هدایت شده از حجةالاسلام عباس پور
🚩سالمرگ اوّلين غاصب خلافت
در شب سه شنبه 22 جمادی الثّانی در سال 13 هجری قمری عبدالله بن عثمان معروف به ابوبکر بن ابی قحافه در سن 67 سالگی، از این جهان به سوی سزای اعمالش رخت بربست.
(تتمة المنتهی: ص 10 - تاریخ الخلفاء: ص 81 - فیض العلام: ص 279 - بحارالأنوار: ج 29، ص 521)
به قولی مرگ ابوبکر در 27 جمادی الثّانى بوده است.
(مسار الشیعة: ص 32 - العدد القویة: ص 343 - مصباح کفعمی: ج 2، ص 598 - مصباح المتهجد: ص 732 - بحارالأنوار: ج 95، ص 200)
او مدّت دو سال و بیست و دو روز غاصب خلافت بود، و اوّلين کسی بود که بعد از شهادت پیامبر اکرم صلّى الله عليه وآله و سلم به انتخاب اعضای سقیفهٔ بنی ساعده خلیفه شد. انتخاب ابوبکر به گونه ای بی حساب بود که عمر با آنکه خود گردانندهٔ برنامهٔ سقیفه بود می گوید: «بیعت با ابوبکر امری بدون تدبیر و مشورت و دقّت بود، مثل زمان جاهلیّت، که خداوند مسلمانان را از شرّ آن محفوظ داشت. هرکس چنین کاری را تکرار کند او را بکشید».
(الغدیر: ج 5، ص 370 - صحیح بخاری: باب رجم الحبلی، ح 6681 - مسند احمد: حدیث 393 - سیره ابن هشام: ج 4، ص 308)
عامّه و اهل خلاف (مشهور به اهل سنّت) در علّت مرگ او نوشته اند: ابوبکر در روز دوشنبه 7 جمادی الآخر غسل کرده بود، و آن روز هوا سرد بود. به این دلیل سرما خورد و تب کرد، و 15 روز این تب ادامه داشت، و به نماز نمی رفت، تا در شب سه شنبه 22 جمادی الآخر بعد از آنکه خلافت را به عمر واگذار کرد، مرد.
(تاریخ الخلفاء: ص 81 - بحارالأنوار: ج 29، ص 521)
قبل از وفات، عثمان را برای نوشتن وصیت نامه ای دربارهٔ خلافت طلب کرد که امر خلافت بعد از ابوبکر با عمر بن خطّاب باشد. او کلمه ای گفت و بیهوش شد، و بقیّه را عثمان از پیش خود نوشت که امر خلافت با عمر است. ابوبکر به هوش آمد و عثمان را دعا کرد که آنچه او می خواسته نوشته است.
(شرح ابن ابی الحدید: ج 1، ص 165)
باید پرسید: چرا هنگامی که پیامبر اکرم صلّى الله عليه وآله و سلم در روزهای آخر عمر کاغذ و قلم خواست تا وصی بعد از خود را به امر خداوند معیّن کند نسبت هذیان به آن مقام معظّم دادند؟ ابوبکر (به نقل منابع خود مخالفین) هنگام مرگ کلماتی گفت. از جمله اینکه: «کاش تفتیش خانهٔ فاطمه و علی علیهما السّلام نمی کردم».
(مروج الذهب: ج 2، ص 308 - تتمة المنتهی: ص 10 - الإمامة و السیاسة: ج 1، ص 18 - سبعة من السلف: ص 77 - تاریخ طبری: ج 4، ص 52 - میزان الاعتدال: ج 2، ص 215)
اللهم العن الجبت و الطاغوت و النعثل
لینک کانال ایتا 👇
https://eitaa.com/jalassateahojjatoleslamabbaspoor
لینک کانال تلگرام 👇
https://t.me/hojjatoleslamabbaspoor