کاش عرضه داشتید به جای تحریف اموال بلوکه شده را برگردانید(1)
انتشار خبر توافق ایران و آمریکا درباره آزادی 6 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده کشورمان در کره جنوبی، غیر از عصبانیت محافل آمریکا، با واکنشهای قابل تامل برخی اعضای دولت روحانی رو به رو شد.
از جمله عبدالناصر همتی رئیس اسبق بانک مرکزی نوشت: «اینکه انتقاد میشود چرا دولت پذیرفته است که منابع ارزی در کره جنوبی برای خرید کالاهای اساسی و دارو باشد، باید توضیح بدهم که موضوع صرفاً مربوط به این دولت نیست. در دولت قبل هم پذیرفته شده بود. چرا که هرگونه توافقی خارج از برجام، همراه با ادامه تحریمهاست.
ایرادی که میتوان گرفت این است که چرا روند توافق را طول داده و بعد از
سه سال تحمیل هزینه، به همان نقطه اول رسیدید؟ چرا اروپا را دور زدید و متوسل به کشورهای منطقه شدید؟ و مهمتر اینکه چرا بهرغم ادعای یک دولت مقتدر، نتوانستید برجام را اجرا کنید و یا به یک توافق هستهای بهتر، جهت رفع تحریمها دست یابید؟ دیگر از چاپ پول «بدون پشتوانه» در سال ۱۳۹۸ هم نمیتوانید صحبت کنید، چونکه امروز با توافق انجام گرفته، بانک مرکزی میتواند با پشتوانه همان ارزهای آزاد شده و از طریق تأمین ارز واردات کالاهای اساسی و دارو، انبساط پولی یک سال گذشته شما را نیز عقیم کند».
همچنین خبرآنلاین (خبرگزاری وابسته به مدیران دولت سابق) نوشت:
«هیاهو برای آزادسازی ۶ میلیارد دلار دارایی بلوکه شده ایران در حالی است که این روزها مقامات دولت سیزدهم از این حربه استفاده میکنند که بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی از دولت قبل به ارث رسیده است؛ تا جایی که در برخی گزارشها عنوان میشود از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۲، دولت سیزدهم نزدیک به ۲۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت قبل در قالب فروش اوراق بدهی را تسویه کرده است. اما حال در مقابل این ادعاها و با آزادسازی ۶ میلیارد دلار داراییهای بلوکه شده، محمدجواد آذریجهرمی، وزیر پیشین ارتباطات یک سؤال مهم از دولت سیزدهم میکند. او در کانال تلگرامی خود نوشت: آیا میتوان گفت که با آزادسازی ۶ میلیارد دلار، معادل
۳۰۰ هزار میلیارد تومان از درآمدهای ارزی دولت قبل که به دلیل تحریم در بانکهای کره بلوکه شده بود؛ عملا موضوع ادعایی بدهی ۲۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت قبل برای دولت جدید منتفی است و به عبارت دیگر، دولت روحانی خزانه را با مثبت ۳۰ هزار میلیارد تومان به دولت جدید تحویل داده است؟».
درباره این دو موضع همتی و آذریجهرمی گفتنی است:
1) این توافق با توافق موسوم به اینستکس یا آزادی جیسون رضاییان و دریافت 4/1 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران در آمریکا قابل مقایسه نیست. اینستکس اصلا اجرایی نشد و یک دروغ بزرگ بود. ضمنا قرار بود اینستکس ما به ازایی برای امتیازات هنگفتی باشد که با برجام و موضوع هستهای و فراتر از آن (توافق پاریس/ محدودسازی استفاده از سوختهای فسیلی و نیروگاهسازی، تمکین نسبت به دیکتههای fatf و...) واگذار شده بود.
با موضوع جیسون رضاییان هم قابل مقایسه نیست چون آزادی رضاییان
و ۴ نفر دیگر در تاریخ ۲۶ دی۱۳۹۴ اتفاق افتاد؛ یک روز قبل از روز رسمی
«اجرای برجام» و پس از آنکه ایران همه تعهدات سنگینش در برجام را ظرف
دو ماه انجام نقدا و یکجا واگذار کرده بود.
2) توافق موجود هیچ ربط و مناسبتی با برجام ندارد بلکه توافقی مصداقی و موردی برای احیای میلیاردها دلار پول بلوکه شده در دولت برجام است. در اینجا امثال همتی و جهرمی مرتکب فرار به جلو شدهاند تا پاسخگو نباشند که چرا برخلاف وعده لغو دائمی و بیبازگشت همه تحریمها، میزان تحریمها پس از برجام دو برابر شد و بالغ بر 15 میلیارد دلار درآمد ایران در کشورهای مختلف بلوکه گردید؟
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
کاش عرضه داشتید به جای تحریف اموال بلوکه شده را برگردانید(2)
3) چند بار به تعویق افتادن توافق اخیر به خاطر دبه آمریکاییها در کنار خباثت دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر اجرای برجام، نشان میدهد که برخلاف فضاسازی برخی دولتمردان سابق، احیای برجام در دو سال گذشته امکانپذیر نبوده مگر اینکه حضرات دنبال دسترسی دادن دوباره به آمریکا در موضوع مکانیسم ماشه بوده باشند.
۴) در موضوع ما به ازای ریالی 6 میلیارد دلار در حال آزاد شدن هم امثال همتی و جهرمی فرار به جلو میکنند چرا که ما به ازای آن را قبلا پیشخور کردهاند.
۵) آقای آذریجهرمی ظاهرا دستی هم بر شعبدهبازی و کوچک و بزرگ کردن آمارها دارند. اولا آنها اگر خودشان کفایت داشتند پولهای بلوکه شده را آزاد میکردند نه اینکه پولهای جدیدی را به بلوکه آمریکا بسپارند. ثانیا بدهی دولت و تعهدات به ارث مانده از دولت قبل، ۲۷۰ هزار میلیارد تومان نیست. یک قلم ارثیه آنها، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی بوده است، به علاوه انتشار ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول بیپشتوانه، ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته، و انتشار ۵۳۲ هزار میلیارد تومان اوراق.
در همین حال، دولت فعلی،
۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوقهای بازنشستگی را تسویه کرده، ۴۰ هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان اختصاص داده و۵۴ هزار میلیارد بدهی به بانک مرکزی را هم تسویه کرده است. دولت با وجود کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت قبل را هم ظرف دو سال تسویه کرده است.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔴 تا بسیج و سپاه نیایند، قطعاً بساط ولنگاری جمع نخواهد شد
🔰به چند دلیل، نیروی انتظامی به تنهایی امکان جمع کردن بساط بی حجابی و #ولنگاری این روزها را ندارد:
1️⃣ پلیس، نیروی کافی برای حضور در این میدان #جنگ را ندارد. به همین دلیل، قطعاً همه مناطق، پوشش داده نمی شود و حضور مامورین به صورت گزینشی و بسیار محدود خواهد بود که عملاً به نتیجه نخواهیم رسید و عرصه برای جولان ولنگاران همچنان باز خواهد بود.
2️⃣ از برخی مامورین متعهد و دغدغه مند که بگذریم، در میان مامورین نیروی انتظامی، برخی افراد توجیه نیستند و اساساً اعتقاد به این نوع کارها ندارند یا بی تفاوت اند. برخی، اتفاقاً خانواده های خودشان از نظر حجاب و عفاف مشکل دارند.
برخی اهل شل گرفتن و از زیر کار در رفتن هستند. در این مدت حتی شاهد بودیم که در برخی مواقع، بعضاً مامور نیروی انتظامی، طرف هنجارشکن را گرفته است!
3️⃣ در این عرصه، به نیروهایی نیاز است که با جان و دل برای اسلام و انقلاب کار کنند و با خلوص نیت و دغدغه قلبی وارد میدان شوند. در هر کوی و برزن نیاز به حضور فعال هوشمندانه است.
این ویژگی و دغدغه ها در میان نیروهای مردمی و بسیج و سپاه به وفور یافت می شود، اما در میان مامورین نیروی انتظامی، همه این طور نیستند.
4️⃣ اساساً یکی از وظایف ذاتی بسیج و سپاه، #نگهبانی از دستاوردهای انقلاب است. چه جایی مهمتر از اینجا که به حیا، غیرت و ایمان مردم ارتباط دارد⁉️
♻️ هشت سال دفاع مقدس را بدون حضور نیروهای مردمی و بسیج و سپاه نمی توان تصور کرد. این جنگ فرهنگی را هم بدون حضور فعال بسیج، سپاه و نیروهای مردمی نمی توان تصور کرد
جنگ نرم ودشمن شناسی
اقتصاد را شرطی نکنیم
استفاده از عملیات روانی و جنگ رسانهای در حین مذاکرات هستهای، یکی از مهمترین وجوه تقابل غرب با مردم ایران بوده است. حتی در پدیدههای سیاسی و مذاکرات حاشیهای که ارتباط چندان مهمی با موضوعات هستهای ندارد، آمریکاییها سعی دارند به گونهای محیط داخلی ایران به خصوص حوزه اقتصاد را متأثر سازند. متأسفانه جریانی در داخل کشور نیز خواسته یا ناخواسته به این هدف دشمن کمک میکنند. این راهبرد غربیها و پادوهای آنان در داخل کشور، در مذاکرات اخیر تبادل زندانیان و آزادسازی بخشی از داراییهای ایران به وضوح قابل مشاهده است.
گزاره تحلیلی: بدیهی است که دو سیستم سیاست و اقتصاد در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هر کدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است. حکمران سیاسی از بین گزینههای که بر روی میز مدیریت دارد میتواند به اشکال مختلف آنها را انتخاب کند. بسته به اینکه این گزینهها به صورت خطی، اولویتدار یا توأمان عملیاتی شوند، میتوانیم بگوییم که حکمران، اقتصاد را به سیاست شرطی کرده یا خیر؟
آنچه مشخص است این میباشد که سیاست به اقتصاد وابسته است؛ اما چنانچه حکمران اقتصادی، انتخابهایش را محدود به یک گزینه (مثلا سیاست) نماید، در این صورت میگوییم اقتصاد به سیاست شرطی شده است. موضوعی که در دهه نود شاهد آن بودیم و در دولت سیزدهم اصلاح شد. چرا که مذاکرات هستهای برای رفع تحریمها را توأمان با گزینههای دیگر پیش برده است. برای مثال گسترش روابط سیاسی با کشورهای همسایه، توازن بین شرق و غرب، حضور مؤثر و نقشآفرینی در پیمانها و ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای، حضور در آفریقا، گسترش دامنه نفوذ خود به حیاط خلوت واشنگتن در آمریکای لاتین و نیز گامهای مؤثر اقتصادی برای مهار تحریمها از طریق اصلاح قوانین داخلی، در کنار توسعه روزافزون برنامه هستهای نشان میدهد رویکرد دولت سیزدهم خطی نیست، بلکه استفاده از همه ظرفیتها میباشد.
نکته مهم؛ در مذاکرات اخیر تبادل زندانیان در ازای آزادسازی داراییها، وضعیت نباید به گونهای پیش برود که به بازار پیام شرطیسازی مخابره شود. موضوعی که در تحولات برجامی گذشته مثل کانال مالی اینستکس، FATF، انتخابات آمریکا و... مشاهده میشد و متعاقب آن اقتصاد دچار تکانههای متعدد میگردید. البته این مهم ظرافتهایی دارد که باید پیوستهای رسانهای آن به درستی تدوین و عملیاتی شوند.
باید توجه شود که وقتی پیام(وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و پدیدههای حول آن مثل آزادسازی داراییها مخابره میشود، در واقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریککننده در اعمال تحریمهای خود و ایجاد حواشی رسانهای و روانی مصرتر میشود و این موضوع تداوم تحریمها و اثرگذاری منفی بر اقتصاد را حاصل میسازد.
به نظر میرسد خطیرترین مأموریت دولت سیزدهم در عرصه مذاکرات هستهای و گفتوگوهای اطراف آن، باید اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد. اینکه نگاه تکبعدی به هر کدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود. البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و تلاش برای رفع تحریمها و آزادسازی منابع کشور نیست و باید همزمان مسیر مذاکره برای رفع تحریمها نیز دنبال گردد.
علی محمدی
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
آدرس غلط!
یکی از موضوعاتی که وزارت امور خارجه کشورمان به ویژه در دولت سیزدهم به طرق مختلف پیگیر حل و فصل آن بود، آزادسازی و رفع محدودیت از منابع مالی جمهوری اسلامی بود که غیرقانونی و به بهانه نگرانی بانکهای خارجی از تحریمهای ظالمانه آمریکا مسدود یا محدود و به عبارتی غیر قابل بهرهبرداری شده بود. تا اینکه در آخرین ساعات روز پنجشنبه خبر آن تیتر نخست رسانهها شد. ابتدا برخی رسانههای آمریکایی اخباری از توافق میان آمریکا و ایران برای آزادسازی تعدادی از زندانیان دو طرف و نیز آزادسازی 6 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران منتشر کردند. پس از آن هم وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد که فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از داراییهای ایران که برای چند سال بهطور غیرقانونی در کره جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شده و تضمین لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود در این خصوص گرفته شده است. در عرصه سیاسی این خبر واکنشهایی را در داخل آمریکا و ایران داشت. «مایک پنس» معاون رئیسجمهور سابق آمریکا گفت این بزرگترين باج واشنگتن به تهران است. برخی چهره های دولت سابق که به اذعان خودشان توان بهرهبرداری از این پول را برای واردات واکسن کرونا نداشتند، نیز سعی در زیر سؤال بردن این دستاورد داشتند.
این در حالی است که به گفته رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه تا سال 1405 دولت باید 535 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل را پرداخت کند. به عبارتی میزان بدهی اوراق دولت قبل 535 هزار میلیارد است نه 270 هزار میلیارد. به این رقم باید بدهی به صندوقهای بازنشستگی و صندوق ذخیره ارزی را نیز اضافه کرد که میزان بدهی دولت روحانی را چندین برابر میکند. مسئله دیگر نیز توجه به این موضوع است که دولت سابق به بهانه ارز بلوکه شده در کره جنوبی پول بدون پشتوانه چاپ کرده که به گفته عبدالناصر همتی، رئیس کل وقت بانک مرکزی وقت، به ازای این منابع ارزی مسدود شده، پول بدون پشتوانه چاپ و دولت قبل آن را پیشخور کرده و دیگر طلبی برای دولت باقی نمانده است.
با توجه به آنچه گفته شد، ناخوشایندی جریان غربگرای داخلی و برخی مقامات دولت سابق از آزادسازی 6 میلیارد دلار دارایی ملت ایران بر اثر تلاشهای دستگاه دیپلماسی و بدون برجام و FATF و بدون دادن امتیازهای بزرگ به طرف های غربی در گفت و گوهای هستهایـ که نتوانستند آن را پنهان کنندـ بیش از هر چیز ناشی از شکست گفتمانی این جریان است که روز به روز آشکارتر میشود.
اکبر معصومی
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
34.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مناظره کارشناسان ایرانی و آمریکایی...
📍کارشناس آمریکایی: پول های آزاد شده ایران باید در مصارف انسان دوستانه خرج شود/ آمریکا مردم ایران را تحریم نکرده بلکه نظام ایران را تحریم کرده است...
🔻کارشناس ایرانی: آمریکا مداوم میگوید این اموال در مصارف بشردوستانه هزینه شود، مایلم به همه آمریکاییها بگویم شما از انسانیت چه میفهمید؟ حتی جنگ هم قوانین خاص خود را دارد اما شما با این تحریم ها در حال کشتار ایرانیان هستید...
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⭕️وقتی بچه مذهبی محکوم به حذف میشه!
اما سلبریتیایی که علیه امنیت ملی کشور اقدام کردن،با یک عذرخواهی مصنوعی و حتی بعضا بدون عذرخواهی میتونن برگردن سرکارشون و همچنان به چپاول بیت المال ادامه بدن...
اگه توان کارِفرهنگی ندارید،حداقل چارتا نیروی انقلابی رو بخاطر یک بالفرض اشتباه کلا حذف نکنید...
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
💢دریایی که آب میرود
🔹تراز اکولوژیک دریای خزر در طول عمر این دریا به طور طبیعی نوسانات سینوسی داشته و همواره طی چندین سال تراز آب خزر افزایش و در ادامه طی چندین سال روند کاهشی را طی کرده است اما طی دو دهه اخیر روند کاهش تراز آب خزر طولانیتر شده و شدت کاهش تراز آب به ویژه در سالهای اخیر شدت یافته به طوری که تنها در سال 1401، تراز آب 26 سانتیمتر کاهش یافته است!
🔸در مجموع از سال 1375 تا 1401 که روند کاهش تراز آب شروع شده، حدود 2 متر از سطح آب کاهش یافته و به کمترین میزان در 30 سال اخیر رسیده است. سطح دریای خزر به صورت فزایندهای پایینتر میآید و شتاب کاهش آب در حال افزایش است، با توجه به اینکه آبهای بخش روسیه و ترکمنستان خزر، کمعمق است، با افت 9 متری آب حدود 24 درصد از مساحت سطح خزر کوچک خواهد شد و اگر 18 متر آب افت کند، 34 درصد از سطح این دریاچه خشک خواهد شد!
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔴 اظهار نظر دکتر جوادزاده، پژوهشگر تاریخ و اندیشه معاصر ایران در مورد ادعای عجیب سکینه سادات پاد
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
زينت عابدان (رهيافتي بر شخصيتشناسي، سيرهشناسي و انديشهشناسي امام سجاد(ع))
شخصيتشناسي
فصل اول: شناسنامه امام سجاد(ع)
نام مباركش: علي؛ كنيهاش: ابوالحسن، ابومحمد، ابوالحسين، ابوبكر، ابوعبد و ابوالقاسم؛ القابش: زينالعابدين، سيدالعابدين، سجّاد، ذوالثقات، قدوهالزاهدين، سيدالمتقين، امامالمؤمنين، زينالصالحين، منارالقانتين، الزكي، الامين و سيدالمجتهدين1 است.
روز پنجشنبه، پنجم شعبان سال 38 ق در مدينه و در دوران حكومت عدلگستر علي(ع) به دنيا آمد.2 پدر بزرگوارش حسينبن علي و مادرش شهربانو نام داشت. دو سال و چند ماه از دوران كودكي را در عصر نياي بزرگوارش سپري كرد، شاهدي صادق از ده سال بيوفايي و مرارتهاي مردمان با عموي مظلومش امام حسن مجتبي(ع) بود، و يازده سال نيز در عصر امامت پدر زيست. امام سجاد(ع) در رخداد جانگداز عاشورا حضور داشت و پس از شهادت جانسوز پدر، عهدهدار امامت مسلمانان شد. دوران 34 ساله امامتش، از سال 61 هجري آغاز و در روز دوازدهم محرّم سال 95 هجري، در 57 سالگي، به دستور هشامبن عبدالملك، مسموم و در قبرستان بقيع به خاك سپرده شد. امام سجاد(ع) همسران متعدّدي داشتند كه تنها يكي از آنها به نام امّعبداللّه ـ دختر عموي بزرگوارش حسن مجتبي(ع) ـ از طريق عقد دائم، به همسري آن حضرت درآمده بود و ديگران كنيزاني بودند كه حضرت آنها را خريده بود.
از امام سجاد(ع) 11 پسر و 4 دختر به جاي مانده است. 3
تبارشناسي امام سجاد(ع)
خاندان
امام زينالعابدين(ع) خود در مناسبتهاي مختلف به معرّفي خاندان و تبار خويش پرداخته است؛ از جمله در كاخ يزيدبن معاويه در معرّفي خود ميفرمايد: «... من فرزند مكه و منايم؛ من زاده زمزم و صفايم. من فرزند كسي هستم كه خداوند متعال او را در شب معراج از مسجدالحرام به مسجدالاقصي سير داد. من فرزند محمد مصطفايم؛ من فرزند علي مرتضايم؛ من فرزند فاطمه زهرايم كه سرور زنان عالم است؛ من فرزند از بينبَرنده شرك و نفاق در روي زمينم؛ من فرزند پيشواي مؤمنان و مشعلدار مجاهدان و زينت عبادتكنندگان خدا و پرورشيافته كامل مكتب ربّالعالمين هستم. من فرزند كسي هستم كه با مارقان و ناكثان و قاسطان جنگيد و ناصبيان را سركوب كرد و هميشه چشم و گوش به فرمان خدا و رسول او داشت؛ او كه هميشه در دين خدا ثابت قدم بود».4
پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرموده است: «خداوند متعال از ميان بندگانش دو نژاد را برگزيده است و آن از عرب، قريش و از غيرعرب، ايراني است»5 و خود امام زينالعابدين(ع) ميفرمود: «من فرزند دو برگزيدهام»؛6 چون جدش، رسول خدا و مادرش، دختر يزدگرد بود.7
بلبل بوستان علوي امام سجاد(ع) در آشيانه پرمهر و محبتي به دنيا آمد كه خداوند براي توصيف آنان، سوره «هَلْ اَتي» را نازل كرد و با آيه تطهير، ايشان را از هر زشتي و پليدي منزّه ساخت.
پدر
پدر بزرگوار امام سجاد(ع) حسينبن علي است كه ابعاد بينظير شخصيت برجسته ايشان، بر اصحاب معرفت و شيفتگان خاندان نبوّت و امامت پوشيده نيست. حضرت زينالعابدين(ع) در دو سال پاياني دوران حكومت جدّش، حضرت علي(ع) به دنيا آمد. وي ده سال از امامت عمويش حضرت مجتبي(ع) و يازده سال هم از دوران امامت پدر بزرگوارش، را درك كرد كه اين امر سبب شد سه امام راستين به پرورش و تربيت او همت گمارند و دنيايي از فضايل اخلاقي و قداستها بپرورانند و اين موقعيتي بود كه براي كمتر پيشوايي واقع ميشد.
مادر
مادرش بنا به نقل مشهور، شهربانو8 دختر يزدگرد سوم است. نام مادر ايشان را غزاله يا سلامه نيز گفتهاند.9 تاريخنگاران، اين بانوي بزرگوار را تحسين كردهاند؛ از جمله گنجي ميگويد: خداوند تبارك و تعالي ائمه مهدييّن را از نسل حسين(ع)، از دختر كسري قرار داده است، نه از ديگر زنانش.10 همچنين مبرّد ميگويد كه او از بهترين زنان عالم بود.11 بهراستي كه خداوند منّان، اين بانوي بزرگوار لطف و عنايت خاص خود داشت، چرا كه ايشان را مادر بزرگوار امام زينالعابدين(ع) و جده طيبه ائمه طاهرين قرار داد. او سرور بانوان عصرش بود. در فخر و مقامش همين بس كه مفتخر به همسري سيدالشهدا(ع) و مادري امام زينالعابدين(ع) شد. او جده پيشوايان معصوم، از نسل امام سجاد(ع) است. او دخت يزدجرد، از نوادگان كسرا و معروف به شاه زنان، به معناي سرور بانوان است. او را اميرمؤمنان، علي(ع) بدين نام ناميده است.12 برخي گفتهاند: نامش شهربانويه13 بود. نامهاي مادر امام سجاد: سلامه، سلافه، غزاله، سلمه، سادرة.14
توجه اميرمؤمنان و انتخاب ايشان به همسري سيدالشهدا، خود به تنهايي گوياي فضيلت آن بانوست و شايستگييافتن بر مادري حجتهاي الهي، از ايمان و عقل بالاي آن بانو خبر ميدهد.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
عزیزان قسمت اول زينت العابدین داراي سه قسمت دیگراست که امشب بارگذاری می شود
زينت عابدان (رهيافتي بر شخصيتشناسي، سيرهشناسي و انديشهشناسي امام سجاد(ع))
ادامه۱
در خبري، اميرمؤمنان، علي(ع) خبر داد كه او مادر معصومان بعدي خواهد بود و فرمود: «وَ هِي اُمُّ الأوصِياءِ الذُّرِيَّةِ الطّاهِرَة؛ او مادر جانشينان (پيامبر) از ذريه طاهر است».15
نقل است كه ايشان پيش از اينكه به اسارت درآيد، مسلمان شده بود و سرّ اين تقيه چنين بود كه شهربانو نقل ميكند:
پيش از آمدن لشكر مسلمان، در عالم رؤيا ديدم: حضرت محمد صلی الله علیه و آله به خانه ما آمد و همراه امام حسين(ع) نشست. سپس از من براي حسين خواستگاري كرد و مرا به همسري ايشان درآورد. ... در شب دوم، حضرت فاطمه زهرا(س) را در خواب ديدم كه نزدم آمد و اسلام را بر من عرضه كرد و من اسلام آوردم. سپس فرمود: مسلمانان بر شما غالب ميشوند و تو بهزودي به فرزندم حسين(ع) ميرسي و هيچكس در اسارت آسيبي به تو نميرساند.16
درباره زمان اسارت آن بانو، سه نقل در كتابهاي حديثي و تاريخ ذكر شده است:
1. آن بانو در عهد خليفه دوم به اسارت مسلمانان درآمد.
2. در زمان خلافت خليفه سوم در فتح خراسان، مسلمانان دو نفر از دختران يزدجرد را نزد عثمان فرستادند و عثمان يكي را به امام حسين(ع) و ديگري را به امام حسن(ع) بخشيد.
3. در زمان خلافت اميرمؤمنان، علي(ع) حريثبن جابر را به طرف مشرق فرستاد و او دو نفر از دختران يزدجرد را به سوي حضرت فرستاد و امام علي(ع) شهربانو را به همسري امام حسين(ع) و ديگري را به همسري محمدبن ابيبكر درآورد.17
در روايت دوم و سوم، برخلاف روايت اول، به اسارت آن بانو به همراه خواهرش تصريح نشده است.
علامه محمدباقر مجلسي، درستي روايت اول را ضعيف ميداند و مينويسد: اسارت دختران يزدجرد، بعد از كشته شدن يزدجرد بوده است و اين امر، در خلافت عثمان رخ داد.
ولادت امام زينالعابدين(ع)، بيشك در زمان خلافت علي(ع) بوده است و از شهربانو، فرزندي جز امام سجاد(ع) متولد نشده است. همچنين اين احتمال ضعيف است كه امام حسين(ع) با شهربانو در زمان عمر ازدواج كند و بعد از بيست سال، فرزندي از او به دنيا آيد و در طول اين مدت، هيچ فرزندي از وي متولد نشود.18
علامه بزرگوار، باقر شريف قرشي نيز دو روايت نخست را رد ميكند و روايت سوم را ميپذيرد و آن را مشهورتر از دو روايت پيشين ميشمارد.19
در مقابل، محدث قمي روايت اول (اسارت در زمان عمر را) مشهورتر و قويتر ميداند و مينويسد: قطب راوندي به سند معتبر، از حضرت امام محمد باقر(ع) روايت كرده كه چون دختر يزدجردبنشهريار، آخرين پادشاه عجم را براي عمر آوردند و داخل مدينه كردند، همه دختران مدينه به تماشاي او بيرون آمدند و مسجد مدينه از شعاع نورش روشن شد. چون عمر خواست روي او را ببيند، مانع شد و گفت: سياه باد دست هرمز كه تو دست به فرزند او دراز كني.20
عمر گفت: اين گبرزاده مرا دشنام ميدهد و خواست او را اذيت كند. حضرت امير(ع) فرمود: «تو سخن او را نفهميدي، پس چگونه دانستي كه دشنام ميدهد». پس عمر دستور داد كه در ميان مردم ندا كنند و او را بفروشند. حضرت امير(ع) فرمود: «جايز نيست فروختن دختران پادشاهان، هر چند كافر باشند، ولي به او بگو يكي از مسلمانان را خود اختيار كند و او به همسري او در بيايد و مهرش را از بيتالمال او حساب كن». عمر پذيرفت و گفت: يكي از اهل مجلس را اختيار كن. آن سعادتمند آمد و دست بر دوش مبارك امام حسين(ع) گذاشت... .21
ماجراي ازدواج مادر امام زينالعابدين(ع)
پس از شكست يزدگرد سوم و فتح ايران، شهربانو طي فتوحات شهرهاي ايران، به دست مسلمانان اسير و به مدينه آورده شد. چون خواستند وي را بفروشند. اميرمؤمنان(ع) آنها را از اين عمل بازداشت و پيشنهاد فرمود كه شهربانو به اختيار خود، شخصي را به همسري خويش انتخاب كند و مهريه او نيز از بيتالمال پرداخته شود. پس در پرتو حمايت اميرالمؤمنين(ع) آزاد گرديد و به همسري حسينبن علي درآمد. اميرمؤمنان(ع) از اين انتخاب بسيار خوشحال شد و فرزند خود امام حسين(ع) را به نكوداشت و احسان در حق وي بسيار توصيه كرد. علي(ع) درباره او به فرزندش سفارش فرمود: از همسرت شهربانو، خوب محافظت و نگهداري كن و به او نيكي نما؛ زيرا كه در آيندهاي نزديك براي تو فرزندي خواهد آورد كه بهترين اهل زمين خواهد بود.22 بدين ترتيب وي افتخار يافت تا مادر امام زينالعابدين(ع) باشد و نُه امام معصوم از نسل او پديد آيد.
به دليل فضل و كمال و معرفت وي به خاندان نبوت، علي(ع) او را به حضرت مريم(س) تشبيه كرد و بعضي گفتهاند «فاطمه(س)» نام نهاد. لقب وي، «سيدهالنساء» يعني سرور زنان بود.23
رعايت شأن مادر
با آنكه امام زينالعابدين(ع) از هر كس نسبت به مادر خود بيشتر احسان و نيكي داشت، ولي اغلب از خوردن غذا با وي امتناع ميكرد.
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95