هدایت شده از محمد فروهر | سواد رسانه🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕🌀 توهم کاربر
🔻چقدر این مثالی که میزنیم غلطه ...
🔸با سخنرانی استاد #کهوند
#مدیریت_رسانه
☑️ با ما مربی رسانه شوید👇👇👇👇
🔷 http://eitaa.com/joinchat/600440835C70c35d8d3e
🔶 https://sapp.ir/radmiran
هدایت شده از صدای ایران | VOI
حمایت خردسالان از پیام رسانهای ایرانی
نگران نباش فرزند وطنم نمیگزاریم آینده تو را فدای سیاست های اشتباهشان کنند
#بعضیا_نمیخوان
#تنفس_مصنوعی
#تغییر_به_نفع_مردم
#اغتشاش_گرام
#تلگرام_رمز_فتنه_بهمن
#نه_به_تلگرام
@voinews
بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔴 یکی از دلایل فیلتر تلگرام جلوگیری از خرید و فروش ارز مجازی بود/ زمانی که تلگرام چهار میلیون کاربر در ایران داشت قوه قضاییه بر فیلتر تلگرام مُصر بود و هشدار هم داد
🔗 citna.ir/news/217747
#جهاد_اقناعی ✊ @jebheh
🔴 اختلال همزمان فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ
🔗 tik.ir/fa/news/229432
جبهه ✌
فقط خدا میداند اگر نرمافزارهای ایرانی دچار اختلال شده بودند، رسانههای داخلی و خارجی چه هیاهویی بهپا میکردند...
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
⚠ چرا هیچ مسئولی به مردم اخطار نمیدهد که قرار است دو روز دیگر دسترسی به تلهگرام از طریق دو فیلترشکن هاتگرام و طلاگرام قطع شود، انگار که اصلاً چنین قراری نبوده است.
زمانی که مسئلهٔ مهمی مانند فیلترینگ تلهگرامِ جاسوس و فاسد داغ میشود و قرار میشود برخورد قاطعی صورت پذیرد، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر تحمیلی شورای عالی فضای مجازی، مثل همیشه برای وقتکشی و سرد شدن قضیه و در جهت حمایت از ابزارهای دشمنان ملت ایران، مسئولین ساده لوح را «فریب» داده و طرحهای مزخرفی را اغلب بدون طی مراحل تصویب در شورایعالی فضای مجازی، اعلام و ابلاغ میکند؟
🔴 موارد مشابه:
➖ وقتکشی برای اجرای حکم قضاییِ فیلترینگ اینستاگرام در سال ۹۲ با هزینه چند صد میلیارد تومانی برای طرح مضحک و از اول شکست خورده «فیلترینگ هوشمند اینستاگرام» از سال ۹۳ تا امروز.
➖ وقتکشی برای فیلترینگ تلهگرام در سال ۹۳ با تصویب «دادن فرجه به تلهگرام برای انتقال سرورها به ایران».
➖ وقتکشی برای اجرای حکم قضایی فیلترینگ تلهگرام در سال ۹۷ به بهانههای رنگارنگ و دادن فرجه تا نیمه شهریور و احتمالاً باز هم به فراموشی سپرده شدن.
لازمبهذکر است تا زمانی که مافیای اینترنت در نقاط حساس تصمیمگیری، مسئولیت داشته باشند:
1⃣ همچنان فیلترشکنها بسته نمیشوند.
2⃣ ابزارهای خارجی محدود یا مسدود نمیشوند.
3⃣ زیرساخت و پهنایباند لازم به شبکههای اجتماعی ایرانی داده نمیشود.
4⃣ شبکهٔ ملی اطلاعات، بهعنوان قانون و دستور مستقیم کتبی و شفاهی و مکرر مقام معظم رهبری، راهاندازی نمیشود.
5⃣ و...
#نهضت_روشنگری ✊ @jebhrh
گزارش خبرگزاری فارس درباره پایان فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی
براساس اعلام رسمی آخرین مهلت هاتگرام و طلاگرام برای اتصال به تلگرام تا ۱۵ شهریور است و این ۲ نسخه موقت غیررسمی و فارسی تلگرام از پسفردا دیگر به پایان راه فعلی خود می رسند.
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، هاتگرام و طلاگرام، دو نسخه موقت غیررسمی و فارسی تلگرام در ایران 2 روز دیگر به پاپان راه فعلی خود می رسند. قرار است این دو نسخه فارسی تلگرام یا از تلگرام مستقل شوند یا فعالیت آنها با روش فعلی متوقف شود.
ابتدا قرار بود این نسخههای غیررسمی تلگرام برای مدت محدودی که پیامرسانهای داخلی تقویت و قادر به پذیرش کاربران تلگرام میشوند، کمکحال داخلیها باشند، اما پس از مدتی اختلافنظر ایجاد شد و آنها رفیق تلگرام و رقیب داخلیها شدند. با ادامه این اوضاع اعتراض بر سر بلاتکلیفی وضعیت بازار پیام رسانهای داخلی و خارجی بالاگرفت و اعتراضها به تعیین ضرب الاجلی برای تعیین تکلیف این نسخهها ختم شد.
اختلاف بر سر توقف یا ادامه فعالیت نسخههای غیررسمی تلگرام، مدتی در سطح مسئولان بدون نتیجه مطرح بود که ۴ پیامرسان سروش، گپ، ایتا و بیسفون در بیانیه مشترکی با گلایه از بلاتکلیفی حضور یا عدم حضور هاتگرام و طلاگرام در بازار به بروز اختلال در روند مهاجرت کاربران به پیامرسانهای داخلی اعتراض کردند و از مرکز ملی فضای مجازی و سایر دستگاههای متولی خواستهاند که موضوع پیامرسانهای داخلی را در مناقشات سیاسی وجهالمصالحه قرار ندهند.
این پیام رسانها که روزی کمتر از ۵ میلیون کاربر داشتند اکنون به آمار ۳۰ میلیون کاربر رسیدهاند.
فارس پیش از این در گزارشی خبر داده بود که «بنابر شنیده های غیررسمی، در نتیجه ضرورت و فشار برای تعیین تکلیف این اوضاع، به این دو برنامه که با تیم واحدی مدیریت میشوند برای تبدیل شدن به پیامرسان مستقل و بومی ابتدا تا پایان خرداد مهلت داده شده بود که اما با اتمام مهلت و انجام نشدن تعهدات، مهلت دوبارهای برای آنها در نظر گرفته شد و سپس با ارایه مهلت اضافه فقط تا شهریور موافقت شده است.»
*دبیر شورای عالی فضای مجازی: آخرین مهلتی که به آقایان دادیم 15 شهریور است
سپس دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سؤالی درباره حمایتهای پنهان از نسخههای فارسی تلگرام، گفت: طرح مرکز ملی فضای مجازی درباره خروج از انحصار تلگرام بود و برای برخی سازمانها تکالیفی تعیین شده بود. در رابطه با هاتگرام و تلگرام طلایی از ابتدا سیاستهای خروج از انحصار تلگرام برای دوره گذار روی این برنامهها حساب شده بود و پذیرفتیم که تلگرامهای فارسی چند ماهی فعال باشند اما آخرین مهلتی که به آقایان دادیم 15 شهریور است و باید به یک پیامرسان صد درصد بومی تبدیل شوند.
*قرار مستقل شدن هاتگرام و تلگرام طلایی از پس فردا
با پایان آخرین مهلت دسترسی هاتگرام و تلگرام طلایی به تلگرام و تحقق وعده مستقل شدن آنها، شرایط پیامرسانهای داخلی وارد مرحله حساسی خواهد شد و در صورت مستقل شدن این دو برنامه و قطع ارتباط با تلگرام، منطق مقداری ریزش کاربر در این دو برنامه را پیشبینی میکند و بار دیگر تقاضا و تمایل برای پیام رسانهای جایگزین نسبت به قبل افزایش می یابد. اگرچه این احتمال هم وجود دارد که باز هم مراجع تصمیمگیر تعهدات قبلی را نادیده بگیرند و درباره تعیین تکلیف این دو نسخه تعلل کند.
اخبار و تحلیلها درباره فضای مجازی را در کانال ما دنبال کنید👇👇👇
🆔@dmfmes
گفتوگوی «وطن امروز» با سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور
""جنگ اقلیمی تخیل نیست""
بهزاد مهرکش- سیدمحمد حسینی: امروز در سایه توان بالای نظامی کشور و باور جهانی بر عدم امکان مقابله نظامی با ایران، تهدید و جنگ نرم از سوی دشمن در ابعاد مختلف جایگزین جنگ نظامی شده است. این موضوع در بسترهای مختلفی؛ از رسانه تا توطئه آب و هوایی علیه منافع ملی جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و روز به روز نیز در حال افزایش است. تشکیل شبکههای اجتماعی مختلف با امکاناتی ناظر بر فضای جامعه ایران که نمونه بارز آن را با فراگیر شدن تلگرام شاهد بودیم از جمله این اقدامات است. شبکههایی که به محلی برای سازماندهی اقدامات مختلف ضد امنیت ملی کشورمان در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی تا شکلدهی آشوبهای خیابانی توسط آنها تبدیل شده است. تلاش دشمن برای تغییر شرایط اقلیمی، نفوذ بین دستگاههای تصمیمگیر از طرق ابزارهای الکترونیکی و... نیز از دیگر نمونههای این جنگ نوین است. در همین رابطه و برای شناخت بسترهای تهدید و اقدامات انجام شده در این باره «وطن امروز» با سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفتوگو کرده است .
یکی از موضوعاتی که چندی پیش به آن اشاره کردید این بود که 60 درصد فعالان ضدانقلاب در فضای مجازی از منافقین هستند. نکته قابل تأمل دیگر اینکه اشاره کردید اینها در عربستان حضور دارند یا به نحوی از سوی این کشور هدایت و حمایت میشوند. با توجه به اینکه این موضوع به صورت کلی مطرح شد، لطفا جزئیات بیشتری از این موضوع بفرمایید.
فضای سایبری و مشخصا شبکههای اجتماعی یک ویژگی مشخص دارد به نام گمنامی. حتی جنسیتها مشخص نیست و منشأ بسیاری از موضوعات مطرح شده را نمیتوان تشخیص داد. خب! این یک قابلیت است. نکته دوم در فضای سایبری بیمرزی است و اینکه هر کلیک شما ممکن است در هر نقطهای از دنیا هدایت شود بدون اینکه کاربر اطلاعی داشته باشد.
این 2 قابلیت گمنامی و بیمرزی، باعث میشود اعتبار مفاهیم و جملات تا حدی مشکوک باشد. خب! بخشی از افکار عمومی در مواجهه با محتوای موجود در فضای مجازی همواره به این 2 اصل توجه ندارند، از این رو ممکن است اخباری را که میبینند مستند فرض کنند. به صورت طبیعی منشأ تولید خبر باید مشخص باشد مثل اخباری که در روزنامهها منتشر میشود. در فضای مجازی تولیدکننده خبر مبهم است. در رابطه با سوال شما به صورت مصداقی موارد کلیدی قابل توجهی را ریشهای بررسی کردیم و بعد از بررسی متوجه شدیم منشأ بسیاری از این اخبار یکسری اکانت واحد است. به عنوان نمونه 20 تا 30 نفر هر کدام به طور میانگین 10 تا 15 کانال دارند و یک مفهوم را تولید و منتشر میکنند، بعد همین حرفها را مشترکا پوشش میدهند و همینطور موج تولید خبر درست میکنند. تا جایی که یک خبرنگار همین محتوای تولید شده را در نشست خبری سخنگوی قوهقضائیه مطرح میکند و درباره مثلا اعتصاب غذای فلان زندانی سوال میپرسد. :
خب! آن خبرنگار بدون دقت این سوال دروغ را پرسیده، در صورتی که از اساس صحت نداشته اشت. همانطور که میدانید قابلیتی در شبکههای اجتماعی وجود دارد به نام روبات که قابلیتهای مختلفی مثلا اشتراک مطلب، بالا و پایین بردن فالوئرها و حتی کامنت گذاشتن در شبکههای اجتماعی را دارد. در همین رابطه یکی از مسؤولان کشور به من گفت در یک زمان خاصی مشاهده کرده فالوئرهایش در یکی از شبکههای اجتماعی بالا رفته است. با گذشت زمان قابلتوجهی، چک کرده و مشخص شده بود که بخش زیادی از این افراد با آیپی عربستان هستند. خب! روی قضیه حساس شده بود و همین
را درباره یکی از مسؤولان دیگر هم چک کرده بود که مشخص شده بود بخش قابل توجهی از فالوئرهای او هم با آیپی عربستان بودند. البته الزاما همه این کاربران فرد نیستند و بخشی نیز ممکن است روبات باشند. اما ماجرا چیست؟ فرض کنید مسؤولی درباره یک موضوع خاصی اظهارنظری میکند. این کاربران که اشاره شد شروع میکنند نسبت به آن موضوع، موضع مثبت یا منفی میگیرند. خب! آن مسؤول احساس میکند این بازخورد جامعه است که نسبت به آن موضع مشخصاش بیان شده است. در این صورت او نسبت به تداوم آن موضع یا برعکس آن تشویق میشود. ما اینها را دستهبندی کردهایم. حتی ادبیات نگارش فارسی آنها را با دقت بررسی و تفکیک کردهایم. خب! مشخص است کسی که در خارج نشسته و فارسی مینویسد ادبیات نگارشی متفاوتی نسبت به یک فارسیزبان داخلی دارد؛ از اصطلاحات به کار رفته قابل تشخیص است. مثلا برخی از آنها فارسی مینوشتند اما یکی یا دو تا در میان عبارات عربی به کار برده بودند یا از برخی واژگان قدیمی فارسی استفاده کرده بودند که امروز در جامعه ما کارایی ندارد.
به هر حال وجود این جریان رسانهای برای ما مشخص شد. اعلام این موضوع از طرف سازمان پدافند غیرعامل نیز به این دلیل بود که هم مردم و هم مسؤولان حواسشان نسبت به این موضوع جمع باشد. خبرنگاران حواسشان جمع باشد که اگر سوالی را میخواهند طرح کنند واقعا سوال خودشان است یا اینکه به صورت هدایت شده از سوی همین جریانات به دستشان رسیده است.
ارگان هدایتکننده این تعداد کاربران به صورت حاکمیتی در عربستان است؟
ببینید! تشخیص این موضوع و مشابه آن با دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی است. آنچه وظیفه سازمان پدافند غیرعامل بوده کشف و طرح این موضوع بود و قطعا دستگاههای امنیتی ما نیز این موضوع را در دست بررسی دارند و روی آن نیز مسلط هستند.
به موضوع داغ تلگرام بپردازیم؛ در خبرها آمده است روسیه تا 70 درصد به اهداف خود از فیلترینگ این شبکه اجتماعی دست پیدا کرده است. در ایران نتایج چگونه است؟
چند موضوع را در این زمینه باید مدنظر داشته باشیم؛ نخست اینکه اگر ما به سال گذشته بازگردیم، میبینیم یک اشرافیت کاملی درباره تلگرام در کل کشور داشتیم. قبلا گفته بودم که اگر آمار حضور 40 میلیون ایرانی در تلگرام درست باشد که البته محل شک است، منهای کودکان و بخشی از کهنسالان، این تعداد یعنی حضور 80 تا 90 درصدی جمعیت فعال ما در این شبکه اجتماعی؛ البته در آن زمان که این شبکه فیلتر نبود. این آمار یعنی اینکه 90 درصد مردم ایران در اشراف تلگرام بودند. هر فرد یا نهادی ممکن است از یک زاویه به تلگرام نگاه کند؛ از نگاه اقتصادی و فرهنگی گرفته تا امنیتی و اخلاقی اما موضوعی که ما در بررسی این شبکه اجتماعی مدنظر قرار دادیم نوع نگاهی است که تلگرام در حال سرمایهگذاری روی آن است. یعنی دنبال کردن یک نظام حکمرانی در دنیا که مبتنی بر شبکههای اجتماعی است.
در گزارشی که تلگرام با عنوان وایتپیپر (WhitePaper) منتشر کرد همین موضوع قابل فهم است؛ نخست بلاکچین (Blockchain)، برای اینکه دسترسی دولتها را بر این شبکه حذف کند. دوم توسعه شغل بر مبنای تلگرام که در برنامه خود سالی یک میلیون شغل را برای آن در نظر گرفته است. سوم اینکه یک طیفی از مشاغل را که ما به آنها مشاغل دیجیتال میگوییم و به صورت خرد انجام میشود سازماندهی کند مثل سرویس غذا، تعمیرات منزل و... . در گام بعدی نظام پرداخت و دریافت پول راهاندازی شد و اقدام آخر هم ارز اینترنتی بود که در قالب گرام ارائه شده است. آقای دوروف البته یکجا هم موضوع مقاومت دیجیتال یا براندازی دیجیتال را مطرح کرد
که خب! نشان میدهد تلگرام در حوزه موضوعات استقلالطلبانه و مداخلهگرانه نیز برنامه دارد. ما همان موقع اینها را کنار هم قرار دادیم. شما دقت کنید با آن جمعیت اعلامی کشور در تلگرام و افرادی که شغل و کسبوکارشان در این شبکه بود و برخی نیز همچنان هست- که البته بعد از فیلتر تلگرام 30 هزار شغل بیشتر شناسایی نشده است- و با توجه به مواردی که گفته شد یعنی اینکه امکان هیچ نظارتی از سوی حاکمیت بر تلگرام وجود نداشته باشد.
به عبارت دیگر، همه اقدامات از جمله دریافت و پرداخت پول، خرید ارز، ایجاد شغل و همه چیز بدون هیچ نظارتی سازماندهی شود. خب! آیا اینها مشخصههای یک شبکه اجتماعی است؟ یا اینکه میخواهند یک حکومت در داخل ایران شکل دهند؟ این یعنی اینکه کشور و مردم ما گروگان تلگرام هستند. در واقع یعنی با شرایط مذکور ما اجازه میدهیم تلگرام هر موقع بخواهد با همه ابزارهایی که دارد از جمله شغل و... در میان مردم ایجاد نارضایتی کند. نکته دیگر اینکه امکان تنظیم مقررات هم در آن وجود ندارد. مثلا در کشور برای هر شغلی یک صنف وجود دارد، مثل تاکسیرانها که یک NGO دارند و اگرچه با دولت در ارتباطند اما مستقل هستند و بر تاکسیها نظارت میکنند ولی در نمونه آنلاین آن مثلا در اسنپ چه کسی تنظیم مقررات آن را انجام میدهد؟ خودشان انجام میدهند و همه چیز درونسیستمی است و صنف تاکسیرانی که هویت مشخص دارد بر آن نظارتی ندارد، حالا اینکه راننده چه کسی باشد، فرد نابابی باشد یا نه اینها تحت نظارت صنف تاکسیرانی نیست. به هرحال زن و بچه مردم قرار است سوار این تاکسیهای آنلاین شوند، چطور میتوان اعتماد کرد؟ کدام نظارت دقیق وجود دارد؟ این را به عنوان مثال درباره خدمات آنلاین عرض کردم که لازم است با نظارت انجام گیرد.
مطالبی را که جنابعالی مطرح کردید، تلگرام را تحت عنوان گردش آزاد اطلاعات مطرح میکند.
ببینید! در مجموع باید اینطور بگویم که تلگرام برنامهریزی برای تشکیل یک حکومت در داخل حکومت ما را داشته و دارد. این موضوع را نیز در نظر دارد با تضعیف ارگان مقرراتی و رگولاتوری داخل حکومت و همچنین تلاش برای برخی اقدامات مانند خارج کردن بانک مرکزی ایران از نظام پولی داخلی و خارجی، انجام دهد. خب! تصور کنید سیاستگذاری پولی کشور دست یک شبکه اجتماعی بیفتد آن وقت هر کاری اراده کند انجام میدهد. لذا هشدار ما درباره تلگرام اصلا مسائل فرهنگی، سیاسی و اخلاقی نبود، بلکه هشدار امنیت ملی بود. البته موضوعات اخلاقی، فرهنگی و ... بهجای خود بسیار مهم است اما موضوع مورد هشدار ما تهدید امنیت ملی بود. حدود 2 سال قبل، تلگرام قول داده بود قوانین داخلی ما را رعایت کند که رعایت نکرد. قول داده بود اطلاعات مردم ما را بیرون نبرد اما این اتفاق هم نیفتاد و اطلاعات مردم را بیرون برد که شاهد این موضوع نیز وجود دارد و در ادامه به آن اشاره میکنم. لذا نگاه تلگرام براندازی است. خب! دستاورد خوب ما در این میان این بود که مسؤولان کشور به این جمعبندی رسیدند که ما به شبکه اجتماعی بومی نیاز داریم.
اکنون چه موانعی پیشروی توسعه شبکههای اجتماعی داخلی است؟
ما در توسعه شبکههای بومی با مشکلاتی مواجه بودیم؛ اول مساله فهم واحد بود که الحمدلله الان ایجاد شده است. مشکل بعدی بحث فناوری و تکنولوژی است. به هر حال تلگرام مدتها کار کرده به انضمام اینکه تمام تکنولوژی غرب و شرق از آن حمایت میکند، بویژه حمایت آمریکاییها که در حوادث اخیر کشور کاملا آشکار شد. مثلا در روسیه زمانی که ظرف 24 ساعت ابر گوگل و آمازون میآید و با فیلترینگ تلگرام مقابله میکند، شما میدانید که جابهجایی این همه
اطلاعات از یک ابر به ابر دیگر کار سادهای نیست و 2 تا 3 ماه زمان میبرد اما وقتی این کار در 24 ساعت انجام میشود، معلوم است دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی پشت کار هستند. اگر ما یک نمودار از عملکرد و فعالیت تلگرام طی 3 سال گذشته تا امروز داشته باشیم و آن را با برخی پیامرسانهای داخلی خودمان در همین بازه زمانی مقایسه و کیفیت، سرعت و قابلیتهای آن را مرور کنیم، واقعا رشد نرمافزارهای داخلی از تلگرام بهتر و بیشتر بوده است. مثلا سروش یک سال قبل 300 هزار کاربر داشت و الان رسیده به 13 میلیون و چندین برابر شده است. کیفیت و سرعت خدماتش الان نسبت به سال گذشته اصلا قابل مقایسه نیست. اینها را با تلگرام مقایسه کنید. الان ما در حال گذار هستیم و از آخر اردیبهشت این تصمیم را گرفتیم. در نتیجه کمی باید زمان بگذرد تا به نتیجه برسد. به طور کلی ما در جاهایی موفق بودیم و در برخی جاها هم ضعف داشتیم. موفقیت ما این بود که توانستیم حجم بزرگی از ظرفیت تلگرام را کنترل کنیم. ضعفهای ما هم بیشتر فنی بود که شناسایی شد و قابل ترمیم و رفع است. شبکههای اجتماعی مدل اداره آینده جامعه است که در آن هم شغل، مسائل سیاسی، مالی و فرهنگی هست. به عنوان مثال، ما اینجا شرکت ارتباطات زیرساخت را داریم و این شرکت به دلیل خدمات زیرساختی دولتی است. خدماتش یا سیمکارت است یا بوق و ارتباط با سیم است. اکنون یک نکته دیگر به آن اضافه شده است به نام شبکه اجتماعی که اگر این را هم به عنوان یک کارکرد تعریف کنیم اهمیت آن از 2 مورد دیگر خیلی بیشتر است. این یک موضوع کاملا اساسی و زیرساختی است. در حوادث سال گذشته هم مشخص شد که یک شبکه اجتماعی تا چه میزان میتواند تامینکننده امنیت یا مخل امنیت باشد. سطح اثرگذاری شبکههای اجتماعی بر امنیت ملی کاملا مشخص و واضح است. نمیشود یک شبکه اجتماعی بدون نظارت به کشور بیاید و ما نتوانیم تشخیص دهیم اطلاعات چندده میلیون نفر به کجا میرود.
خب! همانطور که در ابتدای این گفتوگو عنوان شد، روسیه اعلام کرد به 70 درصد از اهداف خود از فیلترینگ دست یافته است؛ شما در نهایت به این فرآیند در ایران چه نمرهای میدهید؟
دوستانی که درگیر موضوع هستند میدانند که یک جنگ تمامعیار فنی و تکنولوژیک در جریان است. میدانید که بعضی از این فیلترشکنها در طول 24 ساعت، چند بار فرمولها و الگوریتمهای خود را عوض میکنند. وقتی شما امروز یک الگوریتم را کنترل میکنید فردا با یک الگوریتم دیگر فعالیت میکند. مثلا روسیه آمد کل گوگل و آمازون را بست و چون این سیستم در روسیه درآمد زیادی داشت قادر به ادامه حمایت از تلگرام نشد اما در داخل کشور ما هنوز این امکان وجود دارد. اینها جزو ضعفهای ما است.
بعد از فیلتر تلگرام، خیلی از رسانهها بهخاطر حمایت از بومیسازی، از آن بیرون آمدند اما بعد با انحصار کانالهای ضدانقلاب در تلگرام مواجه شدیم که مخاطب را تحت تأثیر قرار میدهد. همچنین بحث هاتگرام و تلگرام طلایی هم بعد از فیلتر تلگرام مطرح شد؛ نظر شما در این 2 مورد چیست؟
دوستان ما در مرکز فضای مجازی این جمعبندی را داشتند که ما با 70 درصد کنترل و اعمال فیلتر میتوانیم یک فضای گذری را درست کنیم و فرصت بدهیم تا در این فرصت بتوانند آن بکاند اطلاعات را هم به داخل کشور منتقل کنند. دوستان تلاش میکنند که این اتفاق رخ دهد. دبیر محترم شورای عالی فضای مجازی هم قول دادند آن «بکاند» کاملا از «بکاند» کنده شده و به داخل کشور بیاید.
چند وقت پیش درباره بحث ابرها صحبت کرده بودید که با واکنش سازمان هواشناسی روبهرو شد. چند سال قبل هم رئیسجمهور سابق در اینباره
صحبت کرده بود. صحبت شما صرفا هشدار درباره آینده بود یا الان این پدیده وجود دارد؟
موضوعی که ما مطرح کردیم این بود که دنیا با پدیده تغییر اقلیم مواجه است و امروز در تحقیقات جهانی، تغییرات اقلیمی یک بحث مفصل و سابقهدار است. فرض اول این است که این تغییرات اقلیمی یک مسأله طبیعی است و به علت فعالیتهای صنعتی دنیا حاصل میشود اما فرض دوم این است که بخشی از این تغییرات عامدانه است. آقای ترامپ زمانی که روی کار آمد توافقنامه پاریس را نپذیرفت به این دلیل که معتقد بود فعالیتهای صنعتی آمریکا تاثیری بر افزایش دمای جهان ندارد و این موضوع توطئهای میان چین و اروپاست تا مزیت آمریکا را که اقتصاد است بگیرند. بنابراین نخستین کسی که معترض به این فرضیه است خود ترامپ است. نکته دوم تغییرات عامدانه است که میتواند با نظر مثبت یا نظر منفی باشد. اینکه فعالیتهای انسان بر طبیعت تاثیر داشته موضوعی اثبات شده است و در بسیاری از سایتها از جنگ اقلیمی سخن گفته شده و مقالات فراوانی پیرامون آن وجود دارد. مثلا شرکتهایی در امارات، اردن و عمان آمدند و منطقه را بررسی کردند و به نوعی به آنتنهای خاصی مسلح کردند که آنجا سامانه بارشی را جذب میکند. این مورد با مکانیزمهای خاصی انجام میشود و یک دانش شناختهشده است. در کشور خودمان از خیلی از این شرکتهای خارجی دعوت کردیم و با آنها جلسه داشتیم. جملهای که من گفتم صرفا این بود که به تغییرات آبو هوایی کشورمان مشکوکیم. مشکوکیم یعنی اینکه باید بررسی شود و مورد تحلیل قرار گیرد. یعنی همین ابتدا نگوییم موضوعی طبیعی است، ممکن است غیرطبیعی باشد. خب! اگر بخواهیم بفهمیم طبیعی است یا غیرطبیعی، صرفا با یکسری دستگاههای تشخیصی خاص محقق میشود. سوال بنده از دوستان هواشناسی این است که شما این دستگاههای خاص را دارید و مطمئن میگویید نیست؟ گفتند نه! گفتم پس چطور اینقدر قاطع این فرضیه را رد کردهاید، باید بررسی شود. برخوردهایی که با این صحبتم شد در نوع خود خیلی جالب بود. سایت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نزدیک 40 کاریکاتور برای این صحبت من طراحی و منتشر کرد.
در توئیت وزارت خارجهشان هم چند مطلب در اینباره زده بودند.
بله! در توئیتر هم بود و عجیب بود که در کنار اینها، برخی مسؤولان داخل کشور هم علیه من موضع منفی گرفتند. اصلا فرض کنید غیرعلمی، چرا این دوستان ناراحت شدند؟ ما اسرائیل را متهم کردیم نه شما را. ظاهرا اینجا وقتی درباره اسرائیل حرف میزنیم عدهای ناراحت میشوند. عکسالعمل اسرائیلیها هم مشخص کرد که موضوع بسیار جدی است و باید رسیدگی شود.
چه گزارههایی باعث شد شما در این موضوع دچار شک شوید؟
ببینید! ما یک سازمان تهدیدمحور هستیم. کار ما هم مشخص است؛ رصد و پایش تهدیدات. من نمیتوانم به پدیدهها با نگاه مثبت نگاه کنم. لذا مثلا وظیفه ما در این زمینه با سازمان هواشناسی فرق دارد. من حرف قطعی هم نزدم و گفتم نسبت به این موضوع مشکوکم و اتفاقا همین واکنش صهیونیستها باعث شد شک من بیشتر هم شود و گفتم ظاهرا یک چیزهایی هست. بحث توطئه آبوهوایی یک بحث قطعی و علمی است، نه تخیلی و توهمی.
چند وقت پیش نکاتی را هم درباره گوشی نمایندگان مجلس و امکان نفوذ مطرح کرده بودید، این موضوع به کجا رسید؟
برخی صحبتهایی که ما مطرح میکنیم هشداری است. یعنی اطلاعرسانی اولیه است. درباره این موضوع نیز همینطور بود. خب! نمایندگان مجلس باید بدانند این گوشی که در حال استفاده از آن هستند چه قابلیتهایی دارد، ممکن است خطرآفرین باشد. من در کمیسیون امنیت ملی در حدود 17 مورد آسیبپذیری و تهدید درباره گوشیهای تلفن همراه هوشمند برای دوستان تشریح کردم. ما ابتدا یک هشدار دادیم به اضافه یک دستورالعمل؛ اینکه در جاهایی که موضوعات طبقهبندی مطرح میشود این گوشیها نباید باشد. ما برای درمان این مشکل چند پروژه با بخشهای خصوصی و دفاعی تعریف کردیم، از جمله طراحی و ساخت گوشی هوشمند بومی که الان در مراحل اجرایی آن هستیم. خب! برای این گوشی چند ورژن آماده کردیم. یکی از آنها این بود که همین گوشیهای موجود را به لحاظ سختافزاری داشته باشیم اما سیستم عامل و نرمافزارها و همچنین ورودی و خروجیهای آن را خودمان مدیریت کنیم. خب! این انجام شده و الان هم در اختیار است و خودمان هم از آن استفاده میکنیم. یعنی تمام مکالمات و پیامها و همه ارتباطات به صورت رمزشده است. حتی مکالمات هم به صورت رمزشده است. پروژه دیگری هم که امسال در اختیار داریم بحث سختافزاری است که امید داریم تا انتهای امسال درباره آن به نتیجه برسیم.
🔔 تلاش دو جریان برای حفظ تلگرام
➖ تلگرام یک پیامرسان منحصر بفرد و خاص است که طبق شواهد و قرائن دقیق توسط برخی سرویسهای جاسوسی غرب برای نفوذ و اثرگذاری بر برخی جوامع هدف مانند ایران و روسیه طراحی شده است. سهامدار اصلی آن یک عنصر اسرائیلی به نام لاشویلی است. سرورهای آن در انگلستان و هلند مستقر است و اخیراً مدیر آن اعلام کرده در برج مخابراتی امارات (امپراتوری جاسوسی سازمان سیا در منطقه غرب آسیا) مستقر شده است. پشت صحنه مدیریت فنی این جاسوسافزار، تیمی ۲۵۰ نفره از نخبگان آیتی شرکتهای گوگل و فیسبوک و آمازون (آژانس امنیت ملی آمریکا) قرار دارند اما با تابلوی شخصی به اسم پاول دوورف در دنیا شناخته میشود.
🔴 جریان اول حامی تلگرام
جریان غربگرای ایران با هدف:
1⃣ تغییر سبک زندگی، باورها و عقاید جامعه ایرانی
2⃣ کمک به جریان غربگرا جهت تصاحب کرسیهای قدرت (اتفاقی که در انتخابات مجلس و شورای شهر و ریاست جمهوری در چند سال اخیر افتاد)
3⃣ کمک به جریان غربگرا جهت بسیج افکار عمومی و فشار بر نظام حاکم بر ایران جهت تغییر محاسبات و پذیرش نظمهای منطقهای و بین المللی و معاهدات مورد نظر غرب
4⃣ کمک به جریانات برانداز برای پیگری اهداف خرابکارانه در ایران
5⃣ تغییر رفتار و سیاستهای کلان جمهوری اسلامی در داخل و منطقه و جهان
تاکنون غرب و مکمل آنها جریان غربگرا در ایران توانسته اند به بخش زیادی از اهداف خود در بستر تلگرام در جامعه ایرانی برسند و اکنون در انتظار به ثمر نشستن مرحله آخر اهداف خود یعنی تغییر رفتار جمهوری اسلامی هستند.
◀️ توجه داشته باشید که در مقطع کنونی هدف اصلی غرب براندازی نیست بدین جهت که در ۴۰ سال گذشته آنچه در توان داشت برای براندازی بکار برد اما به هیچ نتیجه حداقلی هم نرسید.
#بریان_هوک اخیراً گفته: کمپین فشار علیه تهران را آغاز کردهایم/ برجام قرار بود ایران را مطیع سازد، "بریان هوک" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و رئیس گروه اقدام ایران طی سخنانی در بنیاد دفاع از دموکراسیها ادعاهایی را علیه ایران و نیروهای انقلابی کشورمان مطرح کرد.وی گفت: ما خواهان تغییر رفتار ایران هستیم و هدفمان تغییر رژیم نیست.
این سخنان "بریان هوک" بخوبی نشان میدهد هدف اصلی آمریکا در مقطع کنونی و فشارهای اقتصادی طراحی شده که در پیوست آن عملیات روانی های گسترده بر مردم ایران گنجانده شده تغییر رفتار نظام است و نه براندازی نظام
🔺 اما در چندماه اخیر با مطرح شدن سیاست کلی نظام مبنی بر کوتاه کردن دست دشمن از فضای مجازی کشور تلگرام فیلتر شد اما جریان غربگرا با شگردی جدید یعنی همان نسخههای فارسی تلگرام راه دسترسی دوباره را به این جاسوسافزار غرب دوباره بازگذاشت اما برای فریب برخی مسئولان اقدام به بستن برخی کانالهای برانداز که فراخوان به آشوب خیابانی میدادند نمود. تا شبکههای اصلی خود در حوزه تغییر ذائقه و رأیسازی و مدیریت افکار عمومی را حفظ کند.
🔺 متأسفانه در غفلت شکل گرفته برخی مسئولان فکر میکنند که در بستر جدید میتوان به تلگرام مجوز ادامه حیات داد چون شبکههای برانداز مسدود شده اند، اما حقیقت اینست همانگونه که "برایان هوک" اعتراف کرد، هدف اصلی آمریکا تغییر رفتار است نه براندازی و تلگرام در بستر جدیدش یعنی نسخه های فارسی آن بشدت کانالهای فعال در حوزه ذائقهسازی و تغییر سبک زندگی و هدایت افکار عمومی برای تغییر رفتار نظام را تقویت کرده است.
🔸 از مهمترین اهداف نفوذ تلگرام به کشور میتوان به جمع آوری Bigdata به منظور ذائقهسنجی و سپس ذائقهسازی دقیق توسط دشمن اشاره کرد که با نسخههای فارسی تلگرام همچنان سازمان های اطلاعاتی غربی و برخی کشورها نظیر عربستان و امارات به اطلاعات مردم ما دسترسی دارند. اطلاعاتی نظیر منطقه جغرافیایی، مخاطبین، گالری عکس، تماسها، پیامکها و...
🔴🔴 امّا جریان دوم فعال برای حفظ تلگرام در نسخههای فارسی ظاهری انقلابی دارند.
این جریان که درقالب چند قرارگاه تعریف میشوند تاکنون بودجه های نجومی از بیتالمال به بهانه مقابله با دشمنان در فضای مجازی خصوصاً تلگرام دریافت کردهاند. مسئولان این قرارگاه با دستاویز قرار دادن حضور دشمن در تلگرام، بشدت پیامرسانهای داخلی را تخریب میکنند و قشر مذهبی و انقلابی را تحت عنوان فریبنده مبارزه با دشمنان دوباره به حضور در تلگرام ترغیب و تحریک میکنند.
این جریان متظاهر به انقلابی بودن با ارائه گزارشات کذب و غیر واقعی بدنبال تغییر نظر مسئولان نهادهای انقلابی برای تمدید حیات تلگرام هستند.
این در شرایطی است که این قرارگاه های دچار اختلال قبل از فیلترینگ تلگرام علیرغم برخوردار بودن از بودجه های نجومی کمترین دستاوردی در راستای اهداف انقلاب اسلامی نداشته است.
✍ سعید درخشان
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
🔔 مدیریت اینترنت دست کیست؟
#⃣ #استقلال_سایبری
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی ✊🏻 @jebheh
⬅ سؤال: آیا نرمافزارها هم بهمثابه کالا هستند و حکم خرید کالای ایرانی در اینجا هم وجود دارد؟
➡ پاسخ: حکم خرید کالای دشمنان که به نحوی کمک به آنها محسوب میشود تحت عنوان «اعانهی ظالم» شامل اینجا نیز میشود؛ یعنی ما با خریداری یک نرمافزار، خدماتی به آنها برسانیم یا به نحوی از این نرمافزارها استفاده کنیم که سودش به جیب آنها برود، مثل برخی برنامهها که اصل ورود به آنها و تعداد استفادهکنندگان از آنها برای صاحبش مفید است، همین ورود به برنامه هم حرام میشود. بنابراین فرقی نمیکند که این کالا سختافزار باشد یا نرمافزار و این توصیهای که گفتهاند اگر کالایی مشابه داخلی دارد، از کالای خارجی استفاده نکنید، شامل نرمافزارها هم میشود و باید از نرمافزار داخلی استفاده کنید.
🔗 http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=29126#13
@24on.ir
🔔 یک بحثی مطرح است که میگویند اگر بخواهیم حرفهامون رو به مردم دنیا برسونیم باید شبکههای اجتماعی خارجی رو پر کنیم از مطالب و حرفهای خودمون...
این تصور کاملاً اشتباهه زیرا شبکههای اجتماعی توانایی این رو دارند که کاربران خودشون رو بدون اینکه متوجه باشه فیلترینگ حبابی بکنند یعنی کاربر فکر میکنه محدودیت نداره و همه صحبتهای او را میبینند در صورتی که چنین نیست، لذا اجازه تأثیرگذاری بر افکار عمومی کشورهای دیگر را به شما نمیدهند و شما را در یک لوپ فکری با هم فکران خود قرار میگیرید و اگر هم تلاش کنید به شهروندان آنها نزدیک شوید حذف میشوید و آن شهروند را به سرویسهای امنیتی آنها لو دادهاید.
⬅ مثال ماجرای حذف اکانت های ایرانی در فیس بوک و تویتر
🔗 http://www.bartarinha.ir/fa/news/762384
#مدیریت_اینترنت_دنیا #مدیریت_شبکه_های_اجتماعی #شبکه_ملی_اطلاعات
✒ عبدالحسین نیسی
#جهاد_اقناعی ✊ @jebheh
🏹 #تکتیر!
🔀 ژستهای روشنگری جهرمی مصداق این ضربالمثل انگلیسیهاست که میگن: «برای اینکه پیشروی قاضی قرار نگیری، پشت سر قانون راه برو»!
این وزیرِ اهل تزویر چه حرفهای داره رفتارهای خلاف قانونش در موضوعات مختلف فضای مجازی از جمله دادن رانت در ماجرای آیفون و حذف رقبای شرکت رئیسش (شستا) در واردات گوشی رو پشت حرفها و رفتارهای پوپولیستیش پنهان میکنه و همه هم انگار در میان این هیاهو یادشون رفته که راه حل مشکل گوشی در «سال حمایت از کالای ایرانی»، حمایت از تولید گوشی ایرانیست...
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
⚠ سه چيز است كه در هر كس باشد «منافق است» اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمره كند و بگويد من مسلمانم، كسى كه هنگام سخن گفتن دروغ بگويد و وقتى كه #وعده دهد تخلف نمايد و چون امانت بگيرد، خيانت نمايد.
#فیروز_آبادی
#وعده
#15شهریور
#فجج
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
🔹آذری جهرمی: من به پسرم اجازه استفاده از اینستاگرام را نمیدهم چون این شبکه قتلگاه سبک زندگی است.
جبهه ✌
به آقای تزویر باید گفت: کاش فرزندان ایران برای امثال شما، مثل فرزندان خودتان عزیز و مهم بودند...
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
⚠ برخی حیات سیاسیشان را مدیون تلهگرام هستند! انتظار زیادی است که از آنها بخواهیم فیلترشکنهای تلهگرام را مسدود کنند!
👆 خب بگذارید دینشان را به تلگرام ادا کنند!
✒ مرصاد، عضو جبهه
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
⭕️ حمایت از تلگرام سبب هدر منابع اقتصادی کشور میشود
🔻 حجتالاسلام علی قهرمانی کارشناس فضای مجازی در گفتگو با حوزه:
➖ یکی از بزرگترین مشکلات استفاده از تلگرام #واردات بیرویه پهنای باند در این موقعیت بد اقتصادی است.
حمایت از تلگرام با عناوین مختلف نه تنها به منابع اقتصادی ضربه میزند، بلکه سبب هدر رفت توان و استعدادهای جوانان ایرانی میشود.
❗️متاسفانه امروز 150 گیگ پهنای باند به تلگرام و پوستههای آن اختصاص داده شده و این در حالی است که به شبکههای اجتماعی داخلی 5 گیگ پهنای باند داده شده است.
عدم حمایت از شبکههای اجتماعی داخلی و اختصاص ندادن پهنای باند به آنها سبب می شود تا مردم از شبکه های اجتماعی داخلی #دلسرد شوند.
➖ استفاده از #فیلترشکن منع قانونی دارد؛ اما دولت از پوستههای تلگرامی که با فیلترشکن کار میکنند دفاع میکند.
⚠ ️حفاظت از اطلاعات مردم ایران در برابر اجانب یکی از مهم ترین وظیفههای وزارت ارتباط به شمار میرود.
مردم حق دارند که از مشکلات ایجاد شده از سوی تلگرام بدانند و باید با حمایت از شبکههای داخلی جلوی جریان نفوذ تلگرام گرفته شود/خبرگزاری حوزه
#نهضت_روشنگری ✊ @jebheh
🔺موج مطالبهگری مردم میهن دوست ایران جهت مسدودسازی تلگرام صهیونیستی و حمایت از پیامرسانهای داخلی
🔸16شهریور
♦تفاله های اغتشاش گرام وفحشاگرام راببندید.
گاهی مرز حماقت وخیانت بابی خیالی وبی تفاوتی وساده لوحی ازمو باریکترمیشود
مسئولین منتظریم
#بعضیا_هم #تنفس_مصنوعی #تغییر_به_نفع_مردم #اغتشاش_گرام #تلگرام_رمز_فتنه_بهمن #نه_به_تلگرام