🔴ردی که از خودمان روی #اینترنت باقی میگذاریم
#قسمت_اول
🔻بسیاری عادتها و علایقمان را برملا میکند. اینها اطلاعاتی هستند که خیلیها دنبالش هستند. هر روز که میگذرد، فواید تحلیل دادههای شخصی افراد روشنتر میشود،
و آنها که از این دادهها سود میبرند شبانهروز مشغول تحلیل هستند.
🇬🇧در بریتانیا، حدود چهل میلیون بزرگسال (یعنی ۷۸ درصد بزرگسالان) هر روز یا تقریبا هر روز از اینترنت استفاده میکنند. یکی عکس روی فیسبوک میگذارد، یکی بلیت هواپیما میخرد، یکی دیویدی سفارش میدهد. هر کدام دارند به سهم خود به ۲.۳ میلیارد گیگابایت اطلاعاتی که هر روز به اینترنت اضافه میشود، کمک میکنند.
⁉️اما آیا لازم است سعی کنیم ردی از ما نماند؟ آیا همه افرادی که رفتار اینترنتی ما را رصد میکنند، خطرناک هستند؟ یا ممکن است بعضا کمکحالمان باشند؟
#ادامه_دارد
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🔴ردی که از خودمان روی #اینترنت باقی میگذاریم
#قسمت_دوم
🔷چطور رد از خودم باقی میگذارم؟
بدیهیترین پاسخ چیزهایی است که در رسانههای اجتماعی مینویسیم یا همرسان میکنیم. اما این صرفا گوشهای از ماجراست.
هر وقت فرمی پر میکنیم و اسم و نشانیمان را مینویسیم، یا نام کاربری و گذرواژه انتخاب میکنیم، یا اطلاعاتی را روی کلاود (ابر) ذخیره میکنیم، ردی از خودمان میگذاریم. البته همه اینها قرار است امن باشد و شخصی، اما خوب، همیشه اینطور نمیماند.جز اینها یک رد دیگر هم از گشتوگذار اینترنتیمان میماند. ردی که که تقریبا نامریی است.
🔸نشانی آی.پی
وقتی به سایتی سر میزنیم یا ایمیلی میفرستیم، از نشانی پروتکل اینترنت یا همان نشانی آی.پیمان استفاده میکنیم. این نشانی در حقیقت هویت اینترنتی ماست. شمارهای است که به وسیلهای که با آن به اینترنت وصل شدهایم اختصاص داده شده.
🔸جستوجو
هرچه در اینترنت جستوجو میکنیم هم در آن موتور جستوجو هم در شرکتی که ما را به اینترنت وصل کرده ثبت میشود. از روی این داده میشود فهمید چه موقع و از کجا به چه وبسایتی سر زده بودهایم.
🔸کوکیها
بیشتر وبسایتها فایلهای کوچکی روی ابزاری که با آن به اینترنت به آن سایت سر زدهایم نصب میکنند. به این ترتیب وقتی دوباره به آن سایت سر میزنیم ما را میشناسد. بعضی کوکیها فعالیت اینترنتیمان را رصد میکنند که ببینند چه تبلیغی برایمان بفرستند.
🔸کیلاگر
نرمافزاری است که بدون اطلاع ما هر کلید صفحهکلید را که فشار میدهیم ثبت میکند. به کمک آن میشود فهمید چه وبسایتی سر زدهایم یا چه برنامهای استفاده کردهایم. کیلاگر را ممکن است کارفرما روی کامپیوترمان نصب کند یا خودمان ناخواسته (پنهان در فایلی دیگر) دانلود
🔷‘شهروند چهار’ کیست؟
‘همینقدر بگویم که هرچه میخری، هر تلفنی که میزنی، با هرکه دوست میشوی، به هر سایتی سر میزنی، هر عنوانی که برای نامهات انتخاب میکنی، همه دست سیستمی است که دسترسیاش بیحدوحساب است، اما امانتداریاش نه.’
ژوئن ۲۰۱۳، ادوارد اسنودن، از مأموران سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که خودش را شهروند چهار معرفی میکرد، هزاران سند محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) را در اختیار رسانهها گذاشت.
انتشار این مدارک عمق و گستره نظارت فلهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا را نشان داد. اسنودن نشان داد که این سازمانها فقط با یک کلیک میتوانند همه فعالیتهای ما را رصد کنند.
🔹اطلاعات شخصی شهروندان عادی
روز بیستم آوریل ۲۰۱۶، اسنادی از دستگاههای اطلاعاتی بریتانیا منتشر شد که نشان میداد چطور این دستگاههای دولتی اطلاعات تکتک افراد را ردیابی و ذخیره میکنند – حتی اطلاعات شهروندانی را که به اعتراف خود دستگاههای اطلاعاتی “بعید است اهمیت اطلاعاتی-امنیتی داشته باشند.”
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🔰تکنیک ها و روش های اجرایی جنگ نرم در رسانه ها
🔹تکنیک شایعه
🔺«شایعه پدیده ای مخرب و خطرناک است که معمولاً از یک خبر ناشی شده و یا بی اساس بر پایه یک جنجال و #هیاهو ایجاد می شود و در افکار عمومی جا می گیرد؛ تا جایی که روحیه مردم را تضعیف و ناامید می کند و یا امنیت ملی را به خطر می اندازد و بلای بی اعتمادی در بین مردم یک کشور گسترش می یابد.»
🔹تکنیک مرغ(ایجاد ترس)
🔺باید اصل این تکنیک را بر ایجاد #ترس در طرف مقابل بنا کرد. رجزخوانی نمونه بارزی از به کارگیری این روش است که امروزه در علم جنگ نرم «تکنیک مرغ» شهرت یافته است.
🔹تکنیک قورباغه
🔺می گویند سیستم عصبی قورباغه به گونه ای است که اگر آب پیرامونی او را کم کم گرم کنیم، متوجه نشده و به سمت مرگ میرود
در این تکنیک به گونه ای بسیار نرم، آرام و #تدریجی بینش های اجتماعی کشور هدف را تغییر می دهند که افراد جامعه هدف متوجه تغییرات نشوند و در نتیجه به مقابله با آن برنخیزند. برای نمونه کافی است نگاهی به عرصه سینما و تلویزیون ایران بیندازیم و سیر پوشش زنان و کیفیت ارتباط با نامحرم را از اوایل دهه شصت تا امروز بررسی کنیم.
🔹تکنیک ابهام
🔺یکی از جملات معروف در جنگ نرم، این جمله است: «ابهام، #قدرت می آورد».تکنیک ابهام می تواند شامل «مبهم گویی» و «عملکرد و قدرت مبهم» باشد.
برای نمونه می توان به نمایش «قدرت مبهم» آمریکا در فیلم های هالیوودی اشاره کرد که در آن ها به گونه ای خود را قدرتمند جلوه می دهند که حتی از کوچک ترین حرکت افراد باخبرند و یا دارای افرادی با توانایی های فوق العاده جسمی ـ فکری هستند که بسیاری از داشته های آن ها نیز هنوز ناگشوده مانده است.
🔹تکنیک «دروغ بزرگ»
🔺وقتی دروغ پردازی آن چنان بزرگ باشد که مانند پتکی بر افکار جامعه هدف فرود آید، دیگر ـ برخلاف دروغ های کوچک ـ کم تر کسی در آن شک می کند و از جهتی به علت تعجب برانگیز بودن آن به سرعت در جامعه هدف رواج می یابد. برای نمونه می توان به خبر خروج 17 میلیارد دلار طلا توسط یک کامیون از مرز ترکیه اشاره کرد که توسط رسانه های غربی و فضا های مجازی به یک باره منتشر شد. در صورتی که با یک حساب ساده می توان دریافت که برای جابجایی 17 میلیارد دلار طلا به 34 کامیون نیاز است و نمی توان با یک کامیون 17 میلیارد دلار طلا را حمل کرد!
🔹تکنیک تحریف
🔺در تحریف به وضوح دروغ گفته نمی شود ولی واقعیت به صورت دیگری ـ اگرچه با تغییر یک کلمه یا تقطیع کلام و تغییر محتوای کلام ـ نشان داده می شود و در نهایت شکل مسخ شده ای از حقایق که با دروغ برابری می کند نمایان می گردد.
🔹تکنیک القاء یا تلقین
🔺از میان دویست روش جنگ نرم که در فضاهای سایبری مورد استفاده قرار می گیرد شاید بتوان مؤثرترین آن ها را «تکنیک القاء» دانست.
هر کلمه، شیئ، رنگ و هر آن چه پیرامون انسان رخ می دهد، علاوه بر تأثیرگذاری در ضمیر آگاه انسان ها، #ضمیر_ناخودآگاه آن ها را نیز درگیر خواهد کرد و مبنای بسیاری از کنش ها و رفتارهای انسان به ضمیر ناخودآگاه او برمی گردد.
براین اساس در جنگ نرم می توان در یک جمله یا عکس یا... چندین نکته روان شناسی را گنجانید و آن را به مخاطب القا کرد.
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
♨️سلسله نشستهای #فعالین_فضای_مجازی
🌀 #پاتوق_مجازی_جبرئیل
💠 باحضور: حجت الاسلام صاحبقرانی
🔸مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
🗓️ زمان: سه شنبه ۱۷ تیرماه
🕕 ساعت ۱۸
🔸پخش از طریق صفحات #موسسه_آینده_پژوهی_رسانه_ای_جبرئیل در آپارات، پیام رسان گپ و وب سایت جبرئیل
jebreil1.ir
https://gap.im/jebreil1
https://www.aparat.com/jebreil1
🚦در صحنۀ تاریک تئاتر، اگر نورافکن را متمرکز کنیم روی بازیگرِ بالای سن، چیز دیگری جز آن شخص دیده نمیشود. به همین ترتیب، وقتی رسانهها خود را وقفِ اخبارِ سلبریتیها میکنند، مشکلات واقعی جامعه به فضای تاریکِ فراموشی سپرده میشود.
🔻 ازآنپس، تا حرفی از دهان یک هنرپیشه خارج نشود، رسمیت پیدا نمیکند: جامعۀ ما دچار خشکسالی یا کودکآزاری است، تنها اگر پُست اینستاگرام یک بازیگر چنین بگوید. در این اوضاع، سیاست بهدست افرادی میافتد که زندگیشان هیچ ربطی به مردم عادی ندارد!
▫️ترجمان علوم انسانی
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🏴رسانه های ما بیشتر مداخله در افکار عمومی می کنند تا مدیریت افکار عمومی
♦️رسانهها در #ایران اساس رسانههای القایی هستند و رسانههایی نیستند که در فرآیند طبیعی رشد کرده باشند و بالا آمده و مخاطبمدار باشند. در واقع این رسانهها #مخاطب_محور هستند و توجه به جلب مخاطب دارند ولی این نیست که بر اساس خواسته مخاطب یک فضایی را بسازند.
♦️ رسانههای ایرانی از بالا به پایین هستند، از هر جناحی که باشند. به همین دلیل مدیریت خاصی از افکار عمومی دارند، مدیریتی که خودشان تلقی از آن دارند، نه یک مدیریت علمی و درست. یک حادثه کوچک و بیاهمیت را آن قدر میپردازند و بزرگ میکنند که به صورت غیرواقعی به یک مسأله مهم تبدیل میشود، در حالی که به یک مسأله مهم اصلاً نمیپردازند. این یعنی اینکه این رسانهها بر اساس انتخاب و گزینش که بر اساس سلایق و علایق خودشان است، عمل میکنند. در واقع این نحوه برخورد بیشتر یک نوع مداخله در افکار عمومی است تا مدیریت افکار عمومی.
به همین دلیل افکار عمومی ایرانی به نوعی معیوب است. چون نحوه ساختهشدنش و زیست اجتماعی که دارد، با هم جور در نمیآید. رسانه این اشکال را دارد.
♦️ علت این اشکال یکی بر میگردد به ساخت سیاسی جامعه ایرانی و دوم بر میگردد به نحوه تولید، ظهور و غروب رسانهها و کنترل و ممیزیهای متعددی که بر این رسانهها وجود دارد. سومین دلیل هم بر میگردد به نیرویی که در این رسانهها مشغول به کار است. نیروهایی که در رسانهها هستند، نیروهای غیرمتخصص هستند و وقتی به سطح تخصص میرسند، دیگر در رسانه کار نمیکنند. معمولاً رسانهها تربیت نیرو میکنند تا نظام اجتماعی را مدیریت کنند. رسانهها الان مثل دانشگاه شدهاند و تنها نیرو تربیت میکنند بدون آنکه خودشان از این نیروها بهره ببرند.
📍#ماهنامه_مدیریت_ارتباطات
#دکتر_تقی_آزاد
🆔 @media_literacy3
https://t.me/joinchat/AAAAAECiCwGX31ggxNAwzw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦گدایی فالور در برنامه زنده تلویزیونی!
🔸علیرغم آمارهای جهانی که نشان دهنده کاهش مخاطب و ضریب نفوذ #تلویزیون در دهه گذشته است، اما متاسفانه مدیریتهای سالهای اخیر سازمان صداوسیما، شخصیت حرفهای و کاریزماتیک این رسانه رو دچار افت شدیدی کرده که هر روزه شاهد اتفاقات عجیب و غریب در آن هستیم!
🔸متوسل شدن شبکهها و برنامههای تلویزیونی به جذابیتهای کاذب، اتکای افراطی بر حضور سلبریتیها، تلاش کاریکاتوری برای پرمخاطب نشان دادن خود و بسیاری از ناهنجاریهای دیگر، نتیجه راهبرد غلط در مبنای نظارت و ارزیابی سازمان صداوسیما است. وقتی #ارزیابی_کمی را بر #ارزیابی_کیفی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است برتری میدهیم و ملاک موفقیت یا عدم موفقیت یک شبکه یا برنامه را بر مبنای تعداد مخاطب قرار میدهیم نه کیفیت تولید و تاثیرگذاری آن، همچنان باید شاهد سقوط آزاد این رسانهی به اصطلاح ملی (!) بود!!
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
هدایت شده از خبر فوری
♨️سلسله نشستهای #فعالین_فضای_مجازی
🌀 #پاتوق_مجازی_جبرئیل
💠 باحضور: حجت الاسلام صاحبقرانی
🔸مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
🗓️ زمان: سه شنبه ۱۷ تیرماه
🕕 ساعت ۱۸
🔸پخش از طریق صفحات #موسسه_آینده_پژوهی_رسانه_ای_جبرئیل در آپارات، پیام رسان گپ و وب سایت جبرئیل
jebreil1.ir
https://gap.im/jebreil1
https://www.aparat.com/jebreil1
💢 #جریان_سازی چیست؟
🔹 یکی از کارکردهای مهم رسانهها جریان سازی است که از آن با عنوان جریان سازی رسانهای یاد میکنند.
🔸 #جریان_سازی_رسانهای فرآیندی است که رسانهها از آن به منظور همراه کردن مخاطبان استفاده میکنند. جریان سازی میتواند هم با هدف مثبت و هم با هدف منفی انجام گیرد. به همین دلیل میتوان آن را یک شمشیر دو لبه دانست.
🔹 جریان سازی رسانهای میتواند اهدافی همچون راه اندازی و اجرای #هجمههای_فرهنگی را دنبال کند. از طرف دیگر میتواند به منظور نهادینه شدن یک تفکر استفاده شود. در صورتی که اهداف جریان سازی به درستی انتخاب شود حتماً جنبه سازندگی خواهد داشت.
🔸 در رابطه با جریان سازی رسانهای به چند نکته باید توجه داشت:
1️⃣ هدف از جریان سازی تغییر یا تثبیت نگرش و #افکار_عمومی نسبت به یک مقوله به طور دلخواه است
2️⃣ #وسایل_ارتباط_جمعی همانند تلویزیون، رادیو، خبرگزاریها، شبکههای اجتماعی و ... ابزارهای ایجاد و انتشار جریان سازی هستند
3️⃣ مالکان رسانهها، حکومتها، سیاست گذاران، #بنگاههای_تبلیغاتی و ... میتوانند منبع جریان سازی باشند
4️⃣ جریان سازی در قالبهای رسانهای ارائه میشود مانند برنامههای آموزشی، تفریحی، خبری و ... . در این زمینه #پیام رسانه، نقش ویژهای را دارد
5️⃣ جریان سازی در طول یک فرآیند و به صورت تدریجی، نظام مند و غیر مستقیم ارائه میشود.
🔹 در جریان سازی سه مرحله مهم را باید مد نظر داشت:
👈 شناخت #مخاطب و تفسیر نگرش او برای برنامه ریزی فرآیند جریان سازی
👈 #اقناع مخاطب
👈 #تثبیت ایجاد جریان به عنوان حساسترین مرحله جریان سازی.
🔸 همچنان که گذشت، باید توجه داشت که جریان سازی رسانهای میتواند در خدمت اهداف مثبت و مبارزه با هجمههای دشمنان قرار گیرد. در نتیجه میتوان به آن به عنوان یکی از مزیتها و فرصتهای رسانه نگاه کرد.
✏️منبع: مقاله "جریانسازی در فضای مجازی؛ با تاکید بر رسانههای اجتماعی" به اهتمام قاسم صفایی نژاد
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نگاهی به یک تکنیک مهم اقناعی
🔻#ترس
🔸این تکنیک تا حدودی نقطه مقابل تکنیک تداعی معانی به شمار میرود. هرچقدر در آنجا سعی میشود تا احساسات خوب در پیامهای رسانهای به اهداف خاصی سنجاق شود، در اینجا از چیزهای دوست نداشتنی و بعضا ترسناک (مثل بوی بد دهان، شکست و ناکامی، مالیات زیاد، تروریسم و …) برای جلب توجه مخاطب استفاده میشود.
🔹اینگونه پیامهای رسانهای معمولا از این طریق مدام سعی در طرح یک مشکل و یا #بزرگنمایی یک مسأله میکنند تا پس از آن با ارائه راه حلی مطابق با هدف خود، به نتیجه مطلوب نظر خود برسند.
🔸چهره چندشآور سوسک در یک آگهی بازرگانی بخاطر این است که مطمئنا بعد از آن یک اسپری سوسککش برای نجات شما ترسیم شود. هشدارهای سیاستمداران یا گروههای حامی آنها و ترسیم هراسآور وضعیت موجود در اخبار، سخنرانیها و گزارشهای آنها هم نمونه دیگری برای استفاده از این تکنیک است تا خود و برنامههای خود را نجاتبخش وضعیت ترسیم شده معرفی کنند.
📚منبع: کتاب «سواد رسانهای: مفاهیم و کلیات»؛ حمیدرضا آیتاللهی
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🔍 بیشتر بدانیم
📍 به طور کلی سه نوع نگاه 👀 و ذهنیت 🧠 نسبت به فضای مجازی در بین افراد وجود دارد :
🔸 نگاه اول، نگاه بدبینانه :
افرادی که درباره فضای مجازی نگاه و ذهنیت بدبینانه ای دارند ، به این فضا نگاهی آسیب محور دارند که نتیجه این نگاه ایجاد محدودیت است ، در این حالت شخص در رابطه با استفاده ازین فضا برای خود و اطرافیان محدودیت های زیادی ایجاد میکند به طوری که از فرصتهای آن محروم میشود.
🔸نگاه دوم، نگاه خوش بینانه :
این دسته افراد برعکس گروه اول فقط به فرصتها و نکات مثبت فضای مجازی نگاه میکنند ،افرادی که دارای نگاه صرفا خوش بینانه هستند معمولا آسیبهایی که فرد را تهدید میکند مورد غفلت قرار میدهند.
🔸 نگاه سوم ، نگاه واقع بینانه :
نگاه واقع بینانه یعنی نگاه هم زمان به آسیبها و فرصتها که ماحصل آن استفاده درست و با احتیاط از فضای مجازی است .
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦چیزی به اسم #فضای_مجازی دیگر وجود ندارد!
📍ما در فضایی که اسمش را #مجازی گذاشتهایم خرید میکنیم، به آدمهایی که هرگز ندیدهایم اعتماد میکنیم، پول به حسابشان میریزیم، در این فضای مجازی با هم به صورت واقعی حرف میزنیم، از هم گله میکنیم، غذای واقعی سفارش میدهیم، اوقات فراغتمان را اینجا میگذرانیم، روزمان را آنجا شروع میکنیم و شب هم آخرین تصویری که میبینیم آنجاست، چطور اسمش هنوز مجازی است؟
🔸با یکی از سلبریتیهای سینما در مورد شبکههای مجازی حرف زدم. اینکه تا چه اندازه زندگیاش را تحت تاثیر قرار داده اند.
میگفت فارغ از اینکه امتیازات برجستهای مثل سنجیدن نبض جامعه و ایجاد ارتباط مستقیم با هواداران را ایجاد کرده، به شدت روی میزان حضور یا حذف بازیگرها تاثیر گذاشته است. بسیاری از کارگردان و تهیه کنندهها بر اساس تعداد فالور بازیگر انتخاب میکنند.
🔸یعنی با خودشان میگویند فلان بازیگر چندمیلیون فالوور دارد، وقتی فیلمی که بازی کرده را توی صفحهاش تبلیغ کند، درصدی از آنها هم به سینما بیایند بخشی از فروش فیلم را تضمین میکنند.
🔸او هم مثل من باور داشت که ناسزاهای مجازی، دردهای واقعی به همراه میآورند و اصولاً دیگر مرزبندی میان دنیای مجازی و واقعی آنقدر به هم ریخته که نمیتوان خط مشخصی برایش کشید.
🔸زندگی ما به شدت تحت تاثیر این دنیای هنوز مرموز است. دنیایی که در حال کشف و شهود در آنیم و حتی کسانی که مدعی هستند آن را میشناسند وقتی با زوایای تازه اش روبرو می شوند با دهان های باز، از حرکت میمانند.
🔹فضای مجازی به زندگی واقعی خط میدهد، اما به شدت تحت تاثیر زیست واقعی شهروندان است و بازتابنده کنشهای واقعی ماست.
🔸 در این فضا هرآنچه میبینیم و میشنویم انگار آینه ای است که روبه روی خودمان قرار گرفته و اصولاً با چنین رویکرد و کارکردی چطور میتوان آن را مجازی نام گذاشت؟
🔸درک دغدغه کسانی که معتقدند این فضا فسادزا است، دشوار نیست اما این فضا در امتداد زندگی واقعی قرار دارد.
🔸تکمیل کننده لذت های بشری است و خلاءهایی را برای کاربران پُر میکند که امکان پاسخگویی به آنها در دنیای واقعی وجود ندارد.
🔸وقتگذرانی در فضای مجازی ارزان است. وقتی سینما و تئاتر و رستوران و سفر رفتن در دنیای واقعی بسیار پرهزینه می شود، بسیاری از کاربران بر اساس اصل «وصف العیش نصف العیش» در این فضا بخشی از نیازهای حسیشان را دنبال میکنند.
🔸اگر در دنیای واقعی مجال تامین وجود داشته باشد بعید است این همه مشتری سرگردان در این فضای معلق رها شوند.
🔸در بازاریابی میگویند در کنار خریداران واقعی، کسانی هم هستند که به آنها window shopper میگویند.
🔸 #ویندو_شاپرها کسانی هستند که به دید زدن ویترین مغازه ها علاقه دارند. در امریکا مشهور است که دید زدن ویترین مغازه ها و پرسه زدن در مراکز خرید کار مورد علاقه نیویورکی ها برای گذراندن زمان است.
🔹در ایران هم این نوع گذران که برخی آن را «پرسه زنی در شهر» هم میخوانند وجود دارد، شبکه های مجازی- به ویژه اینستاگرام که عکس محور است- این امر را بسیار آسان، متنوع، ارزان و لذتبخش کرده است.
📍آفرینندگان شبکههای مجازی این نیازهای بشری را شناسایی کردهاند و بر اساس یک رفتارشناسی و روانشناسی اجتماعی آن این نرم افزارها را طراحی کردهاند. همه گیری، اثرگذاری و نفوذ این شبکه ها اتفاقی نیست.
📍 اگر دنبال راهی هستیم که این فضا را مدیریت کنیم، آن راه #دستور نیست، بلکه شناخت جامعه واقعی و پاسخ به نیازهای واقعی مردمِ واقعی است.
✍ #احسان_محمدی
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
♨️ کاربران ایرانی در کدام شبکههای اجتماعی بیشترین فعالیت را دارند؟
🔸بر اساس آماری که استارتاپ «نوینهاب» (پلتفرم مدیریت شبکههای اجتماعی) منتشر کرده، تلگرام و واتساپ پرجمعیتترین پیامرسانهای داخل ایران هستند و از آن سو پیامرسانی مانند سروش در جایگاهی بالاتر از توییتر و فیسبوک در میان کاربران ایرانی قرار دارد.
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
🚩 با فراگیر شدن رسانه های نوین، مراقب تغییرات فرهنگی و تغییر ارزش های جامعه باشیم!
#سواد_رسانه_ای
#فقر_فرهنگی
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
✅ انسان شناسی رسانه ای
🔸برخی از تحلیلگران رسانه ای و دانشمندان رایانه تعامل انسان و رسانه را با نگاهی مثبت تحلیل می کنند، برخی دیگر اصطلاح زندگی #فرا_بیولوژیک را برای این وضعیت بیان می کنند.
🔺رای کورتسوایل وضعیت جدید را این گونه توصیف می کند که: تکامل بیولوژیک به پایان رسیده است اما #نبوغ_انسانی هنوز در حال تکامل است و تکامل تکنولوژیک بر این اساس انجام می پذیرد.
🔺بولتس، معتقد است که واقعیت رسانه ای در پس تصاویر نیست بلکه در میان آنهاست. واقعیت رسانه ای به عنوان تجربه پیشینی ادراک ما از هستی قرار می گیرد. بنابر این امروزه ما با یک یورش و تهاجم از بیرون رو به رو نیستیم بلکه تهاجمی از درون ما را تهدید می کند. چراکه ادراکی متفاوت و متغیر در مغزهای ما رخ می نماید.
🔺از نظر جرج هربرت مد، انسان یک موجود اجتماعی است و از این رو در نظر او اجتماع بر فرد تقدم دارد. انسان با فعالیت و عملکرد خود بر اجتماع تأثیر می گذارد بنابر این در نظر او تصویر انسان تصویری باز است که نمی توان آن را جدای از جامعه و رها از آن تصور کرد.
🔺در نظر برخی دیگرهمچون پلسنر، #فرهنگ در کنار طبیعت دومین سرزمین آباء و اجدادی انسان است که در بستر آن تربیت می شود و جهت می یابد.
🔸🔹با توجه به این ضرورت ها و نیز وضعیت جدید در دنیای رسانه ها، #انسان_شناسی_رسانه_ای، تغییرات انسان ها را در جامعه رسانه ای بازتاب دهد و پرسش های انتقادی را در این زمینه مطرح سازد.
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #انواع_بازی_های_رایانه_ای
بازی های رایانه ای با توجه به هدف بازی ، شش نوع هستند ، این دسته بندی از بازی ها عبارتند از :
1️⃣ رقابتی : همانطور که از اسم آن پیداست ، رقابت موضوع اصلی این بازی هاست . برای مثال در بازی رایانه ای فوتبال شما سخت تلاش میکنید تا امتیاز نهایی را به نفع تیم خود ببرید . بازی رایانه ای دوز هم جزء همین دسته است.
2️⃣ شانسی : این بازی ها اغلب با حدس و گمان شما سروکار دارند مثل بازی هایی که شما باید حدس بزنید کلید در کدام خانه است .
3️⃣ بازی پر تحرک : در این نوع بازی ها ، بازیکنان دائما در حال جنب و جوش بصورت مجازی هستند ، مثل بازی های بوکس و ماشین بازی .
#بازی_های_رایانه_ای
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1
📌 #انواع_بازی_های_رایانه_ای
#ادامه
4️⃣ تقلیدی : در این بازی ها ، که با خیال پردازی همراه می شود ، بازیکنان هویت های تازه ای اختیار می کنند ، برای مثال در برخی بازی ها ، بازیکنان میتوانند آواتاری را انتخاب کنند که ژست یک شوالیه ی قرون وسطی را به خود بگیرد .
5️⃣ بازی های اکتشافی : مانند بازی هایی که باید به دنبال کشف یک گنج ، نقشه قدیمی باشید و یا یک معمای را حل کنید تا به امتیاز نهایی برسید .
6️⃣ بازی اجتماعی : در این بازی ها ، بازیکنان با زبانی رمزگونه ، نام مستعار و ... به گروهی ویژه می پیوندند و با دیگران ارتباط برقرار می کنند ، در این نوع بازی ها شما شخصیتی مجازی دارید که ممکن است با شخصیت واقعی شما کاملا متفاوت باشد .
#بازی_های_رایانه_ای
🌀 موسسه آینده پژوهی رسانه ای #جبرئیل
💠 @jebreil1