هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
" #نماز_خواندن ، یکی از نشانه های زن و مرد شیعه است که به فرمایش امام هشتم (علیه السلام) ، نماز شیعه ، #دائمی است و نمیگذارد #قضا شود ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#شب_روز_اول_ماه_ربیع_الاول
#شب_اوّل
سال سیزدهم بعثت ، مبدأ هجرت رسول خدا صلّى اللّه و علیه و آله از مکّه معظمّه به مدینه منوّره بود ، و در آن شب ایشان در غار ثور پنهان شدند ، و حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام براى فدا کردن جان خود به جاى آن حضرت خوابید ، و از شمشیرهاى قبایل مشرکین پروا نکرد ، و فضل خود و مواسات و برادرى خویش را با رسول خدا صلّى اللّه و علیه و آله به تمام جهانیان آشکار ساخت ، و آیه کریمه :
« و من الناس من يشرى نفسه ابتغاء مرضاة اللّه »
در شأنش نازل شد .
#روز_اوّل
علما فرموده اند ، براى شکر نعمت سلامتى رسول خدا و امیر المؤمنین صلوات اللّه علیهما ، مستحبّ است روزه بدارند ، و زیارت آن دو بزرگوار در این روز بسیار مناسب است ، سیّد در کتاب «اقبال» براى این روز دعایى روایت فرموده و در این روز به قول شیخ کفعمى حضرت عسگرى علیه السّلام وفات یافت ، ولى قول مشهور روز هشتم است و شاید ابتداى بیمارى آن حضرت در چنین روزى بوده است .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
002207.mp3
96.4K
🌷 سوره بقره ، آیه 207
( وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ )
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
002207(2).mp3
55.3K
🌷 سوره بقره ، ترجمه آیه 207
" بعضى از مردم با ایمان و فداکار ، همچون على در «لیله المبیت» به هنگام خفتن در جایگاه پیغمبر جان خود را به خاطر خشنودى خدا مى فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#لیلةالمبیت
🍃 حضرت علی علیه السلام در #لیلةالمبیت شب هجرتِ رسول خدا {صلی الله علیه و آله} از #مکه_معظمه به #مدینه_منوره در رختخواب پیامبر اعظم {صلی الله علیه و آله} خوابید و أبداً نترسید با آنکه ممکن بود آنحضرت را به قتل برسانند به همین منظور خداوند متعال در شأن او این آیه کریمه را نازل فرمود:
" وَ مِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ ِاللهِ وَاللهُ رَؤُفٌ بِالْعِبَادِ."
بعضی از مردم ( همچون علی {علیه السلام} در #لیلةالمبیت که در جایگاه پیامبر {صلی الله علیه و آله} خوابید ) جان خود را به خاطر جلب رضای خدا می فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
#بقره_آیه207
به عبارت دیگر
#لیلةالمبیت
شبی است که کفّار قریش جمع شده بودند تا خون پیامبر {صلی الله علیه و آله} را بریزند آن شب به امرِ رسول خدا {صلی الله علیه و آله} امام علی {علیه السلام} در جایگاه پیامبر {صلی الله علیه و آله} خوابید و خداوند به پاس قدردانی از جان گذشتگی آن حضرت این آیه کریمه را نازل فرمود :
" وَ مِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ ِاللهِ وَاللهُ رَؤُفٌ بِالْعِبَادِ."
#بقره_آیه207
یعنی از مردم کسی است که در طلب رضای خدا از جان خویش می گذرد ( و او علی {علیه السلام} است ) و بدین ترتیب پیامبر به سلامت به سوی یثرب که بعدها به نام آن حضرت مدینةالنبی موسوم گشت هجرت فرمود.
📚 #فخرالنبی_صفحه32و108
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ افتخار آفرينى اميرالمؤمنين در ليله المبيت
📝 از چهل قبيله ، چهل نفر انتخاب شدند كه در خانه پيامبر صلى الله عليه وآله بريزند ايشان را قطعه قطعه كنند . پيامبر صلى الله عليه وآله به اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود : خداوند به من امر كرده است كه بايد به مدينه مهاجرت كنى ، ولى كسى بايد در رختخواب من بخوابد كه آنها خيال كنند من بيرون نرفته ام تا مرا دنبال كنند . «عبدا مؤمناً» وقتى پاى جان در ميان باشد ، نبايد عقب نشينى كند .
گفت : يا رسول الله ! اگر من در جاى شما بخوابم ، شما به مدينه سالم مى رسيد ؟ فرمود : بله ، گفت : من يك جان دارم ، آن را امشب فداى شما مى كنم ، اى كاش هزار جان داشتم و با شما معامله مى كردم .
نگاه حضرت على عليه السلام به پيغمبر صلى الله عليه وآله ، نگاه به معلم و استاد بود ، نه اينكه براى جلب نظر پيغمبر صلى الله عليه وآله بخوابد . پيغمبر صلى الله عليه وآله از مكه خارج شدند . در آن تاريكى شب ، اين آيه نازل شد: «وَ مِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِى نَفْسَهُ ابْتِغَآءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ » جان على عليه السلام را در مقابل مرضات خود خريدم ، نه در مقابل بهشت ، چون جان او با بهشت قابل مقايسه نيست . على عليه السلام و پيغمبر صلى الله عليه وآله با هدايت ما بهشت ساز شدند .
http://www.erfan.ir/farsi/35453.html
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌌 لیلة المبیت سرّ مباهات خدا بر ملائکه
﴿وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْري نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّه.﴾¹
✍🏻 اين حديث را متعصبترين متعصبان نقل كردند ولی نفهميدند چه مىنويسند و چه مىگويند ؛ نوشتند :
آن شبی كه #امیرالمومنین علیهالسلام به جای #پيغمبر صلیاللهعلیهوآله خوابيد ، #جبرئيل بالای سرش آمد و #ميكائيل كنار پايش آمد ؛ جبرئيل گفت :
« مبارک باد به تو اى پسر ابیطالب ! خدا به تو ، بر #تمام_ملائكهی سماوات #مباهات كرد ».
#جبرئيل بالای سر ، يعنی چه:؟
#ميكائيل پائين پا ، يعنی چه ؟
#مباهات خدا به تمام ملائكهی سماوات ، يعنی چه ؟
﴿وَ إِذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَليفَةً قالُوا أَ تَجْعَلُ فيها مَنْ يُفْسِدُ فيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ قالَ إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون﴾²
👈🏻 این مباهات ، رمز «إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون» است ؛ معنای اين كلمه اين است كه آن شبی كه به جای پيغمبر صلیاللهعلیهوآله خوابيد ، خدا رمز آیهی «أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون» را نشان داد .
❤️ خدای متعال میفرماید :
آن روزی كه گفتم :
«إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَليفَةً»،
شما (ملائکه) گفتيد :
«أَ تَجْعَلُ فيها مَنْ يُفْسِدُ فيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ»
و تسبيح و تقدیستان را عَرضه داشتيد ، گفتم :
«إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون»؛
آن ما لاتعلمونی كه من اعلم بودم ، اين است ؛ معنای مباهات خدا به ملائكه اين است ...
#پےنوشت
۱. و از ميان مردم كسى است كه جان خود را براى طلب خشنودى خدا مىفروشد . (بقره، آیه۲۰۷)
2. و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت: من در زمين جانشينى خواهم گماشت، [فرشتگان] گفتند : آيا در آن كسى را مىگمارى كه در آن فساد انگيزد ، و خونها بريزد ؟ و حال آنكه ما با ستايش تو ، [تو را] تنزيه مىكنيم ؛ و به تقديست مىپردازيم . فرمود : من چيزى مىدانم كه شما نمىدانيد . (بقره، آیه۳۰)
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ عذاب الهی در لیلة المبیت
📝 چقدر نزد من خوشایند و دوست داشتنی هستی . اگر مردمانت مرا اخراج نمی کردند ، غیر تو را برای سکونت برنمی گزیدم . [1]
📝 این سخنان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خطاب به شهر مکه است که ابن عباس آن ها را نقل میکند . این نهایت علاقه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به سرزمین مقدس مکه است .
📝 پیامبر ، سرزمین جدش ابراهیم و سرزمین وحی را دوست داشت و حاضر نبود به راحتی از آن جدا شود . از همین رو بود که 13 سال سختی ها را به جان خرید و با وجود مهاجرت مسلمین به حبشه و مدینه ، خود از آن سرزمین فاصله نگرفته بود . عبدالله بن عدی می گوید که پیامبر را سوار بر ناقهاش در کنار صفا و مروه دیدم . حضرت خطاب به مکه میفرمود :
" تو بهترین زمین خدایی . تو دوست داشتنیترین قطعه زمین برای خدایی . اگر مرا از اینجا اخراج نمی کردند ، هرگز اینجا را ترک نمی کردم ". [2]
📝 اما اقدامات مشرکین سرنوشت دیگری را برای پیامبر می طلبید ؛ هنگامی که وعده ها و وعید های آنان در پیامبر کارساز نشد و جای بزرگترین حامیان پیامبر ، عبدالمطلب و أبوطالب و حضرت خدیجه سلام الله علیهم را خالی دیدند ، تصمیم بر اجرای نقشه شومی گرفتند ؛ قتل پیامبر ، آن هم به گونهای که خاندان ایشان توانایی خونخواهی حضرت را نیز نداشته باشند .
✅ لیلة المبیت
📝 وقتی پیامبر از نقشه شوم مشرکین اطلاع یافت و به اجبار تصمیم به ترک مکه گرفت ، پسر عم خویش ، علی بن أبیطالب علیه السلام را فرا خواند و توصیههای لازم را به او گفت ؛ اینکه در مکه بماند و امانات را به صاحبانش برگرداند و در فرصت مناسب خانواده پیامبر را به همراه خود به مدینه بیاورد .
📝 اما توصیه دیگر پیامبر این بود که شبانگاه به جای پیامبر صلی الله علیه و آله در بستر بیارامد تا پیامبر به راحتی منزل را ترک گوید و بدون مزاحمت کفار به مدینه هجرت کند .
📝 حضرت علی پذیرفت . همان رو انداز سبز رنگ پیامبر را بر خود کشید و بر جای پیغمبر خفت . کفار به بستر پیامبر یورش بردند تا او را برای همیشه از بین ببرند . اما با پسر عم او رو برو شدند و او را بر جای پیامبر یافتند . پیامبر را از او جستند . حضرت فرمود که مگر او را به من سپرده بودید که الآن او را از من میخواهید . با شنیدن این پاسخ ، کافران علی علیه السلام را با خود برده و مورد ضرب و شتم قرار دادند .
📝 دور کردن عذاب از اهالی مکه را نیز می توان از افتخارات انحصاری امام علی علیه السلام در این شب دانست . شاید از این راه بهتر معنی آیه مباهله را درک کنیم ؛ وقتی خداوند از حضرت علی تعبیر به نفس پیامبر میکند . چرا که در جای دیگر خطاب به پیامبر میفرماید : ما تا وقتی تو در میان این قوم باشی آن ها را عذاب نخواهیم کرد .
خداوند این اقدام حضرت را ستود و جان فشانی امام را در قرآن کریم ، جاودانه کرد ؛
برخى از خلق در رضاى خدا جان خود را دهد .[3]
✅ لیلة المبیت از نگاهی دیگر [4]
📝 به تصریح آیات قرآن کریم ، پیامبر صلی الله علیه و آله از مکه اخراج شد . این صراحت را در آیات 40 سوره توبه و 13 سوره محمد و 76 سوره اسراء میتوان جست .
📝 قرآن کریم می گوید که حضرت رسول وقتی مورد تهدید مکیان قرار گرفت از آن دیار اخراج شد . امری که در مورد برخی پیامبران دیگر نیز اتفاق افتاد .
📝 سنت خداوند بر این است که در صورت اخراج یک پیامبر از شهرش ، عذاب الهی مردمان آن شهر را فرا خواهد گرفت . در ماجرای حضرت لوط ، به محض خروج پیامبر خدا عذاب الهی ، اهالی شهر را فرا گرفت .
📝 همچنین در ماجرای موسی کلیم الله ؛ همین که پیامبر الهی و همراهانش از رود نیل عبور کردند آب ، فرعونیان را در خود بلعید و هلاک کرد . این یک وعده الهی است و تخلف ناپذیر .[5]
📝 در جریان اخراج حضرت محمد صلی الله علیه و آله نیز خداوند بر این سنت تأکید نموده است ؛ نزدیک بود که تو را از این سرزمین بیرون برانند که در این صورت جز مدت کمی باقی نمی ماندند . [6]
📝 چه بسیار مناطقی که از این منطقهای که پیامبر را اخراج کردند قویتر بودند ، آن ها نیز در برابر عذاب الهی نه توان مقاومتی داشتند و نه یاری . [7] از این رو با اخراج پیامبر ، عذاب الهی حتمی بود ؛ آن هم عذابی فوری نه با تأخیر .
📝 پیامبر اسلام حتماً از این سنت الهی مطلع بود و از آن رو که مهربانی و عطوفت ایشان زبانزد است ، راه حلی برای ممانعت از وقوع عذاب الهی اندیشید .
📝 در جریان عذاب قوم لوط ، خداوند عذابش را از یک گروه غیر از پیامبر خدا استثناء کرده است و آن گروه کسی نیست جز خاندان پیامبر ؛ وقتی حضرت ابراهیم علیه السلام از عذاب قوم آگاه شد گفت که لوط در میان آنان است . خداوند فرمود که ما بهتر می دانیم چه کسی در میان آنان است ، ما لوط و خاندانش را نجات میدهیم . [8] از همین رو بود که خداوند از لوط خواست تا خاندانش را هم با خود ببرد .[9]
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
📝 سنت خداوند بر این است که در صورت اخراج یک پیامبر از شهرش ، عذاب الهی مردمان آن شهر را فرا خواهد گرفت. در ماجرای حضرت لوط ، به محض خروج پیامبر خدا عذاب الهی ، اهالی شهر را فرا گرفت در داستان حضرت نوح نیز، شاید علت سوال حضرت نوح از خداوند در مورد عدم نجات فرزندش با عنایت به همین سنت تخلف ناپذیر است . از این روست خداوند در پاسخ، فرزند نوح را خارج از خاندان پیامبر میداند . [10]
📝 حضرت محمد صلی الله علیه و آله نیز با عنایت به این مطلب ، خاندان خود را از شهر خارج نکرد تا عذاب الهی را از مردمان این سرزمین دور بدارد . هرچند خداوند متعال وقتی شهر مکه را شهری امن قرار میدهد ، خود در این امر پیش قدم است [11] اما امنیت این شهر نه از ذات آن ، که از حضور ولی خداست . [12]
📝 از این رو دور کردن عذاب از اهالی مکه را نیز می توان از افتخارات انحصاری امام علی علیه السلام در این شب دانست . شاید از این راه بهتر معنی آیه مباهله را درک کنیم ؛ وقتی خداوند از حضرت علی تعبیر به نفس پیامبر میکند [13] چرا که در جای دیگر خطاب به پیامبر میفرماید : ما تا وقتی تو در میان این قوم باشی آن ها را عذاب نخواهیم کرد . [14]
#پےنوشت
👈 [1]. تفسیر درالمنثور، ج1، ص 123
👈[2]. همان
👈 [3]. بقره، آیه 207؛ ترجمه تشکری
👈 [4]. این نگاه، از مقاله دکتر امیرمحمود کاشفی برداشت شده است؛ «تحقیقی در قصه اخراج نبی اعظم صلی الله علیه و آله و بیتوته وصی علیه السلام و بررسی این واقعه از دیدگاه قرآن کریم»، مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، 1386، شماره 181
👈 [5]. اسراء، آیه 77
👈 [6]. همان، آیه 76
👈 [7]. محمد، آیه 13
👈 [8]. عنکبوت، آیه 32
👈 [9]. هود، آیه 81
👈 [10]. همان، آیه 46
👈 [11]. بقره، آیه 125
👈 [12]. فتح، آیه 27
👈 [13]. آل عمران، آیه 61
👈 [14]. انفال، آیه 33
http://www.erfan.ir/farsi/76517.html
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 حکم ماهی های مرده در تور صیاد
📝 سؤال : ماهی فلسدار که داخل تور بمیرد چه حکمی دارد؟
📖 جواب : ماهی فلسدار که داخل تور صیاد بمیرد حلال است.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_امام_خامنه_ای
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌺 سوال : اگر ماهی در تور ماهیگیری درون آب بمیرد، آیا حلال است یا حرام؟
🔵 نظر حضرات آیات : صافی گلپایگانی و رهبر عزیز انقلاب و سیستانی و مکارم شیرازی و وحید خراسانی و فاضل لنکرانی و شبیری زنجانی :
حلال است.
🔴 نظر حضرات آیات : امام و بهجت و محفوظی :
حرام است.
📚 استفتائات و توضیح المسائل حضرات آیات
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ حکم ماهی که در آب مرده
📝 سؤال : #ماهی_پرورشی بار اول از #استخر اصلی به وسیله سطل یا تور به ماشین مخصوص حمل (اکسیژن دار) منتقل می شود و دوباره از ماشین به داخل یک ظرف نگهداری ماهی (اکسیژن دار) در مغازه منتقل می شود اگر ماهی در یکی از این ظرف ها و در آب بمیرد ، حلال است ؟
📖 جواب : هر چند #پاک است ولی #خوردن_آن_حرام است .
#مقام_عظمی_ولایت