🔴 #راستی_آزمایی
♦️سایت اصلاح طلب عصر ایران مدعی شد، خزانهای که دولت سیزدهم تحویل دولت پزشکیان داد کفاف دو، سه روز حقوق کارمندان دولت را نمیدهد
🔍 #بررسی
🔻 دولت دوازدهم، خزانه را با ۵۳ همت بدهی و تنخواه بانک مرکزی تحویل دولت سیزدهم داد، ولی دولت چهاردهم خزانه را بدون بدهی و تن خواه، تحویل گرفت
♦️تراز خزانه در سال1400، منفیِ 53 همت، کسری بودجه 450 همت و بدهی عمومی 1500 همت بود که با این روال تا سال 1405 بایستی ماهانه 15هزارمیلیارد پرداخت میشد تا بدهیها تسویه شود اما در دولت سیزدهم 55 همت آن تسویه شده است
♦️طبق گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۲۴، رشد اقتصادی ایران به بالای ۵ درصد رسید و نرخ بیکاری به ۷.۶ درصد کاهش یافت
♦️پیشتر نیز بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار از محل فروش نفت برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه ملی شد که به اعتبار احیای صادرات نفت است
🏴🇮🇷🕊یاران
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
اگر کسی از خدا فاصله گرفت و راه گناه را طی کرد، حلال و حرام برای او فرق نکرد، زشت و زیبا برای او فرق نکرد، هیچ چیزی او را امان نمیدهد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
💠 در محضر علما
🏴🇮🇷🕊یاران
وضعیت مالی و ارزی ۲ دولت
قابل مقایسه نیست
سایت حقالعمل کاری که ظرف دو دهه گذشته با آمد و شد دولتها، موضع و سفارشدهندگان خود را عوض کرده، مدعی شد کشوری تعطیل با خزانهای جارو شده، تحویل پزشکیان شد(!)
عصر ایران نوشت: «مسعود پزشکیان دولت را با چه خزانهای تحویل میگیرد. بر اساس نامه وزیر اقتصاد ، موجودی نقدی خزانه 10.5 هزار میلیارد تومان است. برای این که بدانیم این رقم به معنای واقعی کلمه برای خزانه در حکم «هیچ» است کافی است بدانیم طبق اعلام رئیس سازمان اداری و استخدامی دولت هر ماه 150 هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد به کارمندان میدهد. به عبارت بهتر، موجودی کنونی خزانهای که دولت سیزدهم تحویل دولت چهاردهم میدهد، تنها برای دادن حقوق 2 الی 3 روز کارمندان دولت کفایت میکند. البته این بدان معنا نیست که پولی در آینده نخواهد آمد و دولت نمیتواند حقوقها را بدهد، به هر حال خزانه علاوهبر مخزن پول، مسیر گردش آن نیز هست ولی غنی نگه داشتن خزانه در عین گردش مالی آن، علمی است که فقط اقتصاددادنها بدان واقفاند و نه شعارگرایان.
حسن روحانی، درباره وضع موجودی خزانهای که به دولت رئیسی داد گفته بود: ما خزانه را با چند میلیون دلار گرفتیم و با «چند میلیارد دلار» تحویل دادیم. دولت سیزدهم مدعی بود توانسته است فروش نفت و سایر صادرات و درآمدهای داخلی را به چند برابر دولت قبلی برساند ولی خزانهای با ۱۷۰ میلیون دلار تحویل داده. ثمره و نشانه آن همه درآمد و ادعای موفقیتهای شگرف اقتصادی کجاست؟ سر سفره مردم که نیست! در خرانه هم که نیست! پس کجاست؟! و باز از طنزهای تلخ این که پزشکیان در روزی دولت را تحویل گرفت که به دلیل ناتوانی دولت در تأمین برق، کشور را برای صرفه جویی تعطیل کرده بودند و پزشکیان کشوری به معنای واقعی کلمه، "تعطیل" تحویل گرفته ».
🔻درباره این مغالطه، شایان ذکر است:
۱) در موضوع تفاوت میزان تامین و مصرف برق در دو دولت روحانی و شهید رئیسی باید گفت که سوءمدیریت در دولت روحانی هشت هزار کارخانه را به تعطیلی مطلق کشاند. در آن دوره با وجود اوجگیری کرونا و رکود شدید اقتصادی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، مصرف برق به خاطر عدم توسعه ظرفیتهای نیروگاهی چنان از تولید برق پیشی گرفت که شاهد قطع شبانهروز و سراسری برق در تابستان و زمستان بودیم. اما امروز مصرف امروز برق در مقایسه با سه سال قبل، بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و با این وجود، شبکه برق به جز استثناهایی پایدار بوده است. مصرف روزانه برق در هفته اول مرداد ۱۴۰۰، در حدود ۶۰ هزار مگاوات بود و دولت روحانی از عهده تامین آن بر نمیآمد، اما امروز که دما، رکورد ۵۰ سال اخیر را شکسته و مصرف به ۸۰ هزار مگاوات رسیده، با قطعیهای پیاپی و بدون برنامه سه سال قبل رو به رو نیستیم.
۲) تراز خزانه در سال ۱۴۰۰، منفیِ ۵۳ هزارمیلیارد تومان بود؛ به علاوه کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی، بدهی عمومی ۱۵۰۰ هزار میلیاردی. همچنین تا سال ۱۴۰۵ بایستی ماهانه ۱۵ هزارمیلیارد پرداخت شود تا بدهی انباشته در دولت روحانی تسویه شود و در دولت شهید رئیسی ۵۵۰ همت آن تسویه شده است.
وزیر اقتصاد در این باره گزارش داده: «درحالی که در ابتدای دولت سیزدهم خزانه را با ۵۳ هزار میلیارد تومان بدهی و تنخواه بانک مرکزی تحویل گرفتیم، اکنون بدون تنخواه بانک مرکزی تحویل دولت چهاردهم میدهیم. بودجۀ عمومی دولت را بدون استقراض از بانکمرکزی تامین کردیم».
۳) تورم نقطه به نقطه که تا ۵۹ درصد در دولت قبل صعود کرده بود، به ٣٠ درصد (کمترین میزان از سال ٩٩) و تورم سالانه به ٣۶ درصد (کمترین میزان از سال ٩٩)، کاهش یافت. رشد اقتصادی به ۵.١ درصد رسیده و ضریب جینی نشانگر شکاف طبقاتی به ٠.٣٨ کاهش یافته که کمترین میزان از سال ٩٢ است.
فروش نفت به ٢ میلیون بشکه نزدیک شده که بیشترین مقدار از سال ٩٧ است. همچنین هیچ دولتمردی هم بر خلاف مرداد ماه سه سال قبل نمیگوید که نمیتوانیم حقوق سر ماه کارکنان دولت را بپرداریم.
۴) مدعیان اصلاحات عمدا فراموش کردهاند که محمود واعظی، رئیس دفتر وقت رئیسجمهور در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۰ در پاسخ درخواست بودجه از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه، از قول آقای عنوان داشت که: «همه موجودی خزانه بر اساس درخواستهای جنابعالی(نوبخت) تخلیه شده است موجودی وجود ندارد.»
۵) بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار از محل فروش نفت برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه ملی میشود که به اعتبار احیای صادرات نفت است. در حال حاضر موجودی ارزی صندوق توسعه ملی 28.6 میلیارد دلار است. همچنین بانک مرکزی گزارش داده که از ابتدای سال تاکنون، تامین ارز کالاهای مورد نیاز کشور از مرز ۲۲.۶ میلیارد دلار گذشته است. دولت روحانی صندوق توسعه ملی را با ۵۰ میلیارد دلار تحویل گرفت و با موجودی حدود ۱۰ میلیارد دلار تحویل داد.
💢روزنامه کیهان
✨ 🌺 ✨
🌺
📝درس خارج از تنفیذ
🔻سیاست خارجی از حوزههای پر موضوع در سخنرانی رهبری انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری چهاردهم بود. بیراه هم نیست؛ سیاست خارجی علاوه بر آنکه به خودی خود مهم است، یک موضوع پررنگ در تغییر میان دولت چهاردهم و دولت سیزدهم محسوب میشود.
هر چه دیپلماسی دولت سید ابراهیم رئیسی به گسترش روابط با غیر غربیها و با غیر عهدشکنان معطوف بود، مسعود پزشکیان برآمده از نگاهی است که اولویت سیاست خارجی را در تعامل با غرب تعریف میکند و ویترین شورای راهبری کابینهاش هم مجری همین مدل سیاست خارجی است. از سویی، یافتن راه حل مشکلات کشور در داخل یا خارج، خود محور دیگری از این تغییر است.
🔻آنچه آقا در مراسم تنفیذ چهاردهم فرمودند، نه فقط برای رئیسجمهور مسعود پزشکیان، بلکه برای همه آنان که قرار است در سیاست خارجی این کشور عملی و حتی موضع و تحلیلی داشته باشند، میتواند راهگشا باشد. حتی اگر کسی موافق این موضع نیست، باید واقعیتهای موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را بلد باشد و بداند؛ اگر نخواهد مبنای تحلیلش تخیل، و اساس عملش مخالفخوانی باشد.
🔻«بستن درهای کشور» یا «منزوی کردن ایران» از آن دست توصیفات تهمت آلودی است که اتهامش را جماعتی همیشه متوجه سیاستهای رسمی جمهوری اسلامی و شخص آیتالله خامنهای و فراتر، متوجه مبانی انقلاب اسلامی در حوزه دیپلماسی میکنند. چنانچه برداشتشان از شعار و سیاست «نه شرقی، نه غربی...» هم رد تعامل با شرق و غرب از سوی انقلابیون بهمن ۵۷ و امام خمینی بود و تهمت انزوای از جهان را به پیشانی انقلاب اسلامی مردم ایران چسباندند. حال آنکه آن شعار بر مبنای «عدم وابستگی» سر داده میشد و نه عدم تعامل.
🔻حالا سخنرانی رهبری در تنفیذ چهاردهم، بیان مکرر –نه تکراری به معنای عام، بلکه به معنای تاکید شده- از آن چیزی است که سیاست خارجی نظام را شکل میدهد و اگر ذهنی سالم –گرچه مخالف- باشد، با شفافیت درمییابد که تهمت انزواطلبی بر پیشانی این نظام وصله ناچسبی است.
🔻سخنرانی تنفیذ از آنجا که در آغاز کار یک دولت جدید است، برای شناخت خط مشیهای جمهوری اسلامی مجال مناسبی است و رهبری هم این تریبون را گویی فرصتی میسازند تا از سیاستهای خارجی نظام بگویند، درسی فراتر و خارج از تنفیذ؛ و البته که توصیههایی برای دولت آینده.
🔻حضرت آیتالله خامنهای اول از اولویت نگاه به داخل میگویند؛ «این حرف البتّه به معنای این نیست که ما از توانهای خارجی استفاده نکنیم؛ هیچ عاقلی این حرف را نمیزند. خب باید از همهی امکانات استفاده کرد...» اما حرف آن است که «متوقف و آویزان» غرب نمانیم. آیا عدم وابستگی را باید انزواطلبی معنا کرد؟
🔻سپس رهبری از لزوم برخورد فعال در حوادث جهان و منطقه میگویند؛ آیا به کسی که دولت را در فضای بینالملل اثرگذار و نه منفعل میخواهد، برچسب انزواطلبی میچسبد؟
🔻ایشان در ادامه، از اولویتهای سیاست خارجی ایران میگوید؛ همسایگان، کشورهای حامی ایران در شرایط دشوار و نیز کشورهایی که میدان دیپلماسی ایران را گسترش میدهند؛ همچون کشورهای آفریقایی. اگر جهان را در سه چهار کشور غربی خلاصه نکنیم، از این مواضع دوری گزینی از جهان درنمیآید و حتی برعکس آن هویداست. اروپا را هم در اولویتها بیان نمیکنند، تعمد هم دارند و میگویند چون آنها در موارد متعدد با ایران بد رفتار کردند.
🔻میتوان با جمهوری اسلامی، با سید علی خامنهای و با همه سیاست خارجی آنها مخالف بود، اما نمیتوان مواضع شفاف را منکر شد و به جبر ثابت کرد که زمین گرد نیست و سیاست خارجی جمهوری اسلامی عدم تعامل و مذاکره و در نتیجه تضعیف ایران است. از قضا اویی که به قدرت ایران واقف است و این قدرت را حقیقی میداند، دنبال حضور فعال یا عدم آویزان بودن به عهدشکنان بینالمللی است.
🔻یکبار دیگر سخنان رهبر انقلاب اسلامی ایران را مرور کنید، او تصویر سیاست خارجی یک ایران مقتدر –و نه منزوی- را برای همگان ترسیم کرده است.
✍ آسوپار
✨ 🌺 ✨
🌺
#غیررسمی
⭕️پیگیریِ ویژهیِ "حسین مرعشی" برای نِشَستن "اسحاق جهانگیری" در وزارت نفت؟!
▪️شنیدهها نشان میدهد که حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی پیگیریهایِ ویژهای برای اسحاق جهانگیری بابت کسب کرسیِ وزارت نفت را آغاز کرده است.
▪️جهانگیری که در میان گزینههایِ پیشنهادیِ معاون اولی محمد خاتمی به پزشکیان، در جایگاه دوم _ بعد از عارف و پیش از صفدر حسینی _ قرار داشت، پس از ناکامی در کسب مجدد معاون اولی، با لابیِ سنگین به دنبال وزارت نفت است.
▪️پیگیریها و سفارشات برای اسحاق جهانگیری به قدری پرحجم است که وی هم اکنون جدیترین گزینهی وزارت نفت شده و حتی جلوتر از "محمد شریعتمداری"، در تعقیبِ صندلی شماره یک طلای سیاه است.
در پی سیاست های نکبت بار جهانگیری در دولت روحانی خائن و بعد از به یغما بردن چندین تن ذخیره طلا، به تاراج دادن ذخیره ارزی 4200تومانی حالا نوبت به نابودی کشیدن مخازن نفتی و لفت لیس از مهم ترین منبع درآمد کشور است.!!!
🏴🇮🇷🕊یاران
💸هزینه چاپ هر اسکناس دلار امریکا چقدر است؟
🔶اسکناس یک دلاری: ۲.۵ سنت
🔷۵ دلاری: ۴.۸ سنت
🔶۱۰ دلاری: ۴.۸ سنت
🔷۲۰ دلاری: ۵.۳ سنت
🔶۵۰ دلاری: ۵.۲ سنت
🔷۱۰۰ دلاری: ۸.۶ سنت
🔶منبع: بانک مرکزی آمریکا
❌هر کس تصور میکنه که آمریکا برای کسری بودجه ش دلار چاپ نمیکنه سخت در اشتباهه و اگر خیلی بر اشتباهش پافشاری کنه قطعا مزدور آمریکاست!
✖️حتی در زمان حضور امریکا در افغانستان دستگاه چاپ دلار به افغانستان آورده بودند تا دلارهای بدون پشتوانه بسیار زیادی منتشر کنند،که ظاهرا قیمت #دلار_هراتی از آنجا شروع شد...
🔴 حمله حزبالله یا عملیات پرچم دروغین اسرائیل:چه کسی پشت پرده حمله به مجدلشمس است؟
در پی عملیات راکتی حزبالله علیه اهداف مرتبط با ارتش اسرائیل،در شمال شرق اراضی اشغالی حادثهای نه چندان جالب رخ داد که این مهم، سبب بازگشت نتانیاهو از سفر آمریکا به اسرائیل شد.در این حادثه شاهد برخورد یک موشک به شهرک مجدلشمس و کشته شدن حدود ۱۰ نفر و زخمی شدن دست کم ۳۰ نفر بودهایم.
رژیم کودک کش که خود بارها با حملات ناجوانمردانه هزاران کودک فلسطینی بیگناه را به شهادت رسانده اکنون با یک حادثه که ابعاد آن مشخص نیست نقاب مظلومیت به چهره زده و انگشت اتهام خود را به سمت حزبالله نشانه رفته است.در حالی که نشانه هایی از کذب گویی رژیم صهیونسیتی به چشم میخورد.
اکنون با تحلیل و تفسیر دادهها میتوان به این نتیچه پی برد که ادعای اسرائیل مبنی بر هدف قرار دادن غیر نظامیان توسط حزبالله کذب است و این اقدام را میتوان نوعی شانه خالی کردن از پذیرش تبعات یک خطای فنی در سامانههای پدافندی رژیم صهیونیستی دانست.چراکه در درجه اول ارتش اسرائیل پیشتر مدعی بود که بیش از ۹۸ درصد از هرنوع پرتابه ای که به سمت اراضی اشغالی شلیک میشود را رهگیری و منهدم میکند.حال چگونه است که یک راکت معمولی به تنهایی میتواند از سد سامانههای پدافندی اسرائیل عبور کرده و به محل مسکونی اصابت کند؟
دوم آن که اسرائیل یدطولایی در انتشار ادعاهای کذب و خالی کردن شانه خود از مسئولیت جنایات روی داده دارد و به وفور شاهد آن بودیم که فجایایی که رقم می زند را انکار یا به گردن دیگری می اندازد، برای مثال مانند فاجعه ای که در بیمارستان الشفاء غزه روی داد و صدها نفر به وسیله بمباران بیمارستان توسط رژیم صهیونیستی به خاک و خون کشیده شدند و در نهایت اسرائیل برای شانه خالی کردن از مسئولیت این جنایت، حماس را با یک داستان تخیلی عامل این حمله معرفی می کرد.
و سوم آنکه مجدلشمس یکی از شهرهای دروزی نشین است که به حمایت از سوریه و بشار اسد معروف است و همچنین مردمی نزدیک به محور مقاومت دارد. پس با این اوصاف چه لزومی دارد حزبالله مردمی را که با خود همسو و همراه اند را مورد حمله قرار دهد؟
لذا با توجه به شواهد، حادثه مجدلشمس را باید تبعات یک خطای فنی در سامانه های پدافندی رژیم صهیونیستی و یا یک عملیات پرچم دروغین دانست توسط نتانیاهو دانست.
7.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فواد ایزدی، استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران:
⭕️ باید فردی مانند ظریف برود و با غرب مذاکره کند، نه یک حزب اللهی که برود و بیانیه بخواند. اصلاح طلبان با ۳ گزاره که به دل مردم نشست در انتخابات پیروز شدند و باید به آنان تبریک بگوییم.
🌎
🔴مراسم تحلیف مسعود پزشکیان امروز برگزار میشود
🔹مراسم تحلیف پزشکیان ساعت ۱۶ در محل برگزاری جلسات علنی مجلس و با حضور ۷۰ هیات خارجی و دبیرانکل سازمانهای بینالمللی برگزار میشود.
🔹این مراسم را ۶۰۰ خبرنگار داخلی و خارجی پوشش میدهند.
🔹 از ساعت ۸ صبح امروز تمهیدات ترافیکی در نظر گرفته شده و تمامی مسیرهای منتهی به مجلس مسدود شده است.
🔹نواختن سرود ایران، خوشآمدگویی رئیس مجلس، سخنرانی رئیس قوه قضاییه، برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید و در نهایت سخنرانی مسعود پزشکیان از بخشهای مهم مراسم تحلیف خواهد بود.
✅
🔴بغداد الیوم مدعی شد: آمریکا در پیامهایی به ایران خواستار کنترل تنش در لبنان شده است
🔹منابع عراقی به وبسایت بغداد الیوم گفتند که طرف آمریکایی از طریق میانجیگران عراقی این پیامها را به ایران ارسال کرده است.
🔹آمریکا در دو روز گذشته از طریق میانجیگران عراقی دو پیام در خصوص کنترل تنش در جنوب لبنان به ایران ارسال کرده است: آمریکا متوجه خطر بروز درگیری فراگیر میان حزبالله و اسرائیل در سایه وجود زرادخانه بزرگ تسلیحاتی حزبالله و همچنین بازوهای نظامی محور مقاومت در عراق و سوریه و یمن که پشت همه آنها ایران قرار دارد، است
🔹آمریکا متوجه است که جنگ با حزبالله، یک تفریح نیست و زرادخانه موشکی به ویژه موشکهای دقیق باعث نگرانی است و میتواند جنگ را به سطحی که اسرائیل قادر به کنترل آن نباشد، بکشاند
🔹این منابع عراقی همچنین گفتند که سفارت آمریکا در عراق به حالت آمادهباش در آمده است و تلاش دارد با افراد و شخصیتهایی که با تهران رابطه قوی دارند، ارتباط بگیرد.
📌آیا دکتر پزشکیان نباید سخنرانی کنند؟
یک فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگویی که احتمالا در واکنش به برخی اشتباهات کلامی رئیسجمهور است، گفته است "سخنرانیهای روسای جمهور ایران تا به حال زیاد بوده است... پزشکیان علاوه بر اینکه حوصله سخنرانی ندارد،
حوصله خواندن از روی نوشتهها هم ندارد".
این موضعگیری، مرا به یاد مقالهای انداخت که چند ماه پیش رابرت گیتس وزیر دفاع سابق آمریکا در نقد بیکنشیهای عمومی مقامات دولت بایدن نوشته بود. گیتس به یک جمله مشهور از فرانکلین روزولت -جزو محبوبترین رئیسجمهوران تاریخ آمریکا- استناد کرده بود که "بزرگترین وظیفه یک دولتمرد، تعلیم دادن است"
(The greatest duty of a stateman is to educate)
سپس بایدن و مقامات دولت وی را سرزنش کرده بود که چرا درباره دلایل سیاستهایی که حاکمیت اتخاذ میکند و اقداماتی که انجام میدهد، مردم را آگاه و همراه نمیکنند.
اینجا قصد پرداختن به مسائل آمریکا را ندارم و فقط یک جمله میگویم که اجرای سیاستهای آمریکایی با آگاهسازی مردم این کشور نسبت این سیاستها، اساسا ممکن نیست. آگاهی مردم، از قضا مانع سیاستهای حاکمیت آمریکا خواهد بود. زمانی نوآم چامسکی به زیبایی نوشت که شکافی عظیم میان افکار عمومی و سیاست عمومی در آمریکا وجود دارد
(There's a tremendous gap between public opinion and public policy)
اما اعتراف باید کرد که اصل حرف روزولت دقیق است. حتی رئیس یک بنگاه اقتصادی هم برای موفقیت خود، باید پیوسته درباره دلایل تصمیماتش با کارکنان صحبت نماید، برایشان چشمانداز ترسیم کند، آنها را از آخرین دستاوردها مطلع کند، مشکلات را و همچنین راهکارها را با کارکنان خود در میان بگذارد. انسان، ماشین نیست. باور میخواهد، روحیه میخواهد، انگیزه میخواهد، آرمان و آینده میخواهد.
در رابطه با اداره یک کشور، اهمیت این مسئله صدچندان میشود.
کارکنان یک بنگاه اقتصادی، مستخدم رئیس بنگاه هستند. اما در رابطه با کشور، این رئیسجمهور است که مستخدم مردم است. مردم با رای خود او را بر مسند قدرت نشاندهاند و به همراه آرای خود، قلوب خود را تقدیم منتخبشان کردهاند. لذا همچنانکه دکتر پزشکیان بارها تاکید کرده، رئیسجمهور بدون همراهی مردم نخواهد توانست کاری از پیش ببرد.
لازمه این همراهی این است که رئیسجمهور پیوسته با مردم خود سخن بگوید. ابعاد گفتمان خود را برای مردم روشن سازد. از زاویه گفتمان خود، مسائل را آسیبشناسی کند و از زاویه همین گفتمان، راهکارها را با مردم در جریان بگذارد.
مردم آگاه، مردم همراه خواهند بود.
دکتر پزشکیان مکرر خود را عدالتخواه و رهرو راه امیرالمومنین(ع) و ملتزم به سیاستهای رهبری معرفی کردهاند و مردم نیز به این گفتمان اعتماد کردهاند. حتی آنانکه به رقیب ایشان رای دادهاند، صد در صد معقتد به این گفتمان هستند و ایستادگی روی این گفتمان، به راحتی میتواند از دکتر پزشکیان رئیسجمهوری برای همه ایرانیان بسازد.
پیشنهاد حقیر این است که ایشان در سخنرانیها، مسائل اولویتدار کشور را فهرست کرده و از منظر همین گفتمان بررسیشان کنند. بگویند کجا از سیره امیرالمومنین و فرمایشات رهبری فاصله گرفتهایم و مردم دچار مشکل شدهاند، و چگونه میخواهند با تمسک به این گفتمان، مشکلات را رفع کند. تمرکزشان نیز روی چند مسئله اساسی باشد و رویکردشان، حل همه مسائل عالم در ۴ سال نباشد. پیشنهاد این قلم، این شش حوزه است که با تفصیلات، خدمت شهید رئیسی نیز تقدیم کرده بودم:
نقش آفرینی در نظم نوین جهانی، رفع نیازهای اساسی مردم، تقویت هویت ایرانی-اسلامی، اجرای چند پروژه عظیم ملی، تحصیل فناوریهای برترساز، حل مسئله ارز و بانک.
مقامات دولتی نیز باید در حوزه تخصصی خود، ادبیاتی را که از سوی دکتر پزشکیان تولید میشود، امتداد ببخشند و ضریب بدهند.
اینکه رئیسجمهور را از سخنرانی نهی کنیم و او را به پشت پرده سیاست بفرستیم، کمک به او نیست، سنگاندازی در کار اوست.
*سید یاسر جبرائیلی