هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔸استاد انصاریان
" کسی بهاندازهٔ پروردگار عالم به انسان محبت ندارد ، براساس این محبت برای انسان دو نوع رزق قرار داده است که به این دو نوع رزق ، هم در قرآن مجید و هم در روایات و دعاها اشاره شده است . یک رزقِ پروردگار مهربان ، رزق مادّی است ، رزق ظاهری و آشکار است ؛ و رزق دیگر پروردگار رزق معنوی است . رسول خدا (ص) در توضیحِ رزق معنوی میفرمایند : رزق معنوی ، محبت و ولایت اهلبیت من است و در رأس این محبت و ولایت در روایات دیگر ، محبت به امیرالمؤمنین و قبول ولایت امیرالمؤمنین است .
انسان با نشستن بر سر سفرهٔ این دو رزق و با راهنماییهایی که پروردگار عالم و اهلبیت کردند ، بدون شک به سعادت دنیا و آخرت میرسد و خیر دنیا و آخرت را میچشد. "
@Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#زیارت_قبور
✨ از حضرت امام حسین علیه السلام روایت شده است:
" هرکس به قبرهای مسلمانان وارد شود و این دعا را بخواند :
《اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الْأَرْوَاحِ الْفَانِيَةِ وَ الْأَجْسَادِ الْبَالِيَةِ وَ الْعِظَامِ النَّخِرَةِ الَّتِي خَرَجَتْ مِنَ الدُّنْيَا وَ هِيَ بِكَ مُؤْمِنَةٌ أَدْخِلْ عَلَيْهِمْ رَوْحاً مِنْكَ وَ سَلَاماً مِنِّي》
خداوند به عدد همه خلق از زمان حضرت آدم علیه السلام تا روز قیامت برای او حسنه می نویسد ".
📚 بحارالانوار ج 99 ص 301
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
" در کلام امام صادق (علیه السلام) ، قمربنی هاشم تمام عمرش را شانه به شانهٔ ابیعبدالله بود و روز عاشورا ، زیباترین دفاع را از اسلام و از امام زمانش کرد ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
ali_gandabi.mp3
1.39M
﷽؛
#علےگندابے1
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
ali-gandabi-2.mp3
4.04M
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حکایت
💠 توبه یزید بن معاویه !
📝 روزى يزيد بن معاويه به امام سجّاد عليه السلام گفت : اى على بن الحسين عليه السلام ! اگر من توبه كنم توبه من پذيرفته مى شود ؟
📝 حضرت فرمود : اگر در پس نماز مغرب نافله غفيله را بخوانى بخشيده مى شوى !
📝 حضرت زينب عليها السلام در آن مجلس عرض كرد : اى پسر برادرم چه مى گويى ؟! او قاتل حسين بن على عليه السلام است . امام سجّاد عليه السلام فرمود : بله ، اما او موفّق به خواندن آن نافله نمى شود . يعنى توفيق راهيابى پيدا نمى كند چه رسد كه توبه كند .
📎برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 12 اثر استاد حسین انصاریان
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ عظمت اشک بر سیدالشهداء علیهالسلام
🌷 حکایتی از آیتالله بهجت در مورد توجه اهلبیت علیهمالسلام به گریهکنان امام حسین علیهالسلام
🍃 در نزدیكی نجف اشرف ، در محل تلاقی دو رودخانۀ فرات و دجله ، آبادیای است به نام «مصیب» ، كه مردی شیعه برای زیارت مولای متقیان امیرالمؤمنین علیهالسلام از آنجا عبور میكرد . مردی كه در سر راه مرد شیعه خانه داشت ، چون میدانست او همواره به زیارت حضرت علی علیهالسلام میرود ، او را مسخره میكرد . حتی یکبار به امیرالمؤمنین علیهالسلام جسارت كرد و همچنین گفت : به او (امام علی علیهالسلام) بگو من را از بین ببرد ، وگرنه در بازگشت ، تو را خواهم کشت ! مرد شیعه خیلی ناراحت شد . چون به زیارت مشرف شد ، بسیار بیتابی كرد و عرض کرد : شما که میدانی این مخالف چه میكند ؛ چرا پاسخش را نمیدهید ؟! آن شب آن حضرت را در خواب دید و به ایشان شكایت كرد . حضرت امیر علیهالسلام فرمودند : او بر ما حقی دارد كه نمیتوانیم در دنیا او را كیفر دهیم . مرد شیعه میگوید : آری ، لابد بهخاطر آن جسارتهایی كه او میكند ، بر شما حق پیدا كرده است ؟! حضرت فرمودند : روزی او در محل تلاقی آب فرات و دجله نشسته بود و به فرات نگاه میكرد ، ناگهان ماجرای كربلا و منع سیدالشهدا علیهالسلام از نوشیدن آب ، به خاطرش آمد و پیش خود گفت : عمربنسعد كار خوبی نكرد كه اینها را تشنه كشت ، و ناراحت شد و یک قطره اشک از چشم او ریخت ؛ از این جهت بر ما حقی پیدا كرد كه نمیتوانیم او را در این دنیا مجازات کنیم .
آن مرد شیعه میگوید : از خواب بیدار شدم و به سمت منزل خود رفتم . در سر راه با آن سنی ملاقات کردم. با تمسخر گفت: امامت را دیدی و از طرف ما پیام رساندی ؟! مرد شیعه گفت : آری ، پیام تو را رساندم و پیامی دارم . او خندید و گفت: بگو چیست ؟ مرد شیعه جریان را تا آخر تعریف كرد . مرد سنی با شنیدن این ماجرا سر به زیر افكند و كمی به فكر فرو رفت و گفت : خدایا ، در آن زمان هیچكس در آنجا نبود و من این را به كسی نگفته بودم ، علی علیهالسلام از كجا فهمید ؟! بلافاصله شیعه شد .
📚 رحمت واسعه، ص٢٧٢
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 سر مطهر امام حسین (علیه السلام) در چه مکانی دفن شده است ؟
📖 بنابر نقل مشهور ، سر امام حسین (علیه السلام) در کربلا به بدنش ملحق شده است :
1⃣ سید بن طاووس در لهوف : «و اما سر حسین (علیه السلام) روایت شده که آن را برگردانده و در کربلا با پیکر شریفش دفن کردند و عمل طایفه شیعه هم بر طبق همین معنا که گفتیم بوده است ». از این کلام فهمیده می شود که عقیده شیعه بر آن است که سر امام حسین (علیه السلام) به جسد در کربلا ملحق شده است .
2⃣ شیخ طبرسى (ره) در « تاج الموالید » : « برخی از اصحاب امامیه گفته اند : سر امام حسین (علیه السلام) از شام آورده شد و به بدن آن حضرت در کربلا ضمیمه شد .
3⃣ همچنین ابن فتال نیشابورى (متوفای 508ق) در « روضة الواعظین » ، و ابن نما حلی (متوفای 841ق) در « مثیر الاحزان » ، همین نظریه علماى امامیّه را ذکر کرده اند .
4⃣از کتاب های قدیمی که در آن تصریح شده ؛ سر مطهر امام حسین (علیه السلام) در کربلا در بیستم ماه صفر به جسد ملحق شده کتاب « الآثار الباقیة » ابوریحان بیرونى (قرن 4-5) است . ابوریحان در این کتاب گوید : « و فى العشرین ، ردّ رأس الحسین الى مجثمه، حتّى دفن مع جثّته ؛ و فیه زیارة الاربعین ، و هم حرمه بعد انصرافهم من الشام » ؛ و در روز بیستم آن (ماه صفر) سر حسین (علیه السلام) را به بدنش ملحق شده و در همان جا دفن شد .
5⃣ ابن جوزی (متوفای 654ق ) در « تذکرة الخواص » می گوید : « مشهورترین اقوال این است که سر حسین بن علی (علیه السلام) از مدینه به کربلا آورده شد و به همراه جسد دفن شد .
6⃣ زکریا بن محمد قزوینى (متوفای 682ق) در کتاب « عجائب المخلوقات » گوید : « الیوم الاول منه عید بنى امیه ادخلت فیه رأس الحسین رضى اللّه عنه بدمشق و العشرون منه رُدَّت رأس الحسین الى جثته » ؛ روز اول از ماه صفر عید بنى امیّه است که در آن روز سر حسین (علیه السلام) را وارد دمشق کردند و روز بیستم از ماه صفر سر حسین (علیه السلام) بر جسم مبارکش در کربلا برگردانیده شد .
از قدیمی ترین منابع تاریخی که این نظر مشهور در آن مشاهده می شود ، کتاب « الآثار الباقیة » تألیف ابوریحان بیرونى (قرن 4-5) است .
شواهدی هم وجود دارد که هنگام حرکت دادن سر امام به سمت کوفه ، این سر مبارک مدتی در محلی نزدیک به قبر امام علی ( علیه السلام) نگهداری می شد .
#حضرت_استاد_انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#سوال
⁉️ مگر نمی گویند بدن مبارک امام حسین (علیه السلام) بعد از شهادت قابل تشخیص نبود ، پس چگونه امام سجاد (علیه السلام) آن بدن مطهر را شناخت و دفن کرد ؟
#پاسخ
🔸تکه تکه شدن بدن امام حسین (علیه السلام) به معنای متلاشی شدن آن بدن بطوری که قابل شناسائی نباشد نبوده است مضافاً به اینکه بدن امام معصوم غیر از بدنهای عادی و معمولی است و نوری که از آن بدن ساطع است هر بیننده ای را به خودش آشنا می کند .
🔹علاوه بر همه اینها کسی که بدن حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) را دفن کرد خود امام سجاد (علیه السلام) بود که هم فرزند بزرگ امام حسین (علیه السلام) بود و هر فرزندی بدن پدرش را بهتر از هر کسی می شناسد و هم امام معصوم بود و به قدرت امامت و شناخت حقیقی اشیاء می تواند بدن امام دیگر را تشخیص دهد .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ عقد در محرم و صفر
📝 پرسش : از نظر شرعى و قانونى حکم ازدواج دایم و موقّت در ماه هاى محرّم و صفر چیست؟
📖 پاسخ : عقد کردن در این ایام اشکالی ندارد اما جنبه هاى شادى در آن حذف شود و به اصل عقد که در آن عجله دارند، اکتفا کنند.
✅ خواستگاری در ایام عزا
📝 پرسش : آیا در ایام شهادت و عزاداری و محرم و صفر خواستگاری کردن صحیح است؟
📖 پاسخ : این کار اشکالی ندارد اما بهتر است در ایام عزا، بصورت مهمانی ساده باشد و از برگزاری مراسم شادی پرهیز شود.
✅ طلب فرزند در محرم
📝 پرسش : آیا طلب فرزند در ماه هاى حرام چون محرّم از نظر شرع ایراد دارد؟ آیا در فرزند تأثیر منفى مى گذارد؟
📖 پاسخ : اشکالى ندارد و جهت اطلاع از آداب و مستحبات و مکروهات این موضوع به کتاب حلیه المتقین رجوع نمایید.
✅ سرمه و حنا بستن در ایام عزا
📝 پرسش : آیا سرمه کشیدن و حنا بستن در ایّام عزادارى نیز مستحب است، یا ترک آن در این گونه ایّام بهتر مى باشد؟
📖 پاسخ : سرمه کشیدن مانعى ندارد ولى حنا بستن چون نشانه شادى است بهتر است در ایّام عزادارى ترک شود.
✅ اصلاح و آرایش زنان در ایام عزاداری
📝 پرسش : آیا زیر ابرو برداشتن زن و آرایش غلیظ کردن فقط براى شوهر در ایّام محرّم به خصوص دهه اوّل جایز است؟
📖 پاسخ : اصلاح برای زنان اشکالی ندارد. آرایش برای همسر نیز جایز است اما سزاوار است در شبها و روزهای شهادت پرهیز شود.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 نقل شده :
" هنگامی که شمر روی سینهٔ حضرت امام حسین نشست و ارادهٔ کشتن آن جناب را داشت دید لبهای مبارک آن جناب حرکت می کرد ، شمر یقین داشت که او را نفرین می کند ، چون سر خود را پیش برد ، شنید که آن حضرت می فرماید : خداوندا ! من به عهد خود وفا کردم و جان را در راه تو نثار نمودم ، تو نیز به عهد خود وفا کن و گناهکاران امّت جدّم را به من ببخش ، و می دانم که در عهد تو خلافی نیست .
هاتفی آواز داد که ؛ ما هم به عهد خود وفا می نماییم ".
#ریاض_الشهادة
#تذکرة_الشهداء
@Javanmardi_langarudi