🌺حلول ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴
با فرارسیدن ماه رمضان ۱۴۴۴، وضو بگیرید و دو رکعت نماز اوّل ماه را بخانید و صدقهای کنار بگذارید و از خداوند متعالی سلامتی امام مهدی-علیهالسّلام-، مؤمنان، خُد و خانواده و دورشدن بلاهای آسمانی و زمینی از ایشان تا آخر ماه و نزدیکشدن ظهور آن امام بزرگوار را بخاهید.
نویسنده در تماسی که با یکی از کارشناسان مورد اعتماد در علم نجوم داشتم، و خبرهایی قطعی از رؤیت هلال در برخی شهرهای ایران دادند، حلول ماه مبارک رمضان برایم قطعی شد، و به تعبیر ایشان این ماه سی روزه خاهد بود.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🌺کشف دانشمند ژاپنی؛ "روزهداری" باعث از بین رفتن سلولهای معیوب و سرطانی
بر اساس یافتههای یوشینوری اُسومی، مکانیسم اتوفاژی یا خودخواری سلولی، تخریب و بازیافت اجزا سلول توسط خود سلول است که در هنگام "روزه گرفتن" و گرسنگی طولانی رخ میدهد.
دبیر فیزیولوژی و پزشکی کمیته نوبل میگوید: "کمیته نوبل در انستیتو کارولینسکا تصمیم گرفت تا نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال 2016 را به یوشینوری اُسومی برای کشفمکانیسم اتوفاژ عطا کند."
"مکانیسم اتوفاژی" یا خودخواری سلولی، تخریب و بازیافت اجزاء سلول توسط خود سلول است که به دلیل کمک به شناخت و درمان بیماریهایی همچون سرطان، دیابت، پارکینسون و بیماریهای سلسله اعصاب بسیار مهم است.
مکانیسم اتوفاژی یا خودخواری سلولی زمانی روی میدهد که اجزای سلول با مرکز بازیافت سلول یا لایزوزوم در هم میآمیزد تا آنزیمهای لایزوم بتوانند مواد حملهکننده یا مخرب را از بین ببرند.
این اتفاق روند سمزدایی سلول و خوددرمانی و در واقع مکانیسم دفاعی سلول است؛ زمانی که مواد غذایی به اندازه کافی به سلول نمیرسد یا اینکه سلول وظیفه از بین بردن مهاجمی مثل باکتری و ویروس را دارد، اتوفاژی برای زدودن مواد زائد و کم کردن مصرف سلول به کمک آن می آید و سلول مواد زائدی را که تولید کرده یا سلولهایی را که پیر شدهاند را تخریب کرده و از مواد اولیه آنها برای تولید اجزا و مواد جدید استفاده میکند!
ماریا ماسوچی، استاد ویروسشناسی موسسه زیست شناسی سلولی دانشکده کارولینسکا در این باره میگوید: "اتوفاژ یعنی حذف پروتئینهای آسیبدیده از طریق اندامکها و بازسازی سلول؛ کشف ارتباط میان اتوفاژی و سلولهای پیر و ارتباط این مکانیسم در شناخت بیماریهای سالخوردگان نظیر آلزایمر و دیابت نوع دو بسیار مهم است؛ در نهایت شناخت عوارض اتوفاژ بیش از اندازه بر روی سلولها به طور مثال در مورد سرطانها نیز اهمیت بسزایی دارد؛ اتوفاژ بیش از اندازه میتواند منجر به مقاومت در برابر داروهای ضد سرطان شود."
پروفسور یوشینوری اُسومی 71 ساله در دهه 90 میلادی، گروهی از ژنها را شناسایی کرد که باعث اتوفاژی در مخمر نان می شدند؛ او با استفاده از این یافته به کشف مکانیسم اتوفاژ در سلولهای انسان روی میدهد.
در رابطه با این یافته دانشمند ژاپنی میتوان گفت مکانیسم اتوفاژی یا خودخواری سلولی، تخریب و بازیافت اجزا سلول توسط خود سلول است که در هنگام "روزه گرفتن" و گرسنگی طولانی رخ میدهد.
در واقع زمانی که انسان بیش از مثلا 8 ساعت گرسنگی را تحمل کند، سلولهای سالم برای کسب انرژی و جبران کمبود غذا از سلولهای معیوب و تودههای مستعد سرطان تغذیه میکنند! و به نوعی اتوفاژی عاملی در راستای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و سرطانها است.
تسنیم
24.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نقش روزه در پاکسازی بدن و جلوگیری از سرطان
⬅️ این کلیپ ۵ دقیقه ای رو حتماً ببیند
🌺مکانیسم اتوفاژی یا خودخواری سلولی زمانی روی میدهد که اجزای سلول با مرکز بازیافت سلول یا لایزوزوم در هم میآمیزد تا آنزیمهای لایزوم بتوانند مواد حملهکننده یا مخرب را از بین ببرند!
🌺در ایّام و لیالی ماه مبارک رمضان دعاگوی برادران و خاهران ایمانی هستیم. نیز مُلتَمِس دعای خیر شما میباشیم؛ بهویژه آنکه بنده مدّتی است گرفتاری جفای برادران میباشم که خُد از دلائل تأخیر در ارائۀ گفتارهای آخرالزّمانی و از نشانههای آخرالزّمان میباشد، و در این باره در آینده روایتی نیز ارائه خاهیم داد!
🌺وقت ویژۀ نماز مغرب و هنگام بازکردن روزه
بنا بر سیرۀ پیامبر-صلّیالّاهعلیهوآله- و امامان دوازدهگانۀ جانشین وی-علیهمالسّلام- بهتر است هر یک از نمازهای پنجگانه در وقت ویژه خُد و در پنج زمان جدا از هم گزارده شود، هرچند نمازها را در سه نوبت نیز میتوان خاند.
از احادیث اسلامی برمیآید که وقت ویژۀ نماز مغرب، از ناپدیدشدن خُرشید تا ناپدیدشدن شَفَق (سرخی مغرب) در آسمان میباشد، و زمان ماندگاری شفق در اندازۀ میانگین در بسیاری از سرزمینها و افقها در ششماهۀ نخست سال نزدیک ۵۰ دقیقه و در ششماهۀ دوم سال به ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه هم میرسد. بنا بر این، هرچند غروب آفتاب نزدیک ۲۰ دقیقه پیش از اذان مغربی است که شیعیان روزگار ما میگویند، چون در برخی روایات اسلامی، برای اطمینان از اینکه خُرشید غروب کرده باشد، سفارش شده است که صبر کنند تا سرخی مشرق از میان برود، و نیز پسندیده است که انسان در بازکردن روزه شتاب نورزد، بهتر است برای رعایت احتیاط و استحباب، نماز را نزدیک ۱۰ دقیقه پس از غروب آفتاب یا ۱۰ دقیقه پیش از گفتن اذان متعارف نزد شیعیان بخانند، و در همین زمان نیز میتوانند روزه را باز کنند. پس اگر چیزی از گزاردن نماز در این زمان جلودار انسان شود، میتوان آن را از هنگام ناپدیدشدن سرخی مغرب (آغاز تاریکی کامل شب) تا پیش از وقت پایانی مانده برای خاندن چهار رکعت نماز عشا پیش از رسیدن به نیمۀ شب(۱)، انجام داد، و پس از آن باید قضا شود. بنا بر این، اگر نماز مغرب را پس از ناپدیدشدن شفق بگزارند، زمان فضیلت نماز مغرب از دست میرود.
ابو عبدالّاه [امام صادق]-عليهالسّلام- فرمود: رسول خدا-صلّیالّاهعلیهوآله- هنگامی که خرشید غروب میکرد، چیزی را بر نماز مغرب برنمیگزید، مگر آنکه نماز مغرب را میگزارد.(۲)
ابو عبدالّاه [امام صادق]-عليهالسّلام- فرمود: وقت مغرب از هنگامی است که خرشید پنهان میشود تا آنکه ستارگان تو در تو (انبوه) شوند.(۳)
[امام] صادق-عليهالسّلام- فرمود: نفرینشده(۴) است، نفرینشده است کسی که مغرب را در جستجوی فضیلتش پس بیاندازد. به وی گفته شد: بیگمان عراقیها مغرب را پس میاندازند تا آنکه ستارگان تو در تو (انبوه) شوند. فرمود: این، از کارهای دشمن خدا ابو خَطّاب(۵) است.(۶)
ابو الحسن [امام رضا]-عليهالسّلام- فرمود: بیگمان ابو خطّاب کوفیان را تباه کرد. پس چنان شدند که مغرب را نمیگزاردند، مگر آنکه سرخی غروب پنهان شود، در حالی که چنان نمیباشد، و آن، برای مسافر و دارندۀ بیماری سرگرمکننده و وقتگیر است.(۷)
گفتنی است، آنچه در بارۀ وقت ویژۀ نماز مغرب و زمان بازکردن روزه گفتیم، سازگار با فرمان خداوند و سیرۀ پیامبر و اهل البیت(-صلواتالّاهعلیهم- میباشد، و بیگمان نماز در آن بازۀ زمانی کوتاه، نماز اوّل وقت و بافضیلت به شمار میآید.
نیز شایان یادآوری است، هنگام سحر بهتر است با آغاز اذان صبح دست از خردن و آشامیدن بکشید، و برای احتیاط بهتر است نماز صبح را نزدیک سه دقیقه پس از اذان صبح یا پس از گزاردن دو رکعت نافلۀ صبح بگزارید.
---------------------------------------------------
۱. برای به دست آوردن وقت نیمۀ شب، ۱۱ ساعت و ربع از وقت اذان ظهر جلو بروید و یا زمان میان غروب آفتاب تا طلوع فجر (اذان صبح) را دو بخش کنید، نیمهاش وقت نیمهشب شرعی است.
۲. وسائل الشیعة، ج ۴، ص ۱۸۹، ک الصلاة، أبواب المواقيت، ب ۱۸، ح ۹؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۳. وسائل الشیعة، ج ۴، ص ۱۹۰، ک الصلاة، أبواب المواقيت، ب ۱۸، ح ۱۵؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۴. دورشده از مهربانی خداوند.
۵. ابو خَطّاب محمّد مِقْلاص اسدی کوفی، از غالیان و انقلابیون عصر عبّاسی و بنیادگذار فرقهٔ خطّابیّه بود. وی نخست پیرو امام جعفر صادق-علیهالسّلام- و فراخانندۀ سوی وی بود، و سپس کجرو گردید، و سرانجام با فرمان عیسی ابن موسی عبّاسی کشته شد؛ بهرهگرفتهشده از: برخی منابع.
۶. وسائل الشیعة، ج ۴، ص ۱۹۲، ک الصلاة، أبواب المواقيت، ب ۱۸، ح ۶ و ۷؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۷. وسائل الشیعة، ج ۴، ص ۱۹۲، ک الصلاة، أبواب المواقيت، ب ۱۸، ح ۲۲؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴خانندگان گرامی، به دلیل ضیق وقت، از خاندن پیامها و پاسخگویی به پرسشها معذوریم.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴وقت خد را صرف خبرهای جزئی آذربایجان و ارمنستان و سوریه و یمن و اسرائیل و فلسطین نکنید. خبرهای سودان هم ارزشی ندارند.
🌺زکات فطرۀ رمضان ۱۴۴۴
از روایات اسلامی بهره گرفته میشود، زکات فطره که در پایان ماه رمضان به مؤمنان (نمازخانان) نيازمند داده میشود، و مایۀ برکت و دفع بلاست، چون صدقۀ واجب میباشد، بر بنی هاشم (سادات) حرام است و باید به ناهاشمیان داده شود. بنا بر این، سادات نیز نمیتوانند به سادات زکات فطره بدهند، هرچند بسیاری از فقیهان شیعه از این نکته غفلتورزیده و فتوا دادهاند که سادات میتوانند به سادات زکات فطره بدهند!
کسانی که اهل پژوهش در دین و فقاهتاند، میتوانند حدیث زیر را بنگرند:
عن جعفر ابن محمّد-علیهماالسلام- أنّه قال: لاتحلّ لنا زكاة مفروضة، و ماأبالي أكلت من زكاة أو شربت من خمر. إنّ الّاه-عزّ و جلّ- حرّم علينا صدقات الناس أن نأكلها أو نعمل عليها، و أحلّ لنا صدقات بعضنا على بعض من غير زكاة.(۱)
امام صادق-علیهالسّلام- فرمود: برای ما هیچ گونه زکات واجبی حلال نیست، و نزد من خُردن زکات چون نوشیدن مستیآور است. بیگمان خداوند-عزّ و جلّ- برای ما خُردن صدقات مردم یا تلاش برای گردآوری آنها را حرام، و صدقۀ برخی از ما بنی هاشم بر برخی دیگر را، اگر زکات نباشد، برای ما حلال کرده است.(۲)
زکات فطره مهمان بر میزبان واجب نیست، خاه با رضایت میزبان آمده باشد یا بدون رضایت، پیش از غروب آفتاب آمده باشد یا پس از غروب آن؛ زیرا نانخُر وی به شمار نمیرود.
زکات فطره را بهتر است پس از غروب آفتاب آخر رمضان تا فردایش به اهلش برساند، و اگر یک روز پیشتر این کار را انجام دهند، اشکالی ندارد.
دادن فطریّه بر فقیرانی که در خرج و خراک شبانهروزی خِیش درماندهاند، واجب نیست.
زکات فطره را بهتر است نخست به نزدیکان مؤمن نیازمند و یا همشهریان بدهد، و اگر کسی از نزدیکان و همشهریان را نیافت یا نشناخت که نیازمند باشد، به ناخیشاوندان و ناهمشهریان بدهد.
بهتر است زکات فطره را به جای دادن به مؤسّساتی که اطمینان نداریم آن را درست مصرف میکنند و چه بسا به سادات نیازمند یا افراد بینیاز نامؤمن میدهند، خُدمان به دست مؤمنان نیازمند ناسیّد، بهویژه نزدیکان و آنان که پیرامونمان زندگی میکنند، بدهیم.
کسانی که بیشترین خُراک روزمرّه آنان نان میباشد و تمکّن مالی آنان در همان اندازه است، برای هر تن از خانوار ۶۰ هزار تومان، و اگر تمکّن مالیشان بیشتر است، و برنج ایرانی نیمدانه یا برنج سالم درجه دو میخُرند، برای هر تن ۱۵۰ هزار تومان، و کسانی که برنج سالم باکیفیّت و درجه یک میخُرَند، برای هر تن ۳۰۰ هزار تومان زکات فطره بدهند، و یا برای هر تن سه کیلو نان و یا سه کیلو برنجی را که میخرند، بدهند.
کفّارۀ خُردن غیرعمدی هر روز روزه ۱۲ تا ۱۶ هزار تومان است که باید به صورت نان یا مُهر نان(۳) فراهم و و به نیازمندان نمازخان غیر سادات پرداخت شود. همچنین کفّارۀ شکستن عمدی هر روز روزه ۷۲۰ تا ۹۶۰ هزار تومان است و باید یک روز روزه نیز تا پیش از رمضان آینده بگیرند.
---------------------------------------------------------
۱. دعائم الإسلام، ج ۱، ص ۲۵۹، کتاب الزکاة.
۲. دعائم الإسلام، ج ۱، ص ۲۵۹، کتاب الزکاة؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۳. در شهر قم رسم خوبی برقرار است که انسان بزرگواری به نام آقای منادی(حفظهالّاه) مهرهایی کاغذی چاپ میکند و پول کفّارۀ افراد را بدون دریافت هیچ گونه هزینهای تبدیل به مهر نان (برگههایی مهرخُرده) میکند و مهرها به نیازمندان داده میشوند و با آنها از نانواییها نان میخرند، و کاش چنین کاری در شهرهای دیگر نیز از سوی بانیان خیر انجام میشد.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
🔴بزرگنمایی و نهانشدن ماه نو در آخرالزّمان
بزرگنمایی و نهانشدن ماه نو از نشانههای نزدیکشدن زمان قیام امام مهدی-علیهالسّلام- است.
از ابو هُرَیْرَه روایت شده است که رسول خدا-صلّیالّاهعلیه[وآله]وسلّم- فرمود: از پیشدرآمدهای ساعت بادکردهشدن هلالهای ماه است، به گونهای که هلال در شب نخستش دیده، ولی گفته شود هلال شب دوم است.(۱)
بدان که مراد از «ساعت» در برخی آیات قرآنی و بسیاری از روایات اسلامی، زمان قیام قائم-علیهالسّلام-است.
از اَصْبَغ ابن نُباتَه روایت شده است که امیر مؤمنان علی ابن ابی طالب-علیهالصلاةوالسّلام- فرمود: ... پس هر گاه آن زمان باشد، هلالهای ماه گاهی بادکرده میشوند، به گونهای كه ماه شبِ نو دوشبه دیده شود، و گاهی پنهان میشوند، به گونهای كه ماه رمضان در آغازش افطار، و عید فطر در پایانش روزه گرفته شود... .(۲)
شاید بتوان گفت، چرایی بزرگنمایی هلال ماه نو در آخرالزّمان، دیدهشدنِ آن با چشم همراه با دوربین، و مایۀ پنهان شدنش، کاهش دید انسان در پیِ آلودگی هوا با ریزگردها یا پخش نور در شب در سالهای نزدیک به زمان قیام امام مهدی-علیهالسّلام- باشد، و خداوند داناتر است.
چنین مینماید، ناسازگاریهایی كه در این سالهای واپسین، میان مسلمانان، بر سر دیدن هلال ماه رمضان و مشخّصکردن آغاز این ماه و زمان عید فطر، پدیدار شدهاند، از نمونههای راستدرآمدن روایات یادشده در روزگار کنونی ما باشند.
---------------------------------------------------
۱. المعجم الأوسط، ج ۷، ص ۶۵، ح ۶۸۶۴؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. بحار الأنوار، ج ۹۳، ص ۴-۳۰۳، ب ۳۷، دنبالۀ ح ۱۹، با گزارش از: فضائل الأشهر الثلاثة؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🌺فردا جمعه ۱ اردیبهشت عید سعید فطر است یا آخر ماه رمضان؟!
اگر یادتان باشد، طبق اعلان رسمی در کشور ما ایران که هلال ماه رمضان در غروب روز چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲ رؤیت شد، بیشتر مردم و نیز نویسنده روز پنجشنبه سوم فروردین را اوّل رمضان به شمار آوردیم و روزه گرفتیم، ولی در غروب همان روز که میبایست هلال شب دوم رؤیت شود، شاهد رؤیت هلالی مطوّق بودیم که تا ساعتی پس از غروب آفتاب در ارتفاع بالا در آسمان درنگ کرده بود. بنا بر این، به نظر رسید که این هلال، هلال ماه شب سوم است. افزون بر آنچه گفتیم، برخی دوستانی که طبق برخی روایات اسلامی، مبنایشان در تعیین آغاز ماههای قمری، بهویژه ماه رمضان، محاسبۀ عددی است، و به برخی آیات قرآنی و روایات اسلامی استناد میکنند که ماه رمضان همواره سی روزه است، پیشاپیش اعلان کرده بودند که روز چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲ روز نخست ماه رمضان خاهد بود، سخن و عملشان با هلال مطوّق و ساعت طولانی درنگ ماه در افق پس از غروب آفتابِ روز پنجشبه ۳ فروردین تأیید شد. نیز با توجّه به تجربیّات نجومی و روایتی که خبر از وقوع خُرشیدگرفتگی در آخر ماه قمری میدهد، با رویداد خرشیدگرفتگی در امروز ۲۰ آوریل ۲۰۲۳ میلادی برابر ۳۱ فروردین ۱۴۰۲، چنین به نظر میرسد که پنجشنبه ۳۱ فروردین آخرین روز و سیامین روز ماه رمضان ۱۴۴۴ است، و فردا جمعه ۱ اردیبهشت روز عید سعید فطر میباشد، و هر کس که چنین باوری دارد و روز چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲ را روزه نگرفته است، باید روزۀ آن روز را قضا کند.
ناگفته نماند، همین دوستان بر این باورند که در تشخیص آغاز ماه شعبان نیز اشتباهی رخ داده بود، و بر خلاف آنچه اعلان شد، طبق مبنای روایی محاسبۀ عددی و مشخّصات هلالهای آغازین ماه، سه شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱، روز نخست ماه شعبان بوده است.
امّا برخی دوستان منجّم ما که مبنایشان در تشخیص و تعیین ماههای قمری رؤیت هلال با چشم غیر مسلّح و یا حتّی مسلّح است، میگویند: هرچند امروز هنگام غروب آفتاب هوا در نصف بیشتر کشور صاف بوده و مانعی بر سر راه رؤیت هلال نبوده است، چون تولّد ماه بیش از ۸ تا ۹ ساعت پیش از هنگام غروب آفتاب نبود و جدایی زوایهای ماه و خُرشید نیز نزدیک ۵ درجۀ نجومی بود که به طور کلّی در جدایی زوایهای کمتر از ۷ درجۀ نجومی رؤیت هلال ماه با چشم غیر مسلّح ناممکن است، رؤیت هلال ماه شوّال در کشور گزارش نشده است. بنا بر این، فردا روز سیام ماه رمضان خاهد بود، و با توجّه به آنکه تا هنگام غروب آفتاب فردا سنّ ماه نزدیک ۳۰ ساعت خاهد شد، هلال مطوّق ماه تا یک ساعت پس از غروب آفتاب نیز در ارتفاع بالای افق ماندگاری دارد و دیده خاهد شد و چنین مینماید که هلال ماهِ شب دوم است.
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🌺استحباب پرداخت فطریه برای پدر از سوی فرزند پس از مرگش
رُوِيَ عَنِ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ-علیهماالسلام- أَنَّهُمَا كَانَا يُؤَدِّيَانِ زَكَاةَ الْفِطْرَةِ عَنْ عَلِيِّ ابْنِ أَبِي طَالِبٍ-علیهالسلام- حَتَّى مَاتَا، وَ كَانَ عَلِيُّ ابْنُ الْحُسَيْنِ-علیهالسلام- يُؤَدِّيهَا عَنِ الْحُسَيْنِ ابْنِ عَلِيٍّ حَتَّى مَاتَ، وَ كَانَ أَبُو جَعْفَر-علیهالسلام- يُؤَدِّيهَا عَنْ عَلِيٍّ-علیهالسلام- حَتَّى مَاتَ، قَالَ جَعْفَرُ ابْنُ مُحَمَّدٍ-علیهالسلام-: وَ أَنَا أُؤَدِّيهَا عَنْ أَبِي (مستدرك الوسائل، ج ۷، ص۱۵۱، ناقلاً عن: دعائم الإسلام).
روایت است که حسن ابن علی و حسین ابن علی-علیهماالسلام- بعد از شهادت پدر، تا وقتی زنده بودند، زکات فطره را از سوی پدر خِیش میپرداختند. حضرت سجّاد-علیهالسّلام- نیز تا هنگام شهادت، زکات فطره را از جانب پدر خیش میپرداخت. حضرت باقر-علیهالسّلام- نیز تا هنگام شهادت، از جانب پدرش، زکات فطره میداد. حضرت صادق-علیهالسّلام- فرمود: من نیز از جانب پدرم برای او زکات فطره میپردازم (مستدرك الوسائل، ج ۷، ص۱۵۱، با گزارش از: دعائم الإسلام).
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman