فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦یکی از پرکاربرد ترین و موثر ترین تکنیکهای اقناع مخاطب، #تکرار میباشد، اما مهمترین نکته در به کارگیری این تکنیک، فهم میزان و تعداد این تکرار است که اگر زیادهروی شود بعد از مدتی ضدتبلیغ خواهد بود!
🔸چیزی که فهم آن تجربی و بستگی به درک درست از آستانه تحمل #مخاطب دارد.
#عالیس
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️جنگ روایت ها
🔻این فیلم که تحت عنوان شلیک موشک نور از ناو جماران و اصابت آن به ناو کنارک در حال پخش است ، مربوط به تست موشک ضد کشتی NSM یا Naval strike missile هست که یک موشک کروز ضد کشتی نروژی است.
#سواد_رسانه_ای
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
♨️خیلی وقت ها میشه که بحث هایی سر این قضیه پیش میاد که فعالیت کردن در شبکه های اجنماعی که تولید دست بیگانگان هست کار اشتباهی است.
برای همین بهتر هست که به تصویر بالا یم نگاهی بکنیم.
🔺اگر به این موضوع کنشگری نگاهی بینداریم می بینیم که در کل ۴ حالت بالا پیش می آید.
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
📍درک وضعیت عاطفی از راه دور توسط هوش مصنوعی
🤖 آیا هوش مصنوعی قادر به خواندن زبان بدن و تشخیص احساسات با آنالیز نحوه راه رفتن آدم ها است؟
🔹پروفسور برا و همکارانش ربات ProxEmo را برای نشان دادن چگونگی عملکرد هوش مصنوعی در تشخیص حالت افراد با راه رفتنشان ساخته اند.
🚶 شیوه راه رفتن چیزی نیست که به راحتی قابل دستکاری باشد به این ترتیب، تشخیص راه رفتن و شناسایی مسیرهای پیاده روی همراه با حالت های صورت در معابر، می تواند وضعیت عاطفی آن ها را پیش بینی کند.
👨🏻🔬 محققان بر این باورند که سیستم های هوشمند اجتماعی می توانند در بسیاری از کاربرد های مختلف از جمله توسعه تکنیک های خودکار برای درک احساسات انسانی در درمان ، توانبخشی ، تشخیص و نظارت بر ناهنجاری ، درک مخاطبان ، تولید شخصیت برای انیمیشن و فیلم و سایر برنامه ها استفاده شوند.
#هوش_مصنوعی
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦مدیر #گوگل داره درباره دسترسیهای گوگل در گوشی ما توضیح میده
🔸تقریبا هرکاری که میکنیم رو متوجه میشن😳
🔺 #نگاه_انتقادی_به_رسانه_ها
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🖊 یاداشتی در ارتباط با «سواد رسانه ای و سرانه مطالعه زیر 20 دقیقه!»
#قسمت_اول
🔖بنیانهای تفکر هر جامعهای براساس میزان مطالعه و سواد مردم آن شکل میگیرد به نحوی که با پایین آمدن آمار مطالعه و سرگرم بودن افراد در فضای مجازی، ساختارهای تفکر افراد از رشد باز می ایستد. البته منظور از سواد، سواد خواندن و نوشتن و یا تسلط بر دو زبان و یا حتی توانایی استفاده از کامپیوتر مدنظر نیست، منظور همان سوادی است که از نظر یونسکو به توانایی «تغییر» (Change) تعبیر شده است می باشد. همچنین می توان گفت باسواد کسی است که بتواند از خواندهها و آموختههای خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند. در نتیجه یک جامعه بهره مند از سواد جامعه ایست که بتواند از معلومات و دانش خود تغییرات مثبتی را در در جهت تکامل و پیشرفت خود پیشرفت ایجاد نماید.
📌افراد، با #سواد_رسانهای قادر به کشف پیامهای پیچیدهی موجود در محتوای رسانه های مختلف همچون تلویزیون، رادیو، روزنامهها، مجلات، کتابها، بیلبوردهای تبلیغاتی، اینترنت و سایر رسانههای مستقل خواهند شد. سواد رسانه ای ارتباط مستقیمی با میزان سرانه مطالعه و کتابخوانی در جوامع پیشرفته داشته و به نوعی ارتباطی مستقیم و متقابل را دارا می باشند.📖
📌کتاب و فرهنگ کتابخوانی معیاری برای شناخت سواد و فرهنگ عامه است. هر اندازه ملتی کتابخوان باشد، میتوان به نرخ بهره وری در آن کشور پی برد. هر اندازه ملت کتابخوان باشد، میتوان به رواج فرهنگ علم ورزی و اقتصاد دانش بنیان آگاه شد. هر اندازه ملتی کتابخوان باشد، می توان به نقش مثبت سواد رسانه ای در ریل گذاری فکری بر ذهن مردمانش پی برد. کتاب، کالای فرهنگی و اثرگذاری است که همچنان در هزاره سوم، ارمغانی شگفت انگیز از هزاره دوم به شمار می رود. کتاب چه در وضعیت سنتی و چه در عرصه دیجیتال، رسانه ای تاثیرگذار و فراموش نشدنی بوده و عیار خوبی برای تامل بر فرهنگ یک جامعه و جامعه شناسی خودمانی است و مسیر صحیح سواد آموزی و کسب مهارت های مختلف را در ذهن افراد نهادینه می سازد.
#سواد_رسانهای_و_سرانه_مطالعه_زیر_20دقیقه
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🖊 یاداشتی در ارتباط با «سواد رسانه ای و سرانه مطالعه زیر 20 دقیقه!»
#قسمت_دوم
⚠️در حال حاضر #سرانه_مطالعه در کشورمان نگران کننده است. آمار رسمی مطالعه در ایران زیر ۲۰ دقیقه است که با توجه به رتبه اول سرانه مطالعه در جهان به میزان بیش از ۹۰ دقیقه برای کشور ژاپن، این آمار بسیار ناامیدکننده است. نگران کنندهتر آن است که از این زمان مطالعه برای ایرانیان، ۶ دقیقه مربوط به مطالعه کتابهای درسی است!
🔎حال سوال اینجاست آیا با سرانه مطالعه زیر 20 دقیقه در روز که بخشی از آن هم شامل مطالعات غیر تخصصی و علمی می باشد می توان امیدوار به ارتقاء سواد رسانه ای جامعه شد یا از طرف دیگر ارتقاء سواد رسانه ای در جامعه تا چه میزان می تواند بر سرانه مطالعه در کشور تاثیر گذاشته و باعث شکوفایی، پیشرفت و تحول در عرصه های مختلف گردد؟
💡در پاسخ باید گفت امروزه افراد به دلیل حضور در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی و عدم بهره گیری از سواد رسانه ای مناسب و کافی بر این باورند که می توانند تمامی اطلاعات و نیازهای خود را از این حوزه تامین نموده و بدون توجه به صحت و سقم اطلاعات در دسترس قرارگرفته از ان به عنوان مرجع و بدون نیاز به تحقیق و بررسی استفاده نمایند. لذا همواره بیش ازهر زمان دیگری خود را بی نیاز از مطالعه می بینند.
✅برای رفع موانع و ایجاد زمینه و بستر لازم جهت ترویج و #توسعه_فرهنگ_مطالعه، نهادهای مختلفی چون خانواده، مدارس و نظام آموزشی، کتابداران و کتابخانهها، دولت؛ رسانههای گروهی؛ ناشران باید با رفع مشکلات موجود، هم سو و هم هدف، به سمتوسوی مشخصی حرکت کنند. همچنین در راستای ارتقاء سطح دانش و مهارتهای سواد رسانهای می بایست تمامی متولیان این امر اعم از نهاد های دولتی همچون آموزش و پرورش، شورای عالی فضای مجازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسانه ملی و ... . تک سایر نهادهای غیر دولتی و خصوصی همچون اندیشکده ها، پژوهشکدهها، انجمن ها و ....حتی تک تک پژوهشگران، اساتید، مدرسین و کارشناسان این حوزه بر اساس مسئولیت اجتماعی خود وظیفه دارند تمام اهتمام خود را در راستای #پیادهسازی_مفاهیم_سواد_رسانهای بکار گیرند.
🖌مرتضی چشمهنور، کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه📖
#سواد_رسانهای_و_سرانه_مطالعه_زیر_20دقیقه!
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🚦چه کسی در کارنامۀ زندگیاش هیچ خطا و اشتباهی وجود ندارد؟ همۀ ما بالاخره در نوجوانی یا بعد از آن رفتارهایی کردهایم که بعدها آرزو کردهایم کاش مرتکب آنها نشده بودیم. اما شبکههای اجتماعی به جایزالخطا بودن انسانها احترامی نمیگذارند. کافی است اشتباه کوچکی از شما سر بزند، دیگر باید منتظر باشید که روزی کسی آن را منتشر کند و شما را از زندگی ساقط کند. اما آیا این پردهدریِ همگانی و بیمحابا جامعه را به جای بهتری تبدیل خواهد کرد؟
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🚦10 باید و نباید کار در #فضای_مجازی در سال 98
📍بسیاری از ما در سال 98 هم بخشی از عمرمان را در این فضا سپری خواهیم کرد و از این چشمه خواهیم نوشید. چند توصیه و تجربه پیشنهادی برای کار در فضای مجازی:
1️⃣ هر عکس، فیلم و خبری را برای عزیزانمان فوروارد نکنیم. به ویژه تصاویری که حاوی صحنههای تلخ و دلهرهآور است. دلیلی ندارد چیزی که حال ما را بد میکند را برای کسی بفرستیم که برایمان اهمیت دارد و حال او را هم بد کنیم.
2️⃣ به منبع ارسال پیام دقت کنیم و از خودمان بپرسیم چرا و به چه هدفی این محتوا تولید شده است؟ حقیقت دارد یا یک شایعه و دروغ است؟
وقتی یک خبر دروغ را بازنشر میکنیم ما هم بخشی از چرخه #دروغ میشویم. اگر به راستی از دروغ بدمان میآید، آن را بازتولید نکنیم.
3️⃣ وقتی میخواهیم خبری را برای کسی ارسال کنیم ده ثانیه فکر کنیم و از خودمان بپرسیم این خبر به طرف مقابل دانش اضافه میکند؟ لبخند میبخشد؟ آرامش میدهد؟ اگر یکی از این سه حالت بود، ارسال کنیم.
4️⃣ اگر با نقد و نگاه کسی مخالف هستیم ما رسالتی برای ادب کردن او نداریم، حرفمان را محترم بزنیم و فاصله بگیریم. حفظ فاصله همیشه باعث حفظ احترام متقابل میشود.
5️⃣ #اسکرینشات نگیریم و چتهای دو نفره را برای دیگران ارسال نکنیم. دنیای خصوصی دو نفره را جار نزنیم. یادمان باشد که ما بخشی از آن ماجرا بودهایم. اگر کسی قصد آزار دارد از طریق قانونی پیگیری کنیم.
6️⃣ هر مطلب، عکس یا کامنتی که منتشر میکنیم، به کارت ویزیت ما تبدیل میشود، مشخص نیست بعد از دست به دست شدن چه کسانی آن را میبینند اما خیلیها بر اساس همان، شخصیت ما را قضاوت میکنند.
7️⃣"بیشعور"ها را به شهرت نرسانیم. با فالو کردن، لایک کردن و معرفی افرادی که در شبکههای مجازی ریشه ای ندارند و تشنه شهرت هستند و دست به رفتارهای ابلهانه میزنند به ویزیتور رایگان آنها تبدیل نشویم و به آنها کمک نکنیم. ما در مقابل هر لایک مسئول هستیم.
8️⃣ هیچکس جز ما در فضای مجازی مسئول حریم شخصیمان نیست. وقتی عکسی منتشر میکنیم امکان بازپس گرفتن آن میسر نیست، مراقب باشیم چه چیزی را منتشر میکنیم و چقدر به دیگران اجازه میدهیم به حریم شخصیمان وارد شوند. گلههای بعدی سودی ندارد.
9️⃣ «اعتماد کردم و فریب خوردم». این جمله، حرف مشترک تمام کسانی است که در فضای مجازی مورد سواستفاده مالی یا جسمی قرار گرفتهاند. این حرف تلخ است اما واقعیت دارد: اینجا اصل بر «بیاعتمادی» است.
🔺اول شک کنیم بعد اعتماد، تا کمتر پشیمان شویم.
🔟 گوشی موبایل در دست ما هم گُل است، هم گلوله! شب قبل از خواب به این فکر کنیم که در طول روز با آن حال دیگران را بهتر کردهایم یا روان و آبروی کسانی را به قتل رساندهایم؟!
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🔹جنبه های سه گانه سواد رسانهای عبارتند از:
1️⃣ ارتقاء آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانهای؛ و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوهی مصرف غذای رسانهای از منابع رسانهای گوناگون که در یک کلام همان محتوای رسانههاست.
2️⃣ آموزش مهارتهای مطالعه یا تماشای انتقادی
3️⃣ تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانهها که در نگاه اول قابل مشاهده نیست.
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
#آزمون_سواد_رسانه_ای
🔴 #هفت_سوال_اساسی
🔔هرگاه خواستید میزان دانش خود از رسانه را بسنجید به این #۷_سوال پاسخ دهید.
1️⃣.آیا می دانید تفاوت یک رخداد واقعی و یک رخداد رسانه ای چیست؟
2️⃣. آیا می توانید توضیح بدهید که رسانه ها چگونه اطلاعات را به صورت نامحسوس دستکاری می کنند؟
3️⃣.آیا مغالطات رایجی که رسانه ها به کار می برند را می شناسید؟
4️⃣. آیا می توانید قسمتی از داستان که کتمان میشود را کشف کنيد؟
5️⃣. آیا می توانید توضیح دهید چگونه رسانه ها، با تکنیک هایی مانند زاویه دوربین، ترفندهای نورپردازی، موسیقی و ... می توانند تصویر ما را از یک شخصیت/رخداد دستکاری کنند و عواطف ما را از تنفر به عشق و یا برعکس تغییر دهند؟
6️⃣.آیا می توانید توضیح دهید که چرا آدم ها، برداشت های کاملا متفاوت از یک پیام رسانه ای می کنند؟
7️⃣.برای انتشار/بازنشر/فوروارد کردن مطلبی که خودم تهیه نکرده ام، چه نکاتی را باید برای رعایت مالکیت معنوی و اخلاق حرفه ای رعایت کنم؟
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🚦#مهارت_های_فعالیت_رسانه_ای :
📍مهارت گفتگو در گروه های مجازی
🔰ميل غريزی انسان به گفتگو و ابراز وجود، شايد يكی از دلايل مهم انباشتگی اطلاعات در فضای مجازی است.
🔰گفتگو كردن؛ روشی مهم و كارآمد برای تخليه روانی و رهايی از ناراحتی است.
🔸 رشد سريع گروه ها و تالارهای گفتگو، بيانگر وجود نوعی نياز به ارتباط در فضايی است كه این امكان را به افراد مي دهد تا ضمن بيان دغدغه ها، علائق و تجربيات خود، در خصوص تجربيات افراد ديگری كه گاهاً ناشناس نيز هستند، اطلاعاتی را كسب كنند.
🔹 دنیای مجازی فضایی برای ناخودآگاه فرد ایجاد می کند تا تمایلات، تعارضات و دغدغه های خویش را در قالب نوشته، عکس و استیکرها، بروز دهد و بنابراین باید مراقب این ترواش بی مهابای ناخودآگاه بود!
🚨متاسفانه چت كردن، مشاركت مجازی را جایگزین مشارکت های عاطفی، خانوادگی، سياسی و معاشرت رو در روی اجتماعی كرده و نوعی رابطه غير حقيقی را بر فضای مناسبات ميان افراد حاكم كرده است. كه اين امر پيامدهايی چون:
كاهش سرمايه های اجتماعی، انزوا و بريدگی از مشاركت های محسوس و عينی را در بر داشته است.
🔰 برای انتقال مناسب پیام در دنیای مجازی چه نکاتی را باید مد نظر داشت:
▪️1) کلام برای "منعقد شدن" به عناصر: زمان، موقعیت، شخص، شکل و محتوی سخن، صوت، لحن، تماس چشمی(بویژه)، زبان بدن و گفتگوی چهره به چهره نیاز دارد.
بهترین حالت برای "انعقاد کلام" این چنین است:
▫️- انتخاب زمان مناسب
▫️- لحاظ موقعیتی بجا و سنجیده
▫️- گوینده آگاه به موضوع با بیان شیوا، سخن صحیح و در جریان گفتگویی پویا و البته کوتاه.
ماهیت دنیای مجازی، بصورتی است که اصولاً شکل گیری این پیوستار، امکان پذیر نیست!
بنابراین؛
بحث و جدل و مناظره در چنین فضایی ( که اصولاً در شرایط گفتگوی دنیای واقعی، امکان پذیر است) کاری است بدون نتیجه! که عموماً باعث دلخوری و رنجش افراد می شود.
▪️2) ساختار دنیای چت موبایل، جایی است برای پست ها، صوت، فیلم و کلیپ های کوتاه و اشاره به لینک و مآخذ مطالب عمیق تر و بلندتر. همچنین کاربرد مناسبی دارد برای تبلیغ و اطلاع رسانی و تبادل لینک های سودمند.
▪️3) در دنیای مجازی حداکثر تمرکز آدمی، به اشارت و لمس انگشت یکی از دستان مان است! یعنی: سرعت بالا، سیالی و زمان محدود و بنابراین مطالب کوتاه بهتر پاسخ می دهد.
▪️4) همچون دنیای واقعی "مدیریت زمان" یک ضرورت برای فضای مجازی ست.
🚨متاسفانه اکثر کاربران در طول شبانه روز و در هر موقعیتی مطلب خود را بارگذاری میکنند! در حالیکه کسی در رختخواب است! فردی دیگر در پشت میز کار، آقایی در حال رانندگی! و خانمی در کنار خانواده، همه در کلافی در هم تنیده به بحث و جدل و گفتگو مشغولند!
غافل از آنکه هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد..!
▪️5) در فضای مجازی در عرض ثانیه ای، هزاران مطلب بی سند و مدرک در حال پخش است و کسی هم مسئولیت آنرا قبول نمی کند!
مراقب باشیم ما نیز به اشاعه بیشتر "شایعه" دامن نزنیم!
6) شکل و محتوی پست های دنیای مجازی، منجر به یک ادراک منسجم و مفهوم از موضوع نمیشود.
بلکه مجموعهای از مطالب مجزا و ناهماهنگ در کنار یکدیگر قرار میگیرد که نمیتواند دید کلی فراگیر و علمی را به کاربران بدهد و در این مورد مطلقا با "کتاب" قابل مقایسه نیست.
▪️7) گاهی سکوت در گروه، بهترین شکل پاسخ است.
▪️8) گاهی لازم است که خود را در شرایط گوینده یا نویسنده گذاشت تا با همدلی گفتگو ادامه یابد.
▪️9) یاد بگیریم که در مورد هر موضوعی اظهارنظر نباید کرد و ارائه نظر و پست قاعدتاً بر اساس نظر کارشناسی باشد.
▪️10) برخی چالش های گفتگوهای مجازی عبارتند از:
- وجود اطلاعات غلط و گمراه کننده.
- اعتیاد آوری.
- عدم تحرک و بروز مشکلات جسمی و روانی.
- بروز هیجانات زیاد و استرس ناشی از آن.
- بی حوصلگی و اشکالات اجتماعی ناشی از ضعف تعامل با افراد در جامعه.
- سرعت بالای دنیای دیجیتال بطور کلی سبب گردیده است تا تمرکز و اندیشه ژرف در افراد دچار نقصان شود.
- تشدید پرخاشگری.
- فرو رفتن در دنیای مجازی و فاصله گرفتن با دنیای واقعی و طبیعت.
#دکتر_علیرضا_سفیدچیان / روانپزشک
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
#اینستاگرام
🔸پدیده سوئیت هوم
#سوئیتهوم اصطلاحی است که بعضی کاربران اینستاگرام برای مشهور کردن خود از آن استفاده میکنند. آنها هر روز عکسهایی بسیار زیبا و خوش رنگ و لعاب از جزئیات خانه و زندگی خود و اعضای خانوادهشان، از قصه آشنایی با همسر گرفته تا بارداری و نکات خانهداری و البته بچهداری منتشر میکنند.
تا اینجای کار، همه چیز عادی است. با افزایش فالوئرهای اینستاگرامرها، برندهای مشهور نیز برای تبلیغ محصولاتشان به سراغ آنها میروند.
چراکه #تبلیغ در این صفحات، بسیار ارزانتر از رسانههای رسمی است و البته درآمد بسیار خوبی برای اینستاگرامری است که هیچ کار خاصی نمیکند جز استفاده از آن کالا.
قیمت یک #استوری یا #پست تبلیغی، ممکن است به چند میلیون تومان هم برسد. اما در بسیاری موارد، هیچ پولی جابجا نمیشود و تبلیغ کننده فقط افتخار دریافت رایگان یک کالا یا خدمات را پیدا میکند.
ضربه اصلی سوئیتهومها، به #افسردگی مخاطبانشان یا ترویج مصرفگرایی خلاصه نمیشود. به جامعهای فکر کنید که درآمد #بلاگرها و سوئیتهومهایش بسیار بیشتر از پزشکان، صنعتگران و فرهیختگان است.
@jebreil1
🚦ترس از جدایی از گوشیهای هوشمند
🔸امروزه ۶۶ درصد از مردم جهان به این بیماری دچار هستند و گوشی هوشمند خود را حتی در حمام و دستشویی نیز با خود به همراه دارند.
#اعتیاد_رسانه_ای
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1