فهرست لغت ها : ✅حرف الف
https://eitaa.com/jadid4/12
✅حرف ب
https://eitaa.com/jadid4/14
✅حرف پ
https://eitaa.com/jadid4/16
✅حرف ت
https://eitaa.com/jadid4/18
✅حرف ث
https://eitaa.com/jadid4/20
✅حرف ج
https://eitaa.com/jadid4/22
✅حرف چ
https://eitaa.com/jadid4/24
✅حرف ح
https://eitaa.com/jadid4/26
✅حرف خ
https://eitaa.com/jadid4/28
✅حرف د
https://eitaa.com/jadid4/30
✅حرف ذ
https://eitaa.com/jadid4/32
✅حرف ر
https://eitaa.com/jadid4/34
✅حرف ز
https://eitaa.com/jadid4/36
✅حرف س
https://eitaa.com/jadid4/38
✅حرف ش
https://eitaa.com/jadid4/40
✅حرف ص
https://eitaa.com/jadid4/42
✅حرف ض
https://eitaa.com/jadid4/44
✅حرف ط
https://eitaa.com/jadid4/46
✅حرف ظ
https://eitaa.com/jadid4/48
✅حرف ع
https://eitaa.com/jadid4/50
✅حرف غ
https://eitaa.com/jadid4/54
✅حرف ف
https://eitaa.com/jadid4/56
✅حرف ق
https://eitaa.com/jadid4/58
✅حرف ک
https://eitaa.com/jadid4/60
✅حرف گ
https://eitaa.com/jadid4/62
✅حرف ل
https://eitaa.com/jadid4/64
✅حرف م
https://eitaa.com/jadid4/66
✅حرف ن
https://eitaa.com/jadid4/68
✅حرف و
https://eitaa.com/jadid4/70
✅حرف ه
https://eitaa.com/jadid4/72
✅حرف ی
https://eitaa.com/jadid4/74 https://eitaa.com/jadid4
فهرست🍎🌹🌺 1️⃣ - مقدمه . 2️⃣ - فهرست الفبائي لغت ها https://eitaa.com/jadid4/77 3️⃣ - فهرست الفبائی اصطلاحات . https://eitaa.com/jadid4
واژه «#غدیر» در لغت به چند معنا آمده است؛
مانند «آبگیر»، «قطعهای از آب»، و«جای جمع شدن آب باران».
غدیر خُمّ در میان راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام، مکه و مدینه، در محلی به نام «جُحفه» وجود دارد که در زمان رسول گرامی اسلام(ص) کاروانیان حج در آنجا از هم جدا میشدند و به طرف دیار خود میرفتند.
درباره علت نامگذاری این مکان به غدیر خمّ، احتمالاتی داده شده است؛ مانند اینکه به اعتبار آب و هوای آن منطقه به این نام نامیده شده است.
پيامبر اسلام(ص) به دستور خداوند، در غدیر خم على بن ابیطالب(ع) را امام، وصی و جانشین خود به مردم معرّفى نمود.
🆔@Areffane
❓بداء نزد شیعه چه مفهومی دارد؟
بداء در لغت به دو معناست:
1⃣ یکی آشکار شدن و وضوح،
2⃣ و دیگری رأی تازه ای پیدا کردن.
✍️ اما بداء در اصطلاح، به معنی تغییر سرنوشت و تقدیر الهی در مورد انسان بر اثر اعمال پسندیده و یا ناپسند او می باشد.
🔰 مخالفان بداء آن را به معنای لغوی گرفته اند و به همین جهت، انتساب آن را به خداوند محال می دانند.
در حالی که موافقان بداء، تعریف اصطلاحی خاصی را که مغایر با تعریف لغوی آن است، مدّ نظر قرار داده اند و این مفهوم، یعنی تأثیر عمل و رفتار پسندیده وناپسند، یا مؤمن و غیر مؤمن بودن شخص در تحوّل مشیّت الهی، امری است که نزد مخالفان بداء نیز مورد قبول واقع شده است؛ زیرا آنها نیز تأثیر دعا و صله رحم و صدقه و سایر اعمال نیک در رفع مقدرات و قضا و قدر الهی و تغییر آنها را می پذیرند.
💢 بداء دارای دو قسم است:
1⃣ ۱. بداء محال: آن چیزی است که به همراه تبدیل و تغییر رأی در علم ذاتی خداوند باشد.
2⃣ ۲. بداء ممکن: عبارت است از اینکه رویدادهایی بر خلاف مقتضیات و محالات عادی ظهور پیدا کنند، مانند مرگ شخصی که اصلاً احتمال مرگ او داده نمی شد و یا شفای مریضی که اصلاً امیدی به صحتش نبوده است.
📌 این گونه دگرگونی ها، نسبت به انسان، دگرگونی به شمار می رود؛ اما در مقایسه با خدای متعال اصلاً دگرگونی محسوب نمی شود؛ بلکه خداوند از روز نخست به این قضیه علم داشته است؛ به عبارت دیگر، آنچه برای ما پنهان بوده، خدا آن را آشکار کرد؛ نه اینکه چیزی برای خداوند مخفی بود و هم اکنون برای او ظاهر شد.
✅ پس بداء به این معنا که در ناحیه علم ذاتی خداوند تبدیل و تغییر حاصل شود، محال بوده و شیعیان این را قبول ندارند؛ اما اگر فعل خداوند تغییر و تبدیل یابد، چه فعل تکوینی باشد (مانند مرگ شخص) و چه تشریعی (مانند حکم تغییر قبله)، این محال نیست و این، همان چیزی است که شیعه در بحث بداء به آن اعتقاد دارد.
📚 بدایة المعارف الالهیة فی عقاید الامامیة، محسن خرازی، ج ۱، ص ۲۲۱.
پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostadmohamadi
❓قضا و قدر چیست و رابطه ی آن با جبر و اختیار را بیان کنید؟
🔰 مفهوم اصطلاحی قضا و قدر الهي آن است که همه موجودات - از جمله انسان - هم تحقق یافتن و هستی
خود را از مشیت و اراده الهی دارند(قضا) و هم ویژگی ها و اندازه های خود را(قدر)، پس آفرینش انسان و اندازه هایش از جمله اراده و اختیار او بر اساس خواست و اراده الهی است و همین مفهوم قضا و قدر است.
🔹حال اگر انسان فاقد اختیار و مجبور فرض شود، خلاف اراده حق و خلاف قضا و قدر است؛ به عبارت دیگر، اراده و اختیار انسان نه تنها با اراده الهی و قضا و قدر منافات ندارد بلکه مجبور بودنش با قضا و قدر منافات دارد؛ چون اختیار انسان مظهری از مظاهر قضا و قدر و مصداقی از مصادیق آن است.
🔸با این توضیح هم هستی انسان و هم تمام افعال او به قضا و قدر الهی است. به این ترتیب، تمام افعال اختیاری انسان با اختیار و اراده خود انجام می شوند؛ چون از اختیارش نشئت می گیرند و در عین حال خارج از مجاری قضا و قدر الهی نیز نیستند. (با دقت بخوانید)
📚 درس هایی از عقاید اسلامی ج5 ص72
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
#تفاوت_طالع_سرنوشت_و_قسمت
❓آیا «طالع»، «سرنوشت» و «قسمت» یکی هستند یا تفاوت دارند؟
طالع اصطلاحی است که برخی فالگیرها به کار می برند و با محاسباتی از روی ستارگان اعلام می کنند که سرنوشت شخص را فهمیده اند. پس طالع بینی به ادعای این افراد -که ما هم قبول نداریم- راهی است برای رسیدن به سرنوشت ولی خودش سرنوشت نیست.
🔹قسمت و سرنوشت و قضا و قدر یک حقیقت هستند و آن چیزی است که برای انسان مقدر شده است تا رخ دهد.
به بیان دیگر، به اراده ای که خداوند متعال درباره انسان دارد قسمت و قضا و قدر گفته میشود.
🔸الفاظ دیگری مانند «بخت»، «اقبال» و «شانس» هم گاهی از سوی عوام استفاده می شود که مورد قبول ما نیستند.
🌾این مفاهیم غلط متاسفانه در ادبیات ما هم وارد شده است.
به عنوان نمونه شعری است که می گوید: «گلیم بخت کسی را که بافتند سیاه/ به آب زمزم و کوثر سفید نتوان کرد» که حکایت از سرنوشت کسی دارد که از اساس بدبختی و سیاهی است و به هیچ وجه نمی توان آن را تغییر داد و سفید کرد.
💎در این باره باید گفت:
1⃣اولاً: از اساس چیزی به اسم «بخت» وجود ندارد.
2⃣ثانیاً: گلیم بخت هیچ کسی را سیاه نبافته اند.
✳️پس این مطالب از اساس باطل است و سرنوشت هر کسی در دستان خود اوست و می تواند با بکارگیری عواملی بهترین سرنوشت ها را برای خودش رقم بزند.
💠 همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِم»(سوره مبارکه رعد/11). یعنی خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی دهد مگر این که خودشان با اعمالشان آن را تغییر می دهند.
🔸همچنین در ادعیه ما وارد شده است که: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ سُوءِ الْقَضَاءِ وَ سُوءِ الْقَدَر»(جامع الاخبار للشعیری /ص132) یعنی من از سرنوشت بد به خداوند متعال پناه می برم و دعا میکنم که سرنوشتم خوب شود.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ @ostadmohamadi
❌ #شبهه
⁉️ خداپرستان میگویند هر چیزی علتی دارد، پس جهان باید علت داشته باشد و این علت خداست. وقتی از ایشان سوال میکنید که علت خدا چیست!؟ میگویند خدا علت ندارد، این مطلب با ادعا خودشان که همه چیز باید علت داشته باشد در تعارض است.
🔰 پاسخ:
درست هست که هرچیزی علتی دارد اما اگر این علت ها در جایی تمام نشود موجب تسلسل می شود و تسلسل محال و باطل است، پس باید موجودی که علت العلل است وجود داشته باشد که همان خداست.
🔷 توضیح مطلب👇👇
👈 تسلسل در لغت از ريشه سلسله به معناى زنجيره است و در اصطلاح عبارتست از پى در پى بودن يك سلسله علل كه به جائى هم منتهى نشوند و تا بىنهايت امتداد داشته باشد؛ به طور مثال، الف علت ب و ب علت ج و ج علت دال و ... تا بىنهايت که این عقلا محال است. چرا که وجود میبایست به یکجا ختم شود که وجودش از خودش باشد و بینیاز از غیر؛ مثلا اگر چراغهاى بسياری داشته باشيم و همه خاموش باشند و بخواهيم هر يك را از ديگرى روشن كنيم ممكن نيست، مگر كبريت يا چيزى مانند آن - كه از خود او روشنى بیرون بیاید و يك چراغ را روشن كند- را داشته باشیم.
✅ تشریح برهان
👈 اگر خدا خالقى داشته باشد، همين سخن درباره خالق فرضى او نيز تكرار مىشود كه آفريدگار آن خالق كيست؟ اگر مطلب زنجيروار ادامه يابد و براى هر خالقى خالق ديگر تا بىنهايت فرض كنيم، سر از «تسلسل» در مىآورد كه باطل بودنش از واضحات است، و اگر به وجودى برسيم كه هستيش از خود اوست و نياز به آفريدگارى ندارد، او واجب الوجود و خداوند عالم است.
✳️ حال ما از مادیگراها میپرسیم اگر همه چيز معلول «ماده» است، پس علت وجود ماده چيست؟ روى اين حساب مى بينيم همه فلاسفه جهان اعم از الهى و مادى به يك وجود ازلى ايمان دارند، وجودى كه نياز به خالق ندارد و هميشه بوده است، تفاوت در اين است كه ماديين علت نخستين را فاقد علم و دانش و عقل و شعور مىدانند، و براى آن جسميت، زمان و مكان قائلند، اما خداپرستان او را داراى علم و اراده و هدف مى دانند و او را فوق مكان و زمان مىدانند.
💠 بنابراين آن چیزی که نیاز به خالق و آفریدگار دارد، موجود ممکن و حادث است نه هر موجودی، یعنی هر ممکن الوجودی نیازمند به علت است و علت آن نیز هرگز نمیتواند ممکن باشد، و به حکم تسلسل تنها واجب الوجود است که علت همه چیز و علتالعلل است و نیاز به علتی دیگر ندارد.
____________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/103461
📎 #اعتقادات
📎 #خداشناسی
📎 #شبهات
پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostadmohamadi
📙حرف و
💠موضوع : ولایت ولی
❌ #شبهه
⁉️ شیعیان می گویند مولا و ولی به معنای «سرپرست» هست در حالی که اگر این معنا را قبول کنیم پس «علی ولی الله» در اذان یعنی علی سرپرست خداست!!!؟ 😳
🔰 پاسخ
✍️ ولی و ولایت همیشه به معنای سرپرستی نیست.
👈 ولایت به معنای «قرب» ، «نزدیکی دو چیز » است. بطور مثال پدر بر فرزند ولایت دارد ،چون از همه به فرزندش نزدیک تر است. مومنین چون به هم نزدیک هستند لذا قرآن کریم داریم «المومنون بعضهم اولیاء بعض»
🔷 «سرپرست» چون مسئولیت همه امت را دارد، از همه نزدیک تر است به امت، پس می شود «ولی»
لذا در لغت، معنی «ولی» همان «قرب دوچیز » هست.
🔶 در اصطلاح گاهی به معنای دوست است، گاهی به معنای سرپرست است، گاهی به معنای سرزمین است، گاهی به معنای حکومت است و همه این معناها در اصطلاح امده است.
💢 با این معانی متعدد باید از قرائن موجود تشخیص داد که در آن لحظه معنی «ولی» چیست.
✅ لذا در غدیرخم با قرائن فراوانی که وجود دارد منظور از مولا به معنای سرپرست می باشد نه به معنای دوست، چرا که کاملا غیر منطقی می باشد که حضرت هزاران نفر را در هوای گرم نگه دارند تا که بگویند داماد و پسرعموی من دوست من است!!!؟
پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ @ostadmohamadi
#دحو_الارض نابترین خلوت شب برای رجوع به درگاه الهی
🌺 «دحو الارض» مطابق با بیست و پنجم ماه ذیالقعده، است و این نعمت بزرگی است که خداوند بر بشر ارزانی داشت که آگاهی از این نعمت خود اولین عبادت این روز است زیراآگاهى از نعمت و کم و کیف آن اولین مرتبه شکر است.
♦️در روایات زیادى آمده است که در بیست و پنجم ذى القعده کعبه نصب گردیده ، زمین گسترده شده ، آدم پایین آمده ، خلیل و عیسى (علیهما السلام ) متولد شدند و رحمت پخش شده است ..
🔸اصطلاح «دحو الارض» از دو کلمه «دحو» به معنایگسترش دادن و «الارض» ترکیب شده است که این مرکب «دحوالارض» به معنای گستراندن زمین است.
🔹مراد از دحو الارض بیرون آمدن خشکیهای گسترده زمین از زیر آب است. بنابر برخی روایات و منابع کهن اسلامی، زمین در ابتدا زیر آب بوده است و سپس خشکیها از آب سر برآوردهاند. روز بیرون آمدن خشکیها یا روز آغاز آن روز دحو الارض نامیده شده است. بنابر برخی روایات تاریخی ، نخستین جایی که از زمین سر برآورد،مکه وکعبه بوده است.
✅اعمال #دحوالارض
1⃣ روزه
روزه این روز که کفاره هفتاد سال است و جز روزههایی است که اهل بیت سفارش کردند.
2⃣ غسل
3⃣خواندن دو رکعت نماز
خواندن دو رکعت نماز در وقت ظهر، در هر رکعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره شمس بخواند و بعد از اتمام نماز بگوید: «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ، سپس بگوید: یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ»
4⃣ زیارت امام رضا (علیه السلام)
📚 ابن طاووس، اقبال الاعمال، 1377، ج2، ص27-29؛ طوسی، مصباح المتهجد، 1411، ص671 – 699
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520