#انتظار
✳️ قَالَ الإِمَامُ محمَّدٍ البَاقِرِ عَلَيْهِ السَّلامُ:
ما ضَرَّ مَنْ ماتَ مُنْتَظِرا لأمْرِنا اَلاّ يَمُوتَ في وَسَطِ فُسْطاطِ الْمَهْدِيِّ وَعَسْكَرِهِ.
✳️ امام محمد باقر عليه السلام فرمودند:
كسى كه در حال انتظار امام زمان عليه السلام مرده باشد، ضرر نكرده که در ميان خيمه حضرت مهدی يا لشگر حضرت نمرده است. (يعنى هر جا بميرد، پاداش شهيد در رکاب حضرت را دارد.)
📚 اصول كافی ج۱ ص۳۷۲ .
🌸💠🌸💠🌸💠🌸💠🌸
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
🔴 حداقل بـرای یک نـفر ارسال کنید☝️
#ولادت_حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
#روز_جوان
#سوالات_شما
امام صادق (علیه السلام) در مورد جوانان فرمودند:
لَسْتُ اُحِبُّ اَنْ اَرَى الشّابَّ مِنْـکُمْ اِلاّ غادیاً فى حالَیْنِ : اِمّا عالِماً اَوْمُتَعَلِّما ...
دوست ندارم جوانانِ شما را جز در دو حالت ببینم: دانشمند یا دانش اندوز،(و در ادامه فرمودند:) اگر جوانى چنین نکند، کوتاهى و گناه کرده و دوزخ نشین خواهد شد. (امالی طوسی، ص303)
خصوصیات جوانان در روایات عبارتند از:
1-تغییرپذیری: جوانی زمان تغییرگرایی است و جوان دوستدار تغییرات است؛ و هنوز چیزی در آن شکل نگرفته تا تثبیت شده باشد. ازینرو امام علی(علیه السلام) میفرماید: دل جوان، مانند زمین کشت ناشده است. آنچه در آن افکنده شود، میپذیرد. از اینرو، پیش از آنکه دلت سخت گردد و عقل و خردت سرگرم شود، به تربیت تو همت گماشتم. (نهجالبلاغه، نامه31)
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز در تحلیل گرایش جوانان به اسلام نسبت به پیران میفرماید: شما را به نیکی با جوانان سفارش میکنم، چرا که آنان، دلهای رقیقتری دارند، به راستی که خداوند، مرا بشارت دهنده و هشدار دهنده برانگیخت، جوانان با من همپیمان شدند و پیران با من به مخالفت برخاستند. (سفینه البحار، ج2، ص176)
2- ماندگاری آموزش و تربیت: آموزش و پرورش در جوانی و بویژه در نوجوانی، بهتر و مفیدتر است؛ زیرا ماندگارتر است. پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) میفرماید: هر کس در جوانیاش بیاموزد، آموختهاش مانند نقش بر سنگ است و هر کس در بزرگسالی بیاموزد، مانند نوشتن بر روی آب است. (نوادر راوندی، ص132، ح169)
3- اسرع در خیر: امام صادق(علیه السلام) در اینباره میفرماید: جوانان را دریاب، زیرا که آنان سریع تر به کارهای خیر روی میآورند. (کافی، ج8، ص93، ح66)
4- تیزهوشی و تیزحدسی: امام علی(علیه السلام) میفرماید: هرگاه به مشورت نیازمند شدی، نخست به جوانان مراجعه کن، زیرا آنان ذهنی تیزتر و حدسی سریعتر دارند. سپس (نتیجه) آن را به نظر میانسالان و پیران برسان تا پیگیری نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب کنند، چرا که تجربه آنان بیشتر است. (شرح نهجالبلاغه ابنابی الحدید، ج20، ص337، ح866)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#سوالات_شرعی
#احکام_جوانان
#روز_جوان
در مساله 11 رساله مراجع عظام تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است بیاموزد؛ از آنجایی که امروز ، روز ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام چند نکته درباره احکام مورد نیاز جوانان بیان میشود:
✳️ ۱. یکی از مسائلی که جوانان با آن در ارتباط هستند موبایل و اینترنت و فضای مجازی است که اگر این امکانات در مسائل حرام استفاده شود یا انسان بترسد که به گناه بیفتد، استفاده از این وسایل جایز نیست. (1)
✳️ ۲. یکی دیگر از مسائلی که جوانان با آن در ارتباط هستند، دوست و رفیق است که اگر دوست انسان، انسان را دعوت به گناه کند، نباید از او اطاعت کند و همچنین اگر انسان ترس این را دارد که دوستش او را به گناه آلوده کند یا باعث فساد عقیده یا اخلاق او شود، نباید با او رفاقت کند و باید ارتباطش را با او قطع کند. و چه خوب است که انسان با شخصی دوستی کند که انسان را به خداوند متعال و بندگی او نزدیک کند.
✳️ ۳.جوانان در هر رشته ای از علوم حلال و مفید که تحصیل میکنند اگر هدف شان از تحصیل خدمت به جامعه و عظمت اسلام و بی نیازی از بیگانگان باشد اجر و ثواب فراوانی دارد.
✳️ ۴. حضور انسان در محل کار و تحصیل و دانشگاه در جایی که نامحرم وجود دارد و ضوابط شرعی رعایت نمی شود چنانچه حضورش همراه با ترس افتادن گناه بشود، جایز نمی باشد.باید ضوابط شرعی را رعایت نماید و به مسئولین تذکر بدهند تا شرائط اسلامی حضور در محل کار و تحصیل را فراهم نمایند و بر مسئولین هم واجب است ضوابط شرعی را برای تحصیل یا کار فراهم نمایند و بعد از رعایت ضوابط در کلاس درس یا در محل کار حاضر شود.
✳️ ۵. اگر جوانی به سبب ازدواج نکردن به گناه آلوده میشود گرچه واجب است که ازدواج کند ولی چنانچه شرایط ازدواج مهیا نباشد تا زمان مهیا شدن شرایط با استمداد از خدای متعال صبر کند و یکی از مستحباتی که برای اطرافیان سفارش شده و ثواب فراوانی برای آن نقل شده واسطه شدن در امر ازدواج میباشد. (2)
.
نکات توضیحی و منابع:
(1) رساله آموزشی حضرت آقا، ج 2 ص: 18 ؛ منهاج الصالحین، ج 2 م 10 ؛ استفتائات سایت مکارم، رسانه ها، اینترنت
(2) (رساله مراجع م 2443)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#احکام_جوانان
#سوالات_شرعی
#چهارشنبه_سوری
#حق_الناس
چند نکته کوتاه درباره اتفاقات روزهای پایانی سال:
1. امور غیر شرعی و غیر عقلایی که در ایام چهارشنبه آخر سال توسط عده قلیلی انجام می شود بلکه هر مراسم دیگر مانند کاروانهای عروسی چنانچه سبب اذیت و آزار دیگران بخصوص همسایگان شود حرام و باید پرهیز شود و در صورتی که خسارت مالی یا جانی وارد شود ضامن و مدیون است. (1)
2. آتش بازی آخر سال، هیچ پایه و اساس شرعى و عقلایی ندارد و تشویق کردن افراد بر این امور تشویق کردن به دنیا و غافل کردن از آخرت است و اگر کسی از سر اعتقاد به این امور خرافی بپردازد حرام است. (2)
3. بر اولیاء اطفال واجب است که آنان را از هر کاری که باعث ضرر بر خودشان و یا دیگران باشد جلوگیری کنند و چنانچه کودک خسارتی وارد کند در صورتی که سرپرست کودک خسارت را جبران نکرد خود آن شخص پس از بلوغ ضامن است که خسارت مالی را اداء نماید به این صورت که اگر صاحبان آن را میشناسد از آنها حلالیت طلبیده یا جبران خسارت نماید و الا به همان مقدار رد مظالم (با اجازه دفتر مرجعش) به فقیر شرعی بدهد. (3)
.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رهبری، سایت ادمین ؛ اجوبه الاستفتائات، س 1106 ؛ سایت مکارم، استفتائات، مناسبت ها)
(2) (سایت مکارم، استفتائات، مناسبت ها)
(3) (عروه الوثقی، فصل فی صلاه القضاء م 36 ؛ بهجت، استفتائات، ج 4 ص: 323 س 5686 ؛ فاضل جامع المسائل ج 1 س 1973)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#بازی_شهروند_مافیا
#سوالات_شرعی
به طور کلّی، بازی های مذکور اگر مفسده ای دارد (مثل اینکه باعث ترویج یا عادت به دروغگویی شود) و یا همراه با شرط بندی (برد و باخت به گونه ای که از بازنده چیزی به برنده داده شود) باشد، جایز نیست.
آدرس: سایت ادمین امام خامنه ای، جلسات پژوهشی، استفتاء (ج 282/7) 1305175.
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#وضو
#جبیره
#تیمم
#عضو_مسح👉
✍ وضو با جراحت شکستگی دمل در تمام 👈عضو مسح👉:
👍 1- روی آن باز است:
-چنانچه نتواند آن را مسح كند بايد پارچه پاكی روی آن بگذارد و روی پارچه را با تری آب وضو كه در دست مانده مسح كند و بنابر احتياط مستحب تيمم هم بنمايد و اگر گذاشتن پارچه ممكن نباشد، بايد بجای وضو تيمم كند و بهتر است يك وضو بدون مسح هم بگيرد. (حضرت امام ره)
-اگر نمى تواند روى زخم محل مسح دستِ تر بكشد بايد به جاى وضو تيمم كند. ولى در صورتى كه مى تواند پارچهاى روى زخم قرار دهد و بر آن دست بكشد، احتياط آن است كه علاوه بر تيمم، وضو نيز با چنين مسحى بگيرد. (مقام معظم رهبری)
-چنانچه نتواند آن را مسح کند به این معنی که زخم مثلاً تمام محل مسح را گرفته باشد، یا آنکه از مسح جاهای سالم نیز متمکن نباشد، در این صورت لازم است تیمّم نماید، و بنا بر احتیاط مستحب وضو نیز گرفته و پارچه پاکی روی آن بگذارد، و روی پارچه را با تری آب وضو که در دست مانده مسح کند. (ایه الله سیستانی)
-چنانچه نتواند آن را مسح كند بايد پارچه پاكى روى آن بگذارد و روى پارچه را با رطوبت آب وضو مسح كند و بنابر احتياط واجب، تيمّم هم بنمايد و اگر گذاشتن پارچه ممكن نباشد بايد وضوى بدون مسح بگيرد و بنابر احتياط واجب تيمّم هم بكند. (آیه الله مکارم)
👎 2- روی آن بسته است:
✅الف) باز کردن ممکن است
-... و آب هم ضرر ندارد باید باز کند و روی آن را مسح کند. (حضرت امام، ایه الله سیستانی، ایه الله مکارم)
⛔️ب) باز کردن ممکن نیست
-روی جبیره را مسح کند. (حضرت امام ره،مقام معظم رهبری، ایه الله سیستانی)
-روی همان را مسح کند و اگر به زحمت نمی افتد تیمم هم بنماید. (ایه الله مکارم)
آدرس: امام خمینی تحریر الو سیله ج 1 وضوی جبیره و توضیح المسائل م326.ا امام خامنه ای اجوبه الاستفائات س136، استفتاء خصوصي سایت ادمین شماره استفتاء: 797016 استفتاء شماره 23 ایه الله سیستانی توضیح المسائل م 325و رساله توضیح المسائل جامع ج اکیفیت وضوی جبیره قبل مساله 380 ایه الله مکارم توضیح المسائل م 347 استفتاات ج 3م 75 و 76؛
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#نیمه_شعبان
دعا برای امام زمان چه فایده ای دارد؟
چرا دعا برای سلامتی حضرت میکنیم؟
امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می فرمایند:
أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُم پس برای ما بسیار دعا کنید. زیرا که فرج و گشایش امور شما در آن است(بحار،ج53 ، ص180 )
فواید دعا برای امام عصر عجل الله تعالی فرجه عبارتند از:
✴️1-همانطور که درحدیث خوانده شده گذشت: دعا در زمان غیبت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به یک معنی باعث دفع بلا از شخص می شود و باعث حل مشکلات خود فرد میشود وان شاء الله فرج کلی و ظهور هم محقق میشود.
✴️2-دعای به آن حضرت دلیل بر اظهار، محبت و دوستی به آن حضرت است و ایشان ذرّیه پیامبر است و محبت ذرّیه به آن حضرت امر خدا و مزد رسالت پیامبر است (قُلْ لَا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَى-23شوری)
✴️3-ثواب دعا عاید همه مومنین و مومنات می شود چون خیر ظهور آن حضرت به همه می رسد. باعث سرور آن حضرت می شود. امام صادق (ع) می فرمایند: هیچ عبادتی نزد خداوند بهتر نیست از مسرور ساختن مومن.( کافی، ج 2، ص 188)
✴️4- بر طبق روایات ، وقت ظهور امام عصر «علیه السلام» از امور بدائیه است . به این معنا که امکان پس افتادن یا پیشتر به وقوع پیوستن آن قطعاً وجود دارد . بنابراین شاید جلو افتادن وقت ظهور ، به اهتمام ما در دعا برای ایشان وابسته باشد . امام صادق « علیه السلام» فرمودند : وقتی عذاب و سختی بر بنی اسرائیل به طول انجامید ، به درگاه خدا چهل روز ضجه و ناله زدند ، پس خداوند به موسی و هارون وحی فرستاد که بنی اسرائیل را خلاص کنند و از صد و هفتاد سال ] باقی ماندهی این عذاب [ صرف نظر کرد .حضرت سپس فرمودند : شما نیز همین طورید ، اگر چنین کنید خدا فرج ما را میرساند وگرنه ] تاخیر [ این امر تا آخرین حد خود خواهد رسید(بحار ، ج 52 ، ص 131)
✴️5- بزرگترین اجر دعای ما علاوه بر همه ی برکات و آثار مادی و معنویش ، این است که مشمول دعای نیمه شب حضرت خواهیم بود و از رزق مادی و معنوی گرفته ، تا طول عمر و سعادت لقای آن حضرت ، تا مصون ماندن از آفات آخر الزمان ، همه را از ابر برکت آن حضرت ، بر سرمان خواهند بارید .
👈✅ در پایان سخن لازم است یادآور شویم که دعا کردن برای سلامتی و فرج آن حضرت، اطاعت از امر خداوند و نیز اهل بیت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است; «و هر که خدا و رسولش را اطاعت کند و خداترس و پرهیزکار باشد، چنین کسی به فوز و سعادت خواهد رسید» .
آخرین نکته این است که هر چند طبق وعده الهی حضرت زنده و باقی هستند تا زمانی که پرچم توحید و عدل را در همه جهان به اهتزاز درآورند، ولی بالاخره بشر هستند ودر معرض آفات جسمانی و بلاهای طبیعی و ممکن است مریض شوند و دچار کسالت گردند و از این نظر دعای ما برای سلامتی حضرت و حفظ ایشان از این آفات و حوادث، بدون شک در سلامتی وجود آن عزیز عالم وجود و آخرین در صدف امامت و ولایت، مؤثر و مفید است .
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
مداحی آنلاین - ندیده دل به تو دادم - محمود کریمی.mp3
7.89M
🌸 #میلاد_امام_زمان(عج)
💐ندیده دل به تو دادم
💐چی میشه روت ببینم
🎤 #محمود_کریمی
👏 #سرود
👌فوق زیبا
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#اعمال
#سوالات_شما
#نیمه_شعبان
#امام_زمان
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
#شب_اهلبیت_(ع)»
در آستانه شب نیمه شعبان هستیم، شبی که علاوه بر اعتبار و حرمت ذاتی، میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) نیز بر ارزش آن افزوده است؛
شب نیمه شعبان، از بهترین شبهای سال است، چنانچه امام باقر (ع) فرمودند: «شب نيمه شعبان بعد از ليله القدر، برترين شب سال است و خداوند در آن شب، فضل خود را به بندگان عطاء میفرماید و ايشان را به كرم خويش میآمرزد؛ پس در این شب در تقرب جستن به سوی خدای متعال كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده كه هيچ سائلی را در آن شب از درگاه خود دست خالی برنگرداند...» (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۵)
وسپس فرمودند: «اين شب، شبی است كه خدای سبحان برای ما اهلبیت قرار داده به ازای ليلةالقدر كه برای پيامبراكرم (ص) قرار داده است.» (بحارالانوار، ج ٩۵، ص ۴٠٩)
در سیره گفتاری و رفتاری پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) تأکید فراوانی بر اهمیت عبادت و شبزندهداری و احیاء شب نیمه شعبان شده، چنانچه در روایت آمده است:
👈 حضرت جبرئیل در شب نیمه شعبان، پیامبر را از خواب بیدار کردند و به برپایی نماز، قرائت قرآن، دعا و استغفار در این شب سفارش نمودند! (بحارالانوار، ج ۹۸، ص۴۱۳)
👈و در روایات از عبادت خاص و سجدههای طولانی حضرت رسول (ص) در شب نیمه شعبان خبر داده شده! (اقبال الأعمال، ص۲۱۷)
👈و همچنین در روایاتی متعددی از امیرالمؤمنین(ع) و امام صادق(ع)، بر عبادت و انجام اعمال خاص شب نیمه شعبان تأکید شده است! (اقبال الأعمال،ص۵۴۰)
✍️ فضایل این شب مبارک را میتوان از نگاه روایات اسلامی، به شرح زیر بیان نمود:
1️⃣ گشایش درهای خشنودی، بخشش و روزی؛ (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۴، ۸۵)
2️⃣ تقسیم روزی و ثبت شدن زمان مرگ انسان؛ (اقبال الاعمال، ص۲۱۲)
3️⃣ بخشیدن همه انسانها در این شب، غیر از مشرک، قمارباز، قطع رحم کرده، شراب خوار و فردی که بر انجام گناه، اصرار میورزد! (بحارالانوار، ج۹۸، ص۴۱۳)
✅ و سخن امروز را با بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شب نیمهی شعبان، شب بسیار متبرک و تالی تلو لیالی قدر است! این شب مبارک، وقت توجه و تذکر و توسل به ذیل عنایات باری تعالی و طلب و درخواست از اوست! و اعمال و ادعیهای هم دارد که...(مؤمنین باید آن را) مغتنم بشمارند...» (مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵)
کانال شبهات جوان و نوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1