📷 #گزارش_تصویری پیش نشست چهل و هفتم همایش بین المللی «هوش مصنوعی؛ فرهنگ و علوم اسلامی» با موضوع «مرزهای دانشی هوش مصنوعی؛ فرهنگ و علوم اسلامی»، در سالن شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی
🔹در این نشست "دکتر محمدرضا اکبرزاده توتونچی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد"، "دکتر روح الله رحمانی، عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه تهران"، "دکتر ابراهیم دانشی فر، مدیر مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی" و "دکتر محمدرضا قاسمی، دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه"
به ارائه بحث پرداختند.
#هوش_مصنوعی
#بلاکچین
#واقعیت_افزوده
🌐 @itsetsd_ir
🔻در این دوره اصول اولیه هوش مصنوعی را با تمرکز بر برنامهنویسی عملی و ساخت برنامههایی مانند تشخیص چهره، سیستم توصیه و الگوریتمهای پیشبینی پوشش خواهیم داد. هر هفته یک پروژه کوچک جدید ارائه می شود که ابزارها و الگوریتمهای لازم را برای ساخت برنامههای کاربردی دنیای واقعی ارائه میدهد. پیش نیاز دانش اولیه برنامهنویسی پایتون است.
🔻موضوعاتی که به آنها خواهیم پرداخت:
1. مقدمهای بر هوش مصنوعی
2. مقدمهای بر یادگیری ماشینی
3. ابزارهایی برای ساختن پروژههای هوش مصنوعی در دنیای واقعی
4. درک یادگیری عمیق
5. موج جدید Ai و مدلهای زبان بزرگ.
🔻کلاس:
مقدمه ای بر هوش مصنوعی
دانشگاه تهران
دکتر روح الله رحمانی
هر هفته سهشنبهها: ساعت 10:00 الی 12:00
🌐لینک ورود به جلسه:
https://gharar.ir/r/22b2147e
🌐 @itsetad_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 هوش مصنوعی و آینده جهان...
🔹نقش هوش مصنوعی و #فیک_نیوز ها در #جنگ_شناختی و اهمیت #سواد_رسانه و هوش منصوعی در مواجهه صحیح با آنها
🔸 لزوم قانونگذاری در عرصه #هوش_مصنوعی
🌐 @itsetad_ir
🔰 آغاز همکاری ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه و موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام مشهد
🔹 موضوع این توافقنامه همکاریهای سازنده آموزشی، پژوهشی، فنی و راهبردی، به منظور زمینهسازی برای تاسیس نمایندگی ستاد در شهر مشهد مقدس با محوریت موسسه است.
🔸در این باره زمینه همکاری نیز شامل برگزاری دوره سواد هوش مصنوعی برای موسسه و تبدیل آن به بسته آموزشی با همکاری طرفین و انجام پژوهشهای بنیادین و تولید اسناد و گزارش های راهبردی حسب نیاز و توان طرفین و برگزاری مشترک انواع رویدادهای علمی و فناورانه در عرصه هوش مصنوعی و نسبت آن با علوم اسلامی و راه اندازی نمایندگی ستاد در شهر مشهد مقدس با مرکزیت موسسه است.
🔹همچنین تدوین پیوست هوش مصنوعی موسسه و پیاده سازی فنی آن توسط ستاد حسب نیازهای ظرفیت های موسسه و تجهیز کتابخانه موسسه به آثار شاخص مرتبط با حوزه هوش مصنوعی از دیگر مفاد این توافقنامه است.
🔗متن کامل خبر
🌐 @itsetad_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نسخۀ جدید «چت جیپیتی» با قابلیتهای شگفتانگیز آمد
🔹اپنایآی از راهاندازی GPT-4o، نسخهای از مدل GPT-4 خبر داد. این مدل بسیار سریعتر است و قابلیتهای درک متن، محتوای تصویری و صوتی بهتری دارد و برای همه رایگان است.
🔹مدل زبانی بزرگ جدید GPT-4o امکان دیدن و بررسی محیط را به صورت آنی دارد و میتواند در مورد چهره و لباس و محیط اطراف شما نظر دهد یا کاربر سوالی در مورد چهره یا لباس از ChatGPT بپرسد.
🔹همچنین در نسخۀ جدید کاربر میتواند از ChatGPT بخواهد که در حل مشکلات ریاضی به او کمک کند و ربات مرحلهبهمرحله به او یاد میدهد مسئله را با چه روشی حل کرده است.
🔹ربات GPT-4o همچنین قابلیت ترجمۀ همزمان دارد؛ مثلا اگر فردی با زبان ایتالیایی صحبت کند ربات همزمان آن را برای فرد دیگر به انگلیسی ترجمه میکند.
🔹در یک قابلیت جالب دیگر، این نسخۀ جدید میتواند بهصورت بداهه برای کاربر قصه بگوید! حتی میتوان با این ربات هوشمند، سنگکاغذقیچی بازی کرد.
🌐@itsetad_ir
ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
🧩 #افتتاحیه | دوره سواد هوش مصنوعی 🎙 همراه با پیام آیت الله علی اکبر #رشاد ℹ️🅰️ارائه دهندگان: 👤 ا
🔰 به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر حسین صابری رئیس پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)، در آیین افتتاحیه دوره سواد هوش مصنوعی ویژه طلاب و دانشجویان استان تهران اظهار کرد:
🔹مطالبه مقام معظم رهبری صرفا حوزه ظرفیت نیست بلکه توسعه قابلیت هم مدنظر ایشان است زیرا ایران در حوزه تولید علم در جایگاه ۱۵ تا ۱۷ دنیا اما در حوزه کاربرد علم در جایگاه ۷۷ تا ۸۷ قرار دارد که باید رتبه تولید و توسعه و کاربرد علم به صورت توامان ارتقا یابد.
🔸برخی نگاه مهندسی به هوش مصنوعی دارند و معتقدند ارتباطی به علوم دینی ندارد اما زمانی که هوش مصنوعی وارد مساله و فلسفه حیات و مسائل اینچنینی میشود نیاز به ورود پژوهشگران دینی به حوزه هوش مصنوعی ضرورت پیدا میکند.
🔗 متن کامل خبر
🌐 @itsetad_ir
هشتمین همایش ملی فضای مجازی پاک با عنوان *«تمدن نوین اسلامی، #هوش_مصنوعی و حکمرانی فضای مجازی»*
به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) برگزار میگردد.
*محور های همایش:*
هوش مصنوعی و تنظیمگری فضای مجازی
فضای مجازی برآمده از هوش مصنوعی
اخلاق، دیانت و انسانیت در عصر هوش مصنوعی
دستیار هوشمند و سبک زندگی
چالش جعل عمیق
تأثیرات هوش مصنوعی بر مدنیت و مدیریت جامعه
اشتغال و توزیع ثروت در عصر هوش مصنوعی
*مهلت ارسال مقالات:* ۱۴۰۳/۰۲/۳۱
*تاریخ برگزاری همایش:* ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
*وبگاه:* famp8.atu.ac.ir
🌐 @itsetad_ir
#ویراستی
میگفتند:
هوش مصنوعی امروز که خادم #اقتصادطمعمحور است میرا و مردنی است
#هوش_مصنوعی_فردا
حاصل #انقلابدرعلومانسانی است
منتظر حوزه هاییم تا:
مبتنی بر تفکرهای پایه اهل بیتی
#ساختارهایفردا را ترسیم کنند.
🌐 @itsetad_ir
🔰 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سعید پورابوالقاسم را به عنوان رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی منصوب کرد.
🔻این مرکز به عنوان پیشران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی و ارتقای نظام حکمرانی محتوایی فضای مجازی، با وظیفه بازآرایش جدید و نوآوری و آیندهپژوهی لازم، جایگاهی محوری در تحول و اعتلای مرجعیت وزارت متبوع در نظام فرهنگی کشور داشته باشد.
🔹 از جمله مهم ترین اولویت های ابلاغی دوره جدید میتوان به: گسترش کاربست فناوریهای نوپدید بهویژه #هوش_مصنوعی در اعمال حکمرانی فرهنگی با تأکید بر امور نشانگذاری، نظارت و رتبهبندی محتوا و خدمات و نیز فعالان فرهنگی در فضای مجازی؛ اشاره کرد
🌐 @itsetad_ir
🔰نخستین روز از سیزدهمین کنفرانس دوره الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با عنوان «نقش فناوری های فضای سایبر در حل چالش های اساسی تحول کشور بر اساس سند الگو» به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
🔹در این نشست محمدرضا کریمی قهرودی، عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر نیز با مقاله خود با عنوان "رشد نمایی و همگرایی علوم و فناوریهای نوظهور و تحولات فضای سایبر؛ به لزوم بازاندیشی در حکمرانی و بازآفرینی نهادهای کشور در افق الگو" پرداختند:
🔸وی با اشاره به رشد نمایی علم و فناوری و نیز همگرایی و ترکیب مجموعهای از فناوریهای نوظهور از هوش مصنوعی تا زیستفناوری و اینترنت ماهوارهای، یادآور شد: شدت، دامنه و سرعت تغییراتی که این فناوریها ایجاد میکنند، به گونهای است که بسیاری از اندیشمندان جهانی معتقدند اکنون جهان در آستانه یک انقلاب فناورانه قرار دارد. این انقلاب که فصل جدیدی از توسعه بشری است، از لحاظ سرعت با یک حرکت نمایی در حال رشد است و ماحصل آن جهان چندبعدی و عمیقاً به همپیوسته و مرتبط است.
🔸کریمی به بیان پیامدهای این انقلاب فناورانه و تحولات فضای سایبر و تأثیرات آن بر نظامها و نهادهای جوامع پرداخت و گفت: این فناوریهای نوظهور به معنای واقعی کلمه شالودهشکن و بنیانافکن هستند و روشهای کنونی تشخیص، محاسبه، سازماندهی، اجرا و تأمین را دگرگون میکنند. در اثر این تحولات، همه نظامهای اجتماعی و سیاسی موجود که حدود نیمقرن به سیاستهای ملی و جهانی ما شکل دادهاند، در حال از دست دادن اثربخشی و بهرهوری خود هستند.
🔗 متن کامل خبر
🌐 @itsetad_ir
1403-02-27 فقه هوش مصنوعی-22.mp3
17.18M
📝جلسه بیست و دوم #فقه_هوش_مصنوعی
👤استاد حسین مفیدی یزدی
📆پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌐 @itsetad_ir
.
هفته گذشته خدمت یکی از اساتید بودیم برای دعوت ایشان جهت #گعده_نخبگانی
ایشان قبول کردند ولی گفتند سعی کنید از مباحث جدید هم غافل نشوید!
و مثال زدند به بحث #هوش_مصنوعی و این که چقدر در مباحث حوزوی کاربرد دارد و ما غافلیم!
⭕️یک جمله ای گفتند که بنده رو تکان داد و اون این که: با اومدن هوش مصنوعی، دیگه نمیشه آینده ی حوزه رو پیش بینی کرد!!
یاد این فرمایش رهبری در جمع #نخبگان در مورد هوش مصنوعی افتادم و این که ما چقدر توجه کردیم نسبت به این موضوع مهم‼️
و سپس این حدیث را قرائت کردند:
أمیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند: «العِلمُ سُلطانٌ مَن وَجدَهُ صالَ بِهِ وَ مَن لَم یَجِدهُ صیلَ عَلَیه» - دانش، سلطنت و قدرت است، هر كه آن را بیابد با آن یورش برد و پیروز شود، و هر كه آن را نیابد بر او یورش برند و مغلوب گردد.
🔰میزان کلاهبرداری کشورها در سال 2023 با هوش مصنوعی
🔸تقلب هوش مصنوعی با سرعت فوق العاده ای در سراسر جهان در حال رشد است. در سال 2023 در فیلیپین، تعداد کلاهبرداری های هوش مصنوعی (معمولاً دیپ فیک) نسبت به سال 2022 4500٪ افزایش یافته است! در ویتنام رشد بیش از 3000٪، در ژاپن - 2800٪
🔘به نقل از متسا
#هوش_مصنوعی
#دیپ_فیک
#سواد_هوش_مصنوعی
🌐 @itsetad_ir
🔰پیشنهاد بودجه ۳۲ میلیارد دلاری برای حفظ پیشتازی آمریکا در هوش مصنوعی
🔹 یک گروه فراجناحی از سناتورهای کنگره آمریکا، به منظور حفظ برتری این کشور در رقابت فناورانه با چین، پیشنهاد تخصیص ۳۲ میلیارد دلار بودجه برای تحقیقات هوش مصنوعی را مطرح کردند.
🔹 گروه مذکور به رهبری چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا، این هدف را بخشی از نقشه راه قانونی برای رسیدگی به وعدهها و خطرات هوش مصنوعی اعلام کرد.
🔻 بر اساس برآوردهای صورت گرفته، این نقشه راه به ایالات متحده کمک میکند تا نگرانیهای فزاینده در مورد پیشرفت چین در زمینه هوش مصنوعی را برطرف سازد. واشنگتن مدعی است که پکن میتواند از این فناوری برای مداخله در انتخابات کشورهای دیگر، تولید سلاحهای زیستی یا حملات سایبری استفاده کند.
🔘 به نقل از زاویه
🌐 @itsetad_ir
.
🔻گعده ای برای آشنایی با هوش مصنوعی و مسائل پیرامون آن.
✳️ با حضور استاد گرانقدر دکتر حسینی زید عزه
پسا دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران
دکتری، دانشگاه جیرونا، اسپانیا
مدیر عامل موسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی (همتا)
✅ بهترین فرصت برای آشنایی و گفتگو در رابطه با هوش مصنوعی و مسائل مرتبط
👈 عصر هوش مصنوعی و چالش های فرهنگی
👈 از آخرین دست آورد های هوش مصنوعی چه می دانید؟
👈 استفاده از هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش
سایر موضوعات پیشنهادی در بنر اشاره شده است.
پاسخ به این سوالات و سوالات مشابه
+ گفتگوی صمیمانه در #گعده_علمی #پاتوق_نخبگانی_خانه_مصلحان
⭕️ یکشنبه: ۱۴۰۳/۲/۳۰
از ساعت: ۱۷ الی ۱۹
مکان: #خانه_مصلحان
خیابان گلستان نبش کوچه چهارم
🔻نشانی دقیق👇
https://nshn.ir/f37bsJ0H_xQQMI
حضور برای عموم طلاب برادر بلامانع است.
🌐 @itsetad_ir
🔰 مدل زبانی «توکا» به صورت «وزنباز» منتشر شد
🔸مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، نسخهٔ وزنباز مدل زبانی «توکا» را منتشر کرد. این مدل زبانی با ۵۰۰ گیگابایت داده (معادل ۹۰ میلیارد توکن) بر پایه مدل متنباز BERT LARGE توسعه پیدا کرده است.
🔹«توکا» درحقیقت اولین مدل زبانی BERT large است که با زبان فارسی آموزش داده شده و قرار است برای توسعهٔ ابزارهای تعاملی هوشمند در دسترس توسعهدهندگان باشد. توکا میتواند به کسبوکارها نیز برای دستیابی به ابزارهای سفارشیسازیشده پیشرو مبتنی بر هوش مصنوعی کمک کند.
🔸مدل Bert Large، مدلی برای پردازش زبان طبیعی است که در گوگل توسعه پیدا کرده و بهصورت متنباز (open source) در دسترس علاقهمندان قرار دارد. آنچه مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت در آموزش دادن توکا با زبان فارسی به آن دست یافته، ماتریس وزنی منحصربهفرد و کاربردی است و به همین دلیل، در ادبیات دانشگاهی هوش مصنوعی از این اقدام به انتشار «وزنباز» توکا یاد میشود.
مدل وزنباز «توکا» را طریق لینک زیر مشاهده کنید (بدون VPN):
https://partdp.ai/blog/bert/
🌐 @itsetad_ir
🔰ساخت ابَر انسان با ترکیب هوشمصنوعی و فناوریهای شناختی!
🔶معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، ترکیب دو حوزه هوش مصنوعی و فناوریهای شناختی را آیندهساز دانست که میتواند ابرانسان بسازد و از اجرای چهار برنامه با هدف توسعه این فناوری در کشور خبر داد.
🔗 متن کامل خبر
#هوش_مصنوعی #علم_و_فناوری #فناوری #فناوری_شناختی
🌐 @itsetad_ir
🔖 مروری بر گزارش سالانه شاخص هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد
🔸 روندهای کلیدی مدلهای زبانی بزرگ و هوش مصنوعی
🖌 طیبه بابایی
🔹 تأثیر هوش مصنوعی بر جامعه به شکل چشمگیری افزایش یافته است. پس از تبدیل شدن «ChatGPT» به یکی از سرویسهای عام فناوری در اواخر سال ۲۰۲۲، ابزارهای هوش مصنوعی و مدلهای زبانی بزرگ (LLM) به سرعت توسعه یافتند. ظهور این مدلها باعث دگرگونی صنایع و بسیاری از جنبههای زندگی انسان شد.
🔹 براساس گزارش شاخص هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد، عملکرد هوش مصنوعی حتی برخی مواقع از انسان بهتر بوده، بهرهوری نیروی کار را افزایش داده و به تولید باکیفیتتر کمک کرده است. در این گزارش، روندهایی مانند پیشرفتهای فنی در هوش مصنوعی، درک عمومی از فناوری و پویاییهای ژئوپلیتیکی توسعه آن بررسی شده است.
🔻 از همین روی، مجمع جهانی اقتصاد به مرور و بررسی ۱۰ نکته کلیدی در گزارش شاخص سالانه هوش مصنوعی آکسفورد پرداخت.
🔗متن کامل گزارش
#هوش_مصنوعی #فناوری #آکسفورد #پیشرفت
🌐 @itsetad_ir