🔶رئیسی: ایران در حمایت از فلسطین تردیدی ندارد
▪️دیدار رئیسجمهور با «هنیه» و «زیاد نخاله»
🔹رئیسی در دیدار با رئیس دفتر سیاسی حماس: عملیات «شمشیر قدس» نشانههای پیروزی بزرگ جریان مقاومت در برابر غاصبان فلسطین را آشکار کرد.
🔸رئیسی در دیدار با دبیرکل جهاد اسلامی: ایران در حمایت از فلسطین هیچ تردیدی ندارد و همواره از حق این مردم مظلوم دفاع خواهیم کرد.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#شمشیر_قدس
#دفاع_از_حق_مظلوم
#حمایت_از_فلسطین
🔹 قالیباف: دوره جدید مدیریتی کشور باید دوره «کارآمدی و پاسخگویی» باشد
🔻بدون بهانهتراشی باید مشکلات مردم را حل کنیم. حق نداریم شب را بدون دغدغۀ مردم سر بر بالین بگذاریم.
🔻در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» همه ما مکلّف هستیم که ثبات اقتصادی و امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم و روشن است که بار اصلی این مسئولیت برعهده دولت خواهد بود. در این دوره نه تنها فساد بلکه هرگونه منفعتطلبی سیاسی یا قبیلهگرایی گناهی نابخشودنی است.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#کارآمدی
#پاسخ_گویی
🔶 حزبالله عامل وحشت و ترس صهیونیستها در جبهه شمال
«ناعوم امیر» تحلیلگر نظامی طی مقالهای در روزنامه "مکور ریچون" درباره بازدارندگی ارتشصهیونیستی در برابر حماس و حزبالله نوشت:
⬅️در حالیکه اسرائیل[رژیمصهیونیستی] بالنهای آتشزا از غزه را با حملات هوایی علیه غزه پاسخ میدهد اما با آرامش از موشکهایی که از لبنان شلیک میشوند استقبال میکند.
⬅️دلیل این تفاوت و دوگانگی در واکنش به حملات، ترس و وحشت از پاسخ متقابل از شمال[لبنان] است.حماس خود را در غزه از "هیچ" بنا کرد و به لطف مقاومت جایگاه خود را اثبات کرد و آن[مقاومت] را به گزینهای پیروز و یک قاعده سیاسی تبدیل کرد.
⬅️این تجربه پیروز مشابه تجربه حزبالله طی دو دهه اخیر است؛ هر دو جنبش با ربودن سربازان اسرائیلی و آزادی اسراء از زندانهای[رژیمصهیونیستی] طی توافقهای تبادل اسراء مشهور شدند. هر دو جنبش به نمادهایی نگرانکننده برای تلآویو و پس از آن حتی به گروههای دارای حاکمیت و سلطه تبدیل شدند.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#حزب_الله
#جبهه_شمال
✅ تحلیل
🔶تهدید حمله به ایران توسط رژیم صهیونیستی
🌀 خبر:
🔺وزیر دفاع رژیم صهیونیستی عنوان میکند که برای حمله به ایران آماده است.! هدفشان کشاندن مسیر به سمت درگیری احتمالی می باشد. فضاسازی رسانهای صهیونیستها، حمایت انگلیس و آمریکا از آنها و درخواست از شورای امنیت نشان دهنده این مسیر است.
🖌️گزارههای تحلیلی:
1⃣ کابینه متزلزل نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی در مقابل نخست وزیر سابق، از لحاظ سیاسی نیاز به نزاع احتمالی دارد، تا بیش از پیش جایگاه خود را تثبیت کرده و در مقابل همنام پیشین خود دست بالا را کسب و قدرت خود را به رخ بکشد.
2⃣ آنها بخوبی میداند که راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران تفاوت زیادی با دولت پیشین دارد و نمیتوانند کما فی السابق بر امتیازگیری های ناعادلانه از ایران حساب ویژهای باز کنند. همین امر کافیست تا در ابتدای راه، دولت سیزدهم را با چالشی جدید و تهاجمی مواجه کنند، تا بتوانند با تهدید و ارعاب و به اهداف از پیش ترسیم شده خویش دست بابند. انفجار کشتیها و اتهام دست داشتن ایران در این حملات خود گویای این مهم است.
💠 نتیجه:
🔺افکار عمومی باید این تحولات را رصد کنند و مراقب باشند در دام هیاهوی بی اساس و هیجانی رسانههای غربی گرفتار نشوند. لکن آنها بخوبی میدانند ایران آمادگی کامل پاسخ به هرگونه تهاجمی را دارد. عین الاسد ثابت کرد که اگر «یکی بزنند ده تا میخورند»
✍️ باقری
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#کابینه_متزلزل
#تهدید_رژیم_صهیونیستی
🔶 گزینۀ نظامی یا عملیات روانی؟!
🔻 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سالهاست که آمریکا، برای نیل به اهدافِ خود، از «گزینه نظامی » علیه ایران سخن می گوید که ادعایی پوچ و صرفا یک جنگ روانی است. و اخیرا هم رژیم صهیونیستی به چنین توهمی دچار شده است.
🔸 به دلایل مختلف، آمریکا توان و جرات انجام این ادعا را ندارد بلکه به تعبیر رهبر فرزانه، فقط ممکن است «ترسوها را بترساند».
1⃣ ایران در هشت سال دفاع مقدس- با کمترین تجهیرات نظامی- در مقابل ستمگران دنیا از جمله آمریکا، ایستاد.
2️⃣ موشک باران عین الاسد و ناتوانی آمریکا از مقابله به مثل، با اینکه تهدید کرده بودند ۵۲ نقطه را می زنند.
3️⃣ قدرت برتر نظامی ایران در منطقه و جهان.
4️⃣ انزوای تدریجی آمریکا در جهان و عدم همراهی بسیاری از کشورها با او نظیر روسیه، چین و....
5️⃣ در صورت وقوع جنگ در منطقه، به دلیل تسلط ایران بر تنگه هرمز و ... منافع اکثر کشورها به خطر خواهد افتاد، لذا قطعا در این باره با آمریکا همراهی نخواهند کرد.
🔺بدین ترتیب رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند: « جنگ نخواهد شد» و آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
✍️صیدی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#انزوای_آمریکا
#گزینه_نظامی
#عملیات_روانی
🔹 واکنش سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن به اتهامات انگلیس و تلاش برای مظلوم نمایی
🔻"غذا، کالا و کشتیرانی تجاری ایران هم سال هاست به دلیل تحریمهای غیرقانونی یا حمله به کشتی هایش در معرض خطر قرار دارد. اما هیچ واکنشی صورت نگرفت.
حقوق بین الملل باید درخصوص همه اجرا شود و برای همه کار کند. چنین اتهام بزرگی نیاز به اسناد و شواهد قوی دارد."
👈 اخیرا باربارا وودوارد، نماینده انگلیس در سازمان ملل با تکرار ادعاهای واهی رژیم صهیونیستی درباره نقش داشتن ایران در هدف قرار گرفتن یک کشتی در دریای عمان، گفته بود "غذا و کالاهای ما به امنیت دریانوردی وابسته است و به این دلیل حقوق بین الملل از ایمنی دریایی دفاع می کند."
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
✅ تحلیل
موضوع: ایران و خاک طلای آفریقا
🌀 خبر:
🔻 طی دو سه روز گذشته دهها دیدار مابین رئیس جمهور ایران و رهبران سیاسی کشورهای مختلف برگزار گردید. یکی از راهبردی ترین دیدارها دیدار آقای رئیسی با رئیس مجلس ملی گینه بیسائو بود که طی آن بر اولویت توسعه روابط با قاره آفریقا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، و نیز بر جدیت دولت جدید در فعال سازی تمام ظرفیت های همکاری با کشورهای آفریقایی تاکید شد.
🖌 گزارههای تحلیلی:
1⃣ در دیدار فوق بر خلاف بسیاری از دیدارها، به جای تاکید بر توسعه روابط بر کشور میهمان، بر توسعه روابط با بستر کلی تری یعنی یک قاره راهبردی، (آفریقا) شد و این به معنای نگاه سیستمی و همه جانبه دولت جدید به جغرافیای قاره آفریقاست.
2⃣ قاره آفریقا محل حضور قدرت های غربی و آسیایی از جمله فرانسه و چین و در واقع دومین منطقه راهبردی پس از منطقه خلیج فارس از حیث حضور واعمال نفوذ سیاسی و نظامی قدرت هاست.
3⃣ آفریقا دارای مناطق حساسی چون شمال آفریقا، کرانه دریای سرخ (خاصه تنگه باب المندب) و شاخ آفریقا می باشد که سالهاست در چنبره قدرت های آسیایی و غربی قرار دارد و حضور مستمر و تعیین کننده ایران در آن، نه تنها لازم بلکه مظهر تاثیرگزاری نظامی و سیاسی ایران در مناطق راهبردی فوق الذکر و تغییر موازنه قدرت در برابر ابرقدرت هاست.
4⃣ حضور ایران در آفریقا ناشی از فعال شدن ظرفیتهای همکاری ایران با کشورهای این قاره، بازوی سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در این منطقه که پس از عضویت آن در اتحادیه آفریقا تقویت شده است، محدود خواهد ساخت.
5⃣ توسعه همکاریها با آفریقا، بستر همکاری ها با متحدین راهبردی حاضر در این قاره از جمله چین را عمیقا گسترش خواهد داد که نتیجه آن بلاشک ارتقاء سطح همکاری های امنیتی و تجاری با کشورهای یادشده در میان مدت، در این قاره و در بلند مدت، در سطح بین المللی خواهد بود.
6⃣ فعال سازی ظرفیت های همکاری با تمامی کشورهای آفریقایی به معنای حقیقی کلمه، توسعه روابط ویژه با متحدین آفریقایی خاصه کنیا و تانزانیا را تقویت خواهد کرد که همین مساله در توسعه قلمرو نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی و نیز توسعه جغرافیایی جبهه مقاومت در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای در بلند مدت موثر خواهد بود.
✍ رحیمی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#قاره_آفریقا
#دومین_منطقه_راهبردی
✅ تحلیل
🔶 ضرورت اصلاح نگاه در دولت سیزدهم
🔻 تردیدی نیست که دو سیستم سیاسی و اقتصادی در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هرکدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است. بااین وجود جناب روحانی و تیم اقتصادی ایشان یک نگاه خاصی به این رابطه داشت و معتقد بود که باید از اقتصاد به سیاست یارانه داد. از همین منظر توسعه سیاست خارجی را مقدم بر اقتصاد و حتی عدالت اجتماعی میدانست و دال مرکزی اندیشه خود را تقویت رابطه با غرب از کانال برجام قرار داد. دولت اعتدال بهتبع این موضوع از دریچه برجام به اقتصاد مینگریست. این نوع مواجه با اقتصاد سه تأثیر فراگیر دارد:
1⃣ اولین بازتاب این نوع نگاه به اقتصاد، شرطی شدن اقتصاد است. وقتی در دورههای مختلف، منتظر هستید تا تحولات سیاسی مختلف مثل برجام، کانال مالی اینستکس،FATF، انتخابات امریکا و ... وفق مراد شما پیش رود، قاعدتاً اقتصاد دچار تکانههای متعدد خواهد شد.
2⃣ وابستهسازی اقتصاد به سیاست و برجام و منتظر سرمایهگذاران خارجی ماندن باعث شد تا از توانمندیهای داخل غفلت گردد و یا اینکه نادیده گرفته شوند.
3⃣ آسیب دیگر شرطی شدن اقتصاد، افزایش ریسک سرمایهگذاری است. وقتی جناب روحانی به امید ریاست جمهوری بایدن و بازگشت دولت امریکا به برجام، وعده دلار ۱۵ هزارتومانی میدهد، چرا سرمایهگذار بیاید و بر اساس دلار ۲۵ هزارتومانی (مثلاً در بورس) سرمایهگذاری کند. درواقع در چنین شرایطی بنگاههای تولیدی و بخش خصوصی سرمایهگذار دچار انتظارات موهومی نسبت به آینده میشوند و قدرت تصمیمگیری را از دست میدهند.
4⃣ از سوی دیگر وقتی پیام (وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و سیاست مخابره میشود، درواقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریم کننده در اعمال تحریمهای خود مصرتر میشود و بر تداوم و تقویت تحریمها تکیه میکند تا در میز دیپلماسی امتیازهای بیشتری از حریف بگیرد.
👈 نکته راهبردی
خطیرترین مأموریت اقتصادی دولت سیزدهم که بر اساس قانون از دیروز کار خود را آغاز کرد، میبایست اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد؛ اینکه نگاه تکبعدی به هرکدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت؛ چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود؛ البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و رفع تحریمها نیست.
✍ محمدی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#بایدن
#برجام
#میز_مذاکره
#سیستم_سیاسی
#سیستم_اقتصادی
#دولت_اعتدال
#رابطه_اقتصاد_با_سیاست
#نگاه_به_دولت_سیزدهم
May 11
قال الامام الحسين (عليه السلام):
🔹"اِنَّ الْمُؤْمِنَ اِتّخَذَ اللَّهَ عِصْمَتَهُ، وَ قَوْلَهُ مِرْآتَهُ، فَمَرَّةً يَنْظُرُ فی نَعْتِ الْمُؤمِنينَ، وَ تارَةً يَنْظُرُ فی وَصْفِ الْمُتَجَبِّرينَ، فَهُوَ مِنْهُ فی لَطائِفَ، وَ مِنْ نَفْسِهِ فی تَعارُفٍ، وَ مِنْ فَطِنَتِهِ فی يَقينٍ،وَ مِنْ قُدْسِهِ عَلی تَمْكينٍ
🔹امام حسین (علیه السلام) فرمودند: همانا مؤمن خدا را [موجب] مصونيت خود قرار داده، و سخن خدا را آينه خود قرار داده است، زمانی در صفات مؤمنان نظر میكند، و زمانی در صفات زورگويان مینگرد و از اين گونه توجّه، نكتههای زيبا میآموزد و نفس خويش را میشناسد، و به زيركی نفس خود يقين دارد، و بر طهارت نفس خود قدرت دارد.
🔹تحف العقول، ص 177؛ بحارالأنوار، ج 78، ص 119، ح 15
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
«یک جریانی است که به رهبری حسینبنعلی (سلاماللهعلیه) دارد در دنیا پیش میرود؛ و انشاءالله پیش خواهد رفت و کارگشا خواهد بود و گرههای ملّتها را باز خواهد کرد.» ۱۳۹۶/۰۶/۳۰
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#گفتمان_ولایت
#روشنگری
🔶 رسالت دولت انقلابی در تراز بیانیه گام دوم انقلاب
قسمت دوم
🔻 برای آنکه بتوان رسالت" دولت انقلابی "را در چهارچوب بیانیه "گام دوم انقلاب" تبیین کرد باید به دو سئوال اساسی حتما پاسخ داد: ۱-جایگاه دولت در روند تکاملی انقلاب که حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی است کجا است؟ وسئوال دوم ۲- شاخص یا شاخصه های دولت انقلابی چیست؟
🔹 بی شک برای پاسخگویی به این دو سئوال که تببین آنها در ترسیم جایگاه دولت انقلابی در چله دوم انقلاب فوق العاده مهم است باید از مبانی فکری رهبری معظم انقلاب استفاده کرد. اندیشه رهبری را باید به شکل یک منظومه نگاه کرد تا بتوان تحلیل دقیقی از مبانی فکری ایشان را در حوزه اندیشه سیاسی ارائه کرد.
🔸 جایگاه دولت اسلامی در منظومه فکری مقام معظم رهبری: دولت یا همان قوه مجریه جایگاه رفیعی در روند تکاملی هر انقلاب دارد. از منظر ایشان هدف غایی انقلاب اسلامی رسیدن به "تمدن اسلامی" است. تمدنی که بر چهار رکن؛ دین، علم، عقلانیت و اخلاق استوار است. برای رسیدن به این تمدن بایستی ۵ مرحله را طی کرد؛ انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت تمدن اسلامی.
🔹 حال که با اهمیت جایگاه "دولت" و "ضرورت" دولت سازی در راستای روند تکاملی انقلاب اسلامی آشنا شدیم، لازم است به سئوال دوم هم پاسخ داده شود و آن ترسیم شاخصه های دولت اسلامی بر اساس منظومه فکری مقام معظم رهبری است. مهمترین این شاخصه ها عبارتند از:
1⃣ ایمان و اعتقاد: اولین شاخص دولت اسلامی شاخص اعتقادی، سلامت اعتقادی، اخلاقی و سلامت عملکرد می توان اشاره کرد.(۱۳۹۲/۶/۹).
2⃣ خدمت به خلق: مقام معظم رهبری اشاره می کند که ما آمده ایم خدمت کنیم به مردم و هیچ چیز نباید ما را از این وظیفه غافل کند(۱۳۹۲/۶/۶).
3⃣ "عدالت": مقام معظم رهبری می فرماید: به پیشرفت بدون عدالت معتقد نیستم (۱۳۹۲/۶/۶).
4⃣ "قانون گرایی": قانون ریل گذاری است و اگر چنانچه جا بیفتد خیلی از آسیب ها از بین خواهد رفت.
5⃣ حکمت و خرد ورزی: حکمت و خرد ورزی در کارها یعنی کار، کارشناسی، مطالعه درست، ملاحظه جوانب و آثار و تبعات یک اقدام و گاهی ملاحظه یک اظهار نظر(۱۳۹۲/۶/۶).
6⃣ تکیه دولتمردان به ظرفیت های درونی کشور: نگاهمان به بیرون نباشد. تجربه نشان داده است آنجاهایی که نگاهمان به ظرفیت و تواناییهای داخلی بوده است موفق بوده ایم. دولت اسلامی باید این نگاه را در همه سطوح مدیریتی حاکم سازد.
✍ دکتر حیدری
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#گفتمان_ولایت
#روشنگری
#رسالت_دولت_انقلابی
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🌷به مناسبت، روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم (هجدهم مرداد)
🔹رهبر انقلاب شهادت را معامله دوجانبه بیدغدغه با خدای متعال می دانند که در آن، هم جنس و هم بهای جنس مشخص است؛ جنس، "جان" است؛ جانی که سرمایه اصلی هر انسانی در این دنیای مادّی است؛ بهای جنس نیز، "سعادت ابدی و حیات جاودان در برترین نعمت های الهی" است.
🔹ارزش والای شهدای مدافع حرم از نکات دیگری است که رهبر انقلاب برآن تاکید و این شهدا را حقیقتهای درخشان زمانه ما، رویشِ های نسلِ جوانِ مؤمن و نماد ایستادگی جوانان انقلابی دربرابر ابزارهای تبلیغی دشمنان می دانند.
🔹رهبر انقلاب همچنین به خصوصیات ممتاز شهدای مدافع حرم از جمله "غیرت و تعصّب دفاع از حریم اهلبیت"، "بصیرت" و "شوق شهادت" اشاره می کنند و امتیازهای شهدای مدافع حرم را "حضور در مناطق جهاد با اصرار و میل و رغبت تمام"، " هجرت باارزش به سمت جهاد فیسبیلالله در خارج از خانه" و "شهادت در غربت" برمی شمارند.
🔹براساس بیانات رهبر انقلاب، شهدای مدافع حرم، پیروزی دنیوی و معنوی را توامان به دست می آورند؛ زیرا هم به رضوان و نعیم الهی می رسند و هم دشمن را به عقب نشینی در مقابل مرزهای حساس عقیدتی و جغرافیایی وا می دارند.
🔹به عقیده رهبر معظم انقلاب مسئله شهدای دفاع از حریم اهلبیت، از ماجراهای عجیب است؛ "انگیزه و ایمان شهدا"، "صبر و تحمل خانوادههای آنان" و "تاریخنگارِ انقلاب بودن این حادثه"، این ماجرای شگفت را رقم می-زند. شباهت حرکت مدافعان حرم اهل بیت به حرکت مدافعان قبر سیدالشهدا در دوران خلفای عباسی نیز، جنبه تاریخی حرکت فداکارانه شهدای مدافع حرم را نشان میدهد.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#گفتمان_ولایت
#روشنگری
#مدافع_حرم
#شوق_شهادت
#شهادت_در_غربت
✅ تحلیل
گفت و گوی تلفنی رئیسی با ماکرون
🔻خبر:
رئیسجمهور در گفتوگوی تلفنی با ماکرون: دولت ایران از توسعه روابط با فرانسه براساس منافع مشترک و احترام متقابل استقبال میکند؛ در هر مذاکرهای باید حقوق ملت ایران تامین شود. ایران نسبت به تامین امنیت و حفظ بازدارندگی در منطقه خلیجفارس و دریایعمان بسیار جدی است و با عوامل سلبکننده امنیت مقابله خواهد کرد.
🌍 تحلیل کوتاه:
🔸 از گفتگوهای تلفنی دکتر رئیسی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه چنین برمیاد که دوره التماس برای مذاکره و دادن امتیاز جایگاه خودش را در دولت سیزدهم از دست داده است و از این به بعد اگر بناست مذاکره ای انجام شود باید برابر بوده و در مقابل داده های برجامی ایران ستانده ها نیز محقق شود و اروپایی ها دیگر نمی توانند دُم خود را در مذاکرات به دُم آمریکا ببندند.
🔹 در دولت سیزدهم دیگر قرار نیست معیشت مردم به مذاکره با چند کشور غربی گره بخورد. آمریکا نیز که ناقض اصلی برجام است راهی جز بازگشت به برجام و لغو کلیه تحریمها و راستی آزمایی حقیقی آن از طرف ایران ندارد.
🔺 اگر قرار است برجام به عنوان یک معاهده بین المللی مورد قبول ایران و ۱+۵ باقی بماند باید همه طرفها به اجرای کامل آن پایبند باشند. اکنون توپ در زمین ۱+۵ علی الخصوص آمریکا است.
✍ موسوی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#فرانسه
#ناقض_برجام
#راستی_آزمایی
#دولت_سیزدهم
🔴 تغییر تاکتیک!
روند تحولات افغانستان بار دیگر وارد ابعاد جدیدی شده است. تصرفات طالبان در مناطق شمالی و غربی افغانستان ادامه دارد. در تازهترین تحول میدانی، طالبان زرنج مرکز استان نیمروز را به تصرف خود درآورد. این تصرف برخلاف توافق دوحه است که طالبان قول داده بود مراکز استانی را تصرف نکند. اکنون چیزی نزدیک به ۱۵ مرکز استانی از افغانستان تحت محاصره طالبان است. در خصوص تحولات کنونی و تغییر تاکتیک طالبان در تصرف مراکز استانی ذکر چند نکته قابلتأمل است:
1⃣ طالبان در راستای راهبرد قطع شریانهای اقتصادی و لجستیکی دولت افغانستان، اقدام به تصرفات جدید کرده است. تصرف شهر زرنج در مرز با ایران و قبل از آن گذرگاه اسلام قلعه و شیرخان در شمال افغانستان و هممرز با تاجیکستان نشان از راهبرد در حصار نگهداشتن دولت و ارتش افغانستان جهت تضعیف هرچه بیشتر آن برای ضربهپذیری بیشتر است.
2⃣ طالبان در یک تغییر تاکتیک عملیاتی، به تصرف مراکز استانی اقدام کرده است. این عمل نشان میدهد که این گروه یک برنامهریزی منسجم برای تصرفات بعدی دارد. این تصرفات استانی به معنای حرکت طالبان به سمت تشکیل دولت یا امارت اسلامی است. البته طالبان در مقطع فعلی به دنبال تشکیل امارت اسلامی نخواهد رفت، زیرا طرح این موضوع موجبات واکنش سایر بازیگران منطقهای همچون ایران و روسیه و حتی احزاب قومی- مذهبی داخل افغانستان خواهد شد؛ اما در دراز مدت چنانچه طالبان به سمت تصرف مراکز استانی برود، باید ایده تشکیل امارت اسلامی را نیز برای این گروه متصور شد؛ چراکه بسط سیطره سرزمینی مقدمهای برای ایجاد امارت اسلامی از سوی طالبان تحلیل میشود.
3⃣ طالبان برخلاف تحولات چند ماه گذشته که تمرکز عملیاتیاش بر روی مناطق شمالی بود، اکنون گستره عملیاتی خود را در سایر جبههها نیز گسترش داده است. این روند نشان از دو واقعیت دارد:
⬅ طالبان به ضعف ارتش افغانستان پی برده و میداند که ارتش توان مقابله با عملیاتهای آن را ندارد و به همین منظور تا سرحد ممکن به دنبال تصرفات جدید است.
⬅ گشودن جبهههای جدید، تمرکز عملیاتی ارتش افغانستان را مختل میکند و همین امر بهمراتب ضربهپذیری ارتش را بیشتر خواهد کرد.
✍ فرهادی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#طالبان
#تحوالات_افغانستان
🔴 شکست پروژه صهیونیست و روسیاهی آلسعود در المپیک
🔹رژیمصهیونیستی در ۲۰ سال گذشته برای عادیسازی روابط با کشورهای مسلمان و عرب با حربه ورزش وارد میدان شد و برای عملی کردن این پروژه عظیم و هویت دادن به کشور جعلیاش، هزینههای چند صد میلیون دلاری انجام داده.
🔹با پایان مسابقات المپیک دو نکته روشن شد که ورزش از سیاست جدا نیست چون صهیونیستها ورزش را بهترین تریبون برای هویت دادن به رژیم ظالمشان میدانند و برای بازی با ورزشکاران کشورهای مسلمان هزینههای هنگفت میکنند.
🔹نکته دوم این است که المپیک توکیو برای صهیونیستها میدان شکست بود. اقدام دو جودوکا الجزایری و سودانی پروژهشان را بهم ریخت و تلاش نافرجام آلسعود برای تطهیر صهیونیستها جواب نداد و تنها روسیاهی برای سعودیها باقی ماند.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#المپیک
#روسیاهی_آل_سعود
#پروژه_صهیونیست
🔶 نسبت مشکلات با ظرفیتها
مشکلات کشور و مردم در حوزههای گوناگون و به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی، مشکلاتی آشکار، محسوس، آزاردهنده و انکارناپذیر است و موجبات گلهمندی و نارضایتی مردم را فراهم کرده است. پرسش اصلی آن است که چرا این مشکلات در سالهای اخیر نه تنها حل نشده، بلکه بر حجم آن نیز افزوده شده است؟ آیا دلیل حل نشدن مشکلات کشور، صرفاً تحریمها و فشارهای خارجی است؟ آیا عامل پدیدایی این مشکلات، پایین بودن تواناییها، ظرفیتها و قابلیتهای درون کشور است؟ دستیابی به علل اصلی و بسترهای اصلی پدیدآورنده مشکلات، ضرورتی اجتنابناپذیر برای حرکت درست در مسیر حل مشکلات است.
👈نکات راهبردی
⬅️ پیشفرض اصلی آقای روحانی و تیم مشاوران او و در یک جمله، پیشفرض جریان فکری لیبرال و غربگرا، آن است که کشور از ظرفیتهای داخلی لازم برای پیشرفت و حل مشکلات اقتصادی برخوردار نیست؛ لذا هر دولتی اگر بخواهد مشکلات را حل کند، باید از طریق مذاکره زمینه وارد شدن سرمایه شرکتهای غربی به ایران را فراهم کند. آیا این پیشفرض درست است؟ آیا مشکلات کشور بسیار زیاد و ظرفیتهای داخلی برای حل این مشکلات بسیار کم و ناکافی است؟ بررسیهای دقیق علمی و همچنین نتایج ارزشمند به دست آمده در حوزههایی که به ظرفیتهای داخلی کشور توجه شده، نشان میدهد ظرفیتها و قابلیتهای داخلی کشور، بسیار فراتر از مشکلات است. معنای این سخن آن است که اگر بر کشور در حوزه اجرا، مدیریت صحیح حاکم شود، در پرتو این مدیریت درست با رویکرد جهادی و انقلابی، از طریق بهکارگیری ظرفیتهای بسیار فراوان بالفعل و بالقوه، میتوان بسیاری از مشکلات کنونی کشور را حل کرد.
⬅️ این مدیریت کارآمدی خود را در دفاع مقدس و همچنین در حوزههای تحت مدیریت رهبر معظم انقلاب، همانند حوزه دفاع و امنیت نشان داده است. امروز جمهوری اسلامی از اقتدار دفاعی و قدرت ضربت متقابل برخوردار است. این امر در پرتو اعتماد به نفس، تکیه بر اصل «ما میتوانیم» و با توجه به «ظرفیتهای داخلی» حاصل شده است. به طور قطع اگر این نوع تفکر و رویکرد مدیریتی در دیگر حوزهها و به ویژه در قوه مجریه وجود داشت، با استفاده از ظرفیتهای بسیار فراوان داخلی، عمده مشکلات آزاردهنده کنونی، در سالهای گذشته حل شده بود.
⬅️ در آستانه تشکیل دولت جدید، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در راستای حل مشکلات کشور و مردم، نکات مهم و راهبردی را متذکر شدند که در این میان، دو نکته زیر از اهمیت ویژهای برخوردار است:
1⃣«در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هرجا بتوانند ضربه میزنند.»
2⃣ «کمبودها زیاد است، مشکلات هم زیاد است، (اما) ظرفیتها زیادتر از مشکلات است؛ ظرفیتهای فراوانی در کشور وجود دارد. ما در بخش آب، در بخش نفت، در بخش معدن، در بازار گسترده داخلی، در مسئله همسایگان، در استعداد و آمادگی حیرتآور جوانان، ظرفیتهای فوقالعادهای داریم؛ اینها ظرفیتهای ماست. بدون تردید این ظرفیتها میتواند بر مشکلات غلبه کند، به شرط اینکه این ظرفیتها درست شناخته شود، به کار گرفته بشود و به آنها پرداخته بشود که تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر لازم است.»
✍ دکترجوانی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#مشکلات
#ظرفیت_ها
#جریان_لیبرال
#مدیریت_جهادی
یادداشت کوتاه
🔶 فرق جریان انقلابی با غربگرا (لیبرال)
🔻انقلابیون- در کنار انتقاد سازنده- عصای دستِ دولتِ غربگرای روحانی بودند و نهادهای مردمی، نیروهای مسلح و بسیج، در بخشهای مختلف دستِ روحانی را گرفتند تا زمین نخورد. پروژههای مهم عمرانی- صنعتی و... توسط جریان انقلابی مثل قرارگاه خاتمالانبیاء آماده میشد و آقای روحانی فقط «علی برکت الله» میگفت و افتتاح میکرد و بنام خود ثبت مینمود. این در حالیست که هنوز آقای رئیسی کابینه ای تشکیل نداده و تنها یک دفتر خالی تحویل گرفته، خیلی از لیبرالهای زبان بسته در عصر روحانی، زبان باز کرده و همه مشکلات فعلی را که ناشی از بی تدبیری دولت گذشته است؛ به دولت سیزدهم نسبت میدهند و او را تخریب می کنند!
✍️ صیدی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#جریان_انقلابی
#جریان_غربگرا
🔻خانم «هوآ چونیانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به آغاز بکار ابراهیم رئیسی به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران: «اعتقاد داریم تحت رهبری رئیسی، ایران پیشرفت های بزرگتری را در زمینه های اقتصادی و اجتماعی کسب خواهد کرد.»
تحلیل:
🔹 برآورد ابرقدرتی چون کشور چین از ایران در مورد دولت آقای رئیسی باحساب بوده و از روی استدلال و منطق بوده است چرا که کشور ایران دارای استعداد و ظرفیت بسیارزیادی بوده و ازطرفی تفکر انقلابی دولت آقای رئیسی که نمی شود تنها به غرب چشم دوخت و نگاه به غرب داشت و ارتباط با همسایگان با کشورهای منطقه به خصوص کشورهای جنوب شرق آسیا همانند چین که دارای پتانسیل بسیار زیادی می باشد می تواند کشور در زمینه های گوناگون پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته باشد چه از نظر اقتصادی چه از نظر اجتماعی و علمی و ۰۰۰ و همچنین نگاه به اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری درحل مسائل اقتصادی که متاسفانه در دولت قبلی به آن توجه چندانی نشده است.
🔸 تفکر دولت آقای روحانی و تیم مذاکره کننده و تفکر لیبرال بیشتر نگاه به غرب داشته وآسیب هایی را متوجه اقتصاد کشورکرده است ازجمله:
🔹شرطی شدن اقتصاد کشور و غافل شدن از ظرفیت های کشور و گره زدن اقتصاد کشور به سیاست و برجام که این امر در تصمیم گیری های دولت آقای روحانی اثرگذار بود و باعث شد که ملت ایران به این نتیجه برسند که همه جهان، غرب نیست و نگاه به غرب و کدخدا گره گشایی مشکلات اقتصادی نیست و با تفکرانقلابی و مدیریت جهادی و با استفاده از توانمندیهای داخلی کشور و ظرفیت بازار منطقه و ۱۵ کشور همسایه می توان اقتصادی شکوفا داشت.
🔺 هر چند دولت آقای روحانی نتوانست آنچنان که باید و شاید از ظرفیت فوق الذکر برای توسعه اقتصادی استفاده کند فرصت بسیار مناسبی است که دولت انقلابی بتواند از ظرفیت کشور های همسایه و کشور چین برای توسعه و پیشرفت خود چه در زمینه فروش نفت و همچنین تبادل علمی بین دو کشور و ورود تکنولوژی و ۰۰۰ استفاده کند.
✍ احمدی
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#چین
#تفکر_دولت_روحانی
⭕️ موسی باباخانی که بود؟
دیروز ۱۶ مرداد خبر ترور رهبر حزب تجزیه طلب کردستان ایران در رسانهها منتشر شد و ساعاتی بعد توسط منابع رسمی این حزب تایید شد.
⬅️ موسی باباخانی متولد سال ۱۳۶۰ بوده و در سن ١٨ سالگی بە صفوف حزب دمکرات کردستان پیوستە است. او در آخرین کنگره این حزب بە عضویت کمیتهی مرکزی انتخاب شده بود.
⬅️ این تروریست تجزیهطلب ابتدا از اعضای گروهک تروریستی حدکا (حزب دموکرات کردستان ایران) بود که چند سال پیش بر اثر اختلافاتی به گروهک تروریستی دیگری تحت عنوان حدک (حزب دموکرات کردستان) پیوست و از افراد فعال عملیاتی و تبلیغاتی در کادر مرکزی این گروهک علیه ایران بود.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#موس_بابا_خانی
#حزب_دمکرات
#تروریست_تجزیه_طلب
🚀بازمانده حمله موشکی سپاه به قلعه دموکرات به هلاکت رسید
🔻روز گذشته رسانههای خبری متعدد در منطقه اقلیم کردستان عراق، از مرگ مشکوک یک عضو کادر رهبری گروهک تروریستی حزب دموکرات کردستان (حدک) در هتلی در شهر اربیل عراق خبر دادند.
🔸کمی بعد بخش رسانهای این سازمان تروریستی نیز با انتشار بیانیهای مرگ موسی باباخانی از اعضای کادر رهبری خود را در این حادثه تایید کرد.
🔹بنا بر اطلاعات موجود موسی باباخانی ۳۹ ساله و اصالتا اهل شهر کرمانشاه ایران بود که در گذشته در شاخه دیگر این سازمان تروریستی یعنی حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) عضو بوده و پس از چندی با جدایی از این بخش به حدک پیوسته است.
🔹لازم به توضیح هست که سازمان تروریستی فوق از سال ۲۰۰۶ به علت اختلافات گسترده میان سرکردگان آنها بر سر اداره و چگونگی فعالیت گروه، به دو شاخه مجزا تقسیم شده و رهبری میشود که عبارت است از:
1️⃣حزب دموکرات کردستان (حدک) به رهبری خالد عزیزی، که بیشتر بر پایه فعالیتهای سیاسی، تبلیغاتی برای این سازمان و برقراری ارتباط و لابیهای گسترده با کشورهای خارجی نظیر امریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان شکل گرفته است.
2️⃣حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) به رهبری مصطفی هجری که عمده فعالیت آنها در بخش نظامی و ارسال تیمهای ویژه ترور و خرابکاری بوده و در ماههای اخیر نیز با رصد دقیق تحرکات این گروهک، چندین تیم ویژه آنها توسط نیروهای امنیتی کشورمان در مناطق شمالغربی ایران در دام افتاده و تلفات سنگینی به آنها وارد شده است.
✳️واقعه حمله موشکی سپاه به قلعه دموکرات✳️
📌در تاریخ ۱۷ شهریور سال ۱۳۹۷ نیروهای اطلاعاتی کشورمان از برگزاری یک جلسه مهم میان کادر رهبری سازمان تروریستی حزب دموکرات کردستان در شهر کویسنجق در ۷۰ کیلومتری شرق اربیل عراق باخبر شده و عملیاتی برای وارد کردن یک ضربه کاری به آنها طراحی میشود. پهپادهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که بر فراز این منطقه و مقر جلسه مربوطه که به "قلعه دموکرات" مشهور است حضور داشتند به دقت نقل و انتقال اعضای این سازمان را رصد کرده و مختصات دقیق حمله را مخابره میکنند.
🔹یگان موشکی سپاه پاسداران در استان آذربایجان غربی بلافاصله چندین فروند موشک بالستیک تاکتیکی فاتح ۱۱۰ را آماده سازی کرده و به سوی هدف شلیک میکند.
🔹ضلع اصلی ساختمان قلعه دموکرات و یک کمپ تمرینات نظامی تروریستها اهداف اصلی این عملیات موشکی بودند و بر اثر اصابت موشکها به این اهداف حدود ۱۶ تن از اعضای گروهک حدک کشته و بیش از ۴۰ نفر نیز زخمی شدند.
🔹در میان افراد به هلاکت رسیده، اسامی سرشناسی نظیر ابراهیم ابراهیمی، رحمان پیروتی، نسرین حداد، هاشم عزیزی، عثمان عثمانی و سهیلا قادری به چشم میخوردند.
🔹همچنین در این حمله مصطفی مولودی و خالد عزیزی دو تن از دبیر کلهای این گروهک در سالهای گذشته نیز زخمی شده اما با خوش شانسی از مرگ نجات یافتند.
✳️اما یکی دیگر از افرادی که در پی حمله موشکی به قلعه دموکرات زخمی شده اما نجات یافته بود، موسی باباخانی تروریست نامبرده در ابتدای مطلب و از اعضای کادر رهبری سازمان بود که بنا بر ادعای رسانههای وابسته به گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق، در روز ۱۴ مرداد ماه توسط افراد ناشناس ربوده شده و دو روز بعد (روز گذشته) جسد وی در هتلی در شهر اربیل عراق کشف شده است.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#قلعه_دموکرات
#موسی_باباخانی
#یگان_موشکی_سپاه
🔴 شکایت کمیسیون اصل ۹۰ از زنگنه و روحانی
«میرزایی» عضو کمیسیون اصل ۹۰ در گفتوگو با تسنیم
🔹 کمیسیون اصل نود از آقایان روحانی و زنگنه برای افتتاح زودهنگام پروژه انتقال نفت گوره ـ جاسک شکایتی به قوه قضاییه ارسال کرده است.
🔹باتوجه به اینکه پروژه مشکلات فنی داشت، یعنی پیشرفت فیزیکی آن بهاندازه کافی قابل قبول برای این افتتاح نبود، نامهای ازسوی اعضای کمیسیون اصل نود به آقای رئیسجمهور نوشته و در آن گفته شد که این افتتاح به صلاح نیست.
🔹اما آقای روحانی بر افتتاح پروژه اصرار کرده و افتتاح زودهنگام باعث تخریب برخی از قسمتهای پروژه شده و خسارتهای سنگینی را به سرمایهگذار وارد میکند.
🔹کمیسیون فورا این مسئله را به گزارشی در مجلس شورای اسلامی تبدیل کرده و پس از ارائه گزارش، درقالب پروندهای به قوه قضاییه ارجاع شد.
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#کمیسیون_اصل_۹۰
#شکایت_از_روحانی
#شکایت_از_زنگنه
🔴 آدرس غلط ندهید!
«محمدعلی وکیلی» نماینده مجلس دهم در سرمقاله (۱۶ مرداد ۱۴۰۰) روزنامه ابتکار نوشت: «هفته گذشته رسماً دوره ریاست جمهوری حسن روحانی به اتمام رسید. او در مصاحبهای گفته که میخواهد کار علمی و فرهنگی کند، نمیدانم چقدر در این سخن جدی است اما از نگاه ناظرانی چون من، او اساساً برای بیرون آمدن از قدرت آمادگی روحی ندارد. در این چهل و اندی سال، همیشه زیست در قدرت داشته است. اینکه میگویم در قدرت معنای متمایزی از بودن در حکومت دارد. زیست در قدرت به معنای غرق شدن در شئون قدرت است». مدیرمسئول این روزنامه اصلاحطلب در خصوص روحیات رئیسجمهور گذشته اضافه میکند: «او به دلیل ویژگیهای شخصیتی و زیست گلخانهای نتوانست برای خود پایگاه اجتماعی بسازد؛ نه کارنامهاش در دولت چنین قدرتی دارد و نه گذشتهاش چنین اعتباری برای او میسازد و نه رفتارش دارای جذابیت اجتماعی است».
👈 گزاره تحلیلی
احزاب سیاسی ارتباط تنگاتنگی با وجوه سیاست و علیالخصوص انتخابات دارند. احزاب سیاسی با سازمان دادن به اندیشهها و گرایشهای سیاسی موجود در جامعه، فکر و اندیشه مرامی و مسلکی را بهعنوان یک اصل، طرح میکنند و آن را در قالب دکترین رفتاری خود ارائه میدهند. دکترین رفتاری ۹۲ و ۹۶ اصلاحطلبان، در سیاست خارجی و مذاکره با کدخدا بود، ازاینرو دکتر روحانی که برای خود سبد اجتماعی قابلتوجهی قائل نبود و فکر پیروزی در انتخابات را نیز نمیکرد، با حمایت تمامقد اصلاحطلبان، پیروز انتخابات شد. در ادامه نیز، اصلاحات صاحب کرسیهای قدرت در قوه مجریه شد و روزی که برجام امضا شد، تمام رسانههای اصلاحطلب به تمجید و تحسین عملکرد رئیسجمهوری پرداختند که امروز در باب شخصیت فاقد پایگاه اجتماعیاش حرف میزنند. «صبح بدون تحریم»، «فروپاشی تحریم»، «تحریم رفت»، «خلاص شدیم» و «اینک بدون تحریم» ازجمله تیترهای روزنامههای اصلاحطلب و حامی دولت پس از امضای برجام بود. خورشید برجام، روشنی نداده، غروب کرد و هزینه سیاسی این غروب برای خوش باوران خسته و دلبسته به غرب بسیار سنگین و غیرقابل جبران گردید. همان زمان اصلاحطلبان با رونمایی از طرح «عبور از روحانی» به دنبال فرار از پاسخگویی بودند، اما طرح خوش خیالانه آنها کارگر نیفتاد و نازلترین سطح مقبولیت اجتماعی این جریان در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ نمایان گردید.
👈 نکته پایانی
جریانی که امروز پرده از واقعیتهایی همچون نداشتن پایگاه اجتماعی، نگاه آمرانه و امثالهم را برای روحانی ردیف میکند، میبایست مروری بر نتایج نگاه تکخطی و گلخانهای دلبسته به غرب بیندازد که به دلیل پرهزینه و بیمحصول بودن برای انقلاب و مردم، موجب افت شدید پایگاه اجتماعی این جریان و درس عبرتی برای آیندگان شده است.
✍ عباسیان
@jahad_andisheh
#جهاد_اندیشه
#روشنگری
#روحانی
#زیست_قدرت
#اصلاح_طلبان
#روزنامه_ابتکار
#دل_بسته_به_غرب