﷽
♦️سوال:
ولایت مطلقه فقیه را به زبان ساده توضیح دهید؟
❇️پاسخ:
ولایت فقیه یعنی، زمامداری فقیه عادل و با کفایت بدون این که اشاره به قلمرو و اختیارات آن داشته باشد؛ اما ولایت مطلقه فقیه که قید «مطلقه» به آن اضافه شده، بیانگر گستردگی و دایره شمول این ولایت است.
براساس این نظریه، فقیه جامعالشرایط در تمامی شئون مربوط به حکومت دارای ولایت است و همه اختیاراتی را که پیامبر-صلی الله علیه و سلم- و ائمه معصومین علیهم السلام در زعامت امور جامعه داشتند، فقیه جامع الشرایط نیز داراست.
میان فقیه و پیامبر- صلی الله علیه و سلم- و ائمه معصومین -علیهم السلام- در امر حکومت فرقی نیست و همگی از اختیارات یکسانی برخوردارند مگر در موارد خاص (مثل جهاد ابتدایی) که دلیل قطعی بر عدم اختیار فقیه در آن مورد وجود داشته باشد. از این رو حضرت امام خمینی (قدس سره) به این نکته اشاره دارد که: «توهم این که اختیارات حکومتی پیامبر- صلی الله علیه و سلم- بیش از ائمه و اختیارات آنها بیش از فقهاء است، باطل است».[۱]
این نظریه مورد قبول امام خمینی (قدس سره) میباشد. بنابراین ولایت مطلقه فقیه و ولایت حاکم اسلامی محدود نبوده، بلکه شامل همه مناصب میباشد. از جمله: ولایت فقیه در قضا: در همه امور قضایی فقیه ولایت دارد و حکمش لازم الاجراست. ولایت در اجرا و حدود: تعطیل حدود شرعی در عصر غیبت جایز نیست و کسی که بر اجرای حدود ولایت دارد، فقیه جامعالشرایط است. هم چنین ولایت بر همه امور عمومی مسلمانان اعم از امور سیاسی، اجتماعی و حکومتی و...
یکی از شبهات مهمی که در این خصوص مطرح می شود این است که برخی ولایت فقیه را به حکومت مطلقه تفسیر کردهاند و آن را مشابه حکومتهای استبدادی و مطلقه معنا کردهاند؛ در حالی که این یک مغالطه بیش نیست و این مغالطه ناشی از یکی گرفتن این دو اصطلاح در دو علم سیاسی و علم اصول و فقه میباشد.
در اصطلاح علوم سیاسی حکومت مطلقه یعنی حکومت استبدادی و دیکتاتوری اما ولایت مطلقه فقیه هیچ ارتباطی با حکومت مطلقه ندارد؛ زیرا حکومت اسلام است و فقط قانون الهی بر جامعه حکمفرمایی دارد، حتی رسول اکرم- صلی الله علیه و سلم- و ائمه معصومین سلام الله علیهم تابع قانون الهی هستند، لذا باید گفت که اسلام حکومتش حکومت قانون است، یعنی قانون آن، قانون قرآن و سنت است و حکومت آن، تابع قانون الهی است، یعنی هم خود پیامبر- صلی الله علیه و سلم- تابع قانون بود وهم امیرالمومنین- علیه السلام-، یک قدم تخلف از قانون نمیکردند و نمیتوانستند بکنند. [۲]
به همین خاطر حضرت امام خمینی(ره) میفرمایند: شما از ولایت فقیه نترسید، فقیه نمیخواهد به مردم زورگویی کند، اگر یک فقیهی بخواهد زورگویی کند این فقیه دیگر ولایت ندارد. در اسلام قانون حکومت میکند پیامبر اکرم - صلی الله علیه و سلم- هم تابع قانون بود تابع قانون الهی نمیتوانست تخلف بکند. [۳]
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
۱. ولایت فقیه، آیت الله هادی معرفت و آیت الله جوادی آملی.
۲. فلسفه سیاست، آیت الله مصباح یزدی.
پی نوشت ها:
[۱]. موسوی خمینی، سید روح الله، کتاب ولایت فقیه، ص ۴۰.
[۲]. صحیفه نور، ج ۱۰، ص ۱۷۴.
[۳]. همان، ج ۱۰، ص ۱۹.
•┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
🌙ماه صفر
✨صفرالمظفر دومین ماه قمری پس از محرم الحرام است.
✅محدث بزرگ شیخ عباس قمی درباره اين ماه می گويد:
👈🏻"بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله است در آن و یا به جهت آن است که این ماه، بعد از سه ماه حرام (ذی قعده، ذی حجّه و محرم الحرام) واقع شده که در آن سه ماه، جنگ و قتال نبوده و در این ماه، شروع به قتال مینمودند و خانه و منازل از اهلش خالی میشد و این هم یک سبب است در وجه تسمیه آن، به صفر. بهر حال برای رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از دادن صدقه و ادعیه و استعاذات وارده نیست".
🔰برخی از مناسبتهای ماه صفر:
☑️اول صفر : وارد كردن سر مطهر امام حسين عليه السلام به شام همچنین ورود اهل بيت عليهم السلام به شام.
☑️سوم صفر : ولادت حضرت امام محمد باقر عليه السلام(۵۷ هجری).
☑️پنجم صفر : شهادت حضرت رقيه سلام الله عليها در خرابه شام(۶۱ هجری).
☑️هفتم صفر : شهادت امام حسن مجتبی عليه السلام (بنابر نقل بحارالانوار).
☑️هشتم صفر : وفات جناب سلمان فارسی (۳۵ هجری).
☑️نهم صفر : شهادت جناب عمار ياسر در جنگ صفين (۳۷ هجری).
☑️هجدهم صفر : شهادت جناب اويس قرنی در جنگ صفين (۳۷هجری).
☑️بیستم صفر : اربعين حسينی.
☑️بيست و هشتم صفر : رحلت جانسوز رحمت للعالمين پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلّم (۱۱ هجری) و شهادت مظلومانه امام حسن مجتبی عليه السلام (۵۰ هجری).
☑️روز آخر صفر : شهادت امام رضا عليه السلام (۲۰۳ هجری)
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
📚#دین_گریزی
چگونه دیگران را جذب دین کنیم؟
شهید مطهری :در حدیث است: مردم را به سوی خیر و نیکی بخوانید ولی بهوسیله غیر زبان، یعنی بهوسیله عمل و پیشقدمشدن.
در اطراف حق و عدالت و انصاف و کرم و تقوا و گذشت و فداکاری و حرّیت و آزادی، سخن زیاد گفته شده و از این جهت کم و کسری وجود ندارد؛ به هر شکل و به هر صورتی که بخواهیم سخنانی در این زمینه موجود است. چیزی که کمتر یافت میشود عمل به حق و طبق عدالت و انصاف است. آنچه کمتر یافت میشود خودِ کرم و تقواست. چیزی که کیمیاست واقعیت فداکاری و گذشت است. اکسیر نایاب، یک روح حرّ و آزاد است.
از این روست که بشر کمتر به سخن و گفتار وقعی میگذارد اما در مقابل عمل سر تعظیم فرود میآورد؛ یعنی آنجا که با شخصیتی روبهرو میشود که حقیقتاً از حق و عدالت منحرف نمیشود و تقوا و پرهیزکاری را پیشه میسازد و روحی حرّ و آزاد دارد، خود به خود خاضع و علاقهمند میشود.
📚حکمتها و اندرزها، ج1، ص200-198
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
◀️جنگ احد رسانهای و تکلیف دولت رئیسی
🔰تفاوتهای دولت روحانی و دولت رئیسی از حیث رسانهای
⭕️خلاف آنچه رایج شده، دولتهای یازدهم و دوازدهم از حیث رسانهای، تبحر و مهارتی مثالزدنی داشتند و از انفعال و کمکاری و تفرعن و ویژهخواری، تصویر تسلط، فرزانگی، بزرگمنشی و قهرمانی ساختند. به صورت مشخص میتوان به برجام به عنوان برنامه محوری اداره کشور اشاره کرد که از یک سند پراشکال حقوقی و تفسیرپذیر اتکاءناپذیر که نه وضعیت اقتصادی را بهبود بخشید و نه عزت را به پاسپورت بازگرداند، چگونه آفتاب تابان و مانع جنگ و قحطی ساختند. اتفاقاً در مجموعه دولت روحانی، شکلی از رسانهمداری حاکم بود که توانست کشور را با همه بیتوجهی به اولویتها و نیازمندیها 8 سال اداره کند و جز در موارد خونباری همچون آبان 98 که تاریکترین نقطه حکمرانی جمهوری اسلامی ایران را رقم زد، به صورت اعجابآوری، رئیسجمهور و دولتمردان را از مخمصههای عجیب در تصمیمگیری نجات دهد. از همین روست که تکلیف نخست رهبر معظم انقلاب برای دولت سیزدهم «بازسازی» است:
«همّتتان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البتّه عقلانی و فکورانه در همهی عرصههای مدیریّتی انشاءالله به وجود بیاید؛ یعنی حرکت بر روی ریل انقلاب، در بخشهای مختلف مدیریّتیای که در کشور هست. در همهی بخشها؛ بخشهای اقتصادی، بخشهای سازندگی، بخشهای مربوط به سیاست خارجی و دیپلماسی، بخشهای خدمترسانی به مردم، بخشهای علمی و فرهنگی و غیره؛ در همهی این بخشها یک تحرّک انقلابی باید به وجود بیاید.»
⭕️اما در روزهایی که از دولت رئیسی گذشته است، در حوزه رسانهای همچنان با مجموعهای از اشتباهات، کجسلیقگیها و غفلتها روبروییم. گویی در همچنان بر همان پاشنه میچرخد و رسانه، اضافی، زائد و غیرتخصصی دیده میشود. دولت رئیسی با بحرانها و معضلات متعدد سیاسی و اقتصادی پرشماری روبروست اما پیش از همه باید به دنبال ساخت یک برنامه جامع رسانهای باشد تا بداند چگونه انتخابهایش را تبیین کند و اولویتهایش را تشریح نماید. در دولت روحانی، این مهم مبتنی بر دو عنصر «غریزه سیاستمداران» و «پروژه ذینفعان» پیش میرفت. برای اولی کافی است به کنش محمدجواد آذری جهرمی و محمدجواد ظریف در شبکههای اجتماعی توجه کنیم که چگونه خود را از تیررس منتقدین نجات دادند و نیازها و اولویتهایی مانند «توسعه زیرساخت» در مورد وزارت ارتباطات و «تماس با جهان» در مورد وزارت خارجه را برای شهروندان ایرانی حیاتی کردند. و در مورد دومی کافی است به انبوه حرکتهای توئیتری مانند «انسولین نیست» و «روحانی تنها نیست» که کوشش داشتند معادلات ساده ضعف در تصمیمگیری و اجرا را به عوامل دیگری همچون دولت پنهان نسبت دهند، توجه کنیم.
⭕️دولت رئیسی اما نه اولی را دارد و نه دومی را. اولی را بلد نیست و دومی را قبول ندارد. از این روست که انتخاب وزرا و مدیرانش در عین هوشمندی تمسخر میشود یا برجسته نمیشود. دولت رئیسی رسانه را در حکم یک پیوست هم قبول ندارد و گمان میبرد رسانه کار مهرههای درجه سه و چهار است و حل مسائل واقعیتر از بازنمایی آنهاست. اینجاست که اقدامات ارزشمندی مانند بازدید سرزدهها یا مشورت با کارشناسان یا حتی کاهش قیمت سیمان، آنچنان که باید در جامعه دیده نمیشود. رئیسی دو موجودی بیشتر ندارد: اخلاص و اعتماد مردمی. هر دوی این دو موجودی، از جمله داراییهای نرم به شمار میآیند که کمیتپذیر نیستند و قابل انکار و فرسایشند. از این روست که او در کنار برنامه تحول دولت و اولویتدهی به چالشهایی مانند کرونا و معیشت، باید به فکر ارتقای اعتماد عمومی، تابآوری ملّی و سرمایه اجتماعی باشد. چیزی که در دیدار رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری نیز برجسته شد:
«امروز بیشترین تحرّک دشمنان ما علیه ما بیش از تحرّکات امنیّتی و اقتصادی، تحرّکات تبلیغاتی و جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است؛ برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلّط بشوند مبالغ هنگفت هزینه میکنند، کارهای بسیار انجام میدهند؛ فکرهای بسیاری را در مجموعههای فکری برای این کار استخدام میکنند تا بتوانند با جنگ روانی، با تبلیغات گوناگون، افکار عمومی کشورها را -از جمله بیشتر از همه امروز کشور ما را که هدف سوءنیّت قدرتهای بزرگ است- قبضه کنند و در اختیار بگیرند. وقتی افکار عمومی یک ملّت در اختیار بیگانه قرار گرفت، حرکت آن ملّت هم طبعاً طبق میل آن بیگانه پیش خواهد رفت.»
•┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
هدایت شده از شیفتگان تربیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین پنجشنبه ماه صفر و یاد درگذشتگان 😔
🥀اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ 🥀
التماس دعا 🙏
مسافران ما دستشون خالیست .... 💔
در اولین پنجشنبه ماه صفر 🌙
هواشونو را داشته باشیم
سهم شما یک فاتحه همراه با صلوات ... 🙏🙏🙏
🌹🍂📿شادی روح همه گذشتگان صلوات
•┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
🔗 ایتا :
🍃http://eitaa.com/ShifteganeTarbiat
🌐 روبیکا:
🍃https://rubika.ir/ShifteganeTarbiat
هدایت شده از کانال استاد عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 راهکار حفظ خانواده در آخرالزمان
🎤 #استاد_عالی✅
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr
هدایت شده از شیفتگان تربیت
هدایت شده از شیفتگان تربیت
هدایت شده از شیفتگان تربیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 استاد دهنوی
🔺ترس کودکان
▫️ آموزش های معنوی برای کاهش ترس کودکان
#کودکان
#ترس_کودکان
•┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
🔗 ایتا :
🍃http://eitaa.com/ShifteganeTarbiat
🌐 روبیکا:
🍃https://rubika.ir/ShifteganeTarbiat
هدایت شده از شیفتگان تربیت
10.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎥 تفاوت انقلاب اسلامی با غرب از منظر شهید مرتضی آوینی
♨️ تمدن غرب، که کمتر جامعهای تحت تاثیر آن نیست، با مصرفگرا کردن انسانها چه بلایی سر بشریت میآورد؟
⚠️ وظیفه روشنفکران وطنی برای نجات مردم از این ورطه چیست؟
•┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
🔗 ایتا :
🍃http://eitaa.com/ShifteganeTarbiat
🌐 روبیکا:
🍃https://rubika.ir/ShifteganeTarbiat