#سوالات_شما
#روز_هفتم_محرم
✴️امام حسین (علیه السلام)و یارانش،چرا چاه نکندند تا از آب آن استفاده کنند زیرا در این مناطق پس از حفر چهار تا پنج متر به آب می رسیم؟
✅پاسخ:موضوع تشنگی و عطش امام حسین(علیه السلام) و اصحابش در کربلا حقیقتی است که نه تنها مورخان از آن یاد کرده اند بلکه امام زمان(عج)نیز در زیارت ناحیه مقدسه به آن اشاره نموده،می فرمایند:«فمنعوک الماء و وروده»«پس آب و ورود بر آن را بر تو ممنوع کردند».برای کسی که اندکی در منابع تاریخی و ادبی سیر کند،تردیدی باقی نمی ماند که یکی از ویژگی های واقعه عاشورا ،محدو.دیت آب برای اهل بیت (علیهم السلام) بوده است.مدت زمان محاصره و قطع ارتباط با آب از روز هفتم محرم بوده است؛و در این فاصله امام حسین (علیه السلام)به طرق گوناگون آب مورد نیاز اردوی خویش را تامین می کرده است.بنابر روایت ابن اعثم و ابن شهر اشوب،امام حسین(علیه السلام) در جلوی خیمه چاهی حفر کرد که آب گوارایی داشت.ابن اعثم در این باره اظهار می دارد که:«چون عطش بر ایشان غالب گشت،حسین(ع) تبری بر گرفت و از سمت خیمه زنان ،نوزده گام به سوی قبله رفت،و زمین را کند .چشمه آبی ظاهر شد،آبی گوارا و شیرین.سپس به اصحابش دستو داد آب بخورند و مشک ها را پر کنند.»
حفر چاهی با آبی گوارا به دست مبارک امام با توجه به مقام امامت آن حضرت امری طبیعی بود؛زیرا بنابر روایاتی،مردم آن عصر بین آن حضرت و گوارایی و برکت آب، ارتباطی معنادار قائل بودند.بنابر روایت ابن عساکر،امام حسین(علیه السلام)هنگامی که از مدینه به مکه می رفتند با عبدا... بن مطیع برخورد کردند که در حال حفر چاهی بود.ابن مطیع به امام عرض کرد:«این چاه را من به آب رساندم و امروز ابتدای آب دهی آن است که با دلو خارج می شود پس ای کاش برای ما در آن برکت می خواستی».امام فرمودند:«از آب آن بیاور»وی نیز چنین کرد آن حضرت آشامید و مضمضه نمود سپس آب را به چاه برگرداند.پس آب چاه گوارا و زیاد شد.
نتیجه اینکه: امام حسین (علیه السلام)وقتی که مشاهده کرد که دشمن بین او و آب حائل شده است آب مورد نیاز اردوی خود را از طریق حفر چاه تامین نمود. و این مطلب از گزارشی که برای عبیدا... بن زیاد فرستاده اند به خوبی معلوم می شود.او طی نامه ای به عمرسعد می نویسد:«اما بعد به من چنان رسانیده اند که حسین و یاران او چاه کنده و آب بر می دارند،لذا آنان را هیچ فروماندگی نیست.چون بر مضمون نامه وقوف یابی باید حسین و یاران او را از کندن چاه منع کنی و نگذاری که به آب دست یابند.»
برای ما به درستی معلوم نیست که سرنوشت چاه چه شده است.اما با توجه به اینکه امام حسین علیهالسلام سی تن از سواران و بیست تن از پیادگان سپاه خود را به فرماندهی حضرت عباس (علیه السلام)جهت آوردن آب به سوی فرات فرستاده و آن ها را با درگیری با محافظان شریعه فرات موفق شدند بیست مشک آب برای امام و یارانش بیاورند می توان به این نتایج رسید:
1)امکان استفاده از چاه (حفر شده توسط امام)وجود نداشته و الا معنا نداشت که امام یاران خود را برای به دست آوردن تنها بیست مشک آب به سوی فرات بفرستد.
2)از اینکه پنجاه تن از یاران امام به سمت فرات حمله می کنند و حتی با لشگر دشمن درگیر می شوند،اما اقدام به کندن چاه نمی کنند می توان استفاده نمود که امکان حفر مجدد چاه هم وجود نداشته،زیرا اگر چنین امکانی وجود داشت یاران امام به جای درگیر شدن با لشگر دشمن در شریعه فرات،برای حفر چاه با آنان درگیر می شدند.
3)با رسیدن نامه عبیدا... مبنی بر منع امام حسین از حفر چاه آنان با حساسیت ویژه ای این عمل را به هر قیمت ممکن دنبال می کردند تا آنجا که اصحاب امام به شریعه فرات دست یافته آب بر می دارند اما دیگر سخنی از حفر چاه در تاریخ به عمل نمی آید.
4)آن گونه هم که برای شما نقل شده (که با کندن 3 یا 4 متر در کربلا می توان به آب رسید)نیست.زیرا امام و یارانش در شب عاشورا خندق بزرگ و عمیقی را در اطراف خیمه ها حفر کردند تا به هنگام جنگ،دشمن نتواند از پشت سر به آن ها حمله کند.اگر این گونه بود که برای شما نقل شده باید این خندق مالامال از آب می شد.(جالب است بدانید یکی از شبکه های ماهواره ای در برنامه خود می گفت:در کربلا با کندن زمین به اندازه دو متر، به آب می رسیم.اما پس از آن که با اشکالات متعدد و مستند مثل نشان دادن تصویر سرداب محل دفن حضرت عباس (ع)و این که:اگر قرار بود با دو متر کندن زمین به آب رسید هیچ کس در کربلا نمی توانست خانه بسازد زیرا تمام خانه ها نشست می کرد تا چه رسد به خانه های چند طبقه و هتل های بزرگ که نیاز به پی ریزی دارند و ... در برنامه امسال خود،کمی متراژ را بالاتر برده و می گفت:با کندن چهار متر!
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#خصوصیات_جوان_و_نوجوان
#شب_هشتم_محرم
امام صادق علیه السلام در مورد جوانان فرمودند:
لَسْتُ اُحِبُّ اَنْ اَرَى الشّابَّ مِنْـکُمْ اِلاّ غادیاً فى حالَیْنِ : اِمّا عالِماً اَوْمُتَعَلِّما ...
دوست ندارم جوانانِ شما را جز در دو حالت ببینم: دانشمند یا دانش اندوز،(و در ادامه فرمودند:) اگر جوانى چنین نکند، کوتاهى و گناه کرده و دوزخ نشین خواهد شد. (امالی طوسی، ص303)
خصوصیات جوانان و نوجوانان در روایات:
✳️1. تغییرپذیری:
جوانی زمان تغییرگرایی است و جوان دوستدار تغییرات است؛ و هنوز چیزی در آن شکل نگرفته تا تثبیت شده باشد. ازین رو امام علی علیه السلام میفرماید: دل جوان، مانند زمین کشت ناشده است. آنچه در آن افکنده شود، میپذیرد. از اینرو، پیش از آنکه دلت سخت گردد و عقل و خردت سرگرم شود، به تربیت تو همت گماشتم. (نهجالبلاغه، نامه31)
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نیز در تحلیل گرایش جوانان به اسلام نسبت به پیران میفرماید: شما را به نیکی با جوانان سفارش میکنم، چرا که آنان، دلهای رقیقتری دارند، به راستی که خداوند، مرا بشارت دهنده و هشدار دهنده برانگیخت، جوانان با من همپیمان شدند و پیران با من به مخالفت برخاستند. (سفینه البحار، ج2، ص176)
✳️2. ماندگاری آموزش و تربیت:
آموزش و پرورش در جوانی و بویژه در نوجوانی، بهتر و مفیدتر است؛ زیرا ماندگارتر است. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: هر کس در جوانیاش بیاموزد، آموختهاش مانند نقش بر سنگ است و هر کس در بزرگسالی بیاموزد، مانند نوشتن بر روی آب است. (نوادر راوندی، ص132، ح169)
✳️3. سریعترین در خیر:
امام صادق علیه السلام در اینباره میفرماید: جوانان را دریاب، زیرا که آنان سریع تر به کارهای خیر روی میآورند. (کافی، ج8، ص93، ح66)
✳️4. تیزهوشی و تیزحدسی:
امام علی علیه السلام میفرماید: هرگاه به مشورت نیازمند شدی، نخست به جوانان مراجعه کن، زیرا آنان ذهنی تیزتر و حدسی سریعتر دارند. سپس (نتیجه) آن را به نظر میانسالان و پیران برسان تا پیگیری نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب کنند، چرا که تجربه آنان بیشتر است. (شرح نهجالبلاغه ابنابی الحدید، ج20، ص337، ح866)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#احکام_جوانان
#شب_هشتم_محرم
در مساله 11 رساله مراجع عظام تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است بیاموزد؛ از آنجایی که امشب ،شب هشتم محرم و متوسل میشیم به حضرت علی اکبر علیه السلام چند نکته درباره احکام مورد نیاز جوانان بیان میشود:
✳️ ۱. یکی از مسائلی که جوانان با آن در ارتباط هستند موبایل و اینترنت و فضای مجازی است که اگر این امکانات در مسائل حرام استفاده شود یا انسان بترسد که به گناه بیفتد، استفاده از این وسایل جایز نیست. (1)
✳️ ۲. یکی دیگر از مسائلی که جوانان با آن در ارتباط هستند، دوست و رفیق است که اگر دوست انسان، انسان را دعوت به گناه کند، نباید از او اطاعت کند و همچنین اگر انسان ترس این را دارد که دوستش او را به گناه آلوده کند یا باعث فساد عقیده یا اخلاق او شود، نباید با او رفاقت کند و باید ارتباطش را با او قطع کند. و چه خوب است که انسان با شخصی دوستی کند که انسان را به خداوند متعال و بندگی او نزدیک کند.
✳️ ۳.جوانان در هر رشته ای از علوم حلال و مفید که تحصیل میکنند اگر هدف شان از تحصیل خدمت به جامعه و عظمت اسلام و بی نیازی از بیگانگان باشد اجر و ثواب فراوانی دارد.
✳️ ۴. حضور انسان در محل کار و تحصیل و دانشگاه در جایی که نامحرم وجود دارد و ضوابط شرعی رعایت نمی شود چنانچه حضورش همراه با ترس افتادن گناه بشود، جایز نمی باشد.باید ضوابط شرعی را رعایت نماید و به مسئولین تذکر بدهند تا شرائط اسلامی حضور در محل کار و تحصیل را فراهم نمایند و بر مسئولین هم واجب است ضوابط شرعی را برای تحصیل یا کار فراهم نمایند و بعد از رعایت ضوابط در کلاس درس یا در محل کار حاضر شود.
✳️ ۵. اگر جوانی به سبب ازدواج نکردن به گناه آلوده میشود گرچه واجب است که ازدواج کند ولی چنانچه شرایط ازدواج مهیا نباشد تا زمان مهیا شدن شرایط با استمداد از خدای متعال صبر کند و یکی از مستحباتی که برای اطرافیان سفارش شده و ثواب فراوانی برای آن نقل شده واسطه شدن در امر ازدواج میباشد. (2)
.
نکات توضیحی و منابع:
(1) رساله آموزشی حضرت آقا، ج 2 ص: 18 ؛ منهاج الصالحین، ج 2 م 10 ؛ استفتائات سایت مکارم، رسانه ها، اینترنت
(2) (رساله مراجع م 2443)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#احکام_نذر
#سوالات_شرعی
تغییر و تبدیل در انجام دادن نذر
💠 سؤال: آیا در شرایط فعلی #کرونا می توان به جای #نذر هر ساله در ایام محرم، پول آن را محاسبه و به موسسات خیریّه اهدا کرد؟
✅ جواب: اگر #صیغه_نذر را به نحو صحیح بر زبان جاری نکرده است، تغییر و تبدیل در انجام دادن آن مانعی ندارد.
leader.ir
ولی نسبت به برگزاری مجلس روضه توصیه می شود که در صورت امکان و داشتن شرایط ، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری (در صورت امکان برگزاری مراسم در فضای باز)
مراسم عزای سیدالشهداء که از افضل قربات است تعطیل نشود.
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
زخمهایت یک طرف، زخم سر تو یک طرف
بغض نامت لشکری را #ابنملجم کرده است
#السلام_علیک_یا_علی_اکبر
#شب_هشتم_محرم
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#خصوصیات_حضرت_ابالفضل_علیه_السلام
#شب_تاسوعا
✴️امام صادق ( علیه السلام ) فرمود: «انَ عَمُّنا العَبَّاسُ (علیه السلام) نافِذَ البَصیرَه؛ عموی ما عباس ( علیه السلام ) بینشی ژرف داشته است.
(اعیان الشیعه، ج 7، ص 430)
✅برخی از خصوصیات حضرت عباس علیه السلام
✳️1. بصیرت نافذ: امام صادق (علیه السلام ) در بیان ویژگی ها و خصوصیات آن حضرت ( علیه السلام ) به مساله بصیرت ایشان اشاره میکند. بصیرت به معنای آن است که انسان بتواند حق و باطل را در درون فتنه تشخیص دهد و راه راست و درست را بیابد و پس از جزم در حقیقت ،عزم بر آن داشته باشد که با تمام همت عالی خود آن را تحقق بخشد. امام صادق ( علیه السلام ) در آغاز زیارت نامه حضرت عباس (علیه السلام ) می فرماید: « اَشْهَدُ اَنَّکَ لَمْ تَهِنْ و لَمْ تَنْکُلْ و اَنَّکَ مَضَیْتَ علی بصیره مِنْ اَمرِک؛ گواهی می دهم که تو لحظه ای از خود سستی نشان ندادی و برنگشتی، بلکه مَشی تو بر ایمان و بصیرت در دین رقم خورده بود (کامل الزیارات، ص 786 )
✳️2. علم: امام سجاد (علیه السلام ) می فرماید: «اِنَّ العَبَّاسَ بنِ عَلِیّ (علیه السلام ) زُقَّ العِلمَ زَقّاً؛ به درستی که عباس بن علی (علیه السلام )، دانش را از سرچشمه نوشیده است، نوشیدنی!» در این سخن ارزشمند، همانند سازی لطیفی در واژه زُقَّ نهفته است. عرب، این فعل را درباره کبوتر به کار می برد؛ آن هنگام که غذا را برچیده و نرم می سازد تا به جوجه اش بخوراند(بحار، ج 45، ص 137)
✳️3. ولایت پذیری: شاید مهم ترین و اصلی ترین فضلیت ایشان را می بایست در ولایت پذیری و اطاعت محض را ولی امر و امام (علیه السلام ) دانست. در تاریخ، نمونه های گویایی از این ویژگی ایشان به چشم می خورد. وی هرگز بدون اجازه در محضر امام حسین ( علیه السلام ) نمی نشست و پس از اجازه گرفتن نیز بسیار فروتنانه به صورت دو زانو در گوشه ای می نشست.( معالی السبطین، ج 1، ص 443)
✳️4. شجاعت: امام حسین ( علیه السلام ) با دیدن بدن غرقه به خون او، می فرماید: «اَلیَومَ نَامَتْ اَعْیُنٌ بِکَ لَمْ تَنَمْ وَ تَسَهَّدَتْ أُخْری فَعَزَّ مَنَامُهَا؛ چشم هایی که دیشب از ترس تو نخوابیده بودند، امشب به خواب خواهند رفت. (معالی السبطین، ج 1، ص 443)
✳️5. عبد صالح خدا:
«السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِیعُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ علیهم السلام
بشر اگر بخواهد به کمالات انسانی وبه عزتی که مخصوص خدا و رسول و مومنان هست دست یابد،راهی جز اطاعت و بندگی خدای متعال که سرچشمه تمامی خوبی ها و پاکی ها و زیبایی ها هست، ندارد و ما در تشهد این مقام را برای پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم گوئیم که درزیارت نامه ایشان نیز این صفت نقل شده است.
حضرت عباس علیه السلام اثرسجده های طولانی بر پیشانی اش نقش بسته بود تا آن جا که قاتل او می گوید: «وی نیکو چهره و رشید بود که در پیشانی اش اثر سجده می درخشید».(مقاتل الطالبیین، ص 32.)
✳️6. وفاداری: حضرت عباس علیه السلام مصداق أتم و أکمل وفای به عهد و باقی ماندن بر بیعت بود که خداوند مومنان را این چنین توصیف می کند: «الَّذینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ لا یَنْقُضُونَ الْمیثاق»(رعد/۲۰) آنها که به عهد الهى وفا مىکنند، و پیمان را نمیشکنند وفاداری حضرت ابالفضل علیه السلام نسبت به صاحب ولایت جلوههای گوناگونی دارد، مثلا زمانی که دو مرتبه برای او امان نامه می آوردند، هر دو را با قاطعیت رد می کند و یا در شب عاشورا زمانی که امام بیعتش را از اصحاب بر می دارد، نخستین کسی است که اظهار وفاداری میکند و یا زمانی که به شریعه فرات می رسد در حالی که در اوج تشنگی است، اما به احترام لبان خشکیده امام زمانش، قطره ای آب نمی نوشد و مشک را پر از آب می کند و به سمت خیمه حرکت می کند.
✳️7. مواسات و جانبازی: در زیارت نامه مهدوی، حضرت ابوالفضل علیه السلام با وصف زیبای "المواسی اخاه بنفسه" ستوده شده اند و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف برایشان درود فرستاده اند. مواسات به معنای کمک، همیاری، همکاری و مساعدت است.. کسی که برادرش را با جانش یاری و کمک کرد. مواسات با جان، بالاترین و باارزش ترین نوع مواسات است و فراتر از مواسات و کمک مالی، زبانی، قلمی و قلبی است.این سطح از ایمان و وفاداری در حضرت اباالفضل (علیه السلام)، بی نظیر و نمونه است. البته این ارتباط صمیمی و عارفانه متقابل بود.
در فرمان امام حسین (علیه السلام) به برادرش حضرت عباس (علیه السلام) برای گفت وگو با دشمنان به منظور گرفتن مهلت تا روز عاشورا چنین آمده است: یا عباس اِرکب بِنَفسی أنتَ یا أخی! (ارشاد شیخ مفید، ج2، ص92). ای عباس! برخیز جانم فدایت ای برادر!
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#زنده_از_حرم
#تاسوعا
#عاشورا
تغییر رنگ آبنمای حوض در صحن آزادی
همزمان با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#کار_کردن_در_ایام_عزاداری
✳️ سوال:
آیا کار کردن در روز عاشورا و تاسوعای حسینی اشکال دارد؟ اگر کسی به خاطر نیاز مجبور به کسب و کار شود، حکم مسئله چیست؟
✅ پاسخ:
❇️ کار در این دو روز حرام نیست اما شایسته است در این ایام، به خصوص در روز عاشورا به عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) اشتغال داشته باشند و خود را از ثواب بزرگ آن محروم نسازند.
💢 سایت آیت الله خامنه ای
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#روزه_عاشورا
✴️حکم روزه گرفتن در دهه اول محرم و روز عاشورا
✅ طبق نظر اکثر مراجع تقلید از جمله مرحوم امام و مقام معظم رهبری روزه گرفتن در اول، سوم و هفتم محرم مستحب است.
🔸روزه گرفتن در روز عاشورا مکروه است.
🔹آیت الله وحید: روزه گرفتن روز عاشورا بنابر احتیاط واجب، جایز نیست.
🔸آیت الله فاضل: روزه گرفتن در روز عاشورا مکروه است؛ ولی مستحب است بدون نیت روزه، تا عصر از خوردن و آشامیدن خودداری کند.
💢 العروه الوثقی (المحشی)، ج 3، ص 659، اقسام الصوم اربعه.- توضیح المسائل مسأله 1747
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#حکم_خطاب_به_غیر_خدا_در_نماز
✳️آیا سلام دادن به امام حسین (علیه السلام) در قنوت نماز اشکال دارد؟ در صورتی که این کار را در نمازهای گذشته کرده باشد، چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
به طور کلی #خطاب_به_غیر_خداوند در نماز، موجب باطل شدن نماز می شود؛ البته اگر به خاطر جهل به حکم، نماز خود را با انجام این کار صحیح می دانسته، نمازهای گذشته قضا ندارد ولی بنابر احتیاط واجب باید سجده سهو انجام دهد.
--------------
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شرعی
#وقف
✴️آیا می توان از وسائل تکیه، حسینیّه و هیأت در محل دیگر ـ اعم از حسینیه و هیأت یا غیر آن ـ استفاده کرد؟
✅ تابع کیفیت وقف و قصد اهداء کنندگان است، اگر برای استفاده در هیأت یا حسینیه خاص وقف یا اهدا شده است، نباید به جای دیگر ببرند.*
✴️شخصی ملک خود را برای برپایی مجالس عزاداری سیدالشهداء (ع) در محل، وقف کرده است، ولی در حال حاضر متولّی وقف، توانایی اقامه عزا در محل مذکور در وقفنامه را ندارد، آیا جایز است در شهری که در آن اقامت دارد مجالس عزاداری برگزار کند؟
✅ اگر وقف، مخصوص اقامه مجالس عزاداری در همان مکان باشد، تا زمانی که عمل به وقف هرچند با گرفتن وکيل برای آن، درهمان مکان ممکن باشد، حق ندارد آن مجالس را به جای ديگر انتقال دهد، بلکه واجب است فردی را نايب بگيرد تا در آنجا مجالس عزاداری برپا کند.
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
پاسخ به یک شبهه
آیا #امام_حسین (علیه السلام) و #یزید نسبت فامیلی داشتند؟! پسرعمو بودند؟! 👆
این تیره و تبار هر کدام است👆
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
سلام علیکم خدمت اعضای محترم کانال
عرض تسلیت ایام
تشکر از عزیزانی که با ارسال سوال همه اعضای کانال را بهرهمند میکنند
(برای ارسال سوال به اطلاعات کانال مراجعه فرمایید)
و تشکر از عزیزانی که با پیام های قدردانی از کانال ما رو شرمنده میکنند🖤
ممنون از شما
#سوالات_شما
#شب_عاشورا
#تسلیت
« اعمال شب عاشورا »
☑️ اول:
صدر رکعت نماز در هر رکعت بعد از حمد سه مرتبه سوره توحید.
بعد از پایان صد رکعت هفتاد مرتبه بگوید:
سُبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ للهِ وَ لا إِلَهَ اِلّا اللهُ وَ اللهُ أَکْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
☑️ دوم :
چهار رکعت نماز « دوتا دورکعتی »
در آخر شب ؛ در هر رکعت بعد از سوره حمد، هرکدام از آیة الکرسى و سوره هاى توحید و فلق، و ناس را ده مرتبه بخواند،
پس از سلام صدمرتبه سوره توحید را قرائت کند.
☑️ سوم :
چهار رکعت نماز، د رهر رکعت بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره توحید ( این نماز برابر است با نماز امیر المؤمنین علیه السّلام که م صلى الله علیه و آله فرستد، و هرچه مى تواند بر دشمنان ایشان لعن کند.
☑️ چهارم :
احیا این شب روایت شده: مانند آن است که عبادت کرده باشد به عبادت جمیع فرشتگان، و عبادت در آن، برابر هفتاد سال عبادت است،
☑️ پنجم :
زیارت امام حسین علیه السلام در کربلا
« اللهم ارزقنا بحق محمد و آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین»
(مفاتیح الجنان)
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
#اعمال_روز_عاشورا
🌑روز عاشورا که روز شهادت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفاى ایشان است، روز اندوه و غم و مصیبت ائمّه اطهار علیهم السلام و شیعیان آنها مى باشد، و بر رعایت امور و انجام اعمالی در این روز تأکید شده است که به چند مورد اشاره می شود:
🏴 خواندن زیارت عاشورا کامل(با صدلعن وصد سلام)
🏴هزار مرتبه» قاتلان آن حضرت را لعنت کند و بگوید:
اللّٰهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ؛
خداوندا بر قاتلان حسین(ع) لعنت فرست.
🏴به نظر اکثر مراجع عظام تقلید روزه گرفتن در این روز کراهت دارد؛ ولی بهتر است بدون قصد روزه، تا بعد از نماز عصر از خوردن و آشامیدن خودداری شود.
🏴 یکدیگر را در مصیبت آن وجود مقدّس به این جملات تعزیت گویند: أَعْظَمَ اللّٰهُ أُجُورَنا بِمُصابِنا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ، وَجَعَلَنا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الْإِمامِ الْمَهْدِیِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلامُ؛ خدا مزدهای ما را به خاطر سوگواریمان برای حسین (درود بر او باد) بزرگ گرداند و قرار دهد ما و شما را از خونخواهانش به همراه ولیاش امام مهدی از خاندان محمّد (درود بر ایشان باد).
🏴کارکردن در روز عاشورا حرام نیست ولی شایسته است مؤمنین در این روز دست از کسب و کار بکشند و نیازهاى خانه را در روز عاشورا تهیّه و ذخیره نکنند و بابستن مراکز تجاری، که خود نمادی از مشارکت در مصیبت سالار شهیدان و اظهار همدردی با حضرتش می باشد در حد ممکن در این وظیفه مهم کوتاهی نکنند. البته کسانى که با مسائل بسیار ضرورى مردم سر و کار دارند مثلا پزشکان و امثال آنها و از این امر مستثنی هستند. (1)
🏴مؤمنین توجه داشته باشند با اقتدا به اباعبدالله الحسین علیه السلام در هنگام وقت نماز، عزاداری و سایر امور را تعطیل و نمازشان را اول وقت و به جماعت اقامه نمایند. (3)
🏴در روز عاشورا سعی جدی داشته باشیم که از مزاح و خنده و دیگر سرگرمى هاى مسرّت بخش دنیوى خوددارى کنیم و همچنین هنگام غروب روز عاشورا، به یاد مصائب فرزندان و اطفال و زنان حرم امام حسین علیه السلام باشیم، زیرا آن هنگام از سخت ترین لحظات حرم آل پیامبر صلى الله علیه و آله بود.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رهبری، سایت، استفتائات، شماره 592835 ؛ مکارم، احکام عزاداری، ص: 118 ، س 169 ؛ مفاتیح نوین، اعمال روز عاشورا)
(2) (سیستانی استفتائات کتبی در گروه علمی حرم ؛ استفتائات مکارم ج1 س575)
(3) (رهبری، سایت، استفتائات، شماره 607464 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج1 ، ص: 583 ، س 2177 ؛ بهجت، استفتائات، ج4 ، ص: 541 ، س 2177 ؛ مکارم، استفتائات سایت، نماز جماعت، اهمیت نماز جماعت
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️جدیدترین روش درمانی کرونا درطب سنتی
▫️ شبکه افق برنامه انارستان ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
▫️ دکتر زنده دل متخصص طب سنتی
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#السلام_علیک_یااباعبدالله
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✳️آیا امام زمان(علیه السلام) با حضرت #عیسى(علی نبینا وآله وعلیه السلام) در یک زمان ظهور میکنند یا در زمانهای مختلف؟
پاسخ :
✅ از روایات وارد شده در باب ظهور برمیآید که منجی حقیقی و اصلی، امام زمان(علیه السلام) است که ظهور میفرمایند و حضرت عیسى(ع) در همان زمان در کنار او و از یاران ایشان خواهد بود.
🔹در معارف اسلام دو منجی به نامهای حضرت عیسى(علی نبینا وآله وعلیه السلام) و امام زمان(علیه السلام) بیان نشده است، بلکه یک منجی وجود دارد که امام زمان(علیه السلام) است. حضرت عیسى در هنگام ظهور امام زمان(عج) نزول نموده و در کنار امام قرار گرفته و با او نماز خوانده و با ایشان بیعت میکند.(1) نیز در راستای هدف عالی امام زمان(عج) که تشکیل جامعه آرمانی است، قرار دارد و از یاران حضرت میباشد.
🔹در برخی روایات تصریح شده است که حضرت عیسى، یکی از فرماندهان امام زمان(ع) بوده و حضرت را در تشکیل حکومت و سرکوبی مخالفان یاری میکند. امام علی(علیه السلام) فرمود: «... آن گاه مهدی ما عیسى را به جانشینی خود در عملیات تهاجمی علیه دجال بر میگزیند.
🔹 حضرت عیسى(علی نبینا وآله وعلیه السلام) برای یافتن و سرکوبی دجّال حرکت میکند... دجّال به سوی حجاز حرکت میکند و حضرت عیسى در گردنه «هرشا» به او میرسد و فریاد هولناک بر او میکشد و ضربهای سخت بر او فرود میآورد و او را در شعلههای آتش ذوب میکند، آن سان که سرب در آتش ذوب میشود».(2)
✔️بنابر این
اوّلاً: در روایات ظهور حضرت عیسى(ع) نیامده، بلکه از نزول و فرود آمدن ایشان در کنار حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) سخن رفته است؛
ثانیاً: آنها در یک زمان خواهند بود، نه در زمانهای مختلف.
1ـ منتخت الاثر، ص 479.
2ـ الشیعه و الرجعه، ج 1، ص 167، به نقل از نجمالدین طبسی، چشمانداز به حکومت مهدی، ص 93 ـ94.
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#سوالات_شما
شبهه ی یکی از اعضای محترم کانال:
⬅️⬅️⬅️ ما می دانیم که مصیبت چند جنبه دارد(برخی ها امتحان الهی هستند، برخی ها عذاب و...)، حالا سوالم این است که چرا خداوند متعال در این آیه فرموده هر مصیبت نتیجه گناه یا اعمال ما میباشد(نه بعضی مصیبت ها)!؟
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ (شوری: 30)
«هر مصیبتی به شما رسد بخاطر اعمالی است که انجام دادهاید، و بسیاری را نیز عفو میکند!»
متوجه شدید (هر مصیبت)، خوب اگر هر مصیبت بخاطر گناه ما برای ما میرسد، پس موضوع امتحان الهی چه میشود!؟
پاسخ کوتاه👇
الف)
🔘بله آیه ی مورد نظر می فرماید، هرمصیبتی به شما وارد می شود بخاطر گناهان شماست، و در آیه ی شریفه دیگر هم می فرماید:
🌺«وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ»🌺 (بقره: 155)
قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مالها و جانها و میوه ها، آزمایش می کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان.
ولی هیچ تضادی در بین این آیات وجود ندارد و کافیست با تامل آیات شریفه ی فوق را بخوانیم.
ب)
▪️البته برای فهم بهتر موضوع، یادآوری یک نکته ی مهم لازم است.
و آن هم اینکه، «عذاب»، «بعد از انجام عمل» صورت می پذیرد، ولی «آزمایش» «خود عمل» است.
▪️با توجه به نکته ی فوق، آیه ی 30 سوره ی مبارکه ی شورا (هر مصیبتی به شما وارد شود...) دارد در مورد «مصیبت های بعد از انجام گناهان» حرف می زند... و با توجه به انتهای آیه، منظورش «قصاص بخاطر گناهانی» است که قصاص دنیایی آنها مورد عفو قرار نگرفته است.
▪️اما آیه 155 سوره ی مبارکه ی بقره، دارد از مصیبت هایی حرف می زند که «خودِ عملِ آزمایش» هستند...
🔸پس هیچ تداخلی در بین این دو آیه وجود ندارد. چون در مورد «دو موضوع متفاوت» سخن می گویند.
▪️ولی مصیبت هایی هم وجود دارد که آزمایش الهی است، و بخاطر گناهان نیست.
و برخی بلاها تادیبی است و آگاهاندن مثل برخی مصیبات پیامبران الهی چون آنها که گناه و معصیت ی ندارند.
و برخی بلاها برای ترفیع درجه است مثل کربلا
🖤پس غالبا بلاها
🏴برای کفار عذاب(در حقیقت مقدمه عذاب آخرت) برا گناهانشان
🏴برای مومنین تطهیر گناهانشان و امتحان
🏴برا اولیاء الهی تأدیب و آگاهاندن
🏴وبرای معصومین ترفیع و بالا رفتن مقام و درجه
▪️کانال شبهات جوان و نوجوان🌺
به کانال ما بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1
#شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام
#مبارزات_امام_سجاد_علیه_السلام
با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله و شهادت امام سجاد علیه السلام
عصر عاشورا، پرچم خونین عاشورا به دست امام سجاد ـ علیه السّلام ـ افتاد و امام مبارزات خود را در ابعاد گستردهای آغاز نمود و از هر فرصتی در این راستا استفاده کرد که مهمترین آنها عبارتند از:
🖤1. خطبههای آتشین: امام علیه السّلام برای روشنگری مردم و تبیین معارف عاشورایی و پردهبرداری از چهرة منفور بنیامیه خطبههایی در کوفه و شام ایراد فرمودند و اذهان مردم مدینه را نسبت به بنیامیه آگاه کردند و این زمینهای شد که بسیاری از قیامها بر علیه امویان در مدینه شکل بگیرد.
🖤2. تبیین معارف اهل بیت و مبارزه در قالب دعا: امام زین العابدین ـ علیه السّلام ـ در محیطی که ارعاب و اختناق حاکم بود مباحث سیاسی و اصول اعتقادی را در قالب دعا بیان میفرمود که مهمترین آنها مسئلة امامت و رهبری حقیقی جامعة اسلامی و غصب و تصاحب آن توسط حکّام جور بود
🖤3. زنده نگه داشتن یاد و خاطرة عاشورا: واقعة عاشورا در افکار عمومی برای حکومت اموی بسیار گران تمام شد و مشروعیت آن را زیر سؤال بود، امّا برای اینکه این فاجعة عظیم فراموش نشود امام با گریه بر شهیدان و زنده نگه داشتن خاطرة آنان مبارزة منفی را به صورت گریه ادامه داد.
🖤4. تربیت شاگردان: امام ،شاگردان و اصحاب خاصّی تربیت کرد که هر یک از آنها حافظ دستاوردهای مکتب عاشورا و امامت بودند.
کانال شبهات جوان و نوجوان👇
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1