حریم قدس تو بخشد به دل، صفای بقیع
که هست روضه کوی تو کربلای بقیع
به جایجای مدینه قسم! که فرقی نیست
بر آستان تو آریم رو به جای بقیع
به خاک کوی تو ساییم جبهه و غم نیست
اگر نشد که گذاریم سر به پای بقیع
اگر غریب بوَد در بقیع، امام حسن
تویی غریب غریبان و آشنای بقیع
مطاف اهل دعا شد اگر چه از سجاد
طواف کعبه کویت بوَد دعای بقیع
علوم حضرت باقر به حضرت تو رسید
تویی تو، عالِم آل اللـَّه و صفای بقیع
اگر چه صبح، نشان دارد از رخ صادق
تویی که آینه مهری و ضیای بقیع
به یاد حضرت زهرا کبوتر دل ما
به گرد بام تو دارد به سر، هوای بقیع
به «رستگار»، نگاه تو داد این توفیق
که جُست قرب حریم تو از خدای بقیع
#شعر #مظلومیت #یا_زهرا
#امام_حسن #قدس
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌺اللهم اهل الکبریاء والعظمه🌺
گفتم شبی کنار تو افطار میکنم
آقا نیامدی رمضان هم تمام شد ...
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌙 حلول #ماه_شوال و #عید_فطر مبارک باد
•
#اݪڵھمعجڵݪۆݪێڪفࢪج✨🕊️
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
هدایت شده از شبکه جهانی بقیع
🌿بِـسـمِالـلّٰـہِالـرَحـمـانِالـرَحـیـم🌿
🌺کاش روزی هم بیاید عیدِ فطری در بقیع
گنبد و گلدسته ات را، ما، چراغانی کنیم
🌺از گلاب و عنبر و اسپندِ صحنِ انقلاب
صحنِ قدسِ مجتبی را هم خراسانی کنیم
🌺همچو شاهِ کربلا،آقا ضریحت سهمِ ماست
شهرِ پیغمبر بُوَد باید که سلمانی کنیم
🌺در مضیفِ حضرتی اطعامِ شاهانه دهیم
بهرِ نذریْ سوی تو فرزند قربانی کنیم
🌺مثلِ ایوانِ نجف ایوانْ طلا خواهیم ساخت
کوری چشمِ سعودی ها چه نورانی کنیم
🌺ذکرِ لایومَ کَیومَک نقشِ کاشی ها شود
چشمِ زوارُالحسن را نیز بارانی کنیم
#شعر #عید_فطر #بقیع
#گلدسته #حرم #گنبد
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 شهروندان، محققان و دانشجویان مسلمان هندی درخواست کردند تا بارگاه مطهر امامان معصوم (علیهم السلام) در بقیع بازسازی شود.
#بقیع_را_میسازیم #مستند
#هند #حرم #درخواست
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌹 قصه بقیع
قصة آنها قصة بلوغ انسانیت است و قصة باغهایی که ثمراتی آماده و مدام دارد که(تُؤْتِی أُکُلَها کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّها) و ما بسیار تشنهتر از آنیم که خود بدانیم. تشنة نوشیدن از زلال اندیشهشان و شریعة حیاتبخش روان از وجودشان؛ یعنی داستان سلالة نبوی و گلها و ریاحین بوستان رسالت، که باید ابهت جلالت و شأن بلند و رفیعشان را در جلالت بقیع نظارهگر شویم.
آنان در بلندای بقیع، شاهدی بر جلالت و رفعت شأن آنند؛ آنانی که ثمرة رسالتاند. دانایی، حیات، نور، جلالت، جبروت، و ابهّت و شکوه الهی در نامشان زمزمه میشود که اگر به شناختشان و به شناخت راه و سیره شأن برسی، سیراب شده و خود را مییابی؛ زیرا که دانایی به گوهر والای وجود آنان و اطلاع از مکتب و راه و شریعتشان، دانش بر راهی برای بلوغ خود است؛ زیرا که اگر به شریعه دستیابی، بذر اندیشه را به دست آوردهای، در این هنگام است که تمامت بقیع را فتح میکنی و دُرها و جواهرها و یاقوتهای منطوی در آن را کشف مینمایی.
ما در این صورت به تاریخ برمیگردیم و با آن همنوا شده و شکوه اهلالبیت و رذالت جبهة مقابل را نیز به اکتشاف مینشینیم. انسان تشنة حقیقت، زمان پر راز را و زمان پرواز انسان تشنة حقیقت را محکیشناختی است.
#دلنوشته #بقیع #داستان
#اندیشه #بلوغ #قصه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌹 کریم آل طه
🔹در قطعهای از زمان(سال سوم هجرت)، در شهر نبی، در(ماه رمضان) و در نیمة آن، در خانوادهای پاک که نورش آسمانها را خیره میسازد و مجمع و عصارة همة فضیلتها و کرامتها است؛ نوری بدرخشید و در خانة علی و زهرا(ع) تجلّی و ظهور یافت.
پیامبرخدا و علی و زهرا(ع) در تربیتش، روش محبت را در نهایت صفا و صمیمیت اعمال نمودند ـ
🔹بعد از ما جرای صلح، امام مجتبی(ع) از کوفه به مدینه بازگشت، لیکن معاویه از آن رو که روزبهروز محبت حسن بن علی در دلها افزون میشد، احساس خطر شدید میکرد و با توجه به این دیدگاه که خلافت را به فرزندش یزید منتقل نماید و حسن بن علی(ع) مانع چنین اقدامی است، به توطئههای خویش ادامه داد و امر شهادت و مسمومیت آن در دانة هستی را به همسر آن حضرت، جعده دختر اشعث بن قیس سپرد؛امام حسن مجتبی به برادر حسین بی علی(علیهما السلام) وصیت کرد که: «تو را وصیت میکنم که جانشین من در اهل و اولادم باشی و نیز بر اهل بیتت به اینکه با روی گشاده با بدانشان و پذیرش از نیکانشان مواجه شوی و جای مرا بگیری و اینکه مرا در کنار جدم رسول الله(صلی الله علیه و آله) که من سزاوارتر به او و خانه گرامیاش هستم... دفن کنی. اگر منع شدی، تو را سوگند میدهم که در امر من خونی ریخته نشود.»
🔹وقتی اعلام شد که بدن مبارک امام مجتبی(علیه السلام) را در بقیع دفن خواهند کرد، به قدری جمعیت گرد آمد که اگر کسی سوزنی را از بالا میافکند، نه بر زمین، که بر سر افراد میافتاد.
امام حسین(ع) بر جنازة مطهر برادرش امام حسن (ع) نماز گزارد و بدن مطهرش را در بقیع به خاک سپرد.
#امام_شناسی #شیعه_شناسی
꧁ @Jannatul_Baqi꧂
🌸 به حرم(نبوی و بقیع) سوگند و به بیت الهی که حرم، شکوهش را از آن وام گرفته، سوگندی دگر، که من انسان تمام را در بقیع یافتم، انسانیتی که سخت گرفتار عزیت است. دغلها، تزویرها، درد غمها، خودپرستیها، تبار پرستیها، داد و ستدهای دنیا گرایانه، تجمل گراییها، نفاقها و... همه در این حرم(بقیع) رنگ میبازند و در نتیجة شناخت راه آنها، حقارت خود را نجوا میکنند.
🌸 شما را به قرائت این راه گشوده میخوانم، تا به اندیشیدن در آیید که زیارتشان تنها دست به سینه گذاشتنهای مقطعی چند روزة سفر به مدینةالرسول نیست، زیارتشان، درک و معرفت و عشق و خلوصی است که دمادم نثارشان میکنی، نه چند روزی و دیگر هیچ.
🌸 شاید، آهنگ قلم را، آهنگ دردی بدانید که ریشه دارد و یا شاید از آهنگ کلمات بیندیشید که روان کنندة کلمات در ساحت قلم را دردی عمیق است از فقدان عشقی و معرفتی و درکی و خلوصی مدام و اکتفای چند روزی محدود در دقایقی محدود که چشم نمایندگان شیطانها به رویت دوخته شده و تو را حتی از دست بر سینه نهادنی این چنین باز میدارند، که آنها، خود نمایندگان شیطاناند و فریب خوردگان دوران غدّار ما.
#دلنوشته #حرم #رسول_الله
#سوگند #نجوا #غم
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌹 محمد بن علی بن الحسین
🔹ایشان درختی است تناور، از بوستان نبوت که شرافت، عظمت، دانایی، فضیلت، اخلاق، عرفان، معرفت به حقیقت و مواریث نبوت را به ارث برده است. او جامهای نورانی از رسالت نبوی را بر تن پوشیده و از وجود گرامیاش، دانشها و علوم بر میخیزد و او آبشخور آنها گردیده و معرّف علوم و دانشهای اهلبیت طهارت شده است؛ زیرا که دانشها و علوم الهی و ربّانی از شریعة وجودش سرازیر گردیده و به هر نقطهای از نقاط آکنده از ظلمت در روی زمین رسیده و تبدیل به مجد و فخامت و نورانیت نموده است. روشنی بخش دل اهل حقیقت و جویندگان آن گردیده و بساط جهل را بر چیده و بر سر قساوت و ظلمت شوریده و شورستانها را به گلستان تبدیل ساخته است و بدین روی، بایسته است که بگوییم: او از روشنترین نمادهای بلوغ انسانیت و از درخشان ترین چهرههای تاریخ بشری در دورة اسلامی است که آثار علمی بی بدیل و راهگشایی را به جامعة انسانی ارائه کرد.
🔹امام باقر(علیه السلام) در اواخر عمر شریفشان، دستوری استراتژیک و مهم صادر میکنند. هنگامی که دوران زندگی آن حضرت به پایان میرسد، حرکت مبارزات سیاسی خود را با ماجرای عزاداری در منا ادامه میدهد و وصیت میکند که ده سال در مدینه برای ایشان گریه کنند و آنگانه فرمودند: «لِنَوَادِبَ تَنْدُبُنِی عَشْرَ سِنِینَ بِمِنًى أَیَّامَ مِنًى»؛ «نوحه گران ده سال در منا برایم عزاداری نمایند.»
#امام_شناسی #شیعه_شناسی
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🌹سخن بزرگان🌹
🔻 در خبر است که روزی رسول اکرم ص، در قبرستان بقیع می گذشتند، به اصحاب فرمودند : به خدا سوگند که اکثر اهل این قبور به سبب چشم زخم در اینجا خُسبیده اند. از این روایت مستفاد می گردد که چشم زخم خود عامل گرفتاری به بسیاری از بیماری ها و مشکلات و درنتیجه باعث مرگ افراد زیادی است.. و این مسئله واقعیت دارد.
#حدیث #حسد #داستان
#مشکلات #قبور #پیامبر
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻اسماعیل، فرزند امام جعفر صادق(علیه السلام)
🔹 اسماعیل از مادری هاشمی و علوی به نام فاطمه، دختر حسین اتْرم بن حسن بن علی بن ابیطالب(علیهم السلام) زاده شد. سال ولادت وی، بین سالهای 100 تا 105ق. است و به طور دقیق مشخص نیست. امام صادق(علیه السلام) در زمان حیات مادر اسماعیل همسر دیگری اختیار نکردند و به همین دلیل اسماعیل حدود بیست و پنج سال، از امام موسی کاظم(علیه السلام) بزرگتر است.
🔹اسماعیلیه یا باطنیه، از فرق منشعب از شیعه امامیهاند که حدود قرن دوم هجری قمری از امامیه جدا شدند و دارای عقایدی متفاوت از عقاید امامیه هستند. انشعاب این فرقه بر سر امامت اسماعیل بن جعفر(علیه السلام) بوده، لذا در دورههای بعد، ملل و نحلنویسانی چون حسین بن موسی نوبختی نام «اسماعیلیان» را بر آنها نهادند.
دادههای تاریخی و منابع متعلق به فرقه اسماعیلیه، دارای تشتت، پراکندگی و سردرگمی عجیبی است که نمیتوان به آنها اعتماد کرد. اسماعیلیه را عقیده بر آن است که بعد از امام جعفر صادق(علیه السلام)، چون پسرش اسماعیل بزرگترین فرزند آن حضرت است، امامت اختصاصاً به او منتقل شده و او آخرین امام و حجت خدا است! امام صادق(علیه السلام) پیوسته با عقاید آنان به مخالفت پرداخت و به امامت فرزند گرامیاش، موسی بن جعفر(علیه السلام) تصریح کرد.
🔹اسماعیل با اهل خویش در منطقة عُریض مدینه میزیست و بالمآل در زمان حیات پدر بزرگوارش امام صادق(علیه السلام) بر اساس مشیت الهی در سال 143ه .ق درگذشت و در بقیع مدفون گردید.
#اصحاب_پیامبر #فرقه #بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻عبدالله بن جعفر بن ابیطالب
🔹 ایشان شخصیتی نامآور، چهرهای درخشان، روایتگری راستین، محبوب پیامبر(صلی الله علیه و آله) و وفادار به خاندان رسالت و امامت بود. فرزندانی از وی در واقعه خونین نینوا به شهادت رسیدند. همراه همیشگی دُردانههای پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) بود. پدرش جعفر طیّار(علیه السلام)، شهیدی از تبار نور بود که در جنگ موته به شهادت رسید. پسرعموی پیامبر(صلی الله علیه و آله)، برادرزاده و داماد امیرمؤمنان علی(علیه السلام) و ناماوری است پرآوازه در تاریخ پرافتخار اسلام.
🔹 عبدالله از جمله خواستگارانی بود که به خانه علی(ع) آمد و شد داشت و آرزویش بود که با زینب کبری دختر عموی خویش ازدواج نماید، حضرت خواستگاری را پذیرفته و دختر والاگهرش را درحالی که سن مبارکش، ده سال کمتر از عبدالله بود، به عقد و ازدواج وی در آورد!
🔹فرزندانش در کربلا به شهادت رسیدند و بنیان خانواده و همه هستیاش را فدای پیامبر(ص) کرد و سرانجام در سن نود سالگی، در سال هشتاد هجرت، در مدینه به دیار معبود شتافت.
#اصحاب_پیامبر #مدینه
#عبدالله #همسر #حضرت_زینب_س
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلتنگی پدر شهید مدافع حرم
در سرزمین بقیع شریف💔
#بقیع_را_میسازیم #شهدا_شرمندهایم
#شهید #غریب_بقیع #غربت
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻جبیر بن مُطعِم
🔹جبیر بن مطعم بن عدی بن نوفل بن عبد مناف، صحابی جلیل القدر پیامبرخدا(صلی الله علیه و آله) و پسر عموی آن حضرت است. پس از هجرت پیامبر(صلی الله علیه و آله) بر روش خود که بر سیره قبایل موجود در مکه بود، ثابت ماند، ولی در ماجرای فتح مکه، در زمره طلقا بود که به دست پیامبر آزاد شد و مورد لطف آن حضرت قرار گرفت و بعد از آن، به اسلام گروید و به خوبی اسلام را درک کرد و به احکام نورانی اسلام تشرف یافت و عامل به دستورات اسلام بود.
جبیر بن مطعم، روزگار خود را با عزت در کنار پیامبر(صلی الله علیه و آله) سپری کرد و با حلم و بردباری ویژه رفتار نمود. او از بزرگان قریش بود و پس از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله)، در مدینه روزگار گذراند و در دفاع از علی(علیه السلام) مبالغه زیاد کرد.
🔹جبیر در سال 57ه .ق و به گفته مدائنی در سال 58 و یا 59 وفات نموده و در قبرستان بقیع دفن شده است.
#اصحاب_پیامبر #وفات #بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻سلمة بن اکوع
🔹سلمة بن اکوع، از صحابه پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) است. او در بیعت رضوان با پیامبر(صلی الله علیه و آله) بیعت کرد که در کنار آن حضرت باشد تا زمانی که جان در بدن دارد. او فردی شجاع و نترس بود.
سلمة بن اکوع همراه پیامبر(صلی الله علیه و آله) در جنگهای مختلفی شرکت داشت. او خود گفته است:
🔹غزوت مع النبی(صلی الله علیه و آله) سبع غزوات و خرجت فیما یبعث من البعوث سبع غزوات.
با پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در هفت غزوه بودم و در هفت مرحله با مبارزان و مجاهدان از مدینه خارج شدم.
چنانکه از منابع تاریخی برمیآید، وی در کنار خلفای سهگانه وفاداری خود را اظهار نموده و در سال ۳۲ ه .ق بدرود حیات گفته و در بقیع به خاک سپرده شده است.
#اصحاب_پیامبر #خلفا #قبور
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂