هدایت شده از طب و بهداشت در آخرالزّمان
🔴در آینده خاهید خاند:
راهنمای پیشگیری و درمان بیماریهای سختدرمان، بهویژه سرطان خون، و بیماریهای اعصاب، کبد، قلب و کمخونی
✔️کانال طب و بهداشت در آخرالزّمان
@joinchatTebVaBehdasht
🌺بهترین ترکیب برای دوددادن و ضدّعفونیکردن مکانها و میکروبکشی و دورکردن شیاطین و ارواح پلید و جذب فرشتگان، اسپند و گلپر و کندر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🌺سه چیز دوستداشتنی و سه چیز ناپسند نزد خداوند
رسول خدا-صلّىالّاهعليهوآلهوسلّم- فرمود: سه چیزند که خداوند آنها را دوست میدارد: کمگویی، کمخابی و کمخُری. سه چیزند که خداوند آنها را دشمن میدارد: پرگویی، پرخابی و پرخُری.(۱)
امیر مؤمنان علی ابن ابی طالب-عليهالسّلام- فرمود: هر گاه خداوند -پاکیزه- نیکی بندهاش را بخاهد، کمگویی، کمخُری و کمخابی را در دلش میاندازد.(۲)
-------------------------------------------
۱. تنبيه الخواطر، ج ۲، ص ۱۲۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. غرر الحکم، ص ۲۸۹، ف ۱۷، ح ۱۴۳؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: رَوْح و رَیْحان؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🌺دوشنبه آغاز رمضان ۱۴۴۵
بنا بر محاسبات عددی و برخی محاسبات نجومی، روز دوشنبه ۱۱ مارس ۲۰۲۴ برابر ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ آغاز ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ و روز سه شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ پایان ماه رمضان و روز چهارشنبه ۲۲ فروردین عید سعید فطر میباشد. بنا بر آیات قرآنی و روایات اسلامی رمضان همواره سی روزه است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🌺بیتی منسوب به نظامی گنجوی خطاب به امام مهدی-علیهالسّلام-:
دین تو را در پی آرایشاند
در پی آرایش و ویرایشاند
بس که ببستند بر او برگ و ساز
گر تو ببینی نشناسیش باز
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🌺خانندگان و منتظران ظهور و حقجویان گرامی
با اطمینان و بر پایۀ محاسبات نجومی و محاسبات عددی عرض میکنم که امشب شب نخست ماه رمضان است، و بنا بر برخی روایات اسلامی، شب نخست رمضان همان شب نزول قرآن کریم بر پیامبر-صلّیالّاهعلیهوآله- و شب قدر میباشد!!! غسل و دعا و صدقۀ ماه رمضان و صدقۀ یک سال قمری فراموش نشود.
ما را در این شب عزیز و عظیم در دعای خیرتان یاد بفرمایید.
در تلاشیم تا ساعتی یا ساعاتی دیگر گفتاری پیرامون ماه رمضان ارائه کنیم.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🌺ماه رمضان
ماه رمضان سر سال
اَصْبَغ ابن نُباتَه گفته است: أمیر مؤمنان [علی]-عليه السّلام- در ماهی که در آن کشته شد، برای ما سخنرانی کرد و فرمود: ماه رمضان نزد شما آمد، و آن آقای ماهها و آغاز سال است... .(۱)
۱. الإرشاد، ج ۱، ص ۱۴؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از هِشام ابن سالم روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-عليهالسّلام- فرمود: هر گاه ماه رمضان بی کاستی و آسیب باشد، سال بیکاستی و آسیب است، و فرمود: سر سال ماه رمضان است.(۱)
۱. تهذیب الأحکام، ج ۴، ص ۳۳۳، ک الصیام، ب الزیادات، ح ۱۱۴؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از فضل ابن شاذان نیشابوری روایت شده است که وی از رضا-علیهالسّلام- شنید: ... آغاز ماهها نزد راستیگرایان ماه رمضان است... .(۱)
مراد از «راستیگرایان» شیعیان دوازدهامامی میباشند.
۱. من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۵۲۲، ح ۱۴۸۵؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از رِفَاعَه روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-علیهالسّلام- فرمود: سر سال شب قدر است که آنچه از سال تا سال میباشد، در آن نوشته میشود.(۱)
۱. تهذيب الأحكام، ج ۴، ص ۳۳۲، ک الصيام، ب الزیادات، ح ۱۱۰؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از رِفَاعَه روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-علیهالسّلام- فرمود: شب قدر همان آغاز سال و همان پایان آن است.(۱)
۱. الكافي، ج ۷، ص ۱-۶۳۰، ك الصیام، ب ۶۹، ح ۱۱.
از عَمْر شامی روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-عليهالسلام- فرمود: «بیگمان شمارۀ ماهها نزد خداوند دوازده ماه است در کتاب خدا روزی که آسمانها و زمین را آفرید»(۱)؛ پس سرآغاز ماهها ماه خدا-عزّ ذکره- است، و آن ماه رمضان است، و قلب ماه رمضان شب قدر است، و قرآن در نخستین شب از ماه رمضان فرو فرستاده شده است، پس با قرآن به پیشواز ماه بروید.(۲)
۱. قرآن کریم، سورۀ توبه، آیۀ ۳۶؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. الکافي، ج ۷، ص ۳۷۹، ک الصیام، ب ۲، ح ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
سَکونِی از جعفر ابن محمّد، از پدرش، از پدرانش، از امیر مؤمنان [علی]-علیهالسّلام- روایت کرده است که وی فرمود: هرکس نخستین روز از سال در آبی روان غُسل کند و بر سرش سی مشت آب بریزد، برای وی داروی سال خاهد بود، و بیگمان آغاز هر سالی نخستین روز از ماه رمضان است.(۱)
۱. الإقبال، ج ۱، ص ۱۹۳، ب ۵، ف ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🌺دعای شب نخست ماه رمضان
از عمّار ابن موسی ساباطی روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-علیهالسلام- به من فرمود: هر گاه شب نخست از ماه رمضان بود، پس بگو: «اللهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ، وَ مُنْزِلَ الْقُرْآنِ، هذَا شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أَنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ، وَ أَنْزَلْتَ فِيهِ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقَانِ، اللهُمَّ ارْزُقْنَا صِيَامَهُ، وَ أَعِنَّا عَلى قِيَامِهِ، اللهُمَّ سَلِّمْهُ لَنَا، وَ سَلِّمْنَا فِيهِ، وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا فِي يُسْرٍ مِنْكَ وَ مُعَافَاةٍ، وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ فِيمَا يُفْرَقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِيمِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِي لَايُرَدُّ وَ لَايُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ، الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ، الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ، الْمَغْفُورِ ذَنْبُهُمْ، الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ، وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ لِي فِي عُمُرِي، وَ تُوَسِّعَ عَلَيَّ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلَالِ».(1)
1. الکافي، ج 7، ص 4-393، ك الصیام، ب 5، ح 2.
🌺وقتهای ویژۀ نمازهای پنجگانه و هنگام بازکردن روزه
بر پایۀ سیرۀ پیامبر و امامان دوازدهگانۀ جانشین وی-صلواتالّاهعلیهم- بهتر است هر یک از نمازهای واجب پنجگانه در آغاز وقت ویژه خُد و در پنج زمان جدا از هم گزارده شود، هرچند این نمازها را در سه زمان نیز میتوان خاند.
وقت ویژۀ نماز صبح از هنگام دمیدن سپیدۀ صبح تا پیش از برآمدن خُرشید (ناپدیدشدن ستارگان) است، و پس از آن باید قضا کرد.
گفتنی است، هرچند میتوان نماز صبح را با آغاز اذان رسمی صبح خاند، احتیاط در آن است که نماز صبح را در همۀ فصلهای سال نزدیک ده دقیقه پس از آغاز اذان رسمی صبح بخانید.
نیز شایان یادآوری است، هرچند هنگام سحر با آغاز اذان رسمی صبح باید دست از خُردن و آشامیدن کشید، احتیاط در آن است که پنج دقیقه پیش از آغاز اذان رسمی صبح این کار را انجام دهید.
وقت ویژۀ نماز ظهر از آغاز ظهر (زمان میانگین طلوع تا غروب آفتاب) است، هرچند میتوان نماز ظهر را تا پیش از مدّتزمانِ باقیمانده برای خاندن نماز عصر پیش از غروب آفتاب نیز خاند، و پس از آن باید قضا کرد.
وقت ویژۀ نماز هنگام عصر (زمان میانگین ظهر تا غروب آفتاب) است، هرچند میتوان نماز عصر را پس از خاندن نماز ظهر تا پیش از غروب آفتاب نیز خاند، و پس از آن باید قضا کرد.
وقت ویژۀ نماز مغرب، از ناپدیدشدن خُرشید تا ناپدیدشدن شَفَق (سرخی مغرب) یا انبوهشدن ستارگان در آسمان است، و زمان ماندگاری شفق در اندازۀ میانگین در بسیاری از سرزمینها و افقها در ششماهۀ نخست سال نزدیک یک ساعت و در ششماهۀ دوم سال نزدیک به ۵۰ دقیقه میباشد.
گفتنی است، هرچند غروب آفتاب به گونهای میانگین نزدیک ۱۹ دقیقه پیش از اذان مغربی است که شیعیان روزگار ما میگویند، چون در برخی روایات اسلامی، برای اطمینان از اینکه خُرشید غروب کرده باشد، سفارش شده است که صبر کنند تا سرخی مشرق از میان برود، و نیز پسندیده است که انسان در بازکردن روزه شتاب نورزد، بهتر آن است، برای رعایت احتیاط و استحباب، نماز را نزدیک ۱۰ دقیقه پس از غروب آفتاب بخانند، و در همین زمان نیز میتوانند روزه را باز کنند. پس اگر چیزی از گزاردن نماز در این زمان جلودار انسان شود، میتوان آن را از هنگام ناپدیدشدن سرخی مغرب (آغاز تاریکی کامل شب) تا پیش از وقت پایانی مانده برای خاندن نماز عشا پیش از رسیدن به نیمهشب شرعی(۱)، انجام داد، و پس از آن باید قضا شود. از این روی، اگر نماز مغرب را پس از ناپدیدشدن شفق بگزارند، زمان فضیلت آن از دست میرود.
وقت ویژۀ نماز عشا (تاریکی شب)، از ناپدیدشدن شَفَق (سرخی مغرب) تا نیمهشب شرعی است، و بهتر آن است که نماز عشا را تا نیمهشب (نزدیک ربع ساعت به نیمهشب) پس بیندازند، هرچند میتوان نماز عشا را پس از خاندن نماز مغرب در آغاز وقتش تا پیش از طلوع فجر خاند، و پس از آن باید قضا کرد.
---------------------------------------------------
۱. برای به دست آوردن وقت نیمهشب، ۱۱ ساعت و ربع از وقت اذان ظهر جلو بروید و یا زمان میان غروب آفتاب تا طلوع فجر (اذان صبح) را دو بخش کنید، میانهاش وقت نیمهشب شرعی است.
📚گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🔴جدول قمر در عقرب سال ۱۴۰۳ شمسی بر پایۀ صورت فلکی
🔴صورت فلکی قمر در عقرب
🔵بنا بر برخی روایات اسلامی و سفارش منجّمان، در روزها و ساعات قمر در عقرب، از آغازیدن یا انجامدادن کارهای سرنوشت ساز و بنیادین، مانند پیوند ازدواج، آمیزش برای فرزنددارشدن، نامگذاری فرزندان، پایهگذاری ساختمان، آغاز کارهای مهم و تجارتهای بزرگ و درآوردن روزی، سفرهای سرنوشتساز، کارهای مهمّ بهداشتی و درمانی مانند حجامت و ... باید پرهیز کرد، و برای دورکردن بلاها و بدشگونی ساعات و روزهای قمر در عقرب، بهتر آن است که هر صبح و غروب صدقهای بدهید.
🔵شایان یادآوری است، آنچه در بیشتر تقویمهای روزگار ما با عنوان ساعات و روزهای قمر در عقرب مینویسند، بر پایۀ قمر در برج عقرب است که نادرست میباشد، ولی قمر در عقربِ درست همان بودن قمر در صورت فلکی عقرب است که نزدیک دو روز دیرتر روی میدهد، و رعایت احتیاط و جمع میان قمر در صورت فلکی عقرب و قمر در برج عقرب کاری بیهوده و نادرست است!!!
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan