فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنرانی تصویری 🔻
✅ "حاج آقا #رفیعی"
✨ خود فراموشی نتیجه فراموشی خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍درمان سنگ کیسه صفرا و خشکی پوست
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚:حکیم خیراندیش
🏢دانشگاه هاروارد و تأثیر رفتارهای دینی در سلامتی انسان
✍ دانشگاه هاروارد در تحقیقات خویش به این نتیجه رسیده که مراسمات مذهبی، عامل ضد افسردگی است. در این تحقیقات بیان شده:
افرادی که حداقل یكبار در هفته در مراسم دینی شرکت میکنند، به میزان فوقالعاده کمتری در اثر مرگهای ناشی از افسردگی مانند خودکشی میمیرند.
🌏 منبع: b2n.ir/496277
✍️دکتر ابوالفضل ساجدی
🔷غفلت از واقعيات متمايز آموزش دينی
يكي از آسيبهايي كه ميتواند دامن آموزش ديني را آلوده سازد، كاستي در فهم چيستي آموزش ديني و يكسانانگاري آن با آموزش غير ديني است.
هر گاه از آموزش ديني سخن ميرود، ابتدا ممكن است چنين به نظر آيد كه آموزشهاي ديني و غير ديني از وضعيت به طور كامل مساوي و اصول واحد آموزشي برخوردارند.
آيا ميتوان بر همسانانگاري اين دو فتوا داد؟ پاسخ منفي است، چرا كه آموزشهاي ديني به دليل ويژگيهاي خاص محتواي آموزشي و وجوه تمايز آن از ساير دروس (رياضي، فيزيك، بيولوژي و ...) اقتضاءات ويژهاي دارد؛ در نتيجه افزون بر لزوم رعايت اصول علمي آموزشهاي غير ديني، رعايت اصول ديگري نيز ضروري است.
برخي از خصائص تعليم دين عبارتند از: اختلاط با اهداف تربيتي، اصطكاك با تعصبهاي قومي، عقايد خرافي و زيادهطلبيهاي مادي و دنيوي سلطه جويان، مقابله با موج گسترده دينگريزي دوران رنسانس و مدرنيسم غرب، و شنا در مقابل حركت موج.
توجه به اين ويژگيها رعايت اصول خاصي را براي آموزش موفق ديني ميطلبد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سخنرانی دلنشین استاد پناهیان
چکار کنیم مهربانی خدا را ببینیم❗️
قرآن خواندن چه لذتی دارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سه روحانی نَما، که بیشترین ضربه را به زندگیِ مردمِ ایران زدند!
سخنرانی استاد پورازغدی
﷽
. آنچه از بركات قبر مطهر حضرت امام رضا عليه السلام به ظهور پيوسته است به قدرى زياد است كه در هر روزى كه ميگذرد، جريان بركتها و كرامتهاى فرداى آن روز نظير ديروزش ثابت و متصل و لا ينقطع است.
📚روح مجرد ص ٢٧٢
#علامه_طهرانی قدس سره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥پیشنهاد ویژه
🎥 جهنم یک رئیس جمهور!
#ایمان_به_غیب
#مسئولین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 ثواب زیارت امام رضا(ع) بی شمار است و میتوان از راه دور نیز زیارت کرد
#ببینید
🎙حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
آسیب شناسی تشکیلات
#شهید_بهشتی
«من تلخی برخورد #صادقانه را به شیرینی برخورد #منافقانه ترجیح میدهم.»
یک #آسیب_کار_تشکیلاتی وجود تعارف و رودروایستی بین اعضا هست. گاهی اوقات ما با مطلبی، اقدامی، برنامهای، بیانیهای و... موافق نیستیم ولی به دلیل وجود تعارفات نادرست بین خودمان و سایر اعضا و #شورای_مرکزی تشکل، به جای اعلام نظر #صریح و #قاطع در هنگام تصمیمگیری، به رایزنی، درددل، سخنفرسایی و گفتوشنود بیفایده، پس از تصمیمگیری و اجماع، میپردازیم و این امر اگر ادامه پیدا کند، آغازی خواهد بود بر #تفرقه و #افول تشکل!
#آسیب_شناسی
#اخلاق_تشکیلاتی
#مربی #مربی_محور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️افزایش جان باختن حادثه مرکز درمانی سینا
🎥 القاصی مهر، دادستان تهران: بر اساس آخرین اطلاعات، 19 نفر در حادثه مرکز درمانی سینا فوت شده اند و علت حادثه در دست بررسی است.
#هشدارهای_تربیتی
📞 ارتباط
شرط لازم تربیت است
پس آن را تحت هیچ عنوانی قطع ✂️نکنیم.
☀️ مواظب باشیم که این روزهای کرونایی باعث جدایی و ایجاد فاصله نشود.
#مراقبه
💠 لطافت روحيه انسان
🔻 اين موبايل ها گاهي در دست افراد يک شيطان متحرکي شده، چون ارتباط ها آسان است و خيلي به حيثيت ها و ايمان ها ضرر مي زند و منشاء خطر است.
🔸 شما روحياتتان مانند بلور، آنقدر ظريف و حساس است که حتي نبايد مورد توجه گناهکاران قرار بگيرد، خودتان را وارد آن فضا ها نکنيد.
🔹 هميشه نگه داشتن ايمان و رشد کردن و آشنا شدن با معارف اهل بيت عليهم السلام و نزديک شدن به امام زمان عليه السلام، صدمات خودش را داشته، ولي فقط همين يک راه است که به نور، آرامش، خير و به اهل بيت عليهم السلام باز است. سعي کنيد در اين زمينه مراقبت بيشتر داشته باشيد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
﷽
#اعتماد_به_نفس...
🔹در هیچ جای قرآن اعتماد به نفس نیامده! من نمیدانم این لفظ از کجا آمده؟! اعتماد به نفس بکن! قرآن میفرماید: اعتماد به خدا بکند، نفست را زیر پا بگذار، این نفس را فدای پروردگارت بکن، اعتماد به نفس در مقابل اعتماد به خدا، این اعتماد به خود است در مقابل حقیقت؛ آن نفس که نورانی باشد و آیت خدا باشد به او اعتماد کن.
🔹آن نفسی که هنوز از مراحل اخلاص نگذشته است، این بر پشت هزارسنگر محجوب است، به این اعتماد کن؟! خوب به هزار تا جهنم اعتماد کرده اید، چه فایده دارد؟! لذا در قرآن مجید مسئله توکلت علی الله می آورد، ای پیغمبر از همه عالم بِبُرد و خود را متصل به خدا کن، به او منقطع بشو به سوی خدا، این حرکت بود.۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱_📀مبانی سلوک مجلس 1 دقیقه 25
🎵حضرت علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی رضوان الله علیه
#اعتماد_به_خدا_نه_نفس!
◄ #شڪرگـــــزاری
پلی است به سـوی رهائی از غصه ها
وقتی ڪه تو #شڪرگزار باشی غیر
ممڪن است که احساس غم و غصه
بڪنی یا هر نـــــوع احسـاس منـفی
دیگـــه ای داشـــته باشی.
اگر در وضعیتی دشوار هستی دنبال
چیزی بگــــرد ڪه بابت آن خـــدا را
#شــڪر ڪنی وقتی چیزی را پیدا
ڪردی دنبال بعــدی بگرد چون تڪ
تڪ چیــزهایی ڪه پیدا میڪنی و
خدا رو به خاطـرش شڪر میڪنی
وضعـــــیت تـو رو #تغـــــییر ميده.
◄ #شڪرگـــــزاری
پلی است برای #گـذر از احساسات
منفي به سوی نیروی عشق به خالق.
✨﷽✨
🔰درمان لجاجت
برای درمان لجاجت دو راه را ميگويم. يك راه علمی و يك راه عملی .
▫️ راه علمی آن است كه فكر كند و بينديشد. نتيجه ی لجاجت من اين شده است كه سه سال است كه خانم من با خانواده اش رفت و آمد ندارد، دخترهای من با دخترخاله هايشان رفت و آمد ندارند، باعث شده است كه ما از رفت و آمد و همفكری محروم بشويم. فكر كنند كه من در لجاجتم چه كردم؟ اگر لجاجت در بت پرستی كردم از توحيد ماندم و اگر لجاجت در بخل كردم، از ثواب انفاق ماندم. كسی امام صادق (ع) را دعوت كرد و امام پير بود و منزل دور بود و طرف هم وضعش خوب بود، امام خسته شد و فرمود كه نميشود خانه ات را عوض كنی؟ طرف گفت: اين منزل پدرم بوده است. امام فرمود: خوب منزل پدرت باشد. حالا پدر انگشتری داده، دستت كن اشكالی ندارد. پدرت سخی بود تو هم جواد باش. ولی اينكه سيگار می كشی چون پدرت سيگار می كشيده و بايد يادگار پدرت را نگهداری، غلط است. پدرت هم اشتباه كرده است. بعضيها می گويند كه پدر ما به زن رو نمی داده و از روز اول كه زن وارد خانه اش می شده، دعوا و نزاع بوده است، ما هم همين طور. اين اشتباه است و پدرت هم اشتباه می كرده. درمان لجاجت، درمان علمی است. بعضي مواقع دو تا ماشين بهم راه نمی دهند. شما می بينی كه در هر دوماشين زن و بچه است، شما به او راه بده و بگو حق با من است ولی در قرآن گفته لجاجت نكنيد. ببينيد ما چقدر انرژی به هدر می دهيم در همين مسئله ی لجاجت، در مسائل مختلف. آقايی می گفت: من به خانمم می گويم پشت در خانه را بينداز و خانمم ميگويد تو برو يا زباله را بيرون بگذار و خانمم می گويد: هر كس اول حرف زد، بايد اين كار را بكند. ۴۰ دقيقه حرف نمی زنيم و وقت مان تلف ميشود و اعصابمان خرد ميشود ولی اين كارها را نمی كنيم و آقا می گويد: من پيش خانم كم بياورم؟ خير اين كم آوردن نيست. كم آوردن اين است كه شما بی دينی كنی، بی تقوايی كنی، خانم اول وقت نماز بخواند و شما آخر وقت نماز بخوانی، در قرآن خواندن و نماز خواندن كم نياوری. پس فكر كنيم. آقا پنجاه سال لجاجت، جز اين بوده كه باعث افسردگی و دور شدن از فاميل شده است. مادر شوهر اين لجاجت و بهانه گيری چيزي جز اين بوده شما سه ماه به سه ماه پسرت را نبينی؟ اينها را كنار بگذاريد. چرا ايراد ميگيري؟
▫️ راه دوم راه عملی است. اين است كه انسان برخلاف لجاجت، عمل كند. فيض كاشانی در كتاب محجة البيضا می گويد: يك راهش اين است كه خلاف لجبای ها، عمل كنی. مثلا شما بخيل هستی، اجباری انفاق كن تا كم كم جواد بشوی، به لجاجتت لج كن، اين باعث درمان ميشود.
#استاد_رفیعی
چطوری موبایل بچهام را چک کنم که ناراحت نشود؟
🔻این قدرت تصمیمگیری، قدرت اراده و «قدرت انتخاب» است که انسانها را برجسته میکند و استعدادهای آنها را شکوفا میکند. خانمها باید این حرفها را یاد بگیرند تا بدانند چطور بچهها را تربیت کنند.
🔻یکی از مادرها پرسید: من چطوری موبایل بچهام را چک کنم که ناراحت نشود؟ گفتم: نباید موبایل بچهات را چک کنی! بچۀ شما باید بلد باشد (باید به او یاد داده باشی) که از حق انتخابش درست استفاده کند.
🔻تقوا یعنی اینکه یاد بگیریم از قدرت و حق انتخابمان سوءاستفاده نکنیم. تقوا یعنی رعایتِ یک ناظر پنهان؛ ناظری که فوری پاداش و جزا نمیدهد و یقۀ آدم را نمیگیرد بلکه به او قدرت و حق انتخاب داده است.
🔻وقتی این قدرت را به کسی دادیم و او احساس کرامت، شرافت و انسانیّت پیدا کرد، سوءاستفاده نکردن از قدرت را تمرین میکند. اما وقتی همیشه مجبورش کردیم، یکجایی که فرصتی پیدا کند، از زیر کار در میرود، خلاف میکند و کِیف میکند که همه را سرِ کار گذاشته است!
🔻اینکه یک کسی قدرت داشته باشد و خراب نشود، ارزش دارد. اوج زیباییها آنجاست که انسان قدرت دارد ولی میبخشد، یا قدرت دارد که خیانت کند، ولی خیانت نمیکند.
(استاد پناهیان)
به جای تذکر و امر و نهی های پی در پی در خانه، فرزند خود را به همکاری دعوت کنید.
مثلا وقتی که اتاق او به هم ریخته می بینید یا می بینید که کف اتاق را رنگی کرده است به جای اینکه به او بگویید؛ "چه کسی این همه ریخت و پاش کرده؟!" یا "چه کسی این رنگ ها را کف اتاق مالیده؟!" می توانید این گونه مطرح کنید. 👇
1. مشکل را تشریح کنید.
"میبینم که کف اتاق پر از رنگ شده!"
2. آگاهی بدهید.
"پاک کردن رنگ قبل از اینکه خشک شود آسان تر است.
3. یک راهی را پیشنهاد کنید.
"می شود آن را با تکه ای پارچه یا اسفنج خیس تمیز کرد.
4. با یک کلمه یا حالت آن را ادا کنید.
"رنگ"
5. احساس خود را بروز دهید:
" دوست ندارم کف زمین را پوشیده از رنگ ببینم"
6. نوشته ای ارائه دهید:
" قابل توجه نقاشان، لطفاً قبل از ترک اتاق کف زمین را به حالت اول خود در آورید با تشکر"
🔴 آیا فتنهای در راه است؟
✍️ #رضا_سراج
🔹 انتشار نامه موسوی خوئینیها به رهبر انقلاب، یادآور نقش مهم وی در وقوع فتنهی ۱۳۷۸ در کوی دانشگاه است. از این رو باید با دقت و تامل در محتوای نامه ایشان، از فراخوانهای ضدانقلاب رمزگشایی کرد.
🔸 در سال ۷۸ با تبدیل شدن نشریات زنجیرهای به پایگاه دشمنان انقلاب، اصلاح قانون مطبوعات در دستور کار مجلس قرار گرفت.
✅ از این رو شبکه همکار داخلی غرب در ایران سعی نمود با فتنهانگیزی از مصوب شدن آن ممانعت کند.
🔹 برای این مهم موسوی خوئینیها به عنوان مدیر مسئول روزنامه سلام، نامه محرمانه وزارت اطلاعات را منتشر ساخت و در نقش چاشنی انفجاری فتنهی ۱۳۷۸ عمل کرد.
🔸 هدف گذاری در فتنه مذکور، معرفی رهبری به عنوان مسئول حمله به کوی دانشگاه بود تا در ادامه با پروژه کشته سازی، به زعم فتنهگران، رهبری مجبور به عذرخواهی و سپس استعفاء شود و یا اینکه از طریق مجلس خبرگان عزل گردد.
✅ در همین رابطه با هدایت ستاد براندازی، دو اقدام در دستور کار قرار گرفته بود.
1️⃣ مطالبه از رهبری با شعار فرمانده کل قوا استعفاء
2️⃣ تهیه نامه به مجلس خبرگان برای عزل رهبری
🔹 اگر چه با حضور حماسی مردم در ۲۳ تیر ۷۸ فتنه براندازی عقیم ماند، اما متاسفانه به دلیل تضعیف چتر اطلاعاتی کشور، طراحان و آمران فتنه مذکور محاکمه نگردیدند.
💢 با این تفاسیر به نظر میرسد رابطه معناداری بین محتوای نامه موسوی خوئینیها با طرح آمریکاییها وجود دارد. در فتنه آینده دقیقا میخواهند از یک سو رهبری را مسئول وضع موجود معرفی کنند و از سوی دیگر با ایجاد اغتشاش و کشتهسازی در محیط داخلی ایران، تغییر محاسبات نظام را فراهم و پذیرش مذاکره مجدد با آمریکا را میّسر سازند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
🔴 هم آملی لاریجانی پاکدست بود هم احمدینژاد، هم سیدمحمد خاتمی هم هاشمی رفسنجانی!
✍️ #داود_مدرسی_یان
🔹 فهم بیانات رهبری عزیز سخت نیست اگر همواره بر مدار عدالت حرکت کنیم.
🔸 رهبری فرمودند آملی لاریجانی پاکدست بوده و کسی نباید بدون سند وی رو مفسد معرفی کند مگر اینکه سندی در آینده رو شود.
✅ همانطور که درباره دولت احمدي نژاد سال۹۲ فرمود: "این دولت بحمدالله توانست شعارهای انقلاب را سر دست بگیرد و به آنها افتخار کند". همچنین رهبری سال ۸۸ فرمودند که شهادت میدهد آقای هاشمی از بیتالمال برای خودش هیچ استفادهای نکرد!
🔹 اما بعد از همین تعاریف بود که دستگاه قضا پرونده مهدی هاشمی، محمدرضا رحیمی و مشایی و بقایی را مورد بررسی قرار داد.
🔸 اگر بنا بود بخاطر تعاریف از اقدامات مثبت، کسی را محاکمه نکنند نباید مهدی هاشمی، محمدرضا رحیمی و سعید مرتضوی و مشایی و بقایی محاکمه میشدند.
✅ اگر بصیرت داشته باشیم حمایتهای رهبری از خدمات مثبت افراد بهیچوجه مانع نقد به آنها نیست، مانع پیگیری قضایی یا مطالبه گری از آنها نیست. رهبری فرمود بدون سند کسی را مفسد ننامید؛ همین. اما نگفتند که افراد در حوزه کاری خود خطا، اشتباه، رفیقبازی و قبیلهگرایی سیاسی نداشته اند و به آنها نقد نکنید!
🔹 متاسفانه در قوانین ما افراد را بخاطر ضعف و غفلت محاکمه نمیکنند. بلکه باید تخلف یا فسادی صورت گرفته باشد.
🔸 ضعف و غفلت بزرگانی چون هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و آملی لاریجانی از رفقا و معاونین و زیردستان خود برکسی پوشیده نیست. اما طبق قوانین نمیتوان به آنها اتهام فساد وارد کرد. اتهام وارد کردن بدون سند، تعدی و ظلم است. اما نقد به آنها و مطالبه از آنها بخاطر این ضعفها و غفلتها هیچ مانعی ندارد.
✅ بخشی از مردم و رسانههای ما نگاه صفر و صدی دارند. افراد را سیاه و سفید میبینند. یا فاسد یا سالم! اگر گفته شد فلانی پاکدست است دیگر تمام اقداماتش را درست میدانند!
🔹 همه این بزرگان چون سندی از فساد اقتصادی آنها منتشر نشده و در دادگاه هم محکومیتی ندارند پاکدست هستند ((مگر در آینده رو شود)). اما انتقادات به عملکرد آنها وارد است.
🔸 چه انتقادات به اشرافی گری هاشمی و لیبرالیسم خاتمی و عملکرد وی در فتنه۷۸ و فتنه۸۸ و چه انتقادات به احمدی نژاد در رفیقبازی و حاشیهسازی سالهای آخر و چه انتقاد به غفلت بزرگ و حمایت جناب آملی از اکبر طبری.
💢 پ.ن: ما سوال و مطالبه و نقد میکنیم اما متهم و تعدی نمیکنیم!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
✍نصيحتی دلنشین و زیبا
در اين عمری که ميدانی
فقط چندی تو مهمانی!
به جان و دل، تو عاشق باش
رفيقان را مراقب باش!
مراقب باش ﺗﻮ به آنی
دل موری نرنجانی
که در آخر تو ميمانی و
مشتی خاک که از آنی
دلا ياران سه قسمند گر بدانی
زبانیاند و نانیاند و جانی
به نانی نان بده از در برانش
محبت کن به ياران زبانی
وليکن يار جانی را نگه دار
به پايش جان بده تا ميتوانی
🍃مراقب یاران و
رفیقان جانی تون باشید
🌺آیا خدا ترس دارد؟؟🌺
امام حسن عسكرى عليه السلام :
💠 نظَرَ اَميرُ المُؤْمِنينَ عَلىٌّ عليه ه السلام اِلى رَجُلٍ فَرَأى اَ ثَرَ الْخَوْفِ عَلَيْهِ، فَقالَ: ما بالُكَ؟ قالَ: اِنّى اَخافُ اللّه َ. قالَ: يا عَبْدَ اللّه ِ! خَفْ ذُنوبَكَ، وَ خَفْ عَدْلَ اللّه ِ عَلَيْكَ فى مَظالِمِ عِبادِهِ، وَ اَطِعْهُ فيما كَلَّـفَكَ وَ لاتَعْصِهِ فيما يُصْلِحُكَ ثُمَّ لاتَخَفِ اللّه َ بَعْدَ ذلِكَ فَاِنَّهُ لايَظْلِمُ اَحَدا، وَ لايُعَذِّبُهُ فَوْقَ اسْتِحْقاقِهِ اَبَدا، اِلاّ اَنْ تَخافَ سوءَ الْعاقِبَةِ بِاَنْ تَغَيَّرَ اَو تَبَدَّلَ، فَاِنْ اَرَدْتَ اَنْ يُؤْمِنَكَ اللّه ُ سوءَ الْعاقِبَةِ، فَاعْلَم اَنَّ ما تَاْتيهِ مِنْ خَيْرٍ فَبِفَضْلِ اللّه ِ وَ تَوْفيقِهِ، وَ ما تَاْتيهِ مِنْ شَرٍّ فَبِاِمْهالِ اللّه ِ وَ اِنْظارِهِ اِيّاكَ وَ حِلْمِهِ عَنْكَ؛
📚تفسير امام حسن عسكرى7، ص 265، ح 133.
🌹امام عسكرى عليه السلام
امير مؤمنان على عليه السلام به مردى نگريستند و در چهره او نشانه ترس ديدند. به او فرمودند: در چه حالى؟ گفت: از خدا مى ترسم. فرمودند: «اى بنده خدا! از گناهانت و از عدالت خدا درباره ظلم هايى كه به بندگان خدا كرده اى بترس و خدا را در آنچه تو را موظّف نموده، پيروى كن و از او در آنچه صلاح تو درآن است، نافرمانى نكن. پس از آن، از خدا نترس؛ زيرا او به هيچ كس ظلم نمى كند و هرگز كسى را بيش از استحقاقش مجازات نمى كند. مگر اين كه نگران عاقبت بد باشى، به اين كه سرنوشت، دگرگون شود و تغيير يابد. پس اگر خواستى از عاقبت بد درامان باشى، بدان هر خيرى كه به تو مى رسد، از لطف خدا و توفيق اوست و هر شرّى به تو مى رسد، به جهت مهلت دادن خدا به تو و بردبارى اش درباره توست».
✨﷽✨
💠 بهشت چگونه جایی است ؟ 💠
✍بهشت، جایگاهی است که همه انسان ها رسیدن به آن را آرزو می کنند. همه افراد در نهاد خویش، چنین خواسته ای را دارند و اهل ایمان هم سودای دستیابی به آن عالم جاویدانِ بدونِ رنج و ناراحتی را در سر می پرورانند.
آنان هم که با بصیرت و عرفان به جهان هستی می نگرند و خود را پاک و صالح احساس می کنند، برای نجات از سختی ها و تلخی ها و پرگشودن به جهان نعمت ها و لذّت ها، با خوشحالی خواستار کنار رفتن «پرده و حجاب تن» هستند. اما اینکه بهشت چگونه جایگاهی است، عوامل ورود به بهشت چیست و درجات بهشتیان چگونه است، از مجهولاتی است که دست یافتن به آن ها برای آدمی بسیار خوشایند است.
⚜ امام علی علیه السلام در نهج البلاغه به این مسائل پرداخته است.
💠بهشت چگونه مكانى است؟💠
امام علیه السلام در توصیف جایگاه بهشت می فرماید: «وَ یُخَلِّدْهُ فِیَما اشْتَهَتْ نَفْسُهُ، وَ یُنْزِلْهُ مَنْزِلَ الْكَرَامَةِ عِنْدَهُ، فِی دَار اصْطَنَعَهَا لِنَفْسِهِ، ظِلُّهَا عَرْشُهُ، وَ نُورُهَا بَهْجَتَهُ، وَ زُوَّارُهَا مَلاَئِكَتُهُ، وَ رُفَقَاؤُهَا رُسُلُهُ؛
خداوند آن انسان پارسا و با تقوا را در آنجا كه خود مى خواهد، زندگى جاوید مى دهد و در نزد خود در جایگاه گرامى و با ارزش منزل مى دهد؛ در سرایى كه خداوند آنان را براى دوستان خود برپا ساخته است، سایبان آن عرش او و روشنایى آن، خوشنودى او و دیدار كنندگان آن، فرشتگان و دوستان آن، پیامبران مى باشند.»
📚نهج البلاغه، خطبه 183
هر کسی صبح کند و چهار نعمت خدا را یاد نکند، میترسم که این نعمتهای خدا از او زایل گردد؛
🔻 آن چهار نعمت و سپاس بر آن، چنین است:
🔸 «الْحَمْدُ للهِ الَّذی عَرَّفنی نَفْسَهُ، وَ لَمْ یَتْرُکْنی عَمْیانَ الْقَلْبِ،
📍سپاس مخصوص خداوندی است که خود را به من شناساند، و مرا کوردل به حال خود رها نکرد.
🔸 الْحَمْدُ للهِ الَّذی جَعَلَنی مِنْ امَّةِ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ،
📍سپاس مخصوص خداوندی است که مرا از پیروان محمّد (که درود خدا بر او و خاندان پاکش باد) قرار داد.
🔸الْحَمْدُ للهِ الَّذی جَعَل رِزْقی فی یَدَیْهِ وَ لَمْ یَجْعَلْ رِزْقی فی ایْدی النَّاسِ،
📍سپاس مخصوص خداوندی است که روزیم را در اختیار خویش قرار داد و آنرا به دست مردم نسپرد.
🔸 الْحَمْدُ للهِ الَّذی سَتَر ذُنُوبی وَ عُیُوبی، وَ لَمْ یَفْضَحْنی بَیْنَ الناس.
📍 سپاس مخصوص خداوندی است که گناهان و عیبهایم را پوشاند و در میان مردم رسوایم نساخت.
🔆مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج۸۳، ص۲۸۲، بیروت، دار احیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق