♻️ استوری دکتر ایزدخواه نماینده مجلس یازدهم که مدتی قبل درباره پشت صحنه حذف ارز ترجیحی منتشر کرد.
@jahade_tabien1
🔴حمله رسانههای صهیونیستی به نتانیاهو: پیش از آبروریزی، خودت اعتراف کن
🔹رسانههای صهیونیستی در این باره نوشتند: به نتانیاهو و سرویسهای امنیتی توصیه میکنیم که برای حفظ آبرو، پیش از اینکه سید حسن نصرالله اعلام کند به هدف حساسی که مورد حمله قرار گرفته اعتراف کنند.
🔹رسانههای رژیم صهیونیستی همچنین در انتقاد از عملکرد ارتش این رژیم برای مقابله با حملات موشکی حزب الله لبنان اعلام کردند: از ساعات اولیه صبح امروز میشنویم که آنها مانع از شلیک موشکها به بنگوریون و تلآویو شدند اما درباره ۳۲۰ موشک و دهها فروند پهپادی که به شمال (فلسطین اشغالی) شلیک شدند، چه توضیحی دارند؟
@jahade_tabien1
⚠️ پروژهی فعال کردن گسل قومیتی و مذهبی در ایران عزیزمان پابرجاست
تصایر جنایات آمریکا در افغانستان را بنام ایران منتشر میکنند
@jahade_tabien1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴خاطره ناگفته مداح مشهور از چهار ماه اقامت در بین الحرمین کربلا
🔸برای اولین بار کربلایی نریمان پناهی از حضور اتفاقی و مداحی هر شبش به مدت صد و ده روز در بین الحرمین و حواشی عجیبی که بر او گذشته میگوید
@jahade_tabien1
.
♨️ سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی: ایران در حال خفه کردن ما با بازو های منطقه خود میباشد. ما در حالت آماده باش کامل به سر میبریم.
@jahade_tabien1
🔻انتقام از دولت سیزدهم با تحریف مصاحبه خاندوزی/ وزیر اقتصاد دولت سیزدهم درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی چه گفت؟
🔰خاندوزی: حذف ارز ترجیحی تکلیف مجلس به دولت بود/ دولت روحانی تمام ارز سال ۱۴۰۰ را مصرف کرده بود/ ما با «زمانبندی و جزئیات» موافق نبودیم/ پس از تعللها، وزارت اقتصاد مستقیما اجرای طرح را بر عهده گرفت
🔹از روز گذشته و با انتشار سخنان تحریف شده و ناقص سخنان سیداحسان خاندوزی، موج جدیدی از تخریبها علیه دولت شهید رئیسی شدت گرفته است.
🔹این تخریبها که عمدتا از سوی حامیان پزشکیان و قالیباف سازماندهی و اجرا شده، در تلاش است تا وزارت اقتصاد را مخالف ارز ترجیحی نشان دهد در حالی که خاندوزی در مصاحبه خود تاکید کرده حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تکلیف محلس به دولت در قانون بودجه بوده و وزارت اقتصاد با نحوه اجرا و زمانبندی سازمان برنامه موافق نبوده است.
🔹او شروع ماجرا را اینطور روایت میکند که «بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، دولت مکلف شده بود که در این سال با ارز ترجیحی خداحافظی کند و بهجای آن، روشهای حمایتی دیگری برای مردم در پیش بگیرد. به همین دلیل، دولت موظف شد تنها ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کل سال ۱۴۰۰ اختصاص دهد. در نیمه اول سال، تقریباً این مبلغ بهطور کامل مصرف شد و دولت باید مصوبه مجلس را اجرا میکرد، البته ما در وزارت اقتصاد و دارایی با این زمانبندی و جزئیات موافق نبودیم اما مسئولیت کل پروژه با سازمان برنامه بود.»
🔹وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در ادامه میگوید: «بعدها هم در خصوص زمانبندی و هم در مورد شیوه حذف نظرات خود را ارائه کردیم. در هر صورت این کار یک اقدام الزامآور قانونی بود.»
🔹خاندوزی درباره حساسیت شهید رئیسی درباره روش اجرای این تکلیف مجلس میگوید: «آقای رئیسجمهور بهشدت اصرار داشتند که روش جایگزین حمایتی حتماً آماده شود تا کمترین فشار به طبقات ضعیف جامعه وارد گردد.»
🔹وی درباره دلایلی که لزوم اجرای این تصمیم را در شرایطی که دولت مجوز استفاده از ارز ترجیحی را نداشته، توضیح میدهید: «با توجه به آغاز جنگ اوکراین در همان سال ۱۴۰۰ و فاصلههای قیمتی با کشورهای همسایه که منجر به قاچاق گسترده کالاها شد، چشمانداز این بود که در سالهای آینده نهتنها با ۱۰ یا ۱۲ میلیارد دلار، بلکه با اعداد بسیار بزرگتری از ارز ترجیحی مواجه خواهیم بود که ممکن است اصلاً در دسترس نباشد. در این شرایط، اجرای این سیاست میتوانست موجب شود بانک مرکزی مجبور به استفاده از پایه پولی خود شود و این امر آثار تورمی دیگری را بههمراه داشته باشد.»
🔹خاندوزی در نهایت خودش مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده گرفته و زیرساخت اجرای آن را فراهم میکند: «شخصاً مکاتبهای با آقای رئیسجمهور انجام دادم و درخواست کردم که چارهاندیشی صورت گیرد. ما مسئولیت را پذیرفتیم و تصمیم گرفتیم که این موضوع را پیگیری کنیم، گرچه ارتباط مستقیمی با حوزه کاری ما نداشت. در نهایت، سامانههای هوشمند توزیع آرد با همکاری بانک سپه و دیگر دوستان به نتیجه رسید و این سیاست در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ رسماً اجرا شد.»
🔹وی همچنین اقدامات پیشینی دولت برای مصون ماندن اقشار کم درآمد از اجرای این تکلیف قانونی را اینگونه روایت میکند: «تلاش شد که آثار آن بر قیمتها کنترل شود و میزان یارانه نقدی بهاندازهای باشد که طبقات ضعیف کمتر فشار را احساس کنند. بهخلاف تجربه تلخ سال ۱۳۹۸، در این تجربه دولت بر این تأکید داشت که پیش از اجرای سیاست، میزان پرداختیها مشخص باشد تا جامعه بداند جبران یارانه نقدی صورت خواهد گرفت.»
🔹خاندوزی همچنین در توضیح آثار مثبت اجرای این طرح میافزاید: «تجربه هوشمندسازی یارانه آرد، با وجود برخی کاستیها که بهخوبی بر آنها آگاهیم و مردم نیز شواهدی از آنها دیدهاند، توانست در طول یک سال و نیم، یکونیم میلیون تن از مصرف آرد خبازی کشور بکاهد و مصرف آرد خبازی در سال ۱۴۰۲ را به سطح مصرف سال ۱۳۹۸ بازگرداند، این بدان معناست که مردم بهاندازه پنج سال پیش کمتر آرد خبازی مصرف کردهاند، در حالی که مصرف نان افزایش یافته است.»
🔹سخنان خاندوزی به خوبی نشان میدهد که سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ نه تصمیم دولت که تکلیف قانونی مجلس بوده و گنجاندن آن در قانون بودجه بدون تدابیر منطقی و ایجاد زیرساختهای لازم، اشتباهی بود که دولت سیزدهم با انتخاب بهترین روش اجرا، توانست مضرات آن را تا حد زیادی کاهش دهد.
@jahade_tabien1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیدالشهدا(ع) به خاطر نهی از منکر به قتلگاه میره....شما هم هی حسین حسین میگید و به هیچ قتلگاهی نزدیک نمیشید.چندنفربابت خیانت نمایندگان مجلس وشخص قالیباف برای رای به کابینه فتنه گران و.....تذکر واقعی دادندبه نمایندگان شهرهاشون مشخصه هیچ کس.
#تلنگر⚠️
#اربعین
🛑#جهاد_تبیین
@jahade_tabien1
🔴 طریق مجلس...
✍ حجتالاسلام والمسلمین رسایی | فعال جبهه انقلاب
پن:
این تعجبآور نیست که احزاب در پی قدرت باشند و در این مسیر تاریک و لغزنده، قدرتطلبی کور و کرشان کند.
این عجیب است که خواص و داعیهداران و مسئولان منتسب به انقلاب، به جای گلایه از مماشات مجلس در اعتماد به فتنهگر و متهم اقتصادی و دروغ بستن به رهبر انقلاب، بیایند با تقدیر و تبریک و شکر به درگاه پروردگار و #باج_به_احزاب ، اینگونه به جامعه القا کنند که نظام اسلامی برای بقای خود، نیازمند انحراف از اصول و عقبنشینی در دفاع از ارزشهاست!!!
این کار نادرست یا ناشی از عضویت در باندهای سیاسی و یا #اغوای_محاسباتی و تغییر محاسبات و عدم اعتماد به وعدههای خداوند است.
حجت الاسلام رحمت الله معظمی
@jahade_tabien1
.
♻️ در این اشتباهات مردمی هستند که واقعا نابود شدند! خانواده هایی که از هم پاشید، پدرانی که شرمنده خانواده شدند و هزار مصیبت دیگر! اما سؤال این است، ارز ترجیحی با اصرار چه کسانی و در کدام مجلس حذف شد؟!
#ارز
#گران_سازی
@jahade_tabien1
جرمانگاری غذا دادن به سگها در خواب زمستانی
🔹«من کارهای نیستم. یک خانم از آلمان! هر ماه حسابم را پر میکند و میگوید به تمام سگهای فلان مناطق غذا بده!» این جملات فرد دستگیر شده است که مدتها به سگهای ولگرد غذا داده است.
🔹غرق کردن جاده توسط سگهای ولگرد در دماوند سوژه امروز فضای مجازی شده است، در این رابطه مدیر شبکه بهداشت و درمان دماوند مجتبی بنداد کرمانی میگوید که «در سه ماه اول سال جاری ۳۰۰ مورد حیوان گزیدگی توسط سگهای بلاصاحب در این شهر اتفاق افتاده است».
🔹جمعیت سگهای ولگرد به خاطر غذا رسانی افراد حامی حیوانات در حال افزایش است، البته کمکاری ارگانهای مسؤول در جمعآوری سگهای ولگرد مزید بر علت شده تا این سگها علاوه بر تهدید بالقوه حیات وحش کشور، جان شهروندان را تهدید کنند.
🔹این در حالی است که غذا دادن به سگهای ولگرد در انگلیس، فرانسه، کانادا و نروژ جرم محسوب میشود.
🔸️گزارش کامل را اینجا بخوانید
@Fars_Zendegi
@jahade_tabien1
♨️نامه حضرت آیتالله سبحانی به قالیباف: تعطیلی «شنبه» برخلاف قانون اساسی است
🔹در قانون اساسی، «زبان فارسی» زبان رسمی کشور است؛ آیا میتوان عبری را هم به رسمیت شناخت؟!
🔹پرچم کشور هم از سه رنگ تشکیل شده؛ آیا میتوان رنگ چهارمی به آن افزود؟
🔹جمعی که با خارج ارتباط دارند از ۵ درصد از جمعیت کشور فزون تر نیست؛ چگونه یک اکثریت فدای اقلیت شود؟
🔹نباید وقت مجلس را با امثال این مسائل تلف کرد.
@jahade_tabien1
♨️متن کامل نامه حضرت آقای سبحانی :
حضور محترم جناب آقای دکتر قالیباف – دام مجده
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با اهداء سلام و عرض تسلیت بمناسبت ایام اربعین سالار شهیدان علیه السلام
تصدیع می دهد؛ در خبرها آمده است «تعطیلی شنبه مجدداً در مجلس بررسی میشود»! علت بازگشت به مجلس چنین بیان شده تعطیلی شنبه به نفع کشور و اقتصاد میباشد و این کار بر اساس تعطیلات جهانی است تا در مراودات جهانی و اقتصادی دچار مشکل نشویم.
نظر جنابعالی و همه نمایندگان مجلس را به امور ذیل جلب میکنم:
۱-آیا مصوبهای که از طرف شورای نگهبان مردود شمرده شده و نهاد نظارت بر مصوبات مجلس نیز آنرا مغایر با مصالح دانسته است و جمعی از مراجع نیز آن را نپذیرفته اند چگونه این طرح بار دیگر به مجلس برمیگردد.
۲-در متن خبر تعطیلی روز شنبه چنین توجیه شده است: تعطیلی شنبه به نفع اقتصاد کشور، است. این استدلال عجیب است تعطیلی شنبه، یعنی تعطیلی کلیه دستگاههای مولد. آیا چنین کاری به نفع اقتصاد کشور است؟!
۳-جمعی که با خارج ارتباط دارند از ۵ درصد از جمعیت کشور فزون تر نیست، چگونه یک اکثریت فدای اقلیت شود.
۴-چگونه می توان فرهنگ ملی و دینی را که سابقه هزار و چهارصد سال و اندی دارد، با یک قیام و قعود به هم زد؛
۵- محور تنها مسائل اقتصادی نیست. تعطیلی روز شنبه، تعطیلی مراکز تحصیلی، دانشگاهها و مدارس و حوزهها و مراکز پژوهشی را در پی دارد آیا این به نفع کشور است.
۶-از همه گذشته تعطیلی شنبه بر خلاف قانون اساسی است که میگوید تعطیلی هفته روز جمعه است و این عبارت مفید حصر است. چنانکه دو اصلی که که در کنار آن آمده است نیز مفید حصر است: «زبان فارسی» که زبان رسمی کشور است (اصل ۱۵) . آیا میتوان عبری را هم به رسمیت شناخت؟! پرچم کشور اسلامی از سه رنگ تشکیل شده(اصل ۱۸) آیا میتوان رنگ چهارمی به آن افزود.
اینجانب از حضرتعالی و سایر نمایندگان تقاضا میکنم اجازه ندهید چنین طرحی بار دیگر وارد کمیسیونهای مجلس شود امروز کشور مشکلات فراوانی دارد و نباید وقت مجلس را با امثال این مسائل تلف کرد.
@jahade_tabien1
👳♂ جناب آیت الله سبحانی توجه بفرمایید شاید بین اینکه رییس مجلس اولویت نامگذاری پسرهاش اسحاق و الیاس هست با بازگشت طرح تعطیلی شنبه ها به مجلس یک ارتباطی وجود داشته باشد .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید یاسر جبرائیلی: با این دست فرمان چهار نعل به سمت تمدن غربی میرویم
🔸12 میلیون جمعیت در تهران ساکن هستند و برخی از آنها حتی برای اجاره یک خانه 50 متری مشکل دارند، در حالیکه زمین بسیاری در بخشهای دیگر کشور وجود دارد و امکان تولید هم فراهم است ولی این بستر برای آنها ایجاد نمیشود.
🔹آنچه امروز در ایران اجرا میشود، اقتصاد سرمایهداری است نه اسلامی؛ نمیشود همه چیز غرب را پذیرفت و انتظار داشت انسان مولود این نظامات فکری و تربیتی، اسلاممدار باشند.
⏰ «جهان آرا»؛ روزهای زوج ساعت ٢٢ از شبکه افق
🆔 @ofogh_tv
📌از ۴۱ میلیون سهامدار فعال در بورس، فقط ۳۴۷ هزار سهامدار حقیقی (کمتر از یک درصد) پرتفوی بالای ۲۰۰ میلیون تومان دارند.
@syjebraily
جهاد تبیین | میثم حق شناس
📌از ۴۱ میلیون سهامدار فعال در بورس، فقط ۳۴۷ هزار سهامدار حقیقی (کمتر از یک درصد) پرتفوی بالای ۲۰۰ می
👳♂ این نکته مهمیه ، چون به بهانه اینکه ۴۱ میلیون نفر از مردم ایران در بورس هستن مدام از صندوق توسعه ملی و جاهای دیگر به بورس تزریق میکنند تا این قمارخانه را سرپا نگه دارند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بریم آلمان بنز سوار شیم دور دور کنیم! 😂
@jahade_tabien1
⭕️ سیدحسن نصرالله و «بشارت ظهور» در آینده بسیار نزدیک
▪️این نوشتار، همگی «متن دقیق» رهبر مقاومت شیعی و از سخنرانیهای وی، انتخاب شده است.
✍️ مصطفی امیری
▪️نبرد اصلی، نبرد برای آزادی فلسطین است[1]
▪️و اسرائیل بداند، در جنگ آینده به «عصر حجر» بازخواهد گشت و تمام تاسیسات، وزارتخانهها در تیررس موشکهای دقیق مقاومت است[2]
▪️مسجد الاقصی، خط قرمز است و تعرض به قدس، موجب جنگ منطقهای خواهد شد[3]
▪️هر جنگی در آینده، به منزله «پایان اسرائیل» خواهد بود[4]
▪️و بشارت میدهم نسل فعلی، وارد قدس خواهد شد و آن موقع، دیگر چیزی به نام اسرائیل هم وجود ندارد[5]
▪️و من نیز ازجمله افرادی هستم که وارد قدس خواهم شد[6]
▪️جملهای نیز خطاب به بنسلمان طاغوت عربستان: هنگامیکه مهدی قیام کند، هیچ امیر مستبدی باقی نخواهد ماند؛ نه تو می توانی، نه اجدادت و نه فرزندانت چیزی از این تقدیر الهی را تغییر دهد[7]
▪️رهبر مقاومت: سخنانم را ثبت و یادداشت کنید و برای آینده نگه دارید: همه این دولتها و حکومتها، سقوط خواهند کرد اما انقلاب ایران، کماکان پابرجا است[8]
▪️ایران، عمود خیمه «عاشورای قبل از ظهور» است[9]
▪️حاکم و رهبر واقعی ایران، حجة بن الحسن العسکری است[10]
▪️و میلیونها نفر آماده جانفشانی برای ایشان[11]
▪️به مولایمان صاحبالزمان میگویم: در این عصر، شما هزاران هزار هزار نفر در اختیار دارید که حاضرند به دستور شما و به خاطر شما داخل تنور بروند[12]
▪️امام ما و مولای ما، اگر تو را به ظهور و قیام دعوت میکنیم، قول خواهیم داد تا آخرین قطره خون، در رکاب تو با دشمن، بجنگیم. همچون بیعت اصحاب حسین در شب عاشورا. همچون بیعت یاران پیامبر در جنگ بدر[13]
▪️برادران و خواهران، مهدی و مسیح هردو خواهند آمد ما در آخرالزمان هستیم[14]
▪️لینک های زیر، حاوی مستندات فوق و سخنان حماسی سیدحسن نصرالله است. بسیار تماشایی و هیجانانگیز، کلیک کنید.
✅ پینوشت:
1. https://t.me/Monji_EmamMahdi/17843
2. https://t.me/Monji_EmamMahdi/18601
3. https://t.me/Monji_EmamMahdi/17886
4. https://t.me/Monji_EmamMahdi/3852
5. https://t.me/Monji_EmamMahdi/19041
6. https://t.me/Monji_EmamMahdi/8641
7. https://t.me/Monji_EmamMahdi/16760
8. https://t.me/Monji_EmamMahdi/17804
9. https://t.me/Monji_EmamMahdi/3851
10. https://t.me/Monji_EmamMahdi/16157
11. https://t.me/Monji_EmamMahdi/19240
12. https://t.me/Monji_EmamMahdi/17853
13. https://t.me/Monji_EmamMahdi/19245
14. https://t.me/Monji_EmamMahdi/4077
@jahade_tabien1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ انگلیسیها چطوری دستاشونو میشورن
بعضی #خودتحقیرها، حسرت یه مشت آنگلوساکسون چرک رو میخورند🤮
@jahade_tabien1
منشأ تورم در ایران
نظریات اقتصادی مختلفی درباب منشأ و علل پیدایش تورم در کتابهای درسی اقتصادی وجود دارد که البته هیچکدام از آنها مربوط به اقتصاد ایران نمیشود، چون همه این نظریات اقتصاد مبتنی بر واقعیتهای مشاهده شده (Fact) از اقتصادهای غربی و بهویژه آمریکا تولید شدهاند. اما متاسفانه برخی از اقتصادخواندگان سطحی و کممایه گمان میکنند هر جا اصطلاح #نظریه آمد یعنی یک گزارۀ جهانشمول که در همه زمانها و مکانها صادق است.
بگذریم از این ...
علت تورم در ایران براساس واقعیتهای مشاهدهشده در ایران بیشتر از همه متأثر از نرخ تبدیل دلار به ریال است. بسیاری از شرکتهای پتروشیمی و فولاد و... از تقریبا دو دهه پیش با شیطنت و فریب، محصولات خود را با نرخ دلار بازار سیاه (که امروزه برای تطهیر آن، بازار آزاد خوانده میشود) قیمتگذاری میکنند و به داخل کشور میفروشند و این در حالی است که عمدۀ هزینههای این شرکتها در داخل کشور به صورت ریالی پرداخت میشود.
نتیجه این #فریب_بزرگ آن شده است که آحاد مردم ریالی درآمد دارند ولی مجبورند دلاری هزینه کنند.
بهرغم چنین ظلم آشکاری، متاسفانه شاهد آن هستیم که همین مافیای گرانکن، با تسلط بر رسانهها، توانسته است تحت لوای ناترازی یا یارانه پنهان یا حتی عدالت در بهرهمندی از منابع، عموم نخبگان و مردم را با سیاستهای گرانسازی خود همراه کند.
حل ناترازی و برقراری عدالت در بهرهمندی از منابع و جلوگیری از اسراف راهحل بسیار سادهتری هم دارد و آن تقویت ریال است نه #افزایش_دستوری نرخ دلار!
🆔 @DrSaeedi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این دو دقیقه توصیف از نظام پزشکی آلمان رو ببینید میگه دکتر خوبشون برای تجویز یه آنتیبیوتیک گفته صبر کن ببینیم بدنت میتونه با ویروس مبارزه کنه یا نه بقیشون که میگن برو آب بخور!!
اینا که تحریم نیستن مرگ بر آمریکا هم نمیگن خدایی این چه وضعشه
زشته ایران رو با این بدبخت بیچارهها مقایسه کنیم
@jahade_tabien1
هدایت شده از محمدرضا بلوچ قرائی
🇮🇷ایران دارنده رتبه 18 دنیا
از بین 30 کشوربرتر تولید کننده موتور وسیله نقلیه👏
🔆بعبارتی :
200 کشور در دنیا داریم که از این بین 30 کشور هستند که موتور وسائل نقلیه تولید می کنند
🇮🇷و ایران، از بین این 30 کشور، رتبه 18 را داراست😎✊
✅حتی بهتر از ایتالیا، اسلواکی، لهستان، آرژانتین و تایوان و...👌
📎منبع | factsmaps
❇️چقدر #ایران، این کشورِ #مقتدرْ ، #مظلوم است که دارای چنین افتخاراتی است و با دیدن یک ماشین لوکس وارداتی در کشور همسایه، تحقیر میشود!😔
📛از همه مهمتر :
✅ما با وجود #تحریم به اینجا رسیدیم✅
🛑بیشتر، بهتر و معتبر ببینیم👇👇
https://eitaa.com/mohammad_gharayi_tahlil
✨منظور از راهکار قیمتی رفع ناترازی بنزین چیست؟
پیرو اظهارات وزیر نفت دولت آقای پزشکیان مبنی بر اینکه «راهکارهای قیمتی برای رفع ناترازی بنزین، در دستور کار نیست»، چند اقتصادخوانده که از افراد تاثیرگذار در سیاستهای اقتصادی دولت شهید رئیسی بودند و این اواخر، دولت سیزدهم را به گرانسازی بنزین نیز راضی کرده بودند، فریاد اعتراض سردادهاند که چرا میخواهید راهکار قیمتی برای رفع ناترازی را کنار بگذارید.
اما منظور از عبارت زیبای «راهکار قیمتی برای رفع ناترازی» که اینها دنبالش هستند، چیست؟
ناترازی، یعنی میزان مصرف بنزین کشور بیش از تولید است. این موضوع، دلایل متعددی دارد. یکی پرمصرف بودن خودروها، دیگری جهانیسازی قیمتها که باعث شده تمایل پالایشگاهها به تولید بنزین کم شود، دیگری سیاست آقای زنگنه وزیر نفت دولتهای هفتم، هشتم، یازدهم و دوازدهم که پالایشگاهسازی را کثافتکاری میدانست، دیگری اضافه شدن سالانه بیش از یک میلیون خودرو به ناوگان حمل و نقل کشور که با هوا کار نمیکنند و بنزین میخواهند...
برای حل این معضل، دو راهکار وجود دارد: ۱- راهکار غیرقیمتی ۲- راهکار قیمتی.
راهکار غیرقیمتی، یعنی کممصرف کردن خودروها، سهمیهبندی بنزین تا زمان تراز شدن تولید و مصرف، ساخت پالایشگاه برای افزایش تولید و...
اما راهکار قیمتی، یعنی افزایش قیمت بنزین. سوالی که پیش میآید این است که افزایش قیمت چگونه میخواهد معضل ناترازی را حل کند؟
پاسخ این است که وقتی بنزین گران شد، بخشی از مردم قدرت خرید بنزین را از دست میدهند و در نتیجه، مصرف کل کشور کم میشود و صورت مسئله پاک میشود.
اما سوال اینجاست که با گرانی بنزین، کدام قشر از مردم دیگر نمیتوانند بنزین مصرف کنند؟ چه کسانی از سفر کردن محروم میشوند؟ سرمایهداران یا مستضعفان؟!
سیاست گرانسازی بنزین، دقیقا مانند سیاست گرانسازی ارز است. میگویند اجازه دهید دلار به اندازهای گران شود که یک عده از مردم توان خرید کالای وارداتی را نداشته باشند. در نتیجه، تقاضا برای ارز کم شود و ناترازی ارزی رفع شود.
اما آن کالای وارداتی که باید مردم نتوانند تهیه کنند چیست؟ متاسفانه بخش قابل توجهی از واردات ما، غذای دام و طیور است. حرفشان این است که اجازه دهید دلار به قدری گران شود تا قیمت غذای دام و طیور برای دامداران و مرغداران سر به فلک بکشد و در نتیجه، قیمت گوشت و مرغ و لبنیات و... نجومی شود. وقتی چنین شد، مستضعفان دیگر توان خرید گوشت و مرغ را از دست میدهند و نیاز دامدار و مرغدار به خوراک وارداتی دام و طیور کم میشود و در نتیجه، تقاضای ارز کاهش مییابد و معضل ناترازی رفع میشود!
اما نکته اینجاست که هرگز، موضوع را با این ادبیات بیان نمیکنند که مردم متوجه شوند چه بلایی قرار است سرشان بیاید. میگویند «راهکار قیمتی حل ناترازی».
البته این سیاست قیمتی، چه درباره بنزین و چه درباره ارز و چه سایر کالاها، بدون ذینفع نیست. هم گرانسازی بنزین ذینفع دارد، هم گرانسازی ارز. شرکتی که سالانه یک میلیارد دلار صادرات دارد، اگر نرخ ارز از ۴۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان افزایش یابد، بدون کمترین زحمتی ناقابل ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسب میشود. این ذینفعان، باید هم دنبال اقتصاددانهایی باشند که گرانیها را تئوریزه کنند.
انگس استوارت دیتون برنده جایزه نوبل اقتصاد و استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون که دچار عذاب وجدان شده و کتاب افشاگرانه «اقتصاد در آمریکا» را نوشته است، میگوید: «بر خواننده این کتاب حرجی نیست اگر فکر کند که ما [اقتصاددانان نئوکلاسیک] انسانهای رذلی هستیم که صرفا منافع مادی خودمان برایمان اهمیت دارد. اینکه ما لابیگر و توجیهگر سرمایهدارانی هستیم که سخاوتمندانه بابت کارهایمان به ما پاداش میدهند».
@syjebraily
جهاد تبیین | میثم حق شناس
. ♻️ در این اشتباهات مردمی هستند که واقعا نابود شدند! خانواده هایی که از هم پاشید، پدرانی که شرمنده
💫چند کلمه درباره یک اعتراف تلخ و دیرهنگام
برادر خوش نیت ما آقای خاندوزی، در آخرین مصاحبه خود در کسوت وزیر اقتصاد، درباره سیاست حذف ارز 4200 اظهاراتی کرده که برخی آن را تعبیر به «نوشدارو پس از مرگ سهراب» کرده اند؛ لکن راقم این سطور معتقد است «جلوی ضرر را هر وقت بگیریم، منفعت است» و اگر این سخنان، باعث شود آقای دکتر پزشکیان مسیر دولتهای گذشته را در اقتصاد ادامه ندهد، غنیمت است.
آقای خاندوزی گفته است که در راستای هماهنگی های پیش از تشکیل کابینه دولت، از طرف سازمان برنامه به او گفته شده که «شما که میخواهی رای اعتماد از مجلس بگیرید بدانید که قرار است حتماً چنین اقدامی (حذف از 4200) را در ستاد اقتصادی دولت پیگیری خواهیم کرد و شما نیز همراه باشید»؛ و علیالقاعده او این شرط را میپذیرد و به مجلس معرفی میشود.
اما امروز آقای خاندوزی میگوید با زمان بندی و جزئیات پروژه حذف 4200 موافق نبوده و به دولت جدید توصیه کرده است که «اگر دوباره به مرحلهای برسیم که نیاز به اصلاح سیاستهای ارزی برای کالاهای اساسی داشته باشیم، تجربه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و سیاستهای سال ۱۴۰۱ میتواند درسهای مهمی برای آینده به همراه داشته باشد. اولین نکته این است که باید از سایر ابزارهای غیر قیمتی و هوشمندسازی بهره گرفت... هیچ نسخه کلی و همواره موفقی وجود ندارد که بتوان با آن گفت اگر قیمتها را به درستی تنظیم کنیم، همه مشکلات حل خواهند شد. ممکن است در بلندمدت یا با هزینههای بسیار زیاد به نتایجی برسیم، اما قطعاً این رویکرد نمیتواند صلاح اقتصاد ایران و تابآوری جامعه و مردم ما باشد».
این حرف ها که امروز آقای خاندوزی میزند، حرف دیروز ما بود. اگر امروز آقای خاندوزی می گویند از تجربه حذف 4200 برای آینده درس بگیریم، دیروز ما میگفتیم به تجارب دیگر کشورها نگاه کنید و درس بگیرید و نکنید. اگر این برادرمان امروز میگوید گرانسازی به صلاح اقتصاد ایران و تاب آوری جامعه و مردم ما نیست، حرف دیروز ما را میزند. دیروز ما همین حرفها را میزدیم و ناسزا میشنیدیم...
بگذریم! ما نه قصد شماتت کسی را داریم و نه میخواهیم پرچم «دیدید گفتیم» برافراشته و از زخم سفره ملت کاسبی سیاسی کنیم. به نظرم اصلیترین مخاطب سخنان آقای خاندوزی، کسی نیست جز دکتر مسعود پزشکیان. اوست که باید پای درس و تجربه تلخ اردیبهشت 1401 بنشیند و زیر بار لابی گرانسازی نرخ ارز نرود. دیروز ارز 4200 ارز ترجیحی نام داشت، امروز ارز 28500 را ارز ترجیحی مینامند و در پی حذفش هستند. اصولگرا و اصلاحطلب هم فرقی ندارند. این سیاست، به قول آمریکایی ها بایپارتیزان (Bipartisan) است! رویش اجماع وجود دارد. این حقیر اشراف کامل دارم که در تیمی که آقای پزشکیان چیده است، غلبه با تفکر آزادسازی نرخ ارز است. شنیدم شرکت های دلاردار و دلاری فروش نیز از ایشان همین را مطالبه کردهاند. اما سر سوزنی به انس رئیس جمهور با نهج البلاغه و ارادتش به امیرالمومنین(ع) و گرایشهای عدالتخوانهاش امید دارم. و سوگمندانه عرضه کنم که اگر خود آقای پزشکیان تلاش نکند که بر موضوع اشراف پیدا کند و راسا تصمیم گیرد، تسلیم کارشناسانی خواهد شد که به قول انگس دیتون، توجیهگر و لابیگر منافع سرمایهداران هستند و بابت این خوش خدمتیها، از آنان پاداش میگیرند.
پول ملی، ناموس یک اقتصاد است. ما نباید تعیین ارزش پول ملیمان را به بازار آزاد عرضه و تقاضای دلار بسپاریم تا دلارداران و دلاریفروشان با مهندسی عرضه دلار، ریال ایران را بیارزش کنند و به سودهای نجومی برسند. اقتصاد ایران هیچ خیری از این نسخههای دیکته شده صندوق بینالمللی پول به ویژه «جهانیسازی/ دلاریسازی قیمتها» و «شناورسازی نرخ ارز» ندیده است. نرخ ارز باید در یک رقم معقول(که طبق محاسابات اقتصاددانهای غیرلیبرال و وارسته از سرمایه داری، در حال حاضر زیر 20 هزار تومان است) تثبیت شود. تمامی ارز حاصل از صادرات (چه نفتی و چه غیرنفتی) به این نرخ توسط بانک مرکزی خریداری شده و به همین نرخ، به نیازهای اولویتدار کشور تخصیص یابد.
@syjebraily