34.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جرأت داره کسی این حرفها رو تو دانشکده های اقتصاد بزنه!
@jahade_tabien1
570.7K
توضیحاتی پیرامون واقعیت بیمارستان الشفاء در غزه
👳♂ نمیدونم ایشون کیه که داره توضیح میده ولی انشاءالله که خبر درست همین باشه .
@jahade_tabien1
🔴 مدیریت نیست ...
✍ بنا به درخواست مردم و کارگران حقوق آنها ۳۵ درصد بالا رفت
🔸 حق ویزیت پزشکان ۵۰ درصد بالا رفت
🔸کرایه تاکسی و حمل نقل هم ۳۵ درصد گران شد
🔸 خبر رسیده کلیه وسایل بازار هم ۳۵ درصد میخواد گران بشه
😡 الان ۳۵ درصد حقوق کارگران به نظرتون منفی نشد؟ یکی تو این مجلس خراب شده نیست که این مصوبات اشتباه ادوار گذشته مجلس که منجر به افزایش قیمت همه چیز در اول سال میشود را لغو کند ؟ به نظر شما مسولین اگر هیچ چیز گران نشود به نفع کارگر نیست ؟ اگر قرار باشد همه چیز ۳۵ درصد گران شود چه نفعی برای کارگر و مردم دارد؟
‼️ نفع این تصمیمات فقط برای کل فروش هاست که موجودی انبار شون ۳۵ درصد گران شد ... پول دار پولدار تر و فقیر فقیر تر میشود ...
@jahade_tabien1
🔴 آقای فرزین شما با تعهد به حفظ ارزش پول ملی به ریاست بانک مرکزی رسیدید اما در عمل برخلاف آن عمل میکنید
تنزل بیش از ۴۳ درصدی ارزش پول ملی طی ۱۵ ماه، اسمش هرچه که باشد، ثبات نرخ ارز نیست. همتی نیز به طور متوسط هر سال ۴۰ درصد ارزش پول ملی را تنزل داد و شما دو روی یک سکهاید، اما با شعارهای مختلف.
عملکرد مشابه شما (فرزین) و همتی نشان میدهد که:
یا واقعا قائل به مسیر صندوق بین المللی پول در رهاسازی هستید و از ابتدا اعتقادی به تثبیت نداشتید و صرفا برای کسب صندلی ریاست، بر آن تاکید کردید. در این صورت سخن ازحفظ ارزش پولی را کنار بگذارید،
یا آنکه برخی افرادی به شما مشاوره میدهند که قبلا به همتی نیز مشاوره میدادند و بانک مرکزی را در مسیر غلط قرار داده اند.
رئیس جمهور محترم اگر از تغییر سکان دار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱، به اهداف خود (یعنی ثبات نرخ ارز) نرسیدند، هرچه سریعتر فکری به حال این اوضاع کنند، در غیراینصورت دولت فعلی با همین گرانیها و مشکلات معیشتی توسط مردم قضاوت خواهد شد.
@jahade_tabien1
‼️برای جهش تولید باید فعالیت های غیرمولد را نقره داغ کرد!
🔻تولید وقتی جهش میکند که فعالیت های غیر مولد به صرفه نباشد، اکنون اینگونه نیست؛ بسیاری از دلالی در بازار ارز، سکه و ملک یک شبه ثروتمند میشوند. عایدی بادآورده از واردات، قاچاق و واسطه گری هم از همین قبیل است.
♦️ اینکه طرح مالیات بر عایدی سرمایه به عنوان مالیات بر سفته بازی چند سالی است در مجلس خاک میخورد، یعنی هنوز نفهمیدیم باید راه کسب درآمد از سفته بازی را به سرعت و با شدت بست.
🔻 اینکه خودمان در بازار سکه پاشی و ارزپاشی میکنیم، یعنی خودمان آتش سفته بازی را شعله ور میکنیم!
✍️ توکلی
@jahade_tabien1
15.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ما اقتصاددانان در اندیشههای لیبرالیسم و سرمایهداری لیبرال زندانی شدهایم.
✅ ذهن یک مسلمان را چنان شکل میدهند که کافر شده است اما نماز هم میخواند.
✅ شیطان بر اساس علم عمل میکند.
✅ غرب و شرق، یعنی کسانی که ما را در چارچوب اندیشههای خود زندانی کردند.
✅ زندان را تحت عنوان آزادی به ما فروختند!
✅ مارکس یک نابغه نادان بود.
💠 @profderakhshan
ما به آقا دزده میگوییم چرا زمین ما را غصب کردهای و در آن خانه ساختهای؟
نقشه ساختمان را نشان میدهد میگوید تو اصلا معماری بلدی؟
این دقیقا ماجرای دعوای ماست با یک مشت اقتصاددان لیبرالِ مالهکشِ سرمایهداری!
دائما توجیه میکنند ظلم نظام سرمایهداری را
دائما توجیه میکنند گرانی را
به قول شاعر:
مشتی نئولیبرال جانی هستیم
ما دشمن هر سفره نانی هستیم
راه همهی مسائل از P گذرَد
توجیهگَرانِ هر گِرانی هستیم
P: price : قیمت
#دلاوار
@jahade_tabien1
✨️حذف ۴۲۰۰ چرا لازم شد؟
پس از انتخابات ریاستجمهوری، در اولین جلسهای که بهعنوان عضو کمیته اقتصادی آقای رئیسی با مدیران وقت سازمان برنامه داشتم، اولین سخن آقای پورمحمدی این بود که باید ارز ۴۲۰۰ را حذف کنید. موضع حقیر این بود که تورم شدیدی ایجاد خواهد شد و نباید.
تقریبا در تمامی جلساتی که پیش از تشکیل دولت حضور داشتم، مخالفتم را اعلام کردم و بعد از آن، در جریان مباحث نبودم. درآمدهای نفتی دولت کفاف تامین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی را نمیداد. لذا یا با نامه به رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملی برداشت میشد، یا ارز نیمایی از صادرکنندگان غیرنفتی خریداری شده (به قیمت ۲۳هزار تومان) و به واردکنندگان کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰ واگذار میشد. یعنی دولت گران میخرید و ارزان میفروخت!
موضع حقیر این بود که این ۲۳هزار تومان از کجا آمده؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها ارز حاصل از صادراتشان را به همین قیمت ۴۲۰۰ عرضه نمیکنند؟
منتهی نظر دیگر که غالب شد، پذیرفتن نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ واقعی و تبعیت دولت از این نرخ بود. دولت از یک سو نظر ما را نمیپذیرفت، از دیگر سو مدام یا از صندوق توسعه ملی برداشت میکرد یا ارز نیمایی خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ به واردکنندگان میداد (مانند همین قصهای که شایعه شد درباره خرید ارز نیمایی و فروش به ۲۸۵۰۰ صورت میگیرد و بانک مرکزی تکذیب کرد). نتیجه این رویکرد، یا تخلیه منابع صندوق توسعه بود، یا ایجاد کسری برای دولت؛ در چنین شرایطی بود که با اینکه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس جمهور بر تقویت ارزش پول ملی تصریح کرده بودند، بعدها فرمودند کار لازمی بود. در سیاستهای کلی برنامه هفتم نیز که ابلاغ فرمودند، بر ثبات نرخ ارز تصریح شد.
همان روزی که آقای رئیسی بنا بود شب به تلویزیون بیایند و حذف ۴۲۰۰ را اعلام کنند، خدمتشان رفتم و التماس کردم که این کار را نکنید. گفتم به پایتان میافتم نکنید!
اما کارگر نیفتاد. پیشبینیهایی کردم از عواقب کار. هنگام خداحافظی، عرض کردم شما که حرف حقیر را نپذیرفتید، اما قول بدهید اگر آنچه گفتم رخ داد، عوامل این کار را عزل کنید...
پس از حذف ۴۲۰۰، یک به یک آنچه انذار داده بودیم رخ داد. به فاصله چند ماه، مالکان ارز و طبعا ذینفعان گرانی آن شروع به بالا بردن نرخ بازار و به تبع آن، نرخ نیما کردند. به نحوی که ظرف مدت کوتاهی، نرخ ارز نیما از ۲۳ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسید. حال دولت ماند و این تناقض که چه کند؟ آیا دولت نیز پول نفت را به نرخ جدید نیما به واردات کالاهای اساسی بدهد؟ واقعیت این است که تجربه تورم شدید ناشی از حذف ۴۲۰۰ این اجازه را به دولت نداد. وگرنه بر اساس همان منطقی که ۴۲۰۰ حذف شد، ۲۸۵۰۰ نیز باید حذف میشد! چه آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به جد دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ هستند. موضع جدید ما این است: در فاصله این دو سال، دقیقا چه اتفاقی افتاده که نرخ ارز نیما از ۲۳هزار تومان به ۳۸هزار تومان رسید؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها باید ارز خود را بالاتر از ارز نفتی بفروشند؟ موضع جدید طرف مقابل نیز عرض شد که تبعیت دولت از نرخ نیمایی را تجویز میکنند و این داستان ادامه دارد.
سخن بسیار است، اما هر راست نشاید...
اقتصاد کتاب نیست، ماشین حساب هم نیست. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
فراخوان ایدههای مردم برای تحقق مشارکت در جهش تولید
🔺رهبر انقلاب اسلامی در پیام نوروزی، سال ۱۴۰۳ را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند و برهمین اساس رسانه دفتر رهبر انقلاب از مخاطبین خود دعوت میکند تا پیشنهادها، نظرات و ایدههای خود را برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید از طریق صفحه ویژه فراخوان https://farsi.khamenei.ir/tolid-mardom/
ارسال نمایند.
🔺پیشنهادهای دریافت شده پس از دستهبندی به مرور منتشر میشود و نظرات و راهکارهای مطرح شده برای عملیاتی شدن مشارکت مردمی در عرصه تولید، به دستگاههای مربوطه ارجاع داده خواهد شد.
@jahade_tabien1