انتخابات، تنها راه ادای امانت به اهل آن در عصر غیبت است
آیت الله فاضل لنکرانی در اولین نشست تخصصی فقه انتخابات به اهمیت و لزوم انتخابات اشاره نمود و بر لزوم شرعی و عقلی-عقلائی انتخابات تاکید کرد .عضو جامعه مدرسین درادامه با اشاره به مفاد آیه۵۸ سوره نساء مبنی بر «لزوم واگذار کردن امانت به اهلش»، «حکومت» را از بارزترین مصادیق امانت برشمرده و اموری از قبیل تعیین حاکم، انتخاب رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس و اعضای شورای اسلامی شهر و ... را از مهمترین امور هر حکومتی قلمداد کرد و گفت: مردم باید آنها را به اهلش بسپارند و یکی از بهترین و مهمترین و شاید بتوان گفت تنها راه ادای امانت حکومتی و مناصب سیاسی و اجتماعی، خصوصاً در عصر غیبت، انتخابات است.
@j_modarresin
بیانیه جامعه مدرسین در محکومیت جنایات تروریستی کابل و فلسطین
بسمالله الرحمن الرحیم
هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید.امام خمینی(ره)
این روزها شاهد حوادثی هستیم که دل هر انسان آزادهای را به درد میآورد. در غرب کابل مدرسه دخترانه شیعی منفجر میشود و پدران و مادران با جنازههای فرزندان معصومشان روبرو میشوند و از سوی دیگر روزهداران اهل سنت در اطراف مسجدالاقصی موردحمله قرارگرفته و خانوادههایشان داغدار میشوند.
و اگر حادثه آتشسوزی کنسولگری ایران در کربلا را نیز ضمیمه کنیم، به یک نکته راهبردی دست خواهیم یافت که آمریکا و ایادی مزدورش از استقامت جبهه مقاومت عصبانیاند و ترتیب دادن همه این حوادث برای آن است که اذهان را از توجه به افول قدرت پوشالی آمریکا و صهیونیسم منحرف نموده و در آستانه خروج از افغانستان، خود را عامل امنیت در این کشور معرفی نمایند. این در حالی است که مسلمانان و آزادگان جهان، در روز قدس خشم و انزجار خویش را از صهیونیستهای کودک کش ابراز نموده و با به آتش کشیدن پرچم آمریکا در کنار پرچم اسرائیل، مسبب اصلی ناامنی در منطقه و جهان را، آمریکا معرفی کردند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ضمن محکوم کردن این جنایات اخیر و با همدردی با خانوادههای داغدار، از همه گروهها، احزاب، علما، روشنفکران و جوانان جبهه مقاومت میخواهد با استقامت هر چه بیشتر در این عرصه و با توسعه توان دفاعی خویش در کنار رشد خودآگاهی و استقلالطلبی، آیندهای پر از امید برای ملتهای مسلمان رقم بزنند.
@j_modarresin
وجود یک میلیارد گرسنه ننگ بزرگی برای بشریت است
آیتالله اعرافی در مراسم توزیع هزار بسته معیشتی که در مسجدالزهراء قم برگزار شد، به فقر و گرسنگی مطلق بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان اشاره کرد و گفت: این میزان گرسنه ننگ بزرگی برای بشریت است و همه افراد توانا در جهان در قبال این میزان گرسنگی مسئول هستند. عضو جامعه مدرسین ادامه داد: در شهری که یک خانواده نیازمند باشد، همه افراد توانا و مسئولان در برابر آن مسئول هستند و باید به کمک این خانواده بشتابند. وی همدلی و کمکرسانی به همنوعان را مهم برشمرد و بیان داشت: آدمها هرچقدر از لحاظ معنوی کوچک باشند تنها به فکر خودشان هستند و در مقابل انسان کامل فردی است که اگر شب در خانه است شعاع وجودیاش همه نیازمندان را در بربگیرد.
@j_modarresin
خروج آمریکا از منطقه، تنها راه تحقق امنیت منطقه و افغانستان است
آیتالله کعبی ضمن محکوم کردن جنایت هولناک و اسفبار داعشیهای آمریکایی در افغانستان گفت: به خاک و خون کشاندن دانش آموزان مظلوم افغانستانی توسط جنایتکاران داعشیِ آمریکایی نشان دهنده آن است که این درنده خویان بزدل بویی از اسلام و انسانیت نبردهاند. عضو جامعه مدرسین در ادامه خاطرنشان کرد: امروز نیروهای اشغالگر و تروریست آمریکایی در حال خروج از افغانستان هستند و این جنایت وحشتناک به خاطر آن است که این خروج را تحت الشعاع قرار دهد. وی مبارزه بی وقفه با تروریسم و اشغالگری و خروج آمریکا از منطقه را تنها راه تحقق امنیت منطقه و افغانستان دانست و تصریح کرد: ملت ایران و منطقه در این حادثه جانسوز و جانکاه خود را عزادار و همدرد مردم افغانستان میداند.
@j_modarresin
مدیر حوزههای علمیه با آیت الله خرازی دیدار کرد
آیت الله اعرافی با حضور در منزل حضرت آیت الله خرازی با ایشان ، دیدار و گفت و گو کرد. آیت الله اعرافی در این دیدار ضمن تفقد و تقدیر از خدمات علمی آیت الله خرازی گزارشی از برخی برنامه های حوزه علمیه ارائه کرد و آیت الله خرازی نیز از حضور مدیر حوزه های علمیه ابراز خرسندی نمود و تشکر کرد.
@j_modarresin
گزارش تصویری از دیدار دکتر هاشمی رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد سراسر کشور به همراه معاونانشان با حضرت آیت الله حسینی بوشهری
@j_modarresin
شورای نگهبان قانون گذاری نمیکند
آیتالله خاتمی در خطبههای نماز عید فطر در مسجد مقدس جمکران با تاکید بر اینکه از برکات انقلاب بازگشت مردم به صحنه و رقم زدن سرنوشتشان است، گفت: انتخابات برای ملت نعمتی بزرگ و نشانه نظام مردم سالار دینی است. عضو جامعه مدرسین در ادامه با تاکید بر اینکه شکر نعمت مقدس جمهوری اسلامی قانون مداری است، بیان کرد: آنچه این روزها در عرصه اصلاح آیین نامه انتخابات که بر اساس سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بود صورت گرفت، طبق تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است، مدیر و مدبر کیست؟ تفسیر این قانون با شورای نگهبان است، برخی مغلطه نکنند که شورای نگهبان قانونگذاری می کند، این شورا هیچگاه قانونگذاری نکرده و نمیکند بلکه قانون را تفسیر کرده است. حفظ حرمت شورای نگهبان حفظ حرمت نظام اسلامی است.
@j_modarresin
اجتماع عظیم انزجار ازجنایات عوامل استکباردر افغانستان وفلسطین و حمایت از نهضت مقاومت
(بارعایت دستورالعمل های بهداشتی)
سخنران: آیة الله اراکی
مکان:مدرسه فیضیه
زمان:دوشنبه(۱۴٠٠/٠۲/۲۷)
ساعت ۱۱:۳٠ صبح
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
شورای عالی حوزههای علمیه
مرکز مدیریت حوزه های علمیه
جامعه ای سعادتمند است که سه ضلع قانون، مجری صالح و اقبال مردم را داشته باشد
حضرت آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حدیث«إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی ما إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بهما لَنْ تَضلُّوا أبَداً» اظهار داشتند: عده ای در پاسخ به این سوال که سعادت یک جامعه در گرو چیست؟ می گویند:جامعه ای سعادتمند است که قانون مترقی داشته باشد. و عده ای دیگر مجریان صالح را شرط سعادتمندی جامعه می دانند. اما پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می فرمایند: جامعه ای سعادتمند است که علاوه بر قانون و مجریان صالح، اقبال جامعه و مردم هم وجود داشته باشد.
ایشان در ادامه خاطر نشان کردند: اگر در جامعه ای قانون مترقی و مجری صالح باشد اما جامعه و مردم به سمت آن نرود، همان رخ خواهد داد که در زمان امیرالمومنین(علیه السلام) بعد از رحلت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) اتفاق افتاد که جامعه با وجود کتاب(قانون مترقی) و مجری صالح به راه دیگری رفت.
ایشان تاکید مقام معظم رهبری بر اینکه نباید علوم انسانی غربی وارد فضای علمی کشور شود را یک سخن حکیمانه برشمردند و اظهار داشتند: این برای جامعه ما که یک جامعه اسلامی با فرهنگ بسیار غنی است بسیار بد است که تحث تاثیر فرهنگ بیگانگان قرار بگیرد و آن را بپذیرد.
@j_modarresin
تامین اجتماعی می تواند بسیاری از نارضایتیها را برطرف نماید
آیت الله اعرافی در دیدار مصطفی سالاری مدیر عامل تامین اجتماعی با تقدیر از فعالیت های سازمان تامین اجتماعی در رفاه بخشی به جامعه، بر اهمیت توجه به مسائل ارتباطی و فرهنگی بازنشستگان اشاره نمود و اظهار داشت: نظام تامین اجتماعی می تواند بسیاری از نارساییها و نارضایتیها را برطرف نماید، و رفاه و آرامش کشور در گرو رفاه و آرامش بازنشستگان است. عضوجامعه مدرسین درادامه سخنان خود، بر لزوم توجه به حوزه محتواهای علمی و فقهی و اخلاقی ناظر به مباحث پیرامونی تامین اجتماعی تاکید نمود و اظهارداشت: دفتر فقه معاصر حوزه های علمیه، ناظر به قلمروهای نوفقهی، ضمن شکوفایی مرزهای دانشی برای پاسخ به نیازهای جدید و در قلمروهای جدید برنامه های متقنی را ترسیم نموده است.
@j_modarresin
مساجد باید مردمی اداره شوند
آیت الله غروی، در دیدار حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت با اشاره به بایستههای عملکرد مساجد، بیان کرد: فعالیت مساجد زیر نظر تشکیلات دولتی چندان توجیه ندارد و باید به صورت مردمی اداره شوند. عضو جامعه مدرسین درادامه اظهار داشت: مسجد باید همسو با انقلاب حرکت کند و دستاویز جناح ها نباشد و ما شاهدیم که برخی که می خواهند کار فرهنگی انجام دهند دچار تندروی هایی می شوند؛ در این میان امام باید این ها را کنترل کند. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت معیشتی ائمه جماعات و طلاب، بیان داشت: طلاب مبلغ هم نیازمندی هایی دارند. شرایط کنونی با گذشته متفاوت است؛ در گذشته نیازها محدود بود و در کل نصابی از تقوا حاکم بود و مردم وظیفه می دانستند مستقیم یا غیر مستقیم روحانیون را تأمین کنند، اما اکنون شرایط دگرگون شده است.
@j_modarresin
گزارش تصویری از تجمع طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در حمایت از مقاومت مردم فلسطین و محکومیت حادثه تروریستی در افغانستان در مدرسه مبارکه فیضیه
@j_modarresin
حیات و رشد حوزههای علمیّه در گرو بالندگی و پویایی پژوهشهای علمی است
آیتالله العظمی مظاهری در پیامی به دوازدهمین جشنواره علامه حلی(ره) تاکید کردند: بیشکّ حیات و رشد حوزههای علمیّه در گرو بالندگی و پویایی تحقیقات و پژوهشهای علمی است و این مهمّ جز با مجاهدت بیوقفۀ علمی و تحکیم پایهها و مایههای دانش امکانپذیر نخواهد شد. ایشان در ادامه تصریح کردند: نقش اساتید و مدرّسان گرامی و نیز سهم مسئولان آموزشی حوزههای علمیّه در این جهت، نقشی ممتاز و سهمی برجسته است. اساتید بزرگوار باید تمام جدّ و جهد خود را مصروف ارتقاء ابعاد علمی طلّاب جوان و نشان دادن راه و چاه این مسیر به آنان نمایند و متصدّیان آموزشی حوزهها نیز باید مقدّمات و برنامههای لازم در این خصوص را مرتّباً نوسازی و تحکیم بخشند. مسئولان گرامی و مدیران حوزههای علمیّه، باید بیش از پیش به امور پژوهشی و تقویت این بخش، همّت گمارند و بدانند – که البته میدانند – که فعالیّتها و امور تبلیغی و ترویجی، یکی از ارکان رسالتهای حوزه و حوزیان است.
@j_modarresin
تبلیغ، روح و جانمایه همه نظامهای حوزه است
آیتالله اعرافی در نشستی با حضور معاون و مدیران تبلیغ و امور فرهنگی حوزه با موضوع بررسی برنامههای تبلیغی حوزههای علمیه در سال ۱۴۰۰ ضمن تأکید بر اهمیت مسأله تبلیغ، تبلیغ را غایه القصوی، روح و جانمایه همه نظامهای حوزه برشمرده و افزود: تبلیغ باید در همه نظامهای آموزشی و برنامههای حوزه تجلّی یافته، برنامههای کلان حوزوی با نگاه و رویکرد فرهنگ و تبلیغ ترسیم شود. از این رو رصد و پایش همه نظامهای جامع حوزههای علمیه با نگاه تبلیغ و ارائه طرحهای متناسب با آن، از اولویتهای معاونت تبلیغ می باشد. مدیر حوزههای علمیه با اشاره به جایگاه ستادی معاونت تبلیغ گفت: غیر از آنچه به صورت اقدامات صفی در زیر مجموعههای معاونت تبلیغ حوزه انجام می شود، باید ارتباط و همکاری و هم افزایی مستمر با همه نهادها و نیروهای تبلیغی مورد تأکید است.
@j_modarresin