#فلسطین #اسرائیل
🔰 شهادت سه فلسطینی در یورش نظامیان اسرائیلی به اردوگاه بلاطه
🔸به گزارش پايگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" در پی یورش نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه بلاطه واقع در کرانه باختری، سه فلسطینی شهید و شش تن دیگر زخمی شدند.
نیروهای ارتش اسرائیل در ۱ خرداد ماه به اردوگاه بلاطه در شرق نابلس یورش بردند که طی آن درگیری شدیدی میان نیروهای مقاومت و نظامیان اسرائیلی به وقوع پیوست.
طبق اعلام وزارت بهداشت فلسطین، در جریان این درگیریها نامهای فتحی جهاد عبدالسلام رزق (۳۰ ساله)، عبدالله یوسف محمد ابو حمدان (۲۴ ساله) و محمد بلال زیتون (۳۲ ساله) به شهادت رسیدند. همچنین هفت تن دیگر نیز زخمی شدند.
منابع محلی اعلام کردند که نظامیان اسرائیلی در جریان یورش بامداد امروز به اردوگاه بلاطه، سه منزل را تخریب و چند جوان فلسطینی را بازداشت کردند.
در همین رابطه، جنبش مقاومت اسلامی حماس، شهادت سه مبارز فلسطینی در درگیری مسلحانه با نظامیان اشغالگر اسرائیلی در اردوگاه بلاطه در جنوب نابلس را تسلیت گفت.
شایان ذکر است در ۲۳ اردیبهشت ماه نیز نیروهای ویژه ارتش اسرائیل به اردوگاه بلاطه واقع در کرانه باختری یورش بردند که طی آن دو فلسطینی شهید و هفت تن دیگر زخمی شدند.
▪️بیشتر بخوانید:
یورش نظامیان اسرائیلی به اردوگاه بلاطه؛ دو فلسطینی به شهادت رسیدند
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/94794
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#عراق
🔰 فساد، میراث فراموش نشده اشغالگران آمریکایی برای عراق
در سالگرد اشغال عراق و بیست سال پس از تهاجم به این کشور به رهبری آمریکا، هفتمین نخستوزیر عراق، محمد السودانی، فساد را یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی این کشور اعلام کرد و آن را «خطرناکتر از تهدید تروریسم» توصیف نمود. بسیاری از ۴۳ میلیون شهروند عراق با نخست وزیر خود در خصوص فساد و چالشهای مولد از آن در عراق موافق هستند. نظرسنجیهای عمومی و نیز جنبشهای اعتراضی عراق نیز این ادعا را ثابت میکنند. اما نکته جالب در این است که برخی از شهروندان عراقی، بحران فساد را با جنگ سال ۲۰۰۳ و پس از آن، اشغال آمریکا مرتبط میکنند و برخی دیگر تا حد زیادی مقصر این بحران را دولت و سیاستمداران میدانند. تلاقی دوران بازسازی عراق پس از اشغالگری با ورود کمکهای مالی خارجی و پیمانکارن خارجی به خصوص آمریکایی، این فرصت را برای اختلاسگران عراقی بوجود آورد تا همکاری مشترکی با میهمانان خارجی خود در سرقت از اموال عراق و بوجود آورند و مانعی بزرگ برای مسیر بازسازی باشند. موانعی که ضمن کاهش سرعت فرآیند بازسازی، افکار عمومی شهروندان عراق را نسبت به مقامات و مسئولین در جبهه کاملا مخالف قرار داد.
قسمت اول
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/94783
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#عراق 🔰 فساد، میراث فراموش نشده اشغالگران آمریکایی برای عراق در سالگرد اشغال عراق و بیست سال پس از
#عراق
🔰 فساد، میراث فراموش نشده اشغالگران آمریکایی برای عراق
مبارزه عراق با فساد – و بهویژه فساد در بخش عمومی – را میتوان در سیاستهای حاکمیت عراق در بازسازی دوران پس از اشغالگری و پس از دوران رژیم بعث جستجو کرد. در بازسازی عراق، ایالات متحده اموال زیادی را بصورت غیرقانونی و بدون نظارت رسمی در بسیاری از پروژهها تقسیم کرد. در این فرآیند، تقریباً در تمام سطوح از دولت و حتی در سازمانهای غیر دولتی، عطش اختلاس و پول سازی آسان، بوجود آمد. دولت السودانی کار سختی در پیش دارد زیرا از آنجایی که این دولت به دنبال بهبود خدمات عمومی و زیرساختها برای افزایش رفاه شهروندان عراقی است، باید سر شاخه های فساد را بشکند.
فساد و توزیع گزینشی خدمات عمومی قطعاً قبل از تهاجم آمریکا به عراق و در زمان رژیم صدام حسین بوجود آمده بود. در سال ۱۹۶۸، حزب بعث عراق از طریق کودتا کنترل عراق را به دست آورد و متعاقباً سرمایه گذاری زیادی در ارائه خدمات عمومی با درآمدهای نفتی انجام داد. با این حال، کاهش درآمد نفتی در دهه ۱۹۸۰، جنگ با ایران و اقدامات اصلاحی اقتصادی، بودجه دولت عراق برای خدمات عمومی را به شدت کاهش داد. جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۰ و تحریم های متعاقب آن زیرساخت های دولتی، به ویژه شبکه برق و آب عراق را تخریب کرد. در پایان دهه ۹۰، اکثر خانوارهای عراقی به برق دسترسی نداشتند و نرخ سوءتغذیه به ویژه در میان کودکان به شدت افزایش یافته بود.
در این شرایط سخت، برنامه «نفت در برابر غذا» امکان فروش نفت عراق را در ازای حمایت های بشردوستانه فراهم کرد. این برنامه با تقلب گسترده مقامات عراقی، شرکت های بین المللی و کارکنان سازمان ملل متحد مواجه شد. در داخل عراق، صدام و حلقه او بیشترین سود را از این برنامه بردند و نشانههای جدیدی از فساد سیستمی در دوره تحریم ظاهر شد. افزایش گسترده بیکاری باعث تلاش برای استخدام در نهادهای دولتی و در نتیجه افزایش بروکراسی در عراق شد، الگویی که تا امروز نیز ادامه دارد.
با این حال، کمکهای بین المللی برای بازسازی پس از سال ۲۰۰۳ و عدم شفافیت در قراردادها و هزینهها، فساد در بخش دولتی عراق را به حداکثر رساند. از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴، بیش از ۲۲۰ میلیارد دلار برای بازسازی هزینه شده است که شامل بیش از ۷۴ میلیارد دلار کمک خارجی است. اما با وجود هزینه های زیاد، در واقعیت، جامعه عراق به سمت بهبود پیش نرفت. علاوه بر بحرانهای اجتماعی کهنه و بحرانهای زمینه ساز جدید، فقر و مشکلات مالی بازسازی را تضعیف کرد و تلاشهای بازسازی به دلیل هزینههای بی حساب و فساد اداری، با مشکل مواجه شد.
تعداد قابل توجهی از پیمانکاران پروژههای کمک رسانی، مقامات عراقی و پرسنل ناظر آمریکایی، به طور مستقیم در هنگام اجرای پروژه های بازسازی درگیر فساد بودند. گزارشهای زیادی در خصوص پیمانکاران و پرسنل آمریکایی که مرتکب سرقت مستقیم از کمکهای بین المللی و نیز فساد مالی در اجرای طرحها شدهاند، وجود دارد. پیمانکاران آمریکایی و حتی برخی پیمانکاران محلی عراق، توانستند با بالا بردن هزینه های پروژه و درگیر شدن در جزئیات و هزینههای بیش از حد، از این پروژه نهایت استفاده را به نفع خود ببرند. به عنوان نمونه گزارش بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی عراق تخمین زده است که حداقل ۸ میلیارد دلار از بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای بازسازی عراق، به طور کامل هدر رفته است.
در حالی که در بازسازی زیرساختهای عمومی تخریبشده یا عمیقاً آسیبدیده، مانند سیستم بهداشت، آبرسانی و شبکه برق، دستاوردهایی به دست آمده، اما این دستاوردها در زمانبندیهای بسیار طولانیتر از برنامهریزی اولیه و با هزینههای بسیار بالاتر انجام شد. البته لازم به ذکر است که هنوز هم بسیاری از شهرهای کوچک و روستاها بالاخص در غرب و جنوب عراق از فقدان خدمات اجتماعی فوق رنج میبرند. در حالی که بسیاری از موارد کلاهبرداری از پیمانکاران و پرسنل ایالات متحده محرز شده و تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند، اما بسیاری از آنها احتمالاً به دلیل عدم ثبت سوابق مورد پیگرد نیستند.
سازوکارهای مدیریت پروژه و قراردادهای بین المللی دولت ایالات متحده که اطلاع از میزان دقیق تقلب و اتلاف را غیرممکن میسازد، در خصوص عراق کارآمد نبود و موجب دامن زدن به فسادی شد که ابتکارات ضد فساد حاکمیت عراق را نیز بی فایده کرد. باید دید دولت السودانی در ادامه ساز وکارهای مبارزه با فساد بویژه فساد اداری و فساد مالی که علاوه بر برخی سیاستمداران و چهرههای سرشناس عراقی، عوامل خارجی نیز سهم بزرگی در آن دارند، چگونه عمل خواهد کرد.
قسمت دوم
👈 از اینجا بخوانید:
✅ https://iswnews.com/94783
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#روسیه #اوکراین ویدیوی منتسب به انهدام یک سامانه پدافندی Buk-M1 ارتش اوکراین در جبهه زاپروژیا توسط پ
10.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روسیه #اوکراین
🔰 #ویدیو: روسیه شهر باخموت را تصرف کرد!
در ۳۰ اردیبهشت، رئیس شرکت نظامی واگنر، یوگنی پریگوژین تصرف شهر باخموت را اعلام کرد. شهر باخموت بهعنوان یکی از نقاط کلیدی در منطقه دونباس محسوب میشود. کنترل این شهر آینده نبردها در منطقه دونباس را تعیین خواهد کرد.
🔗 لینک:
✅ https://iswnews.com/94799
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
/1838
تحولات جهان اسلام
#ایران
🔰 سردار علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
🔸به گزارش پايگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" رئیس جمهور طی حکمی ضمن قدردانی از دریابان شمخانی، سردار علیاکبر احمدیان را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب کرد.
سردار علیاکبر احمدیان با حکم امام خامنهای به عضویت در شورای عالی امنیت ملی درآمد و سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در حکمی ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای ۱۰ ساله امیر دریابان علی شمخانی، در زمان تصدی دبیری شورایعالی امنیت ملی، علی اکبر احمدیان را به این سمت منصوب کرد.
احمدیان (متولد سال ۱۳۴۰) پس از پایان جنگ تحمیلی به سمت جانشین فرماندهی نیروی دریایی سپاه (در زمان تصدی دریابان شمخانی) منصوب شد و به تئوریزه کردن تجارب بزرگ دریایی دفاع مقدس خصوصاً مقابله با ناوگان متجاوز آمریکا همت گماشت و از جمله معماران اصلی نیروی دریایی جدید و بدیع سپاه که بر مبنای ایدههای انقلاب شکل گرفته بود و همچنین از اولین نظریه پردازان ایده دفاع نامتقارن بود.
دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس ستاد مشترک سپاه از سوی حضرت آیت الله خامنهای منصوب شد. وی در این دوران طرح تحول سازمانی سپاه را تهیه و پس از تصویب فرمانده کل قوا، زمینه اجرایی کردن آن را فراهم کرد و در اجرای این طرح، اهتمام فراوانی کرد.
احمدیان علاوه بر دارا بودن مدرک دکتری دندان پزشکی، فارغالتحصیل دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است و از سال ۱۳۸۶ به مدت ۱۶ سال رئیس مرکز راهبردی سپاه پاسدارن بوده و به عنوان یکی از مشرفترین چهرههای کشور در مسائل امنیت ملی شناخته میشود.
آنچه در خصوص سوابق غیرنظامی علی اکبر احمدیان کمتر منتشر شده، شناخت راهبردی وی از مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور است. وی همچنین یکی از پنج عضو جدیدی بود که امام خامنهای در ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ به ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کردند.
به نظر میرسد با ورود سردار احمدیان به شورای عالی امنیت ملی، شاهد بازطراحی و ارتقاء شورا و برخی استراتژیها با توجه به لزوم نقشیابی کشور در نظم جدید جهانی و برنامه هفتم توسعه خواهیم بود.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/94804
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
🔰 تحولات #سوریه، ۱ خرداد ۱۴۰۲
گشت زنی مشترک پلیس نظامی روسیه و نیروهای ارتش ترکیه در حومهی غربی شهر عین العرب (کوبانی) واقع در استان حلب سوریه انجام شد. این صد و سی و هشتمین گشت زنی نظامی مشترک از زمان امضای توافقنامه آتش بس روسیه و ترکیه در شمال سوریه میباشد.
👈 مشاهده جزئیات خبر:
✅ https://iswnews.com/94815
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#لبنان 🔰 رزمایش حزبالله در آستانه سالروز خروج ارتش اسرائیل از خاک لبنان (ویدیو) 🔸به گزارش پايگاه ت
14.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#لبنان
🔰 #ویدیو: رزمایش حزبالله در سالروز عید مقاومت
جنبش حزبالله لبنان به مناسبت ۲۳ مین سالروز عقبنشینی اسرائیل از جنوب لبنان، رزمایشی را با حضور گسترده رسانهها در منطقه ملیتا واقع در جنوب لبنان برگزار کرد. نیروهای حزب الله در این رزمایش به تمرین جنگ شهری، پاکسازی اماکن، به اسارت گرفتن نیروهای دشمن و نمایش تسلیحاتی ضد پهپادی و... پرداختهاند.
🔗 لینک:
✅ https://iswnews.com/94818
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
#تاجیکستان #سوریه
وزارت امور خارجه تاجیکستان ۱۰۴ عضو تاجیکستانی داعش و اعضای خانواده آنها از جمله ۷۳ کودک و ۳۱ زن را از اردوگاه های اعضای خارجی داعش در شمال شرق سوریه را به کشور خود بازگرداند.
وزارت خارجه تاجیکستان همچنین به درخواست مقامات قزاقستان، پنج شهروند قزاق داعش از جمله یک زن و چهار فرزندش را نیز به تاجیکستان انتقال داده است.
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9
تحولات جهان اسلام
#عراق
🔰 خیز حشد الشعبی برای تشکیل تیپ جدید در سنجار
🔸به گزارش پايگاه تحلیلی خبری "تحولات جهان اسلام" تیپ دوم سازمان حشد الشعبی عراق متشکل از دو هزار رزمنده در منطقه سنجار تشکیل خواهد شد.
رسانههای کُردی به تقل از منابعی در سازمان حشد الشعبی از اقدام این سازمان جهت تشکیل تیپ جدیدی در شهر سنجار واقع در استان نینوا خبر دادند که متشکل از دو هزار رزمنده خواهد بود.
طبق اعلام این منابع، فالح الفیاض، رئیس سازمان حشد الشعبی موافقت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق را با تشکیل یک تیپ جدید در شهر سنجار که از افراد بومی این منطقه تشکیل شود، کسب کرده است. سازمان حشد الشعبی پیش از این نیز یک تیپ بالغ بر دو هزار نفر در منطقه سنجار ایجاد کرده بود.
گفته میشود تیپ جدید این سازمان در سنجار در حال حاضر نهایی نشده و متشکل از چهار هنگ از داوطلبان بومی سنجار خواهد بود. همچنین مراد شیخ کالو، از فرماندهان سازمان بدر و مشاور فعلی رئیس سازمان حشد الشعبی در مناطق شمالی، مامور به تشکیل این تیپ جدید شده است.
در همین رابطه، ماجد شنکالی، نماینده حزب دموکرات کردستان در پارلمان عراق گفت که این تیپ متشکل از اهالی سنجار و عربهای این منطقه است. این اقدام، یک تهدید به شمار میرود و نهادهای مربوطه را در جریان این امر قرار دادهام.
شایان ذکر است منطقه سنجار از توابع استان نینوا است و در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شهر موصل واقع شده و بیشتر ساکنان آن را ایزدیها تشکیل میدهند. در حال حاضر گفته میشود بیش از پنج گروه از نیروهای مسلح عراق و گروههای شبهنظامی شامل حشد الشعبی، یگانهای مقاومت سنجار (YBS)، پلیس محلی، ارتش عراق و پیشمرگه در منطقه سنجار حضور دارند؛ این نیروها سالهاست که برای تحمیل نفوذ خود در این منطقه، با یکدیگر درگیرند.
🔗 خبر:
✅ https://iswnews.com/94845
✅ https://eitaa.com/joinchat/134742021C10aa5fa2c9