فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم/ ترتیل ۴۹۷ قرآن کریم ( آیات ۱۹ تا ۳۹ سوره مبارکه دخان)
❄️🌹❄️
🌺 امام علی (ع) میفرمایند: «فیهِ رَبیعُ القُلوبِ وَیَنابیعُ العِلمِ وَ ما لِلقَلبِ جِلاءٌ غَیرُهُ» قرآن بهار دلها و چشمههای دانش است و دل را جز به وسیله آن جلایی نیست. (نهج البلاغه خطبه ۱۷۶)
🎙 استاد پرهیزگار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 توصیه پدر شهید حججی برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 رفتار وحشیانه رژیم صهیونیستی با مردم فلسطین اشغالی
چرا نتوانستیم از خامفروشی نفت رهایی پیدا کنیم؟
اگرچه ایران همچنان در ردیف صادرکنندگان نفت خام به شمار میآید، در مقایسه با پیش از انقلاب اسلامی که روزانه ۶ میلیون بشکه نفت صادر میشد، اکنون وابستگی کشور به خام فروشی نفت بسیار کمتر شده است. رشد صادرات غیرنفتی ایران از ۵۴۰ میلیون دلار در سال ۱۳۵۶ به حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ رسید.
بالاترین آمار صادراتی در سال ۱۳۹۸ که با حدود ۴۱ میلیارد دلار رقم خورد، تداوم و پایداری این وضعیت را نشان داد؛ اما در هشت ماه سال جاری که حجم تجارت غیرنفتی به رقم ۶۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است، بسیار امیدبخش است.
از نظر وزنی نیز صادرات غیرنفتی به وزن ۷۰ میلیون و ۴۰۲ هزار تن و به ارزش ۳۲ میلیارد و ۳۸۸ میلیون دلار رسیده که از نظر ارزشی چهار و نیم درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد را نشان میدهد و از نظر وزنی نسبت به سال قبل ۱۶ درصد کاهش داشته است.[۱]
اما در پاسخ به این پرسش که چرا در این حوزه به خودکفایی کامل نرسیدهایم، چند علت را میتوان ذکر کرد:
۱- هزینههای بالای صنایع بالادستی نفت و گاز؛ نگاه مدیران به درآمد بیشتر در مقطع زمانی کوتاه یکی از دلایل مهم خامفروشی است. این مسئله سبب شده است برخی مدیران به دنبال احداث پالایشگاه برای فرآوری نفت و تولید محصول جدید نباشند. از سوی دیگر، ایجاد پالایشگاه بسیار هزینهبَر است و تا رسیدن به تولید و درآمدزا شدن به زمان نیاز دارد و از آنجا که تاکنون اقتصاد کشور به فروش نفت خام متکی بوده است، مدیران به سراغ آن نرفتهاند.
۲- تحریمها در حوزه هایتک(فناوریهای پیشرفته)؛ گفتنی است، صنایع نفتی در سراسر جهان، حدود ۲۰ درصد به مادرشرکتهای نفتی آمریکایی وابسته هستند. از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون، ما در دستیابی به فناوریهای نفتی تحریم بودهایم. با این حال، در وضعیت سخت تحریمی، موفق به خودکفایی حدود ۹۰ درصدی در حوزه صنایع نفت و گاز شدهایم.
[۱]. روزنامه کیهان، «حجم تجارت غیرنفتی به مرز ۷۰ میلیارد دلار رسید»، دسترسی در: https://kayhan.ir/fa/news/۲۵۵۱۳۴/، ۱۴/۹/۱۴۰۱.
انقلاب اسلامی چه دستاوردی برای زنان ایرانی داشت؟
مشخص شدن جایگاه واقعی زن مسلمان در خانه و اجتماع یکی از دستاوردهای فرهنگی انقلاب بود. با توجه به خودباختگی فرهنگی و رواج ارزشهای غربی در عصر پهلوی، هویت اسلامی زن مسلمان ایرانی مورد تهدید واقع شده بود. در جامعه به تدریج فرهنگ برهنگی و بیعفتی رواج مییافت و از فعالیتهای اجتماعی و مفید زنان کاسته میشد.
پس از انقلاب اسلامی، جایگاه زن در جامعه اسلامی تبیین شد و همانگونه که زنان در جریان پیروزی انقلاب فعالیت داشتند، پس از انقلاب، به جایگاه واقعی که مسئولیت در برابر مصالح اجتماعی و سیاسی جامعه و حضور فعال در صحنههای گوناگون بود، دست یافتند.
در این زمینه توجه به چند آمار جالب توجه است:
* در حوزه آموزش و پرورش، میزان باسوادی زنان در ۴۰ سال اخیر، ۵/ ۲ برابر شده است؛ یعنی از ۳۵ درصد در سال ۱۳۵۵، به ۲/ ۸۴ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است. در همین زمینه، باید به کاهش میزان بازماندگی از تحصیل در میان دختران اشاره کرد؛ در سال ۱۳۵۵، این میزان برای دختران، ۶/۳۸ درصد بوده که در سال ۱۳۹۵، به سه درصد رسیده است.
* نسبت زنان عضو هیئت علمی و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۳۵۹-۱۳۵۸، ۱۴درصد در سال ۱۳۶۶-۱۳۶۵، ۱۵درصد در سال ۱۳۷۶-۱۳۷۵، ۱۶ درصد و در سال ۱۳۸۶-۱۳۸۵، ۲۰ درصد بوده است. این در حالی است که تعداد زنان عضو هیئت علمی از سال تحصیلی ۱۳۷۶-۱۳۷۵ تا سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵، از ۳۵۰۸ نفر به ۲۰۲۹۸ نفر رسیده؛ یعنی شش برابر افزایش داشته است و به ۷/۲۴ درصد رسیده است. برای سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹این میزان به ۲۴ هزار و ۳۳۴ عضو هیئت علمی خانم رسید، نکته مهم اینکه در همان سال مجموع ۸۸ هزار و ۲۵۰ عضو هیئت علمی در کشور داشتیم.
* درصد مدیران، قانونگذاران و کارکنان عالی رتبه از کل شاغلان برای زنان از ۳ / ۳ درصد در سال ۱۳۵۵، به ۳/ ۱۷ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده؛ یعنی حدود شش برابر افزایش داشته است. در همین راستا، گفتنی است، میزان زنان شاغل دارای تحصیلات عالی ۲/ ۵ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۹/ ۴۶ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است. همچنین، ضریب نفوذ بیمه تأمین اجتماعی در میان زنان شاغل، از ۵/ ۱۲ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۴/ ۷۷ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.
* در حوزه ورزشی نیز تعداد رشته ورزشی بانوان از هفت رشته از سال ۱۳۵۷ به ۳۸ رشته در سال توسعه یافته است. تعداد مربیان ورزشی رشد نجومی داشته و از ۹ نفر به ۳۵ هزار مربی زن افزایش داشته است؛ تعداد داور زن نیز از هفت نفر به ۱۶ هزار نفر رسیده است. همچنین، تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب ۳۰ برابر شده است و حضور زنان در مسابقات خارجی قبل از انقلاب تنها شش مورد بوده که پس از انقلاب به ۱۲ هزار نفر افزایش یافته است.
فراتر از این، دستاوردهای معنوی زنان در حوزه ورزش است؛ به گونهای که امروز تمامی زنان ورزشکار کشورمان در میادین گوناگون، با حفظ حجاب بومی خود حاضر میشوند و از این نظر، به الگویی برای جهانیان تبدیل شدهاند. جالب آنکه در سال ۲۰۰۹ تنها زنان ورزشکار کشورمان در مسابقات آسیایی با حجاب شرکت کردند که در سال ۲۰۱۱ ترکیه و پس از آن در سال ۲۰۱۷ سوریه، عراق، ترکیه، اندونزی و سایر کشورها با پوشش اسلامی در مسابقات حضور پیدا کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا