به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صدوهشتادونهمین شماره دوماهنامه آینۀ پژوهش مربوط به مرداد و شهریور 1400 منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرس http://jap.isca.ac.ir نمایه شد.
«نظریه همروی در حوزه اندیشه سیاسی اسلام» نوشته سیدصادق حقیقت؛ «ورود تنباکو از غرب به شبه قاره ایران و بالاگرفتن بحث های طبی درباره آن) به قلم رسول جعفریان؛ «کلام شیعه دوازده امامی» اثر زابینه اشمیتکه و رضا پورجوادی با ترجمه ابوالفضل غریبی؛ «بود و هست و خواهد بود» نوشته سیداحمدرضا قائم مقامی؛ «نسخه خوانی(26)» اثر رسول جعفریان؛ «نسخه شناسی مصاحف قرآنی(14) به قلم مرتضی کریمینیا؛ «نه (بر پای بست) و نه (بر نای بست) نوشته جویا جهانبخش؛ «محمدصالح یا میرزا (ابو) صالح؟» به قلم فرزاد ضیایی حبیبآبادی؛ «مصطفی عالی افندی و حکیم عمر خیام» اثر سیدعلی میرافضلی از جمله مقالات این شماره است.
همچنین «رگ رگ است این آب شیرین و آب شور» نوشته طاها عبداللهی؛ «بیراهه موفقیت دانشگاهی» به قلم سیدمحسن اسلامی؛ «معرفی کتاب «شعرالامام الحسن بن علی(ع)» اثر حبیب راثی تهرانی؛ «نقدنگاشت ترجمه های قرآنی(6) نوشته سیدمحمدرضا صفوی؛ «تاملاتی درباره دین در فلسفه قاره ای، به بهانه انتشار کتاب فلسفه قاره ای و فلسفه دین» نوشته فاطمه توفیقی؛ «اگرچه قصه ای بس دلنواز است» به قلم فرزاد ضیائی حبیبآبادی و «انتحال از خویشتن، با اقتباس از دیگران» اثر حمید عطائی نظری» از دیگر مطالبی است که در بخش در بخش نقد و بررسی کتاب این شماره منتشر شده است.
در قسمت نکتهها، حاشیهها و یاداشت ها مطالبی از: «نکاتی از آثار استاد علامه جلال الدین همایی(6)» «رساله جدول معرفت تواریخ در سنه 961 نوشته شد»؛ «چشمه خورشید» اثر روح الله شهیدی، رسول جعفریان و احمدرضا قائم مقامی آمده است و در قسمت درگذشتگان این شماره به زندگینامه ناصرالدین انصاری اشاره شده است.
دوماهنامه آینه پژوهش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)؛ بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)؛ پایگاه استنادی سیویلیکا (Civilica)؛ مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)؛ پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)؛ سامانه نشریه: jap.isca.ac.ir، کتابخوان همراه پژوهان (pajoohaan.ir) و پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی (http://journals.dte.ir) نمایه میشود.
🌐https://eitaa.com/journals_isca/116
به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی «ویژهنامه بزرگداشت آیت الله تسخیری» در قالب ضمیمه شماره 189 دوماهنامه «آینۀ پژوهش» منتشر شد.
در این ویژه نامه در قسمت مقالات اهدایی «تحریفناپذیری قرآن کریم» نوشته محمدعلی مهدویراد؛ «تعامل الازهر و عالمان شیعه در تقریب مذاهب» به قلم مهدی مهریزی؛ «اصحاب المعارف و تحلیل مفهوم (ضروریبودن معارف) از نظر آنان» اثر احمد عابدی؛ « هفت رنگ و هشت مقام نور» نوشته محمدباقر کریمیان و «دو پیشنهاد برای بازسازی دانش قواعد فقهی» نوشته احمد مبلغی از جمله مقالات این شماره است.
همچنین درباره شخصیت و آثار آیتالله تسخیری مقالاتی از جمله: «آیتالله حاج شیخ محمدعلی تسخیری نقطه کانونی در تبلیغات دینی – سیاسی انقلاب اسلامی در خارج از کشور» نوشته رسول جعفریان؛ «آیتالله تسخیری و مخالفانش» به قلم محمدعلی میرزایی؛ «التسخیری شعوریا نظرة فی شعر الشیخ محمد علی التسخیری» اثر محمدعلی آذرشب؛ «علامه آیتالله تسخیری و تسخیر قلبها» نوشته عباس آریازند؛ «بررسی کتاب القواعد الاصولیه والفقهیه علی مذهب الامامیه» سیدمجتبی میردامادی؛ «جریان گفتگوی بین ادیان در جمهوری اسلامی ایران و نقش آیتالله شیخ محمدعلی تسخیری اثر آیتالله محمدعلی تسخیری(ره)» به قلم سیدعبدالمجید میردامادی؛ «المختصر المفید فی تفسیرالقرآن المجید و حدیث» نوشته روحالله شهیدی و «نگاهی اجمالی به تنوع کتابها و اندیشههای آیتالله تسخیری» اثر محمدرضا شکیبا در این ویژهنامه منتشر شده است.
دوماهنامه آینه پژوهش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)؛ بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)؛ پایگاه استنادی سیویلیکا (Civilica)؛ مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)؛ پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)؛ سامانه نشریه: jap.isca.ac.ir، کتابخوان همراه پژوهان (pajoohaan.ir) و پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی (http://journals.dte.ir) نمایه میشود.
🌐https://eitaa.com/journals_isca/117
فایل کامل «ویژه نامه بزرگداشت آیت الله تسخیری» 👇👇👇
با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛
از پوستر هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی رونمایی شد 👇👇👇
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، مراسم رونمایی از پوستر هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با حضور دکتر رحیمی «معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
این نمایشگاه از 20 لغایت 25 آذر ماه 1400 برگزار می شود.
به همّت پژوهشکده فلسفه و کلام و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صدوسومین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی نقدونظر مربوط به پاییز 1400 منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرس http:jpt.isca.ac.ir نمایه گردید.
«تبیین سازگاری علم پیشین الهی و اختیار انسان در بستر نظریه نسبیت اینشتین» نوشته محمد حسین کارگر شورکی و منصور نصیری؛ «نقد ایده جانمایی «توحید عملی» در مباحث دانشِ "کلام"» اثر جواد پورروستایی؛ «اراده آزاد و دشواره جبر در نظریه سلطنت» به قلم امین صیدی بهروز، محمدی منفرد و حسن لاهوتیان؛ «خوانشی انتقادی از ماهیت امر اخلاقی در تفکر نیشیدا کیتارو (مکتب کیوتو)» نوشته امیر دل زنده نژادو یداله رستمی ازجمله مقالات این شماره است.
همچنین «تبیین و بررسی تجلّی خداوند از نگاه آیین یاری (اهل حق) و عرفان اسلامی» نوشته منصور رستمی، علیرضا پارسا رضارسولی شربیانی و محمد ابراهیم مالمیر؛ «احمد غزالی و شکل گیری شیطان پرستی در میان یزیدیان جزیره» به قلم رسول رضوی؛ «نقدی بر گزینش متون صوفیه در کتب درسی ادبیات فارسی» اثر محمد امین میکائیلی و سید محمد رضا حسینی از دیگر مطالبی است که در این شماره منتشر شده است.
فصلنامه علمی ـ پژوهشی نقدونظر در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)؛ بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)؛ پایگاه مجلات تخصصی نور (Noormags)؛ پایگاه استنادی سیویلیکا (Civilica)؛ مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)؛ پرتال جامع علوم انسانی(ensani.ir)؛ سامانه نشریه: jpt.isca.ac.ir، کتابخوان همراه پژوهان (pajoohaan.ir) و پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی (http://journals.dte.ir) نمایه میشود.
🌐https://eitaa.com/journals_isca/118
به همت پژوهشکده مهدویت و آیندهپژوهی و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سومین شماره دوفصلنامه علمی ـ تخصصی جامعه مهدوی مربوط به بهار و تابستان 1400 منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرسhttp:jm.isca.ac.ir نمایه گردید.
«مبانی انسانشناسی انتظار و عوامل زمینهساز آن در اندیشه حضرت آیتالله خامنهای مدظله» به قلم محمدمهدی گرجیان؛ «تحلیل کارکردگرایانه انتظار در تقویت روحیه مقاومت و پرهیز از روحیه شتابزدگی» اثر حسین الهینژاد؛ «نقش کارکردشناسانه انتظار در همسازی منافع سیاسی مورد نزاع در جهان اسلام» نوشته امیرمحسن عرفان از جمله مقالات این شماره است.
همچنین «نفی علم حجت الهی به قرائت قرآن و قواعد عرب در جریانهای انحرافی با تأکید بر ادعای احمد اسماعیل بصری» به قلم محمد شهبازیان و فتحالله نجارزاده؛ «شاخصههای جامعهشناختی انتظار راهبردی در مکتب شهید سلیمانی» نوشته اسماعیل چراغیکوتیانی؛ «بررسی تحلیلی باورمندی مسلمانان به تبار نبوی و فاطمی مهدی موعود تا آغاز غیبت صغری با تأکید بر امامیه» به قلم رضا برادران و نعمتالله صفریفروشانی از دیگر مطالبی میباشد که در این شماره منتشر شده است.
دوفصلنامه علمی ـ تخصصی جامعه مهدوی در بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)؛ پایگاه استنادی سیویلیکا (Civilica)؛ پایگاه مجلات تخصصی نور (Noormags)؛ مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)؛ پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)؛ سامانه نشریه: jm.isca.ac.ir؛ کتابخوان همراه پژوهان (pajoohaan.ir)؛ و پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی (http://journals.dte.ir) نمایه میشود.
🌐 https://eitaa.com/journals_isca/119
به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چهارمین شماره دوفصلنامه علمی ـ تخصصی (انگلیسی) Islamic Political Studies مربوط به تابستان و پاییز 1399 (2020میلادی) منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرس http: jips.isca.ac.ir نمایه گردید.
•Revelation in Mullā Ṣadrā’s Political Philosoph
Ahmad Reza Yazdānī Muqaddam
•The Comparative Study of the Political Interpretation of the Quran in Yūsuf Qarḍāwi and ʿAllāmam Ṭabāṭabā's Thought
Ali Reza Dānishyār
•Analysis of Civilization and Formation of "Order" in the Islamic World
Rasūl Nowrūzī Fīrūz
•The People and the Government in the Contemporary Shiite Political Jurisprudence (Constitutional Period)
Fardīn Murād-khānī
Yāsir Aʿẓamī
•The Traditionalist Political Reconstruction and Anti-traditionalist Social Renovation (A Comparative and Critical Study of Two Readings of Modernization in Contemporary Iran: Political Reconstruction and Social Renovation)
ʿAbdul-Majīd Muballighī
•The State in the Political Thinking of Mullā Ṣadrā and Imam Khomeini
Sharīf Lakzaei
دوفصلنامه علمی ـ تخصصی Islamic Political Studies (مطالعات سیاسی اسلام) در بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)؛ پایگاه مجلات تخصصی نور (Noormags)؛ پایگاه استنادی سیولیکا (Civilica)، پرتال جامع علوم انسانی (ensani.ir)؛ کتابخوان همراه پژوهان (pajoohaan.ir)؛ سامانه نشریه (jips.isca.ac.ir) و پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی (http://journals.dte.ir) نمایه میشود.
🌐 https://eitaa.com/journals_isca/120
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر الهی نژاد معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به مناسبت هفته پژوهش👇
بسم الله الرحمن الرحیم
هفتۀ پژوهش فرصت مغتنمی برای ترویج فرهنگ پژوهش، تبیین و تشریح یافته های پژوهشی و فناوری و توجه به شأن و جایگاه پژوهشگران است. از این رو، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از سال 1394 تا کنون، هفته پژوهش را به جشنواره ای بزرگ برای تحقق این اهداف تبدیل نموده است.
در سالی که گذشت با وجود استمرار بیماری کرونا و محدودیت های موجود، توانستیم با پایبندی به رویکرد مسأله-محوری و با اتکاء به منابع انساني متعهد، دانشمند و خلاق، در عرضۀ آثار علمی و فعالیت های پژوهشیِ نوآمد و اثربخش و پاسخ به نیازهای مخاطبان که برخاسته از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی است، پیش گام باشیم.
برگزاری سه کرسی نوآوری موفق، تاسیس سه نشریه به زبان عربی، یک نشریه به زبان انگلیسی و یک نشریه به زبان فارسی، برگزاری پنج همایش ملی و بین المللی و همکاری در برگزاری سه همایش با موسسات همسو، از جمله این دستاوردهاست. همچنین اجرای طرح پژوهشی نظام سازی قرآنی برای وزارت عتف، دانشنامه قرآن و سلامت برای وزارت بهداشت و اجرای چند طرح پژوهشی برون سازمانی دیگر برای سایر موسسات پژوهشی و نیز اجرای 522 طرح پژوهشی برای قطب های فکری و فرهنگی دفتر و انجام بیش از 50 کلان پروژه و انتشار 168 عنوان کتاب و تالیف مقالات علمیِ متعدد در نشریات معتبر و نشر دانش در بستر فضای مجازی، از جمله دستاوردهای گران قدر دیگری بود که در این سال، با وجود محدودیت فراوان، حاصل آمد که قطعاً دستیابی به این موفقیت ها، مدیون مشارکت و فعالیت دلسوزانه و مجدانۀ پژوهشگران و همکاران ارجمند پژوهشگاه است.
اینجانب با تبریک هفتۀ پژوهش خدمت همۀ پژوهشگران و همکاران محترم، به ویژه اعضای هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، برای همۀ ایشان از درگاه خداوند متعال آرزوی سلامتی، توفیق و تداوم فعالیت های علمی و پژوهشی را دارم.
حسین الهی نژاد
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅برنامههای هفته پژوهش و هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم - آذر 1400
📅شنبه 20 آذر ماه 1400
الف نشست ها:
1️⃣نشست علمی: استفاده از هوش مصنوعی توضیحپذیر برای فقه واصول
ارائهدهنده: جناب آقای علیرضا شهبازی
زمان: 8:10
دبیر علمی: جناب آقای دکتر علی میرعرب
آدرس فضای مجازی: dte.bz/danaee
مجری: پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و مرکز همکاریهای علمی و بین الملل
مکان: سالن همایشهای غدیر – سالن 40 نفره
2️⃣نشست علمی: روششناسی علوم سیاسی بر اساس رابطه عقل و نقل
ارائهدهنده: جناب آقای هادی جلالی اصل
زمان: ساعت 10
مجری: دانشگاه باقرالعلوم(علیهالسلام)
آدرس فضای مجازی: https://bbb01.dte.ir/b/kqk-yoo-twe-ipc
مکان: دانشگاه باقرالعلوم(علیهالسلام)
ب. مراسم افتتاحیه «برنامه های هفته پژوهش» و «هفتمین نمایشگاه» ساعت 9 تا 12
مکان: مرکز همایشهای غدیر – سالن 500 نفره
آدرس فضای مجازی: http://dte.bz/rtfair7
❎تلاوت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی 10 تا 10:10 دقیقه
⬅️خیرمقدم و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر لک زایی معاون محترم پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی و رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی 10:10 الی 10:30
⬅️کلیپ نمایشگاه 10:30-10:35
⬅️سخنرانی حجت¬الاسلام والمسلمین استاد واعظی رییس محترم دفتر تبلیغات اسلامی 10:35الی 11:15
💠قدردانی از برگزیدگان پژوهش(پژوهشکده¬ها وگروه¬های علمی برتر صاحبان کرسی موفق و جشنواره¬های معتبر) 11:15 الی -11:25
⬅️رونمایی از آثار پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی (از آذر 1399 تا آذر1400) 11:35-11:25
ج.نشست علمی و کارگاه آموزشی
⬅️نشست علمی: آشنایی با پژوهشهای قرآنی مستشرقان
ارائهدهنده: دکتر مهدی حبیباللهی
مجری: مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره)
زمان: ساعت 14
آدرس فضای مجازی: dte.bz/eett
کارگاه آموزشی: «جریان طراحی هوشمند»
ارائهدهنده: آقای دکتر نیما نریمانی
مجری: مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه
آدرس فضای مجازی: https://dte.bz/goabn
کارگاه آموزشی: «جریان طراحی هوشمند»
ارائهدهنده: آقای دکتر نیما نریمانی
زمان: 15:30
مجری: مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه
آدرس فضای مجازی: https://dte.bz/goabn
رونمایی از نشریات غیرفارسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در روز دوم هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی 👇👇👇