فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 یه نماهنگ عالی 👌
#به_عشق ...
💢 برای حق که اسم رمز این خونه است؛ به عشق #زن_زندگی_آگاهی!
🎤 خواننده: #مجال
🎼 موسیقی و ترانه: شروین معینی
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
♨️ شهادت #نیره_الصباح
عملیات فریب افکار عمومی برای توجیه جنگ با عراق!
♦️ در سال 1990، آمریکا به دنبال توجیه افکار عمومی کشور خود برای حمله به عراق، یک عملیات فریب طراحی کرد. نظرسنجیها نشان میداد نیمی از جامعه آمریکا، مخالف مداخله نظامی این کشور در عراق است؛ اما سخنرانی یک دختر 15 ساله ناشناس کویتی همه چیز را تغییر داد.
او با مظلومیت و با چشمانی اشکبار از حمله سربازان عراقی به نوزادان در بیمارستانهای کشورش و ظلم به زنان و لزوم ورود #آمریکا به این مسئله برای ایجاد صلح صحبت کرد. همین موضوع باعث شد تا دولت آمریکا بتواند با توجیه افکار عمومی به عراق حمله کند و نتیجه چیزی نبود جز کشتار بیرحمانه صدها هزار عراقی!
♦️ مسئله حائز اهمیت اینجا بود که هیچ گزارشی مبنی بر کشتن نوزادان در بیمارستان مخابره نشده بود. بعدها مشخص شد آن فرد ناشناس، دختر سفیر کویت در آمریکا بوده و به کمک پروپاگاندای رسانهای به بازیگری گرفته شده است.
♦️ این اتفاق، حاصل همکاری 10 میلیون دلاری آمریکا و دولت کویت برای فریب افکار عمومی و نقطه عطفی برای شروع جنگ و تسلط آمریکا بر نفت عراق بوده است!
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🔴📸 صحبتهای مادر یکی از زندانیان در اوین بر آتش بیجان این فتنه هم آب ریخت
🔹به همه زندانیان بند ۲۰۹ گفته بودند که تماس کوتاهی با خانوادههایشان داشته باشند
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#موشن_گرافی
⛔️ نقش منافقین در اغتشاشات اخیر کشور
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
💢 خِنِسی!
🔹حجم دروغ های شاخداری که رسانه های حامی آشوب پمپاژ می کنند و دروغ بودن آنها یکی پس از دیگری آشکار می شود، سندی قاطع درباره شکست این طیف است.
♦️این روند نشان می دهد که آنها در ماموریت فریب و تهییج مردم، به خِنِسی مطلق رسیده اند.
🔹خِنِسی: به نداری خوردن، به فلاکت افتادن، به پیسی خوردن.
#محمد_ایمانی
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
سیدمختارموسوی تحلیل گرسیاسی
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
سیدمختارموسوی تحلیل گرسیاسی
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
در زندان اوین چه زندانیهایی نگهداری میشوند؟
مرکز رسانه قوه قضائیه:
🔹در ۹ بند زندان ۵۷ هکتاری اوین، به جز محکومین امنیتی، محکومین مالی با عناوین مجرمانه کلاهبرداری، صدور چک بی محل، فروش مال غیر، جعل سکه، اختلاس، رشوه، اعمال نفوذ در دستگاههای اقتصادی، کلاهبرداری الکترونیکی، مجرمان امنیتی خطرناک و تروریستها نیز نگهداری میشوند و آتش سوزی شب گذشته نیز در کارگاه خیاطی اشتغال زندانیان رخ داد که مددجویان این کارگاه همگی از محکومین سرقت بودهاند.
🔹زندانیهایی که شب گذشته سبب ایجاد درگیری و هرج و مرج در اوین شده بودند، از سارقان حرفههای و با سابقه بودهاند که زمینه خشونت در آنها وجود داشته است.
🔹لازم به ذکر است در جریان این آتش سوزی ۴ نفر از زندانیان بر اثر استنشاق دود ناشی از آتش سوزیها درگذشتند و ۶۱ زندانی نیز مجروح شدهاند، هر ۴ زندانی فوت شده نیز جزو زندانیان سارق بودند.
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام جمعه اردبیل: این کشتهای که توی اردبیل ساختن کجاس؟ بهما نشون بدید جایزه میدیم بهتون.
🔺دم حجتالاسلام عاملی گرم، اومده داره شبهه جواب میده، داره دروغ رسانههای غربی رو برملا میکنه. ایشون در اردبیل بسیار شخصیت محبوب و مهمی هست و این صحبتها بسیارتاثیر گذار خواهد بود. تأسف میخورم بهحال برخی مداحان و سخنرانانی که یک ماهه لال شدن و هیچی نمیگن
👤حسین دارابی
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امنیت یعنی چه؟
🔹 رهبر انقلاب در دیدار اخیر: امنیّت زیرساخت همهی ابعاد زندگی یک جامعه است، یک زیرساخت عمومی است؛ از مسائل شخصی بگیرید، تا مسائل اجتماعی، تا مسائل عمومی، تا مسائل خارجی.
@jangnarmvdoshmanshnase1
✅ آقای کوکبیان ؛ با این تحلیل اگر جنگ صفین حضور داشتید در صف خوارج بودید!
🔹در روزهای اخیر جریان شکست خورده اصلاح طلب که از مسببان اصلی وضع موجود به واسطه حمایت از حسن روحانی در سال ۹۶ می باشد به جای عذرخواهی از مردم به خاطر افزایش ۱۰ برابری همه اقلام از دلار گرفته تا کالاهای اساسی مردم در تاکتیک فرار به جلو از فرصت مرگ خانم مهسا امینی استفاده کرده و همنوا با رسانه های معاند غربی اقدام به ضریب دادن به شایعات منتشر شده از سوی این رسانه ها کرده است.
🔹ارگان رسمی حزب مردم سالاری در روزهای اخیر مطالبی را عمدتاً منتشر کرده است که ضمن تحریف ماجرای فوت خانم امینی، تخریب پلیس و اعتراض به فیلترینگ برخی شبکههای اجتماعی و حمایت از برخی سلبریتی ها، عمدتا خواست جریان ضد انقلاب و منافقین و...را دنبال نموده است!
🔹روزنامه مردم سالاری در شماره امروز خود (۲۴مهر) پیشنهاداتی را مطرح کرده که همه آنها خواسته های جریان معاند ضد انقلاب در طول سالیان گذشته می باشد.
این روزنامه که گویا خود را به خواب زده و نمی خواهد به مستندات ماجرای فوت مرحوم مهسا امینی و گزارش پزشکی قانونی وقعی بنهد، مدعی است:«آنچه در مورد ماجرای مرحومه مهسا امینی حائز اهمیت به نظر میرسد این است که افکار عمومی، نه از دلایل بازداشت او، نه از عوامل مرگ او و نه از توضیحات ارائه شده بعدی توسط مسئولان و همچنین گزارش دیرهنگام پزشکی قانونی هنوز دچار ابهامها و سوالاتی است.»
✅ملاحظات تحلیلی:
۱_درخواست استعفای وزیر کشور و عذرخواهی رسمی فرا جا ، دربرابر عملی که مقصرش نیست، یکی از ادعای خنده دار این حزب و ناشی از لجاجت برای عدم پذیرش حقایق در ماجرای فوت مهسا امینی می باشد.آیا پلیس باید بابت حضور جناب عزرائیل در مقر گشت ارشاد بالای سر دختری که سابقه غش و بیهوشی داشته است ، عذرخواهی کند؟!
۲_درخواست انحلال رسمی گشت ارشاد و عدم پیشنهاد برای اصلاح شیوه های آن نیز به نوعی عقبنشینی و انفعال نظام را در پی خواهد داشت . حقیقتاً تسلیم در برابر این خواسته میتواند زمینه اعتراضات دیگر با موضوعات مختلف را به دنبال داشته باشد.
۳_در حالی مردم سالاری مدعی است بایستی فیلترینگ رفع انسداد شود که ، رها کردن فضای ولنگار مجازی ، تبعات بسیار بدتری را خواهد داشت و رفع کامل انسداد آن در فضایی که هنوز جامعه به آرامش کامل رسیده است ،معقولانه نیست.
۴_ادعای به رسمیت شناختن آزادی رسانهها در حالی است که همین روزنامه و سایر روزنامه های همسو، با سوءاستفاده از آزادی بیان، اقدام به انتشار مطالبی علیه سیاست های نظام و احکام اسلامی کرده و می کنند، که لازم است شورای نظارت بر مطبوعات بر اساس قانون به این موضوع ورود نماید.
۵_درعین ناباوری، در بیانیه مردم سالاری «شعار زن _ زندگی _آزادی » مغایر با آموزه های دینی دانسته نشده است!
در حالی که نمایش پرده آخر این شعار توسط خانم فولادی در اروپا با برهنگی رونمایی شد. البته به نظر بنده اگر آقای کوکبیان در جنگ صفین بودند ، حتما با شعار« لا حکم الا لله » به صف خوارج می پیوستند و این شعار نیز مغایر با اسلام شناخته نمی شد!
۶_تاسف انگیز اینکه حزب مردم سالاری به جای پاسخگویی به واسطه حمایت از دولت روحانی که با بی تدبیری ها و ناکارآمدیهای متعدد ، موجب انباشت مشکلات اقتصادی برای مردم شده است، در بیانیه خود این مشکلات را به یک سال و نیم دولت سیزدهم نسبت داده است و چشمان خود را به راحتی بر روی افزایش قیمت دلار از ۳۲۰۰ تومانی در سال ۹۲ به ۳۰ هزار تومانی سال ۱۴۰۰ یعنی زمان واگذاری دولت دوازدهم می بندد! کما اینکه تصور می کند مردم بلانسبت گاو هستند و فهم ندارند!
✍ سعید میرزایی
جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
اگر اون زندانی ها نخبهاند، اینم رئیس
بنیاد ملی نخبگانه 😄
ــــــــــــــــــــــ
جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🖼 پاسخِ برخی دروغهای اغتشاشات اخیر
جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🌙 شبنگار 🌙
⭕️ فضای مجازی «شیطانی»، الگوی کلان مدیریتی آن نیز «شیطانی» است.
شیطان چه میکند؟
❌ یا «مأیوس» میکند یا «مغرور». ❌
مأیوس میکند؛
⬅️ یعنی کاری میکند که نقاط قوتتان را نبینید یا آنها را ناچیز بپندارید و نقاط ضعفتان را شدیدا برجسته میکند تا نه تنها هیچ انگیزهای برای حرکت و رشد در شما ایجاد نشود، بلکه حتی از داشتههای خود متنفر نیز باشید و دست به ویرانسازی آنها بزنید.
مغرور و متوهم میکند؛
⬅️ یعنی کاری میکند که داشتههای غیر قابل افتخار را «موفقیتهای بزرگی» بدانید و خودتان در برج عاج ببینید! یعنی مثلا اگر موهای سرتان طلایی است یا دندانهای شما سفید است یا اگر بتوانید یک بشقاب پر از غذا را در مدت یک دقیقه ببلعید یا اگر بتوانید انگشتتان را با سرعت خیرهکنندهی «۳ دور در ثانیه» در بینیتان بچرخانید یا ...، و هر چه این تواناییهای فوقبشری!! شما مورد پسند(لایک) افراد بیشتری قرار بگیرد، توهم کنید که به قلهی پیروزی دست یافتهاید.
✍ ابَرشاگرد
جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
جنگ شناختی (Cognitive warfare) چیست؟
پانتهآ پایدار02 نوامبر 2020
06,606 خواندن این مطلب 4 دقیقه زمان میبرد
همواره بشر در هر زمان و هر سرزمینی درگیر انواع جنگ و نزاع همچون جنگ نرم، جنگ سخت و جنگهای قومی و قبیلهای، جنگ سرد و بسیاری دیگر از اقسام جنگها بوده و هست. امروز اما دشمنها و نیروهای ضد یکدیگر در تلاشند با استفاده دشمنی در قالب جنگ شناختی یا Cognitive warfare با یکدیگر مبارزه کنند و بدون ردپایی از خود رقیب را از صحنه به در کنند.
آشنایی با جنگ شناختی (Cognitive warfare)
اما ممکن است بپرسید جنگ شناختی (Cognitive warfare) چیست؟ اصطلاح جنگ شناختی نیازمند برخی فاکتورهاست. تشریح و تفسیر در متن امنیت ملی، بصورت فرآیند اطلاعات غلط برای فرسودگی روانشناختی گیرندههای اطلاعات به طور گسترده تعریف شده است. اثرات این جنگ از طریق منابع اطلاعاتی مانند رسانه های اجتماعی، شبکه اینترنت به طور استراتژیک گسترش مییابد. جنگ شناختی، هنگامی که به طور موثر تمرین میشود، دارای ماهیت موذیانهای است و درک و واکنش معمولی ما نسبت به حوادث را مختل میکند.
حال این سوال مطرح است که چگونه دشمنان با استفاده از این نوع جنگ یکدیگر را تحت تاثیر قرار میدهند و به رقبای خود آسیب وارد میکنند؟ چگونه قدرتها بدون دخالت محسوس خود این جنگ را به راه میاندازند؟ در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این جنگ نوین عصرمان آشنا شوید و ابعاد وحشتناک آن را بشناسید:
گلوله های جنگ شناختی:
حتما اطرافتان کسانی را دارید که دچار تزلزل در افکار و جهتهای خود شدهاند. پیشتر نسبت به خاک و وطن خود تعصب و حس وفاداری بیحدی داشتهاند. ولی امروز نسبت به حکومت و ساختار کشور خود تردید دارند و یا با بدبینی و ظن از آن حرف میزنند. این تغییر جریان تفکری ناگهانی نبوده است. اگر شما هم درگیر این تغییرات و تردیدها شدهاید مطمئن باشید گلوله ها و ترکشهای جنگ شناختی به شما و اطرافیانتان هم برخورد کرده است.
[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=””]تفاوت جنگ نرم و جنگ شناختی: جنگی که شباهت به جنگ نرم دارد اما دیگر خبری از تلاش دشمن بر تضعیف باورها و افکار افراد یک سرزمین با استفاده از اعتقادات نیست. بلکه از رسانه های جدیدتر و فضاهای مجازی برای تحت تاثیر قرار دادن افراد جامعه استفاده میکند، بدون اینکه خود را نشان دهد. مانند حشرهای که ساختار چوب را از داخل از بین میبرد اما از خارج چیزی مشهود نیست.[/box]
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
اهداف جنگ شناختی:
انواع جنگها را کنار هم قرار دهید و آنها را باهم مقایسه کنید. همگی در هدف و مقصود با یکدیگر اتفاق نظر دارند، از بین بردن رقیب حال با هر روشی که بهتر و موثرتر باشد. اما اهداف اصلی دشمن در این جنگ از بین رفتن اعتماد جامعه نسبت به حاکمیت، نابود کردن نیروهای اجتماعی و سرمایههای کاری کشور رقیب است.
سلاح های جنگ شناختی (Cognitive warfare):
در جنگ شناختی دشمن از چند سلاح اعتمادزدایی، ناامیدسازی جامعه، ناکارآمد نشان دادن حاکمیت، از بین بردن مشروعیت های جامعه و زیر سوال بردن اعتبار نظام و حاکمیت در راس یک کشور استفاده می کند.
مطلب مرتبط با شبکه اجتماعی: داده های شبکه های اجتماعی
جلوگیری از جنگ شناختی (Cognitive warfare):
شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که کسی و یا قدرتی جلوی جنگ شناختی را بگیرید. برخلاف دیگر انواع جنگها هنوز برای دو نوع جنگ یعنی جنگ نرم و جنگ شناختی که زائیده پیشرفتهتری از جنگ نرم است قانون منعی وضع نشده است.
کسی به کمک یک جامعه درگیر جنگ شناختی نمیآید. مگر اینکه خود جامعه با استفاده از چند سلاح پیشگیرانه و مقابله ای یعنی: ارتقای هوش اجتماعی و آگاه کردن جامعهای که مورد اصابت گلوله های جنگ شناختی قرار گرفتهاند از این میدان پیروز خارج شوند.
چند نکته درمورد جنگ شناختی سایبری :
جنگ شناختی چه زمانی شروع می شود؟
هیچکس نمیتواند بگوید این جنگ چه زمانی رخ میدهد. برخلاف دیگر انواع جنگها شما وقتی از جنگ شناختی مطلع میشوید که آسیب فراوانی از آن دیدهاید.
به عنوان مثال تحرکات سایبری که به تدریج رو به تندتر شدن و شفافتر شدن میروند. ابتدا افراد را وارد یک جریان فکری کرده و سپس سعی میکنند با تشویق و امتیازدهی آنها را به سوی تیم دشمن جذب کنند. برای دشمن چه چیزی از این بهتر که جامعه رقیب طرفدار او شود؟
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
آسیب دیدههای جنگ شناختی:
اگر حس میکنید که از این جنگ آسیبی به شما نمیرسد کاملا در اشتباه هستید. این جنگ نفر به نفر نیست و تمام جامعه یک کشور درگیر آن خواهند شد. شما از آسیبهایی که میبینید هیچ دردی احساس نمیکنید. به تیم دشمن ملحق میشوید و حتی از ترکشهایی که به شما اصابت میکند ممکن ابراز رضایت کنید، چرا که افکار شما دیگر دست خودتان نیست.
[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=””]کسانی که در راه جنگ شناختی با دشمن (Cognitive warfare) کشته میشوند: در این جنگ کسی نمیمیرد در واقع جهت و گرایشش تغییر میکند. اگر در برابر حملات در جنگ شناختی مقاوم باشید خوشبختانه از حملات دیگر نیز آسیبی نخواهید دید، چرا که از هوش و آگاهی کافی برخوردار هستید. اما اگر در این جنگ دشمن بتواند از ناآگاهی شما استفاده کند به راحتی ازبین می روید.[/box]
چند نفر آلوده جنگ شناختی میشوند؟
این جنگ صورتی شبیه به بیماری های لاعلاج و یا اعتیاد دارد. شما درگیر آن شده و از بین میروید. ممکن است از بین نروید و دیگری را نیز تشویق به ملحق شدن به گروه دشمن کنید، اما بدون اینکه متوجه شوید. بنابراین در جنگ سخت نهایتا از بین میرویم درحالی که برای حفظ حریم کشور و ارزهای خود تلاش میکنیم.
اما از بین رفتن در جنگ شناختی به منزله این است که فرد ابتدا گرایشش به سوی دشمن کشیده شده است. به این ترتیب با سوق دادن دیگران به سوی دشمن نیز نامحسوس قدرت دشمن را افزایش داده و نیروی های خودی را تضعیف کرده است.
نشانه های هدف در جنگ شناختی:
نخبگان، جامعه، اعتقادات و نگرش های مثبت نسبت به کشور همگی نشانه های اصلی برای اصابت گلوله های دشمن هستند. در واقع ادراک را از افراد میگیرند و آنها را دست آویز خود برای رسیدن به هدف میکنند، بدون اینکه خود وارد میدان شوند. بنابراین جامعه از جنگ و تبعات آن در رنج است اما همچنان با توجه به اینکه در حال مدیریت شدن از سوی دشمن است خود را از درون از بین میبرد.
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
✅شایعه چیست
شایعه عبارت است از یک گزاره (موضوع) خاص و گمانی که ملاک های اطمینان بخش رسیدگی وجود نداشته باشد؛ که معمولاً به صورت شفاهی از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد
شایعه عبارت است از یک گزاره (موضوع) خاص و گمانی که ملاک های اطمینان بخش رسیدگی وجود نداشته باشد؛ که معمولاً به صورت شفاهی از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد
تعریف شایعه در علم ارتباطات
در علم ارتباطات ، شایعه را گفتمان های غیررسمی و نامعتبر و در نتیجه نهایی اطلاعات وارسی نشده میدانند که در چند مرحله در چارچوب نظام ارتباطی پرورانده شده است و از آنجایی که اطلاعات در هر مرحله دست به دست شده است، اغلب تحریفاتی در آنها صورت میگیرد.
ممکن است بعد از چندین بار تحریف، محصول نهایی به کلی با آنچه در ابتدای کار منتقل شده، متفاوت باشد. «هنگامی که افراد به شدت مشتاق کسب خبر درباره چیزی هستند، اما نمیتوانند اطلاعات موثقی به دست آورند، مستعد پذیرش شایعهها میشوند. اگر پیش داوری های افراد (در تأیید یا نفرت)، چنین شایعههایی را توجیه کنند، احتمال گسترش بیشتری دارند».
«به نظر میرسد که دو شرط "اهمیت" و "ابهام" در انتقال شایعه، قانون اصلی شایعه را توضیح دهد. بدین معنا که فرمول حدت و شدت شایعه را میتوان به این صورت تعریف کرد: میزان رواج شایعه تقریباً برابر است با حاصل ضرب اهمیت در ابهام موضوع مطروحه در آن شایعه».
به بیان واضحتر، میزان رواج شایعه برابر اهمیت موضوع برای فرد و میزان ابهامی که در آن موضوع برای مخاطب وجود دارد؛ برای مثال در اغراض احساسی، عواطف توسط شایعه توجیه و معقول جلوه داده میشود. شایعات اغلب در یک وضعیت بحرانی (عاطفی، سیاسی و...) برای کاهش فشارها و اغتشاشات ذهنی است. شایعات اشکال مختلفی دارند برخی کوتاه و برخی دیگر بسیار معضلترند.
بعضی شایعات در گروه کوچکی از افراد و برخی در سطح جامعه مطرح هستند. زمانی که هیجانات، شدت بیشتری به خود میگیرند، تعداد افرادی که به زنجیره شایعه میپیوندند افزایش مییابد. از آنجایی که مردم معمولاً به هنگام مواجه با شایعه آن را به عنوان «یک شایعه» تشخیص نمیدهند، به ندرت از باورکردن آن روبرو میتابند.
انگیزه های شایعه پراکنی
شایعه پراکنی همانند همه کنش های اجتماعی، نیازمند به وجود انگیزه هایی است که شخص را به انجام دادن آن سوق می دهند. این که افراد به چه انگیزه ای شایعه را می سازند و یا آن را می پراکنند، از جمله بحث هایی است که روانشناسان اجتماعی و جامعه شناسان به آن پرداخته اند. اصولاً شایعه بر اساس سه رشته از احساسات انتشار می یابد: ترس، امید و تنفّر. انسانها هنگامی که از پدیده ای احساس ترس داشته باشند یا از موضوعی احساس تنفر کنند و یا به چیزی امید بسته باشند، از آمادگی لازم برای ساخت و رواج شایعه درباره آن، برخوردار هستند.
افراد، شایعه را به این دلیل تکرار می کنند که بعضی از نیازهای آنان از این طریق، ارضا می شود. شایعه ای که سوء ظن یا تنفّر را به همراه دارد یا شایعه ای که ترس یا امیدواری را بیان و اثبات می کند، قادر به تکرار شدن است و توسط احساسات و هیجانهای گوینده شایعه تقویت می شود
زمانی که افراد زیادی از اقشار جامعه در زندگی فردی و یا حیات جمعی خود، به هر دلیلی از جمله فشارهای روانی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... همواره به طور جدّی، نگران و مضطرب باشند. انگیزه ساخت و شیوع شایعه بیشتر می شود. در حقیقت، شایعه به گونه ای با ناامنی و اضطراب همراه است که هر قدر عدم امنیّت روانی و اضطراب در میان افراد فزونی یابد، به همان میزان شایعات هم بیشتر می شوند.
بدین ترتیب، می توان نتیجه گرفت که: بین «شایعه» به عنوان پدیده اجتماعی و «اضطراب» به عنوان پدیده ای روانی، تعاملی دو سویه وجود دارد؛ بدین معنا که از یک سو، اضطراب از انگیزه های ساخت و رواج شایعه است و از سوی دیگر شایعه نیز در پیدایی اضطراب مؤثّر است
مخاطبان شایعه
اندیشمندان ارتباطات، مخاطبان شایعه را چند دسته عنوان میکنند: دسته اول به جای آنکه پیام را به وقت پردازش کنند یا در مورد صحت و ستم آن جستجو کنند، عین آنچه را که شنیدهاند به سایرین منتقل میکنند و طبیعی است که به علت دقت ناکافی، فراموشی، هیجان و... تا حدی در آن دخل و تصرف نیز صورت میگیرد.
دسته دوم صلاحیت لازم برای درک موضوع مطرح شده به صورت شایعه را ندارند، اما متکی بر آراء صاحبنظران هستند و سعی در آگاهی از حقیقت موضوع دارند.
دسته سوم افرادی هستند که از شایعات به شدت استقبال میکنند و خود را همرنگ افرادی که شایعه پراکن هستند، جلوه میدهند و خود نیز از شایعهسازی دریغ نمیورزند.
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
که شایعات هنگام بهبود نسبی اوضاع، کمتر زمینه بروز و ظهور پیدا میکند.
3- تعمیق بینش مردم و افزایش بصیرت افراد با اجرای برنامهسازی و آموزش همگانی راهبردی برای شناسایی ماهیت شایعه و تقویت توانایی افراد در سنجش صحت و سقم قیامها میباشد. پرورش تفکر منطقی در آحاد جامعه و تعالی اخلاق دینی، راهکاری مناسب برای پیشگیری از شایعه سازی است.
برخی دیگر معتقدند شایعه تنها یک امر مذموم نیست بلکه در برخی مواقع کارکرد دارد و از واقعیاتی دم میزند که صراحتاً گفته نمیشود. رسانههای گروهی در بسیاری مواقع به دلیل مصلحت نسبی از بیان برخی واقعیات خودداری میکنند که در این مواقع شایعه کارکرد پیدا میکند. اما در این مواقع نیز جستجو برای دریافت منبع و فرستنده پیام ضروری به نظر میرسد.
4- نادیده انگاشتن شایعات ضعیف و پاسخ غیرمستقیم به آن. مثلاً نشان دادن تصویر زنده فردى که شایعه قتل وى منتشر شده است.
5- پاسخ شایعه با شایعه (که در جنگهاى روانى علیه دشمن به کار بسته مىشود).
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
دسته چهارم انسانهای آگاهی هستند که نه تنها به سادگی هر مطلبی را نمیپذیرند؛ بلکه تلاش در مبارزه با شایعه پراکنی و پیشگیری از آن دارند.
انواع شایعه
1. شایعات - ترس:
بخشى از شایعات به منظور ایجاد ترس و وحشت و نگرانى در جامعه تولید و پخش مىشوند. مثلاً در سال 1370 هـ.ش شایعهاى در شهرها و روستاهاى دورافتاده هند رواج یافت که: «باندهاى خاصى براى ربودن بچهها از خیابانها به وجود آمده است».
ضمناً شایع شد که منظور از این اقدام، فروش بچهها به بانکهاى خون یا فروش اعضاى بدن آنها و یا بکارگیرى آنها در باندهاى دزدى یا گدایى است.
در پى رواج این شایعه در دل پدران و مادران ترس عجیبى مستولى شد تا آنجا که علیرغم انکار رسمى موضوع از سوى مسئولان امر ولى آنها از اعزام فرزندان خود به مدارس اجتناب ورزیدند. ضمنا افراد زیادى به تهمت بچهدزدى و بدون هیچ محاکمه و تحقیقى توسط مردم اعدام شدند.
2. شایعه - بدبینى:
منظور از این شایعه ترویجبدبینى و آزار و اذیت نسبت به اشخاص یا گروههاى محبوب یا مقتدر در جامعه است. مثلا: شایعاتى که علیه پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در صدر اسلام منتشر مىشد و نسبت شاعر بودن به آن حضرت مىدادند.(سوره یس: آیه 69)
همچنین شایعه جنگ قدرت در ایران که بارها از سوى دشمنان انقلاب مطرح شده است. مثلاً در سال 1372 شایعاتى مبنى بر حمله به منزل حضرت امام و کشته شدن 20 نفر در بیت ایشان در غرب انتشار یافت که علت آن را نزاع بر سر کسب قدرت بین رهبران کشور ذکر کردند!
البته روزنامه واشنگتن تایمز در 19/3/93 منبع این خبر را دفتر ابوالحسن بنىصدر در پاریس اعلام کرد و با استناد به پخش سخنرانى حضرت امام از تلویزیون به تکذیب آن پرداخت.
3- شایعه تفرقه افکن:
این شایعه بر مبناى اصل «تفرقه بیانداز و حکومت کن» یا «فرق تسد» استوار است و با هدف ایجاد اختلاف در بین فرمانده و سربازان و یا بین دو همسر یا دو طایفه و گروه و امثال آن تولید و پخش مىشود.
مثلا: پس از اشغال منطقه غزه توسط صهیونیستها در سال 1346 شایع شد که مسیحیان از حاکمان اشغالگر خواستهاند که مسجد جامع بزرگ غزه به کلیسا تبدیل شود. هدف از این شایعه ایجاد شکاف در وحدت ملى فلسطینیان از طریق تحریک احساسات دینى بود.
4- شایعه فریب:
این شایعه همچون پردهاى از دود است که براى پنهان سازى اهداف واقعى دشمن استفاده مىشود. مثلاً در تاریخ 8/6/1941 وزیر تبلیغات آلمان دکتر گوبلز ضمن چاپ مقالهاى در خصوص جزیره کریت به طور ضمنى اشاره کرد که ارتش آلمان در ابتدا قصد حمله به انگلستان را دارد و سپس روسیه. در حالى که نقشه اصلى بر مبناى هجوم به مسکو بود!
5- شایعه اقتصادى:
هدف از این شایعه ایجاد حالتى از نگرانى و ترس در بازار مالى یا اوضاع اقتصادى کشور به ویژه در زمان بحرانها و جنگهاست. مثلا: در آمریکا شایعاتى پیرامون تولیدات رستورانهاى مک دولاندر ظاهر شد که مىگفت: این رستورانها به محتواى ساندویچهاى خود کرمهایى اضافه مىکند تا پروتئین آنها افزایش یابد. در پى این شایعه تعداد زیادى از مردم به علت حفظ سلامتى خود از خرید این تولیدات خوددارى کردند و مدیریت این رستورانها را مجبور به صرف هزاران دلار نمود تا بر این شایعه ویرانگر سیطره یابد.
6- شایعه ناموسى:
این شایعه در پى جدایى بین زن و شوهر و هتک حرمت افراد از طریق بدنام کردن یکى از همسران است که به آن قذف گفته مىشود. مثلا حادثه افک که در آیات 20-10 سوره نور نقل شده است در خصوص یکى از این شایعات است. در شان نزول این آیات مفسران گفتهاند که یکى از همسران پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله مورد تهمت ناموسى قرار مىگیرد (در برخى کتابها نام این زن را ماریه قبطیه و در کتب اهل سنت عایشه ذکر کردهاند). مسلمانان از این مساله سخت ناراحت مىشوند تا آن که این آیات نازل مىشود.
در این آیات مؤمنانى که فریب این تهمت را خورده و تحت تاثیر قرار گرفتند، مورد سرزنش واقع مىشوند و خداوند متعال مىفرماید: چرا هنگامى که این (تهمت) را شنیدند، مردان و زنان باایمان نسبت به خود (و کسى که همچون خود آنها بود) گمان خیر نبردند؟ چرا نگفتید که این دروغى بزرگ و آشکار است؟ چرا چهار شاهد براى آن نیاوردند؟ اکنون که چنین گواهانى نیاوردند، آنان در پیشگاه خدا دروغگو هستند.
راه حل مقابله با شایعه
راهحلهایی که برای مقابله با شایعه از جانب اندیشمندان ارتباطات پیشنهاد شده عبارتند از:
1- در سطح ملی، آگاه نگاه داشتن مردم نسبت به رویدادهای اجتماعی، اطلاعرسانی سریع و صحیح که این امر زمینه اعتماد متقابل بین دولت و ملت را فراهم ساخته و منبع موثق اخبار اجتماعی از سوی دولت زمینه بسیاری از سوء تفاهمات و اخبار نادرست را از بین میبرد.
2- سفارش در زدودن نگرانیهای اضطرابهای عمومی، گام مؤثری در پیشگیری از شایعات است، گفته میشود
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🔰شایعه چیست؟
🔰چه کسانی اسیرشایعه می شوند
🔰راه کارمقابله با شایعه چیست
🔰جنگ هیبریدی چیست
🔰جنگ شناختی یعنی چه
🔰اهداف جنگ شناختی
🔰کشته های جنگ شناختی وهیبریدچه کسانی هستند.
✅تحلیل سیاسی
✅اخباردقیق وبروز
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
✅✅✅✅✅همه این موارد درکانال
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
انه هوالسمیع البصیر
گروه بصیر گروه روشنگری وسواد رسانه
گروهی با گفتگوهای افراد بابصیرت خوشحال می شویم میزبان شما باشیم
https://eitaa.com/joinchat/1927741635C7532797707
❌ میدونی #رسانه چيه؟
رسانه یعنی اینکه یه عده ارازل و اوباشی که بیرون نصف مردم تهران رو لخت کردن و در بند زندانن توی درگیری باهم کارگاه خیاطی و به آتیش کشیدن.
ولی رسانه ها جوری اخبار رو پخش کردند که انگار حکومت اونجا رو منفجر کرده.
تهشم یه هشتگ #نخبه_کشی توی #اوین رو برات بولد ميكنن.
این ارازل و اوباش همونایی هستن که تا ماه پیش این نظام رو فحش میدادید که چرا اعدامشون نمیکنن
اره دوست عزیز رسانه یعنی این
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
آقای دایی قهرمان ملی دروغ نمیگوید!
🔹رسانههای ضد ایرانی در روزهای اخیر هر کجا نوجوانی فوت کرده بلافاصله آن را به اغتشاشات ربط دادهاند. اردبیل، دیار علی دایی جدیدترین هدف ضدانقلاب است.
🔹این رسانهها در سناریوسازی هالیودی مدعی شدند مسئولان مدرسه دخترانه شاهدِ اردبیل برای آنکه دانشآموزان را به راهپیمایی ببرند مجبور به استفاده از خشونت شدند. این درگیری باعث اغتشاش دانشآموزان شد و در ادامه یگان ویژه به مدرسه حمله کرد و دختری به نام اسرا پناهی را به قتل رساند.
🔹خانواده اسرا پناهی اعلام کردند که او دانشآموز مدرسه شاهد نبوده و بعد از فوت پدرش بهعلت بیماری در بیمارستان فوت کرده و ارتباطی هم با اغتشاشات نداشته است. علی دایی از چهرههای معروفی است که دروغ رسانههای ضد ایرانی را باور کرده.
خوب است آقای دایی به این چند مسئله توجه کند:
🔸آقای دایی، اردبیل شهر خودتان است، اگر جویا میشدید مسئولان شهر حتما برایتان توضیح میدادند که در مدرسه چه گذشته است.
🔸اینکه شما به استناد روایت رسانههای ضد ایران موضع میگیرید باعث میشود شما شریک هر اتفاقی که به سبب موضعگیری غلط رقم بخورد باشید.
🔸آقای دایی شما شبیه دیگرانی نیستید که مانند کف روی آب خود را از دریای ملت ایران جدا کردند. مردم ایران برای شما احترام قائلند و شما را قهرمان ملی خود میدانند اما فراموش نکنید قهرمان ملی دروغ نمیگوید.
✅جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظه بازشدن مرقد مطهر حضرت زینب(س) پس از نصب ضریح جدید
@jangnarmvdoshmanshnase1
اغتشاشات؛ پیشبینی یا غافلگیری؟!
🔹این روزها برخی این سئوال را میپرسند که در قضیه اغتشاشات خیابانی اخیر آیا بخشهای اطلاعاتی و امنیتی کشور دچار غافلگیری شدند؟ آیا نمیتوانستند از وقوع اغتشاشات پیشگیری کنند؟
در این باره توجه به چند نکته حائز اهمیت است.
🔸 دستگاههای متولی در اردیبهشتماه سال جاری با رصد تحرکات دشمنان، برآورد اطلاعاتی خود را از وقوع اغتشاشات به مسئولین کشور اعلام کردند.
🔸در آن برآورد آغاز مهر و یا آبان ماه همزمان با فصل بازگشایی مدارس و دانشگاهها دوره آغاز اغتشاشات پیشبینی شده بود.
جدای از این برآوردها که متکی به رصد و اخبار درونی جبهه دشمنان به حساب میآید، مقداری جستجو در برنامههای آشکار دشمنان گویای آن است که تمرکز بر اغتشاشات خیابانی با هدف مهار یا براندازی نظام جمهوری اسلامی به برنامه قطعی دشمنان خارجی تبدیل شده است.
🔹در پی رصد و پایش صورت گرفته توسط بخش اطلاعاتی کشور رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ به موضوعی اشاره کردند که در آن مقطع از سوی افکار عمومی و حتی بخشهای زیادی از گروههای مرجع جامعه مورد اعتناء جدی واقع نشد؛ در آن مقطع رهبری فرمودند:
«من دربارهی همین مسئله طمعهای دشمنان، نقشههای دشمنان، توطئههای دشمنان، خوابهای آشفتهای که دشمنان برای ملّت ایران میبینند، یک نکته مهمّی را عرض بکنم که به نظر من مهم است... امروز مهمترین امید دشمنان برای ضربه زدن به کشور، امید بستن به اعتراضات مردمی است. امیدشان به این است که بلکه بتوانند با کار روانی، با فعّالیّتهای اینترنتی و فضای مجازی و انواع و اقسام اینها، با پول، با مزدورپروری، مردم را در مقابل نظام اسلامی و جمهوری اسلامی قرار بدهند».
در صحبتهای رهبری در ۱۴ خرداد دقت بفرمایید. روشهایی که ایشان بر آن تاکید دارند را دوباره مرور کنید که دقیقا همان ابزارهایی است که این روزها دشمن از آن بهرهبرداری میکند:
فعالیتهای اینترنتی؛
فضای مجازی؛
پول؛
مزدورپروری؛
قرار دادن مردم در مقابل با نظام.
🔹بنابراین بخش اطلاعاتی و امنیتی و مسئولین کشور از برنامه قطعی دشمنان برای ایجاد ناآرامی و اغتشاش در خیابان مطلع بودند. هر چند فوت مرحومه مهسا امینی این پروژه را به جلو انداخت و آنها تصور کردند که هم اینک بستر مناسبی برای آغاز اغتشاشات خیابانی در ایران محسوب میشود.
🔹 از این روست که گفته میشود فوت مرحومه امینی بیش از همه دشمنان و دنبالههای داخلی آنان را شادمان ساخت. نقش دشمنان ملت ایران در راه انداختن اغتشاشات این روزها دیگر موضوعی نیست که به بررسی عمیق و گسترده اسناد پیدا و پنهان نیاز داشته باشد. مستند دستگیری جاسوسان فرانسوی که تلویزیون پخش کرد تنها یکی از این اسناد مهم و تاریخی به حساب میآید.
ال̲ل̲ہ̲م̲ ع̲ج̲ل̲ ل̲ۆ̲ل̲ي̲ك̲ ال̲ف̲ر̲ج̲
•┈┈••|وُلـأيّــِِّتً مدأرأن فِِّتًـحّ ألـمبِيّــّن|••┈┈•
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
@jangnarmvdoshmanshnase1