هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
#پیشنشست
#فلسفه
#هوش_مصنوعی
✔️مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه برگزار میکند:
⬅️پیش نشست «مبانی فلسفی در توسعه هوش مصنوعی»
کارشناسان:
🎤حجتالاسلام دکتر علیرضا قائمی نیا، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🎤جناب آقای دکتر حسین مطلبی کربکندی، عضو هیئتعلمی دانشگاه فرهنگیان
✍️دبیرعلمی: حجتالاسلام دکتر سیدامیر سخاوتیان
🗓 پنج شنبه،۲۶ مهر۱۴۰۳، ساعت ۱۰-۱۲
🏢 اسلامی، قم، خیابان ۱۹دی، کوچه ۱۰، کوچه۲، سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت
🖇 بهصورت حضوری و مجازی
💻پخش زنده به صورت مجازی از طریق آدرس:
https://hekmateislmi.com/live
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔@hekmateislami
🌐روند تدوین سند ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
👤مدیر امور فناوری های نوظهور گفت:
🔻 در فرایند تدوین سند ملی هوش مصنوعی از سال ۱۳۹۶ بیش از هشت هزار مستند جمع آوری شد و در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان تدوین کننده این سند معرفی شد و برای تهیه این سند بیش از ۳۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی حضور داشتند.
🔹طاووسی با تاکید بر اینکه در این سند اخلاق هوش مصنوعی در نظر گرفته شد، ادامه داد: برخیها بر این باور بودند که به دلیل مخاطراتی که هوش مصنوعی دارد، جلوی توسعه آن را میگرفتند و ما با التزام به این مسائل سند توسعه هوش مصنوعی را تدوین کردیم.
📎 گزارش کامل
#هوش_مصنوعی #فناوری #ایران
💢راهکار تازه محققان دانشگاه تهران برای طراحی و چیدمان فضای معماری با استفاده از هوش مصنوعی
🔹در پژوهش جدید محققان دانشگاه تهران، راهکاری تازه مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) و فناوری واقعیت مجازی (VR) برای تعاملات از راه دور، با هدف تجسمبخشی فضای معماری بر اساس فضای واقعی معرفی شده است.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید: 👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/88228
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیتالله اعرافی خبر داد:
❇️ مشارکت طلاب و دانشجویان در زمینه پروژه هوش مصنوعی
◻️ در حال حاضر قریب ۱۰۰ نفر از حوزویان و دانشگاهیان تحصیل کرده در سطح کارشناسی ارشد یا دکتری در یک پروژه کلان هوش مصنوعی زیر نظر بنده بصورت شخصی در حال فعالیت هستند که این یک قلمرو جدیدی است.
◻️ برای تبیین و ارائه میراث کهن علوم اسلامی و معارفی احتیاج به یک خوانش جدید با توجه به مسائل نو احساس می شود.
◻️ در قرن اخیر به ویژه پس از تاسیس حوزه علمیه قم با پیشوایی آیتالله حائری و اتفاقاتی که در نیم قرن اخیر در ایران رقم خورد و پیروزی انقلاب اسلامی، خواه ناخواه نیاز جدیتری به بازنگری و تحول در علوم اسلامی احتیاج است.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
برگزاری اولین جلسه معرفی شبکه آزمایشگاه هوش مصنوعی کشور در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
اولین جلسه معرفی شبکه آزمایشگاه هوش مصنوعی با حضور نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی و دانشگاههای کشور در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. دکتر بکایی، رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی، هدف از این جلسه را آشنایی بیشتر با شبکه آزمایشگاه و تقویت همکاریها با بخش خصوصی عنوان کرد.
برای توضیحات بیشتر ....
http://www.itrc.ac.ir/fa/node/47272
#آزمایشگاه_هوش_مصنوعی
تلاش امارات برای بازتعریف اکوسیستم هوش مصنوعی بهوسیله رویداد جيتكس
جیتکس که اکنون میتوان گفت بهعنوان بزرگترین رویداد فناوری و استارتاپی جهان شناخته میشود از فردا چهل و چهارمین دوره آن آغاز بهکار میکند و به گفته برگزارکنندگان آن قرار است بازتعریفی از اقتصاد دیجیتال و اکوسیستم هوش مصنوعی جهان را ارائه دهد و در این دوره تلاش میکند تا امارات متحده عربی را بهعنوان مرکز اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی جهان معرفی کند.
شعار جیتکس امسال نیز تحت این عنوان طراحی شده 《همکاری جهانی برای ساختن اقتصاد آینده مبتنی بر هوش مصنوعی》 و در کنار این شعار شرکتهای بزرگ فناوری جهان در کنار دولتها سرمایهگذاران کارشناسان استارتاپها دانشگاهها و محققان از سراسر جهان حضور دارند.
🚥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: جنگ و مبارزه همیشه ادامه دارد؛ در زمان تیغ و شمشیر یک جور است، در زمان اتم و فضای مجازی و هوش مصنوعی جور دیگر
💠 نشست «تحلیل هستی شناختی هوش مصنوعی»
🎙استاد سوده طوسی
🗓 چهارشنبه 25 مهر 1403 ساعت 13 تا 14
🏫سالن جلسات طبقه همکف پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها
📌لینک مجازی:
Http://onlineclass.jz.ac.ir/?bbb-room=pajohesh
تمدید *فراخوان طرح های پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی* تا پایان مهرماه
پژوهشگاه فضای مجازی از طرح های پژوهشی تخصصی در حوزه هوش مصنوعی در زمینه های اعلام شده حمایت می کند.
از متخصصین این حوزه دعوت می شود پیشنهادهای خود را از طریق وب سایت پژوهشگاه به نشانی csri.ac.ir (بخش فرمها/ فرم چکیده پیشنهاد طرح) ارسال فرمایند.
#فراخوانطرحپژوهشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽فیلمهای هوش مصنوعی جشنواره فیلم کوتاه را چگونه ببینیم
🔸در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، ۱۱ فیلم در دو بخش ویژه «هوش مصنوعی» و «واقعیت مجازی» به نمایش در خواهند آمد.
🔸در این دو بخش ۱۱ فیلم به نمایش درخواهند آمد که از بین آنها سه فیلم ایرانی نیز دیده میشود.
🌐 مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
بررسی استانداردهای اینترنت اشیاء با حضور معاون وزیر ارتباطات
🔸امروز صبح، کارگاه آموزشی مروری بر استانداردهای اینترنت اشیا به صورت حضوری و آنلاین در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. این کارگاه که با حضور دکتر انصاری، معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعدادی از فعالان بخش خصوصی و دولتی در حوزه هوش مصنوعی برگزار شد، به بررسی و بحث در مورد استانداردهای اینترنت اشیا پرداخت.
🔸این کارگاه آموزشی از سه بخش تشکیل شد؛ در بخش اول استانداردهای اینترنت اشیا مورد بررسی قرار گرفت. در این بخش، ابتدا مفهوم استاندارد در اینترنت اشیا و اهمیت استانداردسازی در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت. سپس، حوزههای رگولاتوری و استانداردسازی و استانداردهای سختافزاری اینترنت اشیا به تفصیل مورد بحث قرار گرفتند.
🌐 مشروح این خبر را اینجا مشاهده بفرمایید
هدایت شده از جشنواره هنر آسمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖 دعوت از هنرمندان حوزوی
🎥 دعوت معاون محترم #تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه ، حجتالاسلام و المسلمین #ملانوری از طلاب و هنرمندان فعال در عرصههای مختلف تبلیغ؛ فعالان مجازی، مبلغان امین، هجرت، بینات، نسیم رحمت، سیصد و سیزده ودیگر فعالان حوزوی در شاخههای هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی و هنرهای آوایی به شرکت و ارسال آثار به بخش مسابقه جشنواره هنر آسمانی حوزههای علمیه.
🔗 #هنر_آسمانی
🔗 #هنرهای_نمایشی
🔗 #هنرهای_تجسمی
🔗 #هنرهای_آوایی
🔗 #معاونت_تبلیغ_حوزه
📡 دبیرخانه دائمی جشنواره هنر آسمانی
🆔 @Honareasemani
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔻آیت الله اعرافی:
برای حاکم کردن منطق اسلام در رسانه، نیاز به رشته و گرایش های جدید علمی داریم
🔹️مدیر حوزه های علمیه کشور به ضرورت غرب شناسی برای بکارگیری رسانه در خدمت اهداف انسانی و اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت: در قرون متأخر با تمدنی مواجه هستیم که پیشرفت ها و تجربه بشری برآمده از آن قابل بهره گیری است، اما انفعال و تسلیم مطلق بودن در مقابل آن نیز درست نیست.
📎مشاهده کامل گزارش در رسا
،،،_____________________،،،
》ما صدای رسای حوزهایم
》#کانال_خبرگزاری_رسا ✔️👇
🆔 @rasanewsagency
هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات (هوش مصنوعی: کسب و کار، جامعه و دولت)، دی ۱۴۰۳" در تاریخ 20 دی 1403 توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ( ایرانداک ) در شهر تهران برگزار می گردد.
آدرس سایت:
https://nita.irandoc.ac.ir/
🚨مهمترین موضوعات مطرح شده در جیتکس 2024:
🟢• هوش مصنوعی مولد: با تمرکز بر تواناییهای هوش مصنوعی در تولید محتوا و خودکارسازی فرایندها، این فناوری به عنوان یکی از مهمترین عوامل تحول در صنایع مختلف شناخته شد.
🔳• محاسبات کوانتومی: این فناوری نوظهور با پتانسیل حل مسائل پیچیده و ایجاد رمزنگاریهای قدرتمند، مورد توجه بسیاری از شرکتها قرار گرفت.
🟢• فناوریهای سبز: با توجه به اهمیت محیط زیست، فناوریهای سبز مانند انرژیهای تجدیدپذیر و زیرساختهای هوشمند به عنوان راه حلهایی برای دستیابی به اهداف زیستمحیطی مطرح شدند.
🔳• وب 3 و بلاکچین: فناوریهای وب 3 مانند بلاکچین و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) به عنوان ابزارهایی برای ایجاد سیستمهای شفاف، ایمن و غیرمتمرکز مورد توجه قرار گرفتند.
🟢• متاورس: با تمرکز بر کاربردهای عملی متاورس در صنایع مختلف، این فناوری به عنوان آیندهای برای ایجاد تجربیات فراگیر و توسعه فضاهای کاری مجازی معرفی شد.
🔴• امنیت سایبری: با توجه به افزایش حملات سایبری، راه حلهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای تقویت امنیت دادهها و سیستمها مورد توجه قرار گرفت.☑️
🟢• فناوریهای خودمختار: فناوریهایی مانند وسایل نقلیه خودران و پهپادها به عنوان آیندهای برای صنعت لجستیک و توسعه شهر هوشمند معرفی شدند.
#هوشمصنوعی
#کوانتوم
#متاورس
#بلاکچین
"دکتر بهروز مینایی" دبیر ستاد فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی ریاستجمهوری
🔺صفرتاصد "سند ملی هوش مصنوعی ایران"؛ راهگشا یا مشکلآفرین؟👇
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/07/24/3178966/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اساسنامه سازمان #هوش_مصنوعی در حال تدوین است
سخنگوی دولت در نشست خبری:
🔹 اساسنامه سازمان هوش مصنوعی در حال تدوین است و در #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی به تصویب خواهد رسید.
🔹 تا زمان تصویب این اساسنامه، همه برنامههای هوش مصنوعی طبق برنامه هفتم توسعه در معاونت علمی ریاست جمهوری در حال پیگیری است./#سیتنا
خبر در لینک👇
https://citna.ir/node/309060
پارت در پلیتکنیک تهران؛ پلی میان نبوغ و تجربه
🔹 مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت با تاسیس دفتر مطالعات هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، گامی مهم در جهت پیوند صنعت و دانشگاه برداشته است.
🔹 این مرکز با ارائه فرصتهای یادگیری، پروژههای عملی و دورههای کارآموزی، به دانشجویان امکان میدهد تا مهارتهای هوش مصنوعی را با نیازهای صنایع و کسبوکارها تطبیق دهند. اهداف اصلی این دفتر شامل شناسایی و جذب استعدادها، ایجاد فرصتهای عملی برای نخبگان و تلاش برای حفظ و ماندگاری آنها در کشور است.
🔹 پارت با این اقدام، به دنبال هوشمندسازی فرایندهای کار و زندگی و ساختن آیندهای هوشمندتر و کارآمدتر برای ایران عزیز است.
🔖 *توسعه هوش مصنوعی و تحولات ناشی از آن در دیپلماسی مدرن*
مروری بر نقش هوش مصنوعی در عرصه سیاست خارجی
#یادداشت
🖌 طیبه بابایی / سید رضا حسینی
🔹 در دنیای امروز که پیشرفتهای دیجیتال به سرعت در حال تغییر تمامی ابعاد زندگی انسان هستند، هوش مصنوعی به عنوان یکی از فناوریها کلیدی، نه تنها در حوزههای علمی و اقتصادی بلکه در دیپلماسی و سیاست خارجی نیز به یک نیروی تحولآفرین تبدیل شده است.
🔹 هوش مصنوعی با قابلیتهای خود در تحلیل دادهها، پیشبینیهای دقیق و شبیهسازی سناریوهای پیچیده، توانسته است مرزهای روشهای سنتی دیپلماسی را به شکل چشمگیری گسترش دهد. این فناوری نه تنها فرآیندهای موجود را سرعت بخشیده و دقت آنها را افزایش داده، بلکه فرصتهای جدیدی نیز برای تعاملات بینالمللی فراهم ساخته است.
🔹 هوش مصنوعی همچنین خود به عنوان مسئلهای دیپلماتیک، به یکی از محورهای مذاکرات و سیاستگذاریهای بینالمللی بدل شده است. این فناوری نه تنها از منظر کاربردهایش در دیپلماسی اهمیت دارد، بلکه به عنوان یک پدیده نیازمند مدیریت، قانونگذاری و توسعه هماهنگ در سطح جهانی، در کانون توجه قرار گرفته است.
🔻 در این نوشتار کوتاه به بررسی برخی کاربردهای هوش مصنوعی در دیپلماسی مدرن و نقش چندوجهی و پیچیده این فناوری در شکل دادن به آینده نظام بینالملل پرداخته می شود.
👈 مشاهده متن کامل این یادداشت در (https://zaviehmag.ir/?p=26499)
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔰آنچه در نشست علمی « نشست دیپلماسی سایبری و سیاست خارجی » گذشت / پازل امپریالیسم سایبری
🔹نشست دیپلماسی سایبری و سیاست خارجی با حضور فعالان عرصه های مختلف سایبری حوزه در خبرگزاری حوزه برگزار شد.
🔻 دکتر عبدالرضا ترقی:
◻️دور از ذهن نیست که هوش مصنوعی به دشمن بزرگ انسان مبدل شود
◻️تلاقی موج ششم یا انقلاب سایبرنتیک
◻️گسترش جنگ اطلاعاتی در حوزه های نوپدید و نیازمندی به ارتش سایبری
🔻دکتر مهدی یادگاری:
◻️ از سال ۲۰۲۳ تربیت دیپلمات سایبری در دنیا مرسوم شد
◻️ شیوه بهره برداری اسرائیل از هوش مصنوعی در جنگ غزه
◻️ امروز از سازمان ملل ۲ صحبت می شود
◻️ پازل امپریالیسم سایبری در حال تکمیل است
📎 متن کامل
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
Societal impacts of artificial intelligence.pdf
417.4K
عنوان مقاله
"Societal impacts of artificial intelligence: Ethical, legal, and governance issues"
"تأثیرات اجتماعی هوش مصنوعی: مسائل اخلاقی، قانونی و حکمرانی"
چکیده مقاله:
هوش مصنوعی (AI) به سرعت در حال تغییر شیوه کار و زندگی ما است. ظهور ChatGPT به ویژه هوش مصنوعی مولد (Generative AI) را در کانون توجه قرار داده است. تأثیر اجتماعی هوش مصنوعی در ذهن بسیاری از افراد جای گرفته است.
این مقاله چندین پروژه پژوهشی در مورد تأثیرات هوش مصنوعی بر کار و جامعه را معرفی میکند. در این مقاله سه پژوهش بررسی شده است.
مطالعه اول چارچوب نظریای برای ساختاردهی به اهداف قانونی و اخلاقی مورد نیاز و ابزارهای دستیابی به آنها توسعه میدهد.
مطالعه دوم بر مسائل تبعیض و تعصب در برنامههای هوش مصنوعی متمرکز است و به همکاری بهتر بین کاربران و سیستمهای هوش مصنوعی برای کاهش این مسائل میپردازد.
مطالعه سوم بر حکمرانی هوش مصنوعی تمرکز دارد و هدف آن طراحی و توسعه یک چارچوب حکمرانی یکپارچه برای هدایت طراحی و توسعه برنامههای هوش مصنوعی و تسهیل تکامل و انقلابات در سیستمهای اخلاقی هوش مصنوعی است.
✅ نظر فقه درباره هوش مصنوعی
🔹 حجت الاسلام دکتر «امیرحسین ایمانیمقدم»، استاد حوزه و دانشگاه و متخصص در عرصه مبانی هوش مصنوعی در گفتگو با شبستان:
🔸 یادگیری هوش مصنوعی در کشور ما به دلایل متعددی ضروری است و اگر بخواهیم دقیقتر پاسخ بدهیم، باید بگوییم که یادگیری هوش مصنوعی در رویکرد ایرانی و اسلامی میتواند به تقویت استقلال کشور کمک کند و ضمن حفظ هویت فرهنگی، تواناییهای علمی را توسعه دهد؛ همچنین در موضوع اقتصاد، هوش مصنوعی میتواند تاثیر بسیاری داشته باشد؛ به عنوان مثال: هوش مصنوعی میتواند به افزایش بهرهوری و کارایی در صنایع مختلف کمک کند. چراکه با توجه به وضعیت اقتصادی و نیاز به نوآوری، تسلط بر این علم میتواند به رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی مردم منجر شود. به علاوه آنکه آشنایی با هوش مصنوعی به جوانان و متخصصان این امکان را میدهد که در بازار کار رقابتی امروز توانمندیهای بیشتری داشته باشند و از فرصتهای شغلی جدید بهرهبرداری کنند.
📌 متن کامل گفتگو
👣 هوش مصنوعی نجف را دنبال کنید با شناسه👈 aiis_ir