فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاشت و داشت و برداشت و فراوری نیمه صنعتی زردچوبه
#زردچوبه
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیوند_گاوه_ای
#پیوند_ترصیعی
پیوند ترصیعی در مواقعی که جهت پیوند تاجی درخت پوست دهی خوبی ندارد و یا درختانی که به شرایطی پوست نمیدهند انجام میشه لازم به ذکر هست چه در این نوع پیوند و یا در پیوند برشی نبایستی اشتباه شود که پوست پیوندک و پایه از بیرون همسطح باشد بلکه باید لایه کامبیوم پایه و پیوندک با هم در تماس باشد و لذا در پاره ای از موارد اگر پوست پایه کلفت تر از پوست پیوندک باشد پوست پیوندک بایستی نسبت به پوست پایه داخلتر باشد و یا تنه به قطری باشد که نتوان پیوند اسکنه زد باید از پیوند ترصیعی یا برشی یا گاوه ای استفاده کرد
کلیپ #آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ مکانیزاسیون کشاورزی
#مکانیزاسیون
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیوند تاجی توسط استاد رضانژاد
#پیوند
#گردو
چند نکته:
::سطح برش در پیوند تاجی بهتر است شیبدار باشد و قسمت انتهای شیب پیوندکی جاگذاری نشه بلکه با قراردادن یه تکه چوب سبب ایجاد فضا زیر پوشش روی پیوندک شده تا با ایجاد زهکش از تخلیه اب اضافی خللی ایجاد نشه
::بهتر است برروی پیوندکها از پوشش پارافیلم استفاده کرد
::برای جلوگیری از تنش دمایی برروی تاج و پیوندک از کاور سفید استفاده بشه
::در مناطق گرم تنه با رنگ سفید پلاستیک پوشش داده بشه
::بعد دو هفته کاور روی پیوندکها بازتر بشود
::بسته به منطقه و شرایط اب وهوایی تا 20 روز آبیاری صورت نگیرد
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم_آموزشی 📽
🚿🛁نحوه تمیز کردن #گلدانهای سفالی از شوره که از بدنه گلدون زده بیرون
🧼اب رو با سرکه مخلوط کنید و گلدان رو به مدت 30 دقیقه داخلش قرار بدین بعد با انگشت خاک یا شوره یا هر آلودگی داره رو میتونید پاک کنید
#گلدان
کلیپ
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علایم کمبود عناصر غذایی در مرکبات
علایم حلقه برداری نادرست و یا اسیب دیدگی ریشه در مرکبات
#مرکبات
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
⭕️شخم زدن در پاییز نه بهار
🔸باغبانان اغلب در پی این سوال هستند که آیا شخم زدن یا خاک ورزی باید در بهار انجام شود یا پاییز، اما متخصص باغبانی LSU AgCenter دکتر توماس کوشکی معتقد است که کار بر روی خاک در اواخر پاییز دارای مزایای متعددی نسبت روش سنتی یعنی شخم زدن بهاره است.
🔸کوشکی می گوید که کار بر روی خاک در اواخر پاییز بهتر است . از آنجا که آماده سازی خاک در اواخر پاییز انجام می شود این مسئله اجازه کاشت زودتر در بهار را می دهد. به خاطر اینکه درجه حرارت خاک در پاییز و اوایل زمستان بالاتر از اواخر زمستان و اوایل بهار است زمان بیشتری برای تبدیل و تجزیه مواد آلی خاک وجود دارد.
🔸باغداران همچنین می گویند حشرات، موجودات بیماری زا و علف های هرز چند ساله ممکن است با کشتن یا غیرفعال کردن آنها از طریق دفن یا قرار گرفتن در معرض هوای خشن زمستان کاهش یابند.
🔸کوشکی می افزاید: از آنجایی که رطوبت بیشتری در زمین تخت و برهنه حفظ می شود، لایه های بالا موقعیت بهتری برای کاشت زود هنگام در خاکی که کمتر خاکستری باشد ایجاد می کند. او می گوید ترکیب کودهای آهکی و سنگی در پاییز به آنها امکان می دهد که با خاک یکپارچه شوند و بر رشد گیاهان بهاره تاثیر بگذارند.
با این حال شخم زدن پاییزی در تپه های ساحلی یا زمین های شیب دار توصیه نمی شود زیرا در این محیط ها خاک در تمام طول زمستان به خاطر بارش های تند در معرض فرسایش قرار می گیرد.
🔸کوشکی می گوید: اگر به منظور بهبود و جلوگیری از فرسایش خاک یک محصول زمستانی پرورش داده شود، زمین را باید در پاییز شخم زد تا خاک را برای بذر آماده کند و دوباره در فصل بهار به زمین کود داد.
🔸به گفته کوشکی برای خاک های شنی و جاهایی که شخم زدن سطحی است بهتر است شخم بهاره انجام شود. او خاطرنشان می کند که اکثر باغ ها در فصل بهار برای کشت باید توسط بیل، دیسک و یا روتیواتور وجین شوند.
#کاشت
@jpz09113931202
"
♻️انواع روش های مبارزه با آفت مینوز
1⃣ کنترل زراعی:
☑️ از اقدامات در این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
👈از بین بردن علفهای هرزی که میزبان آفت هستند از اطراف زمین زراعی یا فضای گلخانهها.
👈حذف و از بین برگهای آلوده به آفت.
زیر و رو کردن خاک و هوادهی به خاک.
2⃣ کنترل فیزیکی:
☑️ نصب و قرار دادن تلههای زرد رنگ چسپناک:
کاربرد تلههای زرد رنگ چسبناک سالمتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صزفهتر از مصرف حشرهکشها است. بعلاوه اینکه حشرهکشها برای محیط و طبیعت بسیار خطرناک و مضر است و این در حالی است که با استفاده از تلههای زرد رنگ چسبناک به راحتی میتوان تعداد دفعات کاربرد آفتکشها را کاهش داد. همچنین اگر تله های زرد رنگ در گلخانههایی با محیط کاملا ایزوله بهکار برده شود و از حشرهکشهای انتخابی مناسب در مواقع ضروری استفاده شود, در این صورت مدیریت موفقی حاصل خواهد شد.
⭕️مناسبترین ارتفاع برای نصب تلهها قرار گرفتن آنها در ارتفاع 50 سانتیمتری از سطح زمین میباشد که تقریبا بالای بوتهها است. همچنین بهترین فاصله برای نصب تلهها فواصل یک متری میباشد.
⭕️ نصب و قرار دادن توری های ضد حشره با سوراخهای ریز در قسمتهای ورودی و همچنین دریچههای مربوط به تهویه
3⃣ کنترل بیولوژیک:
✔️ استفاده از دشمنان طبیعی برای مبارزه با آفت مگس مینوز نیز یکی از روشهای کنترل و مبارزه بر علیه این آفت میباشد. مزیت روش بیولوژیکی در مبارزه با آفت بیخطر بودن ان برای محیط زیست میباشد بنابراین از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد.
✔️ مگس مینوز هم مانند بقیه آفات دارای یک سری از دشمنان طبیعی است که میتوان از آنها برای مبارزه با این آفت استفاده کرد. از جمله دشمنان طبیعی مگس مینوز میتوان به گونه های مختلفی از زنبورهای پارازیتوئید (Dacnusa, Opius, Diglyphus) و مگس سینوزیا که خودش یک مگس شکارگر است اشاره داشت.
4⃣ کنترل شیمیایی:
🔴 یکی از روش های رایج در از بین بردن این نوع از آفت, استفاده از آفت کش هاست که مخصوص آن در بازار موجود میباشد.
🔘سموم موثر برای کنترل این آفت عبارت اند از:
( ابامکتین _ پریگارد _ پروتئوس_ کلروپیریفوس_ دلتامترین_ پرمترین_
فن والریت_ دی کلرروس_ اویسکت_ پروکلیم فیت _ روی اگرو( ماترین) ، کلرانترانی لیپرول_ سیرومازین _ دینوتفوران ) می توانند برای دفع و از بین بردن آفتمینوز بسیار موثر باشند.
#افت
#کنترل
#سم
@jpz09113931202
ارقام بادام در ایران
بادام های بومی:
مامائی، ربیع(علی اکبر ربیع)، سفید(محبعلی)، منقا، کف مال، نجف آبادی، کاغذی، جد مامائی، تاجری، انجیری، دوبهر، شمشیری، پسته ای، سنگ دیزج، شاهپوری کرمانی و مقصودلو
مامائی
بادام رقم مامائی منشاءآن ایران می باشدکه زمان گل دهی آن متوسط دیر گل است. زمان رسیدن میوه آن زودمیباشد و نوع پوست چوبی میوه خیلی سخت با طعم مغز شیرین و درصد مغز26%است.از نظرعادت باردهی نیز بر روی شاخه یکساله و نوع باروری آن خودناسازگار است. ارقام گرده دهنده ربیع و سفید و دارای عملکرد زیادمی باشد.
ربیع
منشاء بادام رقم ربیع ایران است. زمان گل دهی متوسط دیر گل و زمان رسیدن میوه زوداست. نوع پوست چوبی میوه خیلی سخت با طعم مغز شیرین و رنگ مغز روشن بادرصد مغز 33% می باشد.
عادت باردهی آن به صورت شاخه یکساله واسپور و از نظر نوع باروری خودناسازگار است. رقم گرده دهنده آن مامائی و عملکردآن زیاد می باشد.
آذر (A.H.50)
بادام رقم آذر که منشاء آن ایران است.از لحاظ زمان گل دهی دیر گل می باشد. زمان رسیدن میوه متوسط می باشد و نوع پوست چوبی میوه نیمه سنگی است. طعم مغز خوب و رنگ مغز قهوه ای روشن، درصد مغز 38-40% است.از لحاظ نوع باروری خودناسازگار می باشد.
ارقام گرده دهنده آن سهند,شکوفه ویلدامی باشدواز لحاظ عملکرد خیلی بالا می باشد.
سهند (L-62)
بادام رقم سهند منشاء آن ایران می باشد. از نظر زمان گل دهی دیر گل می باشد و از لحاظ زمان رسیدن میوه متوسط رس است. نوع پوست چوبی میوه سنگی است .طعم مغزخوب و درصد مغز 27-33% با رنگ قهوه ای روشن است.از نظر نوع باروری این رقم خود ناسازگار و ارقام گرده دهنده آن شکوفه,آذر ویلدامی باشند. از لحاظ عملکرد خیلی بالا می باشد.
شکوفه (A.H.3)
منشاء بادام رقم شکوفه ایران است.از لحاظ زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه متوسط رس است. نوع پوست چوبی میوه کاغذی است و طعم مغز خوب با رنگ قهوه ای روشن و درصد مغز 55-60% است.
از لحاظ نوع باروری خود ناسازگاراست. ارقام گرده دهنده این رقم سهند,آذر وفرانیس ودارای
عملکردخیلی بالا می باشد.
فرانیس(Ferragnes)
منشاء بادام رقم فرانیس( Fragness) فرانسه است. زمان گل دهی آن دیر گل و زمان رسیدن میوه دیر رس است. نوع پوست چوبی میوه نیمه سنگی و طعم مغزخوب با رنگ قهوه ای روشن و درصد مغز 38-40% می باشد.از لحاظ نوع باروری خودناسازگار است. ارقام گرده دهنده سهند وشکوفه و عملکردآن خیلی بالا می باشد.
شاهرود 12 (خوش(
بادام رقم شاهرود12 منشاء آن ناشناخته است.
زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه دیر رس است. نوع پوست چوبی میوه نیمه سنگی و طعم مغز خوب با رنگ روشن و درصد مغز 38-40% می باشد. از لحاظ نوع باروری خودناسازگار و ارقام گرده دهنده این رقم سهند, شکوفه ویلدا است.
عادت باردهی آن بر خلاف ارقام مذکور که اسپور می باشد، مخلوط(شا خه یکساله+اسپور)است. از نظر نوع باروری خودناسازگارو ارقام گرده دهنده شامل شاهرود21, شاهرود15 و شاهرود18 می باشد. عملکرد خیلی بالا می باشد.
تونو ( Tuono)
بادام رقم تونو( Tuono) منشاء این بادام ایتالیااست. زمان گل دهی آن دیر گل و زمان رسیدن میوه زود تا متوسط است. نوع پوست چوبی میوه سنگی با طعم مغز خوب و رنگ قهوه ای روشن و درصد مغز38-40% است. عادت باردهی آن اسپوراست و نوع باروری آن خودسازگاراست. رقم گرده دهنده تونو و دارای عملکردخیلی بالا می باشد.
فالسابارس( Falsa Barese)
منشاء بادام رقم فالسابارس( Falsa Barese) ایتالیااست.که از نظر زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه متوسط است. نوع پوست چوبی میوه سنگی می باشد. طعم مغزآن نسبتا“خوب بارنگ قهوه ای روشن و درصد مغز 28-30% است.
از نظر نوع باروری خودسازگار است و رقم گرده دهنده آن فالسابارس می باشد. عملکردآن نیز بالا می باشد.
سوپرنووا( Supernova)
منشاء بادام رقم سوپرنووا( Supernova) ایتالیا است.از نظر زمان گل دهی دیر گل و زمان رسیدن میوه متوسط است. نوع پوست چوبی میوه سنگی و طعم مغزآن خوب می باشد. رنگ مغز قهوه ای روشن و درصد مغز 35-38% است. از لحاظ نوع باروری خودسازگار و رقم گرده دهنده آن سوپرنووا است.
#بادام
@jpz09113931202
🔷🔶مبارزه با آفت کرم سیب:
در خصوص مبارزه با کرم سیب عرض شود.
آفات چند نسلی مثل کرم سیب یا کرم خراط با اکتفا کردن به کاربرد یک روش مثل بکارگیری سموم شیمیایی (جدا از بحث هزینه و تکرار مداوم سم)منطقی وعقلانی نیست و نیاز هست که با بکارگیری تلفیقی چند روش پیشگیری و کنترل آفت انجام شود.
مثل:
✔️کولتیواتور زدن سطح باغ طی فصل خزان.
✔️جمع آوری علفهای هرز، شاخه ها،برگها و همچنین میوه های آلوده سطح باغ و سوزاندن.
✔️سمپاشی زمستانه
✔️تله های فرمونی(دلتا)
✔️بکارگیری سموم موثر و کارا
در خصوص سمپاشی بعد از مرحله خزان(فصل رشد) که باغداران محترمی پیگیر هستند که چه سمومی استفاده کنند بخصوص در باغاتی که مستعد آفت کرم سیب هستند عرض شود:
1⃣در اولین گام استفاده از سم استامی پراید(موسپیلان) به هنگام گلدهی هست البته بشرط آنکه با احتیاط،رعایت دوز سم و بصورت مه پاش سمپاشی انجام شود.
2⃣ گام دوم استفاده از یکی از سموم حشره کش موثر در مرحله اولیه تشکیل میوه(نخودی) هست.مثل:
🔶بیسکایا(تیاکلوپراید) 300 سی سی در هزار(دوره کارنس21 روز)
🔸خاصیت سم:سیستمیک،تماسی و گوارشی(ضربه ای)
🔷فوزالون(زولون) 1/5 در هزار(دوره کارنس15روز )
🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی و تماسی
🔶دیازینون 1 در هزار(دوره کارنس بین 7تا15 روز)
خاصیت سم:غیرسیستمیک،با اثر نفوذی،گوارشی و تماسی
🔷آوانت(ایندوکساکارب)450سی سی در هزار(دوره کارنس بین10تا21روز)
🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی و تماسی
🔶مچ(لوفنورون)1 در هزار(دوره کارنس28روز)
🔸خاصیت سم:غیر سیستمیک،گوارشی و کمی تماسی(مناسب نسل اول کرم سیب)
🔷دانیتول2 در هزار(دوره کارنس14 روز)
🔹خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثر گوارشی و تماسی
🔶کلروپیریفوس(دورسبان)1/5-2 در هزار(دوره کارنس 14 روز)
🔸خاصیت سم:غیر سیستمیک،با اثرنفوذی، گوارشی ، تماسی و کمی خاصیت تدخینی
3⃣گام سوم : تکرار مرحله سمپاشی با در نظر گرفتن تنوع سم،دوره کارنس سم مرحله قبل،و شرایط درختان.
#افت
#کنترل
#سم
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نحوه تکثیر پاپایا با بذر
#پاپایا
@jpz09113931202
عموم مردم تصور میکنند که گیاهان حافظه ندارند...
🔹در حالی که گیاهان میتوانند اتفاقاتی که برای آن ها رخ میدهد را تا 1 ماه به یاد بیاورند!!!
#عمومی
#علمی
@jpz09113931202