🔴 «گرما|گرمایش زمین» فرصت یا تهدید؟ واقعیت یا بزرگ نمایی؟ روایت درست چیست؟
🖌 حجت الاسلام حسین مهدیزاده (استاد حوزه و دانشگاه)
1️⃣ از 2️⃣
از دیروز که کشور بخاطر گرما تعطیل شده است، عده ای از دوستانی که سابق بر این در کرونا، با #نفی_کرونا میدان داری می کردند، با همان دست فرمان به #نفی_گرما دست زدند.
یادم هست که چند روز مانده به محرم سال اول کرونا، استاد میرباقری فرمودند که یکی از بزرگترهای این جریان نفی کرونا درخواست جلسه داشته و به دفتر ایشان آمده. ایشون از ما خواستند که بدون ایشان جلسه را برگزار کنیم. یادم هست که در آن جلسه میهمان محترم اذعان داشتند که بیماری در کار هست و یکی از همراهان خود را نشان دادند که چند هفته قبل، خیلی سخت و نگران کننده این بیماری را داشته، اما معتقد بود این بیماری اینقدر کشنده نیست که گفته می شود و غالب کشته ها از سر ترس می میرند. بعد گفتند که نکته ای که برای آن تقاضای جلسه کرده بودند این بود ایشان دلایلی داشتند که کشتاری شبیه به آنچه در آنفلانزای آغاز قرن بیستم در ایران رخ داد، قرار است موج بزرگی از این بیماری در #دهه_محرم ایجاد کند و به کمک برخی امکانات بیماری زای دیگر(که او معتقد بود در راس آنها ابزارهای تغذیه ای، مثل #سیلوهای_آرد و #نظام_تصفیه_آب_سراسری است) این وضعیت بیماری عمومی اما کم قدرت، به سمت کشندگی واقعی سوق داده شود و بعد با ضرب شدن در احساس ترس و تحریم و... به یک نسل کشی واقعی و فروپاشی اجتماعی بدل خواهد شد.
قسمت مهم ماجرا راه حل وی بود، معتقد بود نظام در مقابل این سناریو فقط یک راه حل دارد: باید در همین چند هفته مانده به آغاز محرم، به جمع معدود کشورهای #منکر_کرونا بپیوندد تا این سناریویی قطعه اصلی اش که قطعه روانی آن است را از دست بدهد!
در ماجرای اخیر هم چنین سناریو مقابله ای در حال شروع شدن است. همه دیدیم که روز چهارشنبه واقعا گرمای عجیبی در کشور حاکم بود. این دوستان محترم، با تاکید بر اینکه تعطیلی برای گرما، ریشه در #سناریو_گرمایش_زمین (که چند سالی است در جهان جدی شده و سازمان ملل پشتیبان اصلی آن است) دارد و هدفش کنترل پیشرفت کشورها، در فناوری های فرهنگی(مثل #اربعین که در سرزمین های گرم عراق در جریان است) و اقتصادی (که وابسته به استفاده بیشتر از #سوخت_های_فصیلی است) است.
به نظر من هم چنین است! اما راه حل واقعا فقط نفی و انکار است؟
به نظر میرسد دوستان متوجه شده اند که ما از اغتشاشات سیاسی و اجتماعی تا فرآیند های توسعه، در #چنبره_روایت_رقیب گیر کرده ایم، اما واقعا بدیلی کارآمدتر از انکار واقعیت برای خلاصی از روایت وجود ندارد؟ ما در کرونا دست آخر موفق شدیم بر بیماری غالب شویم و ترس اجتماعی را تا حد زیادی کنترل کنیم، اما در #جنگ_روایت_ها، چون روایتی خلق نکردیم، روایت آنها پیروز شد. آنها گفته بودند که این بیماری بصورت طبیعی، به سوی آرام شدن حرکت خواهد کرد و تنها چند سال زمان لازم است. امروز مردم چه روایتی از کرونا و پایان آن دارند؟ آیا همین روایت نیست؟ پس روایت ما کجا رفت؟
🔺لینک بخش دوم این یادداشت👇
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
🔴 «گرما|گرمایش زمین» فرصت یا تهدید؟ واقعیت یا بزرگ نمایی؟ روایت درست چیست؟
🖌 حجت الاسلام حسین مهدیزاده (استاد حوزه و دانشگاه)
2️⃣ از 2️⃣
امروز روایتی که ما می خواهیم از ماجرای گرمایش بدهیم چیست؟ می دانیم که نسخه ها، به روایت از مساله وابسته هستند و هر روایتی که مقبول تر بیفتد، راه حل هایش عمومیت خواهد یافت. در این جنگ روایت ها، تنها راه حل ما انکار گرما، برای نفی گرمایش زمین است؟ آیا این انکار، بعد از ده ها سال نگرانی و دلواپسی، که از کتابهای درسی تا اخبار تا جریانهای سبز تا رمانها و سینما دست مایه تولیدات فکری و فرهنگی بوده است، می تواند به روایت اصلی بدل شود؟
تصور من این است که گرمایش زمین، مشکلات برآمده از گازهای گلخانه ای و... چیزهایی واقعی هستند اما با درجه اهمیتی کمتر از آنچه نهادهای دانش و اخبار و سینما به آن باور دارند. ابرشرکتها و چند دولت معدودِ حاکم بر جهان، سالها برای صورت بندی کردن یک بسته توصیفی و تجویزی از #بحرانهای_آینده که در یکی از آنها، گرمایش زمین اصل است کار کرده اند. به این ترتیب دانش آموختگان نهادهای علمی، حامل این نگاه شده اند و در نهادهای تصمیم ساز کشورهای جهان پخش شده اند تا به وقت خود فعال شوند و برای مدیریت جهان به سوی آینده مدنظر آنها بکار بیایند. در این میان حتی آدمهای دقیق و دلواپس محیط زیست هم به مرور در معماری و صحنه پردازی جهانی اسیر شده و خواهند شد! اما راه حل چیست؟ #افشاگری؟ #انکار گرمایش؟ پس واقعیت گرما را چه کنیم؟ نمودار بیاوریم؟ رسانه های اصلی و فیلم های سینمایی و سریالهایی که مردم در پیرنگ آن گرمایش زمین را دیده اند و اضطراب آن را به ناخودآگاه جمعی جهان بدل کرده اند را چه کنیم؟ زور آنها بیشتر است یا افشاگری ما؟ اخبار بنگاه های خبرپراکنی قدرت بیشتری خواهند داشت یا ضدخبرهای ما برای اثبات شایعه بودن این اخبار؟
برداشت من این است که مبارزه با یک #روایت_پرقدرت، یک #ضدروایت_پرقدرت است نه انکار روایت. ضدروایت، شبیه ضد حمله در بازی فوتبال است. یعنی از ترکیب تهاجمی حریف استفاده کنیم و توپ را به زمین بی دفاع حریف شوت و سانتر کنیم و با سرعت و تکنیک، توپ را به زیر طاق دروازه حریف بچسبانیم! و الا بازی تدافعی به غیر از استرس و خستگی و دلسردی چه آورده ای دارد؟!
روایت گرمایش زمین بهترین وقت برای اصلاح الگوی سکونت انبوه و گله ای در شهرهای مصرفی نیست؟ بهترین وقت برای احیای شهرهای کوچک و سبک زندگی های انسانی تر و فرهنگ پذیرتری است که مدرنیته در آنها مزینت کمتری دارد نیست؟ روایت گرمایش بهترین وقت برای توسعه تکنولوژی های کوچک برای ایجاد صنایع واقعا کوچک و انسانی نیست؟ بهترین وقت برای کوچک کردن سهم ابرشرکتها در ثروت اقتصادی نیست؟ بهترین وقت برای کوچک کردن قدرت نظام سرمایه داری در اقتصاد (حداقل در ایران خودمان( نیست؟ سناریو گرمایش زمین بهترین وقت برای مبارزه با مصرفگرایی و زمین خواری اشراف، در جغرافیای کشاورزی زاگرس و البرز نیست؟ بهترین وقت برای استفاده از این نگرانی و رفع مشروعیت از #بهشت_های_ویلایی_اشراف و #احیاء_منضبط_زمین_های_مستعد_کشاورزی نیست؟ گرمایش زمین بهترین وقت است در ایران تا مردم را از تقاضای زندگی در شهرهای مناطق کویری منصرف کنیم و آنها را به مناطق طبیعی زیست در فلات ایران، یعنی دامنه های زاگرس و البرز و خلیج فارس برگردانیم، و مردم باور کنند که این جابجایی طبیعی است و یک خواست سیاسی و اجبار نیست!
ایران امروز به یک ضدروایت از #کلاف_سردرگم_توسعه ایرانی به نفع #رویای_پیشرفت_ایرانی_اسلامی احتیاج دارد. این ضد روایت، با سندنویسی بالادستی در نظام سیاسی ممکن نمی شود! با نظریه پردازی دانشمندان بخشی نگر و مفهوم زده درست نمی شود! بلکه یک بهانه بزرگ و قدرتمند می خواهد برای رویاپردازی عمومی! کرونا یک بهانه خوب بود، اما با انفعال محض، تنها به دفاع از حداقل ها گذشت. بیاییم از ماجرای گرمایش زمین برای تغییرات بزرگ استفاده کنیم و آن را بهانه کنیم برای ایجاد و ضریب دادن به یک #رویای_بزرگ_ایرانی_اسلامی، برعلیه توسعه مدرنیته وحشی شده در آغاز قرن بیست و یکم...
🔺لینک بخش اول این یادداشت👇
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
صدر نشینی بانک ها در احتکار مسکن!
۸۰ درصد خانه های خالی احتکار شده مربوط به بانک هاست که با ورود بانک به حوزه مسکن باعث بی ثباتی بازار و افزایش فشار به مردم شده است ...
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
.
🔻ده دقیقه ای درخواست گذرنامه بدید:
🏴 درخواست صدور گذرنامه زیارتی با اعتبار ۵ ساله (محرم و صفر) ۵٠ هزارتومان، با گوشی موبایل تان ده دقیقه طول می کشد!
✅ افراد بالای ١٨ سال هم اکنون می توانند با مراجعه به سامانه ی سخا به نشانی https://sakha.epolice.ir ابتدا در این سایت ثبت نام کنند و بعد از ثبت نام با مراجعه به پنل خود در قسمت گذرنامه، گذرنامه زیارتی در خواست بدهند.
💠 گذرنامه بعد از ٣ تا ۵ روز و از طریق پست به دست شما خواهد رسید.
#اربعین۱۴۰۲
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
آقای مسئول!
الناس علی دین ملوکهم؛ از خود بپرسید که چه رفتاری داشته اید که پیام رفتارتان برای عده ای این شده است: زنِ باحجابِ ناهی از منکر را می توان کتک زد!
والسلام.
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
٢- آقای مسئول!
الناس علی دین ملوکهم؛ از خود بپرسید که چه رفتاری داشته اید که پیام رفتارتان برای عده ای این شده است: می توان شرکت دیجیتال زد، وام های کلان گرفت، عکس بی حجاب منتشر کرد، یک روز پلمپ می شویم و مشهور تر از روز اول رفع پلمپ می شویم و به کار خود ادامه می دهیم تا سرمایه داریِ بیشتر!
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
هدایت شده از قم | بلد امین
تحلیلی از تبلیغات یک فروشگاهها بزرگ در قم:
ترجمه عبارت تابلو: همه را تعطیل و کارگر خود میکنیم اگر شما آگاه نباشید و با ما همراه شوید...
کارویژه نظام سرمایهداری همین است، کار را طوری پیش میبرد که همه اجیر سرمایه و سرمایهدار باشند.
☑️ با بَلَد امین رسانه اخبار تمدنی از قم با خبر شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2907373602Cdee2e90031
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 دستکاری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در ویکی پدیا
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
در دنیای تمدنی ما، خرجی روزش را که در می آورد کرکره حجره را پایین می کشید تا حجره کناری هم بتواند کاسبی کند.
اما در دنیای سرمایه داری، کاری می کند که حجره کناری وجود نداشته باشد.
من تمدن خودمان را بیشتر دوست دارم.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
حجت الاسلام استاد احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم: معماری و شهرسازی از هنرهای رفتار سازند. بی حرمتی به ارزش های دینی از بی حرمتی به اماکن دینی در معماری و شهرسازی آغاز شد!
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
هدایت شده از تاریخِــــ شهادتـــــ🕊
بخش زیادی از
فرآیند تربیتِ کودک
با تأدیب نفس خود(والدین) انجام میگیرد!
یعنی برای اینکه کودکِ مؤدّبی داشته باشیم،
قدم اوّل باید خودمان را تربیت کنیم...
پدری که از تحمّل و سعهصدرِ کافی در مواجهه با ناملایمات دنیایی برخوردار نیست،
نمیتواند کودکِ بردباری تربیت کند!
┏━━━━━━━━🇮🇷┓
@tarikheshahadat
┗🕊━━━━━━━━┛
هدایت شده از تربیت فطری
980903 جلسه 24 فقه تربیت.mp3
15.68M
📚 فقه تربیت
محمدتقی هادیزاده
📖 جلسه بیست و چهارم - 1398/09/03:
✅ نکات روشی فقه تربیت؛
✅ دلیلیابی - معاریض و مقاصد - رویکرد مسألهمحوری در برخورد با ادله - مراحل پژوهش موضوعی
✅ پرسش مقدماتی سوم؛ امکان و ظرفیتهای انسان
#فقه_تربیت
#هادیزاده
کانال تربیت فطری:
@tarbiat_fetri