🔴هرچند در انتخاب پیشگوییها و روایاتی که از کتابهای گوناگون در مذاهب اسلامی و یهود و نصارا و زرتشتیان نقل میکنیم، تلاشمان دقّت در گلچینکردن آنهاست، ولی دور نیست که برخی از این روایات ساختگی باشند، و در آن دسته از روایات و متون درست هم که میآوریم، احتمال بداء و تغییر در وقوع مضامینشان میرود.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴نقدی کوتاه بر کتاب یوم الخلاص
کتاب «یوم الخلاص» در بارۀ امام مهدی-علیهالسّلام- و رویدادهای آخرالزّمان و به زبان عربی میباشد و نویسندهاش کامل سلیمان نویسندۀ شیعی لبنانی است. این کتاب در ایران دارای دو ترجمۀ فارسی یکی با نام «روزگار رهائی» از استاد علی اکبر مهدی پور و دیگری با نام «روز رهایی» از لطیف راشدی میباشد.
با بررسی دقیق کتاب یوم الخلاص ناگوارانه درمییابیم که نویسندهاش در برخی موارد در متن احادیث دست برده است، و گاه دو و یا سه روایت را با هم تلفیق و دستکاری کرده و به صورت یک حدیث درآورده است. نیز روایاتی را نقل کرده است که در کتب پیشینیان یافت نمیشوند، و عجیبتر از همه آن است که برخی روایات دروغین و ساختگی را با ذکر آدرسهایی دروغین در این کتاب آورده است که وقتی انسان به منبع اصل و جلد و صفحۀ یادشده از سوی مؤلّف مراجعه میکند، آن حدیث را در آن جا نمییابد!
موارد احادیث ساختگی و یا دستکاریشده در کتاب یوم الخلاص بسیار است، و برای نمونه یادآور می شویم: شیخ ابو الحسن نجفی مرندی که از مخالفان مشروطه بود، با تلفیقی نادرست از برخی احادیث و افزودههایی نادرست از خِیش، حدیثی را پیرامون طهران جعل کرده و به مرحوم مجلسی در بحار الأنوار نسبت داده است بدون ذکر جلد و صفحه. شگفتتر آن است که کامل سلیمان همان حدیث جعلی و دروغین را بیش از پیش دستکاری و کم و زیاد کرد و برایش آدرسی دروغین از بحار الانوار با ذکر جلد و صفحه ارائه نمود تا خاننده باورش شود که آن حدیث در آن کتاب و آدرس وجود دارد، در حالی که چنین نیست.
شیخ ابوالحسن مرندی، در کتاب «نور الأنوار»، مجلّد سوم، فصل هشتم، صفحۀ ۸-۲۹۷، که در پایانۀ کتاب «مجمع النورین و ملتقی البحرین» و گویا در سال ۱۳۲۸هـ.ق، در تهران، چاپ شده، چنین آورده است: «قال العلّامة المجلسی(ره): قال المفضّل بن عمر: قال لي جعفر بن محمّد: یا مفضّل، أ تدري أینما وقعت الزوراء؟ قلت: الله و حجّته أعلم. فقال: اعلم یا مفضّل، أنّ في حوالي الريّ جبلاً أسود تبنی في ذیله بلدة تسمّی بالطهران، و هي دار الزوراء التي تکون قصورها کقصور الجنّة و نسوانها کالحور العین...».
ترجمۀ عبارات یادشده که از جنبههای ادب عربی دارای غلطهایی آشکار و برخی واژگان نادرستاند، این است:
«علّامۀ مجلسی -رحمت خدا بر او باد- گفت: مفضّل پسر عمر گفت: جعفر پسر محمّد به من فرمود: ای مفضّل، آیا میدانی زوراء کجا جای گرفته است؟ گفتم: خدا و حجّت او داناترند. پس فرمود: بدان ای مفضّل که پیرامون ری کوهی سیاه است که در دامنهاش شهری ساخته و تهران نامیده خاهد شد، و همان، دارالزورایی است که کاخهایش چون کاخهای بهشت و زنانش مانند حور عین می باشند...».
کامل سلیمان در یوم الخلاص ص ۳۹۸ آورده است: «ثمّ روي أنّه قال عليهالسّلام في مناسبة تحدّث فيها عن طهران: ... تصبح طهران قصورها كقصور الجنّة، و نسوانها كالحور العين، يتلبّسن بلباس الكفّار، و يتزيّين بزيّ الجبابرة، يركبن السروج، و لايتمكّنّ لأزواجهنّ! و لاتكفي مكاسب الأزواج لهنّ! فرّوا منها إلى قلّة الجبال و من الجحر إلى الجحر كالثعلب بأشباله!!! (البحار، ج ۵۲، ص ۲۵۷، و بشارة الإسلام، ص ۱۳۱ إلى ص ۱۳۵ بتفصيل، و مصادر كثيرة غيرهما).
گفتنی است، پیامبر و اهل بیت گرامیاش-صلواتالّاهعلیهم- از تهران کنونی با عنوان «الريّ» یا «وراء الريّ» و یا «الزوراء» یادکردهاند، و هر حدیثی که در آن واژۀ «طهران» آمده باشد، ساختگی و دروغ است.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
سیدمحمد مرندی: به تاسیسات هسته ای ایرانحمله شود قطر را با خاک یکسان میکنیم!
توییت ساعتی پیش مرندی:
مشکل کوچکی وجود دارد: پایگاه هوایی العدید آمریکا در قطر کوچک واقع شده است. در صورت بروز تهاجم، تأسیسات و زیرساختهای گاز طبیعی در قطر کاملاً نابود خواهند شد.
بنابراین، دیگر گاز طبیعیای از دوحه نخواهد بود. در نتیجه، دیگر قطری هم وجود نخواهد داشت. اما ماجرا به همینجا ختم نخواهد شد...
بلومبرگ فارسی✔️
وزیر خارجه ترکیه: از طریق مذاکره با روسیه و ایران و متقاعد کردن آنها به عدم مداخله نظامی برای حمایت از اسد، راه را برای تکمیل روند تغییر در سوریه بدون خونریزی هموار کردیم.
العربیه فارسی
خانندگان گرامی، ذهن خُد را درگیر خبرهای دروغ و یا راست بیارزش از سوریه نکنید و مغز خیش را خسته نسازید. همۀ توجّهتان به روایات اسلامی و تجزیه و تحلیل درستِ آنها باشد.