چرا که این کتاب شریف تفسیر سنت و ولایت است.
🔹جامعه علوی طبق تعبیر امام علی علیه السلام جامعه ای آزاد است. منظور حضرت از آزادی این است که مومنان نه از خوف جهنم و نه به شوق بهشت خدا را عبادت کنند بلکه خالصانه برای پیوند با حقیقت نامتناهی الهی این کار را بکنند.
🔹مردم سالاری دینی یعنی هم رهبران دینی باشند هم مردم دینی باشند. در این جامعه خبری از اختلاس و احتکار و حقوق های نجومی نیست.
🔹 این سخن حضرت که نظام هستی با اختلاف هماهنگ نیست خطاب به کل جامعه بشری است. جنگ های جهانی حاصل اختلاف بودند و هیچ کدام باعث آرامش و تمدن نشدند بلکه جز ویرانی حاصلی نداشتند.
@ismcir
👈 تعامل نهاد حوزه با ورزش بسیار مهم و تأثیرگذار است
🔻آیتالله اعرافی در دیدار رئیس فدراسیون تکواندو:
🔹هر اندازه برد و تأثیر انسان در جامعه و فرهنگ بیشتر باشد، مسئولیت خطیر و بالاتری را بر عهده خواهد داشت. دایره و تأثیر فرد و گروه عامل مهمی در گستره میزان مسئولیت ایشان است.
🔹نیاز است تا نسبت به ابعاد فلسفی، فقهی، حقوقی و نیز ابعاد اخلاقی ورزش توجه خاصی صورت گیرد. باید بر روی اضلاع بنیادی، فکری و معرفتی ورزش، کار شود و فدراسیونها نگاه علمی، فکری و معرفتی را از منظر بهرهمندی از ظرفیت دانشگاه و حوزه پیگیری کنند.
🔹ورزش مبتنی بر ادبیات بینالمللی است؛ لذا کسانی که بتوانند مفاهیم معرفتی را در ظرف ورزش قرار دهند، اثرگذاری بینالمللی را رقم خواهند زد. ورزش میتواند منش، شخصیت و فرهنگ ایران، اسلام و اهلبیت علیهمالسلام را در گستره بینالمللی منعکس نماید.
@ismcir
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم | لحظاتی از مهمونی ۱۰ کیلومتری خیابان ولیعصر(عج)
@ismcir
📢 تجدید بیعت غدیری مردم قم با امام زمان(عج)
🔹 همزمان با عید سعید غدیرخم مراسم پیادهروی بزرگ غدیر تا ظهور با مشارکت قشرهای مختلف مردم، میهمانان و زائران شهر کریمه اهل بیت در مسیر بلوار پیامبر اعظم (ص) به سمت مسجد جمکران برگزار شد.
🔹جمعی از عاشقان و شیفتگان حضرت علی (ع) عصر دوشنبه، مسافت بلوار پیامبر اعظم (س) تا مسجد جمکران را با پای پیاده طی نمودند.
🔹در طول مسیر این پیادهروی که برخی به صورت خانوادگی در آن حضور پیدا کرده بودند، موکبهای پذیرایی از زائران برپا شده بود و محصول فرهنگی نیز توزیع شد.
@ismcir
🌸حدیث روز 🌸
💎امام کاظم علیه السلام:
🔹ينبَغِي لِمَن عَقَلَ عنِ اللّهِ أن لا يَستَبطِئَهُ في رِزقِهِ و لا يَتَّهِمَهُ في قَضائهِ .
🔹كسى كه معرفت و آگاهى خود را از خدا مىگيرد نبايد [با دير رسيدن روزى،] او را در روزى رسانى كُند شمارد و به قضاى او بد بين باشد .
📚الکافی، ج ۲، ص ۶۱
@ismcir