🔅بهنامِ خدا
مختصری درباره درد اصلیِ برخیها 🔻
#رفراندوم
این برخیها بدانند!
تنها نظامسیاسیای که علاوه بر اجرای رفراندومِ تعیین نوعِ حاکمیت، اصلِ قانونِاساسیاش را هم، به رفراندوم عمومی گذاشت، نظامِ جمهوری اسلامی ایران بوده و هست؛ (البته دو بار؛ یکبار در سالِ ۵۸ برای اصلِ قانونِاساسی؛ و باری دیگر، در سالِ ۶۸ جهت اصلاحاتِ بازنگری قانونِاساسی)
با این ویژگی که نویسندگان و تدوینکنندگانِ اصلِ قانونِاساسی، منتخبینِ خودِ ملت بودند، که بهوسیلهٔ انتخاباتِ عمومی، جهتِ مسئولیتِ تدوین و نوشتن قانونِ اساسی، انتخاب شدند؛
ضمناً جالب و مهم است که بدانید هیچ نظامی در دنیا، در ابتدای کار، نوع نظامِ سیاسیاش را در معرض رفراندم قرار نداده؛ اما در ایران، مردم در سال ۵۸، نوع حکومتشان را خودشان انتخاب کردند و بیشاز ۹۸ درصدشان به «جمهوری اسلامی» #آری گفتند..
به آن اقلیّت، که در نگاهی خوشبینانه، متوهماند، میگوییم: هروقت نظامهای مطلوب و ایدهآل شما، یعنی نظامهای لیبرالی (آمریکا، فرانسه، آلمان و...)، حاضر شدند تا اصلِ نظامِ خودشان را به رفراندوم بگذارند، ما هم در خدمت شما اقلیت خواهیمبود..
همچنین خوب است بدانید که برخی از کشورها نظیر بریتانیا(انگلستان) و رژیم صهیونسیتی اسرائیل، اصلاً قانوناساسیِ نوشتهشده ندارند، که بشود دربارهٔ آن از #مردم پرسید و آنرا به رفراندوم گذارد..
همین نظامهای بهظاهر #لیبرال و #دموکرات، اما در واقع #دیکتاتور، با غولهای رسانهایشان توانستند که #افکار و #احساسات #مردم را به #بازی دهند و برخی #اقلیت_نادان و #اقلیت_متوهم هم در داخل، خیلیخوب به دامشان افتادهاند و #توهم_اکثریت بودن در آنها بهصورت عمیق شکل گرفته، و گویی که دچار کوری و کری باشند، اساساً هیچ توجهی به میزان مشارکتهای مردم کشور، در انتخاباتها و راهپیماییها ندارند و #انگار_نه_انگار که این مردمی که مشارکتهای حداکثری را هربار رقم میزنند همان اکثریتاند و همینها با همهٔ مشکلات و ضعفها، هرچند اعتراضاتی دارند، اما بین (نظام و رهبری و قانون اساسی)، و (کارگزارن نظام و منتخبین ملت، و منتخبینِ منتخبینِ ملت که دهها هزار مسئول در سراسر کشور را شامل میشود) تفاوت قائلاند و بهاصطلاح #آدرس_عوضی نمیروند و اینکه اینها اگر نظام را قبول نداشتند، نمیبایست چنین میزان مشارکتهایی را رقم بزنند و هربار تکرار کنند..
#جمهوریت
#اکثریت
#اقلیت
🗣 eitaa.com/jomhooriyat
۹۶/۱۱/۲۶
این چه توقعی است:
که انواع پیچیدگیهای #حکومت_داری را، همهٔ اقشار و افرادِ یک #جامعه بتوانند درک کنند و بپذیرند..؟!
مگر آیا اغلب جامعهٔ زمان #امیرالمؤمنین از #نخبگان تا #عوام، توانستند پیچیدگیهای #حکومت_داری آنحضرت را درک کنند؟! مگر همانها مدام #إن_قلت و #اشکال نمیکردند..؟!
#فهماندن پیچیدگیهای #حکومت_داری، برای اکثریتِ #افراد_جامعه، در همهٔ #اعصار و در همهٔ #حکومت_ها، همیشه یک معضل اساسی بوده؛ و تاکنون هم تقریباً #لاینحل باقیمانده.. اما تلاشها در این زمینه، همچنان ادامه دارد..
#جمهوریت
🗣 eitaa.com/jomhooriyat
🗓 ۹۷/۱/۳۰
#لجاجت، مانع پذیرش #حقیقت
#امیرالمؤمنین «سلاماللهعلیه» میفرمایند:
#سران #معاند و #لجوج #قریش به #پیامبر «صلیاللهعلیهوآلهوسلّم» گفتند:
ادعای بزرگی کردی! اگر میخواهی ما #نبوت تو را قبول کنیم، به #درخت بگو نصف شود و نصف آن پیش تو بیاید و نصف دیگر آن باقی بماند.
#پیامبر_اکرم «صلیاللهعلیهوآلهوسلّم» فرمودند:
اگر چنین شود، #ایمان میآورید؟
آنها گفتند: آری.
بالاخره جمعیّتی برای این کار جمع شدند.
امیرالمؤمنین «سلاماللهعلیه» میفرمایند:
درخت نصف شد و در مقابل پیامبر اکرم «صلیاللهعلیهوآلهوسلّم» آمد و شاخههای درخت روی شانۀ من بود.
آنها گفتند: نصف دیگر هم بیاید و آن نصف دیگر هم آمد. گفتند برگردد، برگشت.
امّا آنها با دیدن این #معجزه هم، ایمان نیاوردند و پیامبر را ساحری با مهارت خواندند.
نهجالبلاغه، خطبه ۱۹۲
#نهج_البلاغه
#جمهوریت
🗣 eitaa.com/jomhooriyat
💠خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنان، آنچه را در خودشان است تغییر دهند/قرآن/رعد/۱۱
#جمهوریت
🗣 eitaa.com/jomhooriyat
#مجلس_بد همه چیز را بد میکند!!
#امام_خمینی
یکی از اموری که مطمح نظر آنهایی است که میخواهند این #انقلاب را به شکست برسانند قضیهٔ #مجلس است؛ #مجلس، یک چیز سهلی نیست کارش؛ #مجلس یک چیزی است که در رأس همه اموری که در کشور است واقع است؛ یعنی #مجلس_خوب، همه چیز را خوب میکند و #مجلس_بد، همه چیز را بد میکند..
#صحیفه_امام ، ج ۱۸، ص ۲۸۲
#جمهوریت
🗣 eitaa.com/jomhooriyat
⛔️ اهمیت حفظ جنازهٔ برجام
➖ #نگاهی_دیگر
دوست بسیار عزیزی نوشت:
"خب مثلاً طَرَف، طبق وظیفهاش رفته زحمت کشیده، #مذاکره کرده، و بابتش علاوه بر اصلِ #حقوق، #حق_مأموریت و #حق_جلسه [و برخی دیگر از حقهایی که اطلاع دقیقی از آنها نداریم] گرفته؛ خب بسشه دیگه! #پاداش_سکه دیگه چه صیغهای بود؟!"
.
میگویم:
در اینباره حق با این دوست عزیز و بسیاری دیگر از مردم عزیز کشورمان است که هضم چنین مسائلی برایشان دشوار است و اهدای این حجم از #پاداش را در قبال #انجام_وظیفه برنمیتابند..
اما اهدای این حجم بسیار زیاد سکه (۷۵۰ عدد) بهعنوان پاداش برای #انجام_وظیفه صرفاً برای چند نفر که بهقول دوستمان، علاوه بر اصلِ حقوق، حقّ مأموریت و حقّ جلسه و... دریافت میکنند، چه توجیهی میتواند داشته باشد؟
دریافت خودم را عرض میکنم [و البته بسیار بعید است که راقم این سطور، در چنین برداشتی جزو اولین نفرات بوده باشد؛ اما بر این باور است که تکرار برخی برداشتها و توجهدادن بیشتر نسبت به آنها، میتواند در جهت تنویر و یا توسعه افکار در تحلیل مسائل، راهگشا باشد]:
#هدف_اصلی_دولت در اهدای آن ۷۵۰ #سکه به #تیم_مذاکرات_برجام [به تعبیر خودشان: فاتحان فتحالفتوح برجام]، در آن مراسم کذایی را، تلاش دولت برای هرچهبیشتر #بزک_کردن_برجام و #شانتاژ_سیاسی برای تودهٔ #مردم و #مسئولین تلقّی میکنم..
❓حال سؤال ایناست که با وجود اینهمه #عهدشکنی طرفهای مذاکره در برجام و #خروج_آمریکا از آن، ماندن دولت در برجام، دیگر چه سودی دارد؟
🔹از آنجا که دولت جناب #آقای_روحانی، هویت اساسی خودش را از ابتدا «حلال مشکلات کشور از طریق دیپلماسی» معرفی کرده بود که قادر است با ترتیبدادن مذاکرات، عمدتاً با آمریکا و اروپا در جهت رفع تحریمها، اقدامات بسیار مؤثری را، مخصوصاً در حوزهٔ اقتصادی رقم بزند، لذا میبینیم که پذیرش واقعیتِ #تقریباً_هیچ برجام، برایشان دشوار مینماید و نمیتوانند از این #برجام_بی_فرجام، دل بکنند و بهجهت حفظ حیات این #هویت_خیالی، حفظ #جنازه_برجام برایشان ضروری است و حاضر نیستند از #جنازه_برجام دست بکشند!
وقتی جناب آقای روحانی و دولت محترم، #ساده_انگارانه دلخوش کرده بودند به محصولاتی که برای برجام برمیشمردند و حلّ همهٔ انواع مشکلات کشور، حتی تأمین #آب_خوردن کشور را هم به برجام، بند کرده بودند، و برجام را همانطور که همگان مشاهده کردند و بهخاطر دارند، در جامعه آنچنان #بزک کرده بودند، (تا جاییکه اکثریتِ جامعه، اعم از مردم و مسئولین، نسبت به وقوع آن #آثار_ادعایی از قِبَل برجام، تقریباً یقین حاصل کرده بودند و عمدهشان از مدافعان پروپاقرص برجام شده بودند و البته هنوز هم بعضاً هستند!) بنابراین طبیعی است که نتوانند از برجامی که با هویت و کارکرد اصلی دولت، از ابتدا (و با آن حجم عظیم تبلیغات مستمر و بیوقفه رسانهای تمامقدّ دولتیها و رسانههای متبوعشان + ممنوعیت دستوری انتقاد از آن در صداوسیما تا مدتها) گره زده شده بود، دل بکنند؛ چراکه تصور میکنند از دستدادن این #جنازه، آخرینتیر (تیر خلاص) خواهد بود بر #هویت و پیکره دولت؛ دولتی که مهمترین و بلکه عمدهٔ هنر خودش را از ابتدا #هنر_دیپلماسی معرفی کرده و مبتنی بر همین هنر، از ابتدا و همواره وعدههای شیرینِ متعدد و متنوعی داده..
ظاهراً با خروج از برجام (دستکشیدن از جنازهٔ برجام) توسط دولت آقای روحانی، گویی دیگر هنری که بتوانند آنرا سَر دست بگیرند و بتوانند روی آن هنر، #مانور_سیاسی دهند و توانمندی خودشان را در آن حوزه، به رُخ #اهل_سیاست و #مردم بکشند، ندارند!
#لجاجت_سیاسی
#لجاجت_ویرانگر
⬆️ این برداشت، اگر غلط نباشد، حدّاقل، به این معنا خواهد بود که متأسفانه آقایانِ دولت، منافع سیاسی، حزبی و جریانی مطبوعشان را، بر منافع عامهٔ مردم و کشور، ترجیح و تقدیم داشتهاند.. #خوشبینانه
🗓 ۹۷/۱۱/۲۷
🗣 @jomhooriyat 🇮🇷
💠 {فَإِنَّ الذِّكْرَىٰ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِينَ}
📝 #اعتبار جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بینالمللی در این چهار دهه پساز انقلاب، چگونه بهدست آمده؟
بهعبارت دیگر: چه چیزی موجب شده که این بهاصطلاح ابرقدرتها نتوانند #ایران را در محاسبات بینالمللیشان لحاظ نکنند؟!
گویا برخیها یادشان رفته که این اعتبار و عزت بهدستآمده در عرصه #بین_المللی، محصول هدایتهای امامین انقلاب و مجاهدتهای نیروهای مؤمن و انقلابی، در عرصه علم و عمل، غیرنظامی و نظامی، میباشد، که همواره همینها بودهاند که موجبات کسب عزّت و اعتبار بینالمللی برای ایران را فراهم آوردهاند و متخاصمینِ جمهوری اسلامی را مجبور کردهاند که برای ایران حساب ویژهای باز کنند و آنها را به پای میز مذاکره بکشانند..
⁉️ آیا روا و بهحق است که این عزّت و اعتبار بینالمللی که محصول مجاهدتهای فراوان این نیروهای مخلص بوده، توسط غیر این جماعت که عمدتاً از #قاعدینِ در زمان مجاهدتها و خطرها بودهاند [نه الزاماً از روی خیانت و حماقت، بلکه از روی #ساده_اندیشی و #عافیت_طلبی]، در مسیر خلاف اهداف و آرمانهای آن عزیزان، هزینه شود و بهراحتی حیفومیل شده و به هدر رود و بهنوعی پایمال گردد..؟!
💠 {لا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَالْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِيالضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِاللّٰهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ ۚ فَضَّلَاللّٰهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَىالْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚ وَكُلًّا وَعَدَاللّٰهُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَفَضَّلَاللّٰهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَىالْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا} نساء/۹۵
🔴 در طول تاریخ، جبههٔ حق، عمدتاً در #اقلیت بودهاند و بار #اکثریت، همواره بر دوش همین اقلّیّت بوده؛ انقلاب اسلامی هم با اقلّیّتِ مردم ایران آغاز گردید و اکثریّت، زمانی به حمایت و همراهیِ اقلّیّت انقلابیون برخاستند که نشانههای پیروزی انقلاب، برایشان تقریباً محرز شده بود..
🗓 ۹۸/۶/۲۶
🗣 @jomhooriyat 🇮🇷