رژیم پادشاهی ( ۲ )
۳۸۴ عدد چمدان و صندوق طلا و جواهر و الماس
امیر اصلان افشار آخرین رئیس کل تشریفات محمدرضا پهلوی در کتاب خاطراتش به نام «سروها در باد» نوشته است:
... ده روز مانده به سفر به دستور شاه اول از همه اثاث ملکه فرح بسته بندی شد. پیش از هر چیز جواهرات ملکه در صندوقهایی که از یک مؤسسه خارجی خریداری شده و از نظر امنیتی به آن اطمینان فراوان بود بسته بندی شد. برای اشیاء گرانقیمت و لباسها و کفشها و جواهرات ملکه دقیقا ۳۸۴ عدد چمدان و صندوق بسته شد یک تیم از افراد مورد تایید ایشان تحت نظارت خانم لوئیز قطبی ندیمه پارمیس علم و لیلی امیرارجمند ، جمع آوری و بسته بندی عتیقه،ها طلا و جواهرات و الماسهای گرانبها، ساعتهای طلایی و نیم تاجهای زمردین را برعهده داشتند...»
ویلیام شوکراس حال و هوای کاخ نیاوران پس از خروج شاه و فرح را این گونه شرح داده است ... دیوارها و کف اتاقهای کاخ او که اخیرا نوسازی و تزیین شده و به عقیده بسیاری زیاد پرزرق و برق است برهنه است.
قالیها و تابلوها بسته بندی شده ، و به یکی از خانه های اشرف شاید در ژوان له پن، شاید به یکی از کاخ هایش در مانهاتان شاید به خانه اش در خیابان مونتنی پاریس شاید به خانه پسر معامله گرش، شهرام که ثروتی افسانه ای اندوخته است در لندن و یا شاید به جزیره متعلق به او در سیشل منتقل شده باشد...
مأموران گمرک اروپا و آمریکا سرگیجه گرفتند
ویلیام شوکراس در ادامه گزارشهای خود از ماجراهای حیرت آور آن ثروتهای به غارت رفته، نوشت: .... مأموران گمرک در سراسر اروپای غربی و آمریکای شمالی با وضع عجیبی روبه رو شده اند، چگونه می توانند قیمت اشیای گرانبهایی نظیر جامه دانها و صندوقهای لبریز از قالی و تابلو و مبل و الماس و گردنبندهای مروارید و انگشترهای یاقوت و گوشواره های زمرد و نیم تاجهای زنانه و سرویسهای نقره را که از ایران وارد میشود ارزیابی کنند؟
نشریه کریستین ساینس مانیتور در مقاله ای ضمن بررسی بخشی از فهرست اموالی که شاه از ایران خارج کرده بود با تیتر ثروت افسانه ای شاه ایران» نوشت: ... اگر همه چیز فراهم باشد لااقل ۵ سال طول میکشد تا میزان دارایی
شاه اندازه گیری شود. چرا که او و خانواده اش اموال و پولهای خارج شده را در حسابهای محرمانه ذخیره کرده اند...»
✍ ادامه دارد
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/joinchat/1983643659C6c8346e4d1
📡 محمدحسن قدیری ابیانه سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابی خود از علل به ثمر رسیدن توافق آتشبس پس از ۱۶ماه و همچنین نقش میانجیگران بینالمللی و منطقی در این توافق، گفت: رژیم صهیونیستی با طوفان الاقصی ضربهای به خود دید که مقام معظم رهبری فرمودند این ضربه ترمیمپذیر نیست. در حقیقت، در ذهنیت صهیونیستها، ارتش اسرائیل همواره بهعنوان یک ارتش شکستناپذیر شناخته میشد و دستگاه اطلاعاتی آن نیز بسیار قوی بود. اما این دستگاه اطلاعاتی نتوانست حمله طوفان الاقصی را پیشبینی کند و با این عملیات، رژیم صهیونیستی شکست عظیمی را متحمل شد. این موضوع موجب شد که ذهنیت شکستناپذیری رژیم صهیونیستی هم در جهان و هم در نزد فلسطینیها و نیروهای مقاومت و حتی در میان صهیونیستهایی که به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده بودند، شکسته شود.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی برای از بین بردن حماس و پاکسازی غزه از فلسطینیها دست به هر جنایتی زد تا این سرزمین را به سایر بخشهای اشغالی ملحق کند. اما در نهایت در اهداف خود شکست خورد و آبروی بیش از ۷۰ سالهاش را نزد طرفدارانش در جهان از دست داد. امروز رژیم صهیونیستی جزو منفورترین حکومتهای جهان است و سمبلی از هولوکاستی بدتر از هولوکاست هیتلری به شمار میآید. به هر حال، مردم فلسطین از پیر و جوان، مرد و زن و کودک مقاومت کردند و حاضر نشدند سرزمین خود را ترک کنند. رژیم صهیونیستی نیز به این نتیجه رسید که قادر به از بین بردن حماس و شکست ملت فلسطین نیست و چارهای جز آتشبس ندید.
این دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه با اشاره به دولتهایی که از رژیم صهیونیستی حمایت میکردند و سلاح به آن میدادند یا هر نوع حمایت دیگری داشتند، عنوان کرد: اینها نیز تحت فشار افکار عمومی کشور خود قرار گرفتند. بهگونهای که حتی مسلمانان آمریکا که هر بار بیشتر به دموکراتها رای میدادند، به دلیل حمایت دموکراتها از جنایات رژیم صهیونیستی، این بار به دموکراتها رای ندادند و بلکه به ترامپ جمهوریخواه رای دادند. بهخصوص که ترامپ، علیرغم حماقتها و قلدریهایش، گاهی اظهاراتی مورد پسند مسلمانان مطرح میکند. اینکه با همجنسگرایی و شرب خمر مخالف است و گفته بود چه اصراری دارید ما برویم حجاب را از سر زنان مسلمان که قرنها اینگونه لباس پوشیدن برداریم. این موضوع در جای دیگری نیز مشاهده میشود، یعنی در دانشگاههای مختلف کشورهای غربی که سلاح نیز تأمین میکردند، افکار عمومی از این همه جنایت برآشفته شده و رژیم صهیونیستی با مشکلات جدی مواجه است. آمریکا نیز به شدت دچار مشکلات اقتصادی است و بدهی فدرال این کشور به بیش از ۳۶ تریلیون دلار رسیده است.
وی افزود: این مقدار بدهی برای اقتصاد آمریکا بسیار مضر است و تحریمهای مالی که قبلاً خود ترامپ نیز در آن نقش داشته، موجب شده که کشورهای بیشتری سعی کنند از سلطه دلار رهایی یابند. اگر معاملات جهانی به غیر از دلار، در بخش مهمی از جهان انجام شود، این موضوع ضربهای عظیم به آمریکا خواهد زد و ترامپ به خوبی این مسئله را درک میکند. او از اینکه با وجود مشکلات اقتصادی آمریکا، حمایتهای خود را از اوکراین و رژیم صهیونیستی ادامه دهد، ناراضی است، باید با روی کار آمدن او به این موضوع توجه کنیم. ترامپ این را هم درک کرده که جنگهایی که آمریکا در جاهای مختلف دنیا راه انداخته، نتوانسته منافع مورد نظر را برای آمریکا تأمین کند. جهان به سمت چند قطبی شدن میرود که این به ضرر آمریکا است. لذا فشاری نیز از طریق آمریکا به رژیم صهیونیستی وارد شد تا پیش از روی کار آمدن او، به این مسئله پایان دهند. البته این موضوع بیتأثیر نبود، هرچند تأثیر اصلی آن مقاومت سرسختانه مردم فلسطین بود.
این تحلیلگر روابط بینالملل در رابطه با نقش ایران در توافق آتشبس غزه و تغییراتی که در منطقه رخ خواهد داد، بیان کرد: ما از نیروهای مقاومت به شکلهای مختلف حمایت کردهایم و سلاحهای مورد نیاز آنها را تأمین کردهایم. در سطح جهانی، در تبلیغات بینالمللی و در روابط با کشورها، از منافع نیروهای مقاومت حمایت کردهایم و سلاحهایی را در اختیار آنها قرار دادهایم که اگر ما این را در اختیار آنها قرار نمیدادیم، آنها نمیتوانستند به آنها دست یابند. این موقعیت جمهوری اسلامی ایران را ارتقا داده است. همچنین، مقاومت فلسطین و لبنان میدانند که پیروزیها و توان آنها علاوه بر فداکاری و ایمان، به دلیل سلاحهایی است که ایران برای آنها ارسال کرده است و یا آموزش ساخت سلاحها به آنها نیز ارائه کرده است و خوشبختانه فلسطینیها قدردان این موضوع هستند.
✡️ رژیم شاهنشاهی ( ۳ )
♨️ اسرار ثروت شاه
✍🏻ویلیام ،برنیگن همزمان با فرار شاه و در روز ۲۶ دی ماه ۱۳۵۷ یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نوشت و ثروت پهلوی را محاسبه کرد نویسنده در آن یادداشت ذکر نمود:
محمدرضا شاه پهلوی ،همسر ، همراهان ، دستیاران و محافظانش امروز ایران را برای آینده ای نامعلوم ترک کردند.
💢آنها در طول ۵۳ سال سلطنت پهلوی ثروت هنگفتی به دست آوردند که تخمین آن به میلیاردها دلار میرسد .
از سوی دیگر در مورد اموال خارج شده از ایران به فهرست اموال اقوام خاندان سلطنتی هم باید اشاره کرد و نباید تنها به خانواده محمدرضا شاه پهلوی بسنده کرد.
💢واشنگتن پست درباره فهرست اقوام ثروتمند سلطنتی ، که ایران را ترک کردهاند به بیش از ۶۳ شاهزاده و شاهدخت اشاره کرده که از جزایر سیشل تا برزیل پناهنده شده و همه آنها بخش زیادی از ثروتشان را از ایران خارج کردند.
💢واشنگتن پست به یک اختلاف حساب گسترده در درآمدهای نفتی ایران در زمان محمدرضا پهلوی و مقدار پولی که در خزانه دولتی ایران واریز میشده هم اشاره داشت و این اختلاف که حدود ۲ میلیارد دلار در سال بود را بخشی از ثروت خاندان پهلوی خواند .
💢 یعنی بخشی از درآمد نفت به حساب بانکی در سوئیس جهت استفاده خانواده سلطنتی و شاه منتقل می شده است. البته دو سال پیش از پایان سلطنت پهلوی هم گزارشی توسط روزنامه های فرانسوی منتشر شد که مؤید ادعای واشنگتن پست بود .
💢یک روزنامه فرانسوی در سال ۱۹۷۶ بیلان حسابهای بانکی شاه در یکی از بانکهای سوئیس را افشا کرد این صورت حساب نشان میداد که شرکت نفت ایران ظرف مدت یک ماه ۱۲ میلیون دلار به این حساب منتقل کرده است .
✍️ ادامه دارد
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/joinchat/1983643659C6c8346e4d1
🔰 در تاریخ، مثل دههی فجر نداریم
📌امام خامنه ای مد ظله العالی:
«شما ولادت پیامبر(ص) و ائمه(ع) را جشن میگیرید. صدها سال است که ولادت مسیح (ع) را جشن میگیرند. چرا ولادتها اهمیت و ارزش دارند؟ به خاطر اینکه یک مقطع حساس و تعیینکننده و یک #نقطهی_عطف و یک پیچش در تاریخند. یعنی تاریخ در خطی میرفت؛ اما در این لحظه، به یک سمت دیگر پیچید. این، نقطهی پیچ و نقطهی عطف و نقطهی انعطاف به یک سمت دیگر است. اگر ما با این حساب نگاه کنیم، اهمیت دههی فجر خیلی زیاد است. ما در تاریخ، واقعاً مثل دههی فجر نداریم. حتّی #اسلام با آن عظمت، در دههی فجر برای ما اثر بخشید. آیا غیر از این است؟ اسلامی که نبىّاکرم(صلّی اللَّهعلیه والهوسلّم) آورد، در روزگار امویها و عباسیها به ما اثر نبخشید. البته آثار درجهی دو را به این ملت داد و افراد برجسته و شخصیتهای ناب و عرفا و علما و زهادی بندرت پیدا شدند و توانستند در آن فضا پروازی بکنند؛ اما عامه و تودهی مردم و نیز نظام اجتماعی، از آن برکات خیری ندید. آن برکات، امروز خودش را نشان میدهد. البته #دههی_فجر، جزو #رشحات_اسلام است. خیال نکنید که دههی فجر منهای اسلام، چیزی است. دههی فجر منهای اسلام، یک پول هم ارزش ندارد. دههی فجر، آن آیینه یی است که #خورشید_اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد. ۱۳۶۹/۱۰/۱۱
🌺🌺فرارسیدن ایام الله دهه فجر مبارک باد🌺🌺
⬅️ کانال رسمی بنیاد فرهنگ واندیشه انقلاب اسلامی
♦️ @BFANIS
رژیم شاهنشاهی ( ۴ ) قسمت پایانی
ثروت شاه شبکه ای پیچیده در سراسر دنیا
دو سال پیش از پایان سلطنت پهلوی هم گزارشی توسط روزنامه های فرانسوی منتشر شد که مؤید ادعای واشنگتن پست بود .
یک روزنامه فرانسوی در سال ۱۹۷۶ بیلان حسابهای بانکی شاه در یکی از بانکهای سوئیس را افشا کرد این صورت حساب نشان میداد که شرکت نفت ایران ظرف مدت یک ماه ۱۲ میلیون دلار به این حساب منتقل کرده است.
همچنین روزنامه فایننشال تایمز در سال ۲۰۱۲ در گزارشی به مناسبت قیام های موجود در کشورهای عربی علیه دیکتاتورها میزان دارایی های خارج شده از سوی دیکتاتورهای فراری از کشورهای مختلف را بررسی و اعلام کرد
... اسناد و محاسبات حاکی از آن است که محمدرضا پهلوی شاه مخلوع ایران ۳۵ میلیارد دلار دارایی از ایران خارج کرد .
اما نگاهی به برخی فعالیتهای افراد نزدیک به شاه مخلوع بعد از سرنگونی رژیمش نشان میدهد رقمها بیش از این است به نظر میرسد این رقم مربوط به خروج مستقیم دارایی به شکل ارز از کشور باشد و املاک و سهام خاندان پهلوی در خارج از کشور در آن محاسبه نشده است .
اسناد و مدارک موجود در ایران نشان میدهد بخشی از املاک محمدرضا پهلوی در ایران قبل از خروج او از کشور در سال ۵۷ به فروش رفته و به صورت ارز از کشور خارج شده بود با این حال براساس آمارهایی که روزنامه ها و نشریات آمریکایی منتشر کردند، نشان میدهد که ثروت شاه شبکه پیچیده ای از شرکتها ،بنیادها حسابهای بانکی و املاکی در نقاط مختلف دنیا بود..
قصرها و جزیره های صدها میلیون دلاری
شاه و اعوان و انصارش طی سالهای حکومت پهلوی مبالغ هنگفتی را بابت خرید خانه و ویلا در کشورهای مختلف از جمله سوئیس ،ایتالیا انگلیس و آمریکا هزینه کردند که یکی از معروفترین آنها کاخ گل رز در سوئیس با ۱۰ میلیون فرانک ارزش بود.
علاوه بر قصرها و باغهایی که مستقیما به نام محمدرضا پهلوی و خاندان وی درآمده بود، در خارج از کشور نیز شاه از پول ملت املاک بسیاری خریداری کرد که میتوان به گرانترین خانه و پارک در حومه لندن قصر و باغ های استیل «مانس که ملکه الیزابت دوم در آنجا متولد شد اشاره کرد.
همچنین گرانترین باغ و ساختمان در ناپل (ایتالیا) متعلق به او بود شاه در کاپری یک باغ بزرگ و ویلایی مجلل و همچنین قصر بزرگی هم در سنت موریتس داشت که زمستانها را در آنجا می گذراند به نحوی که سنت موریتس سوئیس در بین دیپلماتهای خارجی به پایتخت زمستانی ایران معروف بود شاه در سال ۱۳۵۰ یک جزیره در اسپانیا به مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار خریداری کرد و طبق نوشته روزنامه دیلی اکسپرس چاپ لندن مورخ ۲۸ مارس ۱۹۷۸ یک ملک بزرگ هم در منطقه کوههای راکی آمریکا به قیمت یک میلیون پوند خریده بود .
میزان ثروت و داراییهای شاه در خارج از کشور به حدی بود که خواهر وی ،اشرف تنها در یک شب ایام نوروز سال ۵۳ در یک قمارخانه در شهر کن ۱۵ میلیون فرانک باخت! این در حالی بود که یکی از خانه های اشرف ، قصری مجلل در شماره ۲۹ خیابان «بیکمن» نیویورک بود با ارزشی معادل ۴۹ میلیون دلار که یکی از گرانترین خانه ها در قدیمیترین محله های منهتن به شمار میرفت.
آخرین سفر شاه - ویلیام شوکراس - ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی - نشر البرز - چاپ دوم- تهران- ۱۳۶۹
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/1983643659C6c8346e4d1
💢آن دوران گذشته است!
🔹سیاست «اول آمریکا» یا بازگشت به دوران کهنه استعمار! این مهمترین سؤالی است که اکنون باید درباره سیاست دولت آمریکا در چهار سال دوم دونالد ترامپ به آن پاسخ داد.
🔸از ماجرای الحاق کانادا به خاک آمریکا که سرو صدای زیادی به پا کرده است! از اشغال گرینلند که گفتو گوی ترامپ با نخست وزیر دانمارک را به تنش کشاند و سیطره بر کانال پاناما که با هشدار مقامات این کشور روبهرو شد و حتی تغییر نام خلیج مکزیک که بگذریم و همه آنها را هم که نادیده بگیریم، نمیتوان از اظهارات عجیب و غریب ترامپ درباره کوچاندن ساکنان غزه به سادگی عبور کرد.
🔹پس از آنکه جانشین جو بایدن در کاخ سفید گفت اردن و مصر باید فلسطینیان بیشتری را برای پاکسازی نوار غزه بپذیرند و از کوچاندن ساکنان غزه به دو کشور همسایه فلسطین سخن گفت، وزارت خارجه مصر واکنش تندی به این موضوع نشان داد و در بیانیهای کوچاندن فلسطینیها و خالی کردن سرزمین فلسطین از ساکنان اصلیاش را غیرقابل قبول دانست. دولت مصر به طور کامل و با جملات روشن و صریح عملی شدن این درخواست را غیر ممکن خواند.
🔸همچنین به دنبال این خواست جنجالی ترامپ، امان این طرح را آوارگی همیشگی فلسطینیها دانست و با آن مخالفت کرد. «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن با انتشار پیامی در صفحه خود در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اردن بخشی از ترتیبات معامله مبادلهای که ما از آن حمایت میکنیم، نبوده است و با این وجود از تکمیل آن حمایت کردیم و بر ضرورت اجرای کامل آن، تثبیت آتشبس و رساندن کمکهای بشردوستانه به تمام بخشهای نوار غزه تأکید میکنیم.» الصفدی افزود: «حقیقت ثابت این است که اردن از منافع، اصول و شهروندان خود محافظت میکند.» با وجود این مخالفتهای صریح، اما ترامپ بدون توجه به گفتههای امان و قاهره مواضع خود را تکرار کرده و در جملاتی عجیب مدعی شده است با رئیس جمهور مصر درباره انتقال ساکنان نوار غزه به این کشور صحبت کردم. ترامپ گفته است، فکر میکنم رئیس جمهور مصر از فلسطینیهای ساکن نوار غزه استقبال کند و پادشاه اردن نیز همین کار را خواهد کرد. رئیس جمهور آمریکا مدعی شده است میخواهد ساکنان نوار غزه در مکانی بدون خشونت زندگی کنند و نوار غزه در سالهای گذشته مانند جهنم بوده است. ادعاهای مرد دیوانه کاخ سفید که با مواضع رسمی دولت های مصر و اردن در تضاد کامل است، نشان میدهد ترامپ در رؤیای بازگرداندن دیکتاتوری واشنگتن در جهان است؛ دیکتاتوری که دستور از کاخ سفید صادر شود و مانند دوران کهنه استعماری کشورهای دیگر از فرمان آمریکا تبعیت کنند! دورانی که مدتهاست تمام شده و حتی رؤیاپردازی درباره آن هم مضحک است!
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ سرنوشت انقلابها پس از گذشت چهل سال
🛑 #قسمت_سوم
🔵 الف) برگزاری جشن سالگرد
🔻 ۱- فرانسه:
تغییر مکرر قانون اساسی فرانسه و نظام حاکم بر آن در سالهای آغازین انقلاب تا سالها مانع از برگزاری جشن پیروزی بود چون هنوز درک مشترکی از حکومت پس از انقلاب و آرمان انقلاب شکل نگرفته بود
🔻 ۲- روسیه:
حکومت روسیه در سالگرد جشن انقلاب برخی دستاوردهای نظامی و صنعتی خود را رونمایی می کرد اما راهپیمایی سالانه و جشن مردمی پیروزی، در سراسر کشور وجود نداشت
🔻 ۳- ایران:
رهبران انقلاب این روز را روز خدا (یوم الله) نامیده و مردم به تبعیت از آن ها در جشن سالگرد پیروزی انقلاب پس از ۴۴ سال، دست کم به اندازه ابتدای انقلاب شرکت و مسیر طولانی را راهپیمایی میکنند.۱۰ روز منتهی به پیروزی انقلاب با الهام از آیه قرآن به دهه فجر نامگذاری شده است.
🔵 ب) سرنوشت انقلابها
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب فرانسه به اکثر اهداف خود دست پیدا نکرد به عنوان نمونه یکی از مهمترین اهداف انقلاب آزادی و پایان استبداد بود و به همین خاطر لویی شانزدهم اعدام شد، در حالی که بعد از ۷ سال از انقلاب، استبداد ناپلئونی و بعد از او استبداد لویی هجدهم شروع و ديكتاتورى فزايندهاى حاكم شد، که به جنگها و خونريزي هاى زيادى در اروپا انجامید
🔺 ۲- روسیه:
استالين بعد از مرگ لنین در سال 1927 با حذف رقیبان قدرت را به طور كامل به دست گرفت. انقلاب روسيه از اين تاريخ به مدت 25 سال تحت حكومت ديكتاتورى خشن استالين بود. او در اين مدت مرتكب جنايتها و قتلعامهاى فجيعى شد. پس از مرگ استالين تا اواخر دهۀ 1980 جنگ سرد بين آن كشور و آمريكا با فراز و نشيب هايى ادامه داشت، تا اين كه در سال 1990، كشور اتّحاد شوروى فروپاشيد و پانزده كشور مستقل از بقاياى آن تشكيل شدند.
🔺 ۳- ایران:
پس از انقلاب اسلامى، ابتدا ليبرالها و بعد از آن دیگر تفکرات فرصت بکارگیری نظرات در جمهوری اسلامی را پیدا کردند، و تقریبا هیچ تفکری پیدا نمیشود که ادعا کند نتوانسته است مسئولیتی در ایران بعد از انقلاب بهدست آورده باشد. با تمام فراز و فرودها انقلاب ملت ایران، با گذشت 40 سال روی آرمانهای خود که استقلال ، آزادی ، معنویت، عدالت و... بود ایستادگی کرده و همواره در جهت تحقق اهداف خود به پیش رفته است.
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید.
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/1983643659C6c8346e4d1
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ رهبری در انقلابها
🛑 #قسمت_دوم
🔵 الف) عنصر رهبری
🔺 ۱- فرانسه:
میرابو تا ۱۷۹۰ لافایت تا ۱۷۹۱ دانتون تا ۱۷۹۳ روبسپیر تا ۱۷۹۴ رهبری مقطعی کوتاه، آن هم بر گروهی از انقلابی ها را بر عهده داشتند و هیچ کدام به عنوان راهبر انقلاب، از ابتدای تکوین انقلاب تا انتهای استقرار و تثبیت نظام جدید نتوانست در راس باشد
🔺 ۲- روسیه:
تروتسکی به عنوان معاون اصلی لنین اعتراف میکند که انقلاب فوریه رهبر مشخصی نداشت و رهبران با سقوط حکومت تزاری وارد صحنه شدند لنین در دو برهه مهم انقلاب روسیه، یعنی ژانویه ۱۹۰۵ و فوریه ۱۹۱۷، حضور نداشت و هر بار پس از پیروزی موقت انقلاب، خودش را به روسیه رساند و نتوانست قدرت را در دست بگیرد. این سازمان حزبی انقلابی ها بود که اثر می گذاشت و رهبران در سالهای پس از انقلاب به عنوان عضو حزب بلشویک ها روسیه را اداره می کردند
🔺 ۳- ایران:
انقلاب ایران بدون هیچ سازمان حزبی پیشرو، با محوریت شخصیت امام خمینی از ۱۳۴۲ آغاز و در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. در صبحگاه پیروزی، همه طیفها و جناح های مذهبی و غیرمذهبی از حزب توده تا جبهه ملی و مجاهدین خلق، او را یگانه رهبر مطلق انقلاب می دانستند همانطور که موقع بازگشتش به وطن چند میلیون به استقبالش رفتند هنگام رحلتش هم ۱۰ میلیون به تشییع جنازه اش رفتند.
🔵 ب) کیفیت انتقال قدرتها
🔻 ۱- فرانسه:
انتقال خونین و مکرر قدرت و نگارش چندباره قانون اساسی نهایتاً منجر به ترور رهبر انقلاب توسط همراهانش در ژوئن ۱۷۹۴ شد که به ترمیدور معروف شد پس از آن حکومت شورایی چند سالی دوام آورد و در نهایت نوبت به استبداد ناپلئونی تا ۱۸۱۴ رسید
🔻 ۲- روسیه:
در ۲۱ ژانویه ۱۹۲۴ پس از مرگ لنین، استالین رهبری انقلاب روسیه را در دست گرفت و تروتسکی که مدنظر رهبر انقلاب بود تبعید شد، استالین در هنگام بیماری لنین هزاران نفر از مخالفینش را به قتل رساند. استالین تا ۱۹۵۲ زمامدار روسیه بود.
🔻 ۳- ایران:
در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ پس از رحلت امام خمینی و رهبری انقلاب به طور قانونی و بدون چالش به رهبر بعدی آیت الله خامنه ای منتقل شد، نکته عجیب در جلسه انتخاب رهبر، مخالفت شخص آیت الله خامنه ای به انتخاب خود به عنوان رهبر بود ادامه مسیر بنیانگذار در دوران رهبر جدید، نشان از آن داشت که رهبری ولی فقیه، ساختاری سیاسی، متکی به ایدئولوژی انقلاب یعنی اسلام است.
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/1983643659C6c8346e4d1
💢پاسدار و انقلاب
🔹سوم شعبان سالروز ولادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و نامگذاری این روز به نام روز «پاسدار»، دارای مفهوم بلند و عمیقی است که نشاندهنده وجود اندیشه جهاد و روحیه از خودگذشتگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. با بررسی چهار دهه از فعالیت پاسداران تنها به گوشه کوچکی از این فعالیتها اشاره میشود:
🔸الف ـ تأمین امنیت: باید اذعان داشت تأمین امنیت در جامعه و در برابر بحران و آسیبهای داخلی و خارجی همواره یکی از دغدغههای مردم و مسئولان جامعه بوده است. تأمین امنیت کشور یکی از کارهای ویژه سپاه به حساب میآید که با راهکارهایی در جهت توانمندسازی دفاعی و امنیتی کشور شامل حفظ وحدت و پرهیز از تفرقه در سطح ملی و بینالمللی، شناسایی تهدید و دشمن در ابعاد نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و عکسالعملهای لازم در مقابل این تهدیدها و بالا بردن آمادگی نظامی به منظور بازدارندگی و خنثیسازی حملات و توطئهها در این 46 سال از انقلاب تاکنون پیش برده است.
🔹از طرف دیگر، باید اذعان داشت پس از پیروزی انقلاب اسلامی، احزاب و گروههای سیاسی و نظامی مخالف نظام همچون حزب توده، سازمان مجاهدین خلق، چریکهای فدائی خلق، سازمان پیکار، حزب دموکرات کردستان و دیگر گروهکهایی که از گوشه گوشه این مرز و بوم مدعی استقلال بودند، فعالیتهای گستردهای آغاز کردند و گاهی این فعالیتها از ترور و ارعاب شخصیتها و مردم عادی فراتر میرفت و ناامنی و آشوب بزرگی در کشور حاکم میکرد. این وضعیت با روحیه شهادتطلبی پاسداران و تلاش شبانهروزی سپاه با همراهی با نهادهای انقلابی از بین رفت و کشور طعم امنیت را به معنای واقعی کلمه چشید.
🔸ب ـ جهاد علمی: سپاه و سپاهیان در عرصه علمی و فناوری هم خدمات بیشماری در ارتقای جایگاه علمی کشور داشتهاند. از تولید نانو داروها تا ساخت واکسن و رباتهای پزشکی و دستیابی به هوش مصنوعی و بهکارگیری آن همه و همه با تلاش این نهاد در کشور پیش برده شده است.
🔹ج- خدمت به محرومان: سپاه همواره صف اول خدمترسانی و محرومیتزدایی در مناطق کم برخوردار و روستاها و نقاط محروم کشور از روستاهای کپرنشین تا صعبالعبور کوهستانی بوده و هست تا جایی که سپاه ارمغانآور عمران و آبادانی در کشور بوده و هرجا نامی از افتتاح یک جاده کاربردی یا یک مکان فرهنگی و خدمترسان در میان است، بی شک نام سپاه میدرخشد. پاسداران سبزپوش کشورمان در عرصه کمکرسانی و امداد در مواقع بحران همواره در میدان عمل بودهاند.
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️
🔰 #مقایسه_انقلابها از لحاظ وضعیت حکومتها پیش از انقلاب
🛑 #قسمت_اول
🔵 الف) از لحاظ #نظامی
🔺 ۱- فرانسه:
دوران لوئی پانزدهم و شانزدهم ارتش در چهار جنگ بزرگ با کشورهای همسایه شرکت کرد که مجموعاً بیش از ربع قرن طول کشید و موجب فرسایش جدی قوای نظامی شد.
🔺 ۲- روسیه:
رومانوف ها بعد از شکست در جنگ با ژاپن (1905) و جنگ جهانی اول تحقیر شدند. سربازان ناراضی و برگشته از جنگ، خود از معترضان و مخالفان حکومت شدند.
🔺 ۳- ایران:
ارتش ایران در پنجاه سال قبل از انقلاب در هیچ جنگ خارجی مهمی شرکت نکرده بود و با افزایش قیمت نفت و اعلام خروج انگلیس از خلیج فارس، شاه #ژاندارم منطقه شد و آمریکا بهترین تسلیحات نظامی اش را به چند میلیارد دلار به شاه فروخت در بحبوحه انقلاب هر دو #ابرقدرت شرق و غرب از شاه #حمایت می کردند
🔵 ب) از لحاظ #اقتصادی
🔻 ۱- فرانسه:
خزانه خالی، کاهش تولیدات، کشاورزی، هزینه های سرسام آور جنگها، #استقراض مکرر حکومت از اشراف و بورژوا ها در #قحطی ۱۷۸۹ و تلاش برای تصویب یک برنامه اقتصادی با اتکا به نهاد قضایی پارلمان آخرالامر حکومت را به دام انقلاب انداخت.
🔻 ۲- روسیه:
کاهش تولید غله از ۷ میلیارد پود در سال ۱۹۱۳ به ۵ میلیارد پود در سال ۱۹۱۷ و قحطی بعد از شروع جنگ ۱۹۱۴ مدیریت اقتصادی حکومت را به #بحران کشاند.
🔻 ۳- ایران:
#افزایش درآمد نفتی در پنج سال آخر، از 2 میلیارد به ۱۸ میلیارد یعنی #بالاترین حد تا زمان خودش باعث واردات مواد غذایی و کالاهای مصرفی و همینطور اعطای وام های کلان به کشورهای مختلف جهان شد البته در کنار رشد #ثروت حکومت، فاصله طبقاتی و #فقر مردم نیز بسیار افزایش یافت.
🔵 الف) از لحاظ #فراگیری_جغرافیایی_و_اجتماعی
🔺 ۱- فرانسه:
انقلاب #محدود به پاریس و روستاهای حومه آن بود. حکومت #ضعیف بود و لازم نبود همه کشور #بسیج شوند لذا شورشهای پایتخت کار را تمام کرد
🔺 ۲- روسیه:
انقلاب در سن پترزبورگ و مسکو شکل گرفت و #نهایتاً به چند شهر صنعتی نیز تسری یافت
🔺 ۳- ایران:
انقلاب در #اغلب شهرها و روستاهای کشور واقع شد. مردم شهرها و روستاها برای کشته هایشان چهلم گرفتند و کارگران، کارمندان، کشاورزان و اصناف و همه اقشار به انقلاب پیوستند و انقلاب در تمام شهرها و روستاها خود را نشان داد و حتی بسیاری از شهرها و روستاها، #قبل از ۲۲ بهمن در شهر خود حکومت را بهدست گرفته بودند
♦️ جهت مشاهده مجموعه موشنگرافیکهای مقایسه انقلابها به صفحه آپارات سعداء به آدرس زیر مراجعه نمایید
🌐 https://www.aparat.com/v/5XQK1?playlist=242934
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷https://eitaa.com/joinchat/1983643659C6c8346e4d1
🔻 شجاعت خمینی کبیر
♨️ چشمان جهان در ۱۲ بهمن دید که خمینی کبیر با شجاعت و صلابت به ایران بازگشت و ارتش نیز به مردم پیوست و با امام بیعت کرد و آمریکا هم هیچ غلطی نتوانست بکند. این شگرد آمریکاست که چِکهای بیمحل خود را با تهدید و ترساندن نقد میکند و این حضرت روح الله بود که با ایمان به وعدههای الهی و به پشتیبانی مردم از دشمن نترسید و چنان چَکی به آمریکا زد که هنوز جایش درد میکند.
🔘 پس از او خلف صالحش نیز در همین راه و همین کار است. مقام معظم رهبری میفرمایند: «امام (رضوان الله علیه) این نترسیدن از قدرت را به همهی ما یاد داد که از قدرتهای ظالم و زورگو نترسید. من فراموش نمیکنم در سال ۵۸، آن وقتی که جوانهای ما این جاسوسهای آمریکایی و جاسوسخانهی آمریکایی را گرفتهبودند، بعضیها فشار میآوردند به شورای انقلاب که بگویید اینها را آزاد کنند. بنده و مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی و بنیصدر، ما سه نفر از شورای انقلاب رفتیم قم؛ آن وقت امام قم بودند؛ رفتیم خدمت امام که از امام بپرسیم که چه کار کنیم. پرسیدیم که آقا این جوری است، فشار میآوردند که اینها را هر چه زودتر آزاد کنید؛ امام رو کردند به ما و گفتند که از آمریکا میترسید؟ بنده عرض کردم: نخیر نمیترسیم. گفتند: پس نمیخواهد آزادشان کنید.
💠 واقعش هم همین بود؛ یعنی اگر چنانچه کسی قرار بود از آمریکا بترسد و ملاحظه بکند، نتایج بسیار تلخی را آن روز عاید کشور میکرد. ما دیدهایم مواردی را که دولتها و قدرتهای کشورِ خودمان از دشمن میترسیدند و این ترس، آنها را دچار مشکلات فراوانی کرد.»
🎙 (بیانات مقام معظم رهبری، ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹)
⚠️ متأسفانه امروز نیز جریانی واداده را در کشور میبینیم که با یک پِخ آمریکا دَه آبادی فرار میکنند و از ترس مرگ، در آستانهی خودکشی هستند و حاضرند برای رسیدن به امنیت و رفاهی توهمی، در زمرهی غلامان و کنیزکان کدخدا، درآیند و تمام دستاوردها و داشتههای این ملت و مملکت را به او ببخشند.
✍🏻 محمدرضا آتشین صدف
#دهه_فجر
🌐 رسانه حوزه انقلابی(رحا)
🆔 @rahamedia
💢هیچِ خمینی؛ تفسیر یک پاسخ تاریخی💢
📚حبیبالله عسکراولادی در کتاب خاطرات ناب خود مینویسد:
«یک خبرنگار که شاید آمریکایی بود، پرسید: شما به عنوان مقتدرترین انسان در حال وارد شدن به ایران هستید، لطفاً بگویید چه احساسی دارید؟ امام فرمودند: هیچ. این خبرنگار خیال کرد که یا حرفش را نتوانسته است برساند یا بد ترجمه کرده و یا امام متوجه نشدهاند سؤالش چه بوده، برای همین مجدداً پرسید: شما در طول تاریخ ایران به عنوان مقتدرترین انسان در حال وارد شدن به ایران هستید، از این ورود مقتدرانه چه احساسی دارید؟ وقتی که ترجمه کردند امام فرمودند: هیچی»
🔰 این بخش از خاطرات را در رابطه با ورود حضرت امام خمینی به ایران همه میدانند و تعریفش میکنند. عدهای هم همین را بهانه میکنند و اینگونه القا میکنند که این کلمهی هیچِ امام نشان میدهد که او نسبت به مردم و ایران بیتفاوت بوده و هیچ چیز حقیقتا برایش اهمیتی نداشته است.
♨️ برای پاسخ به این شبهه فقط کافیست یک خط دیگر از همان کتاب و بیان خاطرات انقلاب را بخوانیم.
در ادامهی همان "هیچ" آمده است:
و آهسته ادامه دادند «الا ان اقیم حقا و ابطل باطلاً»؛ مگر اینکه حقی را استوار کنم و باطل را سرنگون سازم.»
این همان جملهی طلایی حضرت امام است که دیگران بیانش نمیکنند و با تمرکز بر واژهی "هیچ" ایشان را انسانی بیاحساس معرفی میکنند.
بهفرض که حتی این جمله هم بعد از آن هیچ نباشد، هیچِ خمینی را هیچِ احساسی تلقی کردن خطاست.
▫️ با نظر به شخصیت امام و روح بلند و الهی ایشان ملتفت میشویم که خمینی مردِ خدا بود و جز رضای خدا برایش اهمیتی نداشت. این "هیچ" را میتوان نادیده گرفتن نفس در برابر ارادهی الهی معنا کرد. یعنی آنچه برای او اولویت دارد نه احساسات شخصی بلکه مسئولیتهای الهیست. یعنی هرچه هست اوست. کلام امام اوج توکل ایشان را به خدا نشان میدهد. امام به لطف و تدبیر الهی یقین داشت و به هیچ چیز جز خدا نمیاندیشید.
💠 ردّ پای بهره بردن امام از منطق و عقلانیت به جای احساس و هیجان را در جایجای این انقلاب میبینیم. اینکه توقع داشته باشیم امام بهجای کلامِ مبتنی بر تفکر به بیانِ احساسِ شخصی بپردازند خطاست!
اگر قرار بود هیچِ امام را به معنی پشت کردن به مردم بدانیم دلیلی برای تلاش ایشان در تشکیل حکومت اسلامی وجود نداشت. هیچِ امام نشانهای است مبنی بر اینکه ایشان تحتتأثیر جوّ و هیجان قرار نمیگیرند و ره عقل میپیمایند.
✅ امام رهبر یک جامعه بودند و هدایت یک امت را برعهده داشتند. آنچه از ابتدای امر توانسته بود در هدایتگری این انقلاب موثر باشد توانایی امام در مدیریت بحرانها وچالشها و حفظ آرامش در شرایط سخت بود. کاری که دیگران در آن شرایط حساس از آن عاجز بودند.
برای نگاه استراتژیک امام در لحظاتی که تصمیمات حیاتی جهان اسلام بر دوش ایشان است هیچ چیز جز اسلام معنا ندارد.
✍️ #زهرا_ابراهیمی
#پاسخ_تاریخی #دهه_فجر
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia