فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📞یک صحبت کوتاه با بعضی از دوستان انقلابی که گاه بیگاه اشکال می کنند که طرح حذف ارز ترجیحی یا طرح اخیر بانکداری مجلس، ربطی به لیبرالیسم ندارد!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
📝برادر عزیز انقلابی من! برای اینکه حکمی بر یک موضوعی برود، ابتدا موضوع باید به درستی تصور شود، پیشنهاد می کنم ابتدا بروید گزاره های اصلی اقتصاد لیبرالیسم را ببینید و بعد حکم کنید که این آن نیست!
خیلی از این اشکالات و دفاع های نا به جا، بخاطر اطمینان بیش از حد به طرف مقابل و عدم آگاهی کامل از موضوع و محمول در بحث هست.
⚠️قبلا هم یک درخواست داشتم که سیاست تعدیلی را که چندین بار، مورد مذمت حضرت آقا قرار گرفته هست، یکبار تحقیق کنید و ببینید اصلا چی هست!
#دل_نوشته
@jebhetse
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
⚠️هشدار!!
🚫🚫⛔️⛔️اگر مسلمان هستید این مطالب را در دفاع از ربا نخوانید!!
متن زیر از هفته نامه تجارت فردا:
https://www.tejaratefarda.com/fa/tiny/news-42139
اگر قرار باشد مسائلی را که بانکهای خصوصیشده در سالهای اخیر با آن روبهرو شدهاند، بررسی کنیم، به چند عامل عمده میرسیم. ابتدا مساله قانون است. قانون بانکداری بدون ربا در ایران یک قانون مندرآوردی بوده که با اصول بانکداری متعارف در دنیا چندان هماهنگی ندارد. قانون بانکداری بدون ربا در ایران بانک را به یک موسسه سرمایهگذاری تبدیل کرده است. موسسهای که ملزم است عملیات بانکی را تحت عناوینی مانند مضاربه، مشارکت مدنی، مشارکت حقوقی خرید سلف و حتی جعاله، مزارعه و مساقات انجام دهد. اقداماتی که از اساس با وظایف بانکهای تجاری همخوانی ندارد. به نظر من منشأ مشکلات همینجاست. چرا که وظیفه بانک این است که طبق بانکداری متعارف دنیا منابع را از سپردهگذاران جمعآوری کرده و در اختیار تسهیلاتگیرندگان قرار دهد. این همان شیوهای است که در بانکداری متعارف دنیا اعمال میشود.
مشکلی دیگر که در نظام بانکی کشور وجود دارد، این است که عملاً طبق همین مقررات به اصطلاح بانکداری بدون ربا مجوز صدور مدارک و مستندات صوری زیادی داده شده است. بسیاری از پیشفاکتورهای استفادهشده در نظام بانکی صوری بوده و همین مساله مشکلات زیادی را ایجاد کرده و قبح تقلب را کمرنک کرده است. نکته دیگر درباره قانون بانکداری بدون ربا این است که با تصویب این قانون، منابع حسابهای جاری و حسابهای پسانداز و قرضالحسنه جزو منابع بانک قلمداد شده و مانند منابع سپردهگذاری قلمداد شد و منافع آن مستقیماً بهعنوان منابع تامین سود برای صاحبان سرمایه بانک در نظر گرفته شد. از آنجا که منابع جاری و قرضالحسنه معمولاً بدون بهره هستند بنابراین وقتی چنین مقرراتی وضع میشود عملاً به نوعی رانت برای سهامداران بانک محسوب میشود. متاسفانه قانون بانکداری بدون ربا را افرادی تهیه کردند که بیشتر اهل تئوری بودند و سروکاری با بانک نداشتند ولی با این حال قانونی نوشتند که بعدها شهامتی برای تغییر آن وجود نداشت. مساله دیگری که همواره برای نظام بانکی کشور مشکل ایجاد کرده این است که بانک مرکزی نرخ بهره تسهیلات و نرخ بهره سپردهها را تعیین میکند، در حالی که در هیچ کجای دنیا چنین نیست. تعیین این دو نرخ وظیفه بانک مرکزی نیست. بانک مرکزی فقط باید نرخ بهره بینبانکی را از طریق مکانیسمهایی که در دست دارد و سیاستهای بازار باز تعیین کند. بانکهای دیگر هم بر اساس مصلحت خودشان نرخهای خود را تعیین میکنند. متاسفانه در ایران ابتکار عمل از بانکها گرفته شده و در واقع مدیریت در بانکها نقش قابل ملاحظهای در عملکرد بانک ندارد.
⭕️متوجه شدید چی شد؟
کل مشکلات کشور را به قانون «من درآوردی بانکداری بدون ربا» ربط داد...
در جمهوری اسلامی...
بگذریم...
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco