💠نکته هشداری
✅موضوع : اخلاق
♨️ چرا استعمار به دنبال فاسد کردن اخلاق مردم است؟
🔸 تا وقتی که مردم جاهل بودند، برنامه فاسد کردن انسانها از نظر اخلاق چندان برای استعمار مطرح نبود، نیازی به آن نبود. ولی از روزی که دیدند آگاهی تدریجا دارد پیدا میشود، نمیشود جلو آگاهی را گرفت و مردم را برای همیشه در بیخبری گذاشت، گفتند حالا وقت این است که آن بال دیگر را از مردم بگیریم و آن، بال اخلاق، بال پاکی و طهارت است.
🔹 اینجا بود که به مسئله اشاعه انواع فساد اخلاقها به عنوان یک مخدّر و یک امر تخدیر کننده پرداختند. ولی این مسئله را به این نام نمیگفتند، همان را هم به نام تمدن، پیشرفت و آزادی میگفتند. به نام تمدن و پیشرفت و آزادی و از راه فساد اخلاق، بیحسی ایجاد میکردند.
🔸 انسان اگر عالم و آگاه هم بشود، وقتی که خُلق و روحیهاش فاسد شد، نه تنها آن آگاهی به سود خود و جامعهاش نیست، بلکه همان آگاهی بیشتر به زیان جامعهاش تمام میگردد، میشود: «چون دزدی با چراغ آید گزیدهتر برد کالا». تا روزی که دزد نبود چراغ نداشت، از روزی که چراغ پیدا کرد دزدش کردند که از آن چراغ به نفع دزدی استفاده کند. این برنامهای بود که اشخاص آگاه متوجه آن بودند.
📚 استاد مطهری، آیندۀ انقلاب اسلامی ایران، ص۲۱۴
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته هشداری
✅موضوع :گناه
♨️ آثار گناه – تغییر سرنوشت انسان
🍃🌸 لهُ مُعَقِّبتٌ مِّن بَینِ یدَیهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَایغَیرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یغَیرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ وَإِذَآ أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ 🌸🍃
برای او، مأمورانی است که پی در پی، از پیش رویش، و از پشت سرش، او را از فرمان الهی (حوادث غیر حتمی) حفظ می کنند؛ در حقیقت خدا آن (سرنوشتی) که در قومی است را تغییر نمی دهد تا این که آنچه را در خودشان است، تغییر دهند؛ و هنگامی که خدا برای قومی (به خاطر اعمالشان) بدی بخواهد، پس هیچ بازگشتی برای آن نخواهد بود؛ و جز او، هیچ سرپرستی برای آنان نخواهد بود.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1️⃣ این آیه یک قانون کلی جامعه شناختی اسلام را بیان می کند که می گوید: «سرنوشت شما قبل از هر چیز و هر کس به دست خود شماست و هرگونه تغییر در سرنوشت شما، بر اساس تغییرات درونی و اراده ی شما شکل می گیرد و خوش بختی یا بدبختی شما را رقم می زند.»
این یک اصل قرآن و یکی از پایه های جهان بینی و جامعه شناسی اسلام است که می گوید بدبختی جوامع عقب افتاده از عوامل درونی ناشی می شود و اگر استعمارگران و جهان خواران در درون انسان ها و ملت ها پایگاهی نداشته باشند، نمی توانند کاری از پیش ببرند.
2️⃣ برای بررسی عوامل سقوط تمدن ها و پیشرفت و عقب ماندگی ملت ها، نباید به دنبال علل خیالی شانس و بخت و اقبال بود بلکه باید علت را در ضعف درونی و مشکلات داخلی خود جست و جو کرد.
3️⃣ در حدیثی از امام سجاد علیه السلام حکایت شده که گناهانی که نعمت ها را تغییر می دهند عبارت اند از: ظلم به مردم، ناسپاسی خدا و رها کردن کار خیری که انسان بدان عادت کرده است.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1️⃣انسان تحت حمایت و حفاظت نیروهای غیبی است
2️⃣ تغییرات ظاهری اجتماعی از تغییرات درونی انسان ها سرچشمه می گیرد.
3️⃣ سرنوشت ملت ها به دست خود آنهاست
4️⃣ اگر می خواهید سرنوشت ملت را تغییر دهید، از خود شروع کنید.
5️⃣ در برابر اراده ی قطعی خدا امداد هیچ کس سودی ندارد.
📚 تفسیر قرآن مهر، جلد 10، صفحه 217
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
♨️ اگر انسان معنای «الله اکبر» را باور داشته باشد همه چیز در مقابل او حقیر است
🔸 انسان در مقابل یک کوه عظیم که قرار میگیرد یا بالای آن میرود و پایین را نگاه میکند، ترس او را میگیرد. در مقابل دریا که خودش را میبیند، میترسد. وقتی یک صاحب قدرت و هیبتی را میبیند، صاحب دبدبه و کبکبهای را میبیند یا به حضور او میرود ممکن است خودش را ببازد، زبانش به لکنت بیفتد، چرا؟ چون مرعوب عظمت او میشود.
🔹این برای بشر، طبیعی است. اما گوینده «الله اکبر»، آن کسی که «الله اکبر» را به خودش تلقین کرده است، هرگز عظمت هیچ کس و هیچ چیز او را مرعوب نمیکند، چرا؟ چون «الله اکبر» یعنی بزرگتر از هر چیز و بلکه بزرگتر از هر توصیف، ذات اقدس الهی است؛ یعنی من خدا را به عظمت میشناسم. دیگر وقتی من خدا را به عظمت میشناسم، همه چیز در مقابل من حقیر است. این کلمه «الله اکبر» به انسان شخصیت میدهد، روح انسان را بزرگ میکند.
📚 استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۰۲
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته دانستنی
✅موضوع : زندگی
♨️ اولین اقدام برای رسیدن به زندگیِ آسوده چیست؟
💎 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟
🔸طبق روایات، «فکرکردن» یک راه کلی برای رسیدن به آسودگی و آرامش است. انسان مؤمن با تفکر، بسیاری از مسائل و مشکلاتش را حل میکند.
🔸درباره چیزی که الان برایت مهم است فکر کن؛ اگر روزی را ببینی که دیگر این موضوع برایت مهم نیست، همین الان اهمیتش پیش تو کاسته میشود.
🔸بعد از تفکر، اولین اقدام برای رسیدن به زندگی آسوده این است که #فلسفۀ_رنج را بدانی و بفهمی که «چرا خدا در زندگی انسان رنج قرار داده است؟»
🔸همانطور که تحمل رنجِ ورزش، لازمۀ قویشدن بدنِ انسان است، قویشدنِ روح انسان و افزایش قدرت ما برای لذتبردنِ بیشتر هم بدون ورزشهای روحی-که طبیعتاً با رنج همراهند- ممکن نیست.
🔸اساساً رنج، لازمۀ انسانیت و انتخابگربودنِ انسان است و الا مثل حیوان میشد. در وجود انسان علاقههای متضاد و متعارضی وجود دارد که انسان به سمت هر کدامش برود، بهخاطر از دستدادنِ علاقۀ دیگر، رنج میکشد.
🔸خیلی از اوقات، خدا مشکلی برای آدم ایجاد میکند و میخواهد او حکمتش را بفهمد؛ همینکه حکمتش را فهمید، مشکلش حل میشود!
📚 حجت الاسلام #پناهیان ۹۶.۷.۲ حسینیۀ آیتالله حقشناس
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته هشداری
✅موضوع : صبر
♨️ صبر بر بداخلاقی همسر
📚 شیخ_جعفر_کاشف_الغطاء
🔻یکی از خصوصیاتی که انسان را در امور معنوی خیلی رشد می دهد و او را به کمال می رساند، صبر بر بداخلاقی اطرافیان است.
قطعا خودمان نباید بداخلاق باشیم، بر بداخلاقی اطرافیانمان هم باید صبر کنیم.
مثلا شخصی پدر و مادرش پیر شده اند و اخلاق تندی دارند.
یا شاگرد بر بداخلاقی استادش صبر کند.
👈 اما شاید هیچ چیز مانند صبر بر بداخلاقی همسر انسان را به کمال نرسانده؛اینکه همسر انسان بد اخلاق باشد و صبر کند.
📕 داستان:
💠 مرحوم شیخ_جعفر_کاشف_الغطاء از بزرگترین فقیهان عالَم تشیّع بوده است، در حدّى که علماى بزرگ شیعه از قول او نقل کرده اند که فرموده بود: اگر تمام کتابهاى فقهى شیعه را در رودخانه بریزند و به دریا برود و شیعه دیگر یک ورق فقه دستش نباشد، من از اول تا آخر فقه شیعه را در سینه ام دارم، همه را بیرون مى دهم تا دوباره بنویسند. مرجع هم شده بود.
🔸اهل علم و اصحاب سرّش فهمیدند که همسرش در خانه بداخلاقى مى کند، ولى خیلى هم خبر از داستان نداشتند. این قدر در مقام جستوجو برآمدند تا به این نتیجه رسیدند که این مرد بزرگ الهى، این فقیه عالى قدر گاهى که به داخل خانه مى رود، همسرش حسابى او را کتک مى زند.
یک روز چهار پنج نفر جمع شدند و خدمتش آمدند گفتند: آقا ما داستانى شنیده ایم از خودتان باید بپرسیم، آیا همسر شما گاهى شما را مى زند؟!
🔹 فرمود : بله، عرب است، قدرتمند هم هست، قوى البنیه هم هست، گاهى که عصبانى مى شود، حسابى مرا مى زند. من هم زورم به او نمى رسد.
گفتند: او را طلاق بدهید.گفت: نمى دهم.گفتند: اجازه بدهید ما زنهایمان را بفرستیم، ادبش کنند.گفت: این کار را هم اجازه نمى دهم.گفتند: چرا؟
🔸 گفت: این زن در این خانه براى من از اعظم نعمتهاى خداست، چون وقتى بیرون مى آیم و در صحن امیر المومنین مى ایستم و تمام صحن، پشت سر من نماز مى خوانند، مردم در برابر من تعظیم مى کنند؛
⚠️ گاهى در برابر این مقاماتى که خدا به من داده، یک ذرّه هوا مرا برمى دارد، همان وقت مى آیم در خانه کتک مى خورم، هوایم بیرون مى رود! این چوب_الهى است، این باید باشد.
📚 کتاب نفس؛ شیخ حسین انصاریان،
ص 328
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته هشداری
✅موضوع : استدراج
❇️ آیتالله #مجتبی_تهرانی
🔹 روی عن حسین بن علی علیهما السلام فی دعائه: «اللَّهُمَّ لَا تَسْتَدْرِجْنِی بِالْإِحْسَانِ وَ لَا تُؤَدِّبْنِی بِالْبَلَاءِ.» در دعایی از امام حسین«صلواتاللهعلیه» منقول است که حضرت عرضه داشتند: «اللَّهُمَّ لَا تَسْتَدْرِجْنِی بِالْإِحْسَانِ»،
⬅️ خدایا! من را با احسان کردن آزمایش نکن. روش خدا این است که با اعطای نعمت و احسان، بندگان را امتحان میکند. خدا اینطوری است که هم وقتی نعمت میدهد و هم هنگامیکه نعمت را میگیرد، در حال امتحان است. در هر دو خدا امتحان میکند. یکی از معانی استدراج همین است.
🔹 در روایتی از امام زین العابدین (علیه السلام) منقول است که حضرت در را بطه با استدراج فرمودند: اگر خداوند نعمتی را بدهد و تو شکر نعمتش را فراموش کنی، برای مرتبة دوم به تو نعمت میدهد و امتحانت میکند تا ببیند آیا شکرش میکنی یا باز هم فراموش میکنی. اگر باز هم سپاس نگویی، برای مرتبة سوم، یک نعمت دیگر میدهد. اگر شکر نکردی یکی دیگر میدهد. عجب امتحانی است! خدا اینطوری امتحان میکند. این استدراج اینگونه است: نعمت دادن، فراموشی و غفلت از شکر.
خدایا مرا با استدراج امتحان نکن
🔹 در این دعایی امام حسین«علیهالسلام» میفرمایند: خدایا من را با استدراج امتحان نکن؛ یعنی خدایا! نعمتی را که از شکرش غفلت خواهم کرد نمیخواهم. این دعا خیلی مهم است! نعمتی که همراهش غفلت از شکر است را نمیخواهم. بخش دوم دعا: «وَ لَا تُؤَدِّبْنِی بِالْبَلَاءِ»، اگر از امتحان به اصطلاح رفوزه درآمدی، خدا باید با تو چه کار کند؟ اگر بچّه کار اشتباهی کند با او چه میکنند؟ ادبش میکنند. باید گوشش را بگیری بمالی. حضرت میفرمایند: خدایا، من را با بلا ادب نکن! اگر من خطا کردم، من را اینطوری ادب نکن! چون تحمّل بلای تو بسیار مشکل است.
📚 بحارالانوار، ج75 ،ص127
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته دانستنی
✅موضوع : محاسبه
♨️ محاسبه نفس
🔹 امام على عليه السّلام فرمودند: ثَمَرَةُ الْمحاسَبَةِ صَلاحُ النَّفْسِ ثمره «محاسبه» اصلاح شدن نفس است.
📚 غررالحكم ج ۳ ص ۳۳۴
🔹امام كاظم عليه السلام فرمودند:
لَيْسَ مِنّا مَنْ لَمْ يُحاسِبْ نَفْسَهُ فى كُلِّ يَوْمٍ فَاِنْ عَمِلَ خَيْرا اسْتَزادَ اللّه َ مِنْهُ وَ حَمِدَ اللّه َ عَلَيْهِ وَ اِنْ عَمِلَ شَيْئا شَرّا اسْتَغْفَرَ اللّه َ وَ تابَ اِلَيْهِ از ما نيست كسى كه هر روز اعمال خود را محاسبه نكند تا اگر نيكى كرده از خدا بخواهد بيشتر نيكى كند و خدا را بر آن سپاس گويد و اگر بدى كرده از خدا آمرزش بخواهد و توبه نمايد.
📚 الاختصاص ص ۲۶
✨حساب نفس✨
شخصي بود به نام توبه بن صمه كه در بيشتر اوقات از شب و روز به مراقبه و محاسبه نفس مشغول بود.
پس روزي ايام گذشته خود را حساب كرد ۶۰ سال × ۳۶۵ روز ۲۱۵۰۰ روز شد گفت واي بر من آيا من خداي تعالي را روز قيامت به اين مقدار ملاقات كنم اگر هر روزي يك گناه كرده باشم بيست و يك هزار و پانصد گناه باشد چه بر سرم آيد ، اين جمله را گفت و بيهوش شد ديدند او به همان بيهوشي از دنيا رفت و اين فقط به خاطر حساب بازپرسي قيامت بود كه او را اين موت دست داد.
📚 منبع: سرمایه سعادت ص ۳۹
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته هشداری
✅موضوع : غنیمت شمردن فرصت
♨️ ممکن است فردایی وجود نداشته باشد
💟 قال امیر المؤمنین علیه السلام وليسَ لأمسٍ أن مضى عودةٌ ولا المرء من غدٍ على ثقة، الأولُ للأوسطِ رائد، والأوسط للآخرِ قائد و الیوم الهائل لکلّ آزف و هو الیوم الّذی لا ینفع فیه مالٌ وَ لا بَنُونَ إِلَّا مَنْ أَتَی اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِیم.
📚 منبع: امالی شیخ صدوق ص ۱۷۰
🌷 دیروزی که رفت دیگر بر نخواهد گشت ، کاری که دیروز کردید در نامة عمل شما باقی ماند و آنچه انجام گرفت ثبت شد ، این ، تغییر پذیر نیست مگر بوسیله توبه و انابه و استغاثه و تضرّع پیش پروردگار
🔴 والّا آنچه گذشت، دیگر گذشت و برگشتنی نیست ولاالمرء من غدٍ على ثقه، هیچ کس نسبت به فردا اطمینانی ندارد ، ممکن است فردائی وجود نداشته باشد. دیروز که رفت، فردا هم معلوم نیست باشد یا نباشد، آنچه در اختیار ماست الآن است الأولُ للأوسطِ رائد، آن که جلوتر است برای کسی که وسط است، پیشرو است او جلو می رود این وسطی هم پشت سرِ اوست. والأوسط للآخرِ قائد، آن جوان، آن نوجوان یا آن کودکی که آخر صف است او هم دنبال اینها حرکت می کند. همه به یک محل خاصی حرکت می کنند.
⚫️ آن روز هولناک به سرعت دارد می آید در آن روز نه مال بدرد انسان می خورد نه فرزندان بلکه قلب سلیم دلِ سالم، دل پاک ، دل دور از گناه و آلودگی را باید در آنجا برد، آن به درد می خورد.
📚 منبع: شرح حدیث از امام خامنه ای مدظلّه العالی در مقدمه درس خارج ۸/۱۰/۹۳
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته هشداری
✅موضوع : تصمیم گیری
♨️ به جای خداوند تصمیم نگیریم
✅ جندب غفاری از حضرت رسول صلی الله علیه و آله نقل کرده که حضرت فرمود:
🔰 مردی گفت: خداوند فلان شخص را به خاطر گناهانش هیچگاه نمی بخشد.
🔱 خداوند به من وحی فرمود: که بگو چه کسی از جانب من می گوید من فلان شخص را نمی بخشم؟
🔵 من او را بواسطه سخن این شخص که گفت او را نمی بخشم، بخشیدم و همه گناهان گذشته اش را از نامه اعمالش محو کردم...
💥 نبخشیدن از خصلت های خداوندی نیست که نام خود را غفّار نهاده است!
🌺 وقتی درک کردیم که ذات حق تعالی چقدر بر بنده های خود محبت دارد، آنوقت است که سیطره حب خداوند بر تمام خصلت هایش را درک خواهیم کرد حتی بر غضبش.
📚 منبع: احادیث قدسی، ص ۳۱۶ ح ۳۱۵
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته دانستنی
✅موضوع :ذکر و یاد خدا
♨️ درک نادرست از معنای ذکر و یاد خدا
🔸سالها پیش شخصی که سابقه طلبگی داشته و میآید تهران در باند کسرویها قرار میگیرد، کتابی در رد شیعه نوشته بود که به آن جواب نوشتند. از جمله ذکر خدا را تحقیر کرده و گفته بود آیا اینکه یک پاسبان در دل شب خانههای مردم را پاسبانی کند بهتر است و خدا راضیتر است یا بنشیند یک جا و هی لبهایش را تکان بدهد بگوید من ذکر میگویم؟
🔹مرد عالمی جواب خوبی داد، گفت: شقّ سومی دارد و آن اینکه پاسبان در همان حالی که تفنگش را روی دوشش گرفته و در خیابانها قدم میزند و پاس میدهد ذکر خدا میگوید. اسلام که نمیگوید یا برو پاسبانی کن یا ذکر خدا بگو، یا برو خلبان باش یا ذکر خدا بگو، یا برو کشتیبان باش یا ذکر خدا بگو.
⬅️ اسلام میگوید هر کاری که میکنی ذکر خدا بگو، آنوقت کارت را بهتر انجام میدهی و روحیهات قویتر میشود. مثل اینکه قرآن گفته ذکر خدا فقط به این است که انسان در چلّه بنشیند، درها را به روی خود ببندد، تسبیح هزاردانه هم دستش باشد و ذکر بگوید!
🔹قرآن به مجاهدین میگوید: «یا ایّهَا الَّذینَ امَنوا اذا لَقیتُمْ فِئَةً فَاثْبُتوا وَ اذْکرُوا اللَّهَ کثیراً لَعَلَّکمْ تُفْلِحونَ» ای اهل ایمان! آنگاه که با دشمن روبهرو میشوید و مرگ دندانهای خود را به شما نشان میدهد پابرجا باشید و یاد خدا بکنید.
📚 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۳، ص۹۲
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
💠نکته دانستنی
✅موضوع : پند و موعضه
♨️ موعظه جلای قلوب
امام علی(ع) در وصیت به امام حسن(ع) می فرماید:
أَحْيِ قَلْبَكَ بِالْمَوْعِظَةِ ... با موعظه قلبت را زنده کن.
☘️ گاهى امامان ما به مردم مىگفتند: «عظنى» مرا موعظه كن. من اين را از يكى از علماى قم پرسيدم. آيت الله اشتهاردى خدا رحمتش كند. گفتم كه: يعنى چه كه امام به مردم مى گويد: عظنى! موعظه كن. امام هم به موعظه نياز دارد؟ من تا اين را سؤال كردم، اتفاقاً ايشان گفت: بنده هم در جوانى ام اين سؤال را از استادم كردم. كه چرا امام به مردم مى گويد: موعظه كن. استاد من چنين گفت. گفت: هر عضوى يك عبادتى دارد. اگر آدم دائم حرف بزند، و حرف حق نشنود، گوش از عبادت محروم مىشود. همينطور كه گفتن حق براى زبان عبادت است، شنيدن حق هم عبادت است براى گوش.
🌼 شهید مطهری در فايده هاي موعظه نوشته است:
هيچ فردى از موعظه بى نياز نيست. ممكن است فردى از تعليم شخص ديگرى بى نياز باشد، اما از موعظه او بى نياز نيست؛ زيرا دانستن يك مطلب است و متذكر شدن و تحت تأثير تلقين ... واعظ مؤمن متقى قرار گرفتن، مطلب ديگر است.
مىگويند على عليه السلام به يكى از اصحابش مى فرمود: عِظْنى مرا موعظه كن، و مى فرمود:
در شنيدن اثرى هست كه در دانستن نيست.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج25، ص345
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
#منبر_کوتاه
💠دعاهای قرآنی 💠
🌺آمرزش و دور شدن فتنه را از خدا بخواهید. 🌺
🍃🌸 ربَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِلَّذِینَ کفَرُوا وَاغْفِرْ لَنَا رَبَّنَا إِنَّک أَنتَ الْعَزِیزُ الْحَکیمُ 🌸🍃
[ای ] پروردگار ما! ما را (وسیله) آزمایش برای کسانی که کفر ورزیدند قرار مده و ما را بیامرز! [ای ] پروردگار ما! به راستی که تنها تو شکست ناپذیر [و] فرزانه ای.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1️⃣ در مناجات ابراهیم علیه السلام با پروردگارش به چند مطلب اشاره شده است:
الف) لزوم توکل بر خدا در مبارزه با دشمنان؛
ب) توبه و بازگشت به سوی خدا؛
ج) یاد معاد و فرجام نهایی همگان به سوی خدا؛
د) طلب آمرزش از خدای عزیز و حکیم، برای تمایلات احتمالی به سوی دشمنان خدا؛
ه) درخواست این که خدایا ما را گرفتار کافران نکن و مایه ی آزمایش و گمراهی آنان قرار نده.
2️⃣ مقصود از «فتنه» شدن مؤمنان برای کافران، انجام کاری مانند ارتباط مخفیانه با دشمنان خداست که موجب تقویت کافران شود و یا این که مؤمنان شکست بخورند و در چنگ کافران گرفتار شوند و مایه ی آزمایش کافران گردند.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1️⃣ با خدا مناجات کنید و بر او تکیه نمایید.
2️⃣ آمرزش و دور شدن فتنه را از خدا بخواهید.
3️⃣ ممکن است مؤمنان مایه ی آزمایش کافران شوند و براساس حکمت الهی به فتنه دچار شوند.
📚 منبع: تفسیر قرآن مهر، ج پانزدهم، ص۲۷۳
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯