#روایت اخلاقی
مردی خدمت امام موسی کاظم (عليه السلام) آمد و عرضه داشت :
فدایت شوم ، از یکی از برادران دینی کاری نقل کردند که ناپسند بود ، از خودش پرسیدم انکار کرد در حالی که جمعی از افراد موثق و قابل اعتماد این مطلب را از او نقل کردند !
حضرت فرمودند : گوش و چشم خود را در مقابل برادر مسلمانت تکذیب کن ..
حتی اگر پنجاه نفر قسم خوردند که او کاری کرده و او بگوید نکرده ام از او قبول کن و از آنها نپذیر !
هرگز چیزی که مایه عیب و ننگ اوست و شخصیتش را از بین می برد در جامعه منتشر نکن که از آنها خواهی بود که خدا در موردشان فرموده :
"کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مؤمنان پخش شود عذاب دردناکی در دنیا و آخرت دارند".
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) است که فرمودند :
هر شخصی گناه و کار زشتی را نشر و پخش کند ، همانند کسی است که آن کار را انجام داده است..
بحار الأنوار ، ج 72 ، ص 365 .🌸🌿
@ahadis_aemmeh
آیت الله مجتهدی تهرانی
✳️ ما به تجربه دیده ایم کسانی که پدر و مادر از آنها راضی بوده اند ، دست به هرچه زده اند طلا شده و همچنین دیده ایم کسانی که پدر و مادر از آنها ناراضی بوده اند ، حالا به هر دری که میزنند کارشان درست نمیشود.🔵👈 بعد پیش ما می آیند و می پرسند:« چرا ما هرکاری میکنیم ، کارمان اصلاح نمی شود؟» خبر هم ندارند که به خاطر این است که پدر و مادر از آنها ناراضی بوده اند. امکان دارد که پدر و مادر در زمان حیات از فرزندشان راضی باشند،
💢👈 ولی حالا که مردهاند ناراضیاند که چرا یادشان نمیکنند.👉💢 قدیم چه قدر مردم در ماه رجب و شعبان برای پدر و مادرهایشان ختم قرآن میدادهاند. من یادم هست هفتاد سال پیش، کنار چهار راه مولوی کسی داد میزد؛ «خیر مردهها» مردم هم یک کیلو سیب میخریدند و خیرات میدادند.
🔵👈 پس برای پدر و مادرهایتان ختم قرآن بکنید، سر قبرشان بروید، قرآن برایشان بخوانید و کار خیر برایشان بکنید. در روایت آمده است که «ارواح مؤمنین شبهای جمعه به پشت بام خانهها میآیند و میگویند: آن لقمهای که جلوی سگهایتان میاندازید، خیر ما کنید!»🔹 در محضر استاد، ص 30
@ahadis_aemmeh
💐🕊❤️ 💐🕊❤️ 💐🕊❤️
انس با خدا ✨
امام حسن عسکری:👇
«مَنْ آنـَسَ بِاللّهِ إِسْتَوْحَشَ مِنَ النّاسِ.»:
كسى كه با خدا مأنوس باشد، از مردم گريزان گردد.
📚(مسند الامام العسکري، ص287)
نکته: شايد برخي از خوانندگان برايشان سؤال (شبهه) پيش بيايد که چه طورممكنه كسي باايمان باشه وازمردم گريزان ، اگراين طوربود پيامبر بايد مردم گريزترين آدم روي زمين مي شد.
اين سؤال به طور تفصيل توسط علامه محمودي در كتاب « نهج السعادة في مستدرك نهج البلاغة »پاسخ داده شده است. وي در ذيل روايت امام عسكري عليه السلام كه فرمودند «منْ آنـَسَ بِاللّهِ إِسْتَوْحَشَ مِنَ النّاسِ.»:كسى كه با خدا مأنوس باشد، از مردم گريزان گردد. مي گويد: بحث انزوا و دوري و وحشت از مردم، ناظر به مجالس باطل، صرف اوقات در لهو و لعب، غفلت، جهالت و غيبت و كارهاي حرام ديگر است . ايشان كلامي از ابن ميثم بحراني شارح نهج البلاغه در اين باره مي آورد كه سودمند است.
📚 نهج السعادة في مستدرك نهج البلاغة ج 8 ص 107
💫 @ahadis_aemmeh
💐🕊❤️ 💐🕊❤️ 💐🕊❤️
🌸
آیت الله بهجت(ره):
با این که اندوه و شادي مؤ من به دیگر مؤ منان سرایت می کند چرا ما با این همه بلاها و مصایب که بر اهل ایمان وارد می گردد،
بی تفاوت هستیم. یا ما ایمان نداریم یا آن ها، و یا قلب ها قسی شده است. در روایت است که ظهور قائم آل محمد - علیه السلام -
بعد قسوة القلوب ؛ (بعد از قساوت دل ها) خواهد بود.۰
در محضر بهجت۳۱۷
@ahadis_aemmeh
💛💛💛💛💛💛💛
✅ ارزش و ثوابِ "صبر" در برابر مصیبتها
روزی جمعی از مردم به خاطر نیامدن باران که قحطی به همراه داشت، تصمیم گرفتند نزد حضرت نوح(ع) بروند و از او بخواهند دعا کند تا بلکه باران ببارد، وقتی به در خانه رسیدند، در را زدند، زن نوح(ع) از خانه بیرون آمد. آنها گفتند: نوح کجاست؟ ما آمدهایم از او بخواهیم دعا کند تا باران ببارد. زن گفت: اگردعای نوح مستجاب میشد، برای خود ما دعا میکرد که وضع زندگیمان خوب شود. او اکنون به بیابان رفته تا هیزم جمع کند و بفروشد و آن چنان مقامی هم ندارد که دعایش مستجاب گردد. آنها به بیابان رفتند، ناگهان دیدند که نوح هیزم به پشت گرفته به آن حضرت گفتند: دعا کن تا باران بیاید، قحطی همه جا را گرفته است. نوح(ع) دعا کرد و باران آمد. آنها به نوح(ع) گفتند: تو که اینگونه مستجابالدعوه هستی چرا در مورد زن خودت نفرین نمیکنی که مثلاً از خانهات بیرون رود و مجازات شود و پشت سرت بدگویی نکند. حضرت نوح(ع) در پاسخ فرمود: ارزش و ثواب تحمل و صبر با چنین زنی، بهتر از آن است که با نفرین، او را به مجازات برسانم.
📗 قصههای قرآن، درودگر، ص16 |کیهان
🌷پیامبر مهربانی ها(ص):
نشانهی #دوست داشتن خداوند
دوست داشتن یاد خداست.
📗بحارالانوار، ج۶۹ ص۲۵۲
___
🌸 خداوند به داود عليه السلام فرمود:
مرا دوست بدار و مرا در نظر مخلوقاتِ من نيز #محبوب بگردان.
گفت: پروردگارا باشد. من تو را دوست دارم ولى چگونه تو را محبوبِ آفريدگانت بسازم؟
فرمود: نزد آنان #نعمت هاى مرا ياد كن. يقينا وقتى نعمت هاى مرا براى آنان ياد كردى مرا دوست خواهند داشت.
📗بحارالانوار ج۱۳ ص۳۸
✅ ۶ فایده دوری از نگاه به نامحرم؛ از قلب آرام تا یافتن چشم بصیرت
◽️دین مبین اسلام اصولی برای زندگی دارد که اگر درست رعایت شود انسان از خیلی از امراض روحی نجات می یابد و به برکات و خیرات زیادی می رسد. یکی از این اصول داشتن نگاه پاک است که در آثار آن زیاد گفته شده است.
◽️ نگاه به نامحرم از دید اسلام امر ناپسندی است و گناه شمرده می شود، اما اگر آدمی چشم خود را از گناه و آلودگی بپوشاند و مسیر درست که همان تقوا می باشد را پیشه راه خود و زندگی اش قرار دهد و از نگاه به نامحرم خودداری ورزد برای او فواید و آثار شیرینی به جای می ماند که برخی از آنها اشاره می شود.
۱- قلبی آرام و آسوده
اگر آدمی چشمان خود را از گناه و معصیت ببندد و تابع دستورات الهی شود روح و روان و قلب وی به آرامش می رسد و با همین آسایش و آرامش است که وی را به مسیری درست و به سوی پیشرفت و پله های ترقی رهنمون می سازد.چشم پوشیدن از نامحرم قلب را نورانی و روشن می سازد و این درخشش در چشم، روی و دیگر اعضای بدن نمایان می گردد، مثل این اینکه نگاه نداشتن چشم ظلمت و افسردگی در پی دارد. امام علی(ع) می فرماید: کسی که چشم خود را بر گناه ببندد، غم و اندوهش کمتر شود و از هلاکت و نابودی ایمن گردد.(1)
۲- ارتقا قدر و مرتبه انسانیت
آدمی از زندگی خود چیزی جز عزت و مرتبت نمی خواهد و همه به دنبال حفظ شخصیت و احترام خویشند، اما معمولا از بیراهه می روند که به آن نمی رسند و به ذلت و خواری می افتند در تعالیم اسلامی راه های مختلفی برای افزایش قدر و مرتبه انسان نشان داده شده است که یکی از آنها داشتن "چشم پاک" می باشد. امیرمومنان می فرماید: کسی که بر نفس سرکش خود حاکم باشد قدر و منزلتش بالا می رود.(2)
۳- شیرینی ایمان و عبادت
کسی که می خواهد شیرینی ایمان و عبادت را با خود همیشه احساس کند و به عبادت و ذکر واقعی با معبود خویش بپردازد یکی از راه های آن کنترل نگاه است. امام صادق(ع) فرمود: هر کس به خاطر خدا و ترس از او، نگاه به نامحرم را ترک کند، خداوند، ایمانی به او عنایت می کند که شیرینی آن را در دلش احساس نماید.(3)
۴- اخلاق خوش
کسب اخلاق خوش و پسندیده یکی از نتایج و ثمرات «نگاه پاک» است فردی که چشم خود را بر حرام می بندد، خداوند به او اخلاق نیکو و خوش عنایت می کند و او را با صفات نیکو و پسندیده آراسته می کند. امیرمومنان می فرماید: کسی که از محرمات، چشم پوشی کند، صفاتش نیکو می شود.
۵- شادمانی و سربلندی در روز محشر
سعادتمند کسی است که در روز قیامت در حضور خداوند سرفراز و سربلند از اعمال درخشان و پربارش باشد. اگر کسی بخواهد به این ارزش گرانبها و والا دست یابد یکی از راه های آن چشم پاک است. رسول خدا(ص) فرمود: در روز قیامت، همه چشم ها گریان اند، غیر از سه دسته: چشمی که از ترس خشیت خدا گریان باشد، چشمی که از محارم خدا و حرام ها فروبسته شده باشد و چشمی که در راه خدا تا صبح بیداری کشیده است.(4)
۶- یافتن چشم بصیرت
یکی از نعماتی که خدای متعال به بندگان صالح خود عنایت می کند چشم بصیرت است که به وسیله آن میتواند به حقایق و باطن اشیاء و پدیده ها و حوادث پی ببرد و واقعیت ها را چنان که هست دریابد. این نعمات با ذکر و یاد خدا و انجام واجبات و دوری از محرمات، تزکیه و سرکوب نفس حاصل می شود. بی تردید یکی از دستورات الهی کنترل چشم است که با تسلط و کنترل آن چشم بصیرت به دست می آید.
رسول گرامی اسلام فرمود: چشم پوشی کنید تا عجایب عالم را ببینید.(5) و باز آن حضرت فرمودند: هنگامی که خدا بخواهد در حق بنده ای خیری برساند، چشمان قلب او را می گشاید تا چیزهایی را که از او پنهان بوده مشاهده کند. (6)
---------------------------
📚منابع:
1- میزان الحکمه ج 10، ص 72
2- مستدرک الوسائل ج2، ص 287
3- بحار الانوار، ج 104، ص 38
4- بحارالانوار، ج 104، ص 35 ج 18
5- مستدرک الوسائل، ج 14، ص 269
6- تفسیر نورالثقلین
⭕️ خوابی که فقر و بدی و پریشانی می آورد
🔸 اصلاح سبک زندگی با احیای سنت نبی اکرم ص و اهل بیت ع در زندگی، روش قطعی برای دگرگون کردن احوالات بد و ناخوشایند است.
🔸 از حضرت امام سجاد علیه السلام نقل شده است که به ابی حمزه تمالی فرمود: خواب نکن پیش از طلوع آفتاب که من از برای تو دوست نمی دارم، زیرا که حق تعالی روزی بندگان را در این وقت قسمت می نماید، و هرکه در این وقت در خواب است از روزی محروم می شود.
🔸رسول صلی الله علیه وآله وسلم: زمین به سوی خدا ناله و فریاد می کند از سه چیز: از خون حرامیکه برآن ریخته شود، یا غسلی که از زِنا کند بر روی آن، یا خواب کردن بر آن پیش از طلوع آفتاب.
🔸امام صادق علیه السلام:
خواب بامداد شوم است و روزی را منع می کند و رنگ را زرد می کند و رو را قبیح و متغّیر می کند و این خواب شومی است. به درستی که حق تعالی رزق و روزی را مابین طلوع صبح تا طلوع آفتاب قسمت می نماید، پس زینهار که این خواب را نکنید. مرغ بریان و ترنجبین بر بنی اسرائیل در این وقت نازل می شد، هرکه در این وقت در خواب بود بهره او نازل نمی شد.
🔸رسول صلی الله علیه وآله وسلم: هرکه در جای نماز خود بنشیند از طلوع صبح تا طلوع آفتاب، خدا او را مستور گرداند از آتش جهنّم.
🔸در حدیث دیگر فرمود: هرکه در جای نماز خود بنشیند از طلوع صبح تا طلوع آفتاب، مثل ثواب حج کننده خانه کعبه داشته باشد و گناهانش آمرزیده شود.
🔸امام محمّد باقر علیه السلام:
خواب اوّل روز سفاهت است و خواب قیلوله نعمت است و خواب بعد از عصر حماقت است و خواب میان نماز شام و خفتن از روزی محروم می گرداند.
📕 برگرفته از کتاب حلیه المتقین علامه مجلسی ( رحمه الله علیه )
@ahadis_aemmeh
✨🌷🔘▪️✨🌷🔘▪️✨🌷🔘▪️
عبادت تجار، بندگان و آزادگان
«إِنّ قَوْماً عَبَدُوا اللّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التّجّارِ وَ إِنّ قَوْمَاً عَبَدُوا اللّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ وَ إِنّ قَوْمَاً عَبَدُوا اللّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الاَحْرَارِ وَ هِىَ اَفْضَلُ الْعِبَادَةِ».
امام حسين (ع) فرمود: «گروهى خدا را از روى ميل به بهشت عبادت مىكنند، كه اين عبادت تجارتكنندگان است و گروهى خدا را از ترس دوزخ مىپرستند و اين عبادت بردگان است، و گروهى خدا را به سبب شايستگى مىپرستند، و اين عبادت آزادگان است كه برترين عبادت است».
📚(تحف العقول، ص ۲۷۹ ح۴ )
@ahadis_aemmeh
✨🌷🔘▪️✨🌷🔘▪️✨🌷🔘▪️
🌺🌺🌸🌺🌺🌸🌺🌺🌸🌺🌺🌸
امام رضا* (علیه السلام) فرمودند:
*لا يَتِمُّ عَقْلُ امْرِءٍ مُسْلِمٍ حَتّى تَكُونَ فيهِ عَشْرُ خِصالٍ:*
*عقل* شخص مسلمان تمام نيست، مگر اين كه *ده خصلت* را دارا باشد:
*1ـ أَلْخَيْرُ مِنْهُ مَأمُولٌ.* از او *اميد خير* باشد.
*2ـ وَ الشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ.* از بدى او *در امان* باشند.
*3ـ يَسْتَكْثِرُ قَليلَ الْخَيْرِ مِنْ غَيْرِهِ،* خير اندك ديگرى را بسيار شمارد.
*4ـ وَ يَسْتَقِلُّ كَثيرَ الْخَيْرِ مِنْ نَفْسِهِ.* خير بسيار خود را اندك شمارد.
*5ـ لا يَسْأَمُ مِنْ طَلَبِ الْحَوائِجِ إِلَيْهِ،* هر چه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود.
*6ـ وَ لا يَمَلُّ مِنْ طَلَبِ الْعِلْمِ طُولَ دَهْرِهِ.* در عمر خود *از دانش طلبى خسته نشود.*
*7ـ أَلْفَقْرُ فِى اللّهِ أَحَبُّ إِلَيْهِ مِنَ الْغِنَى.* فقر در راه خدايش از توانگرى محبوبتر باشد.
*8ـ وَ الذُّلُّ فىِ اللّهِ أَحَبُّ إِلَيْهِ مِنَ الْعِزِّ فى عَدُوِّهِ.* خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد.
*9ـ وَ الْخُمُولُ أَشْهَى إِلَيْهِ مِنَ الشُّهْرَةِ.* گمنامى را از پر نامى خواهانتر باشد.
*10ـ ثُمَّ قالَ(عليه السلام): أَلْعاشِرَةُ وَ مَا الْعاشِرَةُ؟* سپس فرمود: دهمى چيست و چيست دهمى؟
*قيلَ لَهُ: ما هِىَ؟* به او گفته شد: چيست؟
*قالَ (عليه السلام): لا يَرَى أَحَدًا إِلاّ قالَ: هُوَ خَيْرٌ مِنّى وَ اَتْقَى.*
فرمود: احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او *از من بهتر و پرهيزكارتر* است.
📚(بحارالأنوار، ج ۷۵ ص۳۳۶ باب ۲۶ و تحف العقول، ص ۴۴۳)
⚜️ @ahadis_aemmeh ⚜️
🌺🌺🌸🌺🌺🌸🌺🌺🌸🌺🌺🌸
🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷
رسول الله صلی الله علیه و آله :
لایَکُونُ الرَّجُلُ مِنَ المُتَّقینَ حَتَّی یُحاسِبُ نَفسَهُ أشَدُّ مِن مُحاسَبَةِ الشَّریکِ شَریکَه
@ahadis_aemmeh
ُ
آدمی از پرهیزگاران نمی شود مگر اینکه حسابرسی او از نفسش سخت تر از حساب کشیدن او از شریکش باشد.
وسایل الشیعه ج16 ص96
🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀
💐🌹✨❤️💐🌹✨❤️💐🌹
📙حرف ر
💠موضوع : رفتار نیک
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام: بَرُّوا آبَاءَكُمْ يَبَرَّكُمْ أَبْنَاؤُكُمْ وَ عِفُّوا عَنْ نِسَاءِ النَّاسِ تَعِفَّ نِسَاؤُكُمْ.
📚(کافی، ج۵، ص۵۵۴)
امام صادق علیهالسلام فرمود: 👇
با پدران خود خوشرفتارى کنید تا مشمول خوشرفتارى فرزند خود گردید؛ و نسبت به زنان مردم رعایت عفّت و پاکدامنى بنمایید تا زنانتان عفیف و پاکدامن گردند
@ahadis_aemmeh
💐🌹✨❤️💐🌹✨❤️💐🌹