🔸رمزنگاری چیست؟
با رمزنگاری قادر خواهید بود محتوای مدنظر را برای همه ، به جز مخاطب پیام ، نامفهوم و غیرقابل خوانش کنید. برای مثال هنگام خرید آنلاین ،رمزنگاری ، ازاطلاعات شخصی شما محافظت می کند.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
دانلود اپلیکیشن 👇
cafebazaar.ir/app/ir.jebreil
ترول به چه کسانی گفته میشود؟
ترول به افرادی که گفته میشود که در محیطهای آنلاین بحث و دعوا راه میاندازند و منجر به اذیت سایرین می شوند.
ترول ها معمولاً این کار را با مطرح کردن موضوعی تحریک کننده یا خارج از بحث انجام می دهند.
#آشنایی_با_اصطلاحات
#سواد_مجازی
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
دانلود اپلیکیشن 👇
cafebazaar.ir/app/ir.jebreil
♦️تماشای گروهی ویدئو در اینستاگرام ممکن شد
🔹با آپدیت جدید اینستاگرام که به زودی در اختیار همه کاربران قرار میگیرد، شما میتوانید از طریق قابلیت Watch Together، با دوستان خود محتواهای ویدئویی متنوع مشاهده کنید و از طریق چت تصویری در قسمت پایین پلیر، با یکدیگر صحبت کنید
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
فیشینگ چیست؟
فیشینگ یکی از راه های فریب دادن افراد برای سرقت اطلاعات شخصی با معرفی خود به عنوان یک نهاد رسمی مانند بانک است.
در این روش معمولاً در قالب یک ایمیل از افراد خواسته می شود تا اطلاعات خود را برای تایید مجددأ وارد کنند.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
دانلود اپلیکیشن 👇
cafebazaar.ir/app/ir.jebreil
♦️چجوری بدون اتصال کابل، عکس و فیلم از موبایل به کامپیوتر انتقال بدیم؟
🔹شاید برای شماهم اتصال کابل اندروید به گوشی و لپتاپ برای انتقال تصاویر، فایل و فیلمها سخت باشه.
🔹با برنامه Airdroid میتونید به راحتی و بدون اتصال کابل اطلاعات رو جابجا کنید
🔹برنامه AirDroid به WiFi وصل شده و یک IP را در اختیار شما میگذارد، با وارد کردن آن IP در مرورگر کامپیوتر، وارد صفحه مدیریت این برنامه می شوید.
🔹ویژگی های این برنامه:
فایلها:
انتقال فایلهای بین موبایل و کامپیوتر، کپی، جابجایی، تغییر نام، ساخت پوشه، جستجو و...
🔹پیامکها:
خواندن، ارسال، فوروارد و حذف
🔹برنامه ها:
مدیریت برنامه ها، نصب، حذف، پشتیبان گیری و جستجو
🔹عکسها:
نمایش، قرار دادن در پس زمینه، حذف، وارد و خارج کردن
🔹موزیک:
پخش، حذف، قرار دادن روی زنگ و...
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
♦️حقایق جالب درباره اینترنت
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
دانلود اپلیکیشن 👇
cafebazaar.ir/app/ir.jebreil
🔵 روسیه در یک قدمی فیلتر یوتیوب، توییتر و فیسبوک
نمایندگان پارلمان روسیه لایحه قانونی را برای محدود کردن دسترسی به توییتر، فیسبوک و یوتیوب به تلافی سانسور رسانههای تحت حمایت مسکو از سوی آمریکا مطرح کردند.
این لایحه که توسط نمایندگان حزب حاکم پیشنهاد شده، به دادستانهای روسیه اجازه خواهد داد پس از مشورت با وزارت خارجه، دسترسی به سایتهای اینترنتی را که حقوق مردم روسیه را نقض کرده اند، محدود کنند.
مجازاتها شامل جریمه یا محدودیت کامل یا جزئی دسترسی به این پلتفرمها در روسیه خواهد بود.
به گفته حامیان این لایحه، شرکتهای رسانهای روسیه از آوریل شکایت داشتهاند که توییتر، فیسبوک و یوتیوب حسابهای آنها را سانسور کردهاند.
رسانههای تحت حمایت دولتی نظیر آرتی از سانسور توسط پلتفرمهای اینترنتی آمریکایی انتقاد کردهاند.
بر اساس گزارش بلومبرگ در این باره گفت: اقدامات تبعیضآمیز علیه مشتریان روسی این سرویسها انجام گرفته است و باید با این موضوع برخورد شود.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
🔵 رد پای دیجیتال ما در واتسآپ
🔹 واتس آپ در آخرین آپدیت خود ویژگی خود حذف شوندگی پیام را اضافه کرده است. در صورت انتخاب شما، پیام های ارسالی بعد از گذشت هفت روز به طور اتوماتیک پاک خواهند شد. البته ویژگی خود حذف شوندگی پیام شامل پیام های قبلی ارسال شده نخواهد بود.
🔹 این ویژگی واتس آپ را به هیچ عنوان نمی توان با خود حذف شوندگی پیام در چت مخفی(secret chat) تلگرام مقایسه کرد. شما در چت مخفی تلگرام با مکالمه ای مواجه هستید که قابلیت فوروارد کردن ندارد, در گالری ذخیره نمی شود ,تنها در ابزار اصلی قابل مشاهده است و نهایتا در صورتیکه از آن اسکرین شات گرفته شود,تلگرام شما را از این موضوع مطلع خواهد کرد.
▪️ هیچ یک از این ویژگی ها در واتس آپ وجود ندارد . بنابرای ممکن است دقیقا در همان زمان که کاربر با خیال آسوده از خود حذف شونده بودن پیام ,دست خود را در ارسال محتوا باز می بیند :
الف) از آن اسکرین شات بگیرد
ب) آن را به شخص ثالثی که ویژگی خود حذف شوندگی را فعال نکرده (یا حساب کاربری خودش) فوروارد کند.
🔸 همه این موارد را در کنار این موضوع قرار دهید که بر اساس تنظیمات پیش فرض واتس آپ, تمام تصاویر ارسالی از طرف کاربران دیگر بطور اتوماتیک در ابزار هوشمند ما ذخیره خواهد شد (مگر اینکه این تنظیمات را تغییر داده باشیم).
🔹 با توضیحات فوق واضح است که این قابلیت جدید واتس آپ هیچ تاثیری در حذف ردپای دیجیتال ما نخواهد داشت و تنها برای گفتگو با افرادی کاربرد دارد که به آنها اعتماد داریم.
◾️ همانند گذشته باید مراقب رعایت اصل " تفکر قبل از انتشار" باشیم.
#سواد_دیجیتال
#امنیت
#واتساپ
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
🔺سواد کرونا
🔸این روزها شیپور خطر کرونا در دور و نزدیک ما به گوش میرسد اما در یک داوری کلی به نظر میرسد نهادها و دستگاههای رسمی و مسئول در مدیریت بحران، گرفتار آنچنان تنگناها و ناتواناییهایی شدهاند که خود نیز به صراحت ابراز میکنند. جامعه بویژه گروههای در معرض خطر هم دچار نوعی بیحسی و بیتفاوتی در مشارکت برای کاهش دامنههای بیماری شدهاند.
🔸نهادهای مدنی، رسانهها و شبکههای اجتماعی نیز حداقل به اثربخشی اقدامات و تلاشهای خود چندان امیدوار نیستند. روشن است که در چنین شرایط دشوار و پیچیدهای که در آن هر لحظه بخشی از سلامت، حیات انسانی، سرمایه اجتماعی، منابع اقتصادی، قدرت مدیریت سیاسی و توانمندی جامعه مدنی به تحلیل میرود، مهمترین پرسش و مبرمترین وظیفه هر انسان مسئولی چیست؟
🔸شاید بتوان گفت در فرآیند مقابله با شیوع کرونا همه عوامل دخیل در آن از سیاستگذاران و برنامهریزان و مجریان تا کنشگران و فاعلان و عاملان اجتماعی در چنبره کمبهرگی سوادکرونا گرفتار شدند.
🔸سواد کرونا مترادف داشتن اطلاعات یا حتی اطلاعرسانی انبوه و شتابزده نیست. "سواد کرونا درست و بموقع فهمیدن و فهماندن خطر و جلب توجه، حساسیت و مشارکت ذینفعان در مواجهه با خطر و فراهم کردن زمینه و بستری مناسب و مساعد برای همدلی و همکاری همه اندیشمندان، متخصصان و کنشگران حرفهای، اجتماعی، مدنی و سیاسی در یک برنامه و اقدام همگانی است."
🔸گام اول برای رسیدن به این اقدام تفاهم بر سر ضرورت «ادراک همگانی خطر کروناست» که به نظر میرسد در حال حاضر ما در هر سه سطح حاکمیت، نخبگان و عموم شهروندان با این ضرورت عملاً فاصله داریم.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
بنیاد فضای مجازی جبرئیل
🔺سواد کرونا 🔸این روزها شیپور خطر کرونا در دور و نزدیک ما به گوش میرسد اما در یک داوری کلی به نظر
🔷 در جنگ نرم دقیقا چه اتفاقی رخ میدهد؟
🔸تردیدآفرین است. ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یك اصل و قاعده است. حركت در این جنگ با خلق تردید و ایجاد ناامیدی و یاس شروع می شود و برای توفیق با نوپردازی به صورت ظریف و آرام در باورها و اعتقادات اساسی تردید ایجاد می شود و به مرور بر دامنه این تردیدها افزوده شده تا درنهایت به ایجاد تغییرات اساسی در ارزشها و باروها دست یابند.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
🔷 رسانه ها چگونه به سرویسهای اطلاعاتی کمک می کند:
🔸برای تبیین بهتر موضوع پرداختن به این نکته ضروری است که ، درواقع عملیات روانی(رسانه ها) محصول برنامه ریزی اتاقهای فکر سیستم های اطلاعاتی می باشد.
هرچند که عملیات روانی رسانه ها در کشور ما با توضیحات فوق فاصله بسیار زیادی دارد و شاهد یک پراکندگی و نابسامانی هستیم و چرخه معیوب و عقب افتاده ای داریم، اما در دنیای امروز رسانه ها بازوی قدرتمند و ابزار ایجاد قدرت و به تبع آن امنیت هستند.
📍با یک مثال ادامه می دهیم:
سناریوی اصلی یک سرویس اطلاعاتی ،کسب اخبار و اطلاعات دقیق از افکار عمومی و مسئولین کشور در مورد آخرین وضعیت هسته ای با توجه به انتخاب بایدن و امکان و شیوه مذاکرات و برجام با ایران است که برای این مهم از راه های مختلف ورود می کند اما آنچه کمتر به آن پرداخته شده جمع آوری اطلاعات از طریق عملیات روانی رسانه ها می باشد.
✔ بنابراین سناریوی اصلی مشخص است ولی مجری طرح به دلایل اطلاعاتی نمی تواند پرده از سناریوی خود بردارد بنابراین از ابزار عملیات روانی رسانه ای استفاده می کند.
طراحی دقیق و هدفمند با شناسایی مخاطب و نگرشهای آنها نسبت به موضوع انجام می شود.
✔ خبرگزاری نیویورک تایمز اعلام می کند تیم ترامپ به دنبال برنامه ریزی برای حمله به مراکز هسته ای ایران است وبعد از این خبر سی ان ان اعلام می کند یک مقام مسئول این خبر را تکذیب کرد.
اما تا این خبر منتشر شود مردم و مسئولین موضع گیری خود را اتخاذ و اعلام خواهند کرد و سرویس اطلاعاتی بازخورد موضوع را خواهد گرفت تا براساس آن سناریوی اصلی را که فشار برای مذاکره مجدد و برجام است کلید بزند هرچند بعدا توسط سی ان ان تکذیب می شود .
بنابراین رسانه ها در دنیای امروز در جهت تامین اهداف سرویسهای اطلاعاتی حرکت می کنند هرچند بسیار نرم و ظریف و با شگردهای رسانه ای این کار را انجام می دهند.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1