🔴 بارداری بعد از چهل سالگی
🔺تحقیقات اخیر نشان میدهد که زنان بالای چهل سال که بدون استفاده از داروهای باروری یا فناوریهای کمک باروری فرزند به دنیا میآورند، به طور کلی امید به زندگی بیشتری دارند. این به دلیل تولید استروژن در زنان بارور است که تأثیر مثبتی بر سلامت قلب و استخوانها دارد. با این حال، شانس بارداری در زنان ۴۰ تا ۴۴ ساله کمتر از یک درصد است و در هر چرخه قاعدگی، تنها ۵ درصد شانس بارداری وجود دارد.
🔺بارداری و زایمان در دهه چهل زندگی به عواملی نظیر سطح تناسباندام و عادات سلامتی بستگی دارد. برای مثال، تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند باعث خستگی بیشتر در زنان شود، بهویژه در زنانی که از کودک دیگری نیز مراقبت میکنند. برخی نکات مهم برای بارداری بعد از ۴۰ سالگی شامل کنترل وزن، فعالیت بدنی و انجام ورزشهای کگل برای تقویت عضلات واژن است.
🔗خطرات بارداری در سنین ۴۰ تا ۴۴ سالگی
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#عکس_نوشت
✨فرازی از زندگی بانوی شهیده باختر بیگلری از شهدای جامعه عشایری کشور به عنوان اولین شهیده زن انقلاب اسلامی
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir
🔷 برکه خاموش از دختر مقاوم میگوید
🔹نشست نقد و بررسی فیلم «برکه خاموش» به کارگردانی بهادر زمانی در پردیس سینمایی چهارسو برگزار شد. در این نشست بهادر زمانی، فریبا سادات خلیلی، فرانه کریمیانفر و افشین علیار حضور داشتند. افشین علیار تصریح کرد که این فیلم تأثیرگذار و دغدغهانگیز است و ساختاری قوی دارد.
💢فریبا سادات خلیلی، تهیه کنندهٔ فیلم، خاطرنشان کرد که برکه خاموش بهرغم نامش، اثری است که زنان به آن افتخار میکنند. این فیلم سرگذشت دختری مقاوم را میگوید که از هیچچیز عقب نمیکشد.
🔹بهادر زمانی، کارگردان فیلم، نیز اظهار داشت که تلاش کرده تا اثر گویایی بسازد و حرفهایش ناقص نباشد. او همچنین به نقش گروه سینمایی هنروتجربه اشاره کرد و گفت که خوشبختانه با توجه به سوابق پخش فیلمهای این گروه، مخاطب خوبی برای این فیلم پیدا شدند.
🔗 ادامه مطلب در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#تحلیل_خبر
#اختصاصی
🔰خشونت علیه زنان، بحران جدی در افغانستان
🖌زهرا ملکوتیپور
🔺خبر اصلی:
◀️«به گزارش یورونیوز، خشونت علیه زنان در افغانستان به یک بحران جدی تبدیل شده است، بهویژه پس از بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱، که منجر به محدودیتهای شدید در زمینههای آموزشی و شغلی برای زنان شده است. دختران بالای صنف ششم از تحصیل محروم شدهاند و بیش از ۱۷ هزار دانشجوی زن از ادامه تحصیل بازماندهاند.
💢تحلیل خبر:
⬅️آمارها نشان میدهد که بیش از ۸۷ درصد زنان افغان با خشونت خانوادگی مواجه هستند و مواردی چون ازدواجهای اجباری و آزار جنسی نیز به شدت رایج است. این خشونتها به اشکال مختلفی از جمله جسمی، روانی، جنسی و اقتصادی بروز میکند.
🔸زنانی مانند زرافشان، که به اجبار با مردی متأهل ازدواج کرده است، از خشونتهای خانگی رنج میبرند و متأسفانه هیچ نهادی برای رسیدگی به شکایات آنان وجود ندارد. به همین علت زنانی مثل او مجبور به سکوت و تحمل خشونت هستند. اما در کنار این خشونتهای متعدد در محیط خانه، در اجتماع و سیاست هم خشونت علیه زنان افغانستان وجود دارد.
🔺سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری نیز بارها نسبت به وضعیت زنان در افغانستان هشدار دادهاند. این سازمانها اعلام کردهاند که طالبان با لغو ساختارهای حمایتی مانند وزارت امور زنان و کمیسیون مستقل حقوق بشر، زمینه را برای افزایش خشونتها فراهم کردهاند.
📎تحلیل این خبر در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💢 بقعه بیبی شطیطه زیارتگاه شیعیان
🔺آرامگاه بیبی شطیطه نیشابوری، بهعنوان زیارتگاه شیعیان در میدانی به نام او در نیشابور واقع شده است. بیبی شطیطه، زن مؤمن، صالح و فاضل که در زمان امام موسی کاظم (علیهالسلام) زندگی میکرد، نقشی برجسته در تاریخ شیعه ایفا کرده و تنها نقدینهای که بهعنوان سهم امام از وی پذیرفته شد، از این بانوست.
🔺شیعیان نیشابور در آن زمان، نمایندهای به نام محمّد بن علی نیشابوری مشهور به ابوجعفر خراسانی را برای تقدیم حقوق شرعی و هدایای خود به امام به مدینه فرستادند. بیبی شطیطه با دادن چهار سکه درهم و یک کلاف نخ به نماینده نیشابوریان، گفت: «خداوند از حق خجالت نمیکشد» و خواست که در روز قیامت با دلی آرام به ملاقات خدا رود.
💢 پس از درگذشت بیبی شطیطه، امام موسی کاظم (ع) به نیشابور آمدند و بر پیکر او نماز گزاردند، و این بشارت را به شیعیان دادند که امامان در هر جا که شیعیان از دنیا بروند، بر جنازههای آنها حاضر خواهند شد.
🔗 لینک خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدئو
💢گلایه زن بازیگر از سوءاستفاده سینما در زمان پهلوی
🔺نوشآفرین بازیگر زمان پهلوی: زنها را بیشتر برهنه میکردند تا مردها بیشتر بیان سینما!
ما حق انتخاب نداشتیم. از زنها سوءاستفاده میکردند و هیچ قانونی از ما حمایت نمیکرد.
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir
#ارسالی_مخاطب
#انقلاب_اسلامی_ایران
🖌صامره حبیبی
چهرهاش داد میزد اهل آسیای شرقی است
شوق زیارت رسولالله در نگاهش موج میزد
میخورد زیر بیست سال باشد
با خانوادهاش آمده بود
با اشاره و انگلیسی دست پا شکسته پرسیدم کجایی هستید؟
گفت بنگلادش!
گفت و شما
گفتم ایران...
با تعجب گفت ایران!!! به پدرش نگاه کرد
«ایران کجاست؟!!!»
باورش برایم سخت بود
مانده بودم چه جوابی خواهم شنید
از ایران چه تعریفی دارد
پاسخ پدرش یک کلمه بود که میخکوبم کرد
«خمینی»
نام دیگر ایران خمینی است...
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir
💠 صدای نوجوانان در «ایرانوجوان»
🔹برنامه «ایرانوجوان» که به دغدغههای نوجوانان میپردازد، به تازگی در تلویزیون راهاندازی شده و فرصتی برای تفکر و نقشآفرینی فعال جوانان فراهم آورده است. مریم نیکانلو، یکی از تهیهکنندگان برنامه، از احساس نیاز به یک برنامه مختص نوجوانان در تلویزیون خبر داد و توضیح داد که «ایرانوجوان» در ۵۲ قسمت ۳۴ دقیقهای هر روز حوالی ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک سیما پخش میشود.
💢این برنامه با چهار مجری، دو مرد و دو زن که بیشتر مجری ـــ بازیگر هستند، طراحی شده و علاوه بر ارائه اخبار مرتبط با موضوعات روز، از نوجوانان با مهارتهای خاص نیز دعوت میکند تا با آنان گفتگو شود.
💢استقبال خوب از «ایرانوجوان» نشاندهنده نیاز نوجوانان به این نوع برنامههاست. نیکانلو تصریح کرد که هدف آنها ارتباط مؤثر با مخاطبان است و در آینده قصد دارند باشگاهی برای نوجوانان ایرانی راهاندازی کنند تا ارتباط بیشتری با آنان برقرار کنند و ظرفیتهای آنها را شناسایی نمایند.
📎 لینک خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#یادداشت_فرهنگی
#روز_جهانی_حجاب
🔰از توهین به خاطر حجاب تا رویداد جهانی یک روز با حجاب
🖌سلما سادات
❇️یازدهسالش بود که از بنگلادش رفتند آمریکا، محلهی برانکس نیویورک. در مدرسه یک روز بتمن بود، یک روز نینجا. ناجی دوستانش میشد. ورودش به دانشگاه، همزمان شد با یازده سپتامبر.
▫️همهچیز تغییر کرد. هرجا میرفت بهخاطر حجاب و روسری اذیتش میکردند. یک روز صدایش میزدند: «تروریست!»، یک روز «اُسامهبنلادن!»
🔹نظمهخان فقط یک زن مسلمان بود. اُسامه را نمیشناخت و هیچوقت از نزدیک، یک تروریست ندیده بود. ترس و اضطراب، کابوس زندگیاش شد.
‼️اول فوریه ۲۰۱۳ توی صفحهی شخصیاش نوشت: «WHD|»
«روز جهانی حجاب. نمادی برای قدردانی از میلیونها زن مسلمان که حجاب را انتخاب کردهاند.»
💢شروع کرد به دعوت زنان غیرمسلمان از هر ملیت و نژادی تا حجاب را به مدت یک روز تجربه کنند. میخواست، حجاب برایشان عادی شود.
🔺از فوریه ۲۰۱۳، دوازده سال گذشته است. شاید هیچوقت نظمهخان فکر نمیکرد که این تلاشش، تبدیل شود به یک رویداد جهانی.
تقریباً مردم ۱۹۰ کشور در جهان، هرساله در روز جهانی حجاب، شرکت کرده و زنان مسلمان، زنان غیرمسلمان را دعوت میکنند تا برای یک روز حجاب را تجربه کنند.
📎بیشتر بخوانید
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💢 تفاوتهای جسمی میان زنان و مردان تحت شرایط مختلف زندگی
🔺مطالعهای جدید نشان میدهد که تغییرات جسمی میان زنان و مردان تحت شرایط مختلف زندگی بهویژه در بریتانیا قابلتوجه است. با بررسی دادههای سازمان جهانی بهداشت و سوابق تاریخی، پروفسور لوئیس هالزی از دانشگاه روهمپتون به گاردین اعلام کرد که قد و وزن مردان بهطور میانگین دو برابر سریعتر از زنان افزایش یافته است.
🔺این تحقیق به ارتباط بین بهبود شرایط زندگی و رشد جسمی میپردازد و نشان میدهد که با هر ۰٫۲ واحد افزایش در شاخص توسعه انسانی (HDI)، قد زنان بهطور میانگین ۱٫۷ سانتیمتر و وزن آنها ۲٫۷ کیلوگرم افزایش مییابد، در حالیکه برای مردان، این افزایش به ۴ سانتیمتر در قد و ۶٫۵ کیلوگرم در وزن میرسد.
💢همچنین، این مطالعه که در مقالهای مطرح شده تحت عنوان «بدن جذاب و قوی مردانه: قد و وزن مردان بهعنوان ویژگیهایی وابسته به شرایط و انتخاب جنسی» به چاپ رسیده است، بر ترجیحات جنسی زنان و تأثیر آن بر رشد جسمی مردان و نقش شرایط تغذیهای در این روند تأکید دارد.
🔗 مشاهده خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#یادداشت_اختصاصی
#تحلیل_فیلم
🔰زنان و فشار کارهای ناپیدا
🖌وحیده علیمیرزایی
🔹فیلم «تمام وقت» به کارگردانی اریک گراول، روایتی پرتنش از زندگی زنی شاغل در پاریس است که میان مسئولیتهای شغلی، مادری و مشکلات روزمره درگیر شده است. در نگاه نخست، این فیلم داستانی دربارۀ تلاش برای بقا در شرایط سخت اقتصادی است؛ اما وقتی از دریچهای زنانه به آن نگاه کنیم، ابعاد عمیقتری از فشارهای سیستماتیک بر زنان شاغل آشکار میشود.
🔹مادرانگی در دنیایی که با مادران نامهربان است؛
شخصیت اصلی، ژولی (با بازی لور کالامی)، زنی است که میان نگهداری از فرزندانش، تأمین مالی زندگی و تلاش برای حفظ شغلش در یک هتل لوکس، در تقلاست. مادربودن برای او نه یک نقش، بلکه میدانی از چالشهای بیپایان است. جامعه از او انتظار دارد شغلی بینقص داشته باشد، مادر کاملی باشد، و همزمان احساسات خود را هم کنترل کند؛ اما آیا چنین استانداردی برای مردان هم وجود دارد؟!
🔺زنان و فشار کارهای ناپیدا؛
فیلم نشان میدهد زندگی ژولی فقط محدود به شغلی که بابتش حقوق میگیرد نیست! او در پسزمینه، بار سنگین کارهای نادیدهای را نیز به دوش میکشد، از هماهنگکردن زمان مدرسه فرزندان گرفته تا مدیریت امور خانه و تلاش برای پیداکردن یک موقعیت شغلی بهتر. این همان «شیفت دوم» زنان است که اغلب نامرئی باقی میماند. کارهایی که جامعه از زنان انتظار دارد اما هرگز بابتشان دستمزدی پرداخت نمیکند.
📎زندگی زنان، همیشه تماموقت است.
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |