✅ از چشم جهان (۱۱۱)؛ نگاه المانیتور به سوریه| آیا اسد در مقابله با ناآرمیهای سُویدا به خشونت متوسل خواهد شد؟
🔹کشورهای عربی در حال ازسرگیری روابط با سوریه بوده و از بازگشت آن به اتحادیه عرب استقبال کردهاند، اما بروز برخی ناآرامیها در سوریه، سوالاتی را در خصوص دوام دولت برانگیخته است.
منبع: المانیتور، رسانه عربی آمریکایی در واشینگتن|نویسنده: آمبرین زمان|مترجم: حمید رضا بابایی
🔹استان سویدا در جنوب غربی سوریه به تازگی صحنه موجی بیسابقه از تظاهرات ضددولتی بوده است. ساکنان این استان عمدتا دروزی هستند و در جنگهای داخلی سوریه اغلب بیطرف بودهاند. هزاران معترض از ۲۰ آگوست (۲۹ مرداد) به خیابانها آمده و خواستار کنارهگیری رئیس جمهور بشار اسد و تحقیق درباره عملکرد ادارات محلی حزب بعث سوریه شدهاند. سنیها در استان همجوار درعا هم به جمع مخالفان اسد پیوسته و شعار "نان، آزادی و منزلت" سردادهاند.
🔹این در حالی است که کشورهای عربی در حال ازسرگیری روابط با سوریه بوده و از بازگشت آن به اتحادیه عرب استقبال کردهاند، آن هم در حالی که سوریه تحت تحریمهای شکننده آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد. در این شرایط، بروز ناآرامیها در سوریه، سوالاتی را در خصوص دوام دولت برانگیخته است.
ادامه دارد...
دیدار نیوز
🌺بهترین کار برای شستشوی مغز و پاکشدن مخاط بینی در پایانۀ فصل تابستان
https://eitaa.com/joinchatTebVaBehdasht/129
🔴احتمال وقوع جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان
نخستوزیر ارمنستان هشدار داد که اقدامات چند روز اخیر جمهوری آذربایجان میتواند نشانگر آمادگی این کشور برای جنگ باشد.
به گزارش مشرق به نقل از الجزیره، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان از احتمال حمله نظامی جمهوری آذربایجان به خاک ارمنستان سخن گفت.
پاشینیان با اشاره به تحرکات چند روز گذشته جمهوری آذربایجان اعلام کرد: جمهوری آذربایجان طی چند روز گذشته، نظامیان خود را در طول خط تماس مستقر کرده است.
نخستوزیر ارمنستان با اشاره به احتمال وقوع جنگ هشدار داد: جمهوری آذربایجان با این تحرکات عزم خود برای اقدامات تحریکآمیز نظامی جدید علیه منطقه قرهباغ و ارمنستان را نشان میدهد.
🔴زلزلهای قوی در بخش مرکزی مراکش بیش از ۶۰۰ کشته به جا گذاشت
یک زلزله قوی به قدرت ۶/۸ درجه مرکز مراکش را لرزانده و به گفته وزارت کشور بیش از ۶۰۰ کشته برجای گذاشته است.
به گفته سازمان زمینشناسی آمریکا کانون این زلزله ۷۱ کیلومتری جنوب غربی شهر «مراکش» در عمق ۱۸/۵ کیلومتری زمین بود.
زلزله در ساعت ۲۳:۱۱ به وقت محلی (۲۲:۱۱ گرینویچ) روی داد.
ویدئوهای تایید نشده در شبکه اجتماعی «اکس» (توییتر سابق) خسارت به ساختمانها و خیابانهایی که آوار در آنها ریخته است را نشان میدهد.
مردم درحالی که سراسیمه فرار میکنند هم در فیلمها دیده میشوند.
یک ساکنان این شهر به خبرگزاری رویترز گفت که برخی ساختمانها در شهر کهن «مراکش» ریخته است.
گفته میشود که مردم محل تصمیم گرفتهاند شب را بیرون سپری کنند چون خطر پسلرزهها وجود دارد.
یک مرد دیگر در این شهر تاریخی گفت «لرزش بسیار شدیدی» روی داد که باعث «جنباندن ساختمانها» شد.
عبدالحق عمرانی به خبرگزاری فرانسه گفت: «مردم همه تکان خورده و وحشت کرده بودند. بچهها گریه میکردند و والدین هراسان بودند.»
او گفت که برق و تلفن برای ده دقیقه قطع شد.
خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش داد که یک خانواده در زیر آوار خانهای ماندهاند و شماری از مردم هم به بیمارستان منتقل شدهاند.
مرکز زمین لرزه یک ناحیه کوهستانی دورافتاده است و لرزشهایی هم در رباط، پایتخت، در فاصله ۳۵۰ کیلومتری آنجا و همچنین کازابلانکا و صویره گزارش شد.
احتمال ریختن ساختمانها در روستاهای نزدیک کانون زلزله وجود دارد اما با توجه به دورافتاده بودن محل، ارزیابی خسارات، جراحات و کشتههای احتمالی زمان خواهد برد.
بی بی سی فارسی
🔴زلزله مراکش؛ آمار کشتهها از دو هزار نفر فراتر رفت
آمار زلزله قدرتمند ۶.۸ درجهای در مرکز مراکش که باعث خسارات شدیدی در چندین ناحیه شده به بیش از دو هزار نفر رسیده است.
ساکنان بعد از وقوع زلزله در ساعت ۲۳:۱۱ به وقت محلی (۲۲:۱۱ گرینویچ) در روز جمعه به خیابانها شتافتند.
لرزشهای شدیدی در چندین ناحیه این کشور روی داد و باعث ویرانی یا صدمه دیدن شدید بسیاری از ساختمانها در شهر «مراکش» در نزدیکی کانون زلزله شد.
کاخ سلطنتی مراکش سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.
کاخ سلطنتی همچنین گفت که نیروهای نظامی برای کمک رسانی به نواحی آسیبدیده از جمله رساندن آب پاکیزه، مواد غذایی، چادر و پتو مستقر خواهند شد.
تصور میشود بسیاری از قربانیان ساکنان نواحی کوهستانی صعبالعبور باشند.
کانون زلزله کوههای «اطلس بزرگ» در ۷۱ کیلومتری جنوب غربی شهر «مراکش» بود و تصور میشود هنوز بسیاری از مردم زیر آوار باشند.
بیمارستانها در مراکش شاهد هجوم مجروحان بودهاند و مقامها از شهروندان خواستهاند خون اهدا کنند.
وزارت کشور مراکش گفت که کشتهها به استانها و مناطق شهرداری الحوز، مراکش، وارزازات، ازیلال، شیشاوه و تارودانت مربوط میشود و بیش از ۱۲۰۰ نفر هم زخمی شدهاند.
در شهر مراکش برخی ساختمانها ریخته و خسارات به خصوص در بخشهایی از «مدینه» که یک میراث جهانی یونسکو است شدید است.
غبار از مناره مسجد تاریخی «الکتبیه» که یکی از جاذبههای گردشگری در نزدیکی میدان شهر قدیمی مراکش است به هوا برخاست و بخشی از مسجد تاریخی جامع الفناء هم ریخت.
بی بی سی فارسی
🔴تحلیلی از حوادث قفقاز؛ بوی توطئه خطرناک علیه ایران به مشام میرسد
جمهوری خودمختار نخجوان بهعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان از خاک اصلی آن جدا افتاده و بین ایران و ارمنستان محصور است و جغرافیای منطقۀ قرهباغ نیز به دلیل نوع آرایش جمعیت ارمنی و آذری آن، پیچیدهتر از آن است که یک فرد عادی از آن سر درآورد!
به گزارش تازهنیوز، هممیهن نوشت: احتمال درگیری نظامی تازهای بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بار دیگر بالا گرفته است. دو کشور از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بر سر کنترل قرهباغ کوهستانی با یکدیگر درگیرند. در واقع، فروپاشی شوروی میراثی شوم از اختلافات ارضی خطرناک را در منطقۀ قفقاز و ماوراء آن بهجا گذاشت. در این منطقه، کشورهای جداشده از امپراتوری شوروی، مرزهای خود را براساس کشمکشهای قومی دیرینه، بازتعریف کردهاند و این خود سبب بیثباتی و بروز جنگ بین آنان شده است. در این میان، بهخصوص جمهوری آذربایجان دچار گسست یکپارچگی سرزمینی است.
جمهوری خودمختار نخجوان بهعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان از خاک اصلی آن جدا افتاده و بین ایران و ارمنستان محصور است و جغرافیای منطقۀ قرهباغ نیز به دلیل نوع آرایش جمعیت ارمنی و آذری آن، پیچیدهتر از آن است که یک فرد عادی از آن سر درآورد! این وضعیت موضوع دالانهای ارتباطی در منطقه را به شدت حساس و به امری استراتژیک تبدیل کرده است. در واقع، منافع طرفهای درگیر بهگونهای با هم تعارض پیدا کرده که سود هر طرف، به زیان طرف دیگر محسوب میشود. نزاعهای دیرینۀ قومی و دخالت قدرتهای منطقهای و جهانی نیز مزید بر علت شده و زمینۀ بیثباتی خطرناکی را فراهم کرده است.
واقعیت این است که بلافاصله پس از فروپاشی اتحاد شوروی، نیروهای ارمنی، قرهباغ کوهستانی را به اشغال خود درآوردند و با تکیه بر قدرت نظامی خود تا سالهای متمادی همان وضعیت را حفظ کردند. این شرایط اما در سالهای اخیر تغییر کرده و جمهوریآذربایجان با استفاده از پهپادهای پیشرفتۀ ساخت ترکیه و به روایتی سلاحهای دریافتی از اسرائیل، توانسته است بخش بزرگی از قرهباغ را پس بگیرد و قول عقبنشینی ارمنستان از دیگر اراضی مورد اختلاف را به دست آورد. با این همه، آتشبس بین دو طرف به امضای توافق صلح بین آنها منجر نشده و هر کدام از دو کشور کوشیدهاند با یارگیریهای منطقهای و بینالمللی، شرایط را به نفع خود رقم بزنند. این یارگیریها در ماههای اخیر بهخصوص بسیار بغرنج و مبهم شده است.
جمهوریآذربایجان با بیاحتیاطی کامل به دولت راستگرای افراطی اسرائیل نزدیک شده و حمایت دولت اردوغان در ترکیه را نیز پشت سر خود دارد. اسرائیلیها هدفشان را از نزدیکی به جمهوریآذربایجان ایجاد دردسر و مزاحمت برای جمهوری اسلامی اعلام کردهاند. آنها در این زمینه چنان آشکار پیش رفتهاند که شماری از نمایندگان کنست، علناً به تحریکات قومی در ایران دامن زدهاند. از رفتار اسرائیلیها چنین برداشت میشود که آنها به دلایل سیاسی داخلی و منطقهای، نیاز شدیدی به شعلهور کردن جنگی بیثباتکننده در مرزهای شمال غربی ایران دارند و گویا دولت باکو را به انجام آن ترغیب میکنند.
جمهوری اسلامی از همان ابتدای جنگ قرهباغ بهطور رسمی به سود جمهوریآذربایجان موضعگیری کرده است، اما در عین حال، از روابط گرم خود با ارمنستان چشم نپوشیده است. ظاهراً تلاش تهران این بوده است که توازنی در روابط خود با جمهوریآذربایجان و ارمنستان پدید آورد اما سران باکو روابط متوازن را برنمیتابند و جمهوری اسلامی را به حمایت از ارمنستان متهم میکنند.
تهران در پشت پردۀ این اتهامها، دست اسرائیل را میبیند بهخصوص اینکه از مدتی پیش دولت الهام علیاف، در سایۀ حمایت ترکیه ضمن پیش کشیدن بحثهای مربوط به قومگرایی فرامرزی، درصدد ایجاد دالانی بین خاک آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان در داخل خاک ارمنستان با نام دالان زنگزور است که در صورت موفقیت، عملاً راه ارتباطی ایران به قفقاز و دریای سیاه و اروپا را از مسیر تاریخی آن قطع میکند و در عوض ترکیه و آذربایجان و کشورهای آسیای مرکزی را بدون نیاز به عبور از خاک کشورهای دیگر به هم متصل میکند.
ایران با ساخت این دالان به شدت مخالف است و به همین دلیل، پای ایران به مناقشۀ تاریخی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بهطور ناخواسته و بیسابقهای باز شده است.
این در حالی است که ارمنستان نیز در روزهای اخیر، در یارگیری بینالمللی خود تغییر جهتی معنادار داده است. ارمنستان پیش از این، علاوه بر ایران به روسیه نیز نزدیک بود و میکوشید تا از قدرت آن برای خنثی کردن فشارهای جمهوری آذربایجان علیه خود استفاده کند. درگیری روسها در جنگ اوکراین و بیتأثیری آنها در مهار باکو اما ظاهراً ایروان را از قدرت بازیگری آنها در قفقاز ناامید کرده است.
به همین علت ارمنیها به سمت آمریکا چرخیدهاند و مانور مشترکی با ارتش آنها در خاک خود برگزار کردهاند. این اتفاق روسها را بهشدت خشمگین کرده و به واکنش منفی در برابر ایروان وا داشته است.
در واقع دولت ارمنستان امیدوار است که با تکیه بر کمک آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بهخصوص فرانسه و آلمان، الهام علیاف را از آغاز جنگی دوباره بازدارد.
چرخش ارمنستان به سوی آمریکا، طبعاً شرایط را از هر حیث برای جمهوری اسلامی پیچیده و دشوار میکند، مگر آنکه در پشتپرده، تهران خود را برای توافقی حداقل در مورد وضعیت قفقاز با آمریکا آماده کرده باشد.
در واقع، ورود آمریکا به مناقشۀ قفقاز اگر منجر به پیشگیری از ایجاد دالان زنگزور شود، آشکارا به نفع ایران است و بهخصوص توطئۀ دولت افراطی اسرائیل برای ایجاد بیثباتی خطرناک در مرزهای شمال غربی کشور را خنثی میکند. اما اگر آمریکا نقش خود در منطقه را بهصورت دیگری تعریف کرده باشد، اوضاع بهخصوص در مورد آنچه به ایران مربوط میشود، فوقالعاده خطرناک خواهد شد.
قاعدتاً اگر جمهوری آذربایجان با حمایت ترکیه و تحریک اسرائیل، درصدد قطع راه زمینی ایران به ارمنستان برآید و آمریکا هم بهعنوان متحد جدید ارمنستان، چشم بر این ماجرا ببندد، ایران چارهای جز توسل به زور در این زمینه پیش روی خود نخواهد دید. به نظر میرسد، اسرائیلیها از مدتها قبل خود را برای چنین سناریویی آماده کردهاند تا از طریق جمهوری آذربایجان و برخی تحریکات قومی، ایران را بیثبات سازند. در این سناریوی مخوف همه چیز توطئهآمیز به نظر میرسد. این سناریو بیش از آنکه علیه جمهوری اسلامی باشد علیه سرزمین ایران است و بنابراین همۀ ایرانیها باید نسبت به ابعاد خطرناک آن کاملاً هوشیار باشند.
🔴طوفان دانیال در لیبی سیلی سهمگین به راه انداخت؛ دستکم چند صد نفر کشته شدند
طوفان شدید که لیبی را در نوردید، سیلی سهمگینی در شرق این کشور به راه انداخته است. شمار کشتهشدگان از چند صد تا دو هزار نفر ارزیابی میشود. سیل و گل و لای ناشی از بارانهای سیلآسا شماری از زیرساختها، جادهها و خانهها را ویران کرده است.
اسامه حماد رهبر دولت غیررسمی مستقر در شرق لیبی گفته تنها در بندر درنه «بیش از دو هزار کشته شدند و هزاران ناپدیدند». طوفان اکنون به غرب مصر رسیده است.
بندر درنه یکی از شهرهایی است که بیشترین آسیب را متحمل شده است. با فروریختن دو سد و چهار پل بخش زیادی از این شهر زیر آب رفته است.
شهر درنه نزدیک به ۱۰۰ هزار سکنه دارد. مقامهای محلی سانحه این شهر را «بندر فاجعهزده» اعلام کردهاند.
اکنون در لیبی وضعیت اضطراری اعلام شده است.
لیبی جنگزده که سالهاست در آشفتگی و هرج و مرج و خشونتهای گسترده غرق است، بین دولت موقت طرابلس و دولت رقیب در شرق تقسیم شده است.
طوفان دانیال روز یکشنبه از اروپا به سواحل لیبی رسید.
در جریان عملیات امداد هفت نفر از نیروهای ارتش لیبی هم مفقود شدهاند.
مقامهای شرق لیبی هم ممنوعیت آمد و شد اعلام کردهاند و مدارس و مغازهها تعطیل شدهاند.
شهرهای بنغازی، سوسه، درنه و المرج از این طوفان آسیب زیادی دیدهاند.
لیبی از زمان کشته شدن معمر قذافی رهبر پیشین این کشور در سال ۲۰۱۱ و همزمان با موج قیامهای موسوم به «بهار عربی»، توسط دو دولت رقیب اداره میشود که هر دو اکنون سه روز عزای عمومی اعلام کردهاند.
اگرچه آمار مرگ و میر ناشی از این طوفان و سیلی که به همراه داشته رو به افزایش است، هلال احمر لیبی از ویران شدن تنها ۱۵۰ خانه خبر داده است.
ساعاتی پس از آنکه دولت مستقر در طرابلس، آمار کشته شدگان را ۱۵۰ نفر اعلام کرد، اسامه حماد، رهبر دولت مستقر در شرق لیبی، در شبکه تلویزیونی این کشور گفت «هزاران نفر مفقودند و تعداد کشتهها بیش از ۲۰۰۰ نفر است. چندین محله در درنه با ساکنانشان ناپدید شدهاند و با آب رفتهاند.»
شهر مصراته نیز در غرب از سیل مصون نمانده است. تصاویر ویدیویی تائید نشده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد چندین راننده روی سقف خودروهای خود در محاصره آب نشستهاند و جریان سیل یک مرد دیگر را با خود میبرد.
به جز مدارس و مغازهها، چهار بندر نفتی اصلی کشور نیز بستهاند.
اگرچه دولت مستقر در بنغازی در تلاش است که به وضعیت سیل و طوفان در شرق کشور رسیدگی کند، دولت مستقر در طرابلس، که از مشروعیت بینالمللی برخوردار است نیز در این عملیات دخیل است.
عبدالحمید دبیده، رهبر دولت در طرابلس، روز یکشنبه گفت به تمامی نیروهای امداد بینالمللی دستور داده که «بلافاصله به آسیبهای ناشی از سیل رسیدگی کنند.»
دفتر سازمان ملل متحد در لیبی نیز گفته است که اخبار طوفان را از نزدیک دنبال میکند و در حمایت از عملیات امداد در این کشور، کمکهای فوریتی لازم را در سطح محلی و ملی فراهم خواهد کرد.
طوفان دانیال هفته گذشته در یونان، ترکیه و بلغارستان دهها نفر را کشت.
مصر نیز خود را برای رسیدن این طوفان آماده میکند و دوشنبه شب سازمان هواشناسی این کشور از متراکم شدن ابرهای طوفانزا بر فراز سواحل شمال غرب کشور خبر داد.
بی بی سی فارسی
🔴پیشبینی ۱۰ هزار کشته و ۱۰۰ هزار مفقودی در سیل لیبی
🔹وزیر بهداشت دولت لیبی پیشبینی کرد که شمار کشتهها در اثر سیل ویرانگر درنه، شهری ساحلی در شمال لیبی، به ۱۰ هزار نفر و تعداد مفقودیها به ۱۰۰ هزار برسد.
🔹۴ هزار نفر تاکنون دفن شدهاند و آمار هر لحظه بیشتر میشود.
خبرگزاری تسنیم
هدایت شده از طب و بهداشت در آخرالزّمان
🔴در آینده خاهید خاند:
راهنمای پیشگیری و درمان بیماریهای سختدرمان، بهویژه سرطان خون، و بیماریهای اعصاب، کبد، قلب و کمخونی
✔️کانال طب و بهداشت در آخرالزّمان
@joinchatTebVaBehdasht
🔴کودتا در ارمنستان؟/ 8 نفر دستگیر شدند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، شورای امنیت ملی ارمنستان از خنثی سازی تلاش برای به دست گرفتن قدرت در این کشور و دستگیری هشت نفر خبر داد.
🔴آیا امام علی-علیهالسّلام- از وقوع کودتا در ارمنستان خبر میدهد؟!
امیر مؤمنان علی-رضيالّاهعنه- روزی سخنرانی کرد و در سخنرانیاش فرمود: خداوند را ستایش کنید ... سپس فرمود: چگونه خاهند بود، هنگامی که مشرقی برشورد، مغربی بجنبد، سیستانی بجنگد، هَجَری بجنبد، حسینی برشورد، حسنی خشمگین شود، علوی برخیزد، اَمَوی پیمان بسته شود، ارمنی برشورد، دیلمستان آشفته شود، تبرستانی فریاد کند، هاشمی برسد، مصری بیاید، خراسانی پیروز شود، کلبی کفر ورزد... .(1)
بنا بر آنچه هویداست، «ارمنی» شورشگری از زیندگان ارمنستان است که نخست بر فرمانروایان ارمنستان میشورد، سپس ارمنیها را در کارزار با ترکها و خزرها رهبری میکند، و خداوند داناتر است.
—————————————
1. البلدان، ابن فقیه، ص ۶-۵۴۵، القول في الريّ و الدنباوند؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴اردوغان: گشایش «کریدور زنگزور» مسئلهای با ایران است نه ارمنستان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیسجهور ترکیه در اظهاراتی مدعی شد «گشایش کریدور زنگزور مسئلهای با ایران است نه ارمنستان».
به نوشته روزنامه «دیلی صباح» ترکیه، وی هنگام بازگشت از جمهوری آذربایجان در هواپیما به خبرنگاران گفت: «مرتبط با ایران است. موضع ایران، ما و (جمهوری) آذربایجان را ناراحت کرده است. ایران باید نگران باشد. امیدواریم در مورد این موضوع نگرش مثبتی داشته باشند تا بتوانیم ترکیه، (جمهوری) آذربایجان و ایران را پیوند دهیم و حتی ممکن است مسیری را که از پکن تا لندن امتداد دارد، راهاندازی کنیم».
رئیسجمهور ترکیه دوشنبهشب وارد باکو شد و بعدازظهر دیروز (سهشنبه) با «الهام علیاف» رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در نشست مطبوعاتی مشترک حاضر شد که در آن نشست هم علیاف اظهاراتی را درباره این کریدور ادعایی مطرح کرد و گفت: «گشایش کریدور زنگزور اجتنابناپذیر است و تلاشهایمان در این خصوص را افزایش خواهیم داد».
رجب طیب اردوغان هم در این نشست مطبوعاتی گفت: «ما بر مسئله کریدور زنگزور تمرکز کردیم که امتیازات مهمی را در سطح جاده و راهآهن برای ما به ارمغان خواهد آورد».
🔴برافراشتهشدن آتش آشوب و جنگی از آذربایجان در آخرالزّمان
از ابو بَصِیر روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-علیهالسّلام- فرمود که بیگمان پدرم [باقر]-علیهالسّلام- به من فرمود: ناگزیر بیگمان آتشی از آذربايجان خاهد بود كه چيزی برابر آن نمیایستد. پس هر گاه چنان شود، پلاسهای خانههایتان باشید و بمانید تا هنگامی که ما ماندهایم. پس هر گاه جنبشگر ما (مهدی) جنبید، سوی او بشتابید، اگرچه با سینهخیزرفتن، و سوگند به خداوند که گویا سوی او میان رکن و مقام مینگرم، در حالی که با مردم بر کتابی نو پیمان میبندد، بر عربها سختگیر است.(۱)
چنانکه میدانید، از رازهای شگفتی که هنوز بیشتر مفسّران قرآن کریم و پژوهشگران در مباحث آخرالزّمان و مهدویّت از آن بیخبرند، و خداوند متعالی بر ما منّت گذارد و آشکار کرد، آن است که یأجوج و مأجوج همان گروههای وحشی خزریاند که از قفقاز جنوبی بر ارمنستان و ایران میشورند و سپس سوی عراق میروند و در آنجا نابود میشوند و به کشورهایشان باز نمیگردند!
شایان یادآوری است، از ریشۀ یأجوج و مأجوج که مادّۀ «أجج» است، اگر به باب تفعیل برده شود، و «أَجَّجَ» گردد، معنای «زبانهکشیدن و یورش» درمیآید!
———————————————
۱. الغيبة، نعمانی، ص ۲۰۰، ب ۱۱، ح ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴چرا بحران قرهباغ رقابت هند و پاکستان را تشدید میکند؟
همزمان با عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در منطقه قرهباغ کوهستانی، رسانههای هند از تشدید رقابت این کشور و پاکستان در صحنه جهانی گزارش دادهاند.
هند روابط سیاسی و نظامی نزدیکی با ارمنستان دارد، در حالی که پاکستان متحد سنتی آذربایجان است.
هند به ایروان سلاح میفروشد، از جمله راکتانداز چندگانه پیناکا و سامانه راداری سواتی. در سال ۲۰۲۲، هند و ارمنستان قراردادی ۲۵۰ میلیون دلاری برای راکتاندازهای چندگانه و همچنین تسلیحات و مهمات ضد تانک امضا کردند.
در ماه ژوئیه، بعد از انتشار ویدیوهایی که ظاهرا انتقال سلاحهای ساخت هند به ارمنستان از مسیر ایران را نشان میداد، آذربایجان به روابط دفاعی و نظامی هند و ارمنستان اعتراض کرد.
به گفته تحلیلگران، این انتقال تجهیزات به معنای آن بود که هند در درگیری منطقه قرهباغ کوهستانی، آشکارا در کنار ارمنستان ایستاده است.
در سوی دیگر، پاکستان به جمهوری آذربایجان کمک نظامی کرده است؛ بنا بر گزارشها، نیروهای آذربایجان از راکتاندازهای چندگانه ساخت پاکستان استفاده کردهاند.
اسلامآباد، ۱۰ سپتامبر امسال، برگزاری «بهاصطلاح انتخابات» در منطقه قرهباغ را، که رسما بخشی از خاک آذربایجان اما در کنترل جداییطلبان ارمنی بود، محکوم کرد.
ممتاز زهرا، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، در آن زمان تاکید کرد که کشورش منطقه قرهباغ را بخشی از قلمرو سرزمینی جمهوری آذربایجان میداند.
بی بی سی فارسی
چنان که پیشتر گفتیم، جنگ هند با پاکستان و جنگ آذربایجان با ارمنستان و چیرهشدن هند بر سند و چیرهشدن ترکها بر ارمنیها از نشانههای نزدیکشدن زمان ظهور امام مهدی-علیهالسّلام- است!
🔴افزایش شمار کشته و زخمیها در درگیریها در جنوب اسرائیل و غزه
ارتش اسرائیل در واکنش به حمله بیسابقه حماس، نوار غزه را هدف موجی از حملات هوایی قرار داده است. این یکی از بزرگترین و شدیدترین درگیریهای اسرائیل و فلسطینیها طی سالها خوانده شده. دهها نظامی و غیرنظامی اسرائیلی توسط شبهنظامیان فلسطینی گروگان گرفته شدهاند. تعداد کشتهشدگان هر دو طرف در حال افزایش است. دست کم ۲۵۰ اسرائیلی کشته و حداقل ۱۰۰۰ نفر هم مجروح شدهاند. مقامات بهداشتی غزه هم گفتهاند که تاکنون ۲۳۲ فلسطینی کشته و بیش از ۱۶۰۰ نفر هم زخمی شدهاند.
بی بی سی فارسی
🔴زمین لرزه شدید در هرات؛ «صدها نفر در روستاهای زندهجان و کرخ زیر آوار ماندهاند»
اداره مبارزه با حوادث طالبان میگوید صدها نفر در روستاهای اطراف هرات زیر آوار ماندهاند و دستکم ۸ روستا در ولسوالی زندهجان به طور کامل تخریب شده است.
جانان سایق، سخنگوی این اداره به بیبیسی گفت بعضی از این روستاها جمعیت بیش از ۱۱۰۰ نفر دارند که در یکی از آنها تنها ۱۰۰ نفر جان سالم بدر بردهاند.
او گفت: «آمار تلفات در حال افزایش است. صلیب سرخ و دیگر موسسات رسیده و کار را شروع کردهاند. درخواست ما از موسسات این است که عاجل خودشان را برسانند. چون اکثر هموطنانی که زیر آوار شدند، هنوز هم زیر خاک هستند.»
یکی از کارکنان بیمارستان هرات با ارسال پیامی به بیبیسی گفته است «بیش از ۳۰۰ نفر در زندهجان و کرخ» هرات در نتیجه این زمینلرزه کشته و بیش از ۱۲۰۰ نفر زخمی شدهاند اما منابع دیگر این آمار را تاکنون تایید نکردهاند.
بی بی سی فارسی