شب گذشته؛ پرواز یک فروند Bombardier E-11A آمریکایی بر فراز مناطق شمالی الرمادی-عراق
🔹این هواپیما، وظیقه رله ارتباطات رادیویی و ایجاد درگاههای ارتباطی میان واحدهای عمل کننده در میدان نبرد را بر عهده دارد.
وضعیت آسمان عراق:
1- Bombardier E-11A (USAF) - آمریکایی
2- Lockheed C-130J Hercules (Royal Air Force) - انگلیسی
3- Boeing KC-135R Stratotanker (USAF) - آمریکایی
4- Boeing KC-135R Stratotanker (USAF) - آمریکایی
✅ @iswnews
#یمن
حمله پهپادی انصارالله به فرودگاه جیزان
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ انصارالله شب گذشته با یک فروند پهپاد قاصف 2K آشیانه جنگندههای ائتلاف سعودی در فرودگاه جیزان را هدف حمله قرار داد.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/43620
هم اکنون؛ پرواز دو فروند هواپیمای جاسوسی Beech MC-12W Liberty و Beech 300 Super King Air 350 آمریکایی بر فراز مناطق جنوب غربی کرکوک - عراق
✅ @iswnews
#یمن
حمله پهپادی انصارالله به مواضع ائتلاف سعودی در فرودگاه أبها
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله یک فروند پهپاد قاصف 2K به فرودگاه أبها در استان عسیر خبر داد.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/43629
#ایران #افغانستان
#یادداشت: ماهیت اختلاف ایران و افغانستان بر سر آب چیست؟
🔸حقابه ایران از رودخانه هیرمند موضوعی است که سالها مایهی اختلاف با حکومتهای مختلف افغانستان بوده و اخیرا منجر به وقوع آسیبهای زیستمحیطی شده است که میتواند تبدیل به بحرانی جدی در این منطقه شود.
نویسنده: محراب
▪️این یادداشت را در لینک زیر مطالعه کنید:
✅ https://iswnews.com/43631
✅ @iswnews
هم اکنون؛ پرواز پهپاد Northrop Grumman RQ-4B-40 Global Hawk آمریکایی بر فراز دریای سیاه
✅ @iswnews
تحولات جهان اسلام
#عراق #آمریکا نگاهی به گفتگوهای راهبردی عراق و آمریکا ✅ @iswnews ✅ https://iswnews.com/43643
#عراق #آمریکا
نگاهی به گفتگوهای راهبردی عراق و آمریکا
دور اول گفتگوهای راهبردی عراق و آمریکا در ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ و دور دوم در ۱۸ مهر ۱۳۹۹ در واشنگتن برگزار شد؛ در ادامه گفتگوهای راهبردی عراق و آمریکا، دور جدید این گفتوگوها مجددا در ۱۸ فروردین آغاز شد و قرار شد دو طرف در زمینههای مختلفی مانند امنیتی، اقتصادی، سیاسی، مبارزه با تروریسم، تعداد نظامیان آمریکایی و نحوه و زمان خروج آنان از عراق و موضوعات مختلف دیگر بحث و گفتگو کنند. با این وجود این گفتگوها بدون هیچ توافق خاصی بر سر خروج نیروهای آمریکایی از عراق به پایان رسید.
با توجه به تصمیمات کاخ سفید، بسیار بعید به نظر می رسد آمریکا بخواهد نیروهایش را از این کشور خارج کند زیرا برخی مقامات کاخ سفید خروج نظامیان آمریکایی از این کشور را مساوی با افزایش نفوذ ایران در عراق و افزایش اتحاد نیروهای مقاومت در عراق میبینند و این موضوع اصلا برای مقامات آمریکایی خوشایند نیست.
در سومین جلسه گفتوگوهای راهبردی عراق و آمریکا که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، برخی مسئولین و مدیران دولتی و تعدادی از فرماندهان نظامی عراق حضور داشتند. وزیر امور خارجه عراق اظهار داشت: برای تقویت همکاری با آمریکا در تمام زمینهها اهمیت قائل هستیم.
شیخ قیس الخزعلی دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق عراق اعلام کرد: گفتگوها در مورد نیاز عراق به حضور نظامیان خارجی در کشور، اهانت به نیروهای نظامی و امنیتی عراق است که در رأس آنها نیروهای ارتش و حشدالشعبی قرار دارند.
از سوی دیگر ائتلاف النصر و ائتلاف الفتح با استقبال از این گفتگوها، خواستار تشکیل کمیته ای جهت تعیین تاریخ خروج نظامیان آمریکایی و اخراج هرچه سریعتر آنان از عراق شدند.
هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح در خصوص این گفتگوها اظهار داشت: عراق، فقط خواهان روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و تجاری با ایالات متحده آمریکا است و ما به هیچ عنوان اشغالگری و حضور آمریکا در عراق را قبول نمیکنیم. اگر آمریکاییها از عراق خارج نشوند، با مقاومت آنها را مجبور به ترک عراق میکنیم.
کاطع الرکابی یکی از اعضای کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در ۱۸ فروردین همزمان با دور جدید گفتگوهای راهبردی بین بغداد و واشنگتن، از تشکیل کمیتهای توسط نخست وزیر عراق خبر داد که وظیفه آن تعیین زمان و برنامه ریزی جهت خروج نیروهای آمریکایی از عراق است. با این وجود اسفندماه سال گذشته نیز کاطع الرکابی از تشکیل کمیتهای برای تدوین گزارش نهایی برای برنامه زمانبندی خروج نیروهای خارجی از عراق خبر داده بود.
در خصوص بیانیه اخیر این نکته باید دقت شود که هدف اصلی از گفتگوهای راهبردی، بازبینی پیشنویس توافقنامه آمریکا با عراق است که در تاریخ چهار دسامبر ۲۰۰۸ امضا شده بود. آمریکا در تلاش است تا عراق را به متحدی برای غرب تبدیل کند و با قراردادن دولت و گروههای مقاومت در برابر یکدیگر و احیای داعش، حضور خود را در عراق توجیه پذیر کند و بر میزان نفوذ خود در کشور عراق بیفزاید. گرچه نیروهای مقاومت در عراق بازوان توانمند دولت برای مقابله با چالشهای امنیتی هستند و این موضوع در مقابله با سازمان تروریستی داعش در عراق اثبات شده است اما غربیها با فشار به مقامات عراقی خواستار خلع سلاح مقاومت در عراق هستند تا بتوانند با ایجاد حاشیه امنیت برای نظامیان خود در عراق مدت بیشتری در این کشور ماندگار شوند.
✅ @iswnews
✅ https://iswnews.com/43643