درباره جنایت و مکافات داستایوفسکی
🔴انسان ها به دو دسته تقسیم میشوند، کنشگر و منفعل، بخواهی کنش گر باشی باید هزینه بدهی، عرق خون جان
🔴داستان واقعگرایانه، خوبی اش همین است، برخلاف خیلی از خیلی از داستان های دیگر دنیایش واقعی است، جنایت و مکافات و خوشی و عشق و نیکوکاری با هم است.
🔴 گویا روش تفکر هم شدیدا مد پذیر است! امروز اینجوری فکر کردن مد است فردا آنجوری!
🔴گویا فارغ از هیاهوی روشنفکران و سروصدایشان مردم زندگی خودشان را دارند، گویی اصلا اینها به زبان دیگری سخن بگویند مردم میبینند، نگاهشان میکنند، گوش میدهند، همینکه میبینند گاهی سخنشان فراطبیعی است، بر خلاف فطرت است باز برمیگردند به عادت های فطری خودشان!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جریان زندگی!
دیدن چنین صحنه هایی در مرکز درمانی و اورژانس حیات بخشی بیمارستان رو بیشتر به چشم میاره...
رفتارهای بی تربیتی در حرم اهل بیت، بد توی ذوق آدم میزند!
دستکم شانزده سال آموزش متوالی در مدرسه و دانشگاه و این همه بی تربیتی حقیقتا نوبر است!
رفتار غیر تربیتی با کودکان ناشی از خستگی و بی صبری و بی سوادی والدین، اعتراض خشن به شیطنت دختر بچه توسط مادرش، ناراحتی از پر شدن مثانههای کوچک و قص علی هذا
و البته خودم که وضعم بدتر ازین حرفهاست...
#الهی_بعلی
دیروز دم افطار توی مسیر یکی دو کیلومتری چهارراه عامل تا هدایت، یه ۲۰۶ سه بار ازم سبقت گرفت باز بهش رسیدم!
فارغ ازینکه سرعت مجاز چیز خوبیه، اساسا توی شهر بیشتر از سرعت مجاز راندن، نتیجهش جز افزایش مصرف سوخت و استهلاک موتور و کلاچ و ترمز چیز دیگری نیست!
#فرهنگ_ترافیک
♾️ از این نمادها برای زندگی مشترک چقدر بهره میبرید؟
نمادسازی چقدر در استحکام رابطه همسرانه اثر دارد؟ مگر ما گل نمیخریم؟ هدیه نمیدهیم؟ چه فریادی ارزشمند تر از اینکه برای همیشه فقط تو ؟
گرچه معتقدم قبل از گردنبند باید بر قلب خواند و نوشت و تمرین کرد بینهایت با یک نفر بودن را، ولی چنانچه هک کردیم و نوشتیم و چشم و دلمان هم از غیر پاک شد، آن موقع استفاده از نماد های روز بدک نیست.
البته به شرطی که نماد روز، نماد غربزدگی ترجمه نشود!
#Forever
چرا محمدم، چرا فرزندم، جذاب است
معلوم نیست کدام یک از این شریانات قدرت قتل و غارت دارد و کدام قدرت تعمیر و عمارت
فرزندم، کاش، کاش میشد آن رگ قاتل را تجاوزگر را قطع کرد. کاش میشد آن رگ عمارت، هدایت و رحمت را پروراند.
ولی محمد جان، شاید درون رگ رحمت مرگ باشد، میفهمی؟ و درون رگ تجاوز و قتل زندگی.
میفهمی محمد! با تو ام، باز پشت دستگاه خوابت برد؟ کاش میفهمیدی، جذابیتش این است، نه چند رنگ سیاه و سفیدی که میبینی.
این درهمتنیدگی حیات و ممات، قتل و عفو، تجاوز و عفت در قلب است که آدم را خیره میکند. آن تکه فلز روبهرویت اینها را هم نشان میدهد یا عقلت را مشغول چند سیخ و خط سیاه کرده؟ حتما یاد آبشار افتادی؟ یا یاد جویبار روان از فراز کوه؟ عیبی ندارد. ولی کاش عقلت، خیالت را همراهی میکرد. آنگاه خیره تر میشدی، میترسیدی، مبهوت میشدی
فهمیدی محمد یا باید پا به سن بگذاری؟
نادر ابراهیمی
نادر طالب زاده
کی گفته اسم روی شخصیت تاثیر نداره؟ دو تا عاشق علی، دو تا عاشق ایران، دو تا نادر! من در برابر این چنین شخصیت های وسیع جز اشک چه دارم؟
بیایید خبر نخوانیم!
احساس عقب ماندگی پیدا میکنیم اگر خبر نخوانیم؟
با نخواندن خبر و چکنکردن استوری های اینستاگرام، وضعیت های واتسآپ، آخرین توییت ها و دیگر کانال ها و شبکههای خبری چه چیزی را از دست میدهیم؟
من هنوز مطمئن نیستم ولی ظاهرا هیچ!
در مقاله ای میخواندم که میگفت خبرهای مهم خود بخود به گوش شما خواهند رسید!
یکی از همکاران که در حوزه مغز و اعصاب پژوهش میکند، میگوید اینستاگرام خلاقیت را از ذهن میگیرد!
البته چیز پیچیده ای نیست، تمرکز نداشتن خیلی چیزها را از انسان میگیرد! تا جایی که میتوانم بگویم انسان امروز اگر معتاد به خبر شد کثیرالشک هم میشود!
البته یک مقوله دیگر میل را ما به حضور مجازی تحریک میکند، خودنمایی و خودستایی و لذت از لایک گرفتن و حس محبوبیت بین مخاطبان، چنانچه میبینیم و میچشیم میتواند یگانه دلیلی باشد که در پی علم به مضرات مجازی بازهم انسان را پای موضوع حفظ کند!
شخصا همیشه با این حس درگیر بوده ام! که لذت لایک ها و احساس توجه مردم به چه درد میخورد! اینکه در یک بازی مجازی همه باهم داریم افسرده تر میشویم یا به داشته های هم غبطه میخوریم یا به امید توجه دیگران خودمان را تنهاتر میکنیم آیا دلایل قانع کننده ای برای خودنمایی مجازی هستند؟!
آندسته از دوستانی که احساس میکنند با بحث های سیاسی یا بازنشر سیاسیها یا توییت ها یا تکه های جذاب دارند کار تبیینی میکنند به نظرم در بدوی ترین حالت خودشان هم در گردابی گریزناپذیر درحال غرق شدن هستند!
بی تعارف با نویسنده این مقاله هم نظرم که تنها با خواندن کتابها و مجلات عمیق میتوان جامعه را از گرداب بیرون آورد و #جهاد_تبیین جز فرار کردن و فراری دادن مردم از خبرگزاری ها و کلکل های مجازی نیست.
https://b2n.ir/s06999
جریان شناسی!
نگاه ریشه ای و عمیق دقیقا آنچیزی است که در اخبار و رسانه ها و پایگاه های خبرپراکنی دیده نمیشود، جایی که عوام گرایی نباشد! بی تعارف حرفش را بزند و خوب هم بزند!
من حقیقتا پس از سال ها مطالعه و گشت و گذار در کتب مختلف تاریخی و سیاسی و اجتماعی به وسع خودم تا بحال کتابی چنین عمیق و البته علمی ندیده بودم، کتابی که مزایا و معایب را با هم ببیند، کتابی که با یک سوال شکل گرفته ولی پاسخ بسیاری از سوالهای تاریخی_سیاسی خود را در آن خواهید یافت!
چرا همای سعادت در سال ۵۷ بردوش روحانیت نشست؟! سوال کلیدی این کتاب است، سوالی که مردم در پاسخ به آن گاهی طعنه میزنند، خرده میگیرند، گاهی دست آمریکا را هم پشت آن میبینند! حتی پیرتر ها دست انگلیس را!
خواندن مقدمه این کتاب برای گرفتار شدن شما کافیست و من قریب به دو ماه روز وشب خواندم تا به نتیجه گیری انتهایی و حالا تاریخ ایران را آنگونه میبینم که قبل نمی دیدم! گویی یک گمشده را پیدا کرده ام!