امام خمینی(ره):
ما درصدد خشکانیدن ریشههای فاسد «صهیونیزم»، «سرمایهداری» و «کمونیزم» در جهان هستیم. ما تصمیم گرفتهایم، به لطف خداوند، نظامهایی را که بر این سه پایه استوار گردیدهاند «نابود» کنیم و نظام اسلام رسولالله را ترویج نماییم. دیر یا زود ملتهای دربند، شاهد آن خواهند بود.
📙 صحیفه امام، ج۲۱، ص۸۱
#اسرائیل
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
.
حمله ایران فوقالعاده پیچیده بود اما بدون پیشرفتهترین سلاحهایش
«علیرغم اصرار غرب مبنی بر شکست عملیات ایران، ایران آنچه را که قصد انجام آن را داشت در اسرائیل انجام داد».
لری جانسون، تحلیلگر سابق سازمان جاسوسی آمریکا ضمن انتشار تحلیل فوق نوشت: ایران دقیقاً به آمریکا و چند کشور همسایه گفت که قرار است چه کاری انجام دهد. هدف ایران این بود که نشان دهد اگر بخواهد میتواند به اسرائیل ضربه بزند، ایران تلاشی برای گرفتن تلفات گسترده نداشت.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفت که ایران به کشورهای همسایه و آمریکا اخطار داد که این حملات را انجام خواهد داد.
ایران با استفاده از ۳ سیستم تسلیحاتی مختلف- پهپادها، موشکهای کروز و موشکهای بالستیک، یک حمله فوقالعاده پیچیده را به نمایش گذاشت. آنها از پیشرفتهترین سلاحهای خود استفاده نکردند.
پهپادها به همان شیوهای استفاده میشدند که پیادهها در مسابقه شطرنج به کار میروند- حریف را بیرون بکشید و آسیب برسانی. اسرائیل بیش از ۷۰۰ موشک گنبد آهنین را برای مقابله با ۳۰۰ پهپاد ایرانی به کار برد. آنچه ما به درستی میدانیم این است که بیشتر موشکهای بالستیک به اهداف خود در اسرائیل اصابت کردهاند.
آمریکا یک رادار پیشرفته «AN/TPY-2 X-band» مستقر در صحرای نقب دارد. ماموریت این رادار شناسایی موشک ایرانی و دادن اطلاعات هدفگیری به سامانههای دفاعی ارو و دیوید اسرائیل «Arrow & David» و باتریهای تاد آمریکا «THAAD ABM» برای محافظت از سایتهای حساس اسرائیل از جمله دیمونا و پایگاههای هوائی نواتیم و رامون است.
موشکهای ایران هر دو پایگاه هوائی نواتیم و رامون را هدف قرار دادند. یعنی بهترین رادار جاسوسی دنیا که در هماهنگی با پیشرفتهترین پدافند ضدموشکی دنیا کار میکرد، در مقابل حمله ایران ناتوان بود.
چه کسی برتری بازدارندگی دارد؟ نه اسرائیل. اکنون برخی اصرار دارند که انتقام اسرائیل قریبالوقوع است. برخی دیگر معتقدند که هیچ انتقامی وجود ندارد. معتقدم اسرائیل تحت کنترل برخی دیوانههای واقعی است و سعی خواهد کرد به تاسیسات نفتی یا تاسیسات نظامی در ایران ضربه بزند. اگر این کار را انجام دهند، ایران به وعده خود عمل خواهد کرد و حمله بسیار بزرگتر و ویرانگرتری را به اهداف نظامی و اطلاعاتی اسرائیل انجام خواهد داد. این جنگی است که اسرائیل نمیتواند پیروز شود!
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
شورای آتلانتیک: حمله به اسرائیل مردم خشمگین ایران را خوشحال کرد
اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک تاکید کرد عملیات موشکی علیه اسرائیل، موجب احساس غرور و رضایت در میان مردم خشمگین ایران شده است.
این اندیشکده در تحلیلی خاطر نشان کرد: جنگ از سایه خارج شده و چهره خود را عیان کرده است. ایران با استفاده از پهپاد و موشک، حمله گستردهای به اسرائیل انجام داد. دو طرف مدتها درگیر «جنگ سایهای» بودهاند، به این معنا که ایران از نیروهای نیابتیاش استفاده میکرد و رژیم صهیونیستی دست به ترورهای هدفمند میزد. حمله اخیر این رژیم به بخشی از سفارت ایران در سوریه که به کشته شدن چند فرمانده ارشد نظامی منجر شد، سبب واکنش ایران بود. اسرائیل در مرحله بعد چه خواهد کرد؟ آیا جنگ منطقهای گستردهتری آغاز شده است؟ ایالاتمتحده چه نقشی ایفا خواهد کرد؟
جاناتان پانیکوف، معاون سابق در شورای اطلاعات ملی ایالات متحده، درباره بالا گرفتن تنش در خاورمیانه میگوید: پرتابهای موشکی-پهپادی ایران در واکنش به حمله اسرائیل، این ظرفیت را دارد که منطقه را در آستانه جنگ گستردهتری قرار دهد که به نظر میرسد تقریبا هیچکس آن را نمیخواهد؛ چیزی که اکثر بازیگران – ایالاتمتحده، کشورهای عربی و حتی حزبالله- در ششماه گذشته به دنبال اجتناب از آن بودهاند.
جینا ابرکرومبی- وینستانلی (سفیر آمریکا در مالت و دستیار وزیر خارجه در امور خاورمیانه و آفریقا) با تفکیک نتایج حاصل از حمله ایران، ماجرا را به این شکل صورتبندی کرده است:
برد: شلیک حدود 300موشک و پهپاد به سوی اسرائیل، برای ایرانیان غرورآفرین بوده است. رهبران ایران مقاصد خود را اعلام کرده و علنا مسئولیت آن را بر عهده گرفتهاند. با وجود خسارتها اما واکنشها طی چند روز اخیر آنقدر شدید بود که باعث ایجاد هشدار بینالمللی گسترده شد. ایرانیان خشمگین، اکنون میتوانند احساس رضایت و غرور کنند. بنابراین، لازم نیست گام بعدی شدید و تشدیدکننده بحران باشد.
باخت: موقعیت بایدن به طور قابلتوجهی بدتر شده است. تیم او باید برای مهار اسرائیل تلاش کند. نیروهای آمریکایی در منطقه همچنان در خطر هستند و احتمال وقوع جنگ گستردهتر زیاد است. اکنون به نظر میرسد که ایالاتمتحده به یک درگیری مستقیم نزدیک شده است که بایدن و ایران برای اجتناب از آن سخت تلاش کردهاند. به نظر میرسد بایدن از اهرم فشار خود بر نخستوزیر حیلهگر اسرائیل چشمپوشی کرده باشد؛ چراکه اکنون شرایط عوض شده است.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
🔴 جزئیات جدیدی از پاسخ موشکی ایران به اسرائیل/ تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا ۳ ماه طول میکشد اما تقریباً یک روز بیشتر طول نکشید/ تمام موشکهای هایپر سونیک ما به هدف اصابت کرد.
🔹ابطحی دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی:آخرین تماس را مقامات مصری ۳ ساعت پیش از عملیات داشتند؛ التماس میکردند که این کار انجام نشود.
🔹۵ قدرت موشکی جهان شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و رژیم صهیونیستی با تمام استعداد و آخرین فناوریهای خود به میدان آمدند.
🔹پنتاگون فرماندهی کامل را پذیرفت و سنتکام وارد منطقه شد و ۸ منطقه دفاع ضد موشکی را طراحی کردند؛ زاگرس، قفقاز، ترکیه، خلیج فارس، دریای سرخ و مدیترانه از جمله این مناطق بودند.
🔹۶ ناو ضد موشک در دریای سرخ، سیستم موشکی عربستان و امارات ۶ لایه آتشباری در این مدت کوتاه عملیاتی شد.
🔹طرف مقابل ما ۱۵ هواپیمای ضد سیگنالی به پرواز درآوردند و علاوه بر این آواکسهای عربستان و آواکسهای خودشان و همچنین پهپادهایی را به پرواز درآوردند تا مانع دستیابی ایران به اهداف خود شوند.
🔹در عملیات وعده صادق ۱۰ کشور در میدان نبرد مقابل ایران بودند.
🔹ما تاکنون در هیچ نبردی با رادارهای آنها و همچنین سیستمهای گنبد آهنی و فلاخن مواجه نشده بودیم و اینها موجب شده بود که مادر طرح و عملیات مقداری دچار مشکل باشیم.
🔹آنها در ۶ ماهه نبرد طوفان الاقصی در درگیری با یمنیها، لبنانیها و عراقیها نسبت به سیستم پهپادی و موشکی آشنایی پیدا کرده بودند.
🔹آمریکاییها داخل رژیم صهیونیستی را بر عهده رژیم صهیونیستی گذاشتند و سایر مناطق را خودشان قبول کردند.
🔹تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا ۳ ماه طول میکشد اما تقریباً یک روز بیشتر طول نکشید.
🔹موشکهای بالستیک و کروز و همچنین پهپاد از جمله ابزارهای ما در این عملیات بودند که بالستیک ظرف ۱۵ دقیقه، کروز ظرف ۳ ساعت و پهپاد طی ۷ ساعت به دشمن رسیدند.
🔹پهپادهایی که در عملیات شرکت کردند سرعتی در حدود ۱۶۰ الی ۱۷۰ کیلومتر در ساعت داشتند به همین دلیل نیز ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰ اولین دسته پهپادی راهی شد تا سیستمهای پدافندی دشمن را درگیر کند.
🔺تمام موشکهای هایپر سونیک ما به هدف اصابت کرد.
🔹ساعت ۳ بامداد روز یکشنبه ۲۶ فروردین وقتی که عملیات وعده صادق تقریباً به پایان رسیده بود سفیر سوییس را به عنوان حافظ منافع آمریکا برای اولین بار بجای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد و به او هشدارهای لازم را دادند که اگر آمریکاییها کوچکترین اقدامی انجام دهند، تمام منطقه را روی سرشان خراب میکنیم.
🔹پهپادهای ایرانی از ۸ منطقه دفاعی، ۵ منطقه را درگیر کردند که ۸۰ درصد درگیریها در غرب اردن بود و پهپادهایی که وارد عملیات شدند ۱۰۰ درصد به اهداف خود دست یافتند چراکه هیچ کدام برای انهدام نرفته بود و صرفا برای درگیر کردن گنبد آهنین و فلاخن داود به پرواز درآمدند.
🔹بعد از پهپادها موشکهای ما شلیک شد و تمام ۱۲ موشک هایپرسونیک ما به فضل الهی به هدف اصابت کرد و حتی یک هایپرسونیک هم دچار مشکل نشد؛ وقتی هایپرسونیک در حال فرود به ۱۳ ماخ میرسد درحالی که سرعت موشکهای فلاخن داود در بهترین حالت ۱.۷ ماخ است و به همین دلیل نیز تمام موشکهای هایپرسونیک ما به هدف اصابت کرد.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🔴 بخش دوم/ جزییات شنیدنی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونسیتی از زبان سردار ابطحی از مسئولین میز فلسطین در سپاه قدس و مشاور وزیر کشور و رییس مجلس در امور فلسطین
🔹موشکهای بارشی و خوشهای ما که در آسمان منفجر و به صدها موشک تبدیل میشوند از نوعی است که دشمنان زیاد با آن کار نکرده بودند و هر موشک ضد موشک آمریکاییها به دنبال تکهای از این خوشهها میرفت و بعد از پهپادها این نوع موشک ها سپر دوم برای درگیر کردن سامانههای پدافندی بودند؛ بنابراین میتوان گفت که موشکهای بارشی ما ۱۰۰ درصد موفق بودند.
🔹سایر موشکها نیز بین ۸۵ تا ۹۰ درصد به هدف برخورد کرده است و این اطمینان نیز به دلیل رصد تصاویر ماهوارهای، رصد دوربینهایی که روی موشکها قرار داشتند و به صورت برخط تصاویر را ارسال میکردند و همچنین منابع محلی است.
🔹دشمن امکانات زیادی را به کار برد و هیچ دستاوردی کسب نکرد ولی در مقابل شکستن سپر موشکی رژیم صهیونسیتی از دستاوردهای ما در این عملیات بود.
🔹بعد از وعده صادق هم در سطح تاکتیکی و تکنیکی و هم در سطح عملیاتی و نظامی این سپر موشکی امروز برای کل جهان فاقد ارزش شد، همچنین در حوزه تکنیکی مطمئن شدیم که سیستمهای ما به چه صورت کار میکنند و در واقع این تازه اولین مانور ما با فشنگ جنگی بوده است.
🔹ما ثابت کردیم که جمهوری اسلامی ایران به تنهایی میتواند با تمام دنیا درگیر شود؛ فرماندهان ما در ۷ ساعت در یک اتاق عملیات نشستند و با همه اتاقهای فکر منطقهای، فرامنطقهای و جهانی درگیر شدند.
🔹در دکترین نظامی اسرائیل جواب بین ۲ تا ۱۳ ساعت است و اینکه تا به امروز هیچ غلطی نکردند دلیلش موفقیت ۱۰۰ درصد۶ عملیات وعده صادق است.
🔹الان در حال ورود به سومین روز بعد از عملیات هستیم و به طور قاطع آسیبپذیری اسرائیل روشن شد و اطمینان دارم که اسرائیل از امروز به طور مستقل وارد هیچ درگیری نمیشود و از طرف دیگر اروپا و آمریکا فهمیدند که بار و هزینه اسرائیل از سطح امکان آنها بالاتر رفته است.
🔹در عملیات وعده صادق قرار بود که فقط اسرائیل تنبیه شود اما با توجه به اینکه کشورهای بسیاری درگیر این عملیات شدند، تنبیهی دسته جمعی رخ داد. در شورای امنیت نیز دیدیم که کاری نتوانستند انجام دهند و الان جمهوری اسلامی ایران در تراز یک قدرت جهانی مطرح شده است و از امروز جهان طوری دیگر به جمهوری اسلامی ایران نگاه میکند.
🔹آخرین تماس را مقامات مصری ۳ ساعت پیش از عملیات داشتند و التماس میکردند که این کار انجام نشود و تمام تلاششان این بود که ما را قانع کنند تا یا جواب را به آینده موکول کنیم یا چنانچه قصد داریم حتماً جواب دهیم این جواب را به صورت نیابتی بدهیم یا اینکه با موضوع آتش بس در غزه و عدم حمله به رفح معامله کنیم؛ این درحالی بود که امر، امر رهبری بود و بنا نبود که از آن کوتاه بیاییم؛ به همین دلیل نیز در پاسخ به پیشنهادات و پیامهایی که مطرح میشد میگفتیم که اینها را بررسی خواهیم کرد و فقط میگفتیم که اگر بلافاصله آتش بس برقرار شود، ما درصدی از عملیات خود را کوچکتر میکنیم.
🔹بعد از اتمام عملیات این دفعه، دیپلماسی نظامی انجام شد یعنی ساعت ۳ بامداد روز یکشنبه ۲۶ فروردین وقتی که عملیات وعده صادق تقریباً به پایان رسیده بود سفیر سوییس را به عنوان حافظ منافع آمریکا برای اولین بار به جای وزارت خارجه، به سپاه احضار شد و به او هشدارهای لازم را دادند که اگر آمریکاییها کوچکترین اقدامی انجام دهند، تمام منطقه را روی سرشان خراب میکنیم.
🔹سفیر سوییس به سرعت پیام ایران را منتقل کرد و آمریکاییها نیز سریع پیام را دریافت و اعلام کردند که ما کاری نداریم و اصلا دخالتی نمیکنیم.
🔹در شرایطی که همه کسانی که در رژیم صهیونسیتی حضور دارند متجاوز هستند اما نهایت نجابت ملت ما و انسانیت و کرامت و بزرگی ملت ایران بود که موشکهای خود را به ساختمانهای رژیم صهیونسیتی نزد و این مستمر نیست و تازه الان راه را یاد گرفتیم.
🔹دشمن در ابتدا ۷۰ هواپیما وارد آسمان کرد و بعد از اینکه مشاهده کرد تعداد هواپیماهایش کم است، از پایگاههایی در قبرس و دیگر نقاط باز هم هواپیما به آسمان آورد و ۷ ساعت نبرد را با ۱۰۳ هواپیما پیگیری کرد و یک میلیارد و سی صد و پنجاه میلیون دلاری که میگویند هزینه کردند صرف پروتز همین هواپیماها کردند در حالی که کل پهپادهایی که ایران استفاده کرد در مجموع زیر ۲۰ میلیون دلار خرج برداشتند.
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت
💢هفت نکته در خصوص تنبیه قاطعانه صهیونیستها
🔺️ یکم؛ این اولین رودررویی آشکار ایران و رژیم جعلی صهیونیستی بوده و از همین جهت ارزش تاریخی بالایی دارد. برای اولین بار پرندههای نظامی ایران بر فراز مسجدالاقصی دشمنان این مکان مقدس را مورد حمله قرار دادند.
🔺دوم؛ این حمله در پی حمله ۱۳ فروردین رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت کشورمان انجام شد وعده صادق جمهوری اسلامی ایران در تنبیه متجاوز را به نمایش گذاشت.
🔺سوم؛ حمله جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین حمله راهبردی به رژیم پس از عملیات هفت اکتبر تلقی میشود. اگر عملیات طوفانالاقصی به محبوبیت مضاعف گروههای مقاومت فلسطینی ختم شد عملیات وعده صادق جمهوری اسلامی ایران به گسترش بدنه مردمی ایران در منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
🔺چهارم؛ عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حالی انجام شد که پیش از انجام آن رسانههای جهانی از قریب الوقوع بودن آن گزارش میدادند، اما علی رغم انتظار صهیونیستها برای مقابله با سلاحهای ایران تصاویر زیادی از برخورد برق آسای پهپادها و موشکهای کشورمان به اهداف نظامی تعیین شده و شکست سیستمهای دفاعی آمریکا و انگلیس گزارش میدهد.
🔺پنجم؛ اقدام تنبیهی صورت گرفته از مبدا ایران به مقصد سرزمینهای اشغالی با گستردگی جغرافیایی در هر دو منطقه همراه بود که به خوبی گویای آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای هر شرایطی بوده است.
🔺ششم؛ اطلاعیه زودهنگام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آغاز عملیات ترکیبی علیه اسرائیل، ساعتها پیش از رسیدن موشکها و پهپادها به سمت سرزمینهای اشغالی، سطح آمادگی، اعتماد به نفس و اطمینان از موفقیتآمیز بودن تنبیه و استحکام ساخت درونی کشور را نشان میدهد.
🔺هفتم؛ استفاده از صدها موشک و پهپاد در عملیات اخیر و سنگینی آتش تنبیه، احتمالا مقامات رژیم صهیونیستی را به این درک خواهد رساند که هر گونه واکنش و پاسخ به تهران میتواند زمینه را برای ضربات مهلکتر ایران به اسرائیل فراهم آورد.
منبع: سایت بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔 @Samen_Razavi
📌صحبت های آقای اسکات ریتر بازرس ۲۰ سال پیش سازمان ملل در بخش سلاح های کشتار جمعی رو بخونید
موشک ایرانی پرتاب گردید. شمار زیادی از این موشکها برای حمله به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفت.
حمله تلافیجویانه ایران به اسرائیل به عنوان یکی از بزرگترین پیروزیهای قرن حاضر در تاریخ ثبت خواهد شد.
بیش از دو دهه است که درباره ایران می نویسم. در سال ۲۰۰۵، سفری به ایران داشتم تا «حقیقت میدانی» را در مورد آن ملت کشف کنم، حقیقتی که سپس آن را در کتابی به نام «ایران را هدف قرار دهید» گنجاندم و همکاری آمریکا و اسرائیل را برای ایجاد توجیهی برای حمله نظامی به ایران بیان کردم؛ حملهای که برای سرنگونی حکومت دینی ایران طراحی شده است. من این کتاب را با کتاب دیگری به نام "عهدشکن" در سال ۲۰۱۸ که تلاش ایالات متحده و اسرائیل را بهروز کرد، پی گرفتم.
در نوامبر ۲۰۰۶، در سخنرانی در دانشکده روابط بینالملل دانشگاه کلمبیا، تأکید کردم که ایالات متحده هرگز «دوست خوب» من اسرائیل را رها نمیکند، هرچند البته عاقبت ما این کار را کردیم. پرسیدم چه چیزی میتواند چنین اقدامی را تسریع کند؟ من متذکر شدم که اسرائیل کشوری مست از غرور و قدرت است و ما آمریکاییها به اسرائیل نمیپیوندیم جز اینکه ایالات متحده بتواند راهی برای برداشتن کلیدهای احتراق اتوبوسی که اسرائیل به سمت پرتگاه می راند، بیابد.
سال بعد، یعنی ۲۰۰۷، در خلال سخنرانی در کمیته یهودیان آمریکا، اشاره کردم که انتقاد من از اسرائیل (که بسیاری از حضار را علیه من شوراند) ناشی از نگرانی برای آینده اسرائیل بود. من بر این واقعیت تأکید کردم که بخش اعظم یک دهه را صرف محافظت از اسرائیل در برابر موشکهای عراقی کردهام، هم در دوران خدمتم در "طوفان صحرا" (جنگ اول خلیج فارس علیه عراق از اوت ۱۹۹۰ تا فوریه ۱۹۹۱ - م)؛ جایی که در کمپین ضدموشکی اسکاد نقش داشتم و هم به عنوان بازرس تسلیحات سازمان ملل متحد، جایی که من با سازمان اطلاعات اسرائیل کار کردم تا مطمئن شوم موشکهای اسکادِ عراق از بین رفتهاند.
به جمعیت حاضر گفتم: "آخرین چیزی که میخواهم ببینم، سناریویی است که موشکهای ایران بر خاک اسرائیل اصابت میکنند. این نتیجه اجتنابناپذیر سیاستی است که بیشتر با عقل سلیم هدایت میشود تا تکبر، مگر اینکه اسرائیل مسیر خود را تغییر دهد."
در شب ۱۳ و ۱۴ آوریل ۲۰۲۴، نگرانیهای من به صورت زنده در مقابل مخاطب بینالمللی مخابره شد - موشکهای ایرانی بر اسرائیل باریدند و اسرائیل برای توقف آنها هیچ کاری نتوانست بکند. همانطور که کمی بیش از ۳۳ سال قبل اتفاق افتاده بود، زمانی که موشکهای اسکاد عراق بر دفاع موشکی پاتریوت آمریکا و اسرائیل چیره شدند و دهها بار در طول یک ماه و نیم به اسرائیل حمله کردند، این بار موشکهای ایرانی در یک طرح حمله ترکیبی بر سیستمهای دفاع موشکی اسرائیل غلبه کردند و اهداف تعیین شده در داخل اسرائیل را بدون مجازات هدف قرار دادند.
بهرغم به کارگیری یک سیستم دفاع ضد موشکی یکپارچه و گسترده، شامل سیستم موسوم به «گنبد آهنین»، باتریهای موشکی پاتریوت ساخت ایالات متحده و رهگیرهای موشکی ارو و دیوید اسلینگ، همراه با هواپیماهای آمریکایی، بریتانیایی و اسرائیلی، و سامانههای دفاع ضد موشکی کشتیهای آمریکا و فرانسه، بیش از دهها موشک ایرانی به فرودگاهها و تأسیسات دفاع هوایی به شدت محافظت شدهی اسرائیل اصابت کردند.
حمله موشکی ایران به اسراییل، به اصطلاح، غیرمنتظره نبود، بلکه انتقامی بود برای حمله اول آوریل اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که جان چند فرمانده ارشد نظامی ایرانی را گرفت. در حالی که اسرائیل در گذشته حملاتی را علیه پرسنل ایرانی در داخل سوریه انجام داده است، حمله ۱ آوریل نه تنها با کشتن پرسنل بسیار ارشد ایرانی، بلکه با حمله به قلمرو مستقل ایران، یعنی کنسولگری ایران، متفاوت با قبل بود.
ابوقاسم
بخش دوم صحبت های اسکات ریتر
از دیدگاه ایران، حمله به کنسولگری خط قرمزی بود که در صورت عدم تلافی، هرگونه مفهوم بازدارندگی را از بین میبرد و در را برای اقدام نظامی گستاخانه تر اسرائیل از جمله حملات مستقیم به ایران باز میکرد. اما به دنبال حمله به کنسولگری، شبکه پیچیدهای از اهداف سیاسی در هم تنیده به وجود آمد که میتوانست به نوعی درگیری در مقیاس بزرگ بین اسرائیل و ایران بینجامد که در آن صورت میتوانست هر حمله تلافی جویانه معنیدار ایران علیه اسرائیل را سرعت ببخشد.
اول و مهمتر از همه، ایران درگیر یک سیاست راهبردی است که بر محوری دور از اروپا و ایالات متحده و به سمت روسیه، چین و حوزه اوراسیا قرار دارد. دلیل این تغییر ناامیدی ایران از سیاست تحریمهای اقتصادی ایالات متحده، و ناتوانی و/یا عدم تمایل غرب جمعی برای یافتن مسیری برای لغو این تحریمهاست. شکست توافق هسته ای ایران (برجام) در ایجاد فرصت های اقتصادی که در زمان امضای آن وعده داده شده بود، محرک اصلی این چرخش ایران به سمت شرق بوده است. در عوض، ایران به هر دو سازمان "همکاری شانگهای" و "گروه بریکس" ملحق شده است و انرژی دیپلماتیک خود را در جهت ادغام کامل و سازنده ایران در هر دو گروه معطوف کرده است.
یک جنگ گسترده با اسرائیل این تلاش ها را ویران خواهد کرد.
ثانیاً، اما نه کم اهمیتتر در معادله کلی ژئوپلیتیکی ایران، درگیری جاری در غزه است. این یک رویداد تغییر دهنده بازی است، جایی که اسرائیل با شکست استراتژیک از حماس و متحدان منطقه ای آن، از جمله محور مقاومت به رهبری ایران، مواجه است. برای اولین بار، موضوع تشکیل دولت فلسطین از سوی مخاطبان جهانی مطرح شده است. این امر با این واقعیت تسهیل میشود که دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو، که به شدت با هر مفهومی از دولت فلسطین مخالف است، خود را در معرض خطر فروپاشی ناشی از پیامدهای حمله حماس میبیند که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز گردید. اقدامات حزبالله (لبنان)، که اسرائیل را در امتداد مرز شمالی خود با لبنان تحت کنترل قرار داده است، و بازیگران غیردولتی مانند شبهنظامیان عراقی طرفدار ایران و حوثیهای یمن که مستقیماً به اسرائیل حمله کردهاند نیز با مشکل مواجه است. حوثیها عملاً، هرچند غیرمستقیم، خطوط ارتباطی دریایی حیاتی را از کار انداختند که نتیجه آن خفه کردن اقتصاد اسرائیل است.
ولی این اسرائیل است که با نسل کشی غیر نظامیان غزه بیشترین آسیب را به خود وارد کرده است. اقدامات اسرائیل در غزه تجلی زنده همان تکبر و سیاستهای قدرت-محور است که من بین سالهای ۲۰۰۶-۲۰۰۷ درباره آن هشدار دادم. سپس، گفتم که ایالات متحده حاضر نخواهد بود مسافر اتوبوسی باشد که اسرائیل هدایت میکند و ما را از مصیبت جنگی غیرقابل پیروزی با ایران خارج کند.
اسرائیل از طریق رفتار جنایتکارانه خود در قبال غیرنظامیان فلسطینی در غزه، حمایت بسیاری از کشورهای جهان را از دست داده است و ایالات متحده را در موقعیتی قرار میدهد که در زمانی که جهان در حال گذار از وضعیت کنونی خود است، به طور جبران ناپذیری به اعتبار خود لطمه میزند. به عبارت دیگر در دوره ای که جهان از نظم یکجانبه گرای تحت سلطه آمریکا به نظم چند قطبی مبتنی بر بریکس حرکت میکند، ایالات متحده باید نفوذ خود را تا حد امکان در به اصطلاح "جنوب جهانی" حفظ کند.
ایالات متحده تلاش کرده است - البته به شکل ناموفق - کلیدها احتراق اتوبوس انتحاری نتانیاهو را خارج کند. رئیس جمهور جو بایدن، در مواجهه با تردید شدید دولت اسرائیل در تغییر سیاست خود در قبال حماس و غزه، کوشید از سیاستهای نتانیاهو فاصله بگیرد و اسرائیل را متوجه عواقب اقداماتش و همچنین نگرانیهای ایالات متحده بکند.
هرگونه اقدام تلافی جویانه ایران علیه اسرائیل نیاز به حرکت در این آبهای سیاست بسیار پیچیده دارد و ایران را قادر می سازد تا موقعیت بازدارندگی مناسبی را برای جلوگیری از حملات آینده اسرائیل ایجاد کند و در عین حال اطمینان حاصل کند که هم سیاست هدفمندش در خصوص سمتگیری ژئوپلیتیکی به شرق حفظ میگردد و هم انگیزه تشکیل کشور فلسطین در صحنه جهانی ارتقا مییابد.
ابوقاسم
بخش سوم صحبت های اسکات ریتر
به نظر میرسد که حمله ایران به اسرائیل مانور موفقی در این سیاستهای سنگلاخی بوده است. ایران این کار را قبل از هر چیز با دور نگه داشتن ایالات متحده از جنگ انجام داد. بله، ایالات متحده در دفاع از اسرائیل شرکت کرد و به سرنگونی تعداد زیادی پهپاد و موشک ایرانی کمک کرد. این تعامل به نفع ایران بود، زیرا تنها این واقعیت را تقویت کرد که هیچ ترکیبی از قابلیت دفاع موشکی وجود ندارد که بتواند در نهایت از اصابت موشک های ایرانی به اهداف تعیین شده خود جلوگیری کند.
اهدافی که ایران مورد حمله قرار داد - دو پایگاه هوایی در صحرای نقب که هواپیماهای مورد استفاده در حمله اول آوریل به کنسولگری ایران از آنجا پرتاب شده بود، به همراه چندین سایت دفاع هوایی اسرائیل - مستقیماً به نکاتی مرتبط بود که ایران می کوشید در خصوص تثبیت دامنه و مقیاس سیاست بازدارندگی خود ایجاد کند. نخست اینکه اقدامات ایران بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد توجیه شده است - ایران در مقابل اهدافی در اسرائیل که مستقیماً با حمله اسرائیل به ایران مرتبط بودند، مقابله به مثل کرد و دوم اینکه سایتهای دفاع هوایی اسرائیل در برابر حمله ایران آسیبپذیر بودند. تأثیر ترکیبی این دو عامل این است که کل اسرائیل در هر زمان در برابر ضربههای ایران آسیبپذیر بود و اسرائیل یا متحدانش هیچ کاری برای توقف چنین حملهای نتوانستند انجام دهند.
این پیام نه تنها در تالارهای قدرت در تل آویو، بلکه در واشنگتن دی سی نیز طنین انداز شد، جایی که سیاستگذاران ایالات متحده با این حقیقت نگران کننده مواجه شدند که اگر ایالات متحده در حمله احتمالی به ایران با اسرائیل هماهنگ شود، آنگاه در صورت تلافی ایران، تأسیسات نظامی ایالات متحده در سراسر خاورمیانه در معرض حملاتی از سوی ایرانیان قرار خواهد گرفت و ایالات متحده نیز قادر به توقف آن نخواهد بود.
به همین دلیل است که ایرانیها بر دور نگه داشتن آمریکا از درگیری تأکید داشتند و دولت بایدن نیز بسیار مشتاق بود که مطمئن شود که ایران و اسرائیل هم متوجه شدهاند که ایالات متحده در هیچ حمله تلافیجویانه اسرائیل علیه ایران شرکت نمیکند.
«موشکهای آوریل» نشانگر لحظه تغییر دریا در ژئوپلیتیک خاورمیانه است - ایجاد بازدارندگی ایران که بر اسرائیل و ایالات متحده تأثیر میگذارد. در حالی که احساسات در تلآویو، به ویژه در میان محافظهکاران رادیکالتر دولت اسرائیل، بالاست و نمیتوان تهدید تلافیجویانه اسرائیل علیه ایران را کاملاً نادیده گرفت، اما این واقعیت هدف اصلی سیاست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در طول این دوره است هرچند در بیش از ۳۰ سال گذشته در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران از سوی ایران مات شده است.
علاوه بر این، ایران توانسته است این عملیات را بدون برهم زدن محور استراتژیک خود در شرق یا تضعیف آرمان میهنی فلسطین انجام دهد. با توجه به این که جنگ گسترش سیاست از طریق ابزارهای دیگر است، «عملیات وعده صادق» [در نیمه شب ۱۴ آوریل] به عنوان یکی از مهم ترین پیروزی های نظامی در تاریخ ایران مدرن، در تاریخ ثبت خواهد شد. این واقعیت که ایران موقعیت بازدارندگی معتبری را بدون ایجاد اختلال در اهداف و اهداف اصلی سیاست ایجاد کرده است، این خود به معنای پیروزی است.
ابوقاسم