💠داستان
امام صادق (ع) فرمود: به على (ع) خبر رسيد كه گروهى از مردم براى نماز در مسجد حاضر نمى شوند.اميرالمؤ منين على (ع ) براى مردم سخنرانى كرده و در ضمن آن فرمود: گروهى كه براى نماز خواندن با ما در مساجد حاضر نمى شوند. آنان حق ندارند با ما غذا بخورند و بياشامند و مشورت كنند و با ما ازدواج نمايند و حق ندارند از بيت المال مسلمين استفاده كنند مگر اينكه در نماز جماعت ما حاضر شوند.
نزديك است اگر آنها از كار خود خود دست برندارند فرمان دهم تا خانه هاى آنان را به آتش بسوزانند.
آنگاه امام صادق (ع) فرمود: مسلمانان از خوردن و آشاميدن و ازدواج با آنها خوددارى كردند تا اينكه آنان در نماز جماعت مسلمين حاضر شدند.
🔷گریز روضه (مناسب فاطمیه)
🔹شاكیان قیامت
در حدیث مىخوانیم كه رسول خدا(ص) فرمود: روز قیامت مسجد به درگاه خداوند از مسلمانان شكایت مىكند و مىگوید: «یا رَبِّ عَطِّلُونِى و ضَیِّعُونِى»؛ خدایا! مرا تعطیل و حقّم را ضایع كردند.
همچنین ، در روایتی مىخوانیم كه روز قیامت اهل بیت پیامبر(علیهمالسلام) به عنوان شكایت مىگویند: «یا رَبِّ قَتَلُونَا وَ طَرَّدُونَا وَ شَرَّدُونَا»؛ خدایا! ما را كشتند و تبعید و آواره ساختند. ایشان میفرمایند:خدایا! به جاى پذیرفتن رهبرى بر حقّ ما، به سراغ مفسدان و طاغوتها رفتند.
در صحیح بخاری این روایت آمده است: «عن علی بن أبی طالب (صلوات الله تعالی علیه) قال: أنا اول من یجثو بین یدی الله للخصوصة» من نخستین کسی هستم که در پیشگاه خدا برای شکایت و مرافعه زانو میزنم.
این هیئت و شکل نشستن اوج مظلومیت و خواهش و تمناست ، تمنا برای تظلم و احقاق حق.
یعنی حضرت، اولین مظلوم است که از زبان همة مظلومین طول تاریخ در پیشگاه خدا مرافعه میکند.. اولین زبان که به او اذن رفع شکوی و رفع خصومت داده میشود زبان علی بن أبی طالب (ع) است. این مطلب را صحیح بخاری نقل میکند. من این روایت را در کتب خودمان ندیدم. این مکمل روایتی است که صدوق در خصال نقل میکند. از این دو روایت، این مطلب استفاده میشود که اولین کسی که زبان به شکوی باز میکند و نماینده هم عترت و هم مصحب و هم مسجد است، علی بن أبی طالب (ع) است. او اول زبان به خصومت باز میکند و از مصحف میگوید ، از عترت میگوید و از مسجد میگوید. بعد، رسول خدا (ص) در این موقف، به جای علی بن ابی طالب (ع) مینشیند و میگوید تو کنار برو، من خود، شکایت را به عهده میگیرم. «یجثو بین یدی الله و رسوله للخصومه» بعد، رسول اکرم که این مرافعه را به پیشگاه خدا عرضه میکند ، نوبت به خود خدا میرسد. خدا میفرماید: این شکایت را خود من، اولی هستم که شاکی باشم. خودم این شکایت را انجام خواهم داد. «أنا اولی منک بذلک» این تسلسل شاکیان، تسلسل عجیبی است. یک مشهد و یک منظر عجیبی را این روایت ترسیم میکند.
محتوای شکایت روشن است.
به احتمال زیاد شروع سخن از ظلم به صدیقه طاهره خواهد بود.
ـــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
1. غلامرضا سازگار
2. نهجالفصاحة، حديث 71.
3 – همان
4. ارشاد القلوب، ج 2 ، ص 218.
5- بحارالانوار،ج81،ص4.
6 - وسائل الشيعة، جلد 3.
7 - ثواب الاعمال
8 - سفينة البحار
9- كنزالعرفان، جلد 1
10 - سفينة البحار، ج1، ص600.
11.همان
12صحيفه نور ج 7 ،ص 127.
13- نهجالفصاحة، ص 204.
14 -همان، ص 440.
15- همان، ص 417.
16.انوار نعمانيّه، ج2، ص341.
17. وسائل الشيعة، ج 5، ص394.
18.- وسائل الشيعة، ج 5، ص394.
19. - بحارالانوار، ج88 ص 13.
20- همان
21.إحياء علوم الدين، غزالي،ج۲ ، ص۷۴
22. تهذیب الاحکام ،ج ۲،ص ۲۶۶
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
📙حرف ش
💠موضوع : شیطان
شیاطین، دشمنان انسان
🔘شعر
ایهاالناس جهان جای تن آسانی نیست
مرد دانا، به جهان داشتن ارزانی نیست
خفتگان را چه خبر زمزمهٔ مرغ سحر؟
حیوان را خبر از عالم انسانی نیست
داروی تربیت از پیر طریقت بستان
کادمی را بتر از علت نادانی نیست
شب مردان خدا روز جهان افروزست
روشنان را به حقیقت شب ظلمانی نیست
پنجهٔ دیو به بازوی ریاضت بشکن
کاین به سرپنجگی ظاهر جسمانی نیست
طاعت آن نیست که بر خاک نهی پیشانی
صدق پیش آر که اخلاص به پیشانی نیست
حذر از پیروی نفس که در راه خدای
مردم افکنتر ازین غول بیابانی نیست
عالم و عابد و صوفی همه طفلان رهند
مرد اگر هست به جز عارف ربانی نیست
ببری مال مسلمان و چو مالت ببرند
بانگ و فریاد برآری که مسلمانی نیست
حاصل عمر تلف کرده و ایام به لغو
گذرانیده، به جز حیف و پشیمانی نیست
سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی
به عمل کار برآید به سخندانی نیست
تا به خرمن برسد کشت امیدی که تراست
چارهٔ کار به جز دیدهٔ بارانی نیست
یارب از نیست به هست آمدهٔ صنع توایم
وانچه هست از نظر علم تو پنهانی نیست
گر برانی و گرم بندهٔ مخلص خوانی
روی نومیدیم از حضرت سلطانی نیست
ناامید از در لطف تو کجا شاید رفت؟
تو ببخشای که درگاه تو را ثانی نیست
دست حسرت گزی ار یک درمت فوت شود
هیچت از عمر تلف کرده پشیمانی نیست(1)
☑️مقدمه
شیطان در فرهنگ اسلامی، اسم عام برای هر موجود منحرفکننده و سرکش در برابر خداوند است که ممکن است انسان باشد یا جن، اما ابلیس، اسم خاص شیطانی است که در بهشت بر آدم سجده نکرد و با شیاطین دیگر، در پی منحرف کردن انسانهاست.
در قرآن واژه شیطان و شیاطین ۸۸ بار به کار رفته که در بسیاری از موارد، مراد از آن ابلیس است. طبق آیات، شیطان از انجام فرمان الهی درباره سجده بر آدم سرباز زد و از جایگاهی که در آن قرار داشت رانده شد؛ پس از آن، از خداوند خواست که او را تا روز قیامت مهلت دهد و خداوند نیز تا روزی معین به او مهلت داد. خداوند در آیات متعددی انسان را متوجه خطر بزرگ شیطان کرده و از او میخواهد تا وسوسههای شیطان، او را از راه بندگی و عبودیت بیرون نبرد.
در روایات به موضوعات مختلفی از جمله ماجرای شیطان با برخی انبیا و ائمه، راههای دوری از شیطان و اوصاف و ویژگیهای شیطان پرداخته شده است. بنابر آموزههای اسلامی، شیطان فقط میتواند انسان را وسوسه کرده و به گناه تشویق کند و بیش از دعوت کردن به گناه، سلطه و قدرتی بر انسان ندارد و نمیتواند انسان را وادار به گناه کند. سرانجام شیطان و پیروانش دوزخ خواهد بود.
از جمله دشمنان سر سخت انسان كه قرآن شریف در نه جای قرآن او را عدوّ مبین مینامد و زنگ خطر میزند شیطان است. پیامبر گرامی اسلام می فرماید اِتَّخِذِ الشَّیْطانَ عَدُواًّ فَاِنَّ اللهَ تعالی یَقُولُ «اِنَّ الشَّیْطانَ لَكُم عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُواًّ».تو شیطان را دشمن خود بدار. خدای متعال میفرماید «همانا شیطان دشمن شما است شما هم او را دشمن بدارید». (2)
♻️انواع شیاطین
شیطان دو نوع میباشد. قرآن مجید میفرماید: من الجِنَّة و الناس. هم شیطان جنّی داریم و هم شیطان انسی.
شیطان یعنی هر كسی كه انسان را از جاده حقّ منحرف كند. گاهی پدر و مادر نقش شیطان را بازی میكنند و گاهی برادر و گاهی همسر و رفیق و هكذا محیط و پدر زن و مادرزن و هكذا ائمه كفر و دشمن خارجی و تهاجم فرهنگی.
ممكن است دوست انسان نقش شیطان را بازی كند و شیطان باشد. وَ یوْمَ یعَضُّ الظَّالِمُ عَلى یدَیهِ یقُولُ یا لَیتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبیلا و (به خاطر آور) روزى را كه ستمكار دست خود را (از شدّت حسرت) به دندان مىگزد و مىگوید: «اى كاش با رسول (خدا) راهى برگزیده بودم. فرقان / 27
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔷دامهای مختلف شیطان
شیطان از چهار جانب انسان را اغواء میكند. در سوره اعراف آیه 16 و 17 خداوند متعال از شیطان نقل میكند:« قَالَ فَبِمَا أَغْوَیتَنىِ لَأَقْعُدَنَّ لهَُمْ صرَِاطَكَ الْمُسْتَقِیمَ ثُمَّ لاََتِینَّهُم مِّن بَینِْ أَیدِیهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَیمَانهِِمْ وَ عَن شَمَائلِهِمْ وَ لَا تجَِدُ أَكْثَرَهُمْ شَاكِرِینَ». اعراف/16.
گفت: «اكنون كه مرا گمراه ساختى، من بر سر راه مستقیم تو، در برابر آنها كمین مى كنم!سپس از پیش رو و از پشت سر، و از طرف راست و از طرف چپ آنها، به سراغشان مىروم و بیشتر آنها را شكرگزار نخواهى یافت!»
یا از راه دنیا میآیم و آنها را به دنیا سرگرم میكنم و یا از راه ایمان و عمل و دین میآیم و كارها و تخیلات آنها را رنگ دین میدهم. و از راه گناه و معصیت میآیم و به تمایلات نفسانی گرفتار مینمایم.
☜خطرناكتر از همه اینها آمدن از راه دین است. مثالهای زیادی به گمراهی از راه دین می توان برشمرد مثلا علی محمد باب از روی تخیلات و وسوسه هایی که براش انجام دادند ادعای بابیت و سپس ادعای مهدویت کرد. محمد بن عبدالوهاب ،از راه دین و به بهانه پاسداری از توحید اکثریت مسلمانان را مشرک دانست و پیروانش به قتل و ترور مسلمانان فتوا دادند .
☜عده ای را با سو استفاده از مفهوم شفاعت از بندگی خدا دور می کند ؛میگوید ناراحت نشوید یك بار به امام حسین (ع) گریه میكنی گناهانت بخشیده می شود یا اینکه عده ای را با تسویف ( در آینده توبه میكنی ) و اكنون وقت لذت است. آلوده به گناه می کند.
☜نخست جدیت میكند نگذارد انسان عمل خیری انجام دهد و اگر انجام داد سعی میكند عمل او را خراب كند از طریق ریا و منّت گذاشتن و یا عجب و خودبینی تا اعمالش باطل شود. مثلاً هنگام قرائت قرآن میآید و میگوید مخارج حروف را اینطور بگو و آنطور بگو. همچنین از راه خودنمایی و ریاء اعمالش را مبتلا به آلودگی مینماید.
☜یکی از وسیلهى شیطان براى انحراف مردم، وعدهى فقر و امر به فحشاست. «الشَّیطانُ یعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَ یأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشاءِ» یعنی باترساندن از فقر انسان را وادار میکند که گناهان را مرتکب شود و از راههای نامشروع جمع اموال کند. بقره/268.
☜یکی دیگر از دامهای شیطان ایجاد عداوت و دشمنی بین مومنین است « إِنَّما یرِیدُ الشَّیطانُ أَنْ یوقِعَ بَینَكُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ» شیطان مىخواهد در میان شما عداوت و كینه ایجاد كند. از این روست که حضرات معصومین: به شدت از عداوت ،قهر و کینه نهی میفرمودند. مائده/91.
☜یکی دیگر از دامهای پیچیده شیطان گرفتار کردن در آروزهای دور و دراز است یعِدُهُمْ وَ یمَنِّیهِمْ وَ ما یعِدُهُمُ الشَّیطانُ إِلا غُرُوراً . نساء/ 120.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔘ایجاد بدبینی نسبت به پاکان
یکی دیگر از کارهای شیاطین پاشیدن بذر بدبینی و نفرت است و باید توجه داشت که سخنانی که انسانها را نسبت به مومنین به خصوص نسبت به بنده های پاک خدا ، نسبت به عالمان دین بدبین میکند. باید توجه داشت از بدترین کارهای شیطان خراب کردن ذهنیت مومنین در باره انسانهای صالح و بزرگان به مثابه هدم و نابودی پناهگاههاست .
شیخ صدوق، در کتابش روایت جالبیکه حاکی از اتهامت ناروا به پیامبران پاک و معصوم میباشد را نقل میکند؛
شخصی به نام علقمه به حضرت صادق از اتهام زنی های مردم گلایه میکند و عرضه میدارد: ابن رسول اللَّه! مردم ما را بگناهان بزرگى نسبت دهند و ما از این دلتنگ هستیم .
حضرت در مقام دلداری و تسلای او میفرماید: « یا عَلْقَمَةُ إِنَّ رِضَا النَّاسِ لَا یمْلَكُ وَ أَلْسِنَتَهُمْ لَا تُضْبَطُ» ای علقمه! رضایت مردم را نمیتوان به دست آورد و زبان مردم قابل کنترل نیست.
سپس ادامه میدهند:« وَ كَیفَ تَسْلَمُونَ مِمَّا لَمْ یسْلَمْ مِنْهُ أَنْبِیاءُ اللَّهِ وَ رُسُلُهُ وَ حُجَجُ اللَّهِ». شما چگونه میتوانید سالم بمانید از آنچه پیغمبران خدا و فرستادگان و حجت های خداوند سالم نماندند.
در ادامه به برخی از اتهماهای ناروا به پیامبران اشاره میکنند و میفرمایند:« أَ لَمْ ینْسُبُوا یوسُفَ إِلَى أَنَّهُ هَمَّ بِالزِّنَا»آیا به یوسف صدیق، اتهام نزدند که او قصد زنا کرده بود؟!
اَ لَمْ ینْسُبُوا أَیوبَ إِلَى أَنَّهُ ابْتُلِی بِذُنُوبِهِ آیا به ایوب پیامبر نگفتند که او به عقوبت گناهانش مبتلا شده بود؟!
أَ لَمْ ینْسُبُوا دَاوُدَ إِلَى أَنَّهُ تَبِعَ الطَّیرَ حَتَّى نَظَرَ إِلَى امْرَأَةِ أُورِیاءَ فَهَوِیهَا وَ أَنَّهُ قَدَّمَ زَوْجَهَا أَمَامَ التَّابُوتِ حَتَّى قُتِلَ ثُمَّ تَزَوَّجَ بِهَا ، آیا حضرت داود را متهم نكردند كه دنبال پرندهاى رفت تا زن اوریا را دید و عاشق او شد و شوهرش را جلو تابوت فرستاد تا كشته شد و آن زن را گرفت.
«أَ لَمْ ینْسُبُوا جَمِیعَ أَنْبِیاءِ اللَّهِ إِلَى أَنَّهُمْ سَحَرَةٌ طَلَبَةُ الدُّنْیا» آیا همه انبیاء را متهم نكردند كه جادوگرند و دنیا طلب؟!
« أَ لَمْ ینْسُبُوا مَرْیمَ بِنْتَ عِمْرَانَ إِلَى أَنَّهَا حَمَلَتْ بِعِیسَى مِنْ رَجُلٍ نَجَّارٍ اسْمُهُ یوسُفُ» آیا مریم دختر عمران را متهم نكردند كه از مرد نجارى بنام یوسف آبستن شده
«أَ لَمْ ینْسُبُوا نَبِینَا مُحَمَّداً إِلَى أَنَّهُ شَاعِرٌ مَجْنُونٌ أَ لَمْ ینْسُبُوهُ إِلَى أَنَّهُ هَوِی امْرَأَةَ زَیدِ بْنِ حَارِثَةَ فَلَمْ یزَلْ بِهَا حَتَّى اسْتَخْلَصَهَا لِنَفْسِهِ» آیا پیغمبر ما را متهم نكردند كه شاعر و دیوانه است متهمش نكردند كه عاشق زن زید بن حارثه شده و كوشید تا او را بدست آورد. (3)
❓راههای نجات کدامند❓
وَ قُل رَّبّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّیاطِینِ وَ أَعُوذُ بِكَ رَبّ أَن یحَضُرُونِ و بگو: «پروردگارا! از وسوسههاى شیاطین به تو پناه مىبرم و از اینكه آنان نزد من حاضر شوند (نیز)- اى پروردگار من- به تو پناه مىبرم!» مؤمنون / 98
⇦ دو سوره در قرآن هست كه در آن خداوند پیامبر را امر به پناه بردن به او میكند كه به آن دو سوره معوذتین میگویند. یعنی سوره فلق وسوره ناس. انسان باید همیشه از شرور مخلوقات و شر نفس و شیطان و هر شری به خداوند متعال پناهنده شود. به هر حال ممكن است شرور زیادی از انسانها و جن و سایر مخلوقات به انسان برسد.
⇦انسان با صدقه و ذكر و دعا و توسل و اعمال صالح به خداوند متعال پناهنده شود. همچنین انسان باید از تمایلات و شرور نفسانی و وساوس شیطانی به خداوند پناه ببرد.
⇦ در روایات هست كه هنگام شروع به عبادت و قرائت قرآن از شر شیطان به خداوند متعال پناه ببرید. زیرا شیطان در كمین هر فرد است.
⇦و در حدیثی از پیامبر(ص)یاد می گیریم که ثلاثَةٌ عُصِموا مِنْ اِبْلِیسَ: الذَّاکِرُونَ لِلَّهِ وَ الْبَاکُونَ مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَغْفِرُونَ بِالْأَسْحَار.این سه دسته از اغوای شیطان در امانند: کسانی که همواره در ذکر و به یاد خدا هستند، کسانی که از ترس خدا گریه میکنند و کسانی که در سحرها (در نماز شب) از گناهان استغفار مینمایند. (4)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
مردی نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد عرض کرد: ای رسول خدا من منافق شدم، فرمود: به خدا سوگند تو منافق نشده ای، اگر منافق بودی نزد من نمیآمدی که مرا بآن آگاه میکنی، چه چیزی تو را بشک انداخته؟ بگمانم آن دشمن حاضر بخاطرت آمده و بتو گفت: کی تو را آفریده! تو گفتی: خدا مرا آفریده.
پس بتو گفت: چه کسی خدا را آفریده؟ گفت: به آن خدائی که ترا مبعوث کرده دست همان است که شما می فرمائید.
پیامبر فرمود: شیطان از راه عمل خودتان نزدتان میآید چون بر شما دست نمییابد، از راه وسوسه در ذهن بسراغ شما میآید تا شما را گمراه کند، هر گاه چنین چیزی پیش آمد خدا را به وحدانیت یاد کنید (تا خیالات شیطانی از شما دور شود).
💠داستان
فرصت ندادن به وسوسه شیطان
روزی یکی از بازرگانان متدین در صحن مقدس امام حسین علیه السلام در کربلا؛ جمعی نشسته بود و گفتگو میکرد. در این وقت یک نفر آمد و در وسط صحن به آنها گفت: فلان تاجر از دنیا رفت. بازرگان مذکور تا این سخن را شنید، به حاضران گفت: آقایان گواه باشید که این تاجر تازه گذشته، فلان مبلغ از من طلبکار است.
یکی از حاضران گفت: چه موجب شد که این سخن را در این وقت بگویی؟
بازرگان گفت: من مبلغی را از این تاجر فوت شده، قرض گرفتم، و هیچ گونه سندی به او ندادهام، و هیچ کس جز خودش اطلاع نداشت، ترسیدم شیطان با وسوسه خود مرا گول بزند، و این مبلغ را به بهانه اینکه کسی اطلاع ندارد به ورثه او ندهم، شما را گواه گرفتم، تا برای شیطان هیچ گونه فرصت و راه طمع به سوی من باقی نماند و توطئه شیطان را جلوتر نابود نمایم.
💠داستان
نقل مىكنند كه در زمان شیخ انصارى، شخصى در خواب شیطان را دید كه تعداد زیادى افسار همراه خودش دارد ولى این افسارها مختلف است؛ بعضى از افسارها خیلى شل است، طناب بسیار ضعیفى را به صورت افسار درآورده است، بعضى از آنها چرمى است و بعضى به صورت زنجیر، زنجیرهاى مختلفى كه بعضى از آنها خیلى كلفت است. در میان اینها یك زنجیر خیلى كلفت و قوى بود كه خیلىجالب بود. از شیطان پرسید: اینها چیست؟ گفت: اینها افسارهایى است كه به سر بنىآدم مىزنم و آنها را به طرف گناه مىكشانم. گفت: آن زنجیر كلفت براى كیست؟ گفت: این براى یك آدم خیلى گردن كلفتى است. گفت: چه كسى؟ گفت: شیخ انصارى؛ اتفاقا دیشب زدم به سرش و چند قدم آوردم، ولى زد و آن را پاره كرد. بعد آن شخص گفت: حالا افسار ماها كجاست؟
شیطان گفت: شما كه افسار نمىخواهید، شما دنبال من هستید! این افسار مال آنهایى است كه دنبال من نمىآیند.
آن شخص صبح آمد خواب را براى شیخ انصارى نقل كرد. مثل اینكه شبى بوده كه شیخ خیلى اضطرار پیدا مىكند و از پولى كه بابت سهم امام بوده و فردا بایستى تقسیم مىكرده است، به عنوان قرض چیزى بر مىدارد. مىآید تا دمِ در، ولى پشیمان مىشود و برمىگردد مىگذارد سر جایش. شیطان كه گفته بود زنجیر را زدم به سرش و او را چند قدم آوردم ولى پاره كرد و رفت، قضیه این بوده است. (5)
🔘نکته پایانی
برنامه عبادی رمی جمرات یادآور تلاش شیطان برای وسوسه حضرت ابراهیم، حضرت اسماعیل و حضرت ساره است.
اما هر سه شیطان را سنگ زدند و از خود راندند تا جایی که هاجر فرمود: اگر خدا گفته باشد ما تسلیم او هستیم، شیطان دور شد و نتوانست ابراهیم را از این دستور الهی به وسوسه منحرف کند.
لذا سه جا سنگ بطرف شیطان انداخته شد تا دور شود؛ خدا به این خاطر، این عمل را سنت قرار داد تا حاجیان هر ساله آنرا تکرار کنند.
ـــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
1. سعدی
2. بحارالانوار، ج ٧٧، ص ١٠٥
3. امالی صدوق ،ص۱۰۲
4جامع احادیثالشیعه، ج ١٤، ص ٣٧٥
5.مجموعهآثاراستادمطهرى، ج۴ ،ص۲۷۶
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
📙حرف س
💠موضوع : سکوت
☑️سخنان حکمت آمیز در باره سکوت
حضرت علی(ع) در کلام حکیمانه ای میفرمایند: «الْمَرْءُ مَخْبُوٌّ تَحْتَ لِسَانِه». شخص در زیر زبانش نهفته است.
به قول سدی:
حضرت عیسی(ع) فرمودهاند:« الْعِبَادَةُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةٌ مِنْهَا فِی الصَّمْت» عبادت ده جزء است كه نه جزء آن در سكوت است. (۹)
علی(ع) میفرمایند: «مَا مِنْ شَیءٍ أَحَقَّ بِطُولِ السِّجْنِ مِنَ اللِّسَان» چیزی به زندانی شدن طولانی سزاوارتراز زبان نیست. (۱۰)
💠امشب خیلی مغبون شدم
استاد شهید مطهری میفرمایند من عبادت و خداشناسی را از استادم آیة الله آقا میرزا علی آقا شیرازی یاد گرفتم. ایشان به اشعار حافظ و سعدی و مولوی بسیار مسلّط بودند. اكثر اشعار آنها را حفظ نموده بودند. یك شب میهمان ایشان بودم. شب جمعه بود. بسیار از اشعار حافظ و مولوی و سعدی میخواند. صبح فرمودند فلانی من امشب خیلی مغبون شدم. برای این كه جمعه و شب جمعه شعر خواندن مكروه است. من هم شب زیاد شعر گفتم. امشب آن طوری كه باید عبادت مینمودم موفق نشدم.
🔶راز کسالت در مناجات با خدا
امام سجاد (ع) ، در دعای باعظمت ابوحمزه ثمالی عرض میكند: بار الها چطور شده كه در بعضی اوقات میخواهم با تو مناجات كنم و نماز بخوانم كسالت سراغم میآید و خوابم میبرد؟!
امام بسیار نگران است و در فكر علتیابی است. چند علت میفرماید. یكی این است كه:«أَوْ لَعَلَّكَ رَأَیتَنِی آلِفَ مَجَالِسِ الْبَطَّالِینَ فَبَینِی وَ بَینَهُمْ خَلَّیتَنِی». یا شاید دیدى با مجالس بطّالین (هرزهگویان) الفت گرفتهام پس مرا میان آنها واگذاشتى.
امام كه از پرحرفی و حرف بیجا زدن بركنار است برای ما آگاهی میدهد كه پرحرفی بسیار خطرناك است و توفیق انسان را سلب میكند.
💠داستان سامری
یکی از قصه های عبرت انگیز قرآن که خطر گمراهی امت ها به جهت نا آگاهی را گوشزد میکند قصه گوساله پرستی بنی اسرائیل است.
قصه ای که برای ما یاد آور می شود که انسان ها به جهت بی بصیرتی در معرض خطر انحراف هستند
سامری از بزرگان زمان حضرت موسی (ع) بود، نام وی سه بار در قرآن آمده است، و وقتی حضرت موسی (ع) به کوه طور رفت، سامری بتی از طلا که سامری پس از طولانیشدن غیبت موسی(ع) در میقات، به شکل گوساله ساخت و بنیاسرائیل را به پرستش آن دعوتکرد. گوساله طلایی، صدایی شبیه گاو داشت که غیرعادی و معجزهوار به نظر میرسید. موسی(ع) پس از بازگشت از طور سیناء، و اطلاع از گوسالهپرستی بنیاسرائیل، هارون را توبیخ و سامری را مجازات کرد. گوساله طلایی سوزانده شد.
سید محمدتقی مدرسی، در تفسیر خود من هدی القرآن پرستش گوساله از سوی قوم حضرت موسی(ع) را ناشی از آن دانسته است که آنها علی رغم پیروی از حضرت موسی(ع) در مبارزه با فرعون، اما این مبارزه و تحولات سیاسی بر فرهنگ آنها تأثیر نگذارد و همچنان خصلتهای بتپرستی خود را حفظ کرده بودند.
ــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.شعر از سازگار( نخل میثم)
۲.ابنقولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص۲۵۷.
۳.بحار الأنوار ،ج۷۷،ص۱۸۷
۴.نهج البلاغه، نامه ۳۱
۵.وسایل الشیعه،ج۱۶،ص ۴۵
۶.نهج البلاغه، حكمت ۳۴۹
۷.إرشاد القلوب ،ج۱،ص۱۱۷
۸ -جامع الاخبار،ص۱۸۰
۹ارشاد القلوب، ج۱،ص ۱۰۴
۱۰.بحار الأنوار ، ج۶۸ ،ص۲۷۷
۱۱.مدرسی، من هدی القرآن، ۱۴۱۹ق، ج۳، ص۴۵۰.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
📙حرف ق
💠موضوع : قرآن
موضوع: #اهمیت_قرآن
نویسنده/ سخنران:
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
💠 پیغمبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم ) فرمود: جبرئیل نزد من آمد و عرضه داشت: یا رسول الله! فتنه ها در امت تو زیاد می شود و امت تو به فتنه هایی مبتلا می شوند، گرفتاری ها و ظلمت هایی به امت تو رو می آورد...
◽️ قرآن بیان کننده تمام دردها
➖ «قَالَ اللهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی: یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْکُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّکُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِی الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ.»[1]
◽️ مقدمه
💠 بحث ما در این جلسه به محضر شما برادران و خواهران و سروران معظم، دربارۀ درمان از طریق قرآن یا همان قرآن درمانی است. ببینیم قرآن کریم چه راهکارهایی را برای درمان بیماری های روحی، اجتماعی و ناهنجاری هایی که در جامعه و درون ماست ارائه می دهد؟ زیرا ادعای قرآن این است که شفا، رحمت و هدایت است. تبیان و فصل الخطاب است. آیات بسیاری در قرآن داریم که می فرماید:
➖ «شفاء»، «هدیً» و «رحمة».
تعبیرهای گوناگونی در آیات قرآن به کار رفته که این کتاب هدایت است، این کتاب:
➖ «إنَّهُ لَقَوْلٌ فَصْلٌ وَ ما هُوَ بِالْهَزْلِ»[2]
شوخی نیست، جدی است حرف آخر را می زند.
➖ «لَقَوْلٌ فَصْلٌ»
این کتاب
➖ «هُدیً وَ رَحمَةٌ وَ بُشری»
هم هدایت، هم رحمت و هم بشارت است،
➖ «مَوعِظَةٌ مِن رَبَّکُم»؛
هم نصیحت و هم:
➖ «تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْء»[3]؛
بیان همه چیز است.
◽️ قرآن شفا دهندۀ دردها
اضطراب، افسردگی، نگرانی، ناهنجاری های اجتماعی، کینه، حسادت و غیبت را چگونه می شود با قرآن درمان کرد؟
پیغمبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم ) فرمود: جبرئیل نزد من آمد و عرضه داشت: یا رسول الله! فتنه ها در امت تو زیاد می شود و امت تو به فتنه هایی مبتلا می شوند، گرفتاری ها و ظلمت هایی به امت تو رو می آورد:
➖ «سَیَکُونُ فِی أُمَّتِکَ فِتْنَةٌ»،
ای پیغمبر (صلی الله علیه وآله وسلم) در آینده گرداب حوادث و فتنه ها می آید. گفتم:جبرئیل! چه کنند؟ راه خروجش چیست؟ جبرئیل (علیه السلام) عرضه داشت: یا رسول الله! خدای تبارک و تعالی می فرماید:
➖ «کِتَابُ اللهِ فِیهِ بَیَانُ مَا قَبْلَکُمْ مِنْ خَیْرٍ وَ خَبَرُ مَا بَعْدَکُمْ»
این قرآن است، از گذشته و آینده خبر می دهد و با تمسک به قرآن می توانند این فتنه ها را دفع کنند».[4]
پس روایت هم این را تأیید می کند.
امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نهج البلاغه می فرماید:
➖ «فَإنَّ فِیهِ شِفَاءً»؛
این قرآن شفا است،
➖ «مِنْ أَکْبَرِ الدَّاء»؛
از دردهای بزرگ نه دردهای ساده. یعنی وقتی می گویم بزرگ، ساده را زودتر درمان می کند.«چون که صد آمد نود هم پیش ماست». دردهای بزرگ چیست؟
➖ ألْکُفْرُ «کفر»،
➖ وألنِّفَاقُ«نفاق»،
➖ وأَلْغَیُّ «گمراهی»،
➖ والضَّلالُ[5]«انحراف».
فرمود: این کتاب دردهای بزرگی مثل کفر، نفاق، ضلالت و گمراهی را شفا می دهد.
◽️ راهکاری برای زندگی سعادتمندانه
در روایتی نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند:
➖ «إِنْ أَرَدْتُمْ عَیْشَ السُّعَدَاءِ وَ مَوْتَ الشُّهَدَاءِ وَ النَّجَاةَ یَوْمَ الْحَسْرَةِ...»[6]
روایت طولانی است، حضرت فرمود: اگر می خواهید مرگ شما مثل مرگ شهدا شود – دیگر مرگی بالاتر از شهادت که نداریم، شهادت بالاترین نوع مرگ در راه خداست و حدیث هم داریم که هر کس به بهشت می رود آرزوی برگشت نمی کند جز یک گروه، آن هم شهدا که می گویند ما را برگردانید که یک بار دیگر شهید شویم و این کرامت و این جایگاه و عظمت مسیر شهادت تا بهشت را ببینیم.در روایت است که وقتی کسی شهید می شود، همان لحظه هفت پاداش به او می دهند: یکی اینکه به وجه خدا نگاه می کند،[7] نه نگاه حسی بلکه توجه به خداست – فرمود: اگر مرگ شهید گونه می خواهید، اگر زندگی سعادت مندانه می خواهید و اگر نجات در قیامت می خواهید – دیگر از این سه که بهتر نیست -
➖ «فَادْرُسُوا الْقُرآنَ»؛
بروید سراغ قرآن. قرآن به شما هم راه سعادت می دهد و هم مرگ شهید گونه و هم نجات
➖ «فَإِنَّهُ کَلاَمُ الرَّحْمَنِ»؛
چون کلام خداست
➖ «وَ رُجْحَانٌ فِی الْمِیزَان»،
پرونده های شما را در قرآن برجسته می کند
➖ «وَ حِرْزٌ مِنَ الشَّیْطَانِ»؛
و جلوی شیطان را می گیرد. این است کلام خدا. ببینید چقد روایت در رابطه با نقش قرآن و درمان قرآن داریم.
امیرالمؤمنین (علیه السلام ) فرمود: خدا را نمی توان دید ولی می توان کلامش را شنید، فرمود:
ادامه 1️⃣👇https://eitaa.com/menbare_tollab/10832
ادامه 2⃣👇
➖ «فَتَجَلَّی لَهُمْ سُبْحَانَهُ فِی کِتَابِهِ»[8]؛
خدا در این قرآن تجلی کرده است. فرمود: هر کس فکر کند که چیزی از قرآن بالاتر است، مثلاً کلام ارسطو، فلسفه دکارت، فلسفه کانت، فلان نظام مهندسی، و یا فلان کشور پیشرفته،
➖ «عَظَّمَ صَغِیراً وَ صَغَّرَ کَبِیراً»؛
قرآن را کوچک شمرده و چیزهای کوچک را بزرگ شمرده است. این چند حدیثی را که برای شما خواندم ادعای خود قرآن بوده، اکنون باید از این قرآن راهکار بیرون بکشیم، چرا؟ چون قرآن این همه عظمت دارد، این همه موعظۀ با ارزش دارد ولی من هنوز حسادت، سوءظن، اضطراب، ترس و نگرانی دارم. چرا این بیماری ها را نتوانستم درمان کنم؟
➖ «شِفاءٌ لِما فِی الصُّدُورِ– مِنْ أَکْبَرِ الدَّاء»،
قرآن است که دردهای بزرگ را شفا می دهد.
◽️ شِکوة قرآن
گله ای را از زبان قرآن برای شما بگویم. این گله مندی در سوره واقعه است البته جاهای دیگر هم است من این بخش را انتخاب کردم. عزیزان من! آیه 75 سوره واقعه را ببینید خدا می فرماید:
➖ «فَلا اُقسِمُ بِمَواقِعِ النُّجُومِ»،
خوب دقت کنید.ای مردم! قسم به مواقع ستاره ها! ستاره ها مواقع دارند، طلوع دارند، غروب دارند و محور حرکت دارند. ما میلیاردها ستاره داریم اینها همه در محور خودشان حرکت می کنند. هیچ کدام از آنها در محور دیگری حرکت نمی کند، سبقت نمی گیرد و عقب نمی ماند. خدا دارد به این جمله قسم می خورد
➖ «لا ٱقسم»
اگر این «لا»را «لای زائده»بگیریم.
➖ «بمواقع النجوم»
قسم به محور ستاره ها که خیلی دقیق است. ای مردم! این قسم خیلی دقیق است:
➖ «فَلا أُقْسِمُ بِمَواقِعِ النُّجُومِ وَ إِنَّهُ لَقَسَمٌ لَوْ تَعْلَمُونَ عَظیمٌ»[9]
قسم بزرگ است، چرا؟ چون قسم به تمام میلیاردها ستاره است. در قرآن گاهی داریم:
➖ «وَ التِّینِ وَ الزَّیْتُونِ»،[10]
➖ «وَالشَّمس»؛
قسم به خورشید، قسم به ماه، ولی این قسم بزرگ است:
➖ «إِنَّهُ لَقَسَمٌ لَوْ تَعْلَمُونَ عَظیمٌ»
اگر بدانید! اگر دقت کنید! این قسم خیلی بزرگ است. خدایا چه می خواهی بفرمایی که تمام محور ستارگان را قسم خوردی و خودت می گویی این قسم بزرگ است.
می خواهم بگویم این قرآن چهار ویژگی دارد.
💠 ویژگی های قرآن
1. «إِنَّهُ لَقُرْآنٌ کَرِیمٌ»؛[11]
این کتاب، کتاب کرامت است. کریم به کسی می گویند که احسان می کند کمک می کند. این کتاب، کتاب نفع و احسان و خیررسانی است.
2. «فی کِتابٍ مَکْنُونٍ»؛[12]
هیچ کس نتوانسته یک آیه از قرآن را کم و یا به آن اضافه کند. این قرآن از لوح محفوظ آمده، از پیش خدا آمده، و خودش آن را حفظ کرده تا به دست ما رسیده است. دربارۀ تورات و انجیل نمی شود این چنین ادعایی کرد. اما «فی کِتابٍ مَکْنُونٍ»بایگانی این کتاب اصلش پیش خود من است. از آن جا لباس الفاظ پوشیده و نازل شده است.
3. «لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»؛[13]
این کتاب را پاکیزه ها می فهمند. امام صادق (علیه السلام ) فرمود: مطهرون یعنی مقربون. با این قرآن انس داشته باشید تا زبانش را متوجه شوید. باید زبانتان پاک باشد والا اگر همین قرآن را انسان ظالم بخواند {جز خسران نیست}
«وَلاَ یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إَلاَّ خَسَارًا»[14]
خوب دقت کنید تا به جای گلۀ قرآن برسم.
4. «تَنزِیلٌ مِّن رَّبِّ الْعَالَمِینَ»؛[15]
این قرآن کلام پیامبر نیست. آن هایی که گفتند لفظ قرآن از پیامبر است قرآن را نفهمیدند. لفظ هم مال من خداست پیغمبر فقط واسطۀ در نقل است:
➖ «إِنَّهُ لَقُرْآنٌ کَرِیمٌ فِی کِتَابٍ مَّکْنُونٍ لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ تَنزِیلٌ مِّن رَّبِّ الْعَالَمِینَ»
ای مردم! این قرآنی که من فرستادم و در کتاب مکنون است هدایت است. این قرآنی که شفا، موعظه، تبیان و همۀ عظمت ها در آن است گله مند است.
➖ «أَفَبِهَذَا الْحَدِیثِ أَنتُم مُّدْهِنُونَ».[16]
«مُدهِنُون»از«دُهن»می آید یعنی روغن. با این قرآن سستی می کنید. به این قرآن، و این حدیث خدا، و این کتاب نور و این کتاب عظمت بی توجهی می کنید.
➖ «أَفَبِهَذَا الْحَدِیثِ»؛
آیا به این قرآن
➖ «أَنتُم مُّدْهِنُونَ»؛
«ادهان»یعنی تساهل، تهاون و سستی، بی توجهی می کنید؟ من اگر بخواهم یک قدری دسته بندی شده این بحث را تقدیم حضورتان کنم، فکر کنم ما به چهار – پنج شکل نسبت به قرآن ادهان و سستی داشته باشیم.
💠 موارد تهاون نسبت به قرآن
1. اینکه قرآن را نتواند بخواند.
وقتی که به یک دانشجوی مسلمان، و یا آدمی که مدرک تحصیلی بالایی گرفته و هزاران اسم و فرمول را می داند، به او می گویی قرآن بخوان بلد نیست بخواند. اینکه آدم نتواند بخواند درد است، مصیبت است. عزیزان من، برادران، خواهران و جوان ها! آیه 20 سورۀ مزمل را ببینید،
ادامه 2⃣👇
⇝✿•📖•❀°✵﷽✵°❀•📖•✿⇜
💠🔹هر روز تفسیـر کوتاه آیه به آیه
از ابتـدای قـــرآن
#ســورهانـفـال
#صفحـه۱۸۰
❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋
✨واعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ
وَ أَنَّ اللهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ{۲۸}
و بدانيد كه اموال و فرزندانتان آزمايشى براى شما هستند و البته نزد خداوند براى كسانى كه از عهده آزمايش برآيند پاداشى بزرگ است(۲۸)
❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋༅༅❋
⬅️ محور بسيارى از لغزشهاى انسان
و ریشه بسيارى از گناهان از قبيل:
معاملات حرام، احتكار، دروغ، کم فروشى
ترک انفاق، ندادن خمس و زکات
حرص و كارشكنى و سوگندهاى دروغ
و تضييع حقوق مردم، گريز از ميدان جنگ
ترک هجرت و جهاد و ...
علاقه به مال و فرزند است
پس اينها عامل امتحان و لغزشند آن گونه
كه ابولبابه را (آيه قبل) به لغزش كشيد
و براى حفظ مال و فرزندان خود
به همكارى با دشمن وادار كرد
كسانى كه از مدينه به ابوسفيان خبر دادند
كه مسلمانان براى تصاحب كاروان تجارتی
آنان نيرو بسيج كردهاند، از مهاجرانى بودند
كه در مکه مال و فرزندى داشتند
↲تفسیر المیزان
⬅️ قرآن با تعبيرات مختلفى به فتنه بودن
مال و فرزند و دل نبستن به آنها
و امكان انحراف به واسطه آنها هشدار داده
است از جمله:
◽️الف: امكان شركت شيطان
در مال و فرزند انسان
«شارِكْهُمْ فِی الْأَمْوالِ وَالْأَوْلادِ»
↲سوره اسراء، آیه ۶۴
◽️ب: افزون خواهى در مال و فرزند
و آثار منفى آن
«تَكاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَالْأَوْلادِ»
↲سوره حدید، آیه ۲۰
◽️ج: بازدارندگى فرزند و مال از ياد خدا
«لا تُلْهِكُمْ أَمْوالُكُمْ وَلا أَوْلادُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللهِ»
↲سوره منافقون، آیه ۹
◽️د: نجاتبخش نبودن اموال و اولاد در
قيامت «لَنْ تُغْنِیَ عَنْهُمْ أَمْوالُهُمْ وَلا أَوْلادُهُمْ»
↲سوره آل عمران، آیه ۱۰
⬅️ در آيه نكاتى به چشم مىخورد
كه نشان مىدهد آزمايش مال و فرزند
بسيار سخت و جدّى
و پيروز شدن در آن بسيار مهم است
اوّلًا: آيه با جمله «وَاعْلَمُوا» آغاز شده
كه هشدار است
ثانياً کلمه «أَنَّما» نشان مىدهد كه
آزمايش با مال و فرزند چون و چرا ندارد
و حتمى است
ثالثاً خود مال و فرزند فتنه شمرده شدهاند
نه آنكه وسيله آزمايش و فتنه باشند
↲تفسیر راهنما
⬅️ حضرت على علیهالسلام فرمودند:
«لا یَقولُنّ احدكم الّلهُمَّ اِنّى اَعوذُبِکَ مِن الفِتنَة
لِانّه لَيس اَحد اِلّا وَ هُو مَشتمل عَلى فتنة»
هیچكس دورى از فتنه و آزمايش را نخواهد
زيرا همه مردم بدون استثناء دچار آن مىشوند
بلكه دورى از لغزش و انحراف در آزمايشها
را از خدا درخواست كند
آنگاه حضرت درباره علّت و فلسفه
امتحانهاى الهى فرمود: تا راضى از ناراضى
مشخص شود و عوامل سعادت و شقاوت
هر كس در اعمال او مشخص گردد»
↲نهج البلاغه، حکمت ۹۳
◽️⇦ نکتـــهها ↯
⓵ علاقه افراطى به مال و فرزند
انسان را به خيانت مىكشد
«لا تَخُونُوا ... وَاعْلَمُوا ...»
و حتی گاهى موجب دست برداشتن از
اصول انسانى و دينى «امانت و اداى امانت»
مىشود (با توجه به شأن نزول آيه قبل)
⓶ مال و فرزند مىتوانند دو دام فريبنده
باشند «أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ»
⓷ توجه به پاداش بزرگ الهی از اسباب
دل كندن از دنيا و ترک خيانت است
«أَنَّ اللهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ»
⓸ مال و فرزند با تمام جاذبههائی كه دارند
در مقايسه با الطاف و پاداشهاى الهى
ناچيز هستند
در برابر «أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ»
عبارت «أَجْرٌ عَظِيمٌ» آمده است
اكنون كه اين سطرها را مىنويسم
شب عاشوراى حسينى است كه امام حسين علیهالسلام همه چيز خود را در یک روز با خدا معامله كرد و داغهائی ديد كه هر یک به تنهائی كافى است تا انسانى را از پا درآورد
ولى آنچه امام را در برابر تمام حوادث استوار كرد اين بود كه آنها را در برابر خداوند ناچيز ديد
حتی وقتى کودک شش ماههاش را در برابرش شهيد كردند فرمود: همين كه خداوند ناظر بر اين صحنه است مرا كافى است
و حضرت زينب عليها السلام عصر عاشورا كه بدن قطعه قطعه شده برادرش امام حسين علیهالسلام را ديد فرمود: خداوندا اين قليل را از ما قبول كن و در مجلس يزيد نيز فرمود: آنچه در كربلا ديدم جز جميل و زيبائی از خداوند چيزى نبود
آرى با ايمان به كم بودن و عارضى بودن دنيا
و ايمان به بزرگى و اجر عظيم نزد خداوند
مىتوان با سختترين حوادث مقابله كرد
📗 تفسیر نور
°❀°▪️°❀°▪️°❀°▪️°❀°
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
☑️ ⇦ کــانال احـادیـث
چـهــارده مـعـصــوم علیـهالسـلام
کلیــڪ ڪنید ⇩⇩⇩
➯ @Ahadis14masuom
💧☀️💧☀️💧
🌷نمونه شیوه های آموزش همراه با کار هنری
✅بخش پرسمان
❇️شروع با پرسش
📙حرف ص
💠موضوع : صله رحم
#اخلاقی
✅پرسش: اهمیت و جایگاه صله رحم در آموزه های دینی به چه نحو است ؟
✍️پاسخ: صله رحم از آموزههای مورد توجه در آیات و روایات است. سفارش به رعایت حرمت خویشاوندی و انفاق مالی به آنها را در آیات متعددی از قرآن میتوان دید ، به عنوان نمونه خداوند متعال در آیه اول سوره نساء می فرمایند:
🔅واتَّقُوا اللهَ الَّذِی تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ ۚ إِنَّ اللهَ کانَ عَلَیکمْ رَقِیبًا
🔹بترسید از خدایی که به نام او از یکدیگر در خواست میکنید و از قطع خویشاوندیها پروا کنید که خدا مراقب شما است.
🔸در روایات و سیره زندگی اهل بیت(ع) نیز اهمیت فوقالعاده کمک، حمایت و محبت به خویشاوندان کاملا روشن است و به شدت از قطع رابطه باخویشان نهی شده است. در روایات شیعه، قطع رحم به عنوان عامل دوری لطف و رحمت خدا از فرد و جامعه معرفی گردیده است.
🔹بر اساس روایات، صله رحم به قدری در نظر خداوند اهمیت دارد که حتی اگر فاسقان ارتباط خوبی با اقوام و خویشان خود داشته باشند، خداوند روزی آنها را افزون میکند؛ ولی در مقابل، اگر کسانی که اهل نماز و روزهاند، در صورت قطع رحم، علاوه بر عذاب آخرت، از عمر و روزی آنها کاسته میگردد.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
📞 پاسخگویی تلفنی : 096400
🌎 پاسخگویی به سوالات دینی :
اپلکیشنپاسخگو ┈••••✾••••┈ ایتا
وبپاسخگو┈••••✾ ••••┈ اینستاگرام
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
مرکز ملّی پاسخگوییبه سئوالات دینی
🔰 امام صادق عليه السلام:
هيچ بنده اى كار صدقه دادن را به خوبى انجام نداد، مگر اينكه خداوند بعد از او جانشين خوبى براى وى بر فرزندانش شد.
💠 ما أحسَنَ عَبدٌ الصَّدَقَةَ إلاّ أحسَنَ اللّهُ الخِلافَةَ على وُلدِهِ مِن بَعدِهِ
📚 عدّة الداعی، صفحه61
توضیح: از حدیث فوق برداشت می شود که کسی که اهل صدقه دادن به صورت نیکو باشه بعد از وفاتش فرزند یا فرزندانش یک ارثیه ای خواهند داشت که ارزش بسیار فوق العاده ای داره! و اون ارثیه این هست که خداوند، برای شخص وفات یافته جانشینی خواهند فرمود و به قول خودمون هوای فرزند رو مثل اون پدر و مادر خواهند داشت... هر چند خداوند ارحم الرّاحمین خودشون پدر و مادر دلسوز رو به فرزندان هدیه فرمودند و هر چند خداوند متعال لطفشون شامل حال همه ی انسان ها می باشد اما الطاف ویژه ای را به فرزندان افرادی که به نیکویی صدقه داده اند و از دنیا رفته اند، اضافه بر دیگر الطاف، اعطا خواهند فرمود
🆔 @Radiomaaref
✨﷽✨
📙حرف ت
💠موضوع : تقوا
تقوا میتواند سه گونه باشد:
1} تـقـوای گـریز
2}تـقـوای پـرهیز
3}تـقـوای سـتیز
←"تـقـوای گـریز"
آن است که از محیط گناه آلود دوری کنی.
←"تـقـوای پـرهیز"
آن است که بتوانی در محیط گناه آلود،
خودت را پاک نگهداری.
←"تـقـوای سـتیز"
آن است که در صحنه بمانی و با مظاهر
گناه مبارزه کنی و محیط سالمی ایجاد کنی.
✍🏼| برای مثال:
👈گاهی باید مانند موسی کاخ فرعون را ترک کنی و مهاجرت بر ابقاء ترجیح کنی گاهی یوسف وار باید از صحنه گناه فرار کنی و راه گریز را برگزینی. وگاهی هم ابراهیم وار با گناه، شرک و بت پرستی مقابله وستیز کنی بت شکن شوی
🌷براي حفظ خودت بايدهرسه تقويٰ راداشته باشي🌷
کانال خواص سوره ها 👇👇👇👇
@MA2021my