8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸مگر هیئت و حرم ائمه دارالشفا نیست، پس چرا ماسک بزنیم؟
🔹پاسخ حجت الاسلام عالی به شبهات اخیر مطرح شده درمورد کرونا و هیئت
@javinaniha
لایو مراسمات رو عاشورا در جوینان از طریق پیج دوم جوینان به آدرس👇👇👇
Instagram.com/javinaniha1
پیج بالا رو دنبال کنید
💠▪️💠▪️💠▪️▪️💠▪️💠▪️💠▪️
▪️آیین برگزاری مراسم روز عاشورا در #جوینان▪️
@javinaniha
ایام ماه محرم و صفر از دیرباز نزد ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده و دو ماه خاص عزاداری شیعیان جهان به شمار میرود؛ از اینرو در هر منطقه ای برگزاری آن با آداب و سنن خاصی همراه است.
در #جوینان نیز این مراسم هرساله با شور و عشق فراوان انجام می شود که برگزاری این مراسم حاکی از ارادت و علاقه مردم جوینان به امام حسین(علیهالسلام) و خاندان گرامی ایشان است.
آیین باشکوه #نخل_برداری از جمله مراسمی است که هر سال در جوینان در روز عاشورا با مفهومِ تشییع پیکر مقدس سیدالشهدا(علیهالسلام) بر پا می شود.
اهالی جوینان در هر کجای ایران باشند در تاسوعا و عاشورای حسینی، خودشان را به زادگاهشان می رسانند تا در مراسم نخل گردانی و عزاداری شرکت کنند.
پایه کشان نخل یاعلی گویان پایه های سنگین را بر روی دوششان قرار داده و نخل از مقابل مسجد جامع در مرکز روستا بر روی دوش عزاداران حرکت می کند و با شور و عشق وصف ناپذیر، مراسم تشییع نمادین پیکر مقدس امام حسین(علیهالسلام) را برگزار می کنند.
برای پایه کشان نخل فرقی نمی کند در چه آب و هوایی قرار دارند، در گرما و آفتاب و یا در برف و یخبندان نخل باید بر روی دوششان قرار گیرد و خود را بیمهی سالانهی دستگاه اهل بیت کنند.
با حرکت نخل، خیل عظیم جمعیت به حرکت در می آید و با پذیرایی، ذبح قربانی و دود اسفند بدرقه میشوند و با ذکر فاتحه و صلوات برای بانیان به راه خود ادامه میدهند.
سنت دیرینه ای که همچنان در جوینان باقی است توزیع نان محلی به نام "نان عباس علی" است.
معمولاً کسانی که نذر دارند نان عباسعلی پخته و یا خریداری کرده و در بین عزاداران توزیع می کنند. این نان از آرد، شیر، شکر و زعفران تهیه می شود.
در میان عزاداران، یک ساقی، با مَشکی بر دوش و با پای برهنه، مسئول رساندن آب به عزاداران است و چقدر گواراست خوردن جرعه ای آب از پیاله های زرّین که مزّین شده به آیات قرآن و دستی در میان آن که نشان از دست بریده قمر بنی هاشم دارد.
در ادامه با خواندن نوحه، سینه زنی و زنجیرزنی، نخل به آستان مقدس امامزاده حسين و عدنان(علیهمالسلام) حرکت و با دشواری و تحمل فشار اما با عشق و شور به صحن امامزاده میرسد.
باید آنجا باشی و ببینی که چگونه جوانان عزادار، نخل را بر روی دستانشان میچرخانند.
صدای کوبیدن طبل و سنج به همراه فریاد "یاحسینِ" نخل کشان و سینه زنی و زنجیرزنی عزاداران، چنان شوری بر پا می کند که دل هر عاشقی را می لرزاند و لحظه ی وداع با حسین(علیهالسلام) را در روز عاشورا تداعی می کند و صدای ناله و عزای حسین را از جوینان به گوش همگان میرساند.
عزاداری همه مورد قبول حق ان شاالله
🆔 @javinaniha
کانال مردمی جوینان
موسسه فرهنگی هیا - روستای جوینان
💠▪️💠▪️💠▪️▪️💠▪️💠▪️💠▪️
✨❧✧﷽✧❧✨
❇️فضیلتِزیارتِعاشورا
✨امامجعفرصادق {؏} میفرمایـند : زیارت عاشورا ،، را بخوان و از آن مواظبت کن به درستی که من چند خیر را برای خوانندۀ آن تضمین میکنم :
🔹اوّل : زیارتش قبول شود ..
🔸دوّم : سعی و کوشش او مشکور باشد ..
🔹سوّم : حاجات او هر چه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و ناامید از درگاه او برنگردد زیرا خداوند وعدۀ خود را خلاف نخواهد کرد ..
📚 بحارالأنوار ،،
📚ج 98 ،، ص 300
══༻♥️༺══
#ارسالی: مهدی اسماعیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📸 محرم سالهای نه چندان دور در جوینان
تصاویر بیشتر در کانال "جوینان گالری"👇👇👇
@javinanaks
@javinanaks
🎥 عزاداری هیئت محترم حضرت سیدالشهداء(ع) جوینان در روز عاشورا
از مسجد جامع تا امامزاده حسین(ع) جوینان
28 مرداد 1400
👇👇👇👇👇👇
https://www.instagram.com/tv/CSv22yFITbe/?utm_medium=share_sheet
رعایت *حق الناس* برتر از مقام شهادت
این سخن حسین بن علی(ع) است که در شب عاشورا به همراهانش چنین گفت:
«اگر کسی از شما حقی از مردم بر گردنش است ، با من نیاید ، چون شهادتش باعث بخشش حق الناس نخواهد شد»
الله الله که این سخن برای شناخت دینی که این بزرگمردِ تمام از آن دفاع میکند و برای دفاع از آن، خود را و برگزیدگان نایاب زمانه را به مسلخگاه عشق و ایمان میبرد، نشانهای روشنگر است.
بر پایهی آموزه های قرآنی ؛ هر کس به قدر ذره ای کار نیک یا زشت انجام دهد ، با پیامدهای آن مواجه خواهد گردید و هیچ راه گریزی برای آدمی از عواقب اعمال اش وجود ندارد. پس حتی کشته شدن در رکاب حسین بن علی(ع) برای بخشودن ظلم بر بندگان خدا کافی نیست که ضایع کردن حقوق مردم جنایتی است که شهادت نیز آن را نزد خدا به فراموشی نمیسپرد و خداوند از آن در نمیگذرد، که خدا توجیهگر ظلم بر مردم نیست.
حاشا اگر چنین باشد که ذره ای ناپاکی که در حق مردم روا شده باشد ؛ حتی با دریایی پاک شود. آن کس که حق مردم را زیر پا بنهد ، در مسیر کفر و ظلم گام نهاده چرا که کفر یعنی پوشاندن حق و ظلم یعنی پایمال کردن حق و چه حقی مستحق تر از حق الناس که حتی شهادت در کنار امام حسین(ع) نیز زشتی آن را نمی زداید و عقوبت آن را از حافظهی خدا پاک نمیسازد ...
28 مرداد 1400
حسین خدابخش(یوسف)