🔴نماز امشب شب اول محرم
🔹دو رکعت که در هر رکعت سوره «حَمد» و یازده سوره «تَوحید» خوانده میشود.
🌸 از رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلم روایت شده: هرکه این دو رکعت نماز را در این شب بجا آورد، و فردایش را که اول سال است روزه بدارد، مانند کسی است که همه طول سال را همواره کار خیر کرده، و در آن سال محفوظ باشد، و اگر بمیرد به بهشت میرود.
📚مفاتیح الجنان اعمال شب و روز اول محرم
🖊علیرضا بیات
⚠️از این سه خطای راهبردی بپرهیزیم:
1⃣ خودزنی ممنوع!
قوی باشیم!
حال یأس و سوگواری به خود نگیریم و با تحلیلها و پیامهای گوناگون، به دنبال یافتن مقصر، پنجه در صورت هم نکشیم که به حکم قرآن باید «لَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِيحُكُمْ» را سرلوحه قرار دهیم و صبر کنیم که «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ»(انفال،۴۶)
آنگونه است که قوی میمانیم و #عزت مان حفظ و افزون میشود.
2⃣ پریشاندیش نباشیم!
افکار و تحلیلهای غلطی مثل «رأی مجلس به بیکفایتی رئیسجمهور» و هرآنچه که دوره چهارساله را نا تمام گذارد، برای ایران هزینهساز است و در شرایط عادی، هیچ عاقلی به گزینههای هزینهساز نمیاندیشد.
پس
تمام تلاشمان این باشد که این دوره را با حداکثر #سلامت و #صلابت ممکن طی کنیم!
یعنی
همه به سهم خود، سعی کنیم باری را از دوش نظام و رهبری سبک کنیم که تجریه نشان داده چه در شرایط فقدان رئیسجمهور و چه تشکیل دولتهای ضعیف، بار نظام و رهبری سنگینتر بوده است.
خلاصه اینکه «سربار» نشویم و «سرباز» بمانیم...
3⃣ لال نباشیم!
رسانهای قوی و قویم باشیم!
هر تحلیل، پیام، محتوا یا اقدامی که منتهی به تضعیف #دولت_جمهوری_اسلامی شود، گامی اشتباه خواهد بود.
پس سعی کنیم به جای تمسخر و دست به دست کردن طنزهای سخیف و...، برای اعتلای کشور، تلاشی سازنده داشته باشیم و اگر نقدی داریم، گلآقاطور و هنرمندانه بیان کنیم نه سخیف و زننده...
که لگدمال کردن دولت و نقدهای غیرمنصافه و لمپنی، فاصلهی در حال ترمیمِ دولت-ملت را افزایش میدهد و دوباره احساس بیاعتمادی عمومی و حتی بیدولتی را به جامعهی تبدار تزریق میکند.
🪴حال چه کنیم؟!
دغدغه جدی و پیجویی نخبگان انقلابی برای فهم مسئله #مشارکت_مردم(چه کمی و چه کیفی) و تلاش برای یافتن پاسخهای مفید و عملیاتی بسیار مهم است.
هماندیشی، همافزایی و همراهیِ مجاهدانه میخواهد...
چه بسا مهمترین اقدام راهبردی توسط جبهه انقلاب، #خیزش_مردمی برای #دولتسازی از طریق «تربیت مسلمان آگاه» باشد!
و این ممکن نیست مگر با حفظ انسجام، ارتباط مستمر با متن مردم و تقویت مراکز برکتآفرین(مانند خانه، مدرسه، مساجد و هیئات)
صحبت زیاد است و مجال اندک...
این امتحان و فرصت کوتاه چهارساله، مانند تمام امتحانات زندگی، به سرعت برق سپری میشود و آنچه مهم است نتیجه و نمره پایانی است.
به امید قبولی با نمره بیست.
امام صادق علیه السلام:
🔹نفَسُ اَلْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِيحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَةٌ .
🔸نَفَس کسی که بخاطر مظلومیت ما اهل بیت پیامبر (ص) اندوهگین شود، تسبیح است و غمی که برای ما میخورد، عبادت است.
📚 امالی شیخ مفید (باب الأربعون)
جلد ۱ صفحه ۳۳۸
#محرم
#حدیث
#امام_صادق_علیه_السلام
❤️ وَمَا هُمْ بِضَارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ
🔹تأثیر در کائنات و قلوب انسانها مطلقا در اختیار خداست و تنها با اجازۀ خداست که اشیاء اثر میبخشند یا اثر میپذیرند.
روایت میگوید: «هیچ اتفاقی در آسمان و زمین رقم نمیخورد مگر بعد از عبور از هفت مرحلۀ: مشیت، اراده، قَدَر، قضاء، اِذن، کتاب و اَجل»؛ چهارتای اول بین خدا و انسان، مشترک اما سه تای آخر مختص خداست.
📖 سوره بقره آیه ۱۰۲
قرآن_کتاب_زندگی
زندگی_با_آیهها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسیار زیبا و شنیدنی از سوره الاحزاب . استاد طبلاوی
https://eitaa.com/jalaseostadsaed
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💌فرازی زیبا
✳یونس شاهمرادی
💢سوره نصر
کوفه خشکسالی شده بود
رفتند پیش علی(علیه السلام )، گفتند چه کنیم؟
گفت: بروید پیش حسین(علیه السلام )، بگویید دعا کند.
حسین(علیه السلام ) دعا کرد. باران آمد...
گفتند جبران میکنیم
جبران کردند
آن هم چه جبرانی...
#محرم
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
روے نيازم ڪجاسٺ، سوے حسين اسٺ و بس
قبلہ قلبم ڪجاسٺ ڪوے حسين اسٺ و بس
سلسلہ عشقم و سلسلہ جنبان خداسٺ
سلسلہ عشق چيسٺ، موے حسين اسٺ و بس
🌹السلام علیک یا اباعبدالله 🌹
🌷سلام صبح بخیر🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بررسی ابعاد سبک استاد مصطفی اسماعیل
✴️ بررسی ابعاد سبک استاد اسماعیل :
مصطفی اسماعیل اولین نفر از نسل دوم قاریان تاریخ قرائت قرآن در کشور مصر است، وسعت صوتی ایشان همانطور که اهل فن می دانند، به شکل طبیعی حدود ۱۴ درجه است . چون نوت کف صدای ایشان همیشه همراه با کمی هوا یا نفس است که به همین دلیل شروع ایشان در ابتدای تلاوت معمولا از درجه ای است که در تنالیته اصلی صدایشان وجود ندارد، اما به دلیل برنامه لحنی که ایشان در ادامه دارد و استفاده از ۱۵ درجه صوتی، در حقیقت از چنین پرده یا نوتی شروع می کند.
🔶️ استاد اسماعیل از حیث طنین، صدایی بسیار معمولی دارد. اما در دیوان دوم از حیث طنین، از صدایی بسیار جذاب، تأثیرگذار و فاخر برخوردار است.در حوزه انعطاف وتحریر نیز به جرأت می توان گفت که صدای ایشان از صداهای ممتاز عالم قرائت است.
کارنامه لحنی استاد اسماعیل در تلاوت هایی که از آن مرحوم به یادگار مانده است نشان می دهد که از حیث انعطاف، چالاکی صدا و تحریرهایی که به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می دهد، بلاشک یکی از صداهای ماندگار و ممتاز عالم قرائت است. حجم و قدرت صدای ایشان نیز مناسب و متوسط است که با کم و زیاد کردن آن در طول اجرا، زیبایی خاصی به الحان خود می بخشد.
استاد مصطفی اسماعیل بیشتر قاری است که به دلیل نبوغ لحنی و شیوه ای که اجرا نموده است، دارای شهرت جهانی است. جایگاه وی در عالم قرائت قرآن کریم به گفته بسیاری ازبزرگان این حوزه، جایگاه ویژه ای است. استاد محمد عبدالوهاب از نوابغ موسیقی مصر در خصوص ایشان می گوید: او کسی است که همواره مارا از طرق مختلف موسیقایی و غفله هایی که اصلا توقع آن را نداریم، شگفت زده می کند. او فردی است که در فن بداهه خوانی و بالا رفتن تا جواب الجواب مقامات، دارای قدرت و جرئت زیادی است.
💫 او بزرگترین مجدد لحن در حوزه تلاوت قرآن است. چون هم قاریان هم عصر خود و هم پس از خود را تحت تأثیر لحن خود قرار داده است. وی بیشترین مقلد را در دیگر کشورهای اسلامی از جمله ایران دارد و بیشترین تأثیر را بر آنها گذاشته است.
اگر به تلاوت های دهه های قبل استاد مصطفی اسماعیل که اولین اجراهای ایشان نیز می باشد، دقت کنیم، متوجه می شویم که سبک او به مرور پیشرفت بیشتری نموده و نظم و انضباط بیشتری یافته است. یکی از دلایلی که می توانیم ایشان را دارای عظمت در تلاوت قرآن بدانیم، این است که او شاید نخستین کسی است که نسبت به تلاوت های نسل پیش از خود که دارای چارچوب مشخص نبودند، نظم بیشتری به تلاوت قرآن بخشیده و شیوه اجرای مقام به مقام را در دستور کار خود قرار داده است.
💎 وی مقام بیات را به عنوان مقام اساسی و شالوده اجراهای خود قرار داده است و اولین قاری است که مقام بیات را در دو دیوان کامل اجرا نموده و با استفاده از فروع مقام بیات، رنگ آمیزی متنوعی به تلاوت خود بخشیده است. استفاده از تمامی فروع بیات و در مجال اجرای بیات استفاده از مقام شوری به عنوان یک شاخص سبکی، جزو مهم ترین برنامه های لحنی ایشان در مقام بیات است و در بیش از ۸۰ درصد از تلاوت های ایشان، چنین مسیری در اجرای مقام بیات و یا پس از بیات، استفاده از مقام هایی مثل صبا، حجاز، نهاوند، رست، سه گاه و عجم وجود دارد.
مرحوم مصطفی اسماعیل از جمله قاریانی است که از ظرفیت کامل مقامات استفاده نموده و تقریبا همه مقامات اصلی را مورد استفاده قرار داده است. حتی مقام کرد را در قالب اجرای مقام بیات استفاده نموده و از مقام مرکب نیز بهره جسته است.
نکته ای که در خصوص ایشان بسیار حائز اهمیت است این است که وی از جشنواره مقامات مختلف به خوبی استفاده کرده و به خلق ردیف هایی مبادرت ورزیده که پیش از این اصلا وجود نداشته است. وی همه مقامات مرکب را در نظامی مشخص و کاملا مرتبط با هم قرار داده است و به همین دلیل به راحتی مورد تقلید بقیه قاریان قرار می گیرد.
وی از جمله قاریانی است که نظم بیشتری به غفله های قراء قبل از خود بخشیده و نواقص آن را کامل نموده است. او غفله هایی را مورد استفاده قرار داده که برای نخستین بار در عالم قرائت قرآن شنیده می شود. او از جمله قاریانی است که چون با توجه به مفهوم، آیات را ارائه می کرد، از غفله های انتظاری در بسیاری از مقامات خود استفاده نموده است .