🌹🌹14 رمضان سالروز شهادت مختار رَحِمَهُ الله
🌹مختار در سال اوّلِ هجرت در طائف به دنیا آمد و در سال 67 هـ در کوفه به دست مصعب بن زبیر به شهادت رسید. کنیه ی او ابو اسحاق بود.
🌹ابو عُبَیده، پدرش از صحابه ی بزرگ بود که در جنگ شهید شد. بعد از پدر، دو برادرش حکم و جبیر شهید شدند.
🌹مختار در هجده ماه حکومتش، هجده هزار نفر از قاتلین سیدالشهدا علیه السلام را به جهنّم فرستاد. این به غیر از کسانی است که به دست اصحاب و یاران او و ابراهیم بن مالک اشتر در بیرون کوفه و در کنار نهر خازر کشته شدند.
🌹سعد عموی مختار از طرف امیرالمؤمنین و امام حسن علیهما السلام والی مداین بود، و هرگاه جایی می رفت مختار را به جای خود می گذاشت.
🌹امیرالمؤمنین علیه السلام به او خبر از فتح و ظفر دادند، و میثم تمّار در زندان کوفه او را بشارت داد.
🌹در روز عید قربان حکم پسر مختار خدمت امام باقر علیه السلام آمد. بعد از اینکه خود را معرفی کرد، امام باقر علیه السلام او را نزد خود خواند و او عرض کرد :آقای من، مردم درباره ی پدر من بسیار سخن می گویند. به خدا قسم سخن درست کلام شماست.
🌹امام علیه السلام فرمودند : مردم چه می گویند؟
🌹پسر مختار گفت : می گویند پدرم دروغگو بوده است. اکنون هر چه شما بفرمایید آن را قبول دارم.
🌹امام علیه السلام فرمود :سبحان الله، پدرم خبر داد که مهریه ی مادر من از پولی بود که مختار آن را برای پدرم فرستاد.
🌹مختار خانه های خراب ما را آباد کرد، و دشمنان ما را به قتل رسانید، و هر خونی که از ما ریخته شد طلب نمود. آنگاه سه مرتبه فرمود : «رحم الله أباک»، حقّی از ما نزد أحدی نماند مگر اینکه آن را گرفت.
🌹در کودکی امیر المؤمنین علیه السلام او را روی زانوی خویش می نشاند و به او لطف و مرحمت می فرمود، و دست بر سر او می کشید و به او می فرمود :
یا کیّس یا کیّس ! ای زرنگ، ای زرنگ !
🌹امام باقر علیه السلام می فرماید :به خدا قسم پدرم مرا خبر داد که مختار نزد فاطمه بنت امیر المؤمنین علیه السلام می آمد، و آن مخدّره برای او فرش پهن نموده پشتی برایش می گذاشت. سپس فرمود :هر حقّی که ما نزد کسی داشتیم او مطالبه نمود. قاتلین ما را کشت و برای ما خونخواهی نمود. (2)
🌹در روایت دیگر می فرماید :هنگامی که مختار سر نحس عُبیدالله را برای امام زین العابدین علیه السلام فرستاد، آن حضرت سر سفره بود و خوشحال شد و برای مختار دعا فرمود. (3)
🌹بنا بر قول دیگری قیام مختار در شب 14 ربیع الاوّل سال 66 هـ (4)؛ و بنا بر قولی 16 ربیع الثانی بوده است. (5)
📚 منابع :
1. ذوب النضار : ص 101. و ... .
2. بحار الانوار : ج 45، ص 343، 351. و ... .
3. اختیار معرفة الرجال : ج 1، ص 341. و ... .
4. مقتل الحسین علیه السلام (ابی مخنف) : ص 326. و ... .
5. امالی شیخ طوسی : ص 240. و ... .
https://eitaa.com/jahadi1
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تصاویر حضور عوامل حادثه تروریستی مسکو در دادگاه
🇮🇷https://eitaa.com/jahadi1
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پند | پرهیز از اسراف
رهبر انقلاب: مسئلهی اسراف؛ یکی از مشکلات کشور ما الان مسئلهی اسراف است. در آب اسراف میکنیم؛ در نان اسراف میکنیم؛ در بازماندهی غذا اسراف میکنیم؛ در وسایل زندگی، آنهایی که میتوانند اسراف میکنند؛ در برق اسراف میکنیم. اینها مسائل اجتماعی است؛ باید موعظه کرد، باید به مردم گفت، باید توجّه داد که نکنیم این کارها را.https://eitaa.com/jahadi1
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
تغییر کشف حجاب از ولنگاری فرهنگی به پروژه امنیتی
🔰 ویراست و توئیت #حجت_الاسلام_راجی در رابطه با #کشف_حجاب
🔹 آخرین مواضع و مطالب مهم حجتالاسلام راجی را در ویراستی (توئیتر ایرانی) به آدرس ذیل دنبال کنید
______________
🔸 اگر ویراستی را نصب دارید
🔸 اگر ویراستی را نصب ندارید
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نه از تبلیغ روزهداری آنان خوشحال شوید و نه از لگدزدنشان به نظام غصه بخورید!
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
امت قرآن دوست با محوریت مبارزه با اسرائیل جمع میشود
طبق اخبار اعلام شده در تجمع بزرگ ورزشگاه آزادی که روز ولادت امام حسن(ع) برگزار میشود، بخشهای مختلفی مانند همخوانی، سرودها ضداسرائیلی، آیات مرتبط با مسئله فلسطین و...در نظر گرفته شده است.
قرار است تجمع ورزشگاه آزادی با حمایت از مردم فلسطین و برای همدردی با آنها برگزار شود و از شرکت کنندگان در این تجمع خواسته شده که هر نمادی که در حمایت از مردم غزه است را با خود همراه کنند. این نمادها میتواند پرچم، پلاکارد، دست نوشته، نقاشی، نقاشی روی صورت، تیشرت با نماد فلسطین و... باشد.
🤭هجوم به خوردن گوشت اسب در فلسطین
🛑في ظل حرب الابادة والمجاعة الجماعية ...
💎دراثر جنگ نسل کشی و گرسنگی دسته جمعی...
🛑 فلسطينيون يحاولون الحصول على ما تبقى من لحوم بعد ذبح حصان شمال قطاع غزة 🇵🇸
💎 فلسطینی ها در تلاش برای به دست آوردن گوشت باقی مانده پس از ذبح یک اسب در شمال نوار غزه هستند.
https://eitaa.com/jahadi1
🍃🌹🍃
✏️ رهبر انقلاب در دیدار جمعی از شاعران:
👈 امروز تأثیر رسانهها در عقب راندن دشمن بیشتر از موشک و پهپاد است
👈 هرکس رسانه قویتر داشته باشد در اهدافی که دارد موفقتر خواهد بود.
🔍 متن کامل بیانات را بخوانید:
khl.ink/f/55841
عالَمِ پیر دگر باره جوان خواهد شد
رمضان تازه از امشب، رمضان خواهد شد
خبر آمدنش بین گداها پیچید
همه گفتند فراوانیِ نان خواهد شد
با قدم رنجهی این شاهْ پسر، بیش از پیش
قیمتِ سائلِ این خانه، گران خواهد شد
عشقِ عرش است همین شیر که در گهوارست
سید و شاه جوانانِ جِنان خواهد شد
مُتَجَلّی شده از هر نفس او، اَللّه
از یَدِ او، کَرَمُ الله، عیان خواهد شد
اعتقاد دلم این است که فردای ظهور
«اَشهَدُ اَنَّ حسن…» جُزءِ اذان خواهد شد
✅کانال طلاب جهادی
https://eitaa.com/jahadi1
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 برخورد دولت پاکستان با روزه خواران.
https://eitaa.com/jahadi1
حسن بن علی نخستین فرزند امام علی(ع) و فاطمه(س) و نخستین نوه پیامبر(ص) است. بنابر گزارشهای تاریخی، نام «حسن» را پیامبر(ص) برای او برگزید و او را بسیار دوست داشت. او هفت سال از عمر خود را با پیامبر(ص) همراه بود و در بیعت رضوان و ماجرای مباهله با مسیحیان نجران حضور داشت.
فضایل امام حسن(ع) در منابع شیعه و اهلسنت آمده است. او یکی از اصحاب کسا است که آیه تطهیر درباره آنان نازل شد و شیعیان آنان را معصوم میدانند. آیه اطعام، آیه مَوَدَّت، و آیه مُباهله نیز درباره او و پدر و مادر و برادرش نازل شده است. او دو بار تمام داراییاش را در راه خدا بخشید و سه بار نیمی از اموالش را به نیازمندان داد. گفتهاند به سبب همین بخشندگیها، او را «کریم اهلبیت» خواندهاند. او ۲۰ یا ۲۵ بار پیاده به حج رفت.
از زندگی او در دوران ابوبکر و عمر بن خطاب خبر چندانی در دسترس نیست. به دستور عمر به عنوان شاهد، در شورای ششنفره تعیین خلیفه سوم حاضر بود. گزارشهایی نیز از شرکت او در برخی جنگها در دوره عثمان وجود دارد. او در شورشهای اواخر خلافت عثمان، به دستور امام علی(ع) به محافظت از خانه خلیفه پرداخت. در دوره خلافت امام علی(ع) همراه او به کوفه رفت و در جنگهای جمل و صفین از فرماندهان سپاه بود.
حسن بن علی در ۲۱ رمضان سال ۴۰ قمری، و پس از شهادت امام علی(ع)، به امامت رسید و در همان روز، بیش از چهل هزار نفر با او برای خلافت بیعت کردند. معاویه، خلافت او را نپذیرفت و با لشکری از شام به سوی عراق حرکت کرد. امام مجتبی(ع) سپاهی به فرماندهی عبیدالله بن عباس به سمت معاویه فرستاد و خود به همراه یک گروه دیگر به ساباط رفت. معاویه تلاش کرد با طرح شایعاتی میان سپاهیان امام حسن(ع)، زمینه را برای برقراری صلح فراهم کند. در این شرایط، امام حسن(ع) مورد سوءقصد یکی از خوارج قرار گرفت و زخمی شد و برای مداوا به مدائن انتقال یافت. همزمان، گروهی از سران کوفه به معاویه نامه نوشتند و قول دادند حسن بن علی را به وی تسلیم کنند یا به قتل برسانند. معاویه نیز نامههای کوفیان را برای حسن بن علی(ع) فرستاد و به او پیشنهاد صلح داد. امام مجتبی(ع) صلح و واگذاری خلافت به معاویه را پذیرفت به این شرط که معاویه بر اساس کتاب خدا و سنت پیامبر(ص) عمل نماید و برای خود جانشین تعیین نکند و همه مردم از جمله شیعیان علی(ع) در امنیت باشند. بعدها معاویه به هیچیک از این شرطها عمل نکرد. صلح با معاویه، نارضایتی شماری از یاران امام حسن(ع) را در پی داشت و حتی برخی، او را «مُذلّ المؤمنین» (خوارکننده مؤمنان) خواندند.
او پس از ماجرای صلح در سال ۴۱ قمری، به مدینه بازگشت و تا پایان عمر در آنجا ماند. او در مدینه مرجعیت علمی را بر عهده داشت و بنابر برخی گزارشها از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار بود.
وقتی معاویه تصمیم گرفت برای ولایتعهدی پسرش یزید بیعت بگیرد، صد هزار درهم برای جَعده همسر امام حسن(ع) فرستاد تا امام را مسموم کند. گفتهاند حسن بن علی(ع) ۴۰ روز پس از مسموم شدن به شهادت رسید. بنابر نقلی، او وصیت کرده بود کنار قبر پیامبر(ص) دفن شود ولی مروان بن حکم و عدهای از بنیامیه مانع این کار شدند. پیکر او در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
مجموع سخنان و مکتوبات امام مجتبی(ع) و نام ۱۳۸ نفر از کسانی که از او روایت کردهاند، در کتاب مسند الامام المجتبی(ع) گردآوری شده است